Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 21:23   #3211
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
I cieszy się syn z siostry?

Dziewczyny... takie leciutkie pukanie sobie odczuwam jak leżę... i tak się zastanawiam czy to już to?

Ok uciekam... miłego wieczoru (;
Tak cieszy się, marudził od kilku lat.

Pukanie, pewnie, ze dzidzia.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:24   #3212
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
od którego miesiąca po porodzie można zacząć robić brzuszki ???
Po połogu. 6 tygodni.
Wcześniej rozciągnięte mięśnie mogą się rozejść.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:27   #3213
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
hihi! mnie zawsze irytowały nasz kłótnie przed ciążą Ja od razu z buzią rozdziabioną, dźgałam go zaczepnie, prowokowałam (jakoś tak samo z siebie to wychodziło) a on nic... oaza spokoju. To był dopiero dramat! Człowiek chce się pokłócić, chce żeby była jakaś wymiana zdań, ciosów, a on nic... wszystko przyjmował ze spokojem na klatę! A mnie oczywiście to jeszcze bardziej drażniło i emocje szybowały w górę!
Eh... urocze....
jakbym czytała o sobie i moim Tż

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:29   #3214
bmma
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja sobie ostatnio wbiłam klina jeśli chodzi o rozszczep wargi spotkałam się ostatnio z kumpelą z pracy i opowiadała o kuzynce która urodziła synka z zajęczą wargą w sobotę byłam na spotkaniu klasowym i kumpela opowiada, że jej mała jest po operacji bo też miała rozszczep kurcze wiem, że to nie jest koniec świata i są poważniejsze choroby ale jakoś tak ostatnio mnie to trzyma ................
Mój gin od USG ma taką wargę
Ojca ma gina, matkę psychiatrę... kasy pełno w domu.
Uwierz, że są gorsze choroby... a nasze są owocem miłości i okazem zdrowia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:32   #3215
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja sobie ostatnio wbiłam klina jeśli chodzi o rozszczep wargi spotkałam się ostatnio z kumpelą z pracy i opowiadała o kuzynce która urodziła synka z zajęczą wargą w sobotę byłam na spotkaniu klasowym i kumpela opowiada, że jej mała jest po operacji bo też miała rozszczep kurcze wiem, że to nie jest koniec świata i są poważniejsze choroby ale jakoś tak ostatnio mnie to trzyma ................
..nie myśl bo zwarjujesz.....
Cytat:
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Po połogu. 6 tygodni.
Wcześniej rozciągnięte mięśnie mogą się rozejść.
zgadzam się... ja zaczynałam po ok.miesiącu .... ale to nie jest tak,że od razu idzie normalnie..... jakież jest zdziwienie jak ogarnia "niemoc" ... i wydaje się,że brzuch nie działa-zero mięśni.... wszystko takie "wyłączone"....
Stary 2012-10-15, 22:02   #3216
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
haha wy się martwicie 90cm w pasie, ja mam 102cm i co mam powiedzieć :d ale same wiecie jaki ja mam brzuchol
nie no smiac mi sie chce, kobietki kochane przed ciaza mialam piekne 115 - 110 - 120 i podobno rosnie
wiec nie ma sie czym przejmnowac, podobno lepiej sie piesci to co sie w rece miesci

a tak pozam tym musze sie pochwalic 1wszym prezentem od mojej starszej siostry

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-10-15 o 22:50
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:02   #3217
Dragusia88
Zakorzenienie

to jeszcze
monis001 musi nam powiedzieć kto u niej siedzi
IsiaG 8 listopad
Villga kiedy?
pani22ka i zapełnimy lukę na liście

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:10   #3218
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nie no smiac mi sie chce, kobietki kochane przed ciaza mialam piekne 115 - 110 - 120 i podobno rosnie
wiec nie ma sie czym przejmnowac, podobno lepiej sie piesci to co sie w rece miesci

a tak pozam tym musze sie pochwalic 1wszym prezentem od mojej starszej siostry
jaki prezent??
oj, mój brzuch to piłka do koszykówki już, więc z dnia na dzień robi się coraz większy, ciekawe co będzie na koniec chyba będzie służył jak podstawka pod talerzyk
yyyy tylko zastanawiam się, jak teraz laptop trzymam na kolanach ,to brzuch będzie mi go zasłaniał chyba będę musiała inne miejsce znaleźć na lapka

Dziewczyny, a mi nikt nie skomentował zdjęć na poprzedniej stronie buu
Stary 2012-10-15, 22:16   #3219
maria28
Kniaginia

Witajcie!
Jeszcze mi 3 strony do nadrobienia zostały, ale chyba nie dam rady, bo usypiam nad lapkiem, ręka mi się osuwa, budzę się, a tu koniec strony. I tak co chwilę, muszę iść spać.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 14tc!
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
kurcze... ja też wczoraj miałam placzliwy dzień... Oczywiście na początku powód mi się wydawal strasznie istotny - Tż na moje pytanie czy już i co zje na śniadanie nie potrafił mi jakoś normalnie odpowiedzieć tylko tak jakby mi łaskę robil, że zje Ocziwiście ja tak to sobie wkręcilam... I zaraz foch i chłodnym tonem zaczęłam na jego pytanai odpowiadać a potem poszlam do sypialni ryczeć... A on do mnie przylazł i sie polozył przytulając się do moich pleców i pyta co sie stało.... Ale slysze po głosie, ze ledwo opanowuje śmiech Oj... możecie sobie wyobrazić mój nerw Potem pojechał do pracy a ja z każda godziną coraz bardziej się zastanawiałam o co mi poszło

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zwariowac - nie tylko ze ja mam ochote tylko i wylacznie na lososia zapach makreli czy pstraga mnie odrzuca.
Cytat:
hmmm... nawet nie wiedziałam, że wędzonego łososia nie można Nie wnikałam w to jak on jest wędzony... Ale na szczęście mnie on lososia odrzuciło, więc problemu nie ma Ale makrelę to czasem chętnie wciągnę
A co do lososia - jo jesli któraś ma smaka, to polecam go zapiec w toście (w tosterze) albo na toście w piekarniku) Takiego chyba możemy zjeść?
Można jeść łososia wędzonego na ciepło, tylko nie wszędzie to można dostać, ale pyszny jest.

Tak jak nie mam problemu z sikaniem, tak dziś akurat rano, jak miałam jechać na badania, w tym zawieźć mocz, to nie mogłam. Bo obudziłam się, myślałam, że to noc, więc poszłam do toalety jak zwykle. Wróciłam, ledwo się położyłam, zadzwonił budzik. I już potem mimo hektolitrów wypitej wody jakiś ciurek tylko
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:19   #3220
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

także jak się nic nie zmieni będzie Natalka

pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro

Edytowane przez Ptaszysko16
Czas edycji: 2012-10-15 o 22:23
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:23   #3221
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6 cm 23 mm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

2 babeczka w wątku dzisiaj
Stary 2012-10-15, 22:24   #3222
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

joanna200

Cytat:
Ja też po wizycie - wszystko super! Dzieciątko waży 192g i ma tak mniej więcej 11,5cm +nóżki oczywiście świetnie kość udową było widać - taki kawał gnata, mimo, że ma całe 2,4cm
ale wykrakałam... maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami... Lekarz go tam próbował podejrzeć, ale nie dało rady Jeszcze jakiś taki spokojny szkrabik dzisiaj był Mąż twierdzi, że on widział, że nie ma siusiaka - ale lekarz nie chciał mówić tak wprost i woli poczekać. Bo jak to mówi mój małżonek: u mojego synka siusiaka byłoby widać od razu!!!
Nooo wykrakałaś, będzie większe napięcie :P ważne że wszystko na miejscu !

Cytat:
Super ja jutro idę na 2 USG genetyczne ale mam stracha..[COLOR="Silver"]

Ptaszysko

uff chwilę mnie nie było i poszalałyście :P
Stary 2012-10-15, 22:43   #3223
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

wow czyżbym się nie doczekała 20 chłopca? hehehe
zaraz kobietki przegonią chłopaków

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:53   #3224
kasia86bgo
Zakorzenienie

dla dziewczynek

juz sie chwale, mialam maly problem z wgraniem zdjecia moze w koncu sie uda

dajac mi je mowi '' w sumie nie wiem czy juz mozna, ale strasznie mi sie spodoblay, bo sa uniwersalne kolorystycznie ''
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczki.jpg (59,0 KB, 39 załadowań)

Stary 2012-10-15, 23:12   #3225
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
juz sie chwale, mialam maly problem z wgraniem zdjecia moze w koncu sie uda

dajac mi je mowi '' w sumie nie wiem czy juz mozna, ale strasznie mi sie spodoblay, bo sa uniwersalne kolorystycznie ''
ooo bardzo fajne widać siostra powoli się wkręca w temat
Stary 2012-10-15, 23:20   #3226
kasia86bgo
Zakorzenienie

strippi dzieki mi tez sie strasznie podobaja, rozczulilam sie na ich widok.
siostra jak siostra powiedziala, ze na ile moze to pomorze - ale ma tez swoje zycie

a co do brzucha i wagi nie przejmowac sie, moja mama z Agnieszka przytyla 38 kg i wygladala w 4 miesiacu jak cywila brali - jakby juz miala zaraz rodzic albo i jeszcze wiekszy. a kuzynka znajomej seryjnie przytyla 55 KG!!!! i co najlepsze w 9 miesiecy wazyla mniej niz przed ciaza, wiec sie da kochaniutkie.

no nic zawijam kiece i lece spac
jutro 11 - 19 praca

Stary 2012-10-15, 23:23   #3227
Chanel_Coco
Raczkowanie

Ufff chwile mnie tu nie było a tu takie zaległości, ale dzielnie nadrobiłam

Cytat:

Ja płaczkiem nie jestem, zdarza mi sie, teraz może częściej... ale bardzo mnie mój mąż wkurza. Traktuje mnie jak faceta, dla którego płacz to chyba oznaka słabości. I zamiast utulić, albo zejść z pola rażenia to na mnie krzyczy, że nic się dzieje, a ja płaczę jakby się świat chylił ku upadkowi. Okropnie mi wtedy przykro i całość przybiera na sile... Już tyle razy mu mówiłam, żeby dał mi spokój, nie patrzył, nie mówił i mi przejdzie... a on dalej małpa jedna nie pozwala mi na płakanie... wrrrrr
Mam dokładnie tak samo, nie dalej jak w piątek miałam chwile słabości, a tż zamiast przytulić i pocieszyć, krzyczy, że histeryzuje z byle powodu i dobieram sobie głupoty do głowy. Ehhh z tymi chłopami....

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mój już gada o zapisywaniu syna do jakiegoś klubu a jak sie nakreci to gada że musimy do barcelony jechac bo tam jest najlepsza szkółka

o matko! 300zł razy 9 wow!
moja bierze 70zl chyba najmniej na wątku
no to chyba typowy przewijak czy są inne?
już mi tak nudno bez zakupów, oglądania rzeczy dla dziecka. ale czekam cierpliwie do weekendu na wszystkich świętych, a potem znowu zaczynam szaleć
Co do zapisywania do szkółki, to widzę, że plany macie już dosyć odległe
A jeśli chodzi o koszty wizyty to ja płace 50zł, ale to po małej znajomości, normalnie moja pani dr bierze 80zł, oczywiście usg w cenie.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
C
A wiecie może coś na temat orzechów włoskich? bo w internecie każdy pisze co innego... Ciocia TŻ dała nam cały wór i w piątek w pracy zaczęłam sobie podjadać, potem przeczytałam, że one mają jakąś tam pleśń i to może zaszkodzić i wiecie co? Dopiero sobie uświadomiłam, że one miały taki delikatny meszek między łupinką a skórką, zdjęłam skórkę i zjadłam nawet nie pomyślałam, że to pleśń myślałam, że świeże niewysuszone jeszcze orzechy tak mają ze 4 wielkie takie zjadłam. Następnego dnia pokazałam je mamie i potwierdziła, że to pleśń mam nadzieje, że nie zaszkodziłam maluchowi
Nawet nie straszcie z tymi orzechami włoskimi, jeszcze kilka tygodni temu zajadałam się orzechami i muszę się przyznać, że trochę dużo tego było. Nawet nie pomyślałam, że to nie wskazane...
Teraz się obawiam, czy jakiejś krzywdy didolowi tym nie zrobiłam

Cytat:
no u nas tez problem z chłopakiem... Diewczęcych ładnych imion jakoś więcej jest
U nas też dla dziewczynki imię mieliśmy już mniej więcej wymyślone, natomiast z chłopcem mamy problem...ciężko się zdecydować...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Jak będzie dziewczynka to mamy roboczo wybrane 3 imiona, które się nam obojgu podobają: Kinga, Karolina, Weronika.
A jak będzie chłopak to nie mamy pojęcia Jedyne imię na które się oboje godziliśmy to Michał , ale nam je w najblizszej rodzinie sprzed nosa zwinęli
Wszystkie 3 imiona mi się podobają, choć Weronika chyba najbardziej

Joanna za wizytę i za potwierdzenie siusiaka

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam, ale się wysiedziałam na USG, bo doktor się spóźnił 2 godziny. Miał w szpitalu jakąś operację.
Dzisiaj miałam drugie USG genet.
Jest Kinga na 100%, śliczna i zdrowa. Zwłaszcza jak na mój wiek
Wg OM 19tydzień 3 dzień, wg USG 3 dni starsza, czyli rośnie
za wizytę i za Kingusię
Kolejna księżniczka w naszym wątku

Cytat:
ha ha ha po przeczytaniu zrobiłam to samo co ty poleciałam się zmierzyć jak na razie mam 78 w pasie
Też właśnie mierzyłam i 80 cm czyli 16 cm na plusie...

Cytat:
Też o tym ostatnio słyszałam i siedzi mi to w głowie...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
zgadzam się... ja zaczynałam po ok.miesiącu .... ale to nie jest tak,że od razu idzie normalnie..... jakież jest zdziwienie jak ogarnia "niemoc" ... i wydaje się,że brzuch nie działa-zero mięśni.... wszystko takie "wyłączone"....
Właśnie się tego boję, że teraz jak sobie pomyśle to mam zapał, że po miesiącu ćwiczenia, zumba, bpu, brzuszki a pewnie jak zobaczę że efekty mizerne to ten zapał mi szybko minie

Cytat:
za wizytę i za Natalkę
przybywa nam księżniczek
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 06:17   #3228
anika_s
Wtajemniczenie

gratulacje
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 07:26   #3229
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki z tym rozszczepem to jest tak, że pięknie to teraz operują i śladu nie ma - czasem słychać, bo osoby po dużym rozszczepie nieco seplenią.
Jasne że to spory problem - czasem dziecko trzeba karmić po urodzeniu sondą, bo nie ma jak przełknąć, później są problemy z zębami. które rosną w niewłaściwych miejscach, no i operacje - jak ma się dziecko, przeżywa się każdą igłę wbitą na szczepieniu, a operacja to już się w głowie nie mieści... ale po pokonaniu tych problemów, dziecko jak nowe.

Życzę nam wszystkim, żebyśmy poznały tylko teorię tego problemu. A nasze wszystkie dzieci urodziły się piękne i zdrowe.
Stary 2012-10-16, 07:33   #3230
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mój mąż wrócił do domu i powiedział, że nie jest w stanie patrzeć na moją smutną minę więc mam nas umówić na czwartek na prywatne USG 3D Jestem taka happy! Może uda nam się poznać płeć, no i zobaczę znów swoje maleństwo, a mąż pierwszy raz zobaczy co mi tam zmajstrował )
dla męża, pójdziecie na to usg i przynajmniej będziesz spokojniejsze

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja narazie chodze tylko w leginsach, a kurtke mam po siostrze ktora rodzila w styczniu wiec powinnam sie zmiescic

dziewczyny a co na biegunke? Bo ja niby mam od tygodnia, nie jest jeszcze zle i wydaje mi sie ze to od gazowanych napojow ale wody nienawidze i tylko pije sprita lub fante.. leze wiec nie mam jak sobie robic herbat itp
Ja jeszcze dopinam się w moje jeansy ale pewnie już nie długo. Na razie wzięłam jedne jeansy od mojej mamy bo ma rozmiar większe tylko więc będą na chwilę a później to już kupię ciążowe. Nie chcę jeszcze kupować bo chciałabym je mieć do końca ciąży a nie wiem jaki rozmiar wziąć.

Co do biegunki to od zawsze pamiętam, że pomagała herbata z suszonych liści z borówek. Zawsze latem zbieraliśmy, suszyliśmy i jak znalazł. A z takich bardziej dostępnych sposobów to nie mam pojęcia co jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Jejuu Maksymilian u mnie numer 1 no ale jak to zwykle bywa TZ sie nie zgadza
Maksymilian bardzo ładne ale mój sąsiad ma bernardyna Maksa

bmaa gratulację córci

Cytat:

mój dzisiaj widział - ale był dziwny, przejęty... z takim nerwowym uśmieszkiem

Ja też po wizycie - wszystko super! Dzieciątko waży 192g i ma tak mniej więcej 11,5cm +nóżki oczywiście świetnie kość udową było widać - taki kawał gnata, mimo, że ma całe 2,4cm
ale wykrakałam... maluszek nie chciał pokazać co ma między nóżkami... Lekarz go tam próbował podejrzeć, ale nie dało rady Jeszcze jakiś taki spokojny szkrabik dzisiaj był Mąż twierdzi, że on widział, że nie ma siusiaka - ale lekarz nie chciał mówić tak wprost i woli poczekać. Bo jak to mówi mój małżonek: u mojego synka siusiaka byłoby widać od razu!!!
za wizytę. Super, że wszystko w porządku

Cytat:
na pewno.zresztą po dziecku widać -tęskni ,nie może się doczekać.....
Nina to niepoprawna gaduła-"dziób" jej się nie zamyka.... jak nie "gada"to śpiewa ...a jak jest cisza to-śpi.więc czuję się jak bym z nią chodziła do przedszkola.....

no to super !!!
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:16   #3231
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie ale u nas ciemno, będzie deszczowy dzień...
Nestle takie rzeczy dzieją się nie tylko w żłobkach w byłym przedszkolu syna był zwyczaj ubierania chłopców za karę w różową piżamę z barbi na cały dzień nawet interwencja u dyrektorki nic nie dała bo według to nic ze się cała grupa potem śmieje...
Bmma u mnie będzie różnica 7 lat a cieszymy się z mężem jak byś my byli 20 latkami dopiero po ślubie taka ciąża po przerwie rozczula....gratulacje dla Kingi niech rośnie mądra, piękna i zdrowa
Moderna wyłaż z dołka, ściskam serdecznie i jak mówi mój gin do przodu kobieto

co do wagi to ja już sama nie wiem wcześniej miałam 5 kg więcej teraz jak się ważę pokazuje 63 kg czyli 3 na plusie albo wagi szaleją albo ja już sama nie wiem...z Miśkiem miałam 25kg więcej i zrzuciłam więc przestaje się martwić...czekolada w dłoń dziś 14 tydzień więc jest co świętować

o kolejna dziewczynka Ptaszysko ściskam Ciebie i Natalię
Leonikowa powodzenia

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

co do Maksymiliana mnie się też podobało w pierwszej ciązy ale mieliśmy psa maksa....ale jest jeszcze forma Maksym też ładnie
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:19   #3232
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
Nestle takie rzeczy dzieją się nie tylko w żłobkach w byłym przedszkolu syna był zwyczaj ubierania chłopców za karę w różową piżamę z barbi na cały dzień nawet interwencja u dyrektorki nic nie dała bo według to nic ze się cała grupa potem śmieje...
Widać, że to dawno temu było. Bosz... walnięci ludzie tam pracowali.
Jak miałam 8 lat byłam na oddziale pediatrycznym i za karę bez dołu piżamy stało się na korytarzu pod zegarem. Ja pierdzielę - przecież takie rzeczy powinny być karalne już wtedy.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A mój Igor w nocy gorączkował i dzisiaj zamiast wizyty w pracy, mamy wizytę u lekarza.
Stary 2012-10-16, 08:36   #3233
anna maria 79
Raczkowanie

fajny artykuł o imionach najlepszy był ten brytyjczyk mój syn pewnie by sobie zmienił na batman...
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj...-wiadomosc.htm

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

...Mikołajka dla dziewczynki że na to nie wpadłam...
Stary 2012-10-16, 08:37   #3234
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
..nie myśl bo zwarjujesz.....
no co Ty, nie gadaj!

Cytat:
a co do brzucha i wagi nie przejmowac sie, moja mama z Agnieszka przytyla 38 kg i wygladala w 4 miesiacu jak cywila brali - jakby juz miala zaraz rodzic albo i jeszcze wiekszy. a kuzynka znajomej seryjnie przytyla 55 KG!!!! i co najlepsze w 9 miesiecy wazyla mniej niz przed ciaza, wiec sie da kochaniutkie.
moja siostra 30kg, pol roku po urodzeniu byla chudsza niz przed 45kg, schudla przez karmienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczynki z tym rozszczepem to jest tak, że pięknie to teraz operują i śladu nie ma - czasem słychać, bo osoby po dużym rozszczepie nieco seplenią.
Jasne że to spory problem - czasem dziecko trzeba karmić po urodzeniu sondą, bo nie ma jak przełknąć, później są problemy z zębami. które rosną w niewłaściwych miejscach, no i operacje - jak ma się dziecko, przeżywa się każdą igłę wbitą na szczepieniu, a operacja to już się w głowie nie mieści... ale po pokonaniu tych problemów, dziecko jak nowe.

Życzę nam wszystkim, żebyśmy poznały tylko teorię tego problemu. A nasze wszystkie dzieci urodziły się piękne i zdrowe.
mojego TZ ciotka chciala wyskoczc z wiezowca razem z dzieckiem ktore mialo rozszczep 25 lat temu...
teraz nawet down nie jest tragedia a rozszczep to bzdura przy powaznych chorobach..
ale zycze zebysmy wszystkie urodzily zdrowiutkie dzieci

bmma brawa za kobietke

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:38   #3235
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

nie będę cytować bo mi cytaty poznikały w pracy ale z pamięci na szybko choć z pamięcią krucho.

Przede wszystkim gratuluję CÓRECZEK Tak zaczynają się dziewczynki ujawniać, że jak moja kolej przyjdzie to tu będzie dzieciaczków po równo.

Ciekawe co mi się ukaże na usg ale to dopiero 9.

Orzechy jadam wysuszone są wskazane w ciąży tak samo jak ryby niby dzieciątka mądrzejsze Tylko jak się je trzeba sprawdzać czy są dobre czy spleśniałe, i najlepiej samemu obierać

Widzę że wasi tż też mają obsesję na punkcie przebierania maluchów. Mój już kupuje motor i ubranko i zabiera synka na tor kartingowy bo przecież chłopak ma być on już widział że tam mu coś rośnie na usg

kasia86bgo jakie cudne smoki

Wy tak już kupujecie a ja nic jeszcze nie mam ale dla mnie to jeszcze za wcześnie. Choć w sobotę miałam zamiar wybrać się na zakupy i kupić choć jedne śpioszki ale nie kupiłam bo nawet na zakupy nie dotarłam. Już myślałam że mi lepiej ale nieee męczę się dalej i ledwo żyję.
Nawet tak przestałam oglądać bo od razu bym chciała klikać i kupować więc się nie nakręcam.

Jedyne co to mam wózek wybrany na pewno będzie mutsy a wybór padł chyba z 7 lat temu jak pierwszy raz go zobaczyłam i nim pojeździłam, i moje zdanie się nie zmieniło. Nawet znalazłam w sklepie online usa różową gondolkę gdyby miała byś dziewczynka bo u nas w pl nie ma co mnie bardzo zaniedowoliło.

Mebelki też niby mam wybrane niby bo szukam tańszych odpowiedników ale już wiem jakie będą a kolorek też od zawsze wiedziałam jaki będzie nawet remont jak robiliśmy to tak by wnętrze pokoju pasowało do białych mebelek i będzie to mniej więcej tak wyglądać tylko że my mamy ciemną podłogę i uznałam, że będzie pięknie komponować się właśnie z białym dywanikiem i mebelkami a dodatki z tej stronki oczywiście tylko wybrane bo cenowo zabijają ale mam swoje typy niestety mebelki mają ceny powalające tak więc jakbyście gdzieś widziały podobne a tańsze była bym wdzięczna za namiary

Miłego dzionka kochane

A strippi ja nie widziałam twojego zdjęcia gdzie ty je zamieściłaś chyba że jakąś stronę przeoczyłam ale to tak jest jak się w pracy czyta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iStock_000007286677XSmall.jpg (21,0 KB, 27 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:39   #3236
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Aaa tak piszecie o ćwiczeniach po ciąży a ćwiczycie teraz te co z was mogą ??? Jakie ćwiczenia wykonujecie ???????
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:50   #3237
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
fajny artykuł o imionach najlepszy był ten brytyjczyk mój syn pewnie by sobie zmienił na batman...
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj...-wiadomosc.htm

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

...Mikołajka dla dziewczynki że na to nie wpadłam...
Właśnie skończyłam go czytać Jak słyszę te najpopularniejsze imiona, to mam wizę klasy gdzie występują cztery imiona- Julia i Oliwka, oraz Jakub i Oscar/Igor. W mojej klasie w liceum było 6 Martyn/Mart co też było efektem popularności tego imienia i 3 Asie.
Moja znajoma zaś ma córkę Julię Oliwię, bo nie umiała się zdecydować, które imię wybrać.

Ja zaś jestem za prostotą, praktycznością i niepodążania za modą.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:51   #3238
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam, ale się wysiedziałam na USG, bo doktor się spóźnił 2 godziny. Miał w szpitalu jakąś operację.
Dzisiaj miałam drugie USG genet.
Jest Kinga na 100%, śliczna i zdrowa. Zwłaszcza jak na mój wiek
Wg OM 19tydzień 3 dzień, wg USG 3 dni starsza, czyli rośnie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jestem jestem, zyjemy

nie mialam jakos ostatnio czasu na pisanie, w piatek praca, w sobote tez, a pozniej pojechalismy do tesciowej 200 km dalej na urodziny, wrocilismy w nocy w niedziele, i dzisiaj bylam znowu w pracy, a po pracy polyzalam sie spac..
jutro mam wolne, wiec mam nadzieje, ze odespie i nadrobie watek

niestety AZS nie daje mi zyc, nasililo sie i w dodatku nawet masc sterydowa nie pomaga.. mam dosc do tego mdlosci, bole glowy... mam nadzieje, ze wkrotce bede sie lepiej czula
czasami ma chwile zwatpienia i wpadam w dolek ..

naskrobalyscie tyle stron, ze nie wiem, jak zaczac
oj bidulka, ale napewno bedzie lepiej

Cytat:
super a to wstydzioch mały

Cytat:
na pewno.zresztą po dziecku widać -tęskni ,nie może się doczekać.....
Nina to niepoprawna gaduła-"dziób" jej się nie zamyka.... jak nie "gada"to śpiewa ...a jak jest cisza to-śpi.więc czuję się jak bym z nią chodziła do przedszkola.....
no własnie moja tez gaduła jej sie buzia nie zamyka i obejrzec coś przy niej w tv niemozliwe bo zakłóca, no ale opowiada o wszystkim tylko nie o przedszkolu Chociaż wczoraj sama z siebie zaczeła mnie uczyc piosenki której sie uczyli

Cytat:
eh niestety coraz cześćiej maluszki mają jakieś choroby, czemu takie małe szkrabiki już muszą cierpieć

Cytat:
heeh jeszcze nie urodziłaś a juz sie interesujesz Chyba przez 6 tyg pologu nie można a później stopniowo pewnie tak
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:52   #3239
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!
Cytat:
ha ha ha po przeczytaniu zrobiłam to samo co ty poleciałam się zmierzyć jak na razie mam 78 w pasie
w którym miejscu sobie mierzycie? na wys pępka czy w największym obwodzie? bo w największym to mi jeszcze oponka sprzed ciąży dochodzi
Ale nie jest, źle mam 3 kg do przodu od początku Gin mi powiedział, że optymalnie jest 2 kg na miesiąc
Brzuszki... eh... ostatnio jak napięłam mięśnie brzucha wychylając się po coś to tak mi drżało całe ciało... przeraziłam się. Zawsze byłam sprawna fizycznie, rozciągnięta.. a tu 3 m-ce spokoju i masz... Oj, trzeba będzie za maluszkiem biegać...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
oj, mój brzuch to piłka do koszykówki już, więc z dnia na dzień robi się coraz większy, ciekawe co będzie na koniec chyba będzie służył jak podstawka pod talerzyk

Dziewczyny, a mi nikt nie skomentował zdjęć na poprzedniej stronie buu
HIHI... nie ma tego złego... duży brzusio się może przydać do wielu rzeczy
Ja skomentowałam... obrazki że bardzo mi się podobają..

Cytat:

SUPER, że maluszek zdrów! Trzymam kciuki za Natalię

Ah, i widzę, że nie tylko mój TŻ nie chce się kłócić... ten siusiakowy typ chyba tak ma...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 08:56   #3240
anna maria 79
Raczkowanie

właśnie ja jestem Anna a wiadomo ile kobiet nosi to imie...moja mama miała dać mi na imię Marianna niby oryginalnie ale ja chyba i tak wolę to moje pospolite imię...
na wakacjach myśłałam że padnę jak pewna pani tłumaczyła synowi Nikolasowi że to nie to samo co Mikołaj... tak zgadza się to forma angielska która nie powinna być dopuszczalna w Polsce...ja jestem za polskimi imionami...u nas będzie Hanna Maria albo Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości