|
|
#901 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Cytat:
![]() ja w ogole jak slysze ze .udzie zle traktuja zwierzeta to mam ochote im natluc. strasznie mi ich szkoda. zsreszta juz postanowione, ze bedziemy miec kolejnego krolika z towarzestwa opieki nad krolikami, a psa ze schroniska. tylko niech Kuba podrosnie ![]() ja bylam za tym zebu mu odpuscil. ale on powiedzial, ze skoro facet sam go namawia na sad... ![]() dobre podejscie meza ws zakupow ![]() Cytat:
najchetnie vw tiguana albo audi Q5
|
|||
|
|
|
#902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Straszne miałam parcie do tej pory na kp, ale już zdrowy rozsądek mi mówi, że warto dziecko też przyzwyczajać do mm. Nikt na tym nie straci, a będę mieć przynajmniej komfort psychiczny |
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
juz doczytalam o tym mm
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-10-16 o 14:55 |
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia super! my tez mamy fajna pediatre, tylko niestety prywatnie
![]() kurcze moj mały bardzo bardzo mocno zasysa pięsci, powoli nawet pakuje do buzi to co uda mu się chwycic |
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tylko zastanawialam dlaczego lekarz to zaproponowal. U nas po Hippie kupy ladne i baczki bardzo ladnie odchodza, Amelia siedzi w lezaczku i pierdzi
|
|
|
|
|
#907 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co 3-4 godziny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marcinek tez nie polubił chusty Zauważyłam że nie znosi mieć główki przyklejonej do mnie chciałby móc się swobodnie rozglądać ale na razie jeszcze nie trzyma sztywno więc nie możemy tak chodzić,może jak będzie starszy i utrzyma główkę będzie nam lepiej chodzić w chuście, na razie ćwiczymy krótko po domu, na dwór się jeszcze nie odważyłam przez to jego niespokojne zachowanieCytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html o tak mój też czeka az mały się uspokoi sam![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html Cytat:
Jejku, jaki mały marudny od wczoraj, wysiadam |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie Zresztą tu nie ma nic do śmichu - kot to pierwsza istota, wobec której poczułam tak silny instynkt opiekuńczy, taką czułość i odpowiedzialność ![]() Cytat:
Jedna o kształtach - więc poza słowami "kwadrat, trójkąt, owal" są tam tylko obrazki. A druga to książeczka - puzzle, z wyciętymi miejscami do lokowania zwierzątek. Też bez tekstu. Ja kupiłam.Tatuś przywiózł małej tylko Reksia Kilka innych też, ale to już z mojego polecania.A matka wie, co kupować, bo jej przecież powiedziałam Chciała nas obdarowywać wózkiem, krzesełkiem do karmienia itp - wypięłam się, nie chcę od niej takich drogich prezentów. Ale książeczkom nie odmawiam, jak już koniecznie chce coś kupować wnuczce, to niech to będzie rzecz, do której u siebie mam słaby dostęp ![]() to wciąga ![]() My mamy już (tylko? ) cztery rzeczy Lamaze i wciąż się rozglądam, co by tu jeszcze
|
||
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj byłam dumna ![]() heh ta też prywatnie, ale w ramach ubezpieczenia, które małżowi firma opłaca
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Uzależnienie kazało mi zajrzeć.
![]() Kupiłam książkę o żywieniu polecaną przez Agunię i niestety przepłaciłam. Jako alternatywę dla piąstek i paluszków polecam http://allegro.pl/babyono-gryzak-ela...637757367.html (kupiłam u rp_77) Inne gryzaki małej na razie nie pasują. Interesuje ją też kupiony niedawno motylek http://allegro.pl/babyono-gryzak-z-g...688529861.html (kupiłam u sprzedawcy rodzyneczki), ale jeszcze nie potrafi go dobrze złapać, a poza tym jest trochę za duży do jej buźki. Smoczek 0+ TT tolerowała rzadko, a Canpolu silikonowy z kulistą główką, silikonowe z Rossmanna i te http://allegro.pl/avent-smoczek-nigh...663138267.html trochę częściej. Tylko jak już pisałam ona rzadko płacze bez powodu, a na ulewanie i stan przed, czy po prostu głód, żaden smoczek nie pomoże. Także nie używamy ich zbyt często - głównie jak się zdarzy, że nie uspokoi ją jazda wózkiem. A! Tż kiedyś za moją radą dał jej smoczek w czasie postoju w samochodzie (ja byłam w sklepie) i też zadziałał. Ciastek - mam świecące smoczki z Canpolu, a one są od szóstego miesiąca. Mamy świecące Avent, więc jakoś to przeżyję. Phdwao - też już kupiłam na all łyżeczki z silikonową końcówką i miseczki Depoison - masz rację z tymi odciskami - porównam, tylko nie wiem, czy tempo wzrostu będzie takie samo. Jak wiesz u mnie wieje, a te paputki góralskie to chyba malutkie kapcie i nie wiem, czy wystarczająco ją ochronią. Dodam, że żaden z moich kombinezonów nie ma stópek, więc coś kupić muszę. Róża kończy dzisiaj 100 dni! Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-16 o 15:45 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozszerzania diety, moja mam szybko mi rozszerzala i chyba było ok ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() gratki dla Róży stawiajcie coś |
||
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Przestańcie! Ja pewnie kupię borsuka albo skunksa, bo wg opisu szeleszczą, a Róża chyba to lubi.
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Synek zasnął w końcu
mam nadzieję, że uda mi się chociąz ciuszki poprasować ![]()
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
my ostatnio kupiliśmy coś takiego na dziąsełka : http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-s...643784838.html
jestem ciekawa czy się sprawdzi
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzis straszny dzien, chyba nad nami jakis fatum
![]() dopieor teraz jem pierwszy posiłek! tzn robie...
|
#918 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz częściej wpadaćMy mamy identyczny problem ze smoczkami, żadne mu nie pasują, ani kauczukowe ani osławione Avent (policzyłam, że wydałam już ok 100 zł na różne smoczki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
omgCytat:
![]() Też bym chciała żeby ktoś się tak pozachwycał moim dzieckiem ale na razie się nie doczekałam ![]() 100 lat z okazji 100 dni |
||||||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
a co sie dzieje?
|
|
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jem pierwszy posiłek...ale po prostu dlatego, że nie mam apetytu. Nie wiem czemu Mam tylko nadzieję, że to nie zapowiada jakiejś choroby ![]() U nas szaro buro...senny nastrój udzielił się też dziś mojemu dziecku. Je i śpi na przemian. Ale bardzo się cieszę, że akurat dzisiaj daje mi tyle wolnego czasu bo mam dużo nauki. Grunt to współpraca ![]() Z rzeczy przyjemnych...nie mogę się☠doczekać weekendu bo przyjeżdżają moje dwie psiapsióły ze studiów
|
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Sto lat dla Róży!!
Swoją drogą to aż niewiarygodne ile czasu już minęło odkąd nasze dzieciaczki są z nami. Pamiętam jak liczyłam pierwsze doby, a tu nagle juz tyle ich zleciało... ![]() Cytat:
No to się fajny weekend zapowiada |
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie jak pisąłam ze dobijał sie o 3 w nocy do nas sasiad niby ze zalalismy mu mocno mieszkanie z balkonu? no to tz poszedl a tam nie zalane tylko lekko kapie. No ale ok. Chcial na ugode isc i odkupic im kasetony na sufit bo jeden odleciał. Mimo ze balkon robili ze wspolnoty kiedys a ze zle zrobili to juz nie nasza wina. Myu go w akcie notarialnym nie mamy. Sasiad nie chcial aksy mowi zebysmy cos zrobili wiec ok.
A przyszło nam do zaplaty z pzu 1000 za zalanie zglosił ch.uj!dzis wchdoze z Rozalką do domu na 2 pietro a on nas zaczepia ze mamy przyjsc do niego bo ma przez nas obchlapane okno w kuchni ja mowie pan sobie jaja robi? a on ze nie zebym przyszła zobaczyla. Ja mowie wez chlopie daj mi spokoj i sie odczep bo sie nie masz czego czepic.brudne okno! , ja tez mam brudne i co? mam sasiadke posadzic? powiedzial ze policje na mnie nasle. To mu mowie to se nasyłaj. no i tak ponapisywął kartki na drzwiach zeby zamykac drzwi. A ja nie zamyklam bo od nich strasznie zmieszkania smierdiz i mnie mdli jak tylko drzwi otworzą! zreszta jest c9eplo to po co zamykac a jak ide z zakupami i gondola to niby jak mam zamknac? a on z mordą ze mamz amykac bo mi drziw na przyszłosc zamknie i ni wpusci stwierdziłam z echyba sama pojde na policje jutro i zglosze z emnie nachodzi, ze mam małe dziecko i potrzebuje spokoju w dodatku chora babcia ktora jest pozawale itez nerwow jej nie potrzeba. jeszcze gdyby mial powod. Ale brudne okna? przez nas? druga sprawa ide na zakypy a baba z banku z amnie wyleciała bo cofneli kredyt. Wiec sie pytam jak to a ona ze zle dane wpisała bo zmaiast tzta to moje. Ja jej mowie ze jak mogla wpisac moje jak to tzta jest kredyt. A ona ze no tak mozna. Wiec mowie ze pierwsze slysze. tym sposobem przez jej nie douczenie spedziłam w banku prawie godzine gdzie mnie glowa bolała na maksa a wczesniej wkurzył mnie sasiad! i nie mialam ochoty siedziec w tym banku z nerwem i z dzieckiem a jeszcze ona mowi mi ze mozna tak wpisywac. Skoro mozna by było to by nie cofneli kredytu! i jeszcze zeby bylo smiesznie moje dane popaprała bo nazwisko przekreciła i dała inna miejscowowsc i inny adres ![]() no jedyne co dorbe to kupiłam se buty i skóre. wydałam sporo kasy ale tz mi pozwolił
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-16 o 17:21 |
|
|
|
#923 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z dwojga złego, lepszy taki "nieszkodliwy" onanista niż gwałciciel lub pedofil.Cytat:
|
||||
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
a i kupilam skrzypowite bo mi wlosy lecą i niedligo sasiad zglosi ze ma wlosy moje na wycieraczce
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to idz z tym do ubezpieczalni przeciez to nie Twoj balkon. |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolnota jest, palcimy powinna wyremontowac? czy nie? Zadzwonilam tam pani powiedziala ze wplyneło pismo od administratorki(taka wstretna baba pol miasta jej nie lubi umie tylko namieszac a nic nie pomaga) ze niby mamy wlasnie niedrozny. No unas w akcie niema ze mamy balkon. NO a zdrugiej strony nawe jak by sie zapchal to tez by byla niemoja wina bo niema rynny i wszytskie paprochy z dachu zlatuja nam na balkon jak jest deszcz. To co ja mam w deszcz siedziec i zbeirac smieci?? no ale itak niebyl nie drozny bo woda odplywa bo inaczej my bysmy mieli zalane. I pani przyznała racje ale mowi zebym tam wyjasnila z nimi. A ja wiem ze z ta baba sie wyjasnic niea. Bo ona sluchac nie ebdzie. Wiec powiedzialm ze nie zaplace ze jak mama bedzie to pojdzie wyjasniac. Ja nie pojde z dzieckiem sie klucic to raz, a dwa ze ta bba z emna gadac nie ebdzie bo ja zaraz Ją zjade
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-16 o 17:33 |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, ze ktoś to zasugeruje
Na razie super! Mała przygląda się dosłownie wszystkiemu co tam jest! Odkryłam, ze słoneczko można tak ustawić, że zaczyna grać i świecić, jak się w nie uderzy. Zobaczymy jak będzie dalej! Kupiłam Sab Simplex w niemieckim sklepie, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
i to musialam byc ja , ale mi to an mysl przysżło od razu
aaa i w rosmanie kupiłam hudrozelowy plaster na czolo na bol glpowy. Wlasnie se przykleiłam zobaczymy czy pomoze, kawa nie pomogła, zjedzenie obaidu nie pomogło, Dalej boli. Fajnie chlodzi moze pomoze![]() i kupilam tez w rosmanie na plecy wygrzewający plaster. TESCIOWA mowila ze dobry
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze Ciastek współczuje, mam nadzieje, ze wyjasnicie sytuacje w PZU i nie bedziecie musieli płacic tej kasy
![]() co do nękania sąsiada to poszłabym na policje skoro Ciebie tak nachodzi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Poza tym wczoraj miałam kaprys na czerwone - ciekawe ile razy je założę, skoro ja i tak najbardziej lubię czarny.

że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko" 

Zauważyłam że nie znosi mieć główki przyklejonej do mnie chciałby móc się swobodnie rozglądać ale na razie jeszcze nie trzyma sztywno więc nie możemy tak chodzić,może jak będzie starszy i utrzyma główkę będzie nam lepiej chodzić w chuście, na razie ćwiczymy krótko po domu, na dwór się jeszcze nie odważyłam przez to jego niespokojne zachowanie
I powiedzmy, że ma też imieniny-dzisiaj jest Jadwigi, a ona ma tak na drugie imię

) cztery rzeczy Lamaze i wciąż się rozglądam, co by tu jeszcze