|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Jak zakładali mi szew to spotkałam znajomą, była po cc, leżała już 5 dni, miała wychodzić ale dostała gorączki i trzymali ją później jeszcze koło tygodnia. Więc różnie bywa
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie, widzicie tak czekalysmy i już tal bliziutko!!!
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- gratuluje wszystkim nowych tygodni!!!bo zapomnailam wczesniej ![]() ktos ma dzis wizyte?? |
|
|
|
|
#876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mówiłaś że nie lubisz angielskiego![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby zagadnienia same do głowy wchodziły Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ostatnio zauważyłam, że jak mi się tak robi, to biorę głębokie oddechy, tak jak nas na sr uczą i jakby trochę lżej wtedy jest ![]() pranie wstawione, pościel uprasowana i ciuchy wyniesione do pralni, czekają na swoją kolejkę teraz chwilka przerwy i biorę się za zmianę pościeli i porządkowanie szafy
|
|
#877 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Przysnęło mi się..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ciekawa jestem ile jeszcze posiedzą Twoje maluchy w brzuniu![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marti- jaka beczka w tym Lidlu.. u nas również takie kongo jest jak dają ciuchy dla dzieci Najgorsze z tego wszystkiego jest to, ze ludzie nawet nie zwracają uwagi na innych..kobieta w ciąży a oni pchają się .. dosłownie bez mózgu..![]() Karolka- zobaczysz wszystko sie ułoży..kochacie się a to jest najważniejsze ! ZObaczysz jak Adas się urodzi to Wasz związek będzie jeszcze silniejszy ! W końcu to owoc Waszej miłości, prawda ? ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||||
|
|
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam jak jedno dziecko urodzi mi sie sn a drugie trzeba bedzie przez cc to nie wiem jak ja wstanę jak z kazdej strony będę "rozwalona". marti86 zawsze chcialam rodzic naturalnie ale to odnosiło się do jednego dziecka bo nie przypuszczałam,że mnie taka niespodzianka spotka i bedę miała dwoje .A w tym wypadku wolę jednak chyba rodzić przez cc.Ale,że ja sobie wolę to trudno bo lekarze przynajmniej u nas zwlekają z tym do ostatniej chwili.Ja też musze wytrzymać 7-10 dni,wiec jest nas dwie
|
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
wymyslilam se na obiad racuchy z kaszy i zupke marchwiowa ...pierwszy raz cos takiiego zrobie ale potrzebuje odmiany
a te racuchy to widzialam na billboardach li8dla i tak mnie smak wział na nie
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Zasiłek opiekuńczy przysługuje ubezpieczonemu, który jest zwolniony od wykonywania pracy z powodu konieczności osobistego sprawowania opieki nad: zdrowym dzieckiem w wieku do lat 8. w przypadku:: nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, przedszkola lub szkoły, do których uczęszcza dziecko, porodu lub choroby małżonka stale opiekującego się dzieckiem, jeżeli poród lub choroba uniemożliwia temu małżonkowi sprawowanie opieki, pobytu małżonka stale opiekującego się dzieckiem w stacjonarnym zakładzie opieki zdrowotnej, Wynika z tego, że chyba ojciec może wziąć w takiej sytuacji na starsze dziecko.
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DeKajka , żeby się wszystko u Was poukładało
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec juz nas trzy hehehhe..ale woalabym wiecej pochodzic tak jeszcze z trzy![]() dobra lece na zakupy na obiadek bo glodna jestem |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i roznych du..perelach..i o tym, ze kochac sie nei moge bo mnei piecze i boli a tak mi sie chce.....i wogole o wielu rzeczach..żeby wszytsko bylo ok
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze słyszę, a z jakiej to kaszy? |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jaki jest Twój duży, taki podwójny Jak leżałam w szpitalu to była jedna ciężarna z bliźniakami, brzuch miała ogromny, aż nie mogłam uwierzyć ![]() 2 doby Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W końcu już ciąża będzie donoszona i niech się dzieje co chce.Tylko,że on się boi,że dzieciom cos zrobi Poza tym jak urodzimy to wtedy dopiero nie bedzie mowy o jakichkolwiek przytulankach choćby na chwilę.... I znów my kobiety mamy prze.....rypane |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anett a my Cie nie widzialysmy z brzuszkiem Halawaya piekny ten dokument o ciazy ktory wczoraj zarzucilas-ogladalam go do polnocy ![]() jakby ktoras chciala to prosze-naprawde warto dzieciaczek rodzi sie na koniec w 36 tygodniu![]() http://vod.pl/zycie-przed-zyciem,79940,w.html#play |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przy okazji to pamiętajcie dziewczyny że urlop ojcowski i tacierzyński ( ja też je zawsze mylę) to dwie różne sprawy. Jak my tu sobie gadamy to wiemy o co chodzi, ale jak będziecie załatwiać te urlopy formalnie (czy raczej Wasi mężowie) to warto na to zwrócić uwagę żeby ich nie pomylić.
![]() Urlop ojcowski - to te 2 tygodnie o których rozmawiamy Urlop tacierzyński - niewykorzystana część macierzyńskiego. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-15 o 12:10 |
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Anett |
||
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czego faceci sie boja mój na szczęście sie nie boi ale to ja rozdaje karty ze tak powiem Muszę sie gina spytać jak to jest bo w niektórych źródłach podają ze 6 tyg przed a 4 to juz w ogóle nie mozna, inne ze mozna cały czas...więc jak to jest Przecież przechodzona ciążę właśnie każą sie seksic zeby wywołać porod, tańsze to niż jakiś tam krem za 200 zł.
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
bo nie lubię :P:P i cieszę się właśnie, że nie muszę na niego chodzić
ale słyszy sie piosenki czy filmy to odpowiedzi same mi sie nasuwały
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

?
Jak zakładali mi szew to spotkałam znajomą, była po cc, leżała już 5 dni, miała wychodzić ale dostała gorączki i trzymali ją później jeszcze koło tygodnia. Więc różnie bywa

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
ja musze jeszcze wytrzymac 10 dni!!
2 pary skarpetus, i dwie czapusie

, żeby się wszystko u Was poukładało

i roznych du..perelach..i o tym, ze kochac sie nei moge bo mnei piecze i boli a tak mi sie chce.....i wogole o wielu rzeczach..żeby wszytsko bylo ok

Ciekawa jestem jaki jest Twój duży, taki podwójny