|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
oblałam egzamin na prawko
![]()
#4922 |
Raczkowanie
|
Nie smuć się - nie Ty pierwsza, i nie Ty ostatnia
![]() Weź pod uwagę, że ten egzamin uwala tak dużo osób, że ewidentnie jest to wina systemu oceniania i egzaminatorów, a nie złych kierowców. Nie ma się co martwić naprawdę, prędzej czy później zdasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zadomowienie
|
Ja oblałam trzy razy.
Za każdym razem na mieście. Uważam egzaminy na prawko za jedne z najbardziej stresujących sytuacji w moim życiu i ciężko mi się przemóc, i podejść do egzaminu po raz 4-ty. Nawet afirmacje mi nie pomogły, a stosowałam zawzięcie przed dwoma ostatnimi egzaminami ![]() Ja się nie boje egzaminu, oblania, itp. Ja się boję tego stresu. ![]() Chyba faktycznie jest coś nie tak z tym systemem i egzaminatorami (niestety wynik z reguły zależy od ich nastroju i widzimisię), bo więcej osób miało podobne odczucia po egzaminie. Pamiętam swój pierwszy egzamin: dziewczyna, która przede mną zdawała wysiadła z samochodu i zaczęła płakać. Ale to tak, że nikt nie wiedział co się dzieje. Założyliśmy, że oblała. Jak już mogła mówić to powiedziała, że zdała, ale wydzierał się na nią przez całą trasę, na koniec powiedział jaka jest beznadziejna i kiedyś zabije kogoś albo siebie, a na końcu dał prawko ![]() Ja raz zdawałam w Grudziądzu i to właśnie tam była ta masakra. Chyba po tamtejszym egzaminie pozostał mi ten stres ![]() Ale dwa ostatnie egzaminy w Krakowie (na Balickiej) były o tyle fajne, że miałam miłych egzaminatorów. Szkoda, że mili oblewają tak samo ![]() Jutte, myślę, że tutaj podstawą jest opanowanie stresu. Kiedyś mi instruktor powiedział, że każdy zdaje prawko. Tylko niektórzy mogą potrzebować większej liczby podejść. ![]() Ja nie jestem, w stanie opanować stresu w tej sytuacji. Bo jeśli nie działają na mnie afirmacje Marphy'ego (jego afirmacje zawsze na mnie działają ![]() Tylko nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać. Do egzaminu chwilowo nie podchodzę, bo chyba bym oblała siłą woli ![]() Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2012-10-04 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co było dziwne? ze ja sie aż tak bardzo nie stresowałam ( naprawde
![]() myślę ze na prawku pomogło mi to że jakoś miesiąca stosowałam afirmację:P tylko czuje sie zawiedziona bo jednak nie zdałam ;/. no ale co zrobić. zdaje w dużym mieście a tu mało kto zdaje za pierwszym razem. dostalam dosc zdezolowany samochód. sprzegło do dupy, duszę hamulec a on w ogole nie reaguje ;/. oblałam na czyms co zawsze mi wychodziło;/. wyszłam z wordu z uśmiechem serio -tak jakbym zdała i jakoś się nie przejełam . ale jak zadzowniłam do Tżeta i powiedziałam mu co zrobiłam to zaczełam już ryczeć;/. a niestety w domu rodzina zamiast mnie wspierać to na odwrót.. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- no ale co zrobić,trzeba się pozbierać i iść dalej, i zająć się teraz studiami bo kolejny termin egzaminu to mam prawie w grudniu ;/. ( a kurs zrobiłam w niecały miesiąc....) fajnie ze jest ten wątek ze mozna się wygadać. dziekuje za wsparcie ![]()
#4926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() U mnie dziś do zrobienia: - ogarnąć dom - odrobić lekcję na nast tydzień - Biologia i chemia (chociaż po jednym dziale) - Hiszpański - Wyjść z psem - Zorganizować folder ![]()
![]() |
#4927 |
Raczkowanie
|
Tez slyszalam, ze egzamin na prawko ciezko sie zdaje. Sama go nie zdawalam i nie chcialam nigdy. Uwazam ze jestem za wielka gapa i nie chce mi sie przez to przechodzic. Ja mysle, ze czesto nasz niezdany egzamin (z czegokolwiek) jest tyko wynikiem nieumiejetnego opanowania stresu i paniki w jaka wpadamy.
Jutte ( i pewnie nie tylko) a srpobuj zaczac do tego egzaminu jak i do kazdego innego podchodzic w ten sposob : 1) wypisz sobei na kartce DLACZEGO chcesz zdac ten egzamin (jakie korzysci Ci on przyniesie, wypisuj nawet te najmniejsze, konczac na najwiekszych, do ktorych jeszcze daleko ale ten egamin to krok w ich osiagnieciu) ; 2) wypisz sobie CZEMU sie go tak naprawde BOISZ (ze sobie z nim nie poradzisz, ze rodzina bedzie zawiedziona, ze chlopak cie wysmieje itp) ; 3) wypisz sobie CO sie stanie jesli go nie zdasz tym razem (rodzice Cie z domu wyrzuca, kolezanki sie spala ze wstydu, swiat sie zawali) , kiedy sobie to uswiadomisz, uswiadomisz sobie ze nie tym razem to nastepnym razem - MASZ CZAS i zdasz nastepnym razem; 4) a teraz wypisz sobie na samym dole kartki (albo najlepiej na oddzielnej kartce) cos takiego : NO MATTER WHAT - I CAN HANDLE IT! / NIE WAZNE CO - PORADZE SOBIE! Lepiej? Powinno byc lepiej ![]() *** A ja nie moge sie doczekac jutrzejszego dnia! Raz - bedzie to dzien, kiedy bede mogla podsumowac miniony tydzien na innym watku na Wizazu - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=608804 - mam nadzieje, ze zajrzycie i podzielicie sie swoimi wrazeniami ![]() Dwa - bedzie kolejny dzien abym mogla podsumowac swoj tydzien na blogu! A dzis zobaczylam, ze na bloga zajrzano 2999 razy!!! ktos chce byc 3000??? ![]() Trzy - to czas na podsumowanie pierwszego tygodnia wyzwania jakiego sie podjelam w poniedzialek "30 days to change", o ktorym tez pisze na swym blogu - http://thoughtcanbechanged.blogspot....to-change.html Cztery - bedzie to dzien, kiedy dodam pare informacji na swoja nowa strone o mym zyciu w KZ - http://www.kazakhcuriosities.com, na ktora dzis zbieralam materialy! Dzis juz jestem zbyt zmeczona aby to dokonczyc (u mnie jest juz 22.00) a wstalam po 7 rano ![]() Nie wiem czemu, ale ostatnio mi sie jakos tak poprzestawialo wszystko i z reguly w sobote robimy sobie z Lubym dzien randkowania i szwedania sie po miescie, a niedziele spedzamy na siedzeniu w domu, praniu, sprzataniu, pisaniu emaili, bloga czy innych komputerowych pracach...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-10-06 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Wtajemniczenie
|
Jyotika dzieki za rady
![]() powiem wam ze ja naprawdę się zdziwiłam ze tak strasznie sie nie stresuje na tym egzaminie na prawko ( czasem byłam bardziej zestresowana na jazdach :P) to chyba magia afirmacji i pisania karteczek ze zdam za pierwszym razem, ze jestem dobrym kierowcą, ze wszystko mi sprzyja itd.. ;/
#4929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosze bardzo, polecam sie na przyszlosc. I dobrze ze afirmowalas - widzisz, poszlo lepiej niz sie spodziewalas. Pomysl o tym, ze moze to nie byl Twoj czas na to aby dostac to prawko, ze moze jeszcze masz cos innego do zalatwienia (pomysl, moze cos odlozylas "na po tym jak zdam prawko" i moze byc to cos jest wazniejsze i lepsze niz prawo jazdy?). Nic nie dzieje sie bez przyczyny i choc czasem na pierwsyz rzut oka tego nie widac, z czasem to dostrzezemy.
Na przyklad ja i moje studia rusycystyczne. Gdyby nie one, nie wyladowalabym w Londynie pracujac w rosyjskiej firmie i nie mialabym mozliwosci wyjechac do zupelnie innego kraju! Zobaczysz, wszystko bedzie dobrze. Glowa do gory ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Raczkowanie
|
Mało kto zdaje za pierwszym razem
![]() Ja mam 16 października egzamin z teorii i dopiero jak go zdam mogę się umówić na praktykę która pewnie mi już w zimę wypadnie ![]()
#4931 |
Zadomowienie
|
Mam wątpliwości czy warto się motywować do czegokolwiek
![]()
#4932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może to tylko taka przejściowa chandra? ![]() Niestety pogoda jest do bani (przynajmniej u mnie) i wcale nie zachęca do jakiejkolwiek pracy. Jednak poniedziałek nadszedł i trzeba się jakoś zmotywować w końcu ![]()
![]() |
#4933 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was może polecić jakąś dobrą lekturę (albo ćwiczenia
![]() ![]()
#4934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejny poniedziałek października a ja jeszcze nie wyznaczyłam celów na ten miesiąc ![]() ale jak spojrze na cele wrzesniowe nie jest źle ;D
![]() |
#4935 |
Raczkowanie
|
Co tu tak cicho?
![]() Ja dopiero jestem za moją pierwszą jazdą. Jestem okropną panikarą i za kierownicą to się może źle skończyć ![]() Ja już plany na październik zrobiłam, a Wy? ![]()
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
Nie wiem jak wy, ale ja cierpię na chroniczny brak czasu... Dzisiaj pierwszy raz od września spotkam się ze znajomymi w miejscu innym niż szkoła
![]() ![]() Chyba zacznę wyznaczać sobie cele na miesiąc, pisanie karteczek co muszę zrobić danego dnia jakoś ostatnio zaniedbałam... ![]() W ogóle pogoda nijaka, nic się nie chce, chandra jakaś... Jesień jest bleee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sobie w minionym tyg wyznaczyłam plany na pazdziernik i podsumowałam plany wrześniowe
![]() ![]() z afirmacjami teraz przestałam ale chyb trzeba bedzie do nich wrócić przed kolejnym egzaminem na prawko... za to jestem teraz pozytywnie nakręcona ![]() a blog happyholic.pl jest boski ![]() no to ahoj do porzodu ![]() dzisiaj lece sobie w ramach nagrody za dosc pracowity tydzien; na koncert ![]()
#4938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do afirmacji - nie przerywaj. One niewiele ci pomoga, jesli zaczniesz je mowic na 3 dni przed egzaminami. Afirmacje sa sprawa codzienna. Kazdego dnia powinno sie afirmowac. Szczegolnie ze te, ktore masz na prawko najprawdopodobniej sa ogolne i pomoga Ci w innych aspektach zycia. Nie przerywaj ich, siadaj sobie raz dziennie i je powtarzaj, nawet jesli do egzaminu masz jeszcze daleko. Powodzenia ![]() *** Dawno mnie tu nie bylo - od paru dni mialam problem z internetem albo elektrycznoscia, tak na zmiane. Uswiadomilo mi to jedno - wiekszosc moich planow tygodniowych byla uzalezniona albo od internetu albo od elektrycznosci i absolutnie nie bylam przygotowana na zadne nieporzadane efekty z tym zwiazane. Nie mialam przygotowanego "packup plan" i w zwiazku z tym, wiekszosc rzeczy, ktore przygotowalam sobie do wykonania w minionym tygodniu nie zostala zrobiona! Innym powodem bylo tez dlatego, ze tak mnie zaskoczyl brak czy to pradu czy to internetu, ze zamiast wymyslic cos innego do roboty, praktycznie siedzialam i czekalam az dana rzecz wroci... Nie bedac przygotowana na taka ewentualnosc nie potrafilam wymyslec nic, co moglabym robic. Tak mniej wiecej przepadly mi 3 dni. Jedyna korzyscia jaka z nich wynioslam jest nowa ksiazka, ktora zaczelam czytac. Teraz wlasnie siedzie, uzupelniam informacje - zalegle post na forum, zaleglego bloga i moja strone internetowa. Do tego uaktoalnie swoj plan na ten tydzien wlasnie o plan zapasowy na wszelkie ewentualnosci, jakich nie planowalam. *** My positive thoughts create a positive life.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje ![]() ![]() a z moimi agirmacjami to było tak ze w ciągu dnia potrafiłam je sobie w głowie powtrzać kilka razy ![]() ![]() gorąco polecam ![]() a znacie jakąś dobrą ksiażke/publikację na temat afirmacji? ja przeczytalam 'Potegę podswiadomości' no i od tego sie zaczelo;p *** Cytat:
![]() a w dodatku studiowanie tego co studiuje bez komputera, to naprawdę nie da rady;pp ja staram sie planować tydzień/dni na kartce ,wtedy mi jest łatwiej.mam na telefon (na androida) aplikacje ktora pomaga w planowaniu ale zanim to ja tam wklepie to hoho.. a jak sie pisze na kartce to jaką ogromną ma się satysfakcję skreślając kolorowym mazakiem ze się coś zrobiło ![]()
![]() |
#4940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() *** A wracajac do planow tygodniowych i dziennych - jak tam z tym u Was? Jak ja juz sie "chwalilam" poprzedni tydzien nie byl zbyt udany. Wlasnie siadlam aby zrobic sobie jako taki plan na ten tydzien i poszczegolne dni. nadrobic zaleglosci blogowe nadrobic zaleglosci na forum nadrobic zaleglosci na stronie medytacja z Louise Hay medytacja z Susan Jeffers domowe SPA na buzie sprzatnac kosmetyczke sprzatnac szuflade ulozyc tygodniowy plan dzialania ulozyc plan zapasowy na wypadek braku internetu/elektrycznosci zrobic grafik godzinowy na jutro zrobic kalkulator wydatkow w Excelu Mysle ze na dzis wystarczy ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-10-16 o 02:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
oii ja też mam dużo zaległości, cały mój czas pochłania praca, a jak z niej wracam to jestem wykończona i myślę tylko o tym by pójśc spać :/
Cud wgl, że dzisiaj zdążyłam wyprać pokrowce z krzeseł balkonowych, jak tylko wyschną to spakować i do piwnicy... Połowa października już a ja jeszcze ani jednego punktu z planów miesięcznych nie skreśliłam ![]()
#4942 |
Raczkowanie
|
Honey7 - wlasnie tak cos zauwazylam, ze Cie ostatnio nie ma... Ukladaj sobie grafiki dzienne godzinowe. Moze wtedy uda Ci sie inaczej planowac dzien i cos zrobic. A gdzie pracujesz i ile godzin?
Moje plany na dzis: Afirmacja Medytacja z Susan Jeffers PinInspire Forum Email w sprawie moich pudelek z rzeczami Zadbac o buzie Zrobic czarne pranie Zadbac o stopy Przyprawic i zamrozic miesko Ulozyc tygodniowy zapasowy plan dzialania Zakupy spozywcze Zaczac UNIT 5 BaA LvL2 Zajrzec na poczte Klubowa
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Jyotika no właśnie pracuję na produkcji i po 8 godzin dziennie, ale jak mam na południe lub nocki to na prawdę mało czasu pozostaje , jedynie jak mam na rano to coś tam zrobię .. ale chyba witamin mi brakuje, bo wiecznie śpiąca jestem i wykończona
![]() |
#4944 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, ze to nie witaminy a nieregularny tryb zycia. Wstajesz o roznych porach dnia, kladziesz sie spac tez roznie. To wszsytko dlatego. Moze mimo wszsytko sprobuj zorganizowac sobie jakis grafik. Jak masz na rano to np silniejszy - wiecej rzeczy do zrobienia, jak masz na popoludnie to lzejszy i jak masz na nocke to taki sredni? Zobacz, pokombinuj. Ale pracy Ci nie zazdorszcze. W sumie jakby mi przyszlo tak pracowac to tez by mi sie nic nie chcialo...
*** Plany na dzis: zakonczyc Unit 5 BaA LvL2 ogarnac podloge w sypialni i moje rzeczy na niej ![]() zajrzec na Forum zajrzec na Pin napisac pare waznych emaili pomoc Lubemy spakowac sie ![]() ulozyc sobie grafik na pare dni jak Lubego nie bedzie medytacja z Susan Jeffers *** Macie jakies filmy, ktore maja szczesliwe zakonczenie, sa optymistyczne i podnoszace na duchu? Szukam nowych do kolekcji. Na razie mam tak: Pod sloncem Toskanii (Under the Tuscan Sun) Co za zycie (Life or something like it) Duma i uprzedzenia (Pride and Prejudice) Legalna blondynka (Legally Blond) Aha, dodam ze film "Jedz, Modl sie i Kochaj" jakos nie przypadl mi do gustu. Mam wrazenie ze strasznie go splycili i ksiazka jest zupelnie inna - choc jej jeszcze nie czytalam bo przez film nie bardzo teraz mi sie chce.
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
Też kiedyś pracowałam na produkcji na trzy zmiany, czterobrygadówka. Nigdy więcej nie chcę pracować w takim systemie. Dwie zmiany są do przeżycia, ale nocka...
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Teraz nie mam pracy wcale i boję się o przyszłość. Przeglądam ogłoszenia i mam wrażenie, że nie nadaję się do niczego. Myślałam o afirmacjach, ale jakoś się ich boję, czuję obawę przed wmawianiem sobie czegoś. ![]() Na razie chyba nie czuję jakie afirmacje mogłabym sama sobie ułożyć, może spróbuję wybrać coś z zaproponowanych na stronie internetowej, jakoś zmodyfikuję pod siebie...
#4946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie udzielałam się ostatnio, ale to z powodu maaasy nauki i braku czasu. Jednak powoli wracam do was i mam nadzieję, że będę częściej się wypowiadać ;p Zostało mi jeszcze ogarnąć francuski, może jakaś książka (o ile nie zasnę wcześniej ![]() ![]()
#4948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dopóki nie zdobędę chociaż licencjata to nawet nie ma opcji pracowania w lepszej pracy za lepsze pieniądze.. Cytat:
![]()
![]() |
#4949 |
Raczkowanie
|
Nie zazdroszcze Wam tych nocek. Honey7 jakie studia robisz i gdzie? A nie ma szans abys pracowala gdzies w restauracji, pubie?
*** Zostalam slomiana wdowa. Luby wyjechal na 10 dni do Dubaju - jego podopieczny z rodzina tam pojechal i Luby razem z nimi. Chce tyle rzeczy zrobic, ze nie wiem za ktora sie najpierw zlapac ![]() *** A jak z Wasza lista optymistycznych filmow? Macie jakies?
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
studia zaoczne, finanse i rachunkowość. Raczej pięknością nie jestem, a tam liczy się wygląd, bo w końcu trzeba się prezentować.
Ja nie mam listy optymistycznych filmów ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.