|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Będziecie sie może ze mnie śmiać, ale troszkę się ostatnio zdołowałam, bo....................... .schudłam. Tż zauważył, no i rzeczywiście ubyło mnie
Jem teraz na potęgę, chcę z powrotem swoje kg! Ino fajnie, że z brzucha dużo zeszło, ale niech mi tu kilogramy w tyłek i uda wracają! Co do żłobka we Wro to w tv widziałam, ja pier... pozabijałabym te baby! ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
princ kobieto chętnie Ci oddam swoje kilogramy z ud i tyłka
![]() straszna sprawa z tym żłobkiem, a przez tą sprawę z gwałtem na 1,5rocznej dziewczynce to dwie noce nie spałam,nie mogłam się pozbierać .
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj wstapiłam do ciucha i kupiłam dla tżświetny gruby sweter z next, taki zamiast kurtki, z podszewką za 14,25 |
||
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie przepadam za takim "grzeczym" stylem, ale warto mieć taką bluzeczę "do cioci na imieniny" ![]() Zęby też bym wybieliła, a gdybym miala taki biuścik jak ty, też bym go zaakceptowała ![]() Poza tym, Twoje wizyty u sadysty przypominają mi,że ija już muszę się koniecznie wybrać ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- I mi daj też troszkę
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Boze, oglądam uwage i normalnie nie moge uwierzyć, że mozna zrobic coś takiego małym dzieciom, srece mi pęka... bym te babki uwiązała i armiła na siłę az kuzwa uszami im wyjdzie!!
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
zmysl wlasnie tez to ogladalam,jeszcze w wiadomościach o tym mowili
![]() jak mozna cos takiego takim malym dzieciom zrobic,starszne
|
#4509 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
w końcu się dorwałam do kompa ![]() Cytat:
moja niuńka ma takie same skarpetuchy (swoją drogą są rewelacyjne) Cytat:
Cytat:
tak jak mówisz zmysł, serce pęka, nie ważne czy to obce dziecko, znajome czy nie - wszystkie są tak samo niewinne i bezbronne, najbardziej kruche istotki... i zatrważające jest to że te pseudoopiekunki sa matkami...
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
widziałam teraz tylko fragment na necie...ja bym chyba zabiła, napewno bym zabiła takie babsko, nie nie moge takich rzeczy oglądać bo normalnie aż sie cała gotuje
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tego nie ogarniam, jak można tak się dręczyć nad maleństwami. Jeszcze idiotki chciały drugą placówkę otwierać, a dzięki nim dzieci boją się wejść do łóżek. Boże dramat jakich !!!!!!!!!!!
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Princ ty to jesteś udana;D
Z tym zlobkiem to jakas porażka
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Princ, to ile schudłaś, 200 g ??
Zmykam spać. Przespanej
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Olka swietuj swietuj
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
doczytalam Was ale nie napiszę zbyt dużo bo palcem ruszyć nie mogę. Mały jest ostatnio super wymagający, najlepiej tylko na rękach, zawieszony na nodze, w najlepszym wypadku co chwile trzeba mu proponowac inną zabawę. Przeziębiony dlatego pewnie taki maruderski. A ja sama od poniedz.do czwartku. Dobranoc się wam w takim razie!
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień mnie boli dzisiaj głowa ![]() Ela, Kasia, bez dźwięku obejrzałam na onecie, bo ja nie mogę takich rzeczy oglądać Ja to chyba nigdy dzieci nigdzie nie oddam, to żadnego przedszkola Owieczka, śliczne lustro i szafka baha, piękne te ciuszki princ, och ja Ci moge oddać sporo kg, na każdą część ciała ja się boje tych wszystkich kwasów i innych zabiegów kosmetycznych![]() Sigalla, współczuję, cały czas sama jesteś. Ja bym sfiksowała., Wariateczka, łądny ten sweterek Basiula, ja wszystko zapieram... mokrymi chustkami Higies rewelacyjnie wszystko się po nich puszcza![]() Nettka, ja uważam, że kakao to nie kokaina więc czemu nie podawać? Ale ono może powodować zaparcia, więc ja sie boję. Wystarczy, że moja więcej zje nawet kaszki to ju z kupka jej ciężko idzie. Ona ma to chyba pomnie, że najlepiej się czuje po warzywach i owocach mięcho jej nie służy![]() Olka, super, że praca przeszła!! Ja bym nie dałą rady pisać ![]() Pokszyfka, ale zakup!!! Dziewczyny, pamiętacie taką mamusię Truskafkę? Ona była kosmetyczką, urodziła Szymonka chyba? Co się z Nią dzieje? Odzywa się na fb?? tak mi się przypomniało teraz, jak pisałyście o tym kwasie hialuronowym i manicure. |
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Doczytałam. W dzień nie miałam czasu niestety, na chwilkę zajrzałam na fb i koniec. Dziękuję dziewczyny za dobre słówka Olka za pracę zdolniacha z Ciebie, teraz pójdzie z górki hehe ![]() Baszka spódnica bardzo fajna )Co do żelów to faktycznie trzymią się dłużej, moje nawet czasem 1,5 miesiąca w zależnosci jak komu paznokieć rośnie. Basiula zdjęcia małego super, a te w łóżeczku hihi ekstra faktycznie tak jakby się ustawił do niego ![]() Princ to ile schudłaś? kurcze a ja bym chciała aby mi z tyłka i ud poszło to nieee ![]() Seona ja pamiętam Truskafkę. Udziela się na fb
|
#4519 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To co dziś w telewizji pokazywali - BRAK SŁÓW!! Ja bym te baby też powiązała i zatykała nos i kazała jeść no masakra. Co to się dzieje na tym świecie ........ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja niestety nie kupowałam więc nie pomogę ![]() Cytat:
![]() Pokaż buciki ![]() Cytat:
![]() Mój z taką prędkością raczkuje ![]() Cytat:
Zdrówka ![]() No a Lili fajne prezenty zebrała Pewnie się cieszyła, co? Zastanawiam się własnie nad tym stolikiem edukacyjnym...czy warto kupić?nie, chociaż kaszkę czekoladową dawałam. Chciałam sprawdzić czy faktycznie takie słodkie są jak znajoma mówiła - masakra dla mnie sam cukier. Małemu smakowało ale już mu jej nie kupię ![]()
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Nie wiem ile schudłam, bo nie mam wagi.. ale zauważył i tż i koleżanka.. Ciocia mnie nie widziała od końca lipca to też mnie przywitała "ojej, schudłaś. Z brzucha najwięcej Ci zeszło, ale i z całej reszty też" - pewnie myślała, że ja się ucieszę..Ale chyba wiem czemu - tak się stresowałam tym szukaniem pracy, to mi nerwy kilogramy zjadły eh Mam makarony z cekinami w pokoju - nareszcie Nettka udana, nie udana, ale na pewno wyjątkowa A jak jesteśmy w temacie kakao - wczoraj dałam małej jogurcik pierwszy raz o smaku czeko - zjadła z mega otwartą buzią hehe, jak zobaczyła, że już nie ma to ryk, dałam drugi - już dziecko zaspokojone Chyba to było dla niej niebo w gębie Ale częściej będę jej waniliowe i bananowe dawać, bo czeko słodkie.Wczoraj miał być dzień postu nr 2. Ale jak mnie tż zobaczył w łazience w różowym komplecie bielizny, podszedł, przytulił i widzę, że się "cieszy" ( ). Mówię, że przecież jeszcze dzisiaj odpoczynek, a on, że go tak jaram. Poszłam się myć pod prysznic, on do wanny, ja do wycierania, a on myk do mnie. Ojojoj.... ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Mamcie jakie macie buciki dla maluchów na zimę? Ja poszukuję czegoś. W Deichmanie sa fajne po 49zł. Ale nie wiem jak z jakością. Ale na Ecco mnie nie stać Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-17 o 08:07 |
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiam Wam fotkę moich makaronów (cekinki przy świetle ładnie połyskują) i jeszcze kurteczki, jaką kupiłam dla małej wczoraj w komisie za 20zł (12-18mcy) - taka cieplejsza, z polarkiem od środka, na teraz.
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-17 o 08:17 |
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry....
Moje dziecko się chyba popsuło - kolejna noc pobudka około 4.30 W końcu zrobiłam jej mleka i trochę zjadła, no ale zanim zasnęła to ja musiałam wstawac do pracy... Nie wiem ile jeszcze wytrzymam takich pobudek wczesnych ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Princ Wy to szaleni jesteście no no - ![]() Kurteczka śłiczna i "makarony" też mi się podobają
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas z kolei u 6.30 pobudka, też wcześnie. I jeszcze tak głosno się malutki zacowywał, że musiałam go uciszać, aby nie zbudził siostrzyczki swej na szczęście ona wstała o 8.dominej bardzo Ci współczuje jej się to zmieni, bo te dzieci nasze mają różne fazy :/ mówie to ja co narzeka na częste pobudki ![]() Tz mi przyznał wczoraj, że ma juz dla mnie prezent (dla mnie prezentem jest to, ze bedem iala nowa kuchnei niedługo ). Powiedziałam, że jak perfumkę to niech od razu powie i się przyznał, ale nie podał nazwy powiedział, że jemu się baardzo podoba, a on wybredny (w sumie taki jak pod względem perfum). Ale jestem ciekawa, jakaś mania perfumowa mnie ogarneła ostatnio Princ to chyba dobrze, że schudłaś czemu chcesz byc bardzo okrągła, Tz tak woli czy jak?Seonka Truskaffka udziela się na fb Za 4 dni wraca Tz a mi humor dopisuje już z tego faktu ileż mozna samemu z dziecmi w końcu złapie oddech
|
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
domi wiem, że jej się to zmieni - ale przynajmniej sobie ponarzekam - może mi się lepiej zrobi
Cieszę się, że już niedługo wraca Twój TŻ - bo należy Ci się chwila oddechu
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas poprawa Dominej mój jeszcze z jakis tydzien temu też tak się budził 4 lub 5 to dostawałam ory domi7ks dla TZ Mój czesto mi kupował perfumy jak przyjeżdzał na weekendy do PL a teraz to jakoś długo nic, chociaż nie ostatnio mi bez problemu pozwolił kurtkę kupić mogła jeszcze poczekać a on do mnie: czemu jej nie bierzesz ? no to ja heheh: no już Fajnie, ze Twój już wraca. Odpoczniesz trochę, może nie dosłownie ale psychicznie U nas zapowiada się ładna pogoda, chyba ubiorę małego i pójdę z nim na spacer, tyle dni już nie byliśmy. Póki co gorączki nie ma więc możemy iść Już mu się poprawiło bo piszczy, krzyczy w łóżeczku. Mój bąbelek.Princ fajna ta kurteczka i makarony też Ja je uwielbiałam wieszać bo szybko i bezproblemowo a jak miałam jakąs fikuśną firanę to trzeba było tu pomarszczyć, tam jakąs falę ułożyć i jeszcze wcześniej to wyprasować a tak rach ciach i okno gotowe Ja to się kocham w firankach i co chwila bym zmieniała ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
(przeczytać ) Przynajmniej lżej na duszy człowiekowi się zrobi jak się wygada
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo tak mi tylko niby podpowiada z jakiej kategorii, a potem i tak się okazuję, że całkowicie co innego haha Nom woli jak jest mnie więcej, chociaż mówi, że tak i tak mu się podobam na maksa. Ale ja swoje wiem, wolałby zebym przytyła znowu - jak go zapyt to powiedział, że nie musze, bo jest super, ale jakbym przytyła to by mu nie przeszkadzało Więc jem na potęgę. O! Ale nie spadają ze mnie spodnie jakoś, więc to kwestia może 3kg? Nie wiem ![]() Super, że tż wraca - niech pomaga mamusi ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Dominej a o której dziecinka poszła spać, że tak wcześnie wstała? Współczuję takich porannych pobudek przed pracą tym bardziej ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- BAHA |
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marzę choćby o zwykłym masażu stóp
![]() Ostatnio mnie biodro pobolewało, ileż można wnosić na 3 piętro wózek z prawie 10 kg dzieckiem wiadomo, że nie zawsze, bo czasem z mamą wychodze, ale o ile wnosiłam to pełno siniaków miałam ![]() Princ a to chyba rzadko który Tz ma takie upodobania to w sumie dobrze, bo z tego co wiem to Tzci czasem radzą chudnąć ;PJa też schudłam i chcę wrócić do wagi 52 kg, więc to kwestia u mnie 2-3 kg
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-10-17 o 09:02 |
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dziś u nas buro i ponuro, pada. Więc pewnie cały dzień w domu spędzimy, ale czasem i tak trzeba .Seonko wiem o czym piszesz odnośnie pkola, ale napiszę ci jak było z moim Mateuszem. Od około 10 mca życia był takim dzikuskiem że strach, bał się wszystkich i wszystkiego, do sklepu nie chciał wejść, do apteki, do cioci, do dr masakra. Jak podjeżdżaliśmy pod dom dr to zaczynał się koncert. A nasza pani dr ze stoickim spokojem mówiła że jemu pomoże tylko pkole, dać go do dzieci, minie mu. No i od września pkole, nie miał 3l jeszcze, histerie odchodziły ale na dobre nam to wyszło, z histeryka i dzikuska zrobił się odważny towarzyski, samodzielny, pomocny, jeju, taka dumna jestem z niego . Więc mam nadzieję że i u Was za rok będzie powitanie z pkolemPrinc fajne firaneczki i kurteczka , tylko że chabrowa ale też na takim polarku od wewnątrz, no i taka równa u dołu, nie spódniczkowata .Dziewczyny doradźcie, może zmysł . Princ . Chcę zacząć pedagogię- rozglądam się za podyplomówką, jaki kierunek polecacie żeby móc pracować w pkolu lub w kl 1-3?, ped wczesnoszkolną czy coś innego?A teraz do dziewczyn z mojej okolicy, jest coś takiego w Zamościu? Szukam i szukam, w Jarosławiu nie mogą zebrać grupy bo mało chętnych, a nawet jak zbiorą grupę to trzeba do Łodzi pojechać parę razy bo stamtąd filia, Lublin daleko trochę, rzeszów też , Stalowa Wola .Chciałabym od teraz zacząć a to już połowa października .
|
|
|
|
#4529 |
|
Raczkowanie
|
Princ - moja mała chodzi spac około 20.30 zawsze tak chodzi i zazwyczaj przesypia całą noc (do7-8),, tylko czasami jej się coś poprzestawia tak jak teraz
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
Princ szaleni z TZ jesteście
chociaż my kiedyś pod prysznicem to też uwielbialiśmy Ten różowy to chyba coś ma w sobie bo mój ostatnio też nie dawał mi spokoju ale go przepędziłam z łóżka bo mały nie spał a ja jakoś tak nie lubię... :/
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Jem teraz na potęgę, chcę z powrotem swoje kg!
Ino fajnie, że z brzucha dużo zeszło, ale niech mi tu kilogramy w tyłek i uda wracają! 

.
.

.ale bede próbować.wlasnie przed chwila sie obudziła,spała 3,5h
wszyscy pili oprócz mnie i im nic nie jest a mnie żołądek boli miałam stan podgorączkowy od rana i nie miałam siły miałam ochotę chodzić na czworaka
nie wiem czy czymś się zatrułam ale nikomu nic nie jest tylko mi a wszyscy to samo jedli