|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
no nie moge
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
U nas nocka średnia dzisiaj - tatuś bujał w nocy malutką długo bo spać nie chciała. Mnie @ wkurza niemiłosiernie! Leje się ze mnie i leje! Powiedzcie mi po ciąży od kiedy można stosować tampony? Kojarzy któraś może? Linka jak nie zapomnę to wieczorem zważę mała przed kąpielą i zobaczymy ile przybrała przez tydzień. Niby 450g na m-c to mało ale z drugiej strony dziecko mając pół roku powinno podwoić swoją masę dopiero. Zresztą ja bardzo boje się tego, że przekarmiając ją teraz przyczynię się do jej późniejszych problemów z otyłością. Ponoć 1 rok życia jest kluczowy jeśli chodzi o rozwój komórek tłuszczowych - niestety jak ich będzie za dużo to one już nie znikną i tego chcę uniknąć. Muszę więcej sobie poczytać o tym.... A co do karmienia to najważniejsze jest to, że laktacja rozkręcona i za to bo wiem jaka to ciężka robota. Moim zdaniem powinnaś teraz robić regularne przerwy i każdego dnia przedłużać je o 15 min aż dojdziesz do 3 godzin licząc przerwę od początku karmienia a nie od końca (to też zależy jak długo trwa karmienie - u mnie 7-10min.) No i nie wiem czy karmisz z jednej czy z obu piersi. Ja już przerzuciłam się na 1 pierś na każde karmienie. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz.Brzdąc się obudził
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka co do bucików za wiele nie pomogę, ale z tego co wiem, powinny być przynajmniej o 1cm "za duże" żeby noga nie marzła
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Jesteście Kochane ![]() Amelka spała od 22,30 do 7 rano Kocham to moje dziecię Wczoraj miałam bardzo miły dzień . Dostałam prezent od Amelki - kubek super mamy i kartkę z życzeniami, a od małża kolczyki plus kino i knajpka. Ah fajnie było, tylko pod koniec wieczoru mieliśmy dylemat - jechać do mieszkania na przytulanki czy do mojej mamy do Amelki. Wygrała Amelka A przytulanki były późnym wieczorem ![]() A no i kupiłam sobie buty ![]() Pewnie już pisałyście o tych babsztylach ze żłobka we Wrocławiu Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...Mam nadzieję, że poczytam trochę bo już bardzo się za Wami stęskniłam. |
|
|
|
#816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
depoison ja mam 5 kocykow 2 grube i 3 polarowe. Ale kupie dzis jeszcze jeden gruby.
![]() mamka moja je 7-8 na dobe. ale to zarłok jest![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
no i od prawie miesiaca te serki homo i kaszke![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- wanilka slicnzy avatarek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale przeczytałam tutaj, masakra....Cytat:
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
łe to nieciekawie
![]() Cytat:
Cytat:
Mam pytanie jak poprawnie wyregulowac manduce, jakies instrukcje? bo ta załączona jest ok, tlyko nie chce mi się tłumaczyc niektórych wyrazów wogóle jak wlozylam małego to trzaska baranki o moja klatke piersiową![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
helo na razie nie ide przez to na spacer bo pada, młody na razie wyje w manduce
|
|||||
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry i niedrogi podkład do cery mieszanej
![]() Cytat:
ja też muszę takie instrukcje dawać, np mały płacze, to "podnieś go i przytul"... |
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale macie dużo grzchotek, jestem w tyle za wami, mam 1 może dzis ma przyjsc robot lamazeale kumata kolezanka |
|
|
|
|
#822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mojemu dziecko się żarłoczność włączyła, bo zasypia o 20 po mleczku , potem o 1 się znowu budzi i jest głodna , a potem o 5 ,30 . Kurcze macie jakiś sposób aby znowu się przestawiła i spała do 4.30 hmmmm może to jakaś chwilowa zmiana ????? Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:16 |
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
no widzisz, ja niewiem jeszcze nie wypytywałam lekarza ani poloznej ani nie czytałam ale i tak 3 ponad miesiace to za malo na takie chyba jedzenie
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mineral.html tylko mam inne opakowanie zamiast kółeczek prostokąt. Ale niby to samo wszytsko. No i niby do wrazliwej , ja mam mieszaną. I jestem zadowolona. I kolor super bo nie widac w ogole ze mam na twarzy cos. Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-16 o 10:19 |
||
|
|
|
#824 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z kawką
i po wyjatkowo długiej nocy, mały spał 9 h a wcale przed spaniem nie pojadł, to nasz rekord, myślałam że mi piersi eksplodująPumas, zazdroszczę tych zajęć fitness z dziećmi, u nas nie ma szans Cytat:
myślę że powinnaś wydłużać przerwy, dla swojej wygody a dziecko tez powinno poczuć czasem głód, u nas najczęściej karmienie jest co 2 - 3 h, w dzien jest jedna dłuższa 4 h przerwa a w nocy min 6 h ja też chyba mam parcie na kp i to z własnej wygody, nie chce mi się bawić z butelkamiCytat:
![]() dziękuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
szczególnie dresik![]() mama mówisz? a widziała już Zosie? ja tez mam 5 kocyków ![]() Cytat:
jak szybko stópki rosną nie wiem, teraz u nas Mały nosi 3 i są za duże a na zimę dostaliśmy rozmiar 6-12 miesięcy, takie jak na zdjęciu
|
||||||
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc tak w ogole :P
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
ale rozni sa ludzie, jak juz kiedys wspominalam znam dziewczyne ktora dawala po 1 miesiacu dziecku mleko z kartonika. |
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja poza wybudzaniem jej na karmienie nocne staram się w ogóle nie ingerować w pory karmienie, wychodzę z założenia, że dziecko najlepiej wie kiedy jest głodne i ile zjeść tylko na mm to chyba trochę inaczej jest Cytat:
tym bardziej, że mocno o to walczyłam i dużo poświęciłam, żeby karmić piersią. A poza tym właśnie odkrywam nowe zalety karmienia piersią - to jest pierwsza nauka żucia dla dziecka, najlepiej też rozwija mięśnie odpowiedzialne za mowę
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia kupuję przez Ciebie ksiazkę, która wczoraj zalinkowałws BLW, tylko że na all sa sporo taniej, jets jakis haczyk?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas pogoda tragiczna ![]() Jutro jedziemy składać wnioski o paszporty dzieciom-już jestem chora jak pomyślę że mamy tam jechać ![]() Na pocieszenie tylko dodam, że Marysia kończy dziś 3 miesiące I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-10-16 o 10:30 |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
ogladacie ddtvn ?
o tym psie ktory spiewa? tez mam spaniela i moj tez spiewa
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() phdwao ja korzystałam z filmików instruktażowych, jest ich sporo w necie |
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
poka linka bo tez wlasnie chce kupic
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dlugo mialam parcie na kp ale az tak ie nakrecalam ze mnie to przeroslo.. |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogole niwiem czy mała grubo ubrana sie w te nosidlo moje zmiesci w ogole niewiem niby jest do poznego meisiaca te nosidlo nasze ale jakos niewierze
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz mamy paszport w kieszeni ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
i dyskutuje oooj jak on dyskutuje :P kiedys go nagram
|
||
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagraj moj ten co mam wodmu jest potulny , nie szczeka ani nic. Ale ten co meiszka z rodzicami to jest dioabeł. Wlasnie ten spaniel. Ale niestetu nielubi dzieci. I nie chodze tam z niunią
|
|
#838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Windi pomaga, ale nie załatwia problemu - chyba nabędę Delicol. Wierciła się praktycznie całą noc ok. 6-7 spuściłam z niej powietrze Po pół godzinki znów się wierciła - wzięłam do siebie masowałam troszkę brzuszek i trochę się odgazowała, a potem o 10 już samo poszło. I mam szczęśliwe dziecko!Cytat:
Też mam dużo grzechotek, ale tak naprawdę sprawdzają się tylko te, które sama kupiłam - przemyślane i porządne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Marysi
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- |
|
|
|
#840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

I co??
dzownbi przed chwila ze cos mu w reklamowce smierdzi
bo wiem jaka to ciężka robota. Moim zdaniem powinnaś teraz robić regularne przerwy i każdego dnia przedłużać je o 15 min aż dojdziesz do 3 godzin licząc przerwę od początku karmienia a nie od końca (to też zależy jak długo trwa karmienie - u mnie 7-10min.) No i nie wiem czy karmisz z jednej czy z obu piersi. Ja już przerzuciłam się na 1 pierś na każde karmienie. Jakbyś miała jakieś pytanka to pisz.

Odkąd mam moje maleństwo jeszcze bardziej bulwersują mnie takie sprawy, jak można krzywdzić takie niewinne dzieciaczki...
no i od prawie miesiaca te serki homo i kaszke
w ciula sobie leci, teraz patrzyłam i też dostał negatywny komentarz za to samo co u mnie
ale przeczytałam tutaj, masakra....

Spała i spała, a na "duże spanie" zdecydowała się już o 19 
, ale skoro niektóre ubranka 3-6 stały się dobre po ukończeniu drugiego miesiąca, to ze stópkami może być podobnie.
na razie nie ide przez to na spacer bo pada, młody na razie wyje w manduce

i po wyjatkowo długiej nocy, mały spał 9 h a wcale przed spaniem nie pojadł, to nasz rekord, myślałam że mi piersi eksplodują
i to z własnej wygody, nie chce mi się bawić z butelkami![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię