|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
Ja na porodówkę skoczę najwcześniej 06.12.2012 r, ale zamierzam szybko wrócić, żeby popcorn za bardzo nie ostygł i żeby nie mieć za dużo nadrabiania na forum
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprasowałam ciuszki. Już nie mam miejsca w komodzie a jeszcze białe pranie sie robi
Smażę fryty i ide pilnować
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu od razu przepakuję do torby, dopakuję resztę rzeczy i będą sobie czekać w torbie w szafie, bo tak łatwiej mi będzie je upchnąć niż ten karton. Gdyby nie ten karton to myślę, że zaczęłabym pakować gdzieś z miesiąc przed terminem porodu czyli gdzieś za 3 tygodnie. |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
co do pakowania torby to planwoalam w tym tyg bo miesiac przed terminem wypada jutro, ale jednak chyba zrobie to w przyszlym tyg
albo w weekend, zobacze jak dam rade...musze wogole sobie spisac co do tego szpitala wziac ...micia moja komoda tez już peka w szwach tak naprawde nie mam juz meijsca w to nei wszytskie ciuszki ale na sczzescie dzis Pan z ikei mi przywiozł meble wiec bede miala gdzie ładowac oczywiscie znając zycie i mojego meża to troche potrwa zanim skreci te meble wszytskie i poustawiamy je jak trzeba a jeszcze lozeczko czeka w piwnicy moze do polowy listopada zdązymy![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zadowolona ! Pamiętacie jak pokazaywałam te aukcję z rampersem, kurtką zimową i bluzą na rozmiar 62 !! Razem z przesyłką wyszło mnie 22 zł. Rzeczy własnie przysżły i są rewelacyjne ! Zero zniszczeń i super jakośc
P.S. Jakaś cisza dzisiaj na wątku..dziwne tak przy poniedziałku..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila super, że zakupy się udały
![]() A takich "cisz" będzie coraz więcej, jak zaczniemy rodzić
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie tez jakis zastoj..ale spokojnie..jutro się rozkreci..porod bedzie ciekawe keidy teraz sie zacznie juz tak naprawde mysle ze za tydzien to juz spokojnie jakiś sn bedzie zobaczymy..ale normalnie czuje emocje
|
|
|
|
|
#1000 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
patrzac na podejscie moich braci widze blad wychowawczy mojej matki.glupi przyklad-Milena jak jedzie na zakupy a on jest w domu to matka moja leci malej pilnowac bo on sobie sam nie da rady-a pozatym on ma prace i takie obowiazki-jakos teraz jej nie ma i daja rade...ale tak ich wychowala...ze ma wszytsko w dupie i jest nieodpowiedzialny bo mamuia zawsze wszytsko za nich robila i moj ojciec tyran a matka sluzaca-maja idealny przyklad.widac masakryczna roznice w podejsciu do zycia mojego meza a mojego brata i uwazam ze w glownej mierze jest to zasluga wychowania-no chybaze ktos ma predyspozycje i trafi na kobiete ktora preferuje partnerski zwiazek i sie dogaduja. moj maz nie raz wyganial mnie jk L byla mala zebym odpoczela.zebym sie zdrzemnela.zabieral L do tesciow a ja mialam popoludnie dla siebie.i nie raz tez tesciowa proponowala ze zabierze mala zebysmy odpoczeli i pobyli sami mimo ze ja wtedy nie pracowalam a tz byl na urlopie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
to zblizasz sie do finiszu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy wystarczy na to juz ten cieply misiowy kombinezon i na dworze przy przejsciu do auta nakryc malucha swiezynki doradzcie!!Cytat:
czekamy!!ALE PODJARANA JESTEM ZE JUZ SIE ZACZYNA!!!!!!!! Laura jest chora:/ ma temperature i mega gila.musze jej zrobic na czwartek(mam nadzieje z wyzdrowieje) czapeczke marchewke-blagam zainspirujcie mnie bo ja mam dwie lewe lapy do takich rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Aha gratuluje wszytskim nowych tygodni!!!!!!! Tai za podejscie!! ja tez mialam zupe zrobic i w sumie nie zrobilam-dopiero zaczelam teraz juz na obiadokolacje i na jutro
|
||||||||||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
Landi niezły sprzęt
jak dobrze ze jestes juz w domciu i jeszczew 2paku , mamy ten sam termin wiec trzymajmy sie jeszcze dzielnie![]() Ja tam tych "dobrych" rad jakichs osób nie słucham bo co kobieta to opinia, kazdy ma swoje zdanie kazdemu pasuje co innego, jedni wola tetrowe pieluchy drudzy te normalne, chociaz nie spotkałam sie z tym ze ktos woli tetry teraz w dzisiejszych czasach. Jjeku dziewczyny naprawde to wszystko jest juz tak blisko ze naprawde, dzis dzwoniła do mnie mama z informacja ze taka znajoma nasza wspolna urodziła w wczoraj a termin miała ten sam co ja na 29 Listopad, co prawda blizniaki urodziła malutkie troszke jedno 2 kg a drugie 1700 ale wazne ze zdrowe , takze naprawde teraz to wkazdej chwilii mozemy sie juz spodziewac odejscia wód rozwarcia i akcji proodowej, a ja jeszcze mam kilka rzeczy do zrobienia;/ co prawda nie tak duzo ale juz chyba wolałabym miec spokojna głowe wiec jak najszybciej musze dopełnic moja listebrakuje mi jeszcze rzeczy aptecznych musze uprac reczniki i posciele kilka kosmetyków dokupic i pewnie jeszcze mase innych rzeczy o których zapomniałam;/
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PAkowanie torby....swoja mam czesciowo spakowana od jakies dwoch tygodni(zostal mi miesiac do porodu) dzis pakuje torbe malego |
||
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czapki marchewki to nie pomoge ale sie teraz przerazilam, ze trzeba bedzie takie rzeczy wymyslac w przyszlosci hehheheheh a ja nogaa z tym wychowaniem to racja!!!wiem jak moj brat-mama kolo niego lata i mu usluguje a on juz ma prawie 19 lat a nawet herbaty sam nie musi sobie robic mama mu robi i przynosi dwa pietra wyżej do pokoju i obiadek bo jaśnie pan nie moze zejsc...jak jej mówię, ze kurcze niech on sam zejdzie, albo coś to moja mama , ze nie bo po co ona mu zaniesie niech on sobie siedzi beidulek itd ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ubrania naszego to ta ubieram leginsy i jakies sweterek i w tym samym wracam.chybaze sie ufaflunie(wodami albo nie wiem) to tz powiem co ma mi przywiesc.w leginsy i sweterek napewno bez problemu wejde po pordzie. co do takich robotek to ja tez beznadziejna w tych rzeczach....az wstyd:/ a robic trzeba |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Marti- dużo zdrówka dla Laurki..niestety zaczął się najgorszy okres dla zdrowia..same przeziębienia..
![]() Mi się wydaje, ze cisza na wątku przed burzą.. co jak co, ale kutro się zaczyna rozpakowywanie na dobre.. ![]() Ja urodziłam się w 37 t.c. tak więc jeżeli poszłabym w mojej mamy ślady to za 1,5 tygodnia powinnam miec niunię na rękach
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem wystarczy bibuła (pomarańczowa i zielona) lub karton pomarańczowy i zielona bibuła. Do tego klej, nożyczki i gotowe
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny też tak macie że śpicie kilka godzin w nocy
ja dzisiaj spałam 6 i to z przerwami ;( na dodatek na półsiedząco... nie potrafię sie ułożyć ;( a tu jeszcze 2 miesiące do porodu
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec woallabym az tak w jej ślady nie isc
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleństwo Idę jutro na mega zakupy, czipsy, popcorn, ciacha. Trzeba zapasy na 2 m-ce zrobić
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz rodzic z doskoku i znienacka ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() nas jest chyba więcej niż wrzesniowek wiec szykuje sie owocne 2,5 miesiaća ..a moze i w styczniu jeszcze jakis porod bedzie
|
||
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a rano nie mogę zwlec sie z łóżka.. Cytat:
Cytat:
Będzie się działo
|||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
mnie moja 10 dni przenosiła- ooo nie dziękuję,, :F
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

[COLOR="Silver"]
Smażę fryty i ide pilnować
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
albo w weekend, zobacze jak dam rade...musze wogole sobie spisac co do tego szpitala wziac ...

zobaczymy..ale normalnie czuje emocje

czekamy!!

*