Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 17:47   #931
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a nie da sie tego we wspolnocie meiszkaniowej jakos zalatwic? przeciez to ich budynek jest do cholery
o wlasnie tam jest cała administratorka. I wszystko załatwia sie przez nia a to taka pi.zda ze masakra!

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
o kurcze Ciastek współczuje, mam nadzieje, ze wyjasnicie sytuacje w PZU i nie bedziecie musieli płacic tej kasy

co do nękania sąsiada to poszłabym na policje skoro Ciebie tak nachodzi
no wlasnie chyba pojde. Bo narpawde mam dosyc. Skoro on sie nie przejmuje z emam malutkie dziecko a w nocy potrawfi najazd zrobic to wiesz... ide tez jutro ubezpieczyc swoje mieszkanie. Bo niemam ubezpieczonego ale widze z epoczuł kase i bedzie sobie wymyslał zebysmy ciagle za cos placili....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:04   #932
Mandragorrka
Zakorzenienie

wanilllka82
nitka_88

Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienia, oby nie było po nich żadnych

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha i mam stracha bo ponoc znów grasuje wysypka bostońska
Niech trzyma się z dala od naszych wizażowych dzieci

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie u pediatry, z małą wszystko ok, wyniki w porządku, żelazo mamy suplementować tylko profilaktycznie do momentu rozszerzania diety. Pogadałam z nią o BLW, ona nie wiedziała co to więc jej trochę wytłumaczyłam, powiedziała, że jak najbardziej można o tym poczytać i spróbować tak dziecko karmić, czemu nie. Pytała, czy nie ma tutaj ryzyka zakrztuszenia, ale wyjaśniłam, że nie większe (a może i mniejsze) niż przy karmieniu papkami.
No i babka mi powiedziała, że polskie zalecenia co do rozszerzania diety mówią o zaczynaniu koło 5-6 miesiąca, ale nie ma co się sztywno trzymać tych terminów, bo dziecko może nie być gotowe - że trzeba dziecko obserwować i wtedy decydować kiedy wprowadzać pokarmy. To tak było odnośnie tego, że w BLW nie ma sztywnych ram, bo czekamy aż dziecko będzie stabilnie siedziało.
Generalnie jestem zadowolona z tej babeczki
znowu mi dziecko wychwaliła pod niebiosa że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko"
I znowu siadła ze mną, wzięła wyniki morfologii i dokładnie mi wytłumaczyła co i jak.
Także Irmusia jak chcesz namiary to służę
No i tutaj musimy się zgodzić z panią doktor.
Poza tym świetnie, że trafiła Wam się taka porządna panie pediatra - zresztą nam też to wyjdzie na dobre, bo często dzielisz się bardzo ciekawymi informacjami

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Na klopoty z wypróżnieniem polecam napar z natki pietruszki. Natkę pietruszki z łodygą zalać wrzątkiem i parzyć chwilę pod przykryciem. Można podawać samo lub troszkę dosłodzić albo dodać do herbatki np z kopru włoskiego. Mój synek nie robił sam kupy i durny lekarz powiedział że póki co musi się tak męczyć az się samo unormuje a po tym naparze który poleciła mi znajoma problem z wypróżnianiem zniknał.
co za konował, dobrze że napar z pietruszki pomógł.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Róża kończy dzisiaj 100 dni!
Studniówka

[QUOTE=KarolinaPW;37097652]
Śliczne skąd są?/QUOTE]

No więc butki kupiłam w takim tanim sklepie z butami - oczywiście wszystkie są chińskie. Czasami jak mam ochotę na coś dziwnego to tam zachodzę i tym sposobem wczoraj nabyłam czerwone butki za 45 zł
Nawet jeśli założę je tylko kilka razy to nie będzie mi szkoda

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
(...)
A przyszło nam do zaplaty z pzu 1000 za zalanie zglosił ch.uj!
(...)
A to masz przeboje
Pomyślcie o ubezpieczeniu mieszkania, my ubezpieczyliśmy w Link4 za jakieś śmieszne pieniądze, dzięki temu jak komuś wyrządzimy szkodę, to ściągną nam to z ubezpieczenia.
Dobrze, że przynajmniej sobie coś kupiłaś. Przynajmniej coś miłego w ciągu dnia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:33   #933
Vestis
Raczkowanie

A ja jeszcze mam pytanko do dziewczyn karmiących mm: czy używacie zawsze ŚWIEŻO przegotowanej wody?

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:53   #934
chce_byc_mama
Zakorzenienie

i ja mam pytanie do mam na MM ile ml innych plynow( herbatki woda itp) dziennie wypijaja Wasze dzieciaczki?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:00   #935
blueberry88
Zakorzenienie

Aha, kupiłam sobie dwie spódniczki

Ciastek, ale miałaś przeżycia W ostateczności możesz się sądzić o to zalanie...

Jakie opisujecie historie z tymi onanistami... Kiedyś szłam przy najbardziej uczęszczanej ulicy w mieście do szkoły (gimnazjum), a na przeciw mnie szybkim krokiem zapylał facet z penisem i jajami na wierzchu, rozpięty rozporek i mu tak majtało. za mamą natomiast w lesie szedł onanista i jeszcze komentował "jak pięknie wytryska"

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
My przed chwilką wróciliśmy ze szczepienia, mam nadzieję, że obędzie się bez skutków ubocznych

Pytałam pediatrę o problemy z wypróżnieniem i o histerie, które mały ostatnimi czasy odstawia przy piersi - lekarka mówiła, żeby nie dawać czopków, za to przepisała Dicoflor, który ma unormować pracę jelit. Mam nadzieję, że to pomoże, bo ostatnio każde karmienie to stres, czasami nawet musi mi towarzyszyć małż, żeby uspokajać małego międzyczasie

Rozmawiałam też z lekarką o karmieniu - mały dobrze przybiera, bo podwoił właśnie masę urodzeniową, ale pediatra powiedziała, że to najwyższy czas by wprowadzać już powoli mm - najlepiej Bebilon Comfort. W małych ilościach, nie jako zastępstwo kp, tylko po to, żeby dziecko było przyzwyczajone do innego pokarmu niż mój. Niby już próbowaliśmy Hippa, ale pojawiły się te problemy ze zrobieniem kupy, więc odpuściłam. Zatem spróbuję teraz Bebilonu. Mam nadzieję, że to mleko będzie dobrze tolerował.
Też mieliśmy takie cyrki z karmieniem i mamy nadal, ale znacznie rzadziej. Czuję, że to po prostu samo przechodzi.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:04   #936
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
i ja mam pytanie do mam na MM ile ml innych plynow( herbatki woda itp) dziennie wypijaja Wasze dzieciaczki?
Mój synek wypija 100-120 ml.

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:09   #937
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
pamietacie jak pisąłam ze dobijał sie o 3 w nocy do nas sasiad niby ze zalalismy mu mocno mieszkanie z balkonu? no to tz poszedl a tam nie zalane tylko lekko kapie. No ale ok. Chcial na ugode isc i odkupic im kasetony na sufit bo jeden odleciał. Mimo ze balkon robili ze wspolnoty kiedys a ze zle zrobili to juz nie nasza wina. Myu go w akcie notarialnym nie mamy. Sasiad nie chcial aksy mowi zebysmy cos zrobili wiec ok.

dzis wchdoze z Rozalką do domu na 2 pietro a on nas zaczepia ze mamy przyjsc do niego bo ma przez nas obchlapane okno w kuchni ja mowie pan sobie jaja robi? a on ze nie zebym przyszła zobaczyla. Ja mowie wez chlopie daj mi spokoj i sie odczep bo sie nie masz czego czepic.

brudne okno! , ja tez mam brudne i co? mam sasiadke posadzic?
powiedzial ze policje na mnie nasle. To mu mowie to se nasyłaj.

no i tak ponapisywął kartki na drzwiach zeby zamykac drzwi. A ja nie zamyklam bo od nich strasznie zmieszkania smierdiz i mnie mdli jak tylko drzwi otworzą! zreszta jest c9eplo to po co zamykac a jak ide z zakupami i gondola to niby jak mam zamknac? a on z mordą ze mamz amykac bo mi drziw na przyszłosc zamknie i ni wpusci

stwierdziłam z echyba sama pojde na policje jutro i zglosze z emnie nachodzi, ze mam małe dziecko i potrzebuje spokoju w dodatku chora babcia ktora jest pozawale itez nerwow jej nie potrzeba. jeszcze gdyby mial powod. Ale brudne okna? przez nas?

druga sprawa ide na zakypy a baba z banku z amnie wyleciała bo cofneli kredyt. Wiec sie pytam jak to a ona ze zle dane wpisała bo zmaiast tzta to moje. Ja jej mowie ze jak mogla wpisac moje jak to tzta jest kredyt. A ona ze no tak mozna. Wiec mowie ze pierwsze slysze. tym sposobem przez jej nie douczenie spedziłam w banku prawie godzine gdzie mnie glowa bolała na maksa a wczesniej wkurzył mnie sasiad! i nie mialam ochoty siedziec w tym banku z nerwem i z dzieckiem a jeszcze ona mowi mi ze mozna tak wpisywac. Skoro mozna by było to by nie cofneli kredytu! i jeszcze zeby bylo smiesznie moje dane popaprała bo nazwisko przekreciła i dała inna miejscowowsc i inny adres

no
jedyne co dorbe to kupiłam se buty i skóre. wydałam sporo kasy ale tz mi pozwolił bo s etez kupił buty
Boże co za ludzie brak słów

Pokaż zakupy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiłam Sab Simplex w niemieckim sklepie, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

No więc butki kupiłam w takim tanim sklepie z butami - oczywiście wszystkie są chińskie. Czasami jak mam ochotę na coś dziwnego to tam zachodzę i tym sposobem wczoraj nabyłam czerwone butki za 45 zł
Nawet jeśli założę je tylko kilka razy to nie będzie mi szkoda
Super, wyglądają na dużo droższe
Cytat:
A ja jeszcze mam pytanko do dziewczyn karmiących mm: czy używacie zawsze ŚWIEŻO przegotowanej wody?
Przegotowuję studzę i wlewam w termos
Cytat:
Mój pije tylko mm i moje mleko, innych płynów nie chce- 4-5razy po 130-170ml, różnie bo czasem nie wypija całej butli
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 19:24   #938
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Stary 2012-10-16, 19:26   #939
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedzi

Amelcia
Stary 2012-10-16, 19:27   #940
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczhny chodzcie do okulisty z dzieciaczkami po tym 3 meisiacu?? bo rozne opinie slysze...

Zaraz zrobie zdj i wstawie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
dzieki za odpowiedzi
a moja nielubila plynow innych ale od jakiegos czasu pije 2 razy dziennie herbatke po 60 ml. A potem sika i jej pampersy zmieniam w ciagu godizny z 5

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-16, 19:32   #941
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczhny chodzcie do okulisty z dzieciaczkami po tym 3 meisiacu?? bo rozne opinie slysze...

Zaraz zrobie zdj i wstawie
Ja nic o tym nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 19:35   #942
anna99302
Zadomowienie

hey! mąż usypia małego..a ja mam jeszcze tyle do zrobienia przed jutrzejszym wyjazdem a nie mam siły.......
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zdjęcia okładek natomiast to te, które czekają na Zosię u mojej matki (będzie je podrzucać partiami)
/tjaaaa, no i mi nie wejdą wszystkie - reszta w nast. poście/
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
kontynuując:
super kolekcja! przygody małpki fiki miki i koziołka matołka też mam. takie same jak ty! ale wydania sprzed lat
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a nie pomyślałam o kauczuku... polecę dziś do apteki i kupię

próbowałam i jedynie co to jak mi się uda jej włożyć smozek TT to possie z 10 sekund wypluwa i płacze, znowu jej dam, ssie kilka sekund, wyplua i pacz...... i to tak trwa czasem z 30-40 min aż po wypluciu jest spokojna. Może kauczuk jej spasuje... bo martwią mnie te jej paluszki
polecam smoczki Aventu. mają większy smoczek do ssania niż TT. TT mój tolerował tylko na początku jak był malutki, teraz je wypluwa.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Kurcze byłam na spacerze ale się rozpadał, więc tylko godiznkę

Przyszedł robot lamaze, ale on wielki! chcę cos jeszcze lamaze
I przyszedł termometr bezdotykowy,moje piersi mają ponad 37 stopni!

aha i mam stracha bo ponoc znów grasuje wysypka bostońska
pokaż termometr. też chcę bezdotykowy
Cytat:
Nitka podczytywalam ostatnio twojego bloga i bardzo usmialam sie z historii o Panu w plaszczu
Co lepsze pamietam jakos w zeszlym roku to bylo , jechalismy z tz autobusem do znajomych, siedzielisy w tzw czworce ja naprzeciwko tz obok nas nikogo ale w drugim rzedzie tak jakby na wprost mnie siedzial facet..
Tak trzymal reke w gaciach patrzyl na mnie i trzepal to co tam trzepal myslalam ze sie porzygam.. kiedy sie zczail ze widze co robi wyciagnal reke ale i tak mnie obserwowal... modlilam sie o wyjscie z autobusu, kiedy juz wyszlismy i powiedzialam o calym zdarzeniu tztowi ktory nic nie zauwazyl bo czytal sobie gazete to jeszcze dostalam zrypke ze mu wczesniej nie powiedzialam bo by go tam rozniosl! masakra. do dzis mi niedobrze jak o tym pomysle.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

a z serii obrzydliwych wspomnień to ja kiedyś jechałam pociągiem osobowym z małym wtedy dzieckiem i wyobraźcie sobie że jakaś baba ściągnęła majty w przedziale i się zesikała! i te siki popłynęły przez cały przedział
co za koszmary!!!
Cytat:
Hej ja już po wizycie u pediatry, z małą wszystko ok, wyniki w porządku, żelazo mamy suplementować tylko profilaktycznie do momentu rozszerzania diety. Pogadałam z nią o BLW, ona nie wiedziała co to więc jej trochę wytłumaczyłam, powiedziała, że jak najbardziej można o tym poczytać i spróbować tak dziecko karmić, czemu nie. Pytała, czy nie ma tutaj ryzyka zakrztuszenia, ale wyjaśniłam, że nie większe (a może i mniejsze) niż przy karmieniu papkami.
No i babka mi powiedziała, że polskie zalecenia co do rozszerzania diety mówią o zaczynaniu koło 5-6 miesiąca, ale nie ma co się sztywno trzymać tych terminów, bo dziecko może nie być gotowe - że trzeba dziecko obserwować i wtedy decydować kiedy wprowadzać pokarmy. To tak było odnośnie tego, że w BLW nie ma sztywnych ram, bo czekamy aż dziecko będzie stabilnie siedziało.
Generalnie jestem zadowolona z tej babeczki
znowu mi dziecko wychwaliła pod niebiosa że taka jest śliczna, że oczy po mamusi piękne (a jak!) że super kontaktowa i rozwinięta. Jak to powiedziała "no naprawdę super dziecko"
I znowu siadła ze mną, wzięła wyniki morfologii i dokładnie mi wytłumaczyła co i jak.
Także Irmusia jak chcesz namiary to służę

No i to by było na tyle moich wypocin, nie mam weny nic więcej pisać bo mam mega nerwa na małża
super wieści o Lusi
Cytat:
My przed chwilką wróciliśmy ze szczepienia, mam nadzieję, że obędzie się bez skutków ubocznych

Pytałam pediatrę o problemy z wypróżnieniem i o histerie, które mały ostatnimi czasy odstawia przy piersi - lekarka mówiła, żeby nie dawać czopków, za to przepisała Dicoflor, który ma unormować pracę jelit. Mam nadzieję, że to pomoże, bo ostatnio każde karmienie to stres, czasami nawet musi mi towarzyszyć małż, żeby uspokajać małego międzyczasie

Rozmawiałam też z lekarką o karmieniu - mały dobrze przybiera, bo podwoił właśnie masę urodzeniową, ale pediatra powiedziała, że to najwyższy czas by wprowadzać już powoli mm - najlepiej Bebilon Comfort. W małych ilościach, nie jako zastępstwo kp, tylko po to, żeby dziecko było przyzwyczajone do innego pokarmu niż mój. Niby już próbowaliśmy Hippa, ale pojawiły się te problemy ze zrobieniem kupy, więc odpuściłam. Zatem spróbuję teraz Bebilonu. Mam nadzieję, że to mleko będzie dobrze tolerował.
A jak masz dawkowac dicoflor? Ja tez mojemu to podaję i powiem wam, że kupa jak już jest to zawsze po tym.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:39   #943
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

a moja nielubila plynow innych ale od jakiegos czasu pije 2 razy dziennie herbatke po 60 ml. A potem sika i jej pampersy zmieniam w ciagu godizny z 5

Nie mam póki co w planach okulisty, nikt nam nie zalecał do tej pory więc chyba nie ma potrzeby?

Ja podawałam czasem herbatkę z rumianku to niezbyt chętnie pił, ale jak dałam Hippa koperkową to ciągnie że ho ho. Pewnie dlatego, że ma glukozę, ale też z tego względu rzadko mu ją podaję.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A jak masz dawkowac dicoflor? Ja tez mojemu to podaję i powiem wam, że kupa jak już jest to zawsze po tym.
5 kropli raz dziennie przez 10 dni. No mam nadzieję, że Bartkowi też pomoże Dziś mu rozpuściłam z odrobiną odciągniętego mleka, ale zaraz wszystko wyrzygał, więc póki co efektów nie zobaczę

Preferencje

Stary 2012-10-16, 19:48   #944
agunia82
Zakorzenienie

Ciastuś no faktycznie nieciekawa sytuacja, mam nadzieję, że uda się Wam to odkręcić
Ja nie idę już do okulisty, no ale Luśka miała dwa razy robione badanie dna oka, wszystko wyszło wzorowo i teraz mamy zalecenie żeby przyjść dopiero koło roczku mniej więcej

Cytat:

No i tutaj musimy się zgodzić z panią doktor.
Poza tym świetnie, że trafiła Wam się taka porządna panie pediatra - zresztą nam też to wyjdzie na dobre, bo często dzielisz się bardzo ciekawymi informacjami

dziękować

Maciejka dla Róży

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:48   #945
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Na klopoty z wypróżnieniem polecam napar z natki pietruszki. Natkę pietruszki z łodygą zalać wrzątkiem i parzyć chwilę pod przykryciem. Można podawać samo lub troszkę dosłodzić albo dodać do herbatki np z kopru włoskiego. Mój synek nie robił sam kupy i durny lekarz powiedział że póki co musi się tak męczyć az się samo unormuje a po tym naparze który poleciła mi znajoma problem z wypróżnianiem zniknał.
ooo koniecznie muszę spróbowac!
Cytat:

Ja sie tylko zastanawialam dlaczego lekarz to zaproponowal.
U nas po Hippie kupy ladne i baczki bardzo ladnie odchodza, Amelia siedzi w lezaczku i pierdzi
U nas po Hippie bąki, aż wózek chodzi hahaha tylko kupy brak. za to bąki nie z tej ziemi
Cytat:
pamietacie jak pisąłam ze dobijał sie o 3 w nocy do nas sasiad niby ze zalalismy mu mocno mieszkanie z balkonu? no to tz poszedl a tam nie zalane tylko lekko kapie. No ale ok. Chcial na ugode isc i odkupic im kasetony na sufit bo jeden odleciał. Mimo ze balkon robili ze wspolnoty kiedys a ze zle zrobili to juz nie nasza wina. Myu go w akcie notarialnym nie mamy. Sasiad nie chcial aksy mowi zebysmy cos zrobili wiec ok.

dzis wchdoze z Rozalką do domu na 2 pietro a on nas zaczepia ze mamy przyjsc do niego bo ma przez nas obchlapane okno w kuchni ja mowie pan sobie jaja robi? a on ze nie zebym przyszła zobaczyla. Ja mowie wez chlopie daj mi spokoj i sie odczep bo sie nie masz czego czepic.

brudne okno! , ja tez mam brudne i co? mam sasiadke posadzic?
powiedzial ze policje na mnie nasle. To mu mowie to se nasyłaj.

no i tak ponapisywął kartki na drzwiach zeby zamykac drzwi. A ja nie zamyklam bo od nich strasznie zmieszkania smierdiz i mnie mdli jak tylko drzwi otworzą! zreszta jest c9eplo to po co zamykac a jak ide z zakupami i gondola to niby jak mam zamknac? a on z mordą ze mamz amykac bo mi drziw na przyszłosc zamknie i ni wpusci

stwierdziłam z echyba sama pojde na policje jutro i zglosze z emnie nachodzi, ze mam małe dziecko i potrzebuje spokoju w dodatku chora babcia ktora jest pozawale itez nerwow jej nie potrzeba. jeszcze gdyby mial powod. Ale brudne okna? przez nas?

druga sprawa ide na zakypy a baba z banku z amnie wyleciała bo cofneli kredyt. Wiec sie pytam jak to a ona ze zle dane wpisała bo zmaiast tzta to moje. Ja jej mowie ze jak mogla wpisac moje jak to tzta jest kredyt. A ona ze no tak mozna. Wiec mowie ze pierwsze slysze. tym sposobem przez jej nie douczenie spedziłam w banku prawie godzine gdzie mnie glowa bolała na maksa a wczesniej wkurzył mnie sasiad! i nie mialam ochoty siedziec w tym banku z nerwem i z dzieckiem a jeszcze ona mowi mi ze mozna tak wpisywac. Skoro mozna by było to by nie cofneli kredytu! i jeszcze zeby bylo smiesznie moje dane popaprała bo nazwisko przekreciła i dała inna miejscowowsc i inny adres

no
jedyne co dorbe to kupiłam se buty i skóre. wydałam sporo kasy ale tz mi pozwolił bo s etez kupił buty
co za ludzie szczerze współczuję sąsiadow. ja bym wszystko zglaszała do administracji! Wszystko!
Cytat:
ok 100ml. czasem mniej czasem więcej. wczoraj wypił mi na raz 100 ml herbatki i jeszcze mu dalam później w ciągu dnia wody, a dzisiaj tylko 60 ml i to w dwóch turach

Cytat:
Nie mam póki co w planach okulisty, nikt nam nie zalecał do tej pory więc chyba nie ma potrzeby?

Ja podawałam czasem herbatkę z rumianku to niezbyt chętnie pił, ale jak dałam Hippa koperkową to ciągnie że ho ho. Pewnie dlatego, że ma glukozę, ale też z tego względu rzadko mu ją podaję.

---------- Dopisano o 19:39 ---------

5 kropli raz dziennie przez 10 dni. No mam nadzieję, że Bartkowi też pomoże Dziś mu rozpuściłam z odrobiną odciągniętego mleka, ale zaraz wszystko wyrzygał, więc póki co efektów nie zobaczę
ja podaję 5 kropli dziennie ale na łyżeczkębezpośrednio przed karmieniem. ładnie zlizuje z łyżeczki i połyka. może spróbuj tak ?
Stary 2012-10-16, 19:55   #946
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

super wieści o Lusi

wiecie co, właśnie skończyliśmy paczkę pamków 3 zielonych i zaczęliśmy 3 premium care, i te active baby są dla mnie jakieś dziwne, rolowały się, zjeżdżały, często kupa z nich wypływała, a te premium care tak jakby wyżej sięgały, nie rolują się w dół. Czy to możliwe, żeby active baby 3 były za małe bo takie miałam dziwne wrażenie, że tak, które pogłębiło się jak użyliśmy pc teraz. Tylko jak to możliwe jak one są do 9kg niby?

Stary 2012-10-16, 19:56   #947
anna99302
Zadomowienie

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki śpią w swoich łóżeczkach?
Stary 2012-10-16, 19:58   #948
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tak

Stary 2012-10-16, 20:00   #949
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tak i w dodatku zasypia sama ot tak sobie dziecie wyszkolilam
kiedys jeszcze, z miesiac temu moze, jak ja gazy meczyly i piszczala nad ranem ja bralam do nas zeby dospala , z reguly to bylo w okolicach 6-7 rano, ale teraz juz cala noc przesypia w lozeczku i ranek tez :P

Amelcia
Stary 2012-10-16, 20:02   #950
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
tak, czasem nad ranem do nas trafia jak bardzo stęka, masujemy wtedy brzuszek, dostaje cyca i śpi z nami 2-3h

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:04   #951
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

pokaż termometr. też chcę bezdotykowy

termometr mam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=2681724448

ja tez podaję dicoflor, mam dawc 3 krople dziennie do mleczka dodac
Cytat:
tak w sowim, tylko nad ranem koło 6 ląduje u mnie, żebym mogła jeszcze ciut się zdrzemnąć

obejrzałam uwagę o tym żłobku jestem wstrząśnięa
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:04   #952
nel_a
Zakorzenienie

dziewczyny, mam taką bluzeczkę dziewczęcą (roz.92) w czerwono białą krateczkę z małą aplikacją z myszką miki i mnnie - typowo letnia. Może któraś by chciała, chętnie oddam Jutro zrobię foty i wrzucę.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:06   #953
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

wiecie co, właśnie skończyliśmy paczkę pamków 3 zielonych i zaczęliśmy 3 premium care, i te active baby są dla mnie jakieś dziwne, rolowały się, zjeżdżały, często kupa z nich wypływała, a te premium care tak jakby wyżej sięgały, nie rolują się w dół. Czy to możliwe, żeby active baby 3 były za małe bo takie miałam dziwne wrażenie, że tak, które pogłębiło się jak użyliśmy pc teraz. Tylko jak to możliwe jak one są do 9kg niby?
My mamy 3 active baby i jak zrobi dużą kupę to praktycznie zawsze wyleci na plecy i muszę przebierać nie tylko pampka, ale i ciuszki Czasami też jakimś cudem przesikuje bokiem. Ale i tak je lubię, bo są miękkie, nie odparzają, no i jakoś się już do nich przyzwyczailiśmy Może też spróbuję te premium care skoro piszesz, że są większe

Cytat:
Na razie śpi z nami, więc nie. Ale to tylko kwestia czasu
A dlaczego pytasz?

Preferencje

Stary 2012-10-16, 20:10   #954
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Tak i nauczył się w nim zasypiać sam, co było dla mnie wyzwaniem, bo wcześniej tylko na rękach lub przy cycu.
Nad ranem ok 6-7 jak sie budzi i stęka biorę go do siebie żeby jeszcze pospać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:11   #955
karmeelek
Zadomowienie

agunia bo faktycznie biale pampersy sa wyzsze od zielonych - dla mnie biale 2 odpowiadaja zielonym 3.
anna moja od poczatku spi w kolysce i sama w niej zasypia.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:16   #956
Mandragorrka
Zakorzenienie

Coś w temacie który zawsze jest na topie:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1350232243

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:17   #957
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
agunia bo faktycznie biale pampersy sa wyzsze od zielonych - dla mnie biale 2 odpowiadaja zielonym 3.
anna moja od poczatku spi w kolysce i sama w niej zasypia.
to że białe rozmiarowo wychodzą większe to wiem, ale żeby zielone już teraz były jakby przymałe to dziwne, Luśka waży dopiero około 5,5kg
ale w sumie z drugiej strony jest grubaskiem, dzisiaj założyłam jej bodziaka - rozmiar z metki 68cm (Luśka ma 56,5cm) i co? I jak na długość jest troszeczkę zapasu, tak w obwodzie był już na styk

Stary 2012-10-16, 20:20   #958
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w temacie który zawsze jest na topie:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1350232243
o ludzie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:26   #959
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pdhwao mialam Ci mowic ze jest lepiej

Amelcia
Stary 2012-10-16, 20:27   #960
prince_polo
Zakorzenienie

moje zakupki brazowa skórka i łososiowe butki takie zeby smigac z niunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03854.jpg (46,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03858.jpg (78,9 KB, 40 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości