|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
siema !!
Mala zasnela nam o 19.30 jakos i spala do 5 :P pojadla i jeszcze w kime do 8 ![]() choc ja i tak sie nie wyspalam bo poszlam spac o 23, o 2 obudzil mnie bol pekajacych w szwach piersi, no to dojarka, no i pozniej mala o 5 ehh. Do tego jak sie obudzialm o 8 to tak mnie bolal kregoslup ze mysalam ze sie przekrece nie wiem co to :/ Teraz spijam kawke mloda spi, jak sie obudzi to spadamy na zakupy. Chyba sie wybiore do lekarza. Pdhwao super prezenty! Normalnie zakochalam sie w tych kocykach ![]() niestety ceny juz taka miloscia nie darze ![]() Blue fajne zakupki, chyba tez musze jakies zrobic ale to poczekam bo jak bede w pl to MOOOOZE szanowny dziadek rzuci jakas forsa dla wnuczki choc szczerze watpieSol ojj Fabis Ty kochany chlopaku oddawaj rzesy!!! Kasik Nadulka jest przesliczna! Mam kuzyneczke Nadie ma 15 miesiecy i jest przeslodka i przekochana ale broi ![]() Mandi Sto lat kochana ! w milosci i szczesciu i duuuuzo dzieci!!! ![]() Agunia juz 4??? o jaa w sumie co ja sie dziwie Amelia za chwile bedzie konczyc 3 Kiedy planujesz rozszerzac diete?
|
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki my już po szczepionce-był ryk, ale zaraz się uspokoiła, szczególnie niezadowolona była ze smaku szczepionki na rotawirusy....
![]() ale naj naj najciekawsze jest to, że waży Moja Lila 5800g czyli, że w miesiąc przybrała 1300!!!czy to nie za wiele ja nie chcę by była przekarmiona, ale je tyle ile chce, nikt jej nie pcha....pediatra powiedziała, że ok, ale co Wy o tym myślicie??ona ma teraz dokładnie 2,5 miesiąca....może jakoś by jej ograniczyć jedzenie, ale jak??zresztą nie je jakoś super dużo, ale mało też nie...troszkę się martwię...
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właściciel jakiś przepadziwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież pediatra powiedział że ok, zresztą z tego co pamiętam to karmisz piersią? a w takim karmieniu to w ogóle nie ma problemu, zacznie się więcej ruszać to i przybierać będzie wolniej więc nie masz się czym martwićtak się zastanawiam jak to możliwe że MM trzeba wylać po godzinie a z piersi może stać nawet 12 h
|
|
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#607 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Chyba ponad dobę nic nie pisałam, ale byłam na bieżąco z czytaniem ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz na pewno będzie już tylko lepiej ![]() super te prezenty, kocyk - rewelacja! A tak na marginesie - dziewczyny, ile macie kocyków? ![]() Bo ja wciąż widzę jakieś ładne i mam taaaaką ochotę kupować, ale świadomość, że mamy tych kocyków 5 jakoś mnie powstrzymuje. Może to wcale nie tak dużo? ![]() Cytat:
![]() Oczekujemy dwóch kombinezonów, pajacyka z czapeczką, bucików, kurteczki, kompletu czapka+ szalik, nowej karty 32gb dla mnie i nowego monitora dla małża ![]() I też się cieszę - kupowanie przez net to przyjemność zakupu razy 2! ![]() Cytat:
My mamy takie coś (z innymi pestkami, chyba wiśni) i nie używamy, bo to zbyt upierdliwe podgrzewać w piekarniku. A że sobie wymyśliłam kuchnię w stylu prowansalsko-rustykalnym, to takich nowoczesnych sprzętów jak mikrofalówka czy czajnik elektrycznie nie mieliśmy, bo... nie pasowały Z czajnikiem już się przemogłam, w kwestii mikrofali trzymam się dzielnie ![]() Kasik - Nadia jest przesłodka!! Mandragorka - wszystkiego najlepszego, zdrówka, miłości, kasy, samych radości z macierzyństwa! No i gratulacje dla naszej wątkowej seniorki - Lusi!
|
||||
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także nie wiem czy powinnam, ale lekko się martwię![]() ja nie wylewam po godzinie, bo....jak wychodze na dwór to robię takie lekko cieplejsze, bo Lilka to jak zacznie wyć to musi mieć jedznie TU i TERAZ!!! i wtedy wyjmuję z termosu...nieraz jest w torbie 2h...
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po szybkim weekendzie
![]() dzisiaj mam troche spraw do pozałatwiania i mam nadzieję, że synek w tym czasie będzie grzeczny
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
mi też..
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Róża startowała z niskiej wagi, a teraz też ładnie przybiera. Pilnuję tylko, żeby jadła tyle, ile chce, a nie więcej. Dobrze, że szczepienie przebiegło spokojnie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka
![]() za szczepienie. Jak dla mnie waga ładna i nie masz się czym martwićMandi wszystkiego najlepszego, dużo miłości i radości na co dzień ![]() Brawa dla Lusi za 4 miesiąc ![]() matko jak ten czas leci... jeszcze niedawno w ciąży chodziłyśmy, a teraz nasze najstarsze dzieciątko ma juz 4 miesiące ![]() ślicznie wygląda i ten uśmiech
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Dzięki za nazwę. Poszukam. |
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Macie prezent - 4 miesięczniaka
![]() nie nadrabiam bo pewnie zaraz dziecko się obudzi na jedzenie a potem muszę wyjść. To znaczy spróbuję Was poczytać, ale nie wiem czy dam radę
|
#615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne Cytat:
tak, z tżCytat:
![]() moja też gdzieś tyle przybiera, może trochę mniej, ale to dobrze, może teraz ma intensywny wzrost wagi a potem zwolni Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przyszłam się tylko pochwalić, że Marysia przespała dziś całą noc w łóżeczku I teraz dalej śpi ![]() Laktacja mi się ustabilizowała na tyle, że piersi mnie nie bolą i mleko mi już nie przecieka-zwłaszcza w nocy jak przerwy zrobiły się dłuższe Chyba przestanę spać w staniku![]() Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
alee mam zaleglosci!! w sobote wieczorem mielismy chrzest
bylo super, normalnie byla aniolkiem cala msze i przyjecie w ogole msza wieczorna sobotnia byla bardzo uroczysta, bo bylo nabozenstwo fatimskie i byl chor i msza z kazaniem. udalo sie super! sara cala msze spala i patrzala na swiatelka na zmiane i dobrze bo cala msze stalismy przy oltarzu chrzciny robilsmy w wynajetym domku... normalnie armagedon byl przed z gotowaniem i wozeniem jadla na miejsce, a pozniej bylo fajnie chrzestny pierwszy raz widzial mala bo mieszka na drugim koncu polski i bylam milo zaskoczona tak sie dobrze z nia dogadywal. wrecz zabieral ja ode mnie, spala mu na rekach, duzo sie chichrala ze az tatus byl zazdrosny o chrzestnego ciesze sie ze juz po... mala dostala glownie kase, ale tez maskotki, ubranka duzo wieksze na pozniej, zestaw zabawek do piaskownicy ,pismo sw dla dzieci, lancusek z medalikiem i jeszcze inhalator bo przycisnieci do muru wymysllismy taki prezenyt- jest w ksztalcie usmiechnietej glowy krowki
|
|
|
|
#619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem kiedy, jutro chcę o tym z pediatrą rozmawiać, bo jeszcze nie wiem, czy BLW czy papki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a no już ![]() ![]() Nicki super, że chrzciny udane
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ale ten czas śmiga...Słodki grubasek. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-10-15 o 11:35 |
||
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj miał jedną taką ładną nockę ostatnio, ale ja i tak się przebudziłam w nocy i czekałam aż się obudzi chyba z przyzwyczajenia
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Właśnie - kupujecie śpiworki do fotelików? Ja zamierzałam, ale ostatecznie do samochodu ubieram ją jak na dwór, a potem zdejmuję czapę i rozpinam, albo ubieram jak do pomieszczeń i na czas od wyjścia z domu do rozgrzania samochodu przykrywam kocykiem. Mało z nią jeździmy i chyba nie opłaca mi się takiego śpiworka kupować. . A drugie pytanie, czy jeśli dziecko będzie w kombinezonie, to ma sens kupowanie śpiworka do wózka, czy tu też wystarczy kocyk? |
|
|
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage![]() ![]() Cytat:
![]() i dla aniołka
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież powinnaś przyjechać objuczona prezentami dla innych. |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam takie atrakcje podczas własnego wesela
|
||
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
5... Dwa grube, dwa cienkie i jeden w poszewce bawełnianej.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję tak udanych chrzcin.
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka, ja nie planuje kupować śpiworka. Myślę, że dobry kombinezon, kocyk i osłonka wózka wystarczą. Zobaczymy jakie temperatury do nas zawitają.
Cieszę się, że podobały się Wam moje zakupy ![]() Znowu rano był płacz z żalem związany z gazami. Nie wiem jak jej pomóc... ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Aha! Depoison, oni właśnie nie mają mikrofali... Mówisz, że upierdliwe?
|
|
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Hej! My mieliśmy wyjazdowy weekend więc nie było jak się odezwać i widzę, że mam co nadrabiać. Za to odwiedziliśmy znajomych, inni odwiedzili nas i zaliczyliśmy wypad na zakupy oraz baby szafing gdzi małym kupiliśmy kilka ubranek i leżaczek FP http://allegro.pl/bujaczek-fisher-pr...700627695.html. Małej bardzo się on podoba bo gra i świeci.
Najpierw jednak się pożalę... Bodajże nitka pytała się o skutki uboczne brania cerazette. Ja biorę odpowiednik - Azalię i niestety wczoraj @ przylazła! Po 10 dniach brania! Po dwóch dniach było jednodniowe plamienie a teraz @! Brzuch mnie boli, nogi mdleją i mam ochotę komuś przyłożyć! Idę nadrabiać póki mała śpi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

choc szczerze watpie
w sumie co ja sie dziwie Amelia za chwile bedzie konczyc 3 

ja nie chcę by była przekarmiona, ale je tyle ile chce, nikt jej nie pcha....pediatra powiedziała, że ok, ale co Wy o tym myślicie??ona ma teraz dokładnie 2,5 miesiąca....może jakoś by jej ograniczyć jedzenie, ale jak??zresztą nie je jakoś super dużo, ale mało też nie...troszkę się martwię...

a właściciel jakiś przepadziwy 
Wogóle była bardzo drobna przy Jasiu, nasz wyglądął jak Kabanek
Ksiadz bardzo obficie polał główkę Jasiowi trzykrotnie.A mały tylko się zdziwił 
Wczoraj na obiad robiłam tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym z serem brie. I bardzo mu to posmakowało. Wczoraj powiedział, że szpinak to jednak trzeba umieć zrobić, bo jego mama raz zrobiła makaron ze szpinakiem i był okropny i jego to zraziło do szpinaku. A dzisiaj jeszcze powiedział, że jak jego rodzicie do nas przyjadą, to im zaserwujemy takie danie, żeby jego mama zobaczyła jak się dobry szpinak robi

ja ejstem doslownie przerazona!!!!!!