|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo mi się podoba, chcę takie kolorki na wiosnę w kuchni zrobić, ale szczerze to nie odważyłabym się na taki kolor dla teściów czy rodziców ;p
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piątek powiem Wam co mi się przytrafiło generalnie mój mąż ostatnio tyra jak dziki wół, swoja firma na głowie plus budowa bo chcemy do grudnia skńczyć nie jest w stanie pomagać mi w codziennych obowiązkach,trudno wzięłam to na klate stoję w kolejce w piątek z siatkami w warzywniaku, zrobiło mi się słabo i poprosiłam panią żeby mi tylko pory skasowała bo się strasznie źle czuje, ona mnie dobrze zna i nie robiła problemu ale wiecie jakie berety były oburzone????? idiotki jakieś, oczywiście ekspediantka zaczłęła tłumaczyć i bronić mnie ale one kuźwa napadły na mnie jak nie wiem co przyszłam do domu i rozpłakałam się TZ TZ teraz obiecał,że nie pozwoli mi nic dzwigać i w kolejkach stać tylko będziemy razem wieczorami na zakupy jeździć (mamy pod nosem tesco do 24) zaczął się 7 miesiąc i chyba jest mi naprawdę ciężko ![]() Cytat:
)nie mają tego dużo bo raptem jedną lub dwie skrzynki no i spodnie ciążowe też mają |
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- tak w ogole to dzien dobry ![]() strasznie sie przestraszyłam w nocy bo obudził mnie synek na siku, a ja mam obie ręce zdrętwiałe... i to tak ze nie mogłam drzwi od sypialni otworzyc.... do tego strasznie piekło mnie w dołku....... nie spałam już prawie do rana..... wstałam jak tylko się rozwidniło |
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Djerba, przeoczyłam co to za choroba ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Charlitz z tym ślubem to faktycznie rodzice przeginają sama brałam ślub 1,5 roku przed narodzinami Karinki ale przecież to nie jest średniowiecze i ciąże przed ślubem nie są jakimiś wyjątkami. Moja siostra też zaszła w nieplanowaną ciążę i nie powiem, rodzice byli załamani (to było pół roku przed moim planowanym przez 2 lata ślubem), ale nie naciskali na ślub. Powiedzieli in tylko, że jeśli myślą o ślubie to albo od razu albo dopiero jak się dziecko urodzi bo pod koniec ciąży jej będzie ciężko. A teraz synek siostry jest kochanym wnuczkiem Mam nadzieję że i u Ciebie tak będzie Bokeh, strasznie mi się podobają rzeczy decoupage i samą mnie kusi żeby coś stworzyć bo lubię się bawić w takie rzeczy ale narazie to w ramach planów a nie obawiasz się, że Ci będzie zapach farb przeszkadzał? ja nie mogę wąchać bo mi słabo od razu...Wczoraj mnie tak brzuch bolał, że myślałam że się skończę. Mała mi się chyba w poprzek ułożyła i sprawdzała, czy się wyprostowana zmieści. I jak nie kopnęła to aż jęknęłam... |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byliśmy na urodzinach u TZ chrześniaka
najadłam się mnóstwo pysznych rzeczy a mały tak skakał,że wszyscy widzieli jak brzuszek podskakuje |
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 29 tyg
Cytat:
a to na 68 tez juz kupujecie ciuszki????? ja mam tylko na 56/62 ![]() Fajnie wyszło, dobra robota Cytat:
![]() Djerba, 3mam kciuki ze wszystko sie jakos ułożyło |
||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz bede czytac "Dziecko. Zdrowie i rozwoj": http://www.empik.com/dziecko-zdrowie...3738,ksiazka-p Co do imienia: Antonia? Wiec Antonina odpada? Anastazja jest ladne, ale rzeczywiscie trudno je jakos zdrobnic (oprocz Nastki oczywiscie). Cytat:
![]() U nas chyba jednak zostanie Kuba. Ja chcialam Leon albo Julian, ale TZ jest nieugiety. Niezla wojne mielismy ostatnio o to :/ Powiedzial, ze nie chce zniszczyc dziecku zycia na starcie (jasne ) i wszelkie inne swoje madrosci wyglosil, lacznie z upieraniem sie przy imieniu Bartek (dla mnie niedopuszczalne!!).Wiec dla kompromisu maluszek chyba bedzie Kubą... Jeszcze Jaś wchodzi w gre, ale jakos mi nie pasuje do brzucha... ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- O, wlasnie, zaczynam dzis w koncu 23 tydzien, czyli 6 miesiac ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam się w co ubrać !
kupiłam ostatnio sukienki to się nadają na tuniki buehehehe
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się moimi zakupami
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubus jest fajny ![]() a ja od wczoraj czuje Braxtony, "bóle "tak jak na miesiączkę wiec to chyba to ![]() w ogóle dziś w nocy obudziłam sie na siusiu no i szok bo nie mogę przełykac! taki ból gardła mnie złapał że masakra. Na szczescie wczesniej zakupiłam sobie profilaktycznie pare lekow takich dla mnie w tym tantum verde no i stwierdzam ze jest genialny!!! Psiuknelam sobie 2 dawki w odstepie 4 godzin i praktycznie juz nic nie czuje, psiukne sobie jeszcze za jakies pol godzinki i bedzie git! ![]() Jak to fajnie jak mozna sobie ulzyc w bólu... ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Lał, piekna ta kołyska... jednak kupiłas, ja chyba tez kupię chociaz narazie nie wiem za co ona jest na kółkach? to nowa czy uzywka? bo cos o uzywce mówiłaś chyba.... te smoczkasy tez fajne, to sa jakies firmówki czy nie? Co do felixa to też wczoraj oglądalismy fajna sprawa, trzymal w napięciu jak niejeden film grozy chociaz ja szczerze mówiąc to myślałam ze on tego nie przezyje no ale na szczescie udalo sie ![]() tyle przygotowan a ten kilka minut i juz był na ziemi. a najlepsze dla mnie było jak juz lądował, zero przejęcia - tak jakby zeskoczył z dywanu na podłoge |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
marsi, super zakupy!!
Cytat:
![]() Ja jakos czuje sie pewniejsza, jak cos poczytam. Mam czyste sumienie czy cos w tym rodzaju Poza tym czuje mniej przerazona natlokiem informacji, jakie od wszystkich docieraja (tego Ci nie wolno, to powinnas robic, itp....)Szybkiego powrotu do zdrowia Cos te infekcje nas coraz czesciej lapia :/
|
|
|
|
|
#2803 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam.Witajcie po weekendowej nieobecności.
Cytat:
dla TŻta. Dobrze, że przemyślał sprawę i poszedł po rozum do głowy.Oby tak dalej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Troszkę się podleczyłam domowymi sposobami, ale jeszcze pokasłuję. Mimo wszystko byłam w piątek na imprezie z okazji Dnia Nauczyciela i było suuuuuuuuuper. Mnóstwo komplementów, wytańcowałam się, najadłam i przed 24 zawitałam do domku. TŻ wrócił z Poznania z dyplomami po ukończonym kursie, zadowolony na maxa i na teraz, po półrocznej przerwie, na nowo się przyzwyczajamy do siebie. ![]() Moja Ola coraz bardziej daje popalić, ale jak w pipkę kopnie to nie ma żartów. Taka to już z niej baba zadziorna. A po mamusi. Piesior rozwalił wczoraj łapkę i kuleje bidula. Aj, szkoda gadać, taki z niego rozrabiak, że jak czegoś nie popsuje albo sobie krzywdy nie zrobi, to chory jest. Zobaczcie kochane jak moja mamusia szaleje na punkcie wnuczki. Oto co dla Oli wydziergała
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
były też z samą wibracją i nawet ładniejsze ale TZ wybrał tą a smoczki to nie znam tej firmy, widziałam na targach i bardzo mi się spodobały są na szczeście w normalnych cenach http://allegro.pl/listing.php/search...=0&string=bibi |
|
|
|
|
#2805 |
|
Lurker ;)
|
piekna kolyska! zawsze mi sie taka marzyla niestety my kupimy jednak lozeczko ... Wyliczacie same tydzien i dzien ciazy czy korzystacie z internetowych kalkulatorow? W dwoch wychodzi mi inaczej... ![]() Maluchna- przyzwyczaj sie, wszystkie Ole to takie male zadziory i wredoty :P Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2012-10-15 o 09:57 |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Super kołyska!
a mi sie sniło dziś, że zaczynam rodzić, ze dostałam pierwszego skurczu i naprawdę... mega bolało.. nie chce takich snów ![]() Kupilismy z tztem furę wiecie co jest najlepsze, ze kiedys szukaliśmy z homologacją na cięzarowe, tutaj zapomnieliśmy zapytać, calkiem nam to wypadło z głowy... a tu tzt mówi że ma homologacje i bedziemy sobie wachę odliczać haha
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko, gratuluję to poważny zakup
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehhe, to teraz bardzo mile chwile przed Wami
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deli, wyczytałam ze od 28/29 tyg powinno sie liczyc ruchy dziecka... liczysz? mowil ci cos o tym lekarz? bo mi moja nic nie mówiła no i nie wiem.... |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, tylko teraz musimy sprzedać Bmw
ale i tak pewnie tym pojezdzimy góra rok, tztowi się szybko samochody nudzą, a tą bmw mielismy zamiar jezdzic wlasnie dwa lata i co? niecały rok minął hehe.. a szkoda mi go sprzedac troche bo nic sie nie psuje itd.. tylko wlasnie, po co mam jezdzic takim drogim samochodem? a tak to chociaz bedziemy miec kase na zalatwienie papierów na budowe domu ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- wlasnie dzisiaj tez o tym czytałam, nie liczyłam bo mała ciągle się rusza, ale może na nastepnej wizycie mi coś powie? a Ty liczysz?;p
|
|
#2813 |
|
BAN stały
|
Hej
Ja od dzisiaj już w pracy więc w końcu mogę trochę z Wami posiedzieć ![]() Teść sam robi remont nam dzisiaj...głupio trochę, no ale tak wyszło, bo jesteśmy zawaleni robotą. Jutro mąż z nim zostaje i będą robić razem. |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
bo beemki to porządne fury
ja marzę o X6 ![]() a co do papierów, nas ostatnio kierownik budowy tak spompował,że szok a jak się dowiedziałam możemy mieć problem z kanalizacją |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... kurde tych papierów to będzie masa co nie? musze jakieś teczki pozakładać teraz od 2013 ma być nowy jakiś projekt zamiast rodzina na swoim to mieszkanie dla mlodych... no wlasnie... mieszkanie... domki nie wchodzą w grę my sie zastanawiamy czy robic najpierw ogrodzenie... ale chyba nie...
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz togo z małżem nie omówię bo mnie wkurzyl wczoraj i z nim nie rozmawiam... a że honorna jestem strasznie to dzisiaj sama się bede męczyc z goleniem przed jutrzejszą wizytą a jego nie poproszę za 6 miesiąc mnie już 2 tydzien siódmego... jak ten czas szybko płynie, już nie mogę się doczekac mojej dzidzi a co do opisów porodu i połogu ja mam wszystko opowiedziane przez dwie kolezanki- niedawne mamusie. I to szczerze, bez owijania w bawełne..... jej, strach sie bac problemy z piersiami, z karmieniem, z siadaniem...... a u maluszka kolki.......---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby to dopiero plan (ma wejsc w polowie 2012 albo na poczatku 2014). 10% wartosci kredytu panstwo doklada (jak jest rodzina z dzieckiem to 15%), a jak w ciagu 5 lat urodzi sie drugie dziecko to 20%. Ciekawe co im z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko,napisałam długiego posta do Twojej odpowiedzi i mi się skasował
Cytat:
ja niestety miałam małego terorryste i strasznie dużo łez wylałam,że trafił mi się taki "trudny"niemowlak kolki, wycie do rana, pamiętam każdy ząbek jak wychodził, potem histerie w okresie buntu dwulatka teraz jak patrzę na mojego grzecznego syna i wzorowego ucznia to zapomniałam o tych wszystkich łzach wylanych ale uwierzcie mi,że macierzyństwo nie zawsze jest kolorowe i nigdy nie zapomnę jak pomyślałam o nim pierwszy raz "wredny bachor" ,przepłakałam pół dnia w łazience, że co ja jestem za matka skoro tak pomyślałam,że miałam ochotę zostawić go wyjącego i uciec gdzie pieprz rośnie teraz się łudzę,że Pan Bóg mi moją cierpliwość wynagrodzi i drugie będzie spokojnym bobskiem niczym z reklam ![]() hehe za to w wieku szkolnym pewnie da popalić z cyckami nie miałam problemów, karmienie bajka jak dla mnie tyle,że cipka po szwach bolała nie wspomne,że sex to był później jakiś koszmar |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. W ciąży niestety niektóre choroby "lubią" się uaktywniać. Ja też po dwóch latach przerwy jakiś czas temu miałam atak migreny ![]() A tak w ogóle to dzień dobry po weekendzie Oczywiście nie zrobiłam, jeszcze nie oszalałam Chwilę posiedział i przyszedł grzecznie spać
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Dziś nareszcie mogłam się wyspać po tej uczelni, miałam straszną migrenę ze zmęczenia wczoraj wieczorem, masakra! Zaraz zabieram się za śniadanko. Cytat:
To było bardzo miłe. ![]() Ale wiecie co? Dziwię się tym ludziom, którzy się krzywo patrzą na ciężarne i nie przepuszczają ich w kolejkach. Przecież to oczywiste, że bolą nas plecy, często jest słabo od stania, czasem też pęcherz nawala, a tu takie wredoty... Zwłaszcza kobiety, takie 40-70 są najgorsze. ![]() A, no i moja córcia mi przypomina silnymi kopniakami, że dzisiaj zaczynamy 26. tydzień.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

A tą pierwszą fotke miała na awatarze chyba cytrynowo-piaskowa

)
sama brałam ślub 1,5 roku przed narodzinami Karinki ale przecież to nie jest średniowiecze i ciąże przed ślubem nie są jakimiś wyjątkami. Moja siostra też zaszła w nieplanowaną ciążę i nie powiem, rodzice byli załamani (to było pół roku przed moim planowanym przez 2 lata ślubem), ale nie naciskali na ślub. Powiedzieli in tylko, że jeśli myślą o ślubie to albo od razu albo dopiero jak się dziecko urodzi bo pod koniec ciąży jej będzie ciężko. A teraz synek siostry jest kochanym wnuczkiem

dla TŻta. Dobrze, że przemyślał sprawę i poszedł po rozum do głowy.Oby tak dalej
problemy z piersiami, z karmieniem, z siadaniem...... a u maluszka kolki.......
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. W ciąży niestety niektóre choroby "lubią" się uaktywniać. Ja też po dwóch latach przerwy jakiś czas temu miałam atak migreny ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)