|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
o jaaaa. Tobie milego!!! moj ginek jest fanem zdrowego zywienia i ostroznie dawkuje medykamenty, ale tydzien temu nakazal zakupic PregnaPlus. stwierdzil, ze to 'ten' etap ![]() choc wczesniej mowil, ze lecace wlosy to takie ciazowe. zalezne od hormonow bardziej niz od witamin.
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko, to powodzenia
ja też czekam na kanałówkę,ale powiedziała że jak teraz muszę leżeć, to mam do niej nie przychodzić, dopiero jak będzie ok, czyli pewnie za tydzień się dowiem, bo idę na połówkowe Cytat:
Fajnie masz z wózkiem, my kupimy używany, bo spacerówkę mamy, chyba ten roan marita ![]() Co do ciszków, to ja też używane, te co kupuję co wam wstawiałam wczoraj to z allegro, stan idealny. Wcześniej kupiłam od koleżanki, no i po Julce mam sporo. Dokupuję po prostu takie typowo chłopczykowe, na wyjście, albo jak goście przyjdą, żeby małego odpicować ale ja zawsze lubię dzieci fajnie ubierać, moja Julka to ma tyle ciuchów, że masakra i głównie z Nexta bo oni mają zarąbiste ciuchy dla dzieci, ale tak to już jest, że sobie nie kupię, a kupię Julce, czy teraz Michałkowi hehe Szalona miłość matki ![]() Z nowych rzeczy to będą mebelki, ta naklejka z drzewem i obrazki. No i pościel, ale tą co kupiłam na zmianę wczoraj, co wstawiłam wyżej to używana w stanie idealnym i z wysyłką 55zł więc się bardzo opłacało, bo za tą samą tylko inny wzór nówkę dałam 169zł. Dużo rzeczy już mamy, łóżeczko, materac, wypełniania do pościeli, podgrzewacz, matę, leżaczek, butelki, ciuszki, przybory, wanienkę ze stelażem, ręczniki itd, także sporo mi odpada, więc mogę bardziej zaszaleć. No i jestem z siebie dumna, bo sama z własnych interesów zarobiłam 800zł na te rzeczy, więc nic z wypłaty nie wzięte ale się rozpisałam ![]() ale w sumie tylko z wami na forum mogę o tym pogadać, bo mąż to on się niezbyt interesuje, daje mi wolną rękę. Siostra w Poznaniu siedzi i tylko przez tel gadamy, no i czasami z mamą.
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
nie dam sily do was dziewczyny.... ;( pedzicie tak z postami ze nie sposob was nadrobic
mnie ostatnio głowe chce rozsadzic ale cisnienie w miatre ok na szczescie wiec moze to pogoda .za tydzien mam wizyte u gina mam nadz ze potwerdzi wtedy ze bedzie dziewczyna. Juz bym cos malej kupila ale potem ewentualnie nie chce chlopaka w sukienke ubierac lub rozowe bluzeczki choc i tak juz kila rzeczy mam dla niej no i umowie sie na usg 3d ![]() chyba zdecydowalismy sie na wozek. Na razie wygrywa xlander xa na pompowanych kolach. TYlko debatujemy nad kolorem zielony czy pomarancz ? Jakies sugestie?
|
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Ja biore od początku ciąży femibion natan classic.
|
|
|
|
#3277 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() następnym razem pewno się ujawni.. ![]() za dzisiejsze usg.. ![]() Cytat:
![]() może dziewczynki w końcu się ujawniać zaczną.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() baaardzo udane zakupy.. ![]() śliczne te wszystkie rzeczy.. ![]() Cytat:
![]() hej dziewczyny.. ![]() połowy postów mi nie zacytowało.. ![]() dzięki wszystkim za gratulacje.. ![]() Luna tak ja do Krynicy chcę się umówić.. na 6 listopada.. 7 będę mieć skończony 22tc.. i miałam się zapytać z jakim wyprzedzeniem tam dzwonić? Już teraz czy później? a Ty kiedy planujesz tam jechać?
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje. A co chcecie wiedziec? Obecnie 14 tydzien ciązy, ciąża pojedyńcza a było ryzyko bliźniaczej ale nie tym razem, jestesmy rok po slubie. Pytajcie bede odpowiadala
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w każdym bądź razie u Ciebie wd mnie lepiej zrobić na spokojnie w listopadzie ten remont, niż potem na szybko w styczniu, zwłaszcza że potem już Ty możesz być wymęczona, albo coś wypaść no i klops.
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
klementyna my też mówimy Kacperek
, pewnie zostanie.. ale jeszcze jakoś specjalnie nie szukałam..
|
#3281 | ||
|
BAN stały
|
Witajcie,
Kto mi podpowie z tym przewijakim? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3167 aaaaa ok nie domyśliłabym się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moją "mrowiejącą rękę, to postanowiłam zgłębić wiedzę w internecie. I tak w skrócie : prawdopodobnie dziecko naciska na jakiś nerw połączony z kręgosłupem i dalej idzie do dłoni. Po porodzie ma minąć. Jeszcze zapytam się gina na wizycie. Na szczęście chodzi o lewa rękę, nie jest to ból ale raczej takie upierdliwe uczucie z którym się budzę i zasypiam i towarzyszy mi też przez cały dzień ( takie mrowienie jak prąd delikatnie kopnie) |
||
|
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie nie nastawiam się na żadne wielkie datki od rodziny, myślę że dostaniemy od mojej Babci jakiś tysiąc, moja Mama pewnie coś rzuci, aczkolwiek niedawno kupili dom, który od kilku miesięcy remontują więc wiem że sporo kasy im idzie na to, no a moi teściowie działają w taki sposób, że znając życie nic nie powiedzą przed ani po, tylko po prostu na naszym koncie bez słowa komentarza znajdzie się jakaś suma :P tak np wyglądają nasze prezenty na urodziny ![]() ![]() w każdym bądź razie u Ciebie wd mnie lepiej zrobić na spokojnie w listopadzie ten remont, niż potem na szybko w styczniu, zwłaszcza że potem już Ty możesz być wymęczona, albo coś wypaść no i klops.
|
|
#3283 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do tej różnicy to świetnie,że Wam to "odmłodziło" małżeństwo Na pewno świetne uczucie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia dziewczyny! |
||||||||
|
|
|
#3284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale juz zaczelam odkladac kase. Na razie nie kupuje, ale pieniadze lepiej troche odkladac, bo potem na raz to faktycznie moze byc ciezko
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Raczkowanie
|
to też trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja biorę pytałam lekarki kazała mi brać
Cytat:
![]() klementynka ja ide moze sie wymienimy nr tel sie sie zgadamy gdzie która jest![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
i zapraszamy do pogaduch
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
i ten i ten ładny Cytat:
myślałam, że wykituję Ale masz super przyjaciółkę!! Taka przyjaciółka to skarb to też wiele Ci odejdzie wydatków. Co do fotelika to my też kupujemy nowy, Julka ma cybexa i jesteśmy bardzo zadowoleni więc dla Michałka też kupujemy cybexa, dlatego nie chcę kupować wózka 3w1, ze względu, że te foteliki nie są bezpieczne, tylko kupić już taki naprawdę profesjonalny, który przeszedł testy zderzeniowe. Cytat:
Cytat:
super się sprawdził No ja też się nie nastawiam na datki, ostatnio mama moja zapłaciła za większość rzeczy od koleżanki, za to pomaga mi z Julią, kupuje jej deserki, owoce, kinder kanapki i zabiera do siebie także nawet nie proszę. Za to od rodziny tż-ta nawet się nie nastawiam. Jedynie odbiorę swoje rzeczy i tyle. dzięki kochana
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
więc w listopadzie koncze 24 lata i to jest moje pierwsze dziecko, odrazu dodaje że planowane
. Pracuje w przedszkolu jako wychowawca w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim ponieważ ze względu na moja prace lekarz odrazu dał mi zwolnienie poniewaz dzieci chorują i żebym nic nie złapała bezpieczniej jest miec zwolnienie. w Weekendy co drugi jeżdże na uczelnie zaczęłam studia magisterskie. Jestem z Grodziska Mazowieckiego. Może ktos jest z okolic?
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z Mamą fajnie, że macie na bieżąco pomysł... ja się obawiam, że najgorsze to będzie, że ludzie nie pytają co się chce i w związku z tym będę potem miała np nawał ubranek na rozmiar 56 albo 101 grzechotkę :P ja zawsze jak chodzę do takich maluchów w gości, albo pytam - rodziców oczywiście, albo kupuję coś co będzie dobre za kilka miesięcy, większa szansa że będzie ok
|
|
#3290 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a orzechy można nawet wskazane bo na mózg dobrze działają Cytat:
dziwne co lekarz to inaczej. tak trzymamy kciuki Cytat:
dam sie innym wykazać ![]() Cytat:
ja biore Pharmaton Maturelle czy jakoś tak, ale jak skończę opakowanie to chyba zmienie Cytat:
![]()
|
|
#3291 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam w koncu nadrobiałm od wieczora juz 4 stron naskrobałyscie
Cytat:
![]() Cytat:
ja kilka razy robiłam pilates dla ciezarnych ale teraz przez zadyszke nie mam na niego checi Cytat:
![]() Cytat:
ja niby biore a mam problem z dziasłami przy szczotkowaniu mi krwawia podobniez za mało vit c i mam jesc kiszona kapuche a ja jej nie znosze ![]() Cytat:
ja dzis zaspałm na badania w ostatniej chwili przyszłam i uprosiłam pielegniare by mnie przyjeła w koncu ciezarnym sie nie odmawia
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Strippi zaraziłaś mnie tym urządzaniem teraz siedzę przed kompem i kombinuję znalazłam świetne tapety ale troszkę szkoda mi ścian bo w zeszłym roku miałam robioną gładź
zaczekam na Tż ciekawe co powie on mnie chyba udusi ale już mam wizję ojjjjjj kasiorko kasiorko leć z nieba
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi termin też ostatnio na 25luty to co 11 lutego porodówka? Cytat:
![]() ![]() bo ty jesteś dalej na liście a na poczatku listy brakuje pare sztuk pojedynczych Cytat:
ale pogoda
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Jezuu jak Wy pedzicie z pisaniem
już nie wiem co miałam zacytować ... ![]() co do kupowania, ja nie mam kompletnie nic, moja siostra cioteczna ma dwoje dzieci, juz sporych chłopców ale nie mam odwagi zapytać czy cos odłożyła po nich, po przyszłoponiedziałkowym USG zamierzam pomalutku sobie kompletować wszystko, ale musze kupić wszystkie mebelki bo zaraz bede malować i szykowac pokoik dla malucha i akurat bede się urządzać stopniowo. Co do witamin nie biore nic, ale teraz go zapytam, mam tylko kwas foliowy. A ja sie pochwale i narobie komuś smaka, wczoraj wieczorem strasznie zachciało mi sie gyrosa no i takim oto sposobem dziś z rana juz z mężusiem mamy sałatke gotową Jak ma ktoś ochote - zapraszam, mam całą miche
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w naszym aucie nie mam isfix, ale kupiliśmy z isofixem, bo jak Julka jeździ z moimi rodzicami to tam jest. Co do tego leżaczka to polecam z czystym sercem, ja kupiłam 3 lata temu używany za 130zł, ale teraz można stan idealny wychwycić za grosze, także jak coś to poluj na allegro ![]() Mój leżaczek wygląda już jak po wojnie, właśnie z niego 3 dziecko w rodzinie korzysta i niedługo Michałek, ale ważne, że działa i spełnia swoją funkcję ![]() Może coś dodatkowego upoluję na allegro, taką huśtawkę dla maluszków z melodyjkami, albo coś podobnego. Co do mojej mamy, to faktycznie super mamy, ale mieszka obok w bloku, to jak coś to zawsze podejdzie i pomoże. Ostatnio razem robimy jakieś moje zachcianki, 2 tyg temu gołąbki, tydzień temu sałatkę jarzynową i teraz będziemy robić krokiety po niedzieli Wspólnie robimy i potem dzielimy się po połowie Co do tych rzeczy co goście przynoszą to prawda, ja miałam pełno różowych ciuszków z tej okazji, a np jak ja gdzieś idę to pytam i jak mnie ktoś pytał co kupić to najczęściej to były pampersy i chusteczki do pupki, bo tego nigdy dość
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie nam podpowiadać co nieco jak nasze maluchy beda starsze
|
|
#3297 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurczę ja to jestem chyba ślepa bo nie widzę innej listy i siebie też
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zadomowienie
|
ja biore femibion natal 2 aktualnie, wczesniej mialalm 1 i Ladee jedno opakowanie. własnie niebieski taki bardzo chlopiecy mi sie wydaje ,a ma byc raczej dziewczynka ale zby uniwersalnie bylo to myslelismy nad pomaranczem, choc maz sie sklania bardziej do zielonego.Cytat:
![]() Poka , Poka ![]()
|
|
|
|
|
#3299 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nic nie mam - wczoraj po wizycie chciałam coś kupić to mi TŻ powiedział, że poczekamy aż się dowiemy jaka płeć... a przecież to nie jest konieczne... może się chłopina jeszcze boi... z drugiej strony jak bedzie trzeba hurtem kupować to może nas szarpnąć po kieszeni. Planuję w najbliższym czasie poodwiedzać rodzinkę i dowiedzieć się na co możemy liczyć Cytat:
Chciałabym troszkę się porozciągać bo z tym mam problem. Wysiłkowych się boję, ale czuję, że się "zasklepiam" dlatego myślę o jakimś lekkim stretchingu...Hania mi się bardzo podoba. Sporo się ich pojawia, ale nie ma sensu wg mnie na siłę szukać imienia, które jest rzadziej używane. Jak się komuś podoba popularne imię to trudno - najważniejsze, żebyśmy my i dzidzia były zadowolone ![]() Cytat:
ja wczoraj miałam 16t3dz i mimo usilnych prób maluch nie pokazał swojego płciowego skarbu ale może Twój szkrabik jest chętny to chwalenia się ![]() kolejna wizyta o 15! to będę hurtem trzymała kciukory ![]() ło matko! a my oszczedności wrzuciliśmy w mieszkanie pozosostała część grosza na wykończnie... nowe rzeczy są śliczne, kuszą niemiłosiernie, ale jak mówisz, nie można dać się zwariować. Wiem, że ciuchexy mają dużo fajnych ubranek i skoro mi się zdarza mieć jakąś kreację z używanych (choć czasem mam wrażenie, że kupuję nówkę sztukę) to dziecię też może troszkę ponosić po kimś... no i ciąglę liczę, że dostaniemy od rodziny troszkę (mówią narazie, że dadzą ) to może ja Ci podrzucę projekt naszego salonu i małego pokoju do aranżacji mamy kilka MUST HAVE, jak np duży regał na książki, drzwi przesuwane kuchnia - salon... a resztę to się na Ciebie zdamy hihihih Cytat:
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

opowiedz nam coś o sobie

za dzisiejsze usg.. 

05.07.2008
już nie wiem co miałam zacytować ...