|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
2 poziomowe
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mój z imieniem to mnie wkurza mimo że przed ciążą już ustaliliśmy chłopięce imie na 100%
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie Wy macie wybrane? Nie wiem czy pisałaś jak tak to przeoczyłam (;
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to czuje że niedługo mój maluch zacznie kopać odczuwalnie także dla innych bo dzisiaj znowu się w środku przewraca czyli robi się coraz bardziej aktywny
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- mieliśmy, mam nadzieje że zostanie na tym ale pochwalę sie jak będzie zadecydowane na 100%
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Laura ślicznie, Jaśmina też mi się strasznie podobała ale u nas będzie Julia. A po domowemu jest Fasolka
![]() Z imieniem dla chłopca mamy problem, nic nam się nie podoba, albo co mi się podoba mojemu TZ nie...
Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2012-10-15 o 18:07 |
|
|
|
#3157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
,cześć dziewczyny
,ja dzisiaj spędziłam z kubą dzień na "wałęsaniu" się po mieście....,kończył wcześnie to mieliśmy czas... na oglądanie koziołków na starym rynku (w poznaniu),na obiad , na wygłupy...itp.nogi mi w tyłek wchodzą a on jeszcze teraz biega za piłką bo ma właśnie trening..... a ninka dziś poszła do przedszkola-ale się ztęskniła za wszystkimi.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
w czerwcu miałam 62 a teraz 90 ..... .... .... boże a po wszystkim znowu te cholerne brzuszki..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
za wszystkie wizyty !!!
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak będzie chłopak to nie mamy pojęcia Jedyne imię na które się oboje godziliśmy to Michał ![]() Joanna: super, że po wizycie ok ![]() Strippi: zdrowiejcie
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-10-15 o 18:14 |
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam, że Tobie takie potrzebne na wyjazdy, wiec jak najbardziej i cena też dobra. Cytat:
Cytat:
za wizytę, czyli masz już pewność że synek to synek
|
|||
|
|
|
#3160 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja stronę tego żłobka przeglądałam przed wakacjami, bo się mieli otwierać... I jeszcze w sumie nawet trochę o nim myślałam, bo jest niedaleko mojej pracy oraz po drodze Tżtowi z pracy do domu... MasakraCytat:
![]() Cytat:
Bo u nas jest przyjęte, że dziewczęce imiona konczą się na "a", więc ewentualnie Jasmina/Jaśmina![]() Cytat:
|
|
#3161 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A u nas tak wyszło bo te imię jest też używane w kraju z którego pochodzi mój tż, no i twierdzi że to będzie nasz kwiatuszek więc Cytat:
Co do chłopca pewnie jeszcze coś Wam na myśl przyjdzie... Ja też nie miałam żadnego pomysłu no ale u nas wyszła dziewczynka.A tak jak Ty z Michałem, ja mam z Maksymilianem... niestety. Cytat:
I zgadzam się z tym że z dziewczynkami większy wybór imion
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-10-15 o 18:28 |
||||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
uff w domku - megasnie duzo naskrobaliscie
udalo mi sie przeczytac, ale wybaczcie nie bd cytowala.bo naszla mnie ocgota na szafowo-ubraniowe porzadki ![]() ![]() w sumie i tak po malu musze sie pakowac do workow, wiec najwyzsza pora. bylam z rana u lekarza - suski dalam, ale zapomnialam sie spytac co z tym moim cycem i mu pokazac, no ale smaruje nivea i jakos tam sie goi i dodatkowo wit a ( zostalo jeszcze jak se tatto w czerwu robilam ) ale sie mega starchu nazarlam w sumie moge isc kedy bd chciala i mu pokazac - ale dam se jeszcze tydzien, w sumie teraz bd szalony czas bo ciagle po 8 h w pracy wolne dop w nast srode i czwartek hahadzis mnie sisotra uswiadomila, ze skoro bd samotnie wychowywala dziecko, ojciec sie nie poczuwa do odpowiedzialonci, to moze wyjechac z kraju na podstawie papierka z policji, tylko bd musiala poczekac na 'norweski pesel' i w polsce paszport wyrobic, bo i tak automtycznie moje obywatelstwo dostanie ![]() akurat bd miala przerwe bo tutaj kontrola jest w 3 tyg 6 tyg i 3miesiacu i dop pozneij w 5. wiec akurat na wakacje ![]() ok lece nurkowac do szafy |
|
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tym Michałem to tak jak u nas z Julią. na szczęście narazie synek
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż wrócił do domu i powiedział, że nie jest w stanie patrzeć na moją smutną minę więc mam nas umówić na czwartek na prywatne USG 3D
Jestem taka happy! Może uda nam się poznać płeć, no i zobaczę znów swoje maleństwo, a mąż pierwszy raz zobaczy co mi tam zmajstrował )
|
|
#3165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten za 1300 moze byc lepszy niz za 3000 zl i dlatego kupuje sie albo taki ktory jest poprostu dobry bez wzgledu na cene, albo taki ktory jest bardzo dobry ale nas nie stac wiec kupic uzywany najwazniejsze zeby nie kupic nowego bubla tylko ze wzgledu na niska cene, juz lepiej za ta samą cene uzywany ale porzadnyCytat:
Cytat:
a bardzo tani jest na allegro bo w sklepie widzielismy za 300zl..nie kazde, ja mam bez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny a co na biegunke? Bo ja niby mam od tygodnia, nie jest jeszcze zle i wydaje mi sie ze to od gazowanych napojow ale wody nienawidze i tylko pije sprita lub fante.. leze wiec nie mam jak sobie robic herbat itp
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-15 o 18:35 |
|||||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję kochane
|
|
|
#3167 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Zdarzyło mi się wypić parę razy Karmi i lampkę szampana na weselu a tak to to nawet nie czuję potrzeby ![]() Cytat:
Z tym przewijakiem to właśnie nie wiem, taki przenośny to nie jest za mały? W łazience mam bardzo mało miejsca więc przewijanie odpada. Chciałam mieć oddzielną komodę z przewijakiem by obok trzymać pieluszki i kosmetyki. Myślicie że zwykła komoda z położonym przenośnym przewijakiem spełni swoje zadanie? Chodzi mi głownie o to by mi było wygodnie i bym miała dużo miejsca. Cytat:
Owoce morza jem , ale przyrządzone w domu, uprzednio po zamrożeniu. ps. Pisałyście o jakimś badaniu na samolocie??? o co kaman?
|
|||
|
|
|
#3168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokka przypomnij koło którego szpitala ty mieszkasz? bo mój ranking szpitali po przeczytaniu jednej strony z opiniami wyglada tak: 1. Brochów - fajnie 2. Wojewódzki - średnio 3. Borkowska - stanowcze nie. ciekawe jak wiecej stron przeczytam jak to się zmieni. no mi najbliżej do Wojewódzkiego. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() w sensie na krześle ginekologicznym
|
|
#3169 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie dobrze i będziesz się nie długo cieszyćI pochwalisz się komplecikiem ![]() Cytat:
![]() o jakie badania pytasz? ![]() na pewno pyszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za potwierdzonego siusiaka![]() Cytat:
O to chociaż miałaś dziś poprawę nastroju z przesyłkami jak będziesz mieć siłe to się pochwal
|
|||||||
|
|
|
#3170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To do czwartku chyba jakoś dasz radęCytat:
Poza tym... co będę kombinować i jeździć nie wiadomo gdzie, jak nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi... Więc po prostu wybrałam tu gdzie najbliżej
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I żadna tajemnica, musiałam się zrzec kiedy dostałam holenderskie a dostałam je razem z rodziną, tak wyszło (:
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Jejuu Maksymilian
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Chyba że będzie Julia
|
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a apropo zagranicy to chyba Moderna się dawno nie odzywała? czy się mylę?
|
|
#3175 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego też nie mogłam typowo polskiego wybrać, mój tż bał się że z np Małgorzatą wyskoczę (wyczytał w moim paszporcie to moje drugie) on tego ni w ząb wypowiedzieć nie umie ![]() Cytat:
Cytat:
Bo niby nie mogą, nie da się ect... Mój tż swojego też musiał się zrzec...
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-10-15 o 18:52 |
|||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to po 5 latach można dostać tylko trzeba test z holenderskiego zdać nie? a dziecko może dopiero jak będzie pełnoletnie bo musi się zrzec polskiego?
|
|
#3177 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nadal mam taki brzuch dziwny, nic mi od rana nie przeszło mimo leżakowania. Mąż kupił mi no-spe. Wzielam bez konsultacji z lekarzem ale mysle,że mogę, jak myślicie? |
|||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to nie bardzo wiem co, ale na pewno przestań pić gazowane. wiem, że leżysz, ale niech mąż robi Ci herbatę do termosu rano, potem mama jak przychodzi z obiadem (bo przychodzi, prawda?), do tego jakieś soki i powinno wystarczyć. Luna, leżenie, leżeniem, jest koniecznością, ale wydaje mi się, że biegunka jest gorsza niż gdybyś miała wstać i zrobić sobie herbaty + do termosu na później. gazowanymi napojami, biegunkami i bieganiem do toalety możesz bardziej zaszkodzić dziecku niż jednym/dwoma wstaniem do kuchni.
|
|
|
|
#3179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę dzięki oby oby, bo Jula tyle traci jak nie chodzi do przedszkola Cytat:
mi też już, bo katar nie mam, gorączki też, tylko gardło boli za to Julka kaszel wykrztuśny :/ Cytat:
dzięki kochana dzięki Cytat:
brawa dla męża Cytat:
Jeszcze pościel przyszła przed sekundą wzięłam ta tropical island ![]() a to obrazki naklejki biedronkowe, bo ktoś prosił kiedyś o fotkę (kolory intensywne takie jak na ciuchci, tylko robiłam z lampą i prześwietliło) i ciuszki ciuszki mają żywe kolory, tu też prześwietlone, bluza brązowa tygryskowa, tu wyszła dziwnie, jakby pokłaczona i używana, a jest w stanie idealnym, mięciutka i w kolorze ciemnego brązu, tu wyszedł dziwny kolor. Aaa i buciki są biało błękitne, a tu wyszły jak białe.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-15 o 18:58 |
|||||
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie odzywala sie...
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

05.07.2008 
ale zawsze je suszymy, nie prosto z drzewa.

pochmurno i ciemno się zrobiło 

)
za wszystkie wizyty !!!

Jedyne imię na które się oboje godziliśmy to Michał
Bo u nas jest przyjęte, że dziewczęce imiona konczą się na "a", więc ewentualnie Jasmina/Jaśmina

dalej niż widzę od tego smrodu..
na pewno będzie dobrze i będziesz się nie długo cieszyć