Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 11:48   #631
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Dziękuję za pocieszenie Dziewczynyzresztą mi to zawsze niedogodna-poprzednim razem było mi za mało, teraz znów za dużo....jak nie urok to wiecie co

Agunia-brawa dla Naszej Seniorkiklaski :
kolaż fotek, przesłodziachny:lov e:kiedy to zleciało, się pytam???

Phdwao-chrzciny na wysokich obrotach, dobrze, że wszystko się udało-prezenty superaśnemam zniżkę na zabawki Vtech, może skuszę się na kulę
nicki-za udane chrzciny
Stary 2012-10-15, 11:53   #632
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane
Dzisiaj kończę 29 lat - ostatni raz 2 z przodu
Z taj okazji stawiam niskokaloryczne ciacho i malusieńką lampkę szampana, a dla mam nie karmiących bardzo dużą lampkę

Amelka przespała ładnie całą noc - od 22 do 6, potem ją nakarmiłam przebrałam i śpi dalej. Mam nadzieję, że przez dłuższą chwilę, a ja będę miała czas na wizaż

Edit:
zapomniałam o torcie i szampanie
Wszystkiego naj naj najlepszego, uśmiechu, miłości spokojnej niuni i dużo czasu na wizaż
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

Melduję, że Luśka kończy dzisiaj 4 miesiące i po raz kolejny stwierdzam, że ten czas zdecydowanie za szybko leci!

oj to przykre

oj to już w ogóle jakaś porażka
Wszystkiego najlepszego dla Lusi
Powiem szczerze ,że mi nie mija szybko, wczoraj Marcinek skończył 2 miesiące (i oczywiście zapomniałam sie pochwalić) a mi się to ciągnie jakbym z pół roku z nim siedziała

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

fajny termos
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wczorajsze zdjęcia Nadii
Słodziutka
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.. No więc wczoraj wróciliśmy... było super.. pozwiedzałam starówkę.. było fajnie mała grzeczna w nosidle..
ale podziwiam ludzi którzy jeżdżą po Waraszwie.. ja bym od razu nie dość że włosy powyrywała z nerwów to jeszcze bym się zgubiła
Super, że się wyjazd udał, a jak tam między Wami lepiej?
Jazda po Warszawie to koszmar potwierdzam dlatego przed narodzinami Marcinka jeździłam komunikacją miejską, mniej stresu i nerwów i szybciej niż w korkach, teraz niestety muszę się poruszać autem
Cytat:
u nas pielęgniarki nie gadają ze bierzemy szczepionki z nfz, wręcz sa nawet miłe
U mnie tak samo
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
super te prezenty, kocyk - rewelacja!
A tak na marginesie - dziewczyny, ile macie kocyków?
Bo ja wciąż widzę jakieś ładne i mam taaaaką ochotę kupować, ale świadomość, że mamy tych kocyków 5 jakoś mnie powstrzymuje. Może to wcale nie tak dużo?

A że sobie wymyśliłam kuchnię w stylu prowansalsko-rustykalnym, to takich nowoczesnych sprzętów jak mikrofalówka czy czajnik elektrycznie nie mieliśmy, bo... nie pasowały Z czajnikiem już się przemogłam, w kwestii mikrofali trzymam się dzielnie
Ja mam 6, ale w tym 3 jednakowe (duży koc z mikrofibry kupiony w lumpie pocięłam i obrębiłam) 2 jednakowe (kawał polaru przecięty na pół) jeden mamy gotowy, nie samoróbka- prezent cienki raczej letni.

Prowansalskie kuchnie są boskie Ja też mam kuchnię klasyczno- rustykalną ale nie tak ortodoksyjna mikrofalę mam, bo bardzo ułatwia życie i czajnik gazowy jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziewczynki my już po szczepionce-był ryk, ale zaraz się uspokoiła, szczególnie niezadowolona była ze smaku szczepionki na rotawirusy....

ale naj naj najciekawsze jest to, że waży Moja Lila 5800g
czyli, że w miesiąc przybrała 1300!!!czy to nie za wieleja nie chcę by była przekarmiona, ale je tyle ile chce, nikt jej nie pcha....pediatra powiedziała, że ok, ale co Wy o tym myślicie??ona ma teraz dokładnie 2,5 miesiąca....może jakoś by jej ograniczyć jedzenie, ale jak??zresztą nie je jakoś super dużo, ale mało też nie...troszkę się martwię...
Super, że już po
Marcienk przybrał w miesiąc 1200 i mówili, że jest ok
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
alee mam zaleglosci!! w sobote wieczorem mielismy chrzest bylo super, normalnie byla aniolkiem cala msze i przyjecie w ogole msza wieczorna sobotnia byla bardzo uroczysta, bo bylo nabozenstwo fatimskie i byl chor i msza z kazaniem. udalo sie super! sara cala msze spala i patrzala na swiatelka na zmiane i dobrze bo cala msze stalismy przy oltarzu
chrzciny robilsmy w wynajetym domku... normalnie armagedon byl przed z gotowaniem i wozeniem jadla na miejsce, a pozniej bylo fajnie
chrzestny pierwszy raz widzial mala bo mieszka na drugim koncu polski i bylam milo zaskoczona tak sie dobrze z nia dogadywal. wrecz zabieral ja ode mnie, spala mu na rekach, duzo sie chichrala ze az tatus byl zazdrosny o chrzestnego ciesze sie ze juz po... mala dostala glownie kase, ale tez maskotki, ubranka duzo wieksze na pozniej, zestaw zabawek do piaskownicy ,pismo sw dla dzieci, lancusek z medalikiem i jeszcze inhalator bo przycisnieci do muru wymysllismy taki prezenyt- jest w ksztalcie usmiechnietej glowy krowki
Świetnie, że wszystko się udało
Pokażesz prezenty
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:55   #633
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nasza Calineczka ma juz 2,460...pije po 50-70 ml i dzis jej wyciągneli sondę!!! Bylismy ja razem z tz kompac i dostala dzis nasze wlasne ciuszki do ubrania...piekności nasza w różowej tuniczce...juz nie moge sie doczekaj jak wroci i bedą ją stroić,nosic,pieścic ile tyle wlezie....Co do główki to mam wciaz nadzieje ze bedzie lepiej,dzis nic nie urosla glowka i bylo bez punkcji...co ma byc to bedzie.Boje sie operacji ale wierze ze ta juz bedzie ostatnia a potem domek!!!
dobre wieści

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
my dzisiaj mielismy kłótnię z tego powodu właśnie... mój mąż siedzi z małymw ieczorami jak ja śpię i daje mu ewentualnie jeśc podczas pierwszej nocnej pobudki. uważa, że to wystarczy. dzisiaj jak zostawiłam mu go w ciagu dnia to był ryk nie z tej ziemi. nie potrafił go uspokoić. jakoś jak ja wzięłam go na ręce i pokazałam mu zabawki to nie płakał chłopy to by chciały zeby dzieci tylko spały i jadły. zero aktywności. nei ma tak łatwo! powiedziałam mu, że w jego interesie jest żeby umieć się nim zająć. co jak wrócę do pracy?! Franek będzie tylko jadl i spał
prawda. Mój wczoraj trzymał małego gdy poszłam się kąpać. Gdy wróciłam, oznajmił, że mały chyba kupe zrobił. Zapytałam go po co mi to mówi, a on się pyta "to co mam zrobić?" No cycki mi opadły... Mówię "no sprawdzić czy zrobił i jeśli tak, to zmienić pampersa", a on "aaaa no tak..."

Cytat:
Dzień Dobry Kochane
Z taj okazji stawiam niskokaloryczne ciacho i malusieńką lampkę szampana, a dla mam nie karmiących bardzo dużą lampkę
wszystkiego najlepszego !

Cytat:
Hej

Melduję, że Luśka kończy dzisiaj 4 miesiące i po raz kolejny stwierdzam, że ten czas zdecydowanie za szybko leci!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
fajnie zapraszam do blogowania
możesz polecić stronkę, na której masz bloga?

Cytat:
dziewczynki my już po szczepionce-był ryk, ale zaraz się uspokoiła, szczególnie niezadowolona była ze smaku szczepionki na rotawirusy....

czyli, że w miesiąc przybrała 1300!!!czy to nie za wieleja nie chcę by była przekarmiona, ale je tyle ile chce, nikt jej nie pcha....pediatra powiedziała, że ok, ale co Wy o tym myślicie??ona ma teraz dokładnie 2,5 miesiąca....może jakoś by jej ograniczyć jedzenie, ale jak??zresztą nie je jakoś super dużo, ale mało też nie...troszkę się martwię...
moim zdaniem waga jak najbardziej ok. Mój w trzecim tygodniu życia ważył 4kg, dzień po skończeniu 2 miesięcy już 6100g i powiedzieli, że ok

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:08   #634
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przyjedziesz Z ZAGRANICY i jeszcze byś chciała prezenty? Przecież powinnaś przyjechać objuczona prezentami dla innych.
prezenty zazwyczaj przywoze tylko dla dzieciakow :P
starym koniom niczego nie funduje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:09   #635
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak na marginesie - dziewczyny, ile macie kocyków?
Bo ja wciąż widzę jakieś ładne i mam taaaaką ochotę kupować, ale świadomość, że mamy tych kocyków 5 jakoś mnie powstrzymuje. Może to wcale nie tak dużo?
mam 6
Cytat:
dla mnie to jak lekcja przetrwania tak, z tż
to trzeba było wpadać do nas na piwko nie wiedziałam że jedziecie do warszawy

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
prawda. Mój wczoraj trzymał małego gdy poszłam się kąpać. Gdy wróciłam, oznajmił, że mały chyba kupe zrobił. Zapytałam go po co mi to mówi, a on się pyta "to co mam zrobić?" No cycki mi opadły... Mówię "no sprawdzić czy zrobił i jeśli tak, to zmienić pampersa", a on "aaaa no tak..."
rany, z tego co piszesz to bardzo nieciekawie to wygląda... Twój mąż zachowuje się tragicznie,już nie chodzi nawet o tą kupę ale całokształt, nie wiem tylko czemu mu na takie zachowanie pozwalasz...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:10   #636
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

dobre
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:20   #637
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
prezenty zazwyczaj przywoze tylko dla dzieciakow :P
starym koniom niczego nie funduje
W okolicach końca roku przywożę albo wysyłam do Polski kalendarze na nowy rok-zwykle z zabytkami albo widokami Edynburga/Szkocji/UK

W tym roku planuję zamówić naszym rodzicom kalendarze ze zdjęciami dziewczynek
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 12:26   #638
Linka25
Zakorzenienie

Hej, dziś Martynka kończy 3 miesiące!!!
Czyli od dziś koniec z kolkami i płaczem No, najdalej od jutra

A tak serio to Martynka dziś w nocy nie miała wzdęć A teraz ucina sobie już drugą dziś drzemkę

Wszystkiego naj dla Lusi
I dla Marcinka z okazji wczoraj skończonych 2 miesięcy

Cytat:
Dzień Dobry Kochane

Amelka przespała ładnie całą noc - od 22 do 6, potem ją nakarmiłam przebrałam i śpi dalej. Mam nadzieję, że przez dłuższą chwilę, a ja będę miała czas na wizaż

Edit:
Wszystkiego najlepszego Miłości i ogrooomnych pieniędzy

Cytat:
Wczorajsze zdjęcia Nadii
słodka i jaka roześmiana

Cytat:

myślę, że ok, ale ja bym ograniczyła podawanie mieszanki, jeśli teraz podajesz po każdym karmieniu piersiu, to podawaj co drugie karmienie tak na próbę, bo nie ma co też przekarmiać dziecka - nie twierdzę że Ty tak robisz, ale może pierś zaspokaja jej potrzeby bardziej niż myślisz?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

tak się zastanawiam jak to możliwe że MM trzeba wylać po godzinie a z piersi może stać nawet 12 h
bo producent jest cwany i wie że im więcej rodzic wyleje tym więcej kupi

Cytat:
alee mam zaleglosci!! w sobote wieczorem mielismy chrzest bylo super, normalnie byla aniolkiem cala msze i przyjecie w ogole msza wieczorna sobotnia byla bardzo uroczysta, bo bylo nabozenstwo fatimskie i byl chor i msza z kazaniem. udalo sie super! sara cala msze spala i patrzala na swiatelka na zmiane i dobrze bo cala msze stalismy przy oltarzu
chrzciny robilsmy w wynajetym domku... normalnie armagedon byl przed z gotowaniem i wozeniem jadla na miejsce, a pozniej bylo fajnie
chrzestny pierwszy raz widzial mala bo mieszka na drugim koncu polski i bylam milo zaskoczona tak sie dobrze z nia dogadywal. wrecz zabieral ja ode mnie, spala mu na rekach, duzo sie chichrala ze az tatus byl zazdrosny o chrzestnego ciesze sie ze juz po... mala dostala glownie kase, ale tez maskotki, ubranka duzo wieksze na pozniej, zestaw zabawek do piaskownicy ,pismo sw dla dzieci, lancusek z medalikiem i jeszcze inhalator bo przycisnieci do muru wymysllismy taki prezenyt- jest w ksztalcie usmiechnietej glowy krowki
to pięknie!
brawo dla Saruni za docenienie powagi chwili

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

moim zdaniem waga jak najbardziej ok. Mój w trzecim tygodniu życia ważył 4kg, dzień po skończeniu 2 miesięcy już 6100g i powiedzieli, że ok
tylko pamiętajmy, ze liczą sie przyrosty a nie waga - na wagę też są normy ale ważniejsze są przyrosty

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:27
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:27   #639
karolka110
Wtajemniczenie

ponieważ nieuchronnie nastąpiła jesienna pora, a na tapecie jabłka i dynie, pomyślałam aby przygotować sobie trochę słoiczków z tymi darami, aby potem zapodać mojemu żarłoczkowi-tylko jak przygotować jabłka-tylko surowe zmiksować i zagotować w słoiczkach czy jednak zgotować na papkę i wtedy do słoiczka....z dynią to raczej problemu nie ma-zgotować chyba na małej ilości wody i zmiksować??co o tym myślicie??
Stary 2012-10-15, 12:28   #640
chce_byc_mama
Zakorzenienie

z jablkami to samo zagotuj na malej ilosci wody do uzyskania konsystencji papki i w sloiczki i zagotowac

Amelcia
Stary 2012-10-15, 12:31   #641
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
myślę, że ok, ale ja bym ograniczyła podawanie mieszanki, jeśli teraz podajesz po każdym karmieniu piersiu, to podawaj co drugie karmienie tak na próbę, bo nie ma co też przekarmiać dziecka - nie twierdzę że Ty tak robisz, ale może pierś zaspokaja jej potrzeby bardziej niż myślisz?
Linkuś ale ja jej mieszanki na siłę absolutnie nie wciskam-ona po piersi po prostu dalej trzęsie się na jedzenie....ale spróbuję jakoś mniej może podawać, chociaż zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mniej je MM, wcześniej więcej-może potrzebowała i wtedy tyle przyrosło jej...teraz zjadła pierś, ledwo 30 ml MM i zasnęła, ale nie wiem czy to nie efekt po szczepionce
wydaje mi się, że to 1300g w miesiąc to duuużo, ale wcześniej miała malutki przyrost-nawet mnie pocieszałaś, że to nic takiego....ehhh zobaczymy...za miesiąc znów kontrola....a poza tym mierzy wg mnie już ok 61 cm, a miesiąc temu 55,5 więc i waga musiała skoczyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 12:32   #642
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
oby kolki odeszly na zawsze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:32   #643
prince_polo
Zakorzenienie

a;le jestem wku.rw.iona! dostałam paczke. Sweterek! 1 zamiast 3 ! a za 3 zaplaciłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:33   #644
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
z jablkami to samo zagotuj na malej ilosci wody do uzyskania konsystencji papki i w sloiczki i zagotowac
ołkej Szefowai absolutnie nie doprawiać prawda??z czego jeszcze można porobić zapasy??jabłka mam swoje-chyba jakieś kwaśne, ale chyba mogą być...po dynię muszę Małża pogonić

Karolina PW-dla Marcinka za 2 miesiąc-dopiero rodziłaś....oby coraz lepiej się Wam współpraca układała

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:36
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:35   #645
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linkuś ale ja jej mieszanki na siłę absolutnie nie wciskam-ona po piersi po prostu dalej trzęsie się na jedzenie....ale spróbuję jakoś mniej może podawać, chociaż zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia mniej je MM, wcześniej więcej-może potrzebowała i wtedy tyle przyrosło jej...teraz zjadła pierś, ledwo 30 ml MM i zasnęła, ale nie wiem czy to nie efekt po szczepionce
wydaje mi się, że to 1300g w miesiąc to duuużo, ale wcześniej miała malutki przyrost-nawet mnie pocieszałaś, że to nic takiego....ehhh zobaczymy...za miesiąc znów kontrola....a poza tym mierzy wg mnie już ok 61 cm, a miesiąc temu 55,5 więc i waga musiała skoczyć...
wiem, bo pamiętam jak pisałaś że czasem nie wypija MM do końca lub wcale i wylewasz A są dzieci które póki leci to piją (mam na myśli butlę, bo z piersi to wiadomo trzeba sie postarać i possać) ale Lilutka do niech nie należy
Ja bym podawała rzadziej mm, no chyba że widzisz że dziecko nie dojadło

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:37
Stary 2012-10-15, 12:38   #646
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem, bo pamiętam jak pisałaś że czasem nie wypija MM do końca lub wcale i wylewasz A są dzieci które póki leci to piją ale Lilutka do niech nie należy
Ja bym podawała rzadziej mm, no chyba że widzisz że dziecko nie dojadło
ona jak nie chce to wypluwa-na szczęście....wcześniej robiłam zwykle 120 po piersi, a teraz to nawet 90 jest zbyt wiele....mam nadzieję, że to chwilowy skok przyrostu...
postaram się bardziej przyjrzeć się dodawaniu MM do KP-tym bardziej, że wydaje mi się, że laktacja teraz jakaś obfitsza...ale czego to zasługa to ja nie wiem
Stary 2012-10-15, 12:39   #647
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
oby kolki odeszly na zawsze
dzięki niech odejdą zmory
Stary 2012-10-15, 12:39   #648
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ołkej Szefowai absolutnie nie doprawiać prawda??z czego jeszcze można porobić zapasy??jabłka mam swoje-chyba jakieś kwaśne, ale chyba mogą być...po dynię muszę Małża pogonić

Karolina PW-dla Marcinka za 2 miesiąc-dopiero rodziłaś....oby coraz lepiej się Wam współpraca układała
mozesz jablko, jablko z dynia, jablko z marchewka. jablko z gruszka

Amelcia
Stary 2012-10-15, 12:40   #649
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
dobre wieści

wszystkiego najlepszego !

możesz polecić stronkę, na której masz bloga?

blogger.com
polecam i to bardzo

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 12:41   #650
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ona jak nie chce to wypluwa-na szczęście....wcześniej robiłam zwykle 120 po piersi, a teraz to nawet 90 jest zbyt wiele....mam nadzieję, że to chwilowy skok przyrostu...
postaram się bardziej przyjrzeć się dodawaniu MM do KP-tym bardziej, że wydaje mi się, że laktacja teraz jakaś obfitsza...ale czego to zasługa to ja nie wiem
to fajnie
jak podasz mniej mm a częściej pierś zamiast tego - to będzie jeszcze obfitsza
ja teraz moją karmię nawet co 1,5 h - ona je mało i często, tak ma upierdliwe to ale i tak wolę to niż przygotowywanie mm
ja nie miałam już prawie wcale pokarmu w pewnym momencie a teraz karmię wyłącznie piersią, tylko muszę często kontrolować jej wagę
póki co przyrostu 38 g na dzień
Stary 2012-10-15, 12:47   #651
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
to fajnie
jak podasz mniej mm a częściej pierś zamiast tego - to będzie jeszcze obfitsza
ja teraz moją karmię nawet co 1,5 h - ona je mało i często, tak ma upierdliwe to ale i tak wolę to niż przygotowywanie mm
ja nie miałam już prawie wcale pokarmu w pewnym momencie a teraz karmię wyłącznie piersią, tylko muszę często kontrolować jej wagę
póki co przyrostu 38 g na dzień
no a u mnie ok 46!!ło matko....moja jak kiedyś tez jadła co godzinę, chyba dopiero niestety dzięki MM wyregulowało się to i je co 3h....ale ja bym psychicznie nie wytrzymała karmienia co 1,5....stresowało mnie to za bardzo syndrom "wyrodnej matki" mi się załącza kiedy to piszę...wiem, że MM to nie jest idealne wyjście, ale dzięki niemu mogę bez stresu wyjść z domu na spacer, zaplanować sobie dzień....ehhh dylematy....
Stary 2012-10-15, 12:53   #652
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
no a u mnie ok 46!!ło matko....moja jak kiedyś tez jadła co godzinę, chyba dopiero niestety dzięki MM wyregulowało się to i je co 3h....ale ja bym psychicznie nie wytrzymała karmienia co 1,5....stresowało mnie to za bardzo syndrom "wyrodnej matki" mi się załącza kiedy to piszę...wiem, że MM to nie jest idealne wyjście, ale dzięki niemu mogę bez stresu wyjść z domu na spacer, zaplanować sobie dzień....ehhh dylematy....
no właśnie moja nie chce butli wiec tymczasowo i tak nie mam wyboru ale ze spacerem to kicha bo ciężko ominąć ten jej głód i zawsze jest ryk pod koniec

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Mała śpi i rusza usteczkami jakby ssała

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-15 o 12:53
Stary 2012-10-15, 12:55   #653
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie moja nie chce butli wiec tymczasowo i tak nie mam wyboru ale ze spacerem to kicha bo ciężko ominąć ten jej głód i zawsze jest ryk pod koniec
moja ssie wszystko bez problemu-tylko herbaty, ani wody pić nie chce-czorcica jedna

właśnie Mamuśka mi napisała, że ja mając 5 tygodni ważyłam 5800, a urodziłam się 3200, to dopiero przyrost!!!a byłam do 9 miesiąca na piersi....już wiem po kim moja Córcia tak ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 13:00   #654
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry Kochane

Edit:
Wszystkiego Najlepszego kochana! Spełnienia marzeń i samorealizacji
Cytat:
Hej

To juuuż!? O kurde, no to i
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tak w ogole tez mam zamair pisac bloga
Pisz, pisz
Cytat:
Wczorajsze zdjęcia Nadii
Jaka klusia roześmiana

Cytat:

Mój Alex przybrał 800g w 9 dni A wcześniej też miał mały przyrost, więc zakładam, że to tak w ramach wyrównania Niczym się nie przejmuj
Cytat:
Macie prezent - 4 miesięczniaka
nie nadrabiam bo pewnie zaraz dziecko się obudzi na jedzenie a potem muszę wyjść. To znaczy spróbuję Was poczytać, ale nie wiem czy dam radę

Cytat:
Super, że wszystko się udało
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Hej! My mieliśmy wyjazdowy weekend więc nie było jak się odezwać i widzę, że mam co nadrabiać. Za to odwiedziliśmy znajomych, inni odwiedzili nas i zaliczyliśmy wypad na zakupy oraz baby szafing gdzi małym kupiliśmy kilka ubranek i leżaczek FP http://allegro.pl/bujaczek-fisher-pr...700627695.html. Małej bardzo się on podoba bo gra i świeci.
Najpierw jednak się pożalę... Bodajże nitka pytała się o skutki uboczne brania cerazette. Ja biorę odpowiednik - Azalię i niestety wczoraj @ przylazła! Po 10 dniach brania! Po dwóch dniach było jednodniowe plamienie a teraz @! Brzuch mnie boli, nogi mdleją i mam ochotę komuś przyłożyć!
Idę nadrabiać póki mała śpi...
Tak, to ja pytałam. Witaj w klubie czerwonych twarzy
Cytat:

A tak serio to Martynka dziś w nocy nie miała wzdęć A teraz ucina sobie już drugą dziś drzemkę

I dla Marcinka też i jeszcze

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:03   #655
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

moja też tak często maśnią o mleczku
Stary 2012-10-15, 13:07   #656
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
właśnie Mamuśka mi napisała, że ja mając 5 tygodni ważyłam 5800, a urodziłam się 3200, to dopiero przyrost!!!a byłam do 9 miesiąca na piersi....już wiem po kim moja Córcia tak ma
No proszę...Córeczka swojej Mamusi

Mówisz o tym, że MM daje Wam możliwość normalnego funkcjonowania ale masz wyrzuty sumienia, że je podajesz. Pamiętaj, że Ty też jesteś ważna. Małej się krzywda nie dzieje w związku z tym, że pije mieszankę. Dostaje też to co najlepsze razem z Twoim mleczkiem Szczerze mówiąc moim zdaniem karmienie mieszane jest najlepszym rozwiązaniem. Najlepszym dla zdrowia psychicznego i fizycznego zarówno dziecka jak i matki

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:08   #657
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Agunia-brawa dla Naszej Seniorkiklaski :
kolaż fotek, przesłodziachny:lov e:kiedy to zleciało, się pytam???

też nie wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Lusi
Powiem szczerze ,że mi nie mija szybko, wczoraj Marcinek skończył 2 miesiące (i oczywiście zapomniałam sie pochwalić) a mi się to ciągnie jakbym z pół roku z nim siedziała

Tobie to się nie dziwie, że czas Ci się wlecze, jakby Luśka była marudna pewnie czułabym się tak samo

Cytat:

porażka

Cytat:

Wszystkiego naj dla Lusi
no to oby tak dalej
dziękujemy

Cytat:

ooo słodko, Luśka też tak robi, od zawsze chyba zawsze mnie ten widok rozczula!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:10   #658
karmeelek
Zadomowienie

Skończyłam nadrabiać ale zaraz mykam na karmienie więc tak szybciutko...
Ogromne gratki dla Marcinka, Lu i Martynki! Ten czas tak szybko leci!
Mandi najlepszego! Zdróweczka, kasiorki, pociechy z dzieci hihi (szczególnie z tego starszego dziecka bo Amelka to aniołek przecież ) i samych słonecznych dni!
Muminku ucałowania dla Was!
branzoletka powodzenia w szukaniu pracy.
I to by było na tyle bo mała się budzi....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:35   #659
nadalka
Zakorzenienie

KarolinaPW no lepiej lepiej, ale i tak pewnie jeszcze nie raz mnie wk..

Olicia, ja nie wiedziałam że Ty z Wawy...

Karolka, ja też miałam na początku wielkie wyrzuty sumienia przez mm... Przez całe to parcie na kp miałam wrażenie że lepiej zagłodzić dziecko na śmierć niż dać sztuczne mleko przy drugim dziecku, w razie takiej sytuacji będę już o wiele mądrzejsza. Wszystko jest dla ludzi! Mleko modyfikowane jest tak zrobione aby dziecku nic nie zabrakło. Ty dodatkowo podajesz pierś (lub na odwrót - dodatkowo podajesz mm) i to się chwali, masz pokarm więc go dajesz małej dajesz tyle ile możesz a resztę można zastąpić przecież nie żyjemy w średniowieczu
Stary 2012-10-15, 13:40   #660
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolka, ja też miałam na początku wielkie wyrzuty sumienia przez mm... Przez całe to parcie na kp miałam wrażenie że lepiej zagłodzić dziecko na śmierć niż dać sztuczne mleko przy drugim dziecku, w razie takiej sytuacji będę już o wiele mądrzejsza. Wszystko jest dla ludzi! Mleko modyfikowane jest tak zrobione aby dziecku nic nie zabrakło. Ty dodatkowo podajesz pierś (lub na odwrót - dodatkowo podajesz mm) i to się chwali, masz pokarm więc go dajesz małej dajesz tyle ile możesz a resztę można zastąpić przecież nie żyjemy w średniowieczu
dzięki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości