|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
czemu pogoda jest taka wredna?
oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie.. chyba umyję.. nie wiem czy dobrze widać na zdjęciach.. to zdecydowanie nie jest ich najlepszy dzień |
|
|
|
#71552 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Mam coś takiego z hebe KLIK (nawet analizę można zobaczyć na tamtejszym forum )
|
|
|
|
|
#71553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=138614 |
|
|
|
|
#71554 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71555 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale o tym wiem, prosiłam tylko o propozycje tych cięższych kupię olej jojoba.Cytat:
puch, smętne grubsze loki, coś w stylu kiedy zaczynałam bycie cg, a nawet przed. Niee, w kwietniu, maju było dobrze, potem zaczęło się Cytat:
na razie nic nie kupiłam ale pójdę w piątek, i kartę tez sobie wyrobię, nie będę gorsza Basiu, wiesz, że na ryneczku są 2 zielarskie? i do tego całkiem fajnie zaopatrzone
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-10-16 o 19:45 |
|||
|
|
|
#71556 | ||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ło matko...
![]() A potem sobie pokasuję, co trzeba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to bardzo pozytywna refleksja! Tylko się cieszyć! Cytat:
Nie może być. Bo każdy lok czy fala jest inny. I KAŻDY KRĘCONY WŁOS JEST PIĘKNY. Zatem właścicielka też ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli się sprawdzamy? ![]() Cytat:
Cytat:
Lato to dla mnei najgorsza włosowa pora roku Ale zgadzam się z Tobą - będziesz mieć za sobą rok pielęgnacji, nabytych doświadczeń, zweryfikowanej wiedzy. Tak. Na chandrę dobra czekolada No co ![]() Cytat:
Cytat:
Mogę sobie z Miśką podać rękę Jeśli zatem, Malwino, masz niższą porowatość, możesz próbować. U mnie godzinka i a tut! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pytałaś o ewentualne błędy - nie za ciężko? To znaczy nie znam zestawów i wszystkich składów, ale z tego, co mi dzwoni, wnioskuję, że czasem możesz przeciążac włosy. Tak też wyglądaja na zdjęciach.
|
|
#71557 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przepiękne! Gęste takie...
|
|
|
|
|
#71558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71559 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Byłam tam ze 3 razy w ciągu 5 lat. Widziałam też chyba jakiś sklep zielarski na Kopernika w okolicy Cinema City, ale po drugiej stronie. Koleżanka zachęcała mnie też do sklepu na ul. Wolności niedaleko MsDonalda, gdzieś w bramie. Nie miałam jeszcze okazji pójść. Zaopatrywałam się w zielarskim na Promenadzie, ale teraz do pracy przynosi mi znajoma olej kokosowy i migdałowy z zielarskiego przy Focha (nigdy tam nie byłam, proszę ją, ona przynosi). |
|
|
|
|
#71560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swoje zreanimowałam dziś psikaczem z żelu lnianego i znowu zaczęły się kręcić. I zauważyłam, że im dłużej porządnie dbam o włosy tym dłużej wytrzymują bez mycia. |
||
|
|
|
#71561 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, że mnie przestrzegłyście, bo sama nałożyłabym całe i miałabym katastrofę. Będzie więc Bingo, chyba dwa żółtka, rycyna i gliceryna. Coś mnie podkusiło, żeby zajrzeć tu zanim to nałożę.
Miskaa, racja nie wystarczyła mi ogólnikowa odpowiedź. Mam dzisiaj wyjątkowo dobry humor, więc nie odpowiadam na uszczypliwe wypowiedzi. ![]() PS. Katalog oriflame, który wczoraj przyniosłam do domu prawdopodobnie zniszczy mnie finansowo
|
|
|
|
#71562 | ||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Niesamowite zjawisko. Szczególnie ta wyraźna granica różnic kolorów. Cytat:
![]() Ciekawe, po prostu ciekawe. Ale za koło kolorów zamorduję. Pół dnia rozmyślałam nad moim kolorem (był link do kolejnego bloga ) i nie wiem, jaką porą roku jestem. A lubię takie psycho - i kolorozabawy ![]() Jutro pewnie też będe rozmyślać. A co! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobnie może lekko spaść dzięki olejom czy hennowaniu. Jak u mnie ![]() Pamiętaj, ze obecnie mamy sezon grzewczy, więc peilęgnację trzeba dopasować do zmiennych warunków. Teraz z włosami trzeba postąpić jak z nieszczelnymi oknami - doszczelnić. Jeśli zostawisz luki, a w tym wypadku moga to byc humektanty, włosy na pewno to odczują, nastapi wymiana wilgotności jak chłodnego i ciepłego powietrza, gdy okno nieszczelne. Cytat:
No i uwazna obserwacja, bo może się okazać, że ograniczenie humektantów jest nieodzowne. Być moze któryś będzie trzeba wykluczyć z kosmetyków b/s i stylizatorów jak choćby u mnie gliceryna. Dawniej jedna z dziewczyn ograniczała glikol propylenowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A gdzie się koleżanka podziewa? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, więc by móc patrzeć na swój busz, nałożyłam - ryzykując! - Garnier AiK. I cacy I nie było oklapu! Na suchych!Zima włosowa, jak nic. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo ciasteczka albo jabłuszka z lodami zjeść ![]() Przepraszam. Coś mi się kulinarnie zrobiło. Gdzie się podziały moje budowlane metafory? ![]() Nie wkładałam nigdy włosów do miseczki, no chyba że na koniec olejowania, wieć nie mam porównania.
|
|
#71563 |
|
Raczkowanie
|
doszłam dziś do wniosku, że kocham całym serduchem żel mrożący (gluta lnianego w sumie też) i już go nie porzucę dla żadnej pianki ani niczego innego. Próbowałam isany(pianki i żelu) i to zdecydowanie nie to samo- za lekkie to dla mnie było i nie mogło włosia ogarnąć
|
#71564 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#71565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mijasz dworzec PKP, mijasz Ross i CCC i idziesz na prawo, po 2 stronie , naprzeciw Chińskiego Marketu jest Ryneczek oo, Tesco to małe tam tez jest naprzeciwko tego ryneczku. Tam zaraz jest kolejny Rossmann. No i na tym Ryneczku przechodzisz na sam koniec do wyjścia i tam są 2 zielarskie A znowu naprzeciwko Cinema City, w zasadzie nawet wcześniej jest Mydlarnia Jaśmin ( oleje hinduskie, Vatkiki, Khadi, nawet mają swoją stronę w internecie http:// jasmin-mydlarnia. pl/PS. to właśnie to nowe, zadaszone
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-10-16 o 20:23 |
|
|
|
|
#71566 | |||||||
|
|
Cytat:
I bakterie też ![]() Ja też nie zrozumiałam Ale Ty masz - jak sama pisałaś - mocno zniszczone końcówki, więc to będzie normalne. Cytat:
Ale jakie mleko? Cytat:
Teraz w większości przypadków jest dobry czas na oleje: skóra produkuje zwykle mniej sebum, z włosów szybciej odparowuje wilgoć. Zatem jedzą jak szalone. Cytat:
Cytat:
Się pogniewała w innym wątku ![]() Cytat:
Po to wizaż własnie jest ![]() Ja też jestem tu własnie po to I dlatego, ze lubię to miejsce w sieci No już. Nie marudzimy i nie chandrujemy Cytat:
I tak oto humor mi wrócił ![]() A szampon czeka
|
|
#71567 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Koncertowała się i ma mało
Cytat:
ale w sumie dawno nie wrzucałam słit foci może jutro się uda cyknąć.Cytat:
ałajaCytat:
Cytat:
moje włosy kochają AiK.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#71568 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
. Chciałabym się dołączyć do wątku, ponieważ doszłam do wniosku, że muszę pokochać swoje włosy takie jakie są, ale jak na razie mam dość bo puszą się niestety |
|
|
|
#71569 | |
|
Kazar Lady
|
ooo i ja skorzystam, co prawda jeszcze włosy sie słuchaja ale juz mi sie zrobiło gniazdo łuszczace na skroni - zawsze tak mii skóra głowy reaguje na ogrzewanie Cytat:
ale ważne, ze sie bałas ujawnić ![]() Eloe, jak myślisz, czy wlosy po radioterapii ( taki puszek ) jest w stanie zmienic sie w normalne włosy i jak ewentualnie pielęgnować by włosy wyglądały jak włosy? ten puszek bardzo sie plącze, odstaje od głowy poziomo no i jest tak strasznie cieniutki, ze nie widać go prawie. wcieram jantar stosuje rózne maseczki, chwile jest dobrze a za chwile od nowa to samo. A może dziewczyny mają jakies pomysły? |
|
|
|
|
#71570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() skoro jedzenie można w niej robić, to chyba włosy nie padną? Wiem tylko, ze kwaśnego nie wolno w nią zawijać. Odebrałam mój olej lniany, jaki on dobry Smakuje tak zielono, trochę jak orzechy włoskie zerwane prosto z drzewa i obrane z skorki Az żałuję, ze wzięłam tylko pol litra.
|
|
#71571 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Tylko niestety często mylą mi się miejsca, w których rzadko bywam.O tak, właśnie Mydlarnia Jaśmin. Dziś szukałam ul. Kawiej. GPS w telefonie poprowadził mnie najdłuższą drogą. W połowie dopiero zorientowałam się. Zmokłam okrutnie. |
|
|
|
|
#71572 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Zostaw ten szampon, pospamuj z nami ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() A może Cassia? Żeby pogrubić te włoski? Cytat:
|
|||
|
|
|
#71573 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aniu, ale tu chodzi chyba o włoski dziecka.
p.s. Skoro raczycie się herbatką, pozwolę sobie dołączyć ze swoją białą (truskawki i szampan). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-10-16 o 20:45 |
|
|
|
#71574 | ||||||||
|
|
Zła wiadomość. Boisko nie nadaje się do gry. To co, TŻci zabiora kompy?
A dach sobie przecież zasuwany zrobili Coś drenaż niehalo ![]() Własnie. Czemu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A 5. dzień cg to naprawdę niewiele, by mówić o zmianach. Czasem, choć rzadko się zdarzają. Cierpliwości! Cytat:
Cytat:
Coś ta analizo nietegozo Cytat:
).Cytat:
|
|
#71575 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
(może to u nich to samo co humecanto )A odzywka fajna, ale 15 zł kosztuje za 200 ml. Są tańsze i lepsze. Była jeszcze wersja pomidorowa zdaje się (ale te karczochy podziałały na mnie bardziej no i skład tej lepszy) |
|
|
|
|
#71576 |
|
Kazar Lady
|
to i ja z czerwoną herbatką wbiłam
Demcia cassia w sumie to tez niezły pomysł, na skórze nic nie zrobi, prawda? |
|
|
|
#71577 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
cassia koloru nie daje w sumie, to jak odżywka jest...Idę po pokrzywę w takim razie. Cytat:
Cytat:
trzeba to nadrobić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#71578 |
|
Mod-Śnieżynka
|
A, to pewnie można, skoro tak.
|
|
|
|
#71579 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71580 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aniu, Eloe, tigi bs sprawuje się super. Używam na zmianę z ziajką jojoba.
Joanna teraz mi nie pasuje (próbuję zużyć zieloną, nie da rady, oddam siostrze, za lekka dla mnie, niebieska najlepsza). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie..
chyba umyję.. nie wiem czy dobrze widać na zdjęciach.. to zdecydowanie nie jest ich najlepszy dzień 

a możesz przypomnieć swoje włoski? Też bym tak podcinała sobie włosy, ale rzadko są fajne, równomierne loczki
puch, smętne grubsze loki, coś w stylu kiedy zaczynałam bycie cg, a nawet przed. Niee, w kwietniu, maju było dobrze, potem zaczęło się
.

Ale zgadzam się z Tobą - będziesz mieć za sobą rok pielęgnacji, nabytych doświadczeń, zweryfikowanej wiedzy. 

) i nie wiem, jaką porą roku jestem. A lubię takie psycho - i kolorozabawy
A że jej włosy są sztuczne, cóż, ułożone przez sztab stylistów
ale w sumie dawno nie wrzucałam słit foci
może jutro się uda cyknąć.

cassia koloru nie daje w sumie, to jak odżywka jest...
trzeba to nadrobić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)