|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Skroiłam resztę ziemniaków i mam mega górę domowych frytek, po powrocie chłopców będę tylko stała i smażyła heh
widzę, że rozpętałam wielką frytkową dyskusję dzisiaj Skurczy w ciąży z Kubusiem w ogóle nie czułam kia_mia też skorzystam z Twojego przepisu na sos
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Aha dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi.
Odnosnie tych kartofelkow to nie wiem , ale raczej biale tylko musi byc 5 kg worek. Musze wam to napisac, moje meza polamalo, no i w koncu po usilnych prosbach poszedl do lekarza, mial przykazane mowi c ze paracetamol bierze od 5 dni 4 razy dziennie i nie pomaga (500 mg). I ze z kazdym dniem gorzej. Lekarka na to prosze sie ruszac jak najwiecej, potrwa ten bol kilka tygodni, dala adres internetowy gdzie ma sie zapisac i moze udziela mu jakis informacji, i dala ibuprofen!!!!!!!!!!. Nie moglam uwierzyc myslam ze jak powie ze juz bral paracetamol to da jakis antybiotyk cos innego a nie ibuprofen. Zalamac sie mozna. Szkoda ze mu jeszcze nie kazal pic duzo wody, (kaza jak sie jest przeziebionym). No ale my robimy wlasna kuracje czyli gorace kapiele i masci rozgrzewajace. Jak chorowac to napewno nie w UK.
|
#1413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skurczy to ja mam.Na poczatku wiecej było tych bolących ale nieregularnych teraz za to jest więcej bądź na równi takich "spinajacych" brzuch.. |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak do smaku trzeba doprawić cukrem i troszeczkę soli no i ostatnio wyczułam właśnie w sosie z da grasso że wcale nie robią tego sosu z jogurtu tylko z jakiejś maślanki |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i przez Colina skończyło się u nas na tych pierogach... ![]() :b rzydal:
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Micia- ja chyba kupię ten Bepanhen, bo jak coś to będę mogła małej dupkę nim posmarowac..
![]() ......................... Zaczęłam robic pranie, ale naszych rzeczy..muszę wyczyscic kosz i spokojnie zaczne brac sie za małej rzeczy Mąż będzie ok. 15 i jedziemy na zakupki. Wyciągnę go do Jyska, bo musze kupic jeszcze kilka koszyczków do szuflad i szafek w łazience..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale jestem ciekawa co tam u livdragon!! Mam nadzieje, że wszystko ok!Ja dziś znalazłam idealną pościel do łóżeczka dla młodego Całą białą, bez cudów! I w normalnej cenie! |
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asam poród sn mnie aż tak nie przeraża,jeśli o mnie chodzi to mogę tak rodzić.Tyle,że tu chodzi o dzieci... Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-10-16 o 13:40 |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sosie z Da grasso nie ma soli jest tylko cukier , zioła,czosnek (duuzo czosnku) jogurt naturalny i sos majonezowy. Na 10000% jest jogurt naturalny a nie maslanka aa i dodaje się więcej tego sosu majonezowego niż jogurtu,dlatego jest taki gęsty
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz podpięta pod ktg więc wszystko będzie stale monitorowane. Inna moja znajoma rodziła sn, ale córeczce zaczęło spadać tętno. Oczywiście zrobili od razu cesarkę! Mała urodziła się zdrowiuteńka jak tylko coś zaniepokoi lekarzy na pewno będziesz poinformowana o wszystkim i lekarz coś temu zaradzi
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic trzeba się zbierać bo ja jeszcze w łóżku w piżamie - no co doktor kazał leżeć bezwzględnie .Zaraz będzie tż więc niech nie widzi mnie w tych szmatach i tak wystarczy,że jestem gruba brzydka i wogóle ble.... Miłego popołudnia Wam życzę |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest masakrycznie rzadki i trochę soli na pewno jest. Normalnie da się ją wyczuć. A ostatnio właśnie jakoś gorzej mi smakował i albo ten jogurt był jakiś zepsuty albo dodali właśnie kefiru albo maślanki bo był okropny
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zamowilam pizze;p
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak siedzę u niego w gabinecie to do oporu - bo już u innych się spotkałam z limitem na pacjenta - jedna lekarka kazała mi się na kolejną wizytę umówic jak miałam więcej pytań.Dostaje zawsze dobrą kuracje i nie ma problemu by mi przepisać antybiotyk czy jakiś specjalistyczny lek.. a jak mu się coś nie podoba to mnie jeszcze na badania przepisuje - miałam już wizytę u neurologa jak się skarżyłam na bóle głowy i skan wątroby jak mu wyniki krwi się nie podobały. Normalnie jestem nim zachwycona.. Dojeżdżam na tę wiochę z pół godziny, ale warto!
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pracowalam prawie rok w gliwicach no chyba, ze teraz cos zmienili i maja np innego dostawce jogurtu i dlatego takie odczucie a z tego co pamietam tak jak kiedys robilam te sosy to kiedys czosnkowy byl gestszy niz pomidorowy ![]() albo rzeczywiscie cos bylo nie tak z jogurtem :/
![]() Edytowane przez kia_mia Czas edycji: 2012-10-16 o 13:55 |
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to większość tych pizzerii to franczyza, więc pewnie właściciele poszczególnych lokali kombinują jak tu zarobić jak najwięcej najniższym kosztem. Ja też często widzę różnicę pomiędzy poszczególnymi lokalami.
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie bedą ![]() 2 strony musialam doczytac i kazdy prawie post o frytkach . Ja tam niby lubie , czasem zjem ale nie jakos namietnie . A jak juz mnie najdzie ochota to wole talarki . Obiadku dzisiaj nie mam . nie chce mi sie nic robic . cos tam tylko przekasze.. a po 15 TŻet odwozi mnie do domu do mamy bo jutro rano o 9 wizyta u dentysty .. a ze mi sie nie widzi wstawac o 6 to wole sie w domu przespac ..Anet- to Ty masz w koncu tą cholestaze? mnie moj gin mowil ze ona jest wskazaniem do cc i wczensiejszego rozwiazania ciazy ..
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak w innych sieciach, ale w tej w ktorej ja pracowalam wszystko bylo odgornie ustalone, i nie to ze wlasciciel danego punktu tylko w ogole wlasciciel wszystkiego. nie bylo zadnych zamiennikow. wszystko produkty byly z ich naklejką. byly tez kontrole to wszystko jest sprawdzane i nie ma prawa zeby podstawiali jakies zamienniki... mysle ze tak jest w wiekszych sieciach i nie ma prawa byc inaczej
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mąż wyprawiony do pracy, teraz mnie czeka sprzątanie po obiedzie zrobiłam pyszną surówkę do obiadu. Biała kapusta(poszatkować, posolić, odstawić żeby zmiękła), marchewka, cebula, jabłko plus sosik 2łyżki jogurtu, łyżka majonezu, trochę musztardy polecam
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
tak dla odmiany
już kotlety przygotowane do smażenia. O 15 mąż po mnie podjedzie i razem po Kubusia i jeszcze na zakupy, a potem dopiero obiad. |
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko już bierzemy stamtąd pizzę. Kiedyś za pizzę z da grasso mogłabym się dać pokroić - teraz ciasto przypalone, wszystko z niej spada, sera mało, a sosy jakieś stare ![]() ok dziołchy moje idę się ogarnąć i na wizytkę
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mnie olśniło, że równo 3 lata temu też rodziłam
tylko o 2:20 ![]() imprezkę Klaudii robiliśmy w sobotę i jakoś tak nie skojarzyłam
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo fuck :/ to niefajnie się porobiło:/ ja juz dawno tam nie byłam wiec nie mam pojecia, ale fakt faktem zawsze mi stamtad bardziej smakowała niż z zabrza serio. wolałam sobie z pracy brać do domu niz z zabrza zamawiac nie wiem moze to tez kwestia pieca ale roznica jak dla mnie wielka była za wizytę!!
|
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

widzę, że rozpętałam wielką frytkową dyskusję dzisiaj

4.9.10 Nasze malenstwo

moja znajoma np wogóle nie wie jak czuć skurcze! Miała zaplanowane cc, bo miała cholestazę i wiele innych dolegliwości, i nie zdążyła przed cc poczuć ani jednego skurczu
:b rzydal:

Mam nadzieje, że wszystko ok!

kla ski: to jak skonczysz ten tydzien to pedem na porodowke
.. a ze mi sie nie widzi wstawac o 6 to wole sie w domu przespac ..
polecam
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012