|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Wiecie zaczynam sie zastanawiac nad a moja @ mozed powinnam zrobic test? ale nie czuje sie w ciazy...zawsze jednak to czułam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Myha to zrób, Ja zrobię za 2 tyg teraz nie ma co
![]() Brunetka zrób jej syrop z cebuli, podaj sok z pomarańczy wyciśnięty 100% więcej witaminy C. na katar inhalacje.Jak kupisz inhalator kup wodę destylowaną do inhalacji i sól fizjologiczną. Do tego na noc krem pulmex baby, żeby jej się lepiej oddychało. Ja jestem po fryzjerze i kosmetyczce. Zrobiłam sobie paznokcie stylem hybrydowym i zadowolona jestem, takie naturalne, takie pięknę ah oh ![]() ![]() i wyregulowałam moje krzaki (czyt. brwi) To się relaksowałam prawie 2h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
zaneta przypomnialas mi o moim gąszczu nad oczetami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Monia Ja mam jedne skórzane i to klapki, kupiłam Lasockiego na przecenie i trzymają się dwa lata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
ja zapuszczam brwi. Nie mam cienkich, ale marzą mi się grubsze. Kocham piękne, grube, wyregulowane lekko brwi.
O nie Patik...wizaż bez Patika to już nie ten sam wizaż. Wracaj mała szybko, no!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
sliczny ten twoj prezes
![]() i tyle zapamietalam ![]() a na ile patik zabanowali?? masakra jakas, o glupie aukcje?? ide szukac nawilzacza na allegro i zamowie. przyda sie na bank, Mery spi a ja odpoczywam, dostalam @ - szkoda bo myslalam ze w ciazy jestem ![]()
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie miałam skórzanych butów, dziecku też nie będę kupować skórzanych, są piekielnie drogie.
A ja byłam rano w szpitalu na tych badaniach. Prócz nich jeszcze kilka innych. Testosteron też ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Nie wiem czemu to piszę. O tak sobie. ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-10-17 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Patika może ktoś by napisał do Admina, ze my tu ładnie prosimy ![]() Domek cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Żaneta po ciuchu zazdroszcze przyjemności
![]() Dziewczyny Lila się często w nocy przesikuje... fakt, odkąd mamy włączone ogrzewanie, powietrze suche, pije więcej w nocy itd... Zastanawiam się, czy zmiana pieluchy na większy rozmiar pomoże? Poradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Nawet nie wiecie jak za Wami tęsknię, ale tak jak Brumkowi i innym zapewne brakuje mi rak i godzin w dobie. Poczytuję w marę regularnie, jednak na odpisywanie czasu brak. Wróciłam do pracy na 8h, bo "skończyłam karmienie" więc już zupełnie czau brak. Do tego mąż znowu nakuki podejmuje, więc będę samotną matką na placu boju :P Zosia od około 3 tygodni chodzi, jest baaardzo ostrożna i świetnie sobie radzi. Wykonuje proste polecenia, wszytkich kocha, zabawia, zaczepia, byłaby idealna, gdyby nie lekkie problemy z wieczornym zasypianiem, ale idzie to przeżyć. Cudownym jest patrzeć jak dziecko tak pięknie się rozwija, w oczach rośnie. Jakiś czas temu Zosia przeszła chrzest bojowy u dziadków - moich rodziców - nocowała bez nas, bo pojechaliśmy sobie na koncert do Olsztyna (wyrodni, bez dziecka) - oczywiście moje owbawy były bezsensowne, szalała tam z nimi że hej, o nas mówiła, że "papa" i tyle... Za 2 tygodnie będzie nocowąła u teśców, bo tym razem na musical jedziemy i po ostatnich wizytach u nich nie mam już obaw. ![]() Zaopatrzyłam się już w odzież zmiową, Zosia w kombinezonie wyglądała jak "Pi i Sigma" - pamiętacie ich ? :P Wysłałam Tz w pon po skarpety z Lidla (blisko pracuje) i był pod wielkim wrażeniem, jakie się tam sceny dantejskie dzieją :P Widziałam, że Zmalowana pracuje - BRAWO, Ania zna płeć dzieciątka - gratuluję, Kajool z mężem - cieszę się ![]() Marysi i pozostałym chorowitkom zdrowia życzę! Moja koleżanka z bliźniacza ciążą po in vitro lezy w szpitalu (28 tc) - ma mega cięnienie i wapniejące łożysko -miała którać w tak wczesnym czasie ciąży? Nie wiem jak ją pocieszać - jest straszną pesymistką ![]() Co do tego nieszczęsnego żłobka, to nie moge tego oglądać, kiedyś ie byłam aż tak wrażliwa na takie rzeczy. W pracy też ostatnio wysyp zboczeńców, już nie moge tego czytać, będe Zosi pilnowac jak oka w głowie przed facetami itp... Scio, u mnie sezon skarpetowy już z miesiąc temu rozpoczęłam :P Dziś załatwiłyśmy roczkowe szczepienie, przeciągałam jak mogłam, ale już wydzwaniali, więc poszłam. Zosia nawet nie zapłakała, zgarnęła 2 nalepki dzielnego pacjenta i wiele pochwał od dr ![]() Dobra, na tym kończe, pewnie dalej z krzaków będę lookać... Buziole! |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
wodaqua
![]()
#4423 |
Zakorzenienie
|
Na ile ???? Powariowali
![]() Paticzku ![]() A ja jestem wsciekla na TZta ![]() ![]() ![]() ![]() Az mnie nosi ![]() Natka, Domek -Prezes ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-17 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki on jest słodki! i określenie prezes doskonale do niego pasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z patikiem to przegięcie, ciekawe jak ją wywęszyli, ktoś pomógł?? ![]() ale dobrze że bana nie dostała i jeszcze do nas wróci
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-17 o 15:18 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
Dużo zdrowia dla Marysi, Dominika i Ali
![]() i brumka ![]() zbieram się do domu dziś mam doła....może wieczorkiem uda mi się popisać coś z Wami, bo mi ciężko na sercu Patik będziemy odliczać do Twojego ułaskawienia ![]() wodaqua ![]() alez ja cmokliwa dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak -Julka wykazuje zainteresowanie brzuchem- jak się spytam gdzie jest Mateusz , to podnosi mi bluzkę ![]() ![]() Super Ci z tymi ubrankami. Cytat:
![]() Co to się dzieje z Twoim zdrowiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O kurcze ![]() Cytat:
![]() A co się stało? Cytat:
Witam ![]() Z tym sprzataniem i ogólnym ogarnianiem ,,na swoim" to naprawdę tak jest, że u siebie to się dba itd.bynajmniej ja tak mam. A Tobie Natka wcale się nie dziwię, że nawet okien nie chce się myć. Brumek zdrówka. Ja też nieciekawie się czuję od kilku dni.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Tylko może umówimy się w kilka-naście i napiszemy? Bo jedną zignoruje, ja tak pisałam o Bartessę to nawet nie odpisał...
co się dzieje? ![]() Oglądamy mecz ![]() 1 - w czasie hymnu ![]() 2 - oczywiście z przyjacielem trzeba się podzielić ![]() ![]()
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
ale kibic, przyjaciela taż zaprosil na mecz i maliny
![]() a ja umyłam okno, bo już swiata nie widziałam przez nie machnęłabym drugie ale bączek tam śpi....
#4429 |
Zakorzenienie
|
Jaki słodziak
![]() ![]() Katar mnie trochę męczy-wcześniej gardło mocno drapało, ale przeszło. Piję syropek dla kobiet w ciąży i herbatę z sokiem ![]() ![]() Idę budzić malucha, bo juz 3 godziny prawie śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Agawoo jak Amelka znosi rozłąkę z mamusią? tęskni bardzo?
Marinko uwielbiam cie hehehhe może jednak masz ochotę na tą Nataszkę ![]() mój żuczek śpi i ciekawe kiedy wstanie i o której pójdzie w nocy spać ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- oj ja pamiętam że w ciąży byłam chora aż wylądowałam na zakaźnym .... współczuję i dbaj o siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zadomowienie
|
właśnie odebrałam nocnik
![]() faaaaaaaaaaaaaaajny zaczynamy sadzanie ![]()
#4432 |
Raczkowanie
|
witam (z Warszawy)
dorwałam się do komputera ![]() a teraz trochę ponadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oliweczko trzymaj sie kochana - juz niedlugo bedzie mateuszek z wami.fajnie ze julia tak fajnie reaguje `na brzuch ![]() my sie inhalujemy - powiedzmy, ucieka diablica jednaa, ale musze skonczyc bo pewno zaraz przyjda po inhalator
![]() |
#4434 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi przykro ze tak kiepskie nocki macie Dzielna kobitka jesteś ![]() Wogóle nadchodzi mnie taka myśl ze wogole my mamy to musimy być silniejsze psychicznie i fizycznie Nawet ta moja nowa koleżanka z pracy pisała prace na studiach podyplomowych dlaczego kobiety posiadające dzieci potrafią sobie swietnie w pracy zawodowej. Ale to tak na marginesie Co do zmiany babci to moi rodzice wyjechali na "romantyczny" tydzień na Malte z okazji 35 roczńicy slubu A ze pracujee z tata nie za bardzo mogłam sobie pozwolić na pozostanie z Jasiem w domu. A jutro jadę z moim synkiem do urzędu dowroclwia pozalatwiac rożne papierki ![]() Oj tak przyczajony tygrys w rajtach Cytat:
Nie wiem co bym tym kobietom zrobiła gdyby to było moje dziecko Cytat:
![]() Lakier taki sam co brumeczka z rimmela A rzęsy sobie zrobiłam u znajomej kosmetyczki A wczoraj już resztki poobcinalam i ściągnęła, I teraz mam łysy oczy ![]() Cytat:
![]() U mnie okresu brak ![]() Zamykamy na kąpiel Miłego wieczoru ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Adaś slodziaku, pięknie potrafisz sie dzielić !
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD JACIEEEE !
Jadą do Szpitala z Dominikiem, bo dostał biegunki i pić nie chce. Mamy Trzymać WIZAŻOWE kciuki :kciuki :! ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Agulaabar u mnie ten sam problem,nie zmienam pampersa i nie zamieniłam na większy bo wydaje mi się, zę jeszcze jest za duży.Generalnie przemykam na to oko, bo nie sika codziennie.Nawet już myślałam sprawdzić mocz, bo dawno takich cyrków nie było... |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Wtajemniczenie
|
Jacieńku
![]() Dziewczyny co Wy z tymi @ ![]()
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja panna uklada sie do snu, ziewa, kreci sie i wierci w lozeczku, ale pewno usnie Ja prosze o kciuki, jutro zdejmuja mi gips i mam nadzieje ze jest ok Marinko i co z tymi twoimi wlosami, robilas to tsh?? Ja mam niedoczynnosc tarczycy od ósmego roku zycia, wiec oby to nie byla wina tarczycy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam inhalator i co ?????? I du.paaaa bo ucieka, krzyczy i płacze jak z niego leci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usiądź z nią i daj jej się zapoznać ze sprzętem ![]() Pokaż jaka fajna para leci,że musi trzymać przy nosku, nie poinhaluje ulubionego misia,lalkę. I pozwól jej sama trzymać. Ja nie zakładam gumki,bo wiem że nie usiedzi, daje je do rączki i mówię, że ma oddychać sobie fajnie a potem misiu i siedzi i się inhaluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.