Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 18:31   #1051
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ja tez mam wiekszość używanych ciuszków i nie przeszkadza mi to hyhy

a co do 5 worków... hmmm... ja chyba ogólnie tyle swoich ciuchów nie mam [COLOR="Silver"]
też mam większość używanych i też się nie przejmuję
A co do moich 5 worków, to nie same ciuchy, tylko oprócz tego książki, moje stare maskotki, płyty, kserówki ze studiów. Masakra jakie rzeczy tu jeszcze są, np stare walentynki jakieś listy, jak to się w podstawówce pisało. Normalnie szok

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ulalaaaaaaaaa
a ja już nie umiem się doczekać. Jeszcze teraz mam te sny ciągle, że już mam skurcze itp ...To już wogóle chcę to mieć za sobą
ja też
Stary 2012-10-15, 18:32   #1052
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

A juz wiem co Was chciałam zapytać. Jak u was z siarą?? Bo u mnie ani widu ani słychu
tak jak pisałam rano, miałam po kropelce, po kropelce.. Przez parę dni cisza bywała.. a od przedwczoraj jak chluśnie to plama na pół cyca

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:32   #1053
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
aaaa mój brzusio w ciągu tygodnia urósł o 4 cm... ma już 107 hehe

A juz wiem co Was chciałam zapytać. Jak u was z siarą?? Bo u mnie ani widu ani słychu [COLOR="Silver"]
u mnie małe kropelki, 2 razy chyba miałam koszulkę od piżamy uplamioną
Stary 2012-10-15, 18:36   #1054
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
oj tam, orgazm przy porodzie będzie
też nie mam siary.. no normalnie nic.. nawet skurczy żadnych
no! no to p o bawarii

Cytat:
tak jak pisałam rano, miałam po kropelce, po kropelce.. Przez parę dni cisza bywała.. a od przedwczoraj jak chluśnie to plama na pół cyca
ojj nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
u mnie małe kropelki, 2 razy chyba miałam koszulkę od piżamy uplamioną
no to dobrze

bo pamiętam w 1 ciąży wczesnie miałam a teraz cisza i wogóle nie proszę żeby się pojawiła
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:37   #1055
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

A juz wiem co Was chciałam zapytać. Jak u was z siarą?? Bo u mnie ani widu ani słychu
U mnie taka sama sytuacja z tą siarą

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:38   #1056
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydawało, że będę szaleć z ciuchami dla dziecka -a tak jak patrzę moja wyprawka dość skromna.. no nie wiem co się ze mną dzieje.. a i dużo używek kupiłam też.. może jak dziecko się pojawi to zacznę szaleć i je rozpieszczać bo ma razie tego jeszcze nie czuje
przyjdzie samo.zazdroszcze bo w UK mozna naprawde dzieciaka super ubrac

Cytat:
muszę to wam powiedzieć: JAK JA SIĘ BOJĘ PORODU!!!!!!
ja juz tez

Cytat:

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

ja dopiero teraz ręczniki piorę.. hmmm szlafrok już schnie... wogóle muszę jakąś torbę kupić bo nie mam eee jeszcze spokojnie spakuję w połowie listopada
ja nie mam nic kompletnie-mam nadzieje ze to nie wplynie na laktacje-z Laura lala mi sie strumieniami i pozniej mleko tez

Cytat:
też mam większość używanych i też się nie przejmuję
A co do moich 5 worków, to nie same ciuchy, tylko oprócz tego książki, moje stare maskotki, płyty, kserówki ze studiów. Masakra jakie rzeczy tu jeszcze są, np stare walentynki jakieś listy, jak to się w podstawówce pisało. Normalnie szok

ja też
fajnie poczytac

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:40   #1057
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

nie sluchaj takich glupot!! swoja droga to moje drugie dziecko i ja nie wiem jak je ubrac naprawde!!przygotowalam na wyjscie body z dlugim, bluzeczke z dlugim, dzinsy takie z ocieplinka i wlasnie nie wiem czy rajstopki jeszcze beda potrzebne czy wystarczy na to juz ten cieply misiowy kombinezon i na dworze przy przejsciu do auta nakryc malucha swiezynki doradzcie!!
Marti - nie wiem jakie teraz produkują rajstopki dla dzieci, ale ja mam traumę związaną z zakładaniem rajstopek przez mamę, których nie dało się naciągnąć jednocześnie nie szczypiąc w nogę.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

No ok, to skoczysz tak na jednej nodze, dwa razy stękniesz i zaraz będziesz z powrotem

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Właśnie przejrzałam pierwszą stronę wrześniówek, w sierpniu już 11 się rozpakowało ale tak na dobre to po 20 VIII się zaczęło. I od tamtej pory średnio 1 poród dziennie Szaleństwo Idę jutro na mega zakupy, czipsy, popcorn, ciacha. Trzeba zapasy na 2 m-ce zrobić
Ja też

Cytat:

kurde no a ja co bede zagryzac??kupie worek marchewki
Widziałam w sklepie takie chipsy jabłkowe

Cytat:
przed pierwszym porodem też nie umiałam się doczekać i dzisiaj też to samo powiedziałam Tżtowi że najlepszy jest pierwszy poród bo to niewiedza... później jest gorzej- ale to moje zdanie nie sugerujcie się mną bo po prostu jak zaczełam już kompletowac wyprawkę to zaczęłam panikować...
Tak naprawdę to chyba każdy poród to zagadka. Pisałam rano o kuzynce, której pierwszy poród trwał 40 h, a teraz poszło szybko i sprawnie w 4 godziny.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:40   #1058
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Marti, żebyś wiedziała, że fajnie, uśmiałam się nieźle z niektórych tekstów, typu "nie mów nikomu, w kim się zakochałam" nawet nie wiedziałam, że coś takiego mam jeszcze
Stary 2012-10-15, 18:43   #1059
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam, ale podobno nie ma to wpływu na późniejszy pokarm
Stary 2012-10-15, 18:47   #1060
madzius90
Zakorzenienie

Ale miałam dziś koszmarny początek dnia- pierwszy raz w ciązy i w ogóle od niepamiętnych czasów miałam bliskie spotkanie z kibelkiem bleeee
Wstałam rano o 6, żeby wziąć tabletki i już było mi niedobrze, zbierało mnie na wymioty, ale jakoś się położyłam, starałam się zasnąć, ale coś nie mogłam, bo źle się czułam, dodatkowo co jakiś czas miałam skurcze
W końcu udało mi się choć troszkę przysnąć. Ale o 7 musiałam znowu wstać wziąć kolejne tabletki i wyprawić męża do pracy. Poszłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i zdążyłam tylko wyciągnąć masło i biegiem do łazienki
Przez pół dnia czułam się jak wypluta
Nie dośc, że wczoraj nie mogłam usnąć (aż z bezsilności się poryczałam, bo nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić ), w nocy też się co jakiś czas budziłam, bo to za gorąco, to za zimno, to niewygodnie, to siku trzeba, a to skurcz mnie złapie To jeszcze to
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:50   #1061
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Marti, żebyś wiedziała, że fajnie, uśmiałam się nieźle z niektórych tekstów, typu "nie mów nikomu, w kim się zakochałam" nawet nie wiedziałam, że coś takiego mam jeszcze
Takie rzeczy jak sie znajdzie to potem ubaw po pachy jakie głupoty sie wypisywało

Stary 2012-10-15, 18:55   #1062
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ale miałam dziś koszmarny początek dnia- pierwszy raz w ciązy i w ogóle od niepamiętnych czasów miałam bliskie spotkanie z kibelkiem bleeee
Wstałam rano o 6, żeby wziąć tabletki i już było mi niedobrze, zbierało mnie na wymioty, ale jakoś się położyłam, starałam się zasnąć, ale coś nie mogłam, bo źle się czułam, dodatkowo co jakiś czas miałam skurcze
W końcu udało mi się choć troszkę przysnąć. Ale o 7 musiałam znowu wstać wziąć kolejne tabletki i wyprawić męża do pracy. Poszłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i zdążyłam tylko wyciągnąć masło i biegiem do łazienki
Nie dośc, że wczoraj nie mogłam usnąć (aż z bezsilności się poryczałam, bo nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić ), w nocy też się co jakiś czas budziłam, bo to za gorąco, to za zimno, to niewygodnie, to siku trzeba, a to skurcz mnie złapie To jeszcze to
ojej na pocieszenie tylko powiem - już niedługo łączę się w bólu..

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale podobno nie ma to wpływu na późniejszy pokarm
no mam nadzieję
Stary 2012-10-15, 19:00   #1063
Sola1
Zakorzenienie

A w ogóle to czy Wasi tż-ci wiedzą o depresji poporodowej tzw. baby blues?

Podobno bardzo dużo kobiet to przechodzi i jest to związane z kolejną burzą hormonów.
Stary 2012-10-15, 19:00   #1064
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem zadowolona ! Pamiętacie jak pokazaywałam te aukcję z rampersem, kurtką zimową i bluzą na rozmiar 62 !! Razem z przesyłką wyszło mnie 22 zł. Rzeczy własnie przysżły i są rewelacyjne ! Zero zniszczeń i super jakośc

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
micia moja komoda tez już peka w szwach tak naprawde nie mam juz meijsca w to nei wszytskie ciuszki ale na sczzescie dzis Pan z ikei mi przywiozł meble wiec bede miala gdzie ładowac \

oczywiscie znając zycie i mojego meża to troche potrwa zanim skreci te meble wszytskie i poustawiamy je jak trzeba a jeszcze lozeczko czeka w piwnicy moze do polowy listopada zdązymy
super! ja na razie zapakowałam wszystko do swojej komody, małego komoda ma przyjść w tym tygodniu, ale jeszcze musimy pomalować pokój, więc na razie sobie u mnie leżą

ja też liczę na to, że zdążymy przed porodem... zostało 5 pełnych tygodni

Cytat:
u moich tesciow jest tak ze tesc wraca z pracy(przypomne ze maja uposledzone dziecko)je obiad chwile odpoczywa przed tv a potem ogarnia naczynia po obiedzie.kolacje tez przygoowuja razem.w weekendy rowniez wszytsko wspolnie.jak tesciowa wraca z zakupami to kladzie torby i tesciu sie wszytskim zajmuje.moj maz jest jeszcze lepsiejszy.on w domu robi wszystko-sprzata, prasuje, jak trzeba ugotuje i we wszystkim mi pomaga.
patrzac na podejscie moich braci widze blad wychowawczy mojej matki.glupi przyklad-Milena jak jedzie na zakupy a on jest w domu to matka moja leci malej pilnowac bo on sobie sam nie da rady-a pozatym on ma prace i takie obowiazki-jakos teraz jej nie ma i daja rade...ale tak ich wychowala...ze ma wszytsko w dupie i jest nieodpowiedzialny bo mamuia zawsze wszytsko za nich robila i moj ojciec tyran a matka sluzaca-maja idealny przyklad.widac masakryczna roznice w podejsciu do zycia mojego meza a mojego brata i uwazam ze w glownej mierze jest to zasluga wychowania-no chybaze ktos ma predyspozycje i trafi na kobiete ktora preferuje partnerski zwiazek i sie dogaduja.
moj maz nie raz wyganial mnie jk L byla mala zebym odpoczela.zebym sie zdrzemnela.zabieral L do tesciow a ja mialam popoludnie dla siebie.i nie raz tez tesciowa proponowala ze zabierze mala zebysmy odpoczeli i pobyli sami mimo ze ja wtedy nie pracowalam a tz byl na urlopie.
dla teścia i dla tżta,
mój tż wczoraj samą Perfekcyjną by zadziwił : okna umył, firanki wrzucił do pralki, wszędzie poodkurzał, wywalił nieużywane rzeczy z naszej meblościanki, posprzątał w szafkach w kuchni.... no szok ( ja tylko dyrygowałam )
a ja dzisiaj segregowałam książki i mam prawie 30 do sprzedania zaraz Wam wrzucę listę, może któraś coś będzie chciała

Cytat:
a mój kombinezonik wygląda tak jak ten: http://allegro.pl/ladybird-kombinezo...694298626.html tylko ma jeszcze uszka, na stópkach ma łapki misia i rękawiczki- tak samo siego rozpina więc jest świetny a pod misiem pisze: Will you be my friend?- słodki

i kupiłam bluzeczkę z napisem: mummys new man hehe
śliczny ja mam podobny, tylko z wierzchu ma taki "meszek"

Cytat:

hehehe.. mnie rozczulają takie z napisami..
a ten to już w ogóle mnie rozbawił..
http://www.ebay.co.uk/itm/Party-My-C...item4843a4efbd
jednak ten e-bay i zagramanica to są lepiej rozwinięte niż to nasze Allegro i nasze sklepy

Cytat:
Spokojnie.. jak samo weszło to i samo wyjdzie
oby było tak samo przyjemnie

Cytat:
u mnie sucho....

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:01   #1065
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję
Stary 2012-10-15, 19:04   #1066
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zamawiałyście takie staniki? : http://allegro.pl/2szt-mega-zestaw-b...715256508.html

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

Podobno bardzo dużo kobiet to przechodzi i jest to związane z kolejną burzą hormonów.
wie o tym wie mam nadzieję, że mnie nic takiego nie dopadnie a kysz!!!
Stary 2012-10-15, 19:07   #1067
agasobo
Zadomowienie

Cytat:

biedna Madziusiu.... mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-15, 19:07   #1068
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Ja urodziłam się w 37 t.c. tak więc jeżeli poszłabym w mojej mamy ślady to za 1,5 tygodnia powinnam miec niunię na rękach
Tez urodziłam sie w 37 wiec idac w slady mojje mamy to za 2 tygodnie moge rodzic , ale wolałabym jednak przed terminem niz przenosic.

Cytat:
dziewczyny też tak macie że śpicie kilka godzin w nocy ja dzisiaj spałam 6 i to z przerwami ;( na dodatek na półsiedząco... nie potrafię sie ułożyć ;( a tu jeszcze 2 miesiące do porodu
Ja mam to samo z tym ze u mnie jeszcze miesiac, ale ze spaniem jest masakra, rzadko kiedy przespie calutka noc np ostatnia taka była piekna ale ta poprzednia katastrofa obudziłam sie o 2 i przelezałam do 6 , z czego o 5 wstałam posiedziaalm na kompie i zjadłam kanapki:P

Cytat:
hehe o jej na pewno fajne rzeczy wyczytałas wtych swoich dawnych listach ja tez tak pisywałam w podstawówce pisałysmy listy zkolezankami i dawałysmy sobie ej w szkole a potemw domu je czytalysmy i odpisywałysmy na nie ale ubaw;p tez to wszystko gdzies lezy u moich rodziców w domu na strychu, niech lezy kiedys pszperam i sobie poczytam. nawet listy milosne tam sa w 6 klasie jak byłma poznałam chlopaka na weselu i potem pisywalismy listy neta to wtedy mało kto miał, to tez takie cuda tam pisane były, nawet pomalował sobie usta szminka swojej mamy i mi je odbił na liscie, jest co wspominac.

Jesli chodzi o siare to mi nie cieknie, tylko jak nacisne suta to pojawi sie pare kropelek a tak to samo nie cieknie.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:08   #1069
agasobo
Zadomowienie

dobra, wrzucam te tytuły, które muszę wyprowadzić z domu ( gdyby któraś z Was była jakąś książką zainteresowana, to proszę na priv ):

1. Anna Powierza, Jak zostać sławną ( miękka okładka)
2. Stieg Larsson, Dziewczyna, która igrała z ogniem ( okładka miękka, lekko odchodzi folia)
3. Stieg Larsson, Zamek z piasku, który runął (okładka miękka)
4. Harlan Coben, Błękitna krew ( okładka miękka)
5. Marsha Mehran, Woda różana i chleb na sodzie ( okładka miękka z obwolutą)
6. Maite Carranza, Klan wilczycy ( okładka miękka)
7. Carlos Ruiz Zafon, Gra Anioła ( okładka miękka)
8. Ted Plafker, Jak robić interesy w Chinach ( okładka twarda, książka nie używana)
9. Karen Essex, Łabędzie Leonarda ( okładka twarda)
10. Trudi Canavan, Gildia magów, Nowicjuszka, Wielki mag, Kapłanka w bieli, Ostatnia z dzikich ( okładka miękka z obwolutą)
11. Jane Costello, Wyścig po miłość ( okładka miękka)
12. Ella Griffin, Pocztówki prosto z serca ( okładka miękka)
13. Ciąża dla bystrzaków ( okładka miękka)
14. Iza Kuna, Klara ( okładka miękka z obwolutą)
15. Gail Z. Martin, Przywoływacz dusz ( okładka miękka)
16. Anna Sam, Udręki pewnej kasjerki ( okładka miękka z obwolutą)
17. Randi Foxx, Sex dla zaawansowanych ( okładka twarda)
18. Emily Giffin, Siedem lat później ( okładka miękka)
19. Anonim, Księga bez tytułu ( okładka miękka, książka nieużywana)
20. Twoja ciąża tydzień po tygodniu ( okładka miękka, książka nieużywana)
21. Elizabeth Kostova, Historyk ( okładka twarda)
22. Jennifer Lee Carrell, Szyfr Szekspira ( okładka miękka)

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-15, 19:10   #1070
agrafka85
Rozeznanie

Evening dziewczynki

przed chwilą weszłam do domu, zaraz lecę nadrabiać bo widzę że sporo naskrobałyście

od wczoraj byłam u mamy, przenocowałam, a dziś byłam u psiapsiółki która 2 tyg temu urodziła córcię mała jest przecudna... kiedy nie płacze a to jej się rzadko zdarza, najlepiej jakby nie odrywać jej od cyca, bo tylko wtedy się uspokaja - biedna ta moja psiapsiółka, prawie cały czas z dzieckiem na rękach. Smoka nie bardzo chce ssać, w łóżeczku długo nie poleży, mało śpi w dzień (prawie wcale), w nocy też nie bardzo. Sama nie wiedziałam co jej poradzić. Może Wy byście poradziły co robić?
Stary 2012-10-15, 19:11   #1071
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

oj mój chyba nie wie... ale wolę go nie straszyć

jeśli chodzi o te staniki http://allegro.pl/2szt-mega-zestaw-b...715256508.html to ja nie chcę takich .. chcę z usztywnieniem bo boję się zwisów
A po drugie nie ma rozmiaru, który mnie interesuje ;/

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-15 o 19:17
Stary 2012-10-15, 19:20   #1072
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

moj nie wie co to baby blues, on mysli ze po porodzie mi humory przejda

madzius kurcze beidna może to jakas grypa??

a siare mam ale mało, nie leje mi sie żadnymi strumieniami..kropelki po prostu.ale to podobno niema zadnego wplywu, czy sie ma czy nie, czy sie leje czy nie...wiec mam to w nosie pozniej bede sie martwic jak nie bede meic pokarmu

immortal ja tez sie boje porodu wcale az tak mi sie nei spieszy jak tutaj niektorym

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
oj mój chyba nie wie... ale wolę go nie straszyć

jeśli chodzi o te staniki http://allegro.pl/2szt-mega-zestaw-b...715256508.html to ja nie chcę takich .. chcę z usztywnieniem bo boję się zwisów
A po drugie nie ma rozmiaru, który mnie interesuje ;/
ja chcialam takie ale w koncu zrezygnowalam..i nie kupuje żadnego..jeden do karmienia dostalam od psiapsiólki, i jest bez fiszbin iwec czuje sie w nim jak krowa bo moje cycki wyglądaja jak placki, i mam drugi nie jest typowo do karmiena ale bardzo wygodny, ładny i latwo sie te ramiaczka odgina..jak nie bede dawac rady to zamowie jedynie na all jak juz przyjde do domu
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:21   #1073
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Evening dziewczynki

przed chwilą weszłam do domu, zaraz lecę nadrabiać bo widzę że sporo naskrobałyście

od wczoraj byłam u mamy, przenocowałam, a dziś byłam u psiapsiółki która 2 tyg temu urodziła córcię mała jest przecudna... kiedy nie płacze a to jej się rzadko zdarza, najlepiej jakby nie odrywać jej od cyca, bo tylko wtedy się uspokaja - biedna ta moja psiapsiółka, prawie cały czas z dzieckiem na rękach. Smoka nie bardzo chce ssać, w łóżeczku długo nie poleży, mało śpi w dzień (prawie wcale), w nocy też nie bardzo. Sama nie wiedziałam co jej poradzić. Może Wy byście poradziły co robić?
Może dobrze byłoby żeby ojciec dziecka jakoś bardziej się zaangażował, żeby dziewczyna mogła trochę odetchnąć.

Może jakaś muzyka relaksacyjna lub poważna czy te zabawki typu morski konik czy owieczka Stella z bijącym sercem? Może łóżeczko jest za daleko i dziecko jej nie widzi?

To tylko takie moje pomysły, ale ja się nie znam na noworodkach
Stary 2012-10-15, 19:21   #1074
agasobo
Zadomowienie

Cytat:

immortal ja tez sie boje porodu wcale az tak mi sie nei spieszy jak tutaj niektorym
u mnie najbardziej to się spieszy mojemu tżtowi, jemu już się śni, jak nosi małego na rękach, wczoraj coś gadał, że nie może się doczekać aż go będzie przebierał i kąpał....
ja mam pewne obawy, bo wiem, że nasze życie zmieni się na zawsze... nie to, że tego nie chcę, ale nie wiem jak to będzie. Ja lubię moje życie obecne....

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-15, 19:26   #1075
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też tak myślał ( zresztą ja tak samo ), ale na sr zostaliśmy uświadomieni, że to jeszcze nie musi być koniec atrakcji.
Mój tż powiedział, że się cieszy, że się o tym dowiedział, bo teraz jak po porodzie zacznę ryczeć bez powodu to będzie wiedział o co chodzi .
Stary 2012-10-15, 19:28   #1076
halwaya
Zakorzenienie

Hehehe.. mój tż jutro się spotyka ze swoimi koleżankami z poprzedniej pracy - panny są parą (lesbijki czyli) - i mnie moja koleżanka w ogóle nie rozumie, że ja mu pozwalam się z nimi spotykać - ja tam się cieszę, że one go lubią, bo lesbijki rzadko kiedy się z facetami kumplują. A że razem pracowali to mają pewnie co powspominać - mi tam to nie przeszkadza.. chyba lepiej, że homo niż hetero

Cytat:

Oj, moja koleżanka tak miała - bez psychologa się nie obyło.. powiedziała, że po tym już nigdy więcej dzieci.. ja się boję, że mnie też może dopaść, bo teraz już głupie myśli mam.. dobrze, że tata przyjeżdża to może jak będzie pomoc i znajome twarze w około to jakoś to będzie Mnie teraz każda mała pierdoła stresuje

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość

jednak ten e-bay i zagramanica to są lepiej rozwinięte niż to nasze Allegro i nasze sklepy
.
przecież w Polsce też jest ebay - i jak masz konto to możesz się na tych zagranicznych też logować - jak wysyłają do Twojego kraju to nie ma problemu - ileż to z chin fajnych i tanich rzeczy jest

Cytat:
dobra, wrzucam te tytuły, które muszę wyprowadzić z domu ( gdyby któraś z Was była jakąś książką zainteresowana, to proszę na priv ):

1. Anna Powierza, Jak zostać sławną ( miękka okładka)
2. Stieg Larsson, Dziewczyna, która igrała z ogniem ( okładka miękka, lekko odchodzi folia)
3. Stieg Larsson, Zamek z piasku, który runął (okładka miękka)
4. Harlan Coben, Błękitna krew ( okładka miękka)
5. Marsha Mehran, Woda różana i chleb na sodzie ( okładka miękka z obwolutą)
6. Maite Carranza, Klan wilczycy ( okładka miękka)
7. Carlos Ruiz Zafon, Gra Anioła ( okładka miękka)
8. Ted Plafker, Jak robić interesy w Chinach ( okładka twarda, książka nie używana)
9. Karen Essex, Łabędzie Leonarda ( okładka twarda)
10. Trudi Canavan, Gildia magów, Nowicjuszka, Wielki mag, Kapłanka w bieli, Ostatnia z dzikich ( okładka miękka z obwolutą)
11. Jane Costello, Wyścig po miłość ( okładka miękka)
12. Ella Griffin, Pocztówki prosto z serca ( okładka miękka)
13. Ciąża dla bystrzaków ( okładka miękka)
14. Iza Kuna, Klara ( okładka miękka z obwolutą)
15. Gail Z. Martin, Przywoływacz dusz ( okładka miękka)
16. Anna Sam, Udręki pewnej kasjerki ( okładka miękka z obwolutą)
17. Randi Foxx, Sex dla zaawansowanych ( okładka twarda)
18. Emily Giffin, Siedem lat później ( okładka miękka)
19. Anonim, Księga bez tytułu ( okładka miękka, książka nieużywana)
20. Twoja ciąża tydzień po tygodniu ( okładka miękka, książka nieużywana)
21. Elizabeth Kostova, Historyk ( okładka twarda)
22. Jennifer Lee Carrell, Szyfr Szekspira ( okładka miękka)
fajna? hehehe..
a co do książek to ja mam mamę bibliotekarkę - więc jak coś chcę przeczytać to ona zakupuje poszerzając zbiory

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:29   #1077
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam pewne obawy, bo wiem, że nasze życie zmieni się na zawsze... nie to, że tego nie chcę, ale nie wiem jak to będzie. Ja lubię moje życie obecne....
ooooo to to to .... to swoją drogą

Stary 2012-10-15, 19:29   #1078
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

Agrafka
z tego co napisalas, sadze ze mala sie nie najada (moze Twoja kolezanka ma za malo tresciwe mleko) i jest wciaz glodna. Sprawdzilabym tez brzuszek i luknela na kupki i na to czy pryka.
Ale osobiscie obstawiam to ze mala nienajedzona jest

Madzius90
biednas Ty o bezsennych nocach to cos wiem.
A co do Twoich wymiotow to podobno krotka przed porodem czesto sie wymiotuje i ma biegunke wiec kukaj na siebie

Znow przylazlam, bo jutro jedziemy do centrum wyrobic M. nowy paszport wiec pewnie nie bede miala casu na wizaz

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-15 o 19:33
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 19:31   #1079
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

madzius kurcze beidna może to jakas grypa??

a siare mam ale mało, nie leje mi sie żadnymi strumieniami..kropelki po prostu.ale to podobno niema zadnego wplywu, czy sie ma czy nie, czy sie leje czy nie...wiec mam to w nosie pozniej bede sie martwic jak nie bede meic pokarmu

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

ja chcialam takie ale w koncu zrezygnowalam..i nie kupuje żadnego..jeden do karmienia dostalam od psiapsiólki, i jest bez fiszbin iwec czuje sie w nim jak krowa bo moje cycki wyglądaja jak placki, i mam drugi nie jest typowo do karmiena ale bardzo wygodny, ładny i latwo sie te ramiaczka odgina..jak nie bede dawac rady to zamowie jedynie na all jak juz przyjde do domu
ta mój też myśli, że po porodzie mi przejdzie... hyhyhy :diabełek:
co do staników to tylko te bawełniane mnie uratowały w szpitalu jak dostałam "nawału" pokarmu...
Stary 2012-10-15, 19:33   #1080
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Znow przylazlam, bo jutro jedziemy do centrum wyrobic M. nowy paszport wiec pewnie nie bede miala casu na wizaz
właśnie miałam się spytać.. jak to jest z tą papierkologią? bo ja myślałam, żeby zamiast jeździć do konsulatu to żeby wyrobić dziecku paszport brytyjski - wzięłam z poczty druczek.. trzeba w konsulacie zgłaszać? ja nie wiem - dopiero ogarniam temat..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości