|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, nie wiem, dlaczego się rozstaliście, ale może była w tym twoja wina, skoro jesteś taka nieobliczalna i agresywna?
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale agresywna nigdy nie byłam...
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Aniu ja nie wierze w ten Twój obrazek kilka postów wyżej. To chyba tak nie jest. bo to jest tak masz kogoś jest super, rozstajecie sie wielki dół ze gdzie ja poznam kogos takiego jak on, a później pojawia sie ktoś jeszcze lepszy( na roznych watkach tak pisza dziewczyny) czasem za miesiac czasem za 3 lata ale nagle okazuje sie ze to nie tamten poprzedni byl najlepszy.
A poza tym mi sie wydaje ze z wieloma osobami mozna stworzyc związek,z jednym lepiej z drugim gorzej ale na pewno nie ze z tylko jedna osoba. Caluje Was mocno bo ucze sie. i Kornelciaczek super ze tak randkujesz az mnie zmotywowalas do umowienia sie na spacer z "kolega" *
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za najlepsza. oczywiście każda miłość jest inna jak każdy człowiek
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciepła herbatka fajny film i będzie dobrze
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie popieram przemocy. To, że ktoś zrobił coś złego nie usprawiedliwia cię do tego samego. Człowiek bijący "za karę" pokazuje,że tak naprawdę nie jest ani odrobinkę lepszy od "ukaranego".
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- wiesz też nie popieram ale jakoś samo wyszło, tylko raz , zresztą potem rozmawialiśmy o tym ..
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wszystkobedziedobrz e;37071637]
Cytat:
zdąży się ze on napisze ale to rzadko ach ide spać , jutro wyjeżdzam na delegację Wszystkim życze spokojnego i udanego tygodnia
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2012-10-14 o 22:51 |
|
|
|
|
#3220 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ten kolega co naprawiał Ci komputer wpadł i dlatego ożenił się - taka moja pierwsza myśl była ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o zdradę co rozumiemy też pod tym pojęciem?! Każdy może odebrać to inaczej. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- [QUOTE=leoh;37068905] Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Sama sobie jesteś winna mówiąc, że nie zakochasz się nigdy w innym, że jesteś w stanie wrócić do EKSa, itp. Jak Cię wystawił - jak przeprosił. To nie powód by tą osobę przekreślać!! Wg mnie źle rozumujesz i sama robisz wszystko by się nie zakochać i spaprać nawet najmniejsze uczucie, a może największe ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- [QUOTE=ingemona;37069810] Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
I powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- [QUOTE=wszystkobedziedobrz e;37071637] Cytat:
Na szczęście opamiętałam się
|
|||||||
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no,ale ja zazwyczaj wszytsko widzę w czarnych barwach, więc mnie nie sluchajcie
|
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zeby nie myslal, ze 1 sms, a Ty wpadniesz w jego ramiona ![]() A poza tym to on tez moze rozkminiac teraz co Ty porabiasz, wiec nie ma co myslec. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hopefull Czas edycji: 2012-10-14 o 23:46 |
||
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim środowisku na pewno są ludzie, którzy zdradzają, bo zawsze tak jest, ale zdrada spotyka się z pogardą i ostracyzmem. Urywa się kontakty. Facet, który przyszedł raz z przyjaciółką na imprezę został z niej wyproszony. Temu, kto zdradza, krzywdzi nie podaje się ręki, nie odzywa się do niego, urywa się kontakt. To jest traktowane bardzo poważnie - a wśród moich znajomych mam też kilka mężatek. Są mężczyźni, dla których wyłączność i wierność są bardzo ważne i którzy to, że są wierni postrzegają w kategorii tego, że są męscy. Wierność jest męska, bo wymaga wyrzeczeń i charakteru. Bycie dobrym mężem i ojcem jest męskie, bo wymaga dużo pracy, siły i odwagi. Nie wyobrażam sobie też, żeby którakolwiek kobieta z mojego środowiska powaliłaby sobie na spotykanie się z żonatym/w związku mężczyzną. Nie chodzi o to, że moje środowisko jest super białe. Były przypadki, że ktoś kogoś zdradził, były przypadki rozwodów etc. Ale spotykają się one z jednogłośnym potępieniem. I dla mnie jest to bardzo ważne, aby tak było. A zdradę definiuję dość szeroko - szerzej niż seks. Nie jest zdradą zauroczenie (jeżeli NIC się z tym nie robi) czy pomyślenie "Kasia/Maciek są tacy fajni, ładni i zabawni", ale spotykanie się z kimś innym, dzielenie jakiejkolwiek intymność jest zdradą.
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nigdy nie zaakceptuję zdrady jako czegoś normalnego czy powszechnego, bo to by nieuchronnie doprowadziło do tego, że skoro "wszyscy to robią", to i ja powinnam się na to godzić... Nie jest tak. No i pomimo rozstania muszę Wam powiedzieć, że masz duży szacunek wobec mojego eksa. Tak, zrobił wiele rzeczy źle i bardzo mnie zranił ostatnimi czasy, podkopał moje zaufanie, poczucie własnej wartości. Ale cholera, byłam z nim ponad 4 lata i doskonale wiem, że to inteligentny, dobrze wychowany mężczyzna z zasadami. Mimo wszystko. Nie będę teraz siedzieć i zastanawiać się, czy mnie zdradził, kiedy nasz związek opierał się na pewnych wartościach i to nie złamanie ich doprowadziło do jego rozpadu. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
Broń Boże do niego nie dzwoń i nie pisz.
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam pół godziny temu z randki o godzinie 14.00, na którą bałam się w ogóle iść (im więcej, tym bardziej się z każdą próbą boję, nie wiem, jakoś tak...).
I tego... chyba już lepiej pójdę spać zanim zacznę się rozpływać
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Przegadaliśmy łącznie 11 godzin, byliśmy w herbaciarni na 4 czajniczkach herbaty a potem poszliśmy do knajpki coś zjeść, gdzie znowu gadaliśmy, gadaliśmy i gadaliśmy...
Wiem, że to może jeszcze nic i brzmię może jak zakochana nastolatka, ale nad Wisłą odgarniał mi włosy, tak dawno nikt tego nie robił Przestałam się martwić różnicą wieku (7 lat) i generalnie wszystkim. Świetny facet, bałam się że będzie trochę sztywny z racji wieku i zawodu, ale nie zawiodłam się, jest super, przy czym w porównaniu z 24-latkami... no cóż, nie ma porównania. Już chyba będę się zawsze umawiać z kimś starszym, jeśli z nim mi nie wyjdzie, ale jest taka mięta, że coś wisi w powietrzu jak na siebie patrzymy, po prostu czuję to, że to nie jest jakieś puste spojrzenie, coś więcej w nim jest. No i z wyglądu i sposobu mówienia, a nawet głosu przypomina mi mojego szwagra, co jest dla mnie bardzo na plus, bo zawsze te dwie rzeczy u niego mi się podobały
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za pozytywny rozwój akcji
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ULICZNICA super
|
|
|
|
|
#3230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, bo przez 7 h, a czasem 11 h pracuję z chłopakami i ciężko by przez cały ten czas siedziała i się do nich nie odzywała, po X latach pracy (z tymi samymi osobami) jesteśmy zżyci ze sobą i traktujemy siebie jak kumpli, z którymi można o wszystkim pogadać. (Co się dzieje w życiu prywatnym, rodzinnym, zawodowym, itp). Nie uważam żeby to było coś złego. Nie raz zeszłam z nimi na rozmowy dotyczące seksu i zdrad, więc wiem co wiem, a jak sama wcześniej napisałam mam bardzo specyficzne środowisko pracy ![]() Tylko gorzej jak w małżeństwach są kłótnie, nieporozumienia, itp. Poza tym po X latach małżeństwa nie wszyscy są tak sobą zachwyceni, zakochani jak na początku. No i większość czasu poza domem - oto rozchodzi się zazwyczaj jednej i drugiej stronie, brak zainteresowania drugą stroną, itp. Też uważałam kiedyś zdradę za zło, że nie wybaczę, itd. Zmieniło mi się to z biegiem czasu. Chodź ja nie zamierzam zdradzać swojego partnera, a że ktoś to robi, nie mój problem już - jego życie, jego sprawa. Odnośnie spotkań z zajętymi i żonatymi facetami no cóż - zdarza się i albo się na to godzimy albo nie. Ja na pewno nie chcę stworzyć związku z zajętym kolesiem tego jestem pewna, zaś jeśli on ze mną flirtuje mając żonę - zdarza się, znam granicę i wiem kiedy mogę powiedzieć STOP! ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() I słusznie ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
No cóż, ja nie mogłabym siedzieć cicho, gdyby ktoś mi opowiadał, że zdradził swoją żonę. Dla mnie to niemal taka kategoria, jakby mi powiedział, że ją bije lub wyzywa. Trudno o bardziej okrutny akt wobec osoby, z którą się jest niż zdrada. Jasne, że małżeństwa przechodzą trudniejszy czas, ale nic nie upoważnia do zdrady, moim zdaniem. Dla mnie zdrada nie jest normą. Owszem, to jego sprawa, co robi osoba trzecia, ale ja mam wybór, czy chcę się z takimi osobami zadawać. Czy chcę w moim życiu mieć kontakt, nawet pod postacią dalekich znajomych, z szowinistami, rasistami? Nie. Czy odzywam się do takich osób? Nie. Czy tak samo postępuję ze zdradzającymi? Tak. Zdrada jest okrutna. Tu nie chodzi o "nie wybaczyłabym zdrady", bo moim zdaniem każdy ma prawo ją przebaczyć, jeżeli chce, tu chodzi o to czym ona jest i jak bardzo godzi moim zdaniem w to, co jest sensem związku. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ja mam gorszy czas - kłopoty na studiach, przemęczenie, stres czy dostanę wizę, ehhhhhhhhhhhh.
|
|
#3232 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Są ludzie, którzy nie zdradzają. Ale to nie znaczy, że tylko takich będziemy przez całe życie spotykać na swojej drodze...niestety. Czy sugeruje Ci się naiwność...pewnie trochę tak, bo wiele z nas też kiedyś wierzyło, po czym przeżyło bolesne zderzenie z brutalną rzeczywistością. Wiadomo że jak ktoś natyka się na zdradę na każdym kroku, to uśmiechnie się pod nosem jak ktoś inny mu powie, że wierzy w uczciwość ludzką. Punkt widzenia zależy od naszych przeżyć... Cytat:
Czy mówić o zdradzie? Nie wiem. W wielu przypadkach osoby zdradzające przyznają się nie dlatego, że chcą dać tej drugiej osobie wybór, tylko po prostu chcą z siebie zrzucić ciężar tajemnicy - w takich wypadkach kazałabym delikwentowi dusić to w sobie do śmierci. A ja bym chyba wolała usłyszeć frazesy rozstaniowe typu "jesteś dla mnie za dobra", niż "zdradziłem". Ciężko by mi było się podnieść po zdradzie, zdecydowanie ciężej niż po "zwykłym" rozstaniu. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Za co zbanowali bulbulkę? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3234 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że lekko przesadzasz i mylisz kategorię. Uwierz mi przemoc jest gorsza od zdrady i nie należy tego łączyć.Oczywiście masz prawo wybierać sobie znajomych, itp. To Twoje życie, Twoja sprawa, ale ja np nie skreślam takich osób, bo zdradzają lub zdradzili. To też są wg mnie ludzie, może innego pokroju, ale ja na ich życie nie mam wpływu - ich sprawa co robią, z kim sypiają, etc. Kupiłaś bilet nie mając wizy?? ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Zgadzam się Elvegirl. What?? Bulbulka ma bana?? ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() Czyli czujesz motyle w brzuchu - super!! Przestań to tylko 7 lat. Mój EKS był ode mnie 6 lat starszy i tragedii nie było ![]() 3mam Powodzenia!!
|
|||
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyene niepotrzebnie wzięłaś to do siebierany już 16.30 jak ten czas leci |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje i powodzenia ! ehh te początki ![]() A co z bulbulką ? Edytowane przez Hopefull Czas edycji: 2012-10-15 o 18:00 |
|
|
|
|
#3237 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No powinnaś to wyjaśnić, bo jak się zorientują że masz drugiego nicka to też Ci bana dadzą :/ Kurde aż wlazłam na tamto Twoje konto żeby zobaczyć czy komuś gdzieś nawrzucałaś, ale nic nie zauważyłam - spamu też nie :/
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Faceci!! Koleś od randki dziś z tekstem mi wyjechał, że jestem ładna, ale i właśnie... Zaczęło się, że wykorzystuję swoją urodę, że do mnie kolejki facetów, że jestem bajerantką, itp.
|
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam troche kryzys. jak się zachował wulgarnie 2 tyg temu w stosunku do swojej rodziny to było mi łatwiej olać. a teraz był taki miły.
|
|
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olej go, co wolalby zebys nosila worek na glowie, bylby spokojniejszy ? - żenua
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

za bardzo mnie skrzywdził. Serce mi pęka, do tej pory nie mogę się pozbierać, a on zwyczajnie ma na mnie wywalone
*
za najlepsza. oczywiście każda miłość jest inna jak każdy człowiek

i nie należy tego łączyć.
Kupiłaś bilet nie mając wizy?? 

Olej go, co wolalby zebys nosila worek na glowie, bylby spokojniejszy ? - żenua