|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszczędzaj się kobieto wszystkie macie na siebie uważać nooo!żadnych przedwczesnych porodów zmykam dziewczyny bo dziś muszę TZ bzyknąć ale najpierw dziecko idę przypilnować bo jutro w konkursie startuje
|
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale że to niby dużo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2884 |
|
Lurker ;)
|
nafiyqa- ceny czasami okazyjne ale jakosc sprzetu marna- dla takich duzych sieciowek producenci czesto robia tansze wersje roznych modeli, a co za tym idzie bardzo czesto sie psuja i laduja w serwisach po pare razy( sama w jednym pracuje). Polecam Sferis, kupilam tam mojego netbooka. Zaplacilam te 300 zl wiecej ale mimo kiepskiej konfiguracji( w koncu to tylko do neta i simsow
) chodzi jak marzenie
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jest tak, ze nie warto kupować laptopów na super promocjach, chyba, że nie oczekujesz od danego komputera niczego szczególnego, bo jest Ci potrzebny tylko do przeglądania neta. ![]() Ja swojego aktualnego lapka zamawiałam w Komputroniku od ich przedstawiciela, mojego znajomego. Nie dość, że miałam zniżkę (cena niższa o jakieś 500zł, niż podana na stronie), to w dodatku laptop ma 2 już lata, a śmiga jak nowy, uwielbiam go.
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie uda mi się Was nadrobić od piątku... od dziś jestem na chorobowym bo mnie jakies przeziębienie dopadło, oddycham tylko przez usta i mam wrażenie że się duszę jak je zamknę; myślałam że to zatoki ale P.doktor powiedziała że to tylko katar i dała wode morską która mi wogóle nie pomaga, dobrze że chociaż zwolnienie wypisała bo nie wiem jakbym dała radę w pracy wysiedzieć ![]() Postaram się doczytać to co przez weekend popisałyście i ewentualnie skomentuję ![]() A co myślicie o pomyśle premiera na roczny urlop macierzyński (jak już to komentowałyście to może dojde do tego )
|
|
#2887 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale jeszcze robi przy remoncie...więc potem nie będę miała sumienia go jeszcze dodatkowo męczyć ![]() Dziewczyny do kiedy trzeba zrobić krzywą cukrową? Do którego tygodnia? |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja dzis po tej ochydnej glukozie , bleee, a na domiar złego babka mi sińca na poł ręki zrobiła!
teraz time to relaks , zasiadam do literatury :P Miłego ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ILKAS no ja robiłam dziś ale ponoc do 32 tyg sie robi
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Black, littlesweetangel, nie mialam pojecia, ze w takich sklepach tak sie dzieje.
W sumie to mialam nawet zamiar tam kupic nowego kompa, bo wlasciwie ja nie potrzebuje jakichs rewelacyjnych parametrow. Tego, co mam obecnie dostalam od mamy. Kobieta kompletnie nie znajaca sie na tego typu sprzecie (jak ja) kupila go w Carrefourze. I nic mu nie bylo przez 5,5 roku, dopiero wtedy nawalil zasilacz, bo wyrobil sie kawaleczek gumy, przez to, ze za bardzo go wyginalam. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-15 o 21:01 |
|
|
|
#2890 | |||
|
Zakorzenienie
|
sliczny brzusio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz odpoczywaj i nie strasz nas wiecej Cytat:
![]() no wlasnie tez bym chciala wiedziec od ktorego tyg powinno sie robic krzywa ??
|
|
#2891 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37068635]Zarąbiście
![]() [/QUOTE] Chyba nie-to model CAMPO ![]() Śliczna kołyska Dla małego księcia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musisz jechać. Nie dołuj się, ze to szpital. Pobadają i puszczą a Ty bedziesz przynajmniej spokojna![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przecież zanim się dziekan weźmie za te papiery....A u Ciebie jest IOS? U mnie nie ma w ogóle.
|
||||||||
|
|
|
#2892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37039762] Wy sobie wyobraźcie, że NIE mam cukrzycy! lab mi byka napisał: podali normy tylko dla poziomu na czczo, nie biorąc pod uwagę glukozy po 1 i 2h! a o ile na czczo norma jest do 106, to po glukozie jest to 160~, więc po 2h jak 156 miałam to jest dobrze. Dorotka waży JUŻ 1,09kg Ważę 75kg, a zaczynałam od 72.[/QUOTE] No to nieźle Cię w labie zrobili, dobrze że już wszystko się wyjaśniło. Zazdroszczę wagi, u mnie jutro się okaże ile mi teraz przybyło ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie? Tzn Ty mialas byc Leonem czy Twoje dzieciatko? ![]() Leon naprawde wszystkim sie podoba!! Poza moim TZ niestety... Myslisz, ze przyjma? W koncu to wydzial prawa, sami wazniacy tam urzeduja :/ Cholera, caly czas o tym mysle, wkurze sie jak je odrzuca tylko ze wzgledu na termin, tym bardziej, ze nie mialam jak wczesniej dostac tego zaswiadczenia :/ U mnie jest IOS np dla osob niepelnosprawnych, samotnych matek, studentow 2 kierunkow i dla osob z inna sytuacja (mam nadzieje, ze sie w niej mieszcze ) i IPS dla tych nadgorliwych, co chca miec rozszerzony program zajec ![]() Hmm u Ciebie nie ma czegos takiego w regulaminie, ale np jakbys chciala przelozyc terminy egzaminow/zaliczen czy cos takiego, to mozesz pisac podanie i powinni sie zgodzic. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-15 o 21:12 |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
No miałam przed pracą skoczyć, a teraz jak jestem na chorobowym to nie wiem, będe chyba musiała rano wstać, wskoczyć w samochód i na szybko do Biedry podjechać że by się załapac na te kocyki
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjjjj kochane!!! Rany ja zawsze przezywam przed wizytami a tym razem mila niespodzianka - wszystko super!!!
![]() Zbadal mnie gruntownie od gory do dolu hehehe najpierw samolot potem usg szyjki i poogladalismy Malego w 27tyg, chociaz w porownaniu do synka Marsi to moj malenki mam mnostwo zdjec, stopeczki, twarzyczki, jak ziewa! Wiercil sie tak strasznie ze gin nie mogl go zmierzyc, wsadzal sobie piastke do buzi no sloooodziak taki, az mi lezka poszla z tymze tp mi sie przesunal o tydzien pozniej, no ale on mowi, ze i tak jest ok.Jedynie dodal mi leki i podniosl dawkowanie, przez te skurcze, ale jestem juz spokojniejsza Kochane nie dam rady dzisiaj wam poodpowiadac bo z tych nerwow padam na twarz, buziaki
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na zdjecia
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ta w uchu pokazuje dobrze: włączam, wkładam do ucha, naciskam przycisk, dwa sygnały i zmierzona
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dooobra, ciasto na karpatkę siedzi w piekarniku, masa na krem stygnie, mniam.
![]() Cytat:
Cytat:
Ale z niego wielkolud już. Ciekawe, ile ma moja kruszynka. Może się dowiem w czwartek...
|
||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szybkie pyt. Mogę clotrlimazolum stosować??? Help
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Ściskam wszystkie, gratuluję udanych wizyt, powrotów do domku, a tym, które potrzebują zdrówka bardziej niż inne, życzę go im z całego serca ![]() u mnie zaczął się 29 tydzień ![]() TŻ znowu pojechał do pracy, przywiózł mnie do rodziców, ale jutro i tak trzeba do robotki ![]() a tak mi się nie chce wstawać ostatnio straszny leń się ze mnie zrobił ... jeszcze zobaczyłam dziś pierwsze rozstępy i to na cyckach Mam całą wielką siatę jabłek i zastanawiam się co z nich porobić ... ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- maść czy globulki? maść można, zresztą globulki od drugiego trymestru też po kontakcie z lekarzem.. ja ostatnio wzięłam docipnie bo mnie coś swędziało i wolałam wziąć.v potem lactovaginal.. a maść mi pomaga jak z zewnątrz coś drażni. |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem raczej z tych duperelowatych ![]() Duzo internetu, duzo worda (pracuje na nim), duzo skype'a, filmy i wlasciwie tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- bokeh, pytasz o masc? Mozna. Lady, nareszcie dobre wiesci ![]() Ja juz sie szykuje na jutrzejsza poranna wizyte. Jak zwykle jakies lęki mam, choc do tej pory bylo dobrze. |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak masc dziekuje Wam bardzo!
![]() Jeszcze szybkie sprawozdanie, bylam dzis u gin Hania wazy 760g i jest ulozona glowka w dol! Niestety ginka nie pokazala mi jej na ekranie ![]() Dobranoc, jutro was nadrobie
|
#2906 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Padam na twarz...niech ten remont już się kończy...już chcę urządzać gotowy pokoik Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba można?
Ja siedziałam dziś cicho bo Was nadrabiałam i odpoczywałam po weekendzie na uczelni. Nooo męczę się już trochę bardziej niestety, ale dam radę, no bo kto jak nie ja )Malutka kopie codziennie intensywnie co mnie bardzo cieszy, uwielbiam jak gdzieś jestem, Ona kopnie, i nagle mam tę świadomość cudowną, że jesteśmy zawsze razem <3 Wizyta dopiero 24.10 - już takkkk długo nie widziałam mojego Maluszka, nie mogę się doczekać. Dobrze, że kopie, to chociaż się nie denerwuję aż tak. |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
No i byłam w szpitalu i już wróciłam...
Przez kolejne fanaberie i niedopatrzenie mojej lekarki najdałam się niepotrzebnego stresu, straciłam cały dzień i jestem z niczym. Na skierowaniu do tego szpitala miałam napisane rozpoznanie: koflikt serologiczny. Nie mam nawet badań na to zeby to potwierdzić, po prostu chyba nie wiedziała co ze mną zrobić i wymyśliła mi taki powód, a ja się dziś na Izbie Przyjęć musiałam trzem lekarzom tłumaczyć o co chodzi z tym skierowaniem, czemu koflikt jak tu nic takiego nie ma Ja poszłam dziś na wizytę bo kręgosłup mi siada, i brzuch mnie bardzo boli a ona mi tu z kofliktem jakimś wyskoczyła! I jeszcze postraszyła że z macicą coś nie tak, że ciąża może być niedonoszona i takie tam. Na szczęście na IP zrobili mi dokładne usg, i ktg i wszystko jest wręcz idealnie! Blaneczeka pozostaje Blaneczką, skończyła 26 tygodni, ma 870 gram, i jest zdrowa jak ryba! A przez tych durnych niedouczonych konowałów muszę się stresować i moje dziecko tez przy okazji. Lekarka która mnie przyjmowała na IP złożyła pisemny opierdziel dla tej mojej tumanicy i mam jej to pokazać przy najbliższej okazji . Boże co za dzień I gratuluje wszystkim udanych wizyt, zdrowych maluchów i powrotów ze szpitala. Buziaki ! |
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
echhhh pokłóciłam się z TŻem i wyszedł
aż mnie głowa rozbolała. Mam nadzieję, że Lenova zglosiła się do szpitala.. Ogólnie widzę dobre wieści po wizytach i powroty ze szpitali, także cieszę się z Wami, życzę dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
charlizz A co się stało?
Ostatnio była mowa o kłótniach właśnie...Mój TŻ jest chyba najbardziej dumnym człowiekiem na świecie, nigdy nie potrafi jej schować do kieszeni, przez to często mnie rani I jest osobą tego typu, co jak mu coś zginie albo się zepsuje to najszybciej na mnie zwali bo przecież czemu nie? nafiyqa U mnie nie ma IOS ale tak jak mówisz, można się dogadać-już złożyłam podanie o możliwość odrabiania 2 laborków w czasie urlopu. Dziewczyny Debrah coś pisała ostatnio o dolegliwościach pokarmowych-co za koszmar-normalnie mi sie ulewa zgaga czy coś-obrzydlistwo!!! Do tego skurcze rąk, nóg-dziś dzwonie do ginki po jakiś mocniejszy potas bo nic mi nie dają te magnezy i potasy dla ciężarówek ![]() Dostałam wczoraj od znajomej becik z poduszką i butelke AVENT złotą na wyprawkę. Jak miło z jej strony a wcale nie jesteśmy najbliższymi przyjaciółkami Miło, że ktoś się tak interesuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

nienawidze szpitali 

nooo!

) chodzi jak marzenie
22.05.2008
14.08.2011

Tzn Ty mialas byc Leonem czy Twoje dzieciatko? 

straszny leń się ze mnie zrobił ... jeszcze zobaczyłam dziś pierwsze rozstępy i to na cyckach