Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 20:21   #3271
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Oj nie jest))

A ja jestem klasycznym przypadkiem szczuplutkiej osoby z niewielkim biustem i zawsze "przed" uświadomieniem nosiłam klasyczne 75B. Po zmianie widzę TAK WIELKĄ różnicę, że aż mnie korci mówić kobietom " spróbujcie!" - bo to na prawdę duża różnica. Przestałam mieć kompleksy, przestałam się wstydzić. Zaczęłam z czystym sumieniem nosić miękkie staniki, bez push-upów itp itd))

Ale widzę nawijko że też wiesz o co chodzi)
Łooo, to rzeczywiscie daleko idace korzysci

Ja tez kiedys sie tym interesowalam, pani w sklepie wszystko mi wyjasnila, dala dziesiatki stanikow do przymierzenia, ale jakos w kazdym mi cos nie pasowalo i w koncu nic nie wybralam.
A na all troszke sie boje zamowic.
Wczesniej mialam 65E, teraz nie wiem.
Niby kazde 65E powinno byc takie samo, ale czy tak jest w rzeczywistosci?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:24   #3272
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Lady : ja kupię z Alles : zaraz dam parę linkó przykładowych wzorów z allegro. Wiem, że są droższe - ale ja chcę nadal być kobietą a nie.. "dojną krową"...
Na prawdę chcę mojego dziecka, nie mogę się doczekać, zapewnię mu wszystko czego trzeba, ale sama też chcę się nadal dobrze ze sobą czuć po prostu.

Poza tym: odkąd noszę "uświadomiony rozmiar" to wiem już jak ważny jest dobrze dobrany stanik - zwłaszcza w czasie kiedy piersi się zmieniają - rośnie/lub spada waga, albo jest się w ciąży. Nie wyobrażam sobie miękkich bezfiszbinowców ( bo miękkie staniki bez gąbki lubię) i postaram się znaleźć taki - żeby było i wygodnie i kobieco.
Swoją drogą - podobno - nie ma nic gorszego niż staniki dla ciężarnych " rosnące razem z biustem" - to już w zasadzie lepiej bez chodzić.

Ugotowałam żurek dziś, taki pyszny i prawdziwy, jestem mega najedzona <3
a ja sie przyznam bez bicia... że nie wiem jaki mam rozmair... szczególnie teraz, gdzie moge sobie to zobaczyć żeby wiedziec? w sensie sa jakies tabelki czy cos? czy musze iśc do specjalnej Pani która mi doradzi??
Stary 2012-10-17, 20:29   #3273
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Się zapytam: dlaczego w sytuacji kiedy URÓSŁ BIUST (przede wszystkim on), ty zamiast miseczki zwiększyłaś obwód pod biustem??

Jak będziesz się dzisiaj rozbierać przed prysznicem to się sobie w lustrze przyjrzyj stojąc bokiem - czy ten obwód jest wyżej na plecach niż linia miseczki z przodu?
I gdzie się odciskają fiszbiny : dokładnie dookoła piersi, tuś pod nimi? (taki idealny obrys)

Bo tak na logikę to kochana : prawdopodobnie masz dużo za szeroki obwód, żeby stanik się trzymał i miseczki były wypełnione masz podciągnięte ramiączka. Wówczas te ramiączka ciągną resztę stanika do góry - i fiszbina przez to wrzyna Ci się w skórę pod piersiami, bo jest ciągnięta przez te ramiączka. Zostaje Ci taka czerwona rynienka, zdarta skóra i dyskomfort.
I jeszcze - złap za centymetr i zmierz się pod biustem - najciaśniej jak jesteś w stanie - tuż pod piersiami.
Jeśli w ogóle masz ochotę się nad tym chwilę zastanowić - zrób to wszystko.
Jeśli wymiar z centymetra wyjdzie Ci poniżej 80cm (bo taki masz obwód w stanikach teraz ) to masz odpowiedź czemu Cię boli skóra.
Zwiększyłam, z B na C (napisałam, ze kupiłam większy niż zwykle 75C, później kupiłam 80C - mierzyłam 75D, ale nei było mi wygodnie, a 80C leżał idealnie)

Obciśnięte mam tylko bezpośrednio pod biustem, gdzie przy siedzeniu (i lekkim zgarbieniu ) styka mi się "spód" biustu z brzuchem. No i odciśnięte nie są fiszbiny tylko zakończenie materiału stanika (nie wiem jak to inaczej napisać).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-17 o 20:36
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:29   #3274
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Łooo, to rzeczywiscie daleko idace korzysci

Ja tez kiedys sie tym interesowalam, pani w sklepie wszystko mi wyjasnila, dala dziesiatki stanikow do przymierzenia, ale jakos w kazdym mi cos nie pasowalo i w koncu nic nie wybralam.
A na all troszke sie boje zamowic.
Wczesniej mialam 65E, teraz nie wiem.
Niby kazde 65E powinno byc takie samo, ale czy tak jest w rzeczywistosci?
A co Ci w nich nie pasowało? Dawno to było? ( bo ja widzę różnicę odnośnie tego co jest w sklepach teraz a co było np 3 lata temu).
Czy każde 65E jest takie samo? Niekoniecznie. Tak jak np zawsze mi wypadało, że w Atlanticu mam inny rozmiar niż np w triumpie..ale punktem wyjścia, czyli tym od czego zaczynamy w ogóle szukać - jest obwód pod biustem, a nie miseczka. Jak znasz prawidłowy swój wymiar pod biustem - łatwiej szukać - zwiększając potem tylko miseczki, a zostając przy tym samym obwodzie.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja sie przyznam bez bicia... że nie wiem jaki mam rozmair... szczególnie teraz, gdzie moge sobie to zobaczyć żeby wiedziec? w sensie sa jakies tabelki czy cos? czy musze iśc do specjalnej Pani która mi doradzi??
Najpierw dobrze się zmierz. Teraz często w sklepach są akcje dobierania rozmiarów, to może pomóc. Ale samemu też da się do tego dojść - mnie się udało.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:30   #3275
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mnie staniki do karmienia totalnie przerazaja, bede kombinowac na wszelkie mozliwe sposoby byle tylko takiego nie kuoic
Ja miałam jeden, ale krótko karmiłam, teraz zdecydowanie dłużej chcę. Może dzięki temu młodsza nie będzie miała problemów z niejedzeniem

Cytat:
Lady : ja kupię z Alles : zaraz dam parę linkó przykładowych wzorów z allegro. Wiem, że są droższe - ale ja chcę nadal być kobietą a nie.. "dojną krową"...
Na prawdę chcę mojego dziecka, nie mogę się doczekać, zapewnię mu wszystko czego trzeba, ale sama też chcę się nadal dobrze ze sobą czuć po prostu.

Poza tym: odkąd noszę "uświadomiony rozmiar" to wiem już jak ważny jest dobrze dobrany stanik - zwłaszcza w czasie kiedy piersi się zmieniają - rośnie/lub spada waga, albo jest się w ciąży. Nie wyobrażam sobie miękkich bezfiszbinowców ( bo miękkie staniki bez gąbki lubię) i postaram się znaleźć taki - żeby było i wygodnie i kobieco.
Swoją drogą - podobno - nie ma nic gorszego niż staniki dla ciężarnych " rosnące razem z biustem" - to już w zasadzie lepiej bez chodzić.

Ugotowałam żurek dziś, taki pyszny i prawdziwy, jestem mega najedzona <3
Debrah, powiem tak: ja daaaawno temu, kiedy ważyłam ok 50kg i szczuplak byłam, mogłam wydawać po 25zł na stanik bo bez trudu rozmiar znajdywałam. Teraz to co o cenie piszesz - to dla mnie NORMALNY koszt stanika obecnie 75 e/f noszę, fajnie dobrany, na pewno tyle pod biustem bo ja teraz szczuplak nie jestem przed zajściem 72 kg zresztą pod biustem mi się nie zmienił obwód, natomiast miseczka tak.
Ogólnie lubię z fiszbinami i push up - zwyczajnie ładnie mi biust w takich wygląda, a i miseczki połączone nisko, nie wysoko zabudowane O takie:

http://moda.allegro.pl/biustonosz-so...706719823.html pierwszy lepszy link pokazuję, o łączenie miseczek mi chodzi.

Obok siebie mam sklepik, gdzie bez problemu mogę kupić te moje 75 e/f i taniej niż w necie ostatnio chyba 57zł dawałam za taki: http://www.intymna.pl/p1381,33,2,323...sz-push-up-882

A w ogóle firma mi się spodobała, AVA, spokojnie do 60zł się staniczek kupi.

Cytat:
Ale słuchajcie, bo mnie to troszkę dziwi - skąd Wam się te pręgi robią.
Że tak się powtrącam i będę trochę wścibska : Hosenko, ty się mierzyłaś pod biustem? Przecież z Ciebie szczuplutka lasencja, żeby nosić obwód 80 musiałabyś być kobietą mającą ok. 85cm POD BIUSTEM , a nie wierzę, że tyle masz.

Kolejne pytanko : Stańcie sobie bokiem do lustra - czy obwód z tyłu jest na takiej samej wysokości co miseczki, czy wyżej podjeżdża?
Ja miałam dziwną przypadłość przy Agatce - nie robiły mi się pręgi, zwyczajnie miałam tak wysoko brzuch, że jak siedziałam to mi naciskał pod biustem BARDZO i fiszbiny mi wbijał :/ Koszmar. Ból nie do zlikwidowania, na ostatnie 2mce ciąży kupiłam sportowe staniki bo każda fiszbina żyć nie dawała

Cytat:
Się zapytam: dlaczego w sytuacji kiedy URÓSŁ BIUST (przede wszystkim on), ty zamiast miseczki zwiększyłaś obwód pod biustem??

Jak będziesz się dzisiaj rozbierać przed prysznicem to się sobie w lustrze przyjrzyj stojąc bokiem - czy ten obwód jest wyżej na plecach niż linia miseczki z przodu?
I gdzie się odciskają fiszbiny : dokładnie dookoła piersi, tuś pod nimi? (taki idealny obrys)

Bo tak na logikę to kochana : prawdopodobnie masz dużo za szeroki obwód, żeby stanik się trzymał i miseczki były wypełnione masz podciągnięte ramiączka. Wówczas te ramiączka ciągną resztę stanika do góry - i fiszbina przez to wrzyna Ci się w skórę pod piersiami, bo jest ciągnięta przez te ramiączka. Zostaje Ci taka czerwona rynienka, zdarta skóra i dyskomfort.
I jeszcze - złap za centymetr i zmierz się pod biustem - najciaśniej jak jesteś w stanie - tuż pod piersiami.
Jeśli w ogóle masz ochotę się nad tym chwilę zastanowić - zrób to wszystko.
Jeśli wymiar z centymetra wyjdzie Ci poniżej 80cm (bo taki masz obwód w stanikach teraz ) to masz odpowiedź czemu Cię boli skóra.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

No właśnie - ja też miałam przed ciążą taki rozmiar.
Teraz mam 65E.

Nie wiem gdzie jest Alles stacjonarnie, poszukam chyba sobie, bo też się boję totalnie bez mierzenia. Albo chociaż sklep internetowy znajdę, żeby była opcja zwrotu po zmierzeniu, gdyby nie pasował.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

oooo, 10 dni na zwrot i bezpłatna dostawa
http://www.lovemum.pl/producers/alles

Na pewno wypróbuję!

Bo wiem, że w tych najbardziej popularnych sklepach - z moim małym obwodem nie mam czego szukać w stanikach do karmienia...

Obwód 65 można już dostać prawie wszędzie (Atlantic teraz ma - bardzo mi pasuje, a na przecenach można nawet za 20parę złotych kupić świetny stanik), ale stanik do karmienia to masakra jest i nie znajdę na bank;/
A do karmienia... ja na noc te sportowe zakładałam, bo bez mi niewygodnie było, więc tylko pierś wyciągałam a na dzień to spokojnie ze zwykłym sobie człowiek poradzi, a takie odpinane karmiące to np. na wyjście z domu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:35   #3276
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zwiększyłam, z B na C
AAa, bo ja nie zakodowałam zdania "najpierw kupiłam większy stanik niż zwykle" - przepraszam, namieszałam
Ale serio, zmierz się kobito, to niemożliwe jest żebyś ty miała 85 pod biustem

Bo obwód zaniżamy trochę zawsze - przecież materiał jest rozciągliwy, i jeszcze się można na różne haftki zapinać - więc jak kupimy mając 75cm pod biustem obwód 75 to najpewniej będzie za szeroki po prostu.

Teraz się dużo poprawiło w tych bardziej dostępnych sklepach co są w galeriach ( a co za tym idzie jest taniej niż np zamówić z brytyjskiej strony bieliźnianej) i nie wyglądają te staniki jak pancerniki.
Kiedyś było tak, że producent nie uwzględniał faktu, że np 65D to malutki biust jest - tylko się sugerował, że to przecież miseczka "D" i produkował stanik wysoko zabudowany z grubymi ramiączkami. Teraz widzę, że już tak nie jest. Normalne, mało zabudowane staniki o wąskim obwodzie na prawdę idzie znaleźć. A już parę razy na wyprzedażach kupiłam za całkiem niewielkie pieniądze.
Stary 2012-10-17, 20:35   #3277
bokeh
Zakorzenienie

Szaja a wcześniej ile karmiłaś??? Bo ja słyszałam od położnej, że najlepiej do 6 miesiąca lub jak zaczną ząbki wychodzić, bo po pierwsze potem mleko matki nie ma już tylu potrzebnych składników co np mleko drugie, i coś tam mówiła o nocnym karmieniu że wtedy dzieci szybciej łapią próchnice....
Stary 2012-10-17, 20:38   #3278
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja a wcześniej ile karmiłaś??? Bo ja słyszałam od położnej, że najlepiej do 6 miesiąca lub jak zaczną ząbki wychodzić, bo po pierwsze potem mleko matki nie ma już tylu potrzebnych składników co np mleko drugie, i coś tam mówiła o nocnym karmieniu że wtedy dzieci szybciej łapią próchnice....

ja slyszałam ze do roku najlepiej.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:40   #3279
Debrah
Zakorzenienie

Delicjanko : bo teraz znalazłam posta: a jak stoisz bokiem do lustra to obwód równo jest na plecach czy wyżej od miseczek?

Obwód się zaniża, więc mając np. 75 cm pod biustem - NIE BIERZESZ 75 obwodu, tylko 70 - ale równocześnie zwiększasz miseczkę.

Szaja: Być może Hosenkę nieszcześliwie dopadła ta przypadłość co Ciebie i nic się z tym nie da zrobić, ale dla ciekawości warto się zmierzyć.

Pewnie, że nikt się nie będzie męczył z fiszbiną jak się nie da wytrzymać, to trzeba sobie ulżyć. Ale ja bym najpierw wykluczyła błąd stanikowy.

Do spania - pewnie też kupię miękkie bez fiszbin - tylko po to, żeby nie brudzić odziezy i było gdzie wkładki laktacyjne wsadzić. Bo jednak spania w fiszbiną sobie nie wyobrażam. Człowiek się kręci we śnie, można sobie krzywdę zrobić.
Stary 2012-10-17, 20:43   #3280
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko : bo teraz znalazłam posta: a jak stoisz bokiem do lustra to obwód równo jest na plecach czy wyżej od miseczek?

Obwód się zaniża, więc mając np. 75 cm pod biustem - NIE BIERZESZ 75 obwodu, tylko 70 - ale równocześnie zwiększasz miseczkę.
Równo jest
a miseczke jak zwiększam?
Sory za takie glupkowate pytania ale ja to jestem ciemna w te klocki

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-17, 20:44   #3281
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi chyba do 2go rz karmila, z tego co kojarze

A jak przestajemy karmic albo, co gorsza, nie mozemy, to co sie dzieje z pokarmem?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:46   #3282
Hosenka*
Zakorzenienie

Debrah: myślę, ze właśnie jest tak jak pisze Szaja.

Co do dobierania rozmiaru, to jak pisałam, pare lat temu się tym interesowałam, nie pamiętam już jaki mi wtedy rozmiar wyszedł, ale dosyć szybko wróciłam do wcześniejszego kupowanego rozmiaru - było mi po prostu wygodniej.

Instagram

Stary 2012-10-17, 20:46   #3283
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci w nich nie pasowało? Dawno to było? ( bo ja widzę różnicę odnośnie tego co jest w sklepach teraz a co było np 3 lata temu).
Czy każde 65E jest takie samo? Niekoniecznie. Tak jak np zawsze mi wypadało, że w Atlanticu mam inny rozmiar niż np w triumpie..ale punktem wyjścia, czyli tym od czego zaczynamy w ogóle szukać - jest obwód pod biustem, a nie miseczka. Jak znasz prawidłowy swój wymiar pod biustem - łatwiej szukać - zwiększając potem tylko miseczki, a zostając przy tym samym obwodzie.
To bylo ok 2 lata temu.
Glownie nie pasowaly mi kroje, wiekszosc byla zabudowana, a ja takich nie lubie.
Akurat nie bylo rozmiaru w fasonie, ktory chcialam kupic i skonczylo sie na niczym.
Nie ukrywam, ze ceny tez mnie zniechecily - pamietam, ze jeden kosztowal 90 kilka zl, a reszta co najmniej 120-130zl.
Na all zdecydowanie taniej wychodzi, ale boje sie, ze nie bedzie pasowal...

To teraz walne gafe Czym sie roznia staniki do karmienia od tych zwyklych? Chodzi o to, ze maja odpinane ramiaczka tak, zeby wyciagnac piers? Czy moze miseczka sie w nich "otwiera"? (nie wiem jak to opisac)

Cholera, mialam isc spac...

Stary 2012-10-17, 20:47   #3284
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też byłam na brafittingu przed ciążą (albo na początku ciąży, już nie pamiętam sama... ), no i wcześniej nosiłam 75D albo 75C, a brafitterka dobrała mi 65G, ale koniec końców zdecydowałam się na 70FF, bo mi było wygodniej. Rozbieżność w rozmiarze gigantyczna, niby taki duży ten rozmiar, a w rzeczywistości idealny. Piersi prezentują się pod bluzeczką zupełnie inaczej (chociaż teraz noszę różne staniki, bo mi trochę napuchły i wróciłam do starych, luźniejszych). Także polecam Wam, tak samo jak Debrah.

Cytat:
Przykładowe:
http://allegro.pl/alles-mama-dream-b...641063247.html
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84
http://allegro.pl/caffe-latte-usztyw...700397688.html
http://allegro.pl/brenda-usztywn-biu...643284134.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...642141403.html
http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...684172376.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...712604324.html

Specjalnie wrzucam różną stylistykę, żeby pokazać, że chyba każda z nas coś by dla siebie znalazła.
Kupię jeden przed porodem i jeden pewnie po - jak będę bardziej wiedzieć co z rozmiarem.
Że drożej - trudno, nie muszę mieć 10 sztuk, mogę mieć 3 - ale takie, w których będę się dobrze czuć.
Śliczne, na taki to ja chętnie się skuszę. Na tę taniochę po 10-20zł to nie ma co nawet patrzeć, bo niszczy piersi, ale te są piękne.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:48   #3285
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
To bylo ok 2 lata temu.
Glownie nie pasowaly mi kroje, wiekszosc byla zabudowana, a ja takich nie lubie.
Akurat nie bylo rozmiaru w fasonie, ktory chcialam kupic i skonczylo sie na niczym.
Nie ukrywam, ze ceny tez mnie zniechecily - pamietam, ze jeden kosztowal 90 kilka zl, a reszta co najmniej 120-130zl.
Na all zdecydowanie taniej wychodzi, ale boje sie, ze nie bedzie pasowal...

To teraz walne gafe Czym sie roznia staniki do karmienia od tych zwyklych? Chodzi o to, ze maja odpinane ramiaczka tak, zeby wyciagnac piers? Czy moze miseczka sie w nich "otwiera"? (nie wiem jak to opisac)

widzialam takie na all co sie miseczke otwiera haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-17, 20:49   #3286
Konto usunięte

Cytat:
Króciutko, 5 tygodni tylko, bo mała dostała w ciągu 3 dni takiej skazy białkowej, że szok. 2 tygodnie buzię jej leczyłam :/

A karmić - WHO zaleca min. 6mcy, ale ja w dupie WHO mam bo oni co kilka lat zdanie zmieniają, jak chorągiewka. W praktyce ja dłużej niż do powrotu do pracy nie mogę, bo zwyczajnie nie ma opcji korzystania z przerwy na karmienie + dojazdy. Miałam np. tak plan, że kończyłam 13:40 a autobus o 15 dopiero!

Ale ogólnie dla mnie (podkreślam, bo różnie kobiety chcą i rózne zdanie mają - zresztą zobaczysz sama jakie jazdy na forum są z piersiowym i modyfikowanym :d wojny! ) to max do roku, potem nie uważam za niezbędne a bliskość - oj tam, Agatka dzisiaj kończy 2l. 5mcy i rano i wieczorem wciąga kaszę z butli (ogromny otwór, nie ssie jak dziecko bo tam się już dawno tak nie da ) i w dodatku ja tę butlę muszę trzymać a ona mi plecami do mnie na kolanach siedzi bliskość jak ta lala i bez piersi.

Cytat:

Szaja: Być może Hosenkę nieszcześliwie dopadła ta przypadłość co Ciebie i nic się z tym nie da zrobić, ale dla ciekawości warto się zmierzyć.

Pewnie, że nikt się nie będzie męczył z fiszbiną jak się nie da wytrzymać, to trzeba sobie ulżyć. Ale ja bym najpierw wykluczyła błąd stanikowy.

Do spania - pewnie też kupię miękkie bez fiszbin - tylko po to, żeby nie brudzić odziezy i było gdzie wkładki laktacyjne wsadzić. Bo jednak spania w fiszbiną sobie nie wyobrażam. Człowiek się kręci we śnie, można sobie krzywdę zrobić.
A pewnie, szczerze mówiąc co z kim gadałam to oczy wytrzeszczał że nie wie co mi jest Mało tego - pod lewą piersią w stronę brzucha miałam taki kawałek skóry, kilka cm2, ciągle zdrętwiały! aż mi lekarz nie wierzył a mnie się zdaje, że Agata mi uciskała nerw jakiś i stąd to wrażenie drętwienia. Po porodzie minęło.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:49   #3287
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...642295823.html

(jest pokazane jak się odpina 1 warstwa miseczki)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-17 o 20:52
Stary 2012-10-17, 20:49   #3288
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi chyba do 2go rz karmila, z tego co kojarze

A jak przestajemy karmic albo, co gorsza, nie mozemy, to co sie dzieje z pokarmem?
no ale wiesz u Marsi to było juz raczej przyzwyczajenie i dziecka i matki zresztą ona sama pisała że strasznie cięzko jej było odstawić.
Moja ciocia karmiła nawet 3 latke ale tego przykładu podawać nie będę
Stary 2012-10-17, 20:51   #3289
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37121852]A pewnie, szczerze mówiąc co z kim gadałam to oczy wytrzeszczał że nie wie co mi jest [/QUOTE]
Myślę, że to własnie mi się dzieje .... Co radzisz w takim razie?

Instagram

Stary 2012-10-17, 20:51   #3290
Debrah
Zakorzenienie

Delicjanka : ja bym spróbowała jedną miseczkę do góry i obwód jeden w dół. Chociaż przymierzyć.

Nawijka: no właśnie wiem, mnie też wtedy dużo nie pasowało, a teraz się cieszę bo producenci poszli po rozum do głowy i 65D wygląda normalnie, tak jak kiedyś przeze mnie noszone np 75B - tylko są węższe w tym nieszczęsnym obwodzie.

A czym się różni od normalnych stanik do karmienia? Chyba chodzi o tą "otwierającą się" miseczkę?? W sensie że jest taka jakby haftka, i tą miseczkę można otworzyć od góry? Tak to na fotkach zwykle wygląda??
Stary 2012-10-17, 21:00   #3291
Konto usunięte

Tak, te do karmienia mają na miseczce klapkę otwieraną. Czyli po prostu - stanik z klapą

Hosenko, mnie od biedy po prostu pomogło noszenie staników sportowych, wówczas miałam mniejszy biust i spokojnie w Gattcie znalazłam i w jakimś sporowym sklepie chyba Italian Fashion firmy? Zaznaczam -nie było idealnie, ale o niebo lepiej. Po porodzie dolegliwość minęła i szczerze mówiąc z ulgą wróciłam do fiszbin a w ciąży to tylko na wyjście wielkie wtedy fiszbinowe zakładałam, tzn. w ciągu tych 2 ostatnich miesięcy.
Stary 2012-10-17, 21:00   #3292
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ifwka- piękne dzieciątko urzekła mnie ta minka
Dziękuję kochane "_
Cytat:
Bylam rano na kontroli u onkologa (pisalam Wam, ze kiedys sie leczylam w poradni). Na szczescie wszystko ok, wyniki bardzo dobre

Potem zaszlam na oddzial do mojego bylego lekarza. Powiedzialam mu o ciazy i ucielismy sobie krotka rozmowe
Wysciskal mnie i wycalowal, tak sie cieszyl, ze udalo mi sie zajsc w ciaze
Niby drobny gest, a jak cieszy! Obcy czlowiek przejmowal sie moja sytuacja
Dobrze że wszystko w porządku, no i takilekarz przywraca wiare w ten zawód
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, ja nigdy nie używałam takich (karmiłam 2 lata) i nie zamierzam
JAk nie takie to co ??zwykłe ???
Cytat:
Pojawily sie dzis zdjecia maluchow, to i ja pokaze swojego
ŚLiczna fotka
Cytat:
no ale wiesz u Marsi to było juz raczej przyzwyczajenie i dziecka i matki zresztą ona sama pisała że strasznie cięzko jej było odstawić.
Moja ciocia karmiła nawet 3 latke ale tego przykładu podawać nie będę
No ja tak długo nie zamierzam, zreszta jak do pracy wrócę to i tak trzeba będzie odstawić.
Co do staników, to przyznaję bez bicia że ja przed ciążą standardowe 75 B, ale to też troszkę przez to że jest mało sklepów gdzie inne rozmiary można przymierzyć
Teraz nad takim sportowym myślę bo też mnie fiszbina w zwykłym pod biustem ściska i mi niewygodnie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:03   #3293
eff8
Zakorzenienie

ja tez nosilam 75 cos tam rozmiar stanika dopoki sie nie zaciekawilam co i jak i okazalo sie ze mam 65 E tzn. teraz i F juz za male sie zrobilo i pora zakupic kolejny rozmiar...

piersia karmilam 10 miesiecy ( a chcialam do roku) ale cora jakos sama odrzucila chyba juz sie nie najadala
pokarm mi bez problemu sam zanikl, nie mialam zadnych zastojow ani problemow, czasem tylko lekkie wycieki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:09   #3294
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heh szaja te wojny o mm a kp sa niesamowite

A tak z ciekawosci, ktoras chce od poczatku karmic modyfikowanym?

I powtarzam pyatnie, co sie dzieje z mlekiem kiedy sie dziecko odstawia albo dziecko nie chce cyca? Tak mnie jakos zainteresowalo.

Debrah ale powiem Ci, ze o ile biust naprawde ok wygladal w tym 65 d, to mi jakos niewygodnie bylo, chociaz podejrzewam, ze biust siemusi przyzwyczaic i dopasowac do nowego rozmiaru. W kazdym razie mojsie dopasowac nie zdazyl bo jak sie okazalo na slubie juz w ciazy bylam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

A karmic piersia nie wiem, jakos mi sie ubzduralo ze max pol roku chce zobaczymy, w praniu wyjdzie.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:10   #3295
Debrah
Zakorzenienie

Ad piersi : kurczę jak mi żyłki teraz widać O_o jedna żyłka to taka niemal sino-fioletowa, mam nadzieję, że toto zniknie potem

Dobrze chociaż, że narazie nigdzie rozstępów nie widać.
Stary 2012-10-17, 21:12   #3296
Konto usunięte

Powiem tak - ja odciągałam leciutko laktatorem - o tyle, by ulgę poczuć, NIGDY do końca bo wtedy się produkuje pokarm! dosłownie 30-40ml nawet. Po tygodniu przestało się mleko produkować i tyle. Czasem jest problem, coś dziewczyny na to biorą na receptę, bromergon? chyba?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A wiecie, co ja uwielbiam w byciu mamą? Że mogę bezkarnie zabawki oglądać i prezenty wymyślać właśnie na etapie gwiazdkowych jestem.
Stary 2012-10-17, 21:12   #3297
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
widzialam takie na all co sie miseczke otwiera haha
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...642295823.html

(jest pokazane jak się odpina 1 warstwa miseczki)
Tak wlasnie to sobie wyobrazam i pamietalam, ze mama takie miala.
Tylko, ze tu jest pokazany miekki stanik.
A np w tym usztywnianym: http://allegro.pl/caffe-latte-usztyw...700397688.html to sie chyba nic nie otwiera?

Cytat:
Nawijka: no właśnie wiem, mnie też wtedy dużo nie pasowało, a teraz się cieszę bo producenci poszli po rozum do głowy i 65D wygląda normalnie, tak jak kiedyś przeze mnie noszone np 75B - tylko są węższe w tym nieszczęsnym obwodzie.

A czym się różni od normalnych stanik do karmienia? Chyba chodzi o tą "otwierającą się" miseczkę?? W sensie że jest taka jakby haftka, i tą miseczkę można otworzyć od góry? Tak to na fotkach zwykle wygląda??
Zmierzylam sie teraz z ciekawosci.
Wyszlo mi, ze w ciazy powiekszyl mi sie obwod, a miseczka pozostala taka sama (teraz 75E).
Ja sie tak nie bawie

Stary 2012-10-17, 21:13   #3298
Debrah
Zakorzenienie

Co do karmienia - ja też chciałam 6 miesięcy. A jak Malutka zacznie normalniejsze rzeczy zjadać, i one się zamienią w posiłki prawdziwe - to chciałabym odstawiać piersiowe karmienie. Ograniczać ilość karmień, może zostawić najpierw nocne, a w dzień odstawić jak mi dziecko na to pozwoli)

Ale oczywiście plany sobie, życie sobie - się zobaczy:d

A Szaja jak to jest - jak dziecko z piersi zje to zostają takie wiszące "uszy spaniela" czuć, że ten cycek jest pusty i biustonosz się robi za duży?
Stary 2012-10-17, 21:14   #3299
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Heh szaja te wojny o mm a kp sa niesamowite

A tak z ciekawosci, ktoras chce od poczatku karmic modyfikowanym?

I powtarzam pyatnie, co sie dzieje z mlekiem kiedy sie dziecko odstawia albo dziecko nie chce cyca? Tak mnie jakos zainteresowalo.

Debrah ale powiem Ci, ze o ile biust naprawde ok wygladal w tym 65 d, to mi jakos niewygodnie bylo, chociaz podejrzewam, ze biust siemusi przyzwyczaic i dopasowac do nowego rozmiaru. W kazdym razie mojsie dopasowac nie zdazyl bo jak sie okazalo na slubie juz w ciazy bylam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

A karmic piersia nie wiem, jakos mi sie ubzduralo ze max pol roku chce zobaczymy, w praniu wyjdzie.
Ja też bym chciała z pół roku, ale no mowić to sobie teraz mogę ważne żebym w ogóle mogla
A mleko wydaje mi się że samo zanika. Pozatym nie znam się ale odstawianie to nie jest chyba taki proces że pyk wczoraj karmiłam dzis nie karmie? tylko stopniowe zmiejszanie ilości mleka matki w stosunku do wprowadzanych innych pokarmów? czy źle mówie? I wtedy pierś sobie reguluje to że już coraz mniej produkuje mleka? czy wymyslam ?
Stary 2012-10-17, 21:16   #3300
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie jest))

A ja jestem klasycznym przypadkiem szczuplutkiej osoby z niewielkim biustem i zawsze "przed" uświadomieniem nosiłam klasyczne 75B. Po zmianie widzę TAK WIELKĄ różnicę, że aż mnie korci mówić kobietom " spróbujcie!" - bo to na prawdę duża różnica. Przestałam mieć kompleksy, przestałam się wstydzić. Zaczęłam z czystym sumieniem nosić miękkie staniki, bez push-upów itp itd))
to 75B to chyba każda zaliczyła, a słyszałam od jednej babki w sklepei z bielizną, że "rozmair 75B jest jak yeti - każdy o nim słyszał, ale nikt naprawdę nie widział"
sama taki nosiłam, ale przed slubem poszłam do triumpha i babka mnie uświadomiła, że musze mieć większą miseczkę, bo obwód ok no i się przerzuciłam i jest super; teraz jeszcze zwiększyłam miseczkę ,ale obwód mam dalej taki sam;
a ostatnio moja mama mi opowiada, że chciała sobie kupić biustonosz, ale nie mieli z tego modelu miseczki B, a ona ma piersi 3 razy większe od moich a że jestem teraz cwana i wyedukowana to ją opieprzyłam, w internecie pokazałąm o co chodzi i następnym razem idę z nią

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości