|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak na prawdę masz się stresować jeszcze przez 1,5 tyg to może jutro czy w inny dzień TŻ da radę abyście mogli pójść prywatnie? |
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hihi jak jak czytam w sieci o chorobach to mam każdą I zazwyczaj są poważne, przewlekłe i w ogóle okropne. Ale okaz zdrowia jakoś jestem więc to chyba jakaś ściema z tymi moimi objawami....![]() Cytat:
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz czwartek i piątek dwa dni pod rząd miałam takie nerwy i tyle płaczu że mnie brzuch bolał i bałam się o maleństwo ale powody miałam do ryczenia nawet wolę nie myśleć o tym bo od razu mi się ciśnienie podnosi. |
|
|
|
|
#3065 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brak słów Cytat:
i wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy dużo miłości i radościCytat:
i też wczoraj jadłam mandarynki bo mnie ostatnio naleciało ![]() Cytat:
Ale jeśli chcesz być spokojniejsza to idź prywatnie Cytat:
![]() Hej kobietki kochane, nadrobiłam was po weekendzie obawiałam się że będzie tego więcej ale jest dobrze![]() u mnie leci 17tc brzuch mam taki napięty , jakoś czuję jakby był wypchany ale to chyba rośniecie, trochę mi ciężko z tym i się męczę szybciej. Ogólnie poza częstymi wizytami w wc na siusiu wszystko w miarę, trochę gardło mam zaczerwienione ale na razie nie boli na szczęście, tak czytam ile was tu chorych to zaczynam się martwić żeby się nie rozchorować![]() Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrówka |
|||||||||
|
|
|
#3066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hormony są boskie, a nasi Mężowie po wszystkim będą chyba siwi Cytat:
|
|
#3067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja płaczkiem nie jestem, zdarza mi sie, teraz może częściej... ale bardzo mnie mój mąż wkurza. Traktuje mnie jak faceta, dla którego płacz to chyba oznaka słabości. I zamiast utulić, albo zejść z pola rażenia to na mnie krzyczy, że nic się dzieje, a ja płaczę jakby się świat chylił ku upadkowi. Okropnie mi wtedy przykro i całość przybiera na sile... Już tyle razy mu mówiłam, żeby dał mi spokój, nie patrzył, nie mówił i mi przejdzie... a on dalej małpa jedna nie pozwala mi na płakanie... wrrrrr
|
|
|
#3068 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
"Ja jadłam i mi nic nie było"Cytat:
ale razem z bratem jesteśmy okazami zdrowia. Z kolei opowiadała mi że jak leżała w szpitalu to lekarz potrafił przy niej nad łóżkiem zapalić papierosa i było to normalne...Ja bardzo często płaczę i mam straszne fochy...sama to widzę ale jest to silniejsze ode mnie nagle potrafię się wściec o byle co wrrr tż to dzielnie znosił ale ostatnio wybuchł i mi to wszystko wygarnął. Tylko że on to traktował jako moje normalne humory a nie spowodowane ciążą. Miałam ostatnio okazje porozmawiać z 5 nieznanymi babeczkami w ciąży i potwierdziły że tak tak miały... no to ja do tż-eta że to tak większość bab ma a on : tak rozmawiałem z kumplem i potwierdził, a po porodzie ma być podobno gorzej ...
|
||
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawa parzona jak zawsze pachniała tak teraz mi śmierdzi wąchać nie mogę kosmetyki zbyt pachnące, albo określone jakieś grupy zapachów mnie strasznie dręczą aż mnie mdli ![]() Mam nadzieję że tak nie będzie do końca ciąży bo zwariuję ![]() A co do napadów płaczu to rozumiem doskonale ![]() No cóż uroki ciążowych hormonów
|
|
|
|
|
#3071 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to sie ciesz ![]() Cytat:
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
czytam was ale nie pisze bo jakos nie potrafie sie cieszyc itd. a narzekac nie bede.. jak za tydz w pon wszystko bedzie dobrze to zrobie wam zdjecia kompleciku jaki nam tesciowa z niemiec przyslala |
|
|
|
#3074 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dalej niż widzę od tego smrodu..
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niuniaczek ja przewijak mam zamiar trzymać w łazience na pralce. Głównie dlatego że tam będę przecież kąpać maluszka i tam jest najcieplej. Wszystkim życzę dużo zdrowia ![]() Nie mam sił pisać, głowa mnie napiernicza. Są tutaj może dziewczyny ze świętokrzyskiego? gdzie można zrobić najtaniej badania w skarżysku lub w starachowicach? |
|
|
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od razu z buzią rozdziabioną, dźgałam go zaczepnie, prowokowałam (jakoś tak samo z siebie to wychodziło) a on nic... oaza spokoju. To był dopiero dramat! Człowiek chce się pokłócić, chce żeby była jakaś wymiana zdań, ciosów, a on nic... wszystko przyjmował ze spokojem na klatę! A mnie oczywiście to jeszcze bardziej drażniło i emocje szybowały w górę! Eh... urocze....
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc leż i odpoczywaj a później nam się pochwalisz komplecikiem.A ja się pochwalę że wczoraj po roku zastanawiania się kupiłam termomix jak powiedziałam mamie że część płacę a część na raty to mama powiedziała , że mam jej dać te raty i mi za połowę zapłaci Ciekawe czy będę mieć taki zapał jak maleństwo będzie miało ok 5 mc i będę robić mu obiadki zamiast gotowych słoiczków
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmierzyłam się w pasie. Mam 94 cm!!!! A w czerwcu miałam 66 cm.
|
#3079 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż znajoma całą ciążę wymiotowała, nie mogła autem jeździć.. koszmar.. no ale ona od początku tak miała, do samiuśkiego końca.. to dopiero ból.. ![]() Cytat:
![]() wyobraziłam sobie jak szukasz tego kotka.. co ta ciąża robi z ludźmi.. ![]() ![]() Cytat:
![]() dziękuję wszystkim za kciuki.. ![]() już się doczekać nie mogę..
|
|
#3080 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciekawe kto tam sie pokaze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pycha za kolejny tydzien. Cytat:
![]() Cytat:
kupuje się pomysł na..węgierską zupe gulaszową i robi jeszcze nie wiecie ja że wszystko z takich pomysłów robie ![]() noi nie wiem czy wszystko mi zacytowało
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś komuś za to przywalę i niech się dzieje co chce. Albo w drugą stronę: pijesz kawę, jak możesz? nie wolno ci! a alkohol może też pijesz? A jak pytam, co złego w kawie to cisza...
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewczyny czyli dzis 2 wizyty? czyli co 2 chlopaki czy jeden? bo w 2 dziewczyny nie wierze
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
witajcie padam po maratonie lekarzy byłam z synem u pediatry i tu bez niespodzianek angina...mam nosic maseczkę
oj kiepsko to widzę...i u swojego fina ale państwowego uwielbiam jego wojskowy dryl...mam nie panikować i do przodu bo wszystko jest w porządku, oczywiście nie zrobił mi usg, na szczęście dostałam skierowanie na morfologię..i czekam do 5 listopada na prywatną wizytę. DLA WSZYSTKICH CZEKAJĄCYCH DZIŚ NA WIZYTY I BADANIA SAMYCH DOBRYCH MYŚLI DLA CHORYCH ZDROWIA MISIEK MA ANTYBIOTYK A JA FIOLETUJE SWOJE MIGDAŁKI PROFILAKTYCZNIE teraz postaram się być już na bieżąco... Małpka dzięki za zaproszenie na ciasto z mojego uratował mąż galaretkę z brzoskwiniami... ![]() Socrates przy nas możesz płakać do woli, czasem to pomaga ![]() a facetowi wydaje się że trzeźwe podejście do sprawy jest prostsze tylko jemu nie buzują hormony... ![]() luna uśmiechnij się Ptaszysko najlepszego z okazji 1 rocznicy, tylko nie szalejcie za bardzo bo będą bliźniaki....te pierwsze rocznice są najlepsze ![]() Strippi zdrówka wam wszystkim w tej domowej kwarantannie.Bmma trzymam kciuki za Kingę:0) |
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym sie ucieszyła z takiego prezentuCytat:
a ja nie mogę tej gazety u nas znaleźc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj tam nie wierzysz w dziewczynki... może w końcu będzie odwrót płci pięknej i zaatakują ze wzmożoną siłą (i tak nie wierzę w to, co piszę - będą 2 chłoposzki hihih- albo mój szkrabik schowa dupeczkę)
|
|
|
#3086 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja może nie mam takich problemów z napiętym strasznie mocno brzuszkiem - ale powiem Ci, że jednak ogólnie to coś innego się z nim dzieje - szczególnie po calym dniu widzę, że pileczka mi się napisan no i skóra też taka naciagnięta. Ale ja od 2 tyg widzę znaczny wzrost, więc to chyba normalne, że skóra musi się powoli naciągnoć. Tak więc trzymajmy się razem i bądźmy dobrej myśliCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ocziwiście ja tak to sobie wkręcilam... I zaraz foch i chłodnym tonem zaczęłam na jego pytanai odpowiadać a potem poszlam do sypialni ryczeć... A on do mnie przylazł i sie polozył przytulając się do moich pleców i pyta co sie stało.... Ale slysze po głosie, ze ledwo opanowuje śmiech Oj... możecie sobie wyobrazić mój nerw Potem pojechał do pracy a ja z każda godziną coraz bardziej się zastanawiałam o co mi poszło![]() Cytat:
Tak więc ja wolę mojemu dziecku nie dawać argumantów do takich rozważań![]() Cytat:
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczescie bez momentu kulminacyjnego to juz moj drugi sen o ciazy w pierwszym wysnilam płeć-dziewczynke! czyli bedzie pewnie na odwrot
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo wam zazdroszcze że wy dziś śmigacie na wizyty Mi jest obojętne, ma byc zdrowe, czy chłopczyk czy dziewczynka i tak będzie super, choć wiem że mój Tż bardzo chce chłopczyka (fanatyk piłki nożnej). |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zbadamy teorie w praktyce, już niedlugo ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Jeju, a w ogole to tez macie dzisiaj takiego lenia? ;( ja to ciagle jeszcze w pidzamie laze, wyjadam jakies platki sniadaniowe bo pusta lodowka, nic na obiad, sprzatanie, zalatwianie papierkowych spraw dzis, a tu zero ochoty, nic .... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

za wizytę

Będę teraz siedzieć cały dzień i kombinować ://
I zazwyczaj są poważne, przewlekłe i w ogóle okropne. Ale okaz zdrowia jakoś jestem więc to chyba jakaś ściema z tymi moimi objawami....

brak słów 

"Ja jadłam i mi nic nie było"
ale razem z bratem jesteśmy okazami zdrowia. Z kolei opowiadała mi że jak leżała w szpitalu to lekarz potrafił przy niej nad łóżkiem zapalić papierosa i było to normalne...

05.07.2008 
dalej niż widzę od tego smrodu..
Więc leż i odpoczywaj a później nam się pochwalisz komplecikiem.
Ja może nie mam takich problemów z napiętym strasznie mocno brzuszkiem - ale powiem Ci, że jednak ogólnie to coś innego się z nim dzieje - szczególnie po calym dniu widzę, że pileczka mi się napisan no i skóra też taka naciagnięta. Ale ja od 2 tyg widzę znaczny wzrost, więc to chyba normalne, że skóra musi się powoli naciągnoć. Tak więc trzymajmy się razem i bądźmy dobrej myśli