|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
to co miało być wielkim meczem a było wielką kompromitacją w Warszawie Wiecie co, też tak mam... czasami nie mam ochoty wiele robić w domu, to co muszę, bo niby u siebie, ale jednak dziwnie. Nie mogę się doczekać swojego własnego domu, mamad1 - tak jak Ty -- wtedy sobie odbiję Teraz nawet nie chcemy większych inwestycji robić, bo nie ma sensu, skoro mieszkamy tu na jakiś czas..
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam dokładnie tak jak Ty czy mamad. mieszkamy w mieszkaniu moich rodziców i też nie mogę się doczekać własnych 4 kątów! chciałabym sobie urządzić mieszkanie po swojemu. stąd nikt nas nie wygania, ale widzę, że mój tż nie czuje się w tym domu do końca swobodnie (mimo,że mieszkamy sami, bez moich rodziców na głowie). i też nie robimy nic w sensie jakiś większych inwestycji typu wymiana okien, plytek czy choćby pomalowanie ścian. wstrzymujemy się i na naszym własnym sobie odbijemy w ogóle to dzień dobry jestem na bieżąco, ale czasu, sił i weny na pisanie brak ![]() zdrówka dla chorowitków-Marysiu, Dominiku, Brumku niech choróbska odpuszczą! |
|
|
|
|
#4353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Znowu mam chwilke na nadrobienie Duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego? Dawaj wiecej Nadrabiam dalej
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-17 o 08:55 |
||
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Tż miał z nami noc marzeń dziś ja z zatkanym nosem ledwo zipiałam, do tego męczył mnie kaszel....przy każdym zakaszlnięciu budziła się Lili z jej jojczeniem w stylu "kto mnie znowu obudził", na zmiane latał po tabletki, chusteczki i do Lilki.... Moje dziecko jeszcze śpi uwierzycie?! ![]() Żłobek nie chce nawet oglądać tego materiału... Kim trzeba być, żeby krzywdzić niewinne dzieciaki.... nawet zwierzętami ich nazwać nie można, bo te o swoje małe się troszczą.... zabiłabym gdyby to było moje dziecko.... Jaciee mam nadzieje że nie wylądujecie w szpitalu... Jak Dominik? Ponoć 1 łyżka nawet herbaty podawana co pół godz działa na zasadzie kroplówki... tylko nie wiem jak to sie ma do takich maluchów, bo łatwiej sie odwadniają... Mamad pojawiło się jakieś swiatełko w tunelu? Jesli chodzi o Waszą wyprowadzkę? Moja teściowa (jak jeszcze mieszkali z 3 dzieci w jednym pokoju u jej rodziców) też zawsze teściowi powtarzała że dopiero jak będzie na swoim będzie dbać o dom, będzie codziennie na błysk itp. Nowego domu się doczekali, porządku w nim niekoniecznie Natka za USG! My też zrobiliśmy Lili kącik w salonie, tyle że trochę skromniejszy ![]() Moja znajoma też żyła myslą, że jak karmi to nie zajdzie.... w przeciągu roku urodziła dwójkę Jeszcze jak wszystko dobrze się skończy, kobieta donosi, dziecko urodzi się zdrowe to pal licho.... ale tak jak Twoje znajoma Natka, że non stop szpital, leżenie, rychły poród ehh....Marinka za badania! Kurcze tez się już musze wybrać... planowałam jak pojedziemy do polski na święta ale chyba nie pojedziemy.... gin mnie już ściga że nie wypisze mi następnej recepty bez badań no i te moje śmieszne @ ![]() Choinka - też o niej przedwczoraj rozmawialiśmy Jak znam moje dziecko to nie da jej spokoju.. Tż się śmiał, że kupimy żywą, dużą i ogrodzimy płotem Oho moja księżniczka wstała
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale u siebie to można nawet nie sprzątać i nic nikomu do tego |
|
|
|
|
#4356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skad to cholerstwo sie wzielo? Cytat:
Lzy mi naplywaja do oczu jak czytam to co piszecie
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Do nas tez wczoraj po 19 zawitała parszywa pogoda, i ..jest nas meteorolodzy nie przewidzą poprwnie pogody na 3 dni do przodu. No nic. Jesień. ![]() ( po co ja piszę ten wywód o pogodzie?) Tyle naskrobałyście przez noc i wieczór że nie wiem co komu miałam odpisać. Mamad a coś sie zapowiada? wyprowadzka na swoje? jakieś zmiany w męzu nastąpiły? mam nadzieję. Natka niezła ta koleżanka, ja jej nie zazdroszczę, dla mnie nie do ogarnęcia dwoje dzieci z jednego roku. A Ty pewnie idź się przebadaj. Brumek jak nos? jak Tymek? Telik uwielbiam zdjecia wasz ogladać. Ty masz chyba ten sam lakier filetowy do paznokci co Brumek? A rzęsy? kępki masz? czy Twoje takie "teatralne"? Jasiek w spince od Hani jak dziewczynka, nikt by się nie poznałChelsea to idź na nfz do kardio i niech Ci da skierowanie, nie wiem czy rodzinny zgodzi się wypisać na to wszystko I czy wogóle może. Np usg to tylko jamy brzusznej, jak chciał usg tarczycy to mówiła że ona nie moze, to tylko specjalista. cdn...
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas chyba jeszcze nie przejdzie, bo Amelka za maa, i choinke postawimy na stoliku .... Cytat:
Nie dziwie sie, ze sie nie czujesz za dobrze Cytat:
Z pogrubionego sie usmialam ale Ciebie przytulam
|
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
no nie wiem czy wszystkie
Brumkowy Tymcio to chyba na takiego łobuza nie wygląda ![]() nie byłam w stanie obejrzeć nie mogę..... nie ogarniam jak można krzywdzić dzieci od razu mnie w środku coś ściskajacieeee jak Dominik? Brumek znasz może Engystol? to takie homeopatyczne coś co mi pomaga, może Tobie też by pomogło. Zdrówka Natka dobrze, że szybko reagujesz tym usg zdjęcia ze spotkania superanckie Dzień dobry nie ma to jak słońce po ulewie coś nasz stadion narodowy pechowy....Hania wczoraj cały dzień podobno swoje butki przynosiła, że na spacer pora iść. Czasami zaskakuje mnie, że ona tak wszystko kojarzy. |
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak Chociaż coś w tym jest, że u siebie się chce![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Wczoraj sprzątam sypialnie, wchodzi Lili, stanęła, popatrzyła i z takim słodkim "mamooo". Nie wiem czy powiedziała to świadomie czy tak jej się wymsknęło ale o mało się nie pobeczałam
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
mam mini przerwe śniafaniaowa.
Ale wczoraj naskrobałyście... TELIK cudne zdjęcia. Johny uroczy (skad masz te rajstopki?) Hania mała księżniczka ANKA, PATIK ja sie dygałam zagladac na te foty... EVE zdrówka dla Mery. Obyście szybko wyszły z tego szpitala Dobrze, ze chociaż warunki sa jako takieJACIEEE mam nadzieję, ze obejdzie sie bez szpitala... ![]() NATKA współczuje sasiadce. Ja nie wyobrazam soebie dwóch takich Martynek... U nas nocka taka sobie. O 1 musiałam isc po bule bo inaczej nie chciała usnac. ja nei wiem czy to przypadkiem nie kolejne zeby...Potem było wiercenie sie, az wreszcie usneła mi w nogach...Mimo wszytsko nawet funkcjonuje boo... u nas słoneczko...wreszcie po paru dniach jest szansa na spacer. nie mam juz pomysłów na zabawianie Martyny. Widac, ze jej sie ewidentnie nudzi w domu... dziewczyny czy u was @ po porodzie sa regularne? Ja miaąłm dopiero jedna i w zasadzie 1,5 tygodnia powinnam (?) dostac. Z tego co czytałam to różnie z tym bywa. a jak jest u Was? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam po 10 miesiącach i są dość reg
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to przez tabsy. przed ciążą miałam strasznie nieregularne
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny . Dziekuje za porady i wszystkie mile slowa
Dzis na 15.10 znowu idziemy sie pokazac pani doktor to zapytam o te elekrolity, ale moze beda niepotrzebne. W nocy Dominik wypil az 150 ml wody, rano 100 ml mleka i nawet troche serka honogenizowanego zjadl. Teraz gorzej z piciem ale staram sie jak moge. Jak mu buzie smaruje to placzemy razem Rano byla tesciowa zebym mogla sie zdrzemnac ale nie moglam usnac i posiedzielismy razem. Teraz czekam na moich rodzicow, maja mi zakupy przywiesc. Tz w pracy. Musimy jakos dac rade
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
JACEEE
Ja przed @ miaąłm raczej regularne. Czasami cos sie tam poprzestawiało. |
|
|
|
#4366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że chcesz uniknąć Szpitala,ale jeżeli nie będzie się nic poprawiało to idź z Domkiem, podadzą mu kroplówki z elektrolitami i poczuje się lepiej...albo jeszcze spróbuj te elektrolity w aptece co są.Powodzenia ![]() Cytat:
jak TY w pierwszych miesiącach życia dziewczyn dałaś radę? jak je ogarnełaś? jak karmiłaś? Tak ostatnio się zastanawiałam, co by było gdybym miała w przyszłości bliźniaków, co u mnie jest prawdopodobne, bo mój tato bliźniak i od męża babcia miała synów bliźniakó ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedynie kiedy brałam tabletki to był regularne, ale je rzuciłam ![]() więc Ja czuje tylko po organiźmie czy będzie miesiączka,czy nie
|
|||||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dominik tez Super, ze w nocy tyle wypil ![]() Cytat:
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Nabrało mnie na czytanie plotek
![]() http://namonciaku.pl/3miasto/51,1130...42669.html?i=1 |
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee o to dobrze że lepiej, może mniej go boli jak chce pić. Jednak trzeba miec rękę na pulsie, lekarka go zobaczy, wyleczycie się.
Scio OMG znowu i to musisz prać dosłownie wszystko? nawet firanki? czy wszystko z czym dziecko ma kontakt?Myha no ja noc miałam nie tęgą, raz że Sara często się budziła, dwa ze ciągle miałam przed oczami te zdjęcia. A ja wrażliwa. Zachciało mi sie wrażeń.Ale mam lenia. Dobrze że gołąbki z wczoraj są, będą na obiad. S zupę tylko ugotuję. Mam nerwice ostatnie dni, wszystko mnie wpienia, byle co wyprowadza z równowagi, na tż ciągle się drę, sama nie wiem czego chce. @ się zbliża.
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina Ja też czasem takie ciśnienie miałam w ciąży, bardziej bym się stresowała, jakby było za wysokie
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Udusicie mnie, że kolejny raz poruszam ten temat... ale o dziwo nie będa to paputki
![]() Zrobiłam rano porządek w Lilki szafce w kuchni.... 4 kubki niekapki - z każdego się leje bidon z babydream - nawet zamknięty zachlapał mi już nie raz torebkę... Czasami pijemy z butelki do mleka bo tylko te nie chlapią ale boje sie o zgryz Lili...Do tego naczytałam się, że niekapki powodują poważne zwady zgryzu. Póki co stanęło na bidonie z rurką... Czy ten Avent faktycznie nie chlapie nic a nic? Pamiętam, ze Blondynka polecała coś z Nuby ale nie umiem go naleźć;/ HELP! |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero 3 @ miałam ale sa regularne
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ALICJA ZNOWU CHORA
|
|
|
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po co właziłas jak wrażliwa jestes
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-17 o 10:41 |
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Agula ja kupiłam wodę smakową jakąś chyba kubusia bo mają koreczki niekapki i przełożyłam tą zakrętkę do butelki po kubusiu soczki ( bo mniejsza butelka plastikowa) i wlewam Maksowi wodę mineralną nieg i sobie z tego ładnie pije .... mały koszt i też niekapek nic nie nie leje
i tanio Brunetka biedna Alusia ja wczoraj szukałam butków zimowych dla małego ... mierzyłam kilka par, babka koniecznie chciała mnie namówić na GEOXA , ale sorry nie dam 300 zł za buty które będą użytkowane godzinę -dwie dziennie i to nie koniecznie dotkną chodnika przez tą godzinę ... mrugały były fajne ale rozmiaru nie bylo i bartka mierzyłam cena nawet bo za 180 kupię ale nie ukrywam że wolałabym troszkę tańsze, a w ccc lasocki kids były już wszystkie wykupione, a mieli skórzane fajne i cena przystępna ... ech mam dylemat ... czekam na mrugaływłaśnie sobie uświadomiłam że muszę kupić sanki ... to chyba na mikołaja dostanie
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-10-17 o 10:56 |
|
|
|
#4377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy taki (tż był w sklepie ) http://www.mothercare.com/Mothercare...0Straw%2520Cupale widziałam na stronie, że mają ładny dla dziewczynek jacieeee super, że udało się Dominikowi coś wypić ![]() właśnie wiedziałam, że o czymś zapomniałam ![]() w temacie butków polecam polską firmę Antylopa, mają fajne skórzane i bardzo wygodne buty, Majce kupujemy od kilku lat i cena w porównaniu do Bartków normalniejsza, i sprawdzają się przy wyższym podbiciu, w przeciwieństwie do Mrugały. Tylko kiepską stronę internetową mają, ale w sklepie dużo większy wybór. Od środka bardzo miękka skórka, sama bym takie chciała Ostatnio na szczęście zmienili gamę kolorystyczną i jeżeli chodzi o dziewczynki już nie ograniczają się tylko do różu
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-10-17 o 11:11 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko ja kupuje dzieciom (i sobie
) nieskórzane buty i nie mam wyrzutów sumienia?
|
|
|
|
#4379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko roznosi pokoju, wiec ja wlozylam do lozeczka, zjadla wlasnie troche pomidorowki, i jeszcze ma drugie, wiec zostawie i zje pozniej, bo na razie nie chce. Do kuchni mam rzut beretem wiec zagrzeje w mig ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko niestety ma katar i zaczyna coś pokasływać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

Jeszcze jak wszystko dobrze się skończy, kobieta donosi, dziecko urodzi się zdrowe to pal licho.... ale tak jak Twoje znajoma Natka, że non stop szpital, leżenie, rychły poród ehh....

Zakończone: 2
Już od lipca szyjka jej nie trzyma, co chwilę leży w szpitalu. A jak nie w szpitalu to w domu musi leżeć. Podobno nawet lekarz ja ochrzanił, że to za szybko, organizm nawet nie zdążył się zregenerować. Szkoda tego małego
A rzęsy? kępki masz? czy Twoje takie "teatralne"? Jasiek w spince od Hani jak dziewczynka, nikt by się nie poznał

Dobrze, ze chociaż warunki sa jako takie
ale to przez tabsy. przed ciążą miałam strasznie nieregularne
Dzis na 15.10 znowu idziemy sie pokazac pani doktor to zapytam o te elekrolity, ale moze beda niepotrzebne. W nocy Dominik wypil az 150 ml wody, rano 100 ml mleka i nawet troche serka honogenizowanego zjadl. Teraz gorzej z piciem ale staram sie jak moge. Jak mu buzie smaruje to placzemy razem 

12.06.2010