|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Mowili że te normalne jednorazowe plastiki.
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
hm, czyli tak - w kubku mamy wode, w niej rozpuszczamy tantum i potem co, na raczke i.... myju-myju?
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia jak jest u nas w szpitalu z porodem rodzinnym, bo się tym nie interesowałam, gdyż zdecydowaliśmy, że mąż nie będzie przy porodzie. Cytat:
Ja też nie wiem jak z tym kąpaniem, ale w szpitalu to tak w ogóle chyba kąpią dzieci.. Ale co szpital to zasady, więc liczę, że właśnie takich rzeczy się dowiem w SR.
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muze obgadac dzis z TZ. Szkoda, ze nie udalo sie w tej, ktora funkcjonuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic. 49 za caly kurs? Cytat:
Cytat:
Szpital sie tlumaczy, ze placac te 200zl kupuje sie "cegiełkę" i jej koszt zostanie przeznaczony na fundacje (oczywiscie oplata obowiazkowa, co przeciez mija sie z istota dzialania fundacji). Z kolei w drugim polecanym w miescie szpitalu porod rodzinny jest bezplatny ("cegielka" dobrowolna), ale nie daja znieczulenia. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-16 o 14:22 |
|||
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle dziewczyny myślałyście o znieczuleniu zewnątrzoponowym?? Jak to jest z tym znieczuleniem, może ktoś doświadczony coś wie na ten temat?
|
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, wiecie coś na ten temat, jakieś doświadczenia na temat znieczulenia?
do nas tylko kiedyś na salę w szpitalu przyszła pielęgniarka taka fajna (akurat dawała mi zastrzyk ) i mówiła, żebyśmy się nie bały o znieczulenie prosić, bo ono jest bezpłatne, refundowane NFZ, i nie jest prawdą, że boli po nim kręgosłup - kręgosłup boli tak czy siak, bo wraca do swojego pierwotnego kształtu, a nie przez znieczulenie. Ale to w sumie wszystko co wiem, a wy?
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że bóle są do przeżycia Jeśli okażą się nie do przeżycia, to wtedy moze sie zdecyduje.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-16 o 14:29 |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Lenova ja bym chyba zmieniła lekarkę, bo chyba bym jej po takiej akcji nie zaufała już. Szkoda, że nie masz u siebie większego wyboru pomiędzy lekarzami, ale najważniejsze, że z Blanką wszystko w porządku ![]() Ewulka witaj po powrocie, oby następna wizyta w szpitalu była dopiero przy porodzie ![]() Ciekawe jak tam Aga... Mam nadzieję, że wszystko w porządku u niej ![]() Co do kosmetyków dla dzidziusia ja chcę jak najmniej kupować i będę się sugerować analizami z tego bloga, swoją drogą fajnie opisane tam wszystko jest, także polecam jak ktoś tak jak ja nie orientuje się zbytnio w składach http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html No i dziewczyny te muszle laktacyjne mnie przyprawiły o atak śmiechu. Dobrze rozumiem, że mleko się w niej zbiera, tak? Matko, łazić z takim zbiorniczkiem to już kosmos jest, a jak tam się tego za dużo zbierze, a będziemy poza domem, to jest "szansa", że ona odleci jakoś od piersi? Ja to dopiero zielona jestem w takich kwestiach, ale wizję odpowiednią na taką muszlę już miałam |
|
|
|
#3011 |
|
Lurker ;)
|
Tak sie balam, ze nic nie mam dla malej, a tu niespodzianka 4 wory ciuszkow od tesciowej! Bede miec zajecie na wieczor, bo tz robi nadgodziny....
23 tydzien czyli juz chyba 6 miesiac ![]() a brzucho wieeelkie, Toska sie rozpycha :P |
|
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedna miała i mówiła że super. Ja osobiście chyba się nie zdecyduje bo po prostu panicznie boje się igieł, poza tym trzeba być nieruchomo w trakcie wkłucia, a znając siebie jak mnie coś boli niesamowicie to strasznie wierzgam wszystkimi częściami ciała więc bałbym się że przez to mi coś uszkodzą. A jak wyjdzie w praniu to nie wiem |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie - u mnie kwestia znieczulenia to nie jest sprawa typu "jak bedzie bolalo, to wezme".
W Gdansku sa 2 polecane szpitale do rodzenia: 1. w jednym nie ma mozliwosci wziecia znieczulenia, ale porod rodzinny jest bezplatny. W SR sa jeszcze wolne miejca. 2. w drugim jest znieczulenie, ale porod rodzinny kosztuje 200zl (tam pracuje moj gin). Brak miejsc w SR. Co do znieczulenia - nie wiem czy chce je wziac (musze sie wiecej o tym dowiedziec), ale w razie czego chcialabym miec taka mozliwosc. Co byscie wybraly? |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Hosenko mam dokladnie tak samo jak Ty, wole sie przemeczyc z bolami niz zeby mi wkluwali taka mega igle w kregoslup, chyba bym im tam zeszla.
Co do wagi - u mnie od poczatku ciazy +4. Ale ja swoje wazylam przed, takze moj organizm chyba wiecej na razie nie potrzebuje, obecnie 69kg waze.
|
#3015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. w swoim przypadku nie biorę pod uwagę porodu rodzinnego, więc u mnie to kryterium by już odpadało i pewnie wybrałabym szpital w którym mogłabym dostać znieczulenie gdybym się zdecydowała, że chcę go dostać. Ja wybierać nie muszę, bo mamy w Żywcu jeden szpital i tylko ten jest u mnie brany pod uwagę.
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam Was...
pogoda taka, że najchętniej zapadłabym w sen zimowy jak na złość Karinka nie chce spać...
|
|
|
|
#3017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+4 kg , no to u mnie dwa razy więcej kg przybyło. Ale u mnie chyba było wskazanie tak przybrać, bo zaczynałam z wagą 45kg a teraz mam 53kg.
|
|
#3018 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj oby juz poszlo z górki bez zadnych problemów![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37095016]Czego się wstydzisz? no proszę cię, tu same swoje ![]() Jak mi zaczęły odchodzić, to podpaskę taką wielką poporodową wsadziłam - z tym, że pamiętaj, na ogół zaczyna się od bóli, skurczy i to jest norma. Jeśli najpierw wody chlusną a bóli nie ma - to nie jest norma, ja tak miałam. Majtek siatkowych nie używałam bo mnie w dupkę grzały, kupiłam wcześniej zwykłe w biedronce takie bawełniane z przeznaczeniem na wyrzucenie Do podmywania - albo normalnie woda + jakiś żel albo, jeśli boli, tantum rosa - to w takich saszetkach jest. [/QUOTE] i sie naoglądałam za dużo filmów, myslalam ze najpierw wody odchodza a później bóle zawitają Cytat:
ale ja nie chce tzta ze mną, siostra ze mną idzie hehe Cytat:
Cytat:
ale może być za późno jak bedziesz chciala;p Cytat:
![]() Ale pogoda do d...py... wróciłam z uczelni i usypiam. Wiecie co mi się dziś przydarzyło no ale dzidzia jest ruchliwa, nic mnie nie boli itd wiec jest ok. Wzielam nospe na wszelki. ajć
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-16 o 15:02 |
|||||||
|
|
|
#3019 |
|
BAN stały
|
A ja się zrobiłam niecierpliwa!! Ja chcę rodzić! Teraz, już, natychmiast!!
![]() Nie miałam wcześniej aż takich odczuć...a teraz coraz bardziej nie mogę się doczekać mojej kruszynki Już tak bardzo chciałabym ją przytulić....Ehh, nie wiem co mnie tak dzisiaj naszło
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladny brzusio ![]() Cytat:
ja mam już 7 kg na plusie ;/ i obecnie waze 60 kg corke rodzilam przy wadze 65 kg zobaczymy jak to tym razem pojdzie
|
|
#3021 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I okazało się, że genialnie działa teraz w ciąży na moje włosy. Przestały mi się tak przetłuszczać jak zawsze ! Właśnie dzisiaj zaczęłam drugie opakowanie szamponu ![]() A co do wagi...u mnie póki co 4 kg na plusie. Czyli obecnie ważę 53 kg. A ja mam takie pytanie, jakie nosicie teraz majtki? Bo ja mam takie odczucia, że wszystkie gacie które mam obecnie mnie irytują..przeszkadzają mi...spadają (?).. i nie wiem o co chodzi ![]() Co ja mam zakładać na ten tyłek? Wiecie w czym mi jest ostatnio najwygodniej? W stringach Tylko, że na stringi robi się już dla mnie za zimno...
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Black,Pstryczku - te komplety poscieli powinny jeszcze byc ale pewnie moherki rozebrały skoro nie ma. Ja bylam w dwoch biedronach i zostały tylko etykiety na koszach. A kurcze taka okazja byla!
Ja tez 8kg na plusie i u mnie tez bylo to wskazane bo zaczynałam od 41kg 8-/ . Litlle masz piekny brzuszek,taki okrąglutki i zgrabny
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
samodzielnie to ja chce w domu, na spokojnie... jedno ze spotkan w SR bedzie dotyczylo wlasnie kapania, maja nas uczyc co i jak to pewnei wtedy tez powiedza jak to wyglada w szpitalu... nie nie, szkoła rodzenia jest za darmo a te 49zl to jak chłop chce uczestniczyc w porodzie
|
||
|
|
|
#3025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Póki co, to jedyny szampon którym mogę myć głowę co drugi dzień, a nie codziennie i włosy wyglądają ok. A w obecnym stanie to dla mnie zbawienne
|
|
|
|
|
#3026 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ewulkaaaJak zapisałaś już Anie do żłobka
dobrze zrozumiałam?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wzięłam....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|||||||||
|
|
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
dopiero wstałam, zrobiło mi się słabo i łapy mi się trzęsły, coś jak wtedy po badaniu glukozą, no ale pospałam troszkę i czuję się już git
to chyba wszystko przez tę pogodę bo nawet maluch jakiś taki spokojny dziś wiecie co się dzieje z Nazeczoną i co u Zoffki?????? Cytat:
jeśli nie masz z kim pogadać to też od tego są położne w Twoim ośrdoku zdrowia, mi już dwie dały swój telefon i kazały dzwonić po 31 tygodniu one Ci wszystko powiedzą jak się przygotować do porodu Cytat:
ja też polecam tamtum rose- super jest Cytat:
ale co do bóli porodowych to uwierz mi,że krzyzowe bóle kochana są naprawde ciężkie do przeżycia ja oczywiście poleciałam hardziorem podczas swojego pierwszego porodu- heja bez znieczulenia, kurde ja nie dam rady? ![]() potem przez całą resztę porodu nie mogłam sobie darować mojej decyzji jak macie okazje, bierzcie znieczulenie
|
|||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi: no ale przeżyłaś?
![]() Ja cały czas mam wyobrażenie, że jednak natura przystosowała kobiety to porodu i do "przeżycia" bóli. Dlatego na własne życzenie nie zdecydowałabym się na cesarkę, ani na znieczulenie - chyba, że bóle ciągły by sie w nieskończoność, a poród by się opóźniał. BTW. w jakimś programie pokazywali własnie kobietę, która miała mocne bóle przez kilka dni, zanim się poród rozpoczął. Chcieli jej wcześniej zrobić znieczulenie i cesarkę, ale się nie godziła. Nie pamietam na czym to się skończyło.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-16 o 15:46 |
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sarunia slicznie imię Ja nie mam siary, nic mi nie leci i u mnie w rodzinie zadnej kobiecie nie leciało w ciązy |
|
|
|
|
#3030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiej racji pobierają opłatę za poród rodzinny? Jeszcze rozumiem właśnie dobrowolną, ale obowiązkową? Bo co? Za co się w tym momencie tak naprawdę im płaci? Bez sensu. Cytat:
![]() Ja też +4kg. A brzuch mam duuuuży. Ciekawe, ile będzie na koniec. ![]() Cytat:
Od czasu do czasu odżywka, w sprayu (Isana) albo taka do spłukiwania (w tej chwili akurat Dove mam). Nie suszę ich suszarką, tylko myję wieczorem i zostawiam na noc do wyschnięcia. W wyniku tego wszystkiego wyglądają całkiem zdrowo, chociaż wiadomo, że i tak się trochę bardziej przyklapnięte, niż wcześniej, ale nie ma tragedii... No i wypadanie się zmniejszyło do minimum, jak przed ciążą. Dobrze się je układa, są sypkie i dłużej pozostają świeże. ![]() Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-16 o 15:53 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Co za głupie zdzierstwo w niektórych miejscach. 

Jeśli okażą się nie do przeżycia, to wtedy moze sie zdecyduje.

no ale dzidzia jest ruchliwa, nic mnie nie boli itd wiec jest ok. Wzielam nospe na wszelki. ajć

Wieczorem wrzucę Wam zdjęcia.