|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Cytat:
jak wyjasnisz sytuacje to pewnie ze tak;*![]() faktycznie, jesli meduza u Ciebie nie ma tego IOS to podania albo wlasnie musisz sie dogadac z wykladowcami ale chyba pisalas ostatnio ze sa przychylni? Cytat:
ale tak juz mocno kopie i w ogóle.. tak jeździ mi po brzuchuuuuu.........dobrze kochana ze wszystko ok ;* nie stresuj sie juz! mozesz, dowcipnie globulki tez jak cos ![]() Cytat:
o ale glupia baba z tej gin...;/ sie najadłaś niepotrzebnie stresu...;/ ale dobrze ze ok ;* Mój Tzt pojechał do Łodzi wróci w pt albo sobote i mi smutno ;( a ja zaraz do szkoły, wczoraj na dodatek padłam i nie zdążyłam przeczytac rozdziału na zajęcia wrrrrrrr aajjjjjj........meduza ja też mam czasem taką zgage ze heeej hooo !
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Smażone jabłka do słoików
![]() A najlepiej to kompot sobie zrób - nieodzowny przy karmieniu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-16 o 08:56 |
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hope, ja też mam kupę jabłek. Zrobiłam już duszone do słoików, takie czyste bez dodatków dla dziecka będą jak znalazł. Jak masz sokowirówkę to sobie soku zrób. My dziś mamy w planie. My dziś rozpoczynamy 28 tydzień O 17.30 wizyta u gina, ciekawe co u Michałka słychać Znów bezsenna noc. Od 2 przewracałam się z boku na bok. Trochę pospałam jak mąż do pracy poszedł.
|
|||
|
|
|
#2914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym poprosiłam go, by sprzątnął swoją stertę ciuchów z krzesła. (nienawidzę tego!) Acha no i nalałam sobie szklaneczkę coli, a on na mnie nawrzeszczał, że jak urodzę, to mogę się truć, ale teraz nie. No i bez kłotni i awantur ubrał się i wyszedł. Ot i na noc nie zawitał. Co do IOS! U mnie na uczelni też niestety nie ma, zamierzam, o ile mi Ola pozwoli , dochodzić cały semestr a w sesji już dogadać się np .z ćwiczeniowcami, bym mogła pisać kolokwium np. wcześniej (a nie jak zawsze na ostatnich zajęciach) na wypadek, gdyby wybuch szykowal się nieco szybciej. I jakoś dam radę, nie oczekuję jakiegoś naginania zasad dla mnie czy zaliczenia, bo brzuch ![]() A tak w ogóle to witam Was znad tostów z serem szynką i pesto oraz herbaty z syropem malinowym i cytryną
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, co za babka... Pamietam, ze skarzylas sie na poczatku ciazy na nia i nie wiedzialas, czy nie zmienic jej.
Nie denerwuj sie juz, to i tak nic nie da
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ten clotrimazol jest na recpetę? o globulki mi chodzi- bo jak by mnie coś zaczeło draznic to bym zastosowała... u mnie kolejna noc z niespaniem.... Niuniek budzi mnie na siku koło 5 i poetm już się tylko przewracam z boku na bok..... jeszcze mi się zdarzy zasnac koło 7 i potem się budze jak rozjechana przez czołg |
|||
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Jednak idę na 12
Miałam iść na zajęcia do innej grupy, by jutro ich nie mieć aaaale ;]
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry z rana!
dziewczyny, czuję się fatalnie zawsze, kiedy pojawiały mi się skurcze, to było wtedy, kiedy byłam na uczelni - mój gin twierdzi, że za bardzo się stresuję. Boję się tam jeździć po prostu, że znów mnie złapie, więc dziś na przykład nie pojechałam a z drugiej strony bardzo ciężko mi się poddać, wziąć urlop (w moim przypadku zdrowotny) i tak po prostu odpuścić, rok dłużej studiować i nasze plany zmienić, miałam się obronić w maju, od stycznia 2014 Anię już zapisałam do żłobka i miałam iść do pracy... poza tym jak wezmę ten urlop to i tak nie wiem jakbym miała chodzić na zajęcia od przyszłego października, przecież nie będę miała z kim dziecka zostawić no i kurna nie wiem co robić...przez to i przez strach o anie przepłakałam pół nocy, po prostu jak dziecko ryczałam!
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helloł!
nadrobiłam was gaduły jedne ![]() bylismy wczoraj na zajeciach w SR, bardzo sympatycznie było. wszystkie panie baaaardzo miłe, żeby takie były przy porodzie, ehhh ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia!!! |
|||
|
|
|
#2922 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane dziewuszki
U mnie szaro, buro i ponuro aż się nie chce wstawać z łóżka ![]() Cytat:
Nie denerwuj się bo to szkodzi Anulce może jeszcze coś wymyślicie i uda się wam wszystko jakoś pogodzić naukę i wychowanie Anulki trzymam będzie dobrze Cytat:
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
![]() Do nas dzisiaj przyjeżdża rodzinka ze Sląska, a więc muszę pomyśleć nad obiadkiem (ale w sumie już wymyśliłam ), i ogarnąć łazienkę. ![]() No i za chwilkę idę skończyć moją karpatkę (muszę tylko zmiksować krem z masełkiem, żeby był puszysty i przełożyć nim ciacho ). Dodałam do niego budyń karmelowy, więc jest jeszcze smaczniejszy. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-16 o 10:09 |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbuj się tak nie stresować wyjściem na zajęcia, bo jak ciągle myślisz, że jeśli pójdziesz to Cię złapią skurcze, no to tak będzie, bo się denerwujesz Wbij sobie do głowy, że to nic takiego, idziesz, robisz swoje i wracasz do TŻa.
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak niektórzy zjadają tabliczkę czekolady to nie marudzą a woda z cukrem to już bleee![]() Authentic i Lenova- współczuję takich lekarzy, ja powiem szczerze nie wyobrażam sobie takiego traktowania dla mnie lekarz musi być empatyczny, owszem może pożartować ale to co mówię powinien traktować poważnie ja się dziś do dupy czuję, sapie jak berliński express, poszłam do sklepu i myślałam,że już z powrotem nie dojdę jakoś tak ciężko mi dziś
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co?! Koło mnie jest sklep z używanymi ciuszkami dziecięcymi no i poszłam dziś. Moje pierwsze zakupy w życiu jeśli chodzi o używki i co?
Wieczorem wrzucę Wam zdjęcia. aaaaaaaa ale się cieszę ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ale paskudna pogoda dziś u nas, właśnie zaczęło padać.
Beznadzieja. Powiem Wam, że zapisałam się do szkoły rodzenia. Wcześniej się nawet tym nie interesowałam i nie myślałam o tym, ale wczoraj jakoś mnie coś tknęło i tak z ciekawości szukałam w necie. Dowiedziałam się, że jest u nas w Żywcu przyszpitalna szkoła rodzenia bezpłatna, gadałam z położną która to prowadzi noi bardzo mnie zachęcała. Więc myślę, że sprawdzę jak to wygląda. Jedne zajęcia już ponoć były, ale nie ma problemu żebym przyszła od drugich czyli najbliższy czwartek o 17. Będziemy chodzić razem z mężem. Przynajmniej tak planujemy, bo nie wiadomo czy będzie zdążał po pracy, bo rzadko kiedy kończy prace o 17. Zazwyczaj siedzi dłużej w nadgodzinach. No ale stwierdził, że raz w tygodniu się postara. Także w czwartek się wybieram.
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Mogę dołączyć??? Pisałam w pierwszej części wątku, ale potem miałam małe problemy i nie odzywałam się.
Przeczytałam kilka ostatnich stron i mniej więcej wiem o czym mowa. U mnie leci 27tydzień---> następna wizyta 5.11 ech jeszcze tyle czasu. Spodziewamy się dziewczynki Sary ![]() Powiedzcie mi jak to jest z tym pokarmem bo czytam że niektórym coś tam już leci a u mnie sucho ale ginka mówi że wszystko ok więc nie wiem jak to ma być???
|
#2929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Witam po dłuższej przerwie. Mniej więcej nadrobiłam Wasze posty. Śliczne macie brzusie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do siary (przy okazji rozbraja mnie ta nazwa A ja też po wizycie. Wczoraj byłam u gina, ale znowu mi usg nie zrobił Dopiero za 4 tygodnie będę miała to badanie Cukier mam w górnej granicy normy. Na szczęście nie dostałam skierowania do szpitala, ale mam stosować dietę cukrzycową i się pilnować. No i znowu dostałam skierowanie na posiew. Oby nic nie wykazało... Dziewczyny, znacie jakieś strony o diecie cukrzycowej. Muszę zacząć coś tam o tym czytać i stosować się do tej diety... Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2012-10-16 o 11:12 |
|||||
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chodze do szkoły rodzenia od 25 wrzesnia, 2 razy w tygodniu na ćwiczenia gimnastyczno-oddechowe no i wczoraj zaczął się cykl siedmiu wykładów. Wczoraj był temat o porodzie. Prowadziła to położna. Opowiadała bardzo dokładnie, pokazywała zdjęcia. Nie wiedziałam nawet że maluch żeby przejść przez kanał rodny musi kilka razy się przekręcić w różnych kierunkach, najpierw żeby główkę przecinąć najwęższym punktem musi przecisnąć się leżąc na plecach, jak juz przejdzie główka to przekręca się na bok żeby przeszedł bark i później w drugą sronę żeby przeszedł drugi bark, no i rodzi się skierowany głową w kirunku któregoś z naszych ud. I powiedziała bardzo fajnie że to nie tak jak się wydaje ze maluch po prostu "zjeżdża sobie ze ślizgawki" ale musi naprawdę włozyć w to sporo wysiłku.Opowiadała też niestety o przypadkach kiedy dziecko nie może przecisnąć się przez kanał rodny a jest juz za daleko żeby wykonać cesarskie cięcie. Wtedy stosuje się tzw. kleszcze albo próżnociąg. U mnie w mieście stosuje się tą drugą metodę. Okropne mi się to wydało!! Przysysają się takim urządzeniem do główki dziecka i wyciągają. Później ponoc ma na główce krwiaka i obrzęk przez długi czas.
Jeśli chodzi o te dolegliwości żołądkowe, zgagi, bekanie itd to już się nie dziwię że to taka częsta przypadłość bo było pokazane zdjęcie z wnętrznościami kobiety która nie jest w ciąży i takiej która jest w ciązy i w tym drugim przypadku to jelita są tak pościskane gdzieś przy kręgosłupie (zajmują ze 3 razy mniej powierzchni niż kiedy swobodnie były ułożone przed ciążą) że nic dziwnego że układ pokarmowy daje nam się we znaki. No i położna mówiła też że wygiął nam się teraz kręgosłup i zmienił środek cięzkości i dlatego to normalne że nas bolą plecy. Gdyby kręgosłup został taki jak miałyśmy to przez brzuch przewracałybyśmy się do przodu i nie mogły normalnie chodzić. Były tez rozdawane kartki, co wziać na salę porodową, na położnictwo i do wyjścia. Pani to wszystko omawiała i doradziła żeby zabrac jakieś cukierki owocowe (tylko nie twarde landrynki żeby się nie udławić) bo jak długo nie będziemy jadły to taka dawka cukru co jakis czas doda energii przy porodzie. Dzisiaj idę z mężem. Będzie wykład prowadzony przez psychloga: "Kształtowanie osobowości i rozwój emocjonalny dziecka w pierwszych 3 latach życia"
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i jak się czujesz w 7 miesiącu? :P Mam nadzieję, że te problemy minęły i nie wrócą! Z tym pokarmem ja tam się nie znam, ale z tego co czytałam to wydaje mi się, że jest na to czas, także spokojnie. |
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na wątku listopadowym jest już pierwszy maluszek
rany, zaraz my ale ten czas leci brrrr u mnie zimno i leje a zapowiadali ladną pogodę w tym tygodniu, buuu szkoda |
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i żebym nie została grudniówką.
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ty nie strasz kobieto bo pouciekamy
jeszcze niech się grudniówki rozpakują i dopiero wtedy pomyślimy ![]() nastawiłam pomidorową, więc moge pobuszowac na all- własnie robię porównianie cen u kilku sprzedawców- czyli, gdzie najtaniej mi wyjdzie za higieniczno- sanitarne wyposazenie mnie i Niuńka |
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
ja już jestem nastawiona psychicznie,że raczej grudniowe będzie moje maleństwo
choć z drugiej strony jak ma się urodzić w ostatnich dniach grudnia i być potem najmłodsze w klasie ![]() będzie mały karakanek |
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że ja świezo po szkole rodzenia i zwiedzaniu sal porodowych to juz w ogóle.... ![]() Cytat:
![]() może te kobitki, które chodza do SR będą sie dzielić jakimiś njusami, nie chodzi o to co juz zazwyczaj wiemy ale o takie info które nas zaskoczyło a które będzie pomocne dla innych mam. Co wy na to? Ilussion, o tych cukierkach to nie wiedziałam Ja sie wczoraj dowiedziałam ze dobrze by było kupic takie jednorazowe podkłady na łózko, dostepne w aptece, kosztuja nieduzo a sa bardzo przydatne zarowno w szpitalu jak i w domu bo wtedy nie brudzimy pościeli i mamy w miare czysto i sucho pod obolałą dupcynka
|
||
|
|
|
#2939 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz studiuję "Matka i dziecko - Vademecum" Uniwersalny poradnik dla rodziców. Nawet fajna, podoba mi się, ale jak czytam to fragmentami mnie przeraża sytuacja porodu i w ogóle.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do rozstępów to ja u siebie nie zauważam i oby tak zostało ![]() U mnie praktycznie infekcja za infekcją więc ja cały często mam jakieś glubulki, ale stosuje tylko na receptę. Ostatnio miałam pimafucin i pomogło.
|
|
#2940 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie myślałam o szkole rodzenia sama nie wiem dlaczego. I co tam masz napisane na tej kartce co zabrać do szpitala. Ja musze na wizycie dopytać moją gin dokładnie ale wiem że dla dziecka nic nie potrzebuję tylko ciuszki na wyjście resztę oni zapewniają.Cytat:
Czuję się ok. Ja w ogóle ciąże znoszę dobrze, tylko teraz zaczynają dokuczać mi bóle pleców i bezsenność bo zwyczajnie mi nie wygodnie. I mała kopie coraz mocniej co staje się bolesne ale z drugiej strony to takie miłe uczucie. No i zgaga mi dokucza jak nigdy nie miałam tak teraz dokucza ![]() Ja też bym chciała urodzić w styczniu a wiadomo różnie bywa. Termin mam na 11.01, choć ostanio przy usg coś mówiła że przesunęło sie na 8.01
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

) i IPS dla tych nadgorliwych, co chca miec rozszerzony program zajec 
wróci w pt albo sobote i mi smutno ;( a ja zaraz do szkoły, wczoraj na dodatek padłam i nie zdążyłam przeczytac rozdziału na zajęcia wrrrrrrr aajjjjjj........

na szczęście nie muszę leżeć, ale mam się oszczędzać.

straszny leń się ze mnie zrobił ... jeszcze zobaczyłam dziś pierwsze rozstępy i to na cyckach
a z drugiej strony bardzo ciężko mi się poddać, wziąć urlop (w moim przypadku zdrowotny) i tak po prostu odpuścić, rok dłużej studiować i nasze plany zmienić, miałam się obronić w maju, od stycznia 2014 Anię już zapisałam do żłobka i miałam iść do pracy... poza tym jak wezmę ten urlop to i tak nie wiem jakbym miała chodzić na zajęcia od przyszłego października, przecież nie będę miała z kim dziecka zostawić 
będzie dobrze
ślub 28.04.2012
Wbij sobie do głowy, że to nic takiego, idziesz, robisz swoje i wracasz do TŻa.
jak niektórzy zjadają tabliczkę czekolady to nie marudzą a woda z cukrem to już bleee