|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Dzięki za polecenie ortopedy,ale Nie mogę znaleść gabinetu prywatnego tej pani w tarnowie,jakie objawy miały wasze dzieci na ząbki?moja od 2 dni w nocy budzi się co parenaście minut ,kwięczy,pcha strasznie rączki do buzi wszystko gryzie i do tego mega się ślini.Na dziąsełkach ma takie białawe plamki za bardzo Nie da się zobaczyć bo wystawia język i tak strasznie mlaska językiem mogą to być ząbki?
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- O rozszerzaniu diety jest tabelka w gazecie twój maluszek
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mam pracy. Miałam umowę do dnia porodu. Mają tam obecnie pełny skład, więc mnie nie potrzebują... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Ciekawe i merytoryczne opinie (oprocz postu czytajcie jeszcze, dziewczyny, jeden z końcowych komentarzy od dietetyczki). Przemyślę to jeszcze i chyba niedługo jednak zaczniemy z manną ze względu na, jak to w linku nazwano, okno immunologiczne... A Ty, pola, na co się zdecydowałaś? rozowa, tak, to mogą być zęby Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-17 o 20:29 |
|||
|
|
|
#4444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że między 5a 6 miesiącem jest okej. Nasz maluszek jest karmiony piersią i mama zdecydowała połączyć dwie wytyczne - wprowadzić gluten w 5mies, a resztę posiłków dopiero po 6 - uważam że to całkiem niezłe rozwiązanie.Cytat:
sama tez nie pojmuję tej rozbieżności między AAP a WHO. Ale zauważyłam taką zależność, że to co zaleca AAP z czasem również zaczyna zalecać WHO i podoba mi się ich racjonalne podejście do pewnych spraw.. a że u nich nadal tak nie jest... mam taki przedmiot który mówi o tym jak ludzie słuchają rad udzielanych przez lekarzy ( mówię tu o os dorosłych). i okazuje się że 90% społeczeństwa nie słucha zaleceń lekarzy więc nie dziwi mnie że w stanach nadal nie jest tak jak chciałaby akademia ![]() Na studiach ok, trochę się nudzę, mało godzin zajęć w porównaniu do licencjatu.. jedyna fajna rzecz jaka mnie czeka,to nauka ultrasonografii, w innych krajach standardem jest usg wykonywane przez położną, podobno ma to również wejść do polski, by położna w całości samodzielnie mogła prowadzić fizjolgiczną ciąże ( podkreślam że fizjologiczną )Miałam propozycję dorobienia sobie - by zajmować się od stycznia niemowlaczkiem, ale pokrywa mi się niestety z zajęciami i musiałam odmówić
|
||
|
|
|
#4445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciek go goni ![]() Ja niektórych zabawek nie wyparzyłam i dziecko żyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle mądrości się od lekarzy nasłuchałam, że odpuściłam. Kieruję się instynktem i do tej pory dobrze na tym wychodzimy, i niech tak zostanie. Na temat rozszerzania diety też z lekarzami nie rozmawiam, bo każdy co innego mówi... Jak w każdym temacie zresztą ![]() Cytat:
Skierowanie... różnie. U kism, jak napisała, na dany rok kalendarzowy. U mnie miesiąc na zabiegi fizjoterapeutyczne i na USG. Najlepiej zadzwoń tam gdzie masz się udać i zapytaj. Cytat:
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marzy mi się żeby w każdym mieście tak było. u nas niestety u położnej jest się tylko na wywiad przed wizytą u lekarza,a szkoda...
|
|
|
|
|
#4448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedynie sok robiony z jabłek i marchwi wypije (łyżeczką), a tak to albo pluje (z łyżeczki) albo gryzie smoczka (z butelki). Nie wiem jak go nauczyć, chyba po prostu trzeba próbować do skutku ![]() A propos kup - pytanie do dziewczyn, które już rozszerzyły dietę: Seba ostatnio robi kupy takie jak dorosły i nie wiem czy to dobrze czy źle Gdzieś od tygodnia ma już jeden posiłek warzywny, oprócz tego praktycznie codziennie dostaje jabłko, jako dodatkowa przekąska/uzupełnienie jednego karmienia.Cytat:
Teraz to już nie wiem czy go nie przekarmiam. Nie wygląda na jakiegoś strasznego grubaska, chociaż pyzy ma spore i chudzinką nie jest, ale apetyt ma straszny ![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś na kontroli bioderek i w zasadzie jest już dobrze, ale jeszcze mamy popieluszkować 3 tyg. i po tym czasie na USG i mam nadzieję, że pożegnamy się z tym nieszczęsnym kokonem między nogami ![]() Idę jutro złożyć wniosek o urlop wychowawczy, trzymajcie kciuki, żeby szef nie dostał zawału
|
|||
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aga miała na myśli chyba min 100 ml. Niech Sebuś je na zdrowie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na jak długo? Fajna pogoda ma być teraz. Może byśmy się spotkały w pt w parku, claudik, rinco??? Dla mnie godzina zupełnie dowolna - w pt i sb urzędujemy z Kajutkiem we dwójkę tylko Tż na szkoleniu, a Maksiu z babcią w Zakopcu.
|
||||
|
|
|
#4451 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie jak to jest z tymi kupami? też miałam pytać... Marcia dostaje marchewkę, marchewkę z ziemniakiem, marchewkę z ziemniakiem i pietruszką i kupy są mocno marchewkowe. czasem to wygląda tak jakbym tą zupkę na pieluszce rozsmarowała u was też tak jest czy to coś nie tak z trawieniem u Marci? ![]() rinco - powodzenia jutro! ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- dziewczyny myślałyście już nad prezentem dla naszych maluszków na święta? wiem, wiem trochę wcześnie pytam ale u nas w sklepach już są ozdoby świąteczne i tak się zastanawiam fajne są zabawki zachęcające do raczkowania
|
||
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabawki tego typu mam po pierwszym dziecku, pomysłów na prezenty brak. Ewentualnie jakiś jezdzik bo tego nie mamy.
|
|
#4453 | |||||
|
Zadomowienie
|
ddzień dobry
![]() Cytat:
a Kaj idzie do żłobka bo nie masz z kim go zostawić tak?Tosia praktycznie nie śpi w ciągu dnia, tzn. śpi , ma 1 drzemkę 30 minutową i to albo po butli, albo na spacerze po godzinie krążenia dookoła osiedla ....sporadycznie uda mi się ją uśpić w łóżeczku, więc aby zasnęła trzeba się trochę postarać a żeby spała trzeba być naprawdę ciuchutko - taki lekki ma sen ;/ w sobotę pojechaliśmy z mężem na zakupy i zostawiliśmy małą u teściów, nie było nas dosłownie 2 godziny, gdy P. przyniósł Tosię do domu ( 2 min drogi) spała mu na rękach i potem przez ponad 2 godziny spała snem kamiennym... zastanawiałam się co oni jej tam robili, bo to się po prostu nie zdarza... oczywiście teściowa mówiła, że mała była bardzo grzeczna i zero problemu ... a potem się wydało ( siostra męża powiedziała), że malutka cały czas płakała i marudziła, oni nosili ją na rękach, nie wiedzieli co zrobić.... może gdyby czasem mnie posłuchali co trzeba zrobić w razie płaczu czy marudzenia ...... ![]() ogólnie muszę chyba zmienić nastawienie na pozytywne ale mi się to nie udaje... stosunki z teściami psują się co raz bardziej odkąd jest Antosia... może przesadzam ale chciałabym dla mojego dziecka jak najlepiej... gdy pójdę do pracy będę się starała wynegocjować choć trochę czasu spędzonego u nas w domu pod opieką babci aaa jeszcze zapytam ( na pewno wcześniej już pisałaś ale ja nie nadrobię ) na jakiej rozmowie kwalifikacyjnej byłaś jeśli można widzieć? Cytat:
co do uciekającego oczka to wydaje mi się, że teraz właśnie bardziej jej ucieka niż kiedyś ;/ ehh jakbym czytała o swoich teściach.... moja mama tak nie robi....nie wiem od czego to zależy, przecież oni też mieli malutkie dzieci...dziecko nie jest do zabawy Cytat:
i ja chciałabym być szefem dla samej siebie, myślę nad tym już od dłuższego czasu ale nic wymyślić nie potrafię... nic co by się opłacało naprawdę... Cytat:
![]() co do skierowania rzeczywiście będę musiała przedzwonić, myślałam, że wszędzie skierowania mają taką samą ważność Cytat:
kupka marchewkowa, Tosię brzuszek nie bolał, nie marudziła więc tak chyba ma być ![]() nie myślałam jeszcze nad prezentem dla naszego brzdąca, na pewno zostanie hojnie obdarowana ze strony rodziny męża czyt, dziadków i chrzestnego my prawdę mówiąc nie możemy sobie pozwolić na jakiś super prezent i trochę mi przykro z tego powodu... miłego dzionka |
|||||
|
|
|
#4454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co tu dziewczyny piszą to że to stara szkoła może i tak jest ale to w końcu lekarka sam nie będę robić nic na własną rękę. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
ja lubię dobrze się rozejrzeć zanim kupię myślałam może właśnie jeździk i nawet jeden wpadł mi w oko na allegro ale mam nadzieję że trafie na niego gdzieś na żywo .
|
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Bardzo chciałabym do Was znów dołączyć. Jak zaszłam w ciaże to zaczełam z Wami pisac ale nie wyrabiałam czasowo zeby kontynuowac, pewnie mnie juz nikt nie pamieta. Jestem mama Aneczki urodzona 19.06 wiec jutro skonczy 4 miesiace wiec jesli pozwolicie to chciałabym dołaczyc do waszej dyskusji
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba żartujecie??? Od południa cisza?
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby udało się dojść do jakichś kompromisów A Twój tż pewnie znowu nie widzi problemu? ![]() Tak, właśnie, nie mam z kim Kaja zostawić. Jest to dla mnie problem, ale do pracy trzeba iść, życie... Tysiące dzieci chodzą do żłobków i mają się dobrze, więc i ja nastawiam się pozytywnie. Wiedziałam, że będzie musiał iść do żłobka jeszcze zanim sprowadziliśmy go na ten świat ale nie uważałam, że jest to powód, aby zaprzestać powiększania rodziny ![]() Można A co do prezentów to nie martw się ich wartością, na pewno dajesz swojemu dziecku wszystko, co jest mu potrzebne! W różnym sensie i naprawdę uważam na dzień dzisiejszy, że nic mu nie brakuje. Ja to chyba nawet nie miałam połowy tej ilości zabawek... Można znaleźć dużo niedrogich a mądrych zabawek, a jak mu się zamarzyło coś droższego, to babcie albo chrzestni składali się razem z nami na jakąś okazję i tak to wyszło ![]() Cytat:
I to chyba nie raz, a kilka dobrych razów dołączałaś W każdym razie zapraszamy, świeża krew zawsze mile widziana! ![]() A propos Ariya, nacia, co z Wami??? joss, też mi się zdaje, że od kilku dni nic nie pisała ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- pietrusia, śliczny avatar |
||
|
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale poczekam na męża jeszcze, bo wyjechał i wraca jutro i podejmiemy decyzję. Wydaje mi się że faktycznie zaczniemy teraz trochę tej kaszki manny podawać. Co do prezentów gwiazdkowych dla malucha, to nie wiem, czy coś będziemy kupować. W zimie najprawdopodobniej szykuje nam się przeprowadzka, więc nie chcę zbierać gratów. Ewentualnie kupimy coś na później - np jakieś fajne książki, niech już zbiera na przyszłość ![]() A takie małe dziecko w zasadzie prawie nic nie potrzebuje - przede wszystkim rodziców i ich miłości ![]() A ja byłam dzisiaj na długiej przejażdżce rowerowej z Antkiem, pogoda u nas przecudna. A wieczorem wybieram się do teatru - młodzież idzie wcześniej spać, przyjdą dziadki posiedzieć, a ja się trochę oderwę ![]() _agata, (i inne mamy chustujące), jakim wiązaniem motacie dzieci? My ciągle w kieszonce, ale jak jest mocno rozbudzony, to się rozgląda mocno i wierci, już by chciał więcej widzieć. NA noszenie na plecach jeszcze za wcześnie, bo nie siedzi jeszcze. Myślałam o wiązaniu na biodrze, próbowałyście? |
|
|
|
|
#4458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witak z powrotem ![]() Cytat:
Ale u mnie żłobka nie ma więc jakos musze sobie poradzić.A moje poszukiwania pracy na razie bez rezultatu.Chodzę składam CV i dupa...Co do zabawek Szymonkowi jeszcze nic lepszego nie kupiłam,kupiłam gryzak i to wszystko,on woli Filipowe auta lub gazete lub bardzo uwielbia szelestki Dziecka nie ma kiedy się bawi zwykłą reklamówką.O tyle o ile Filip miał fajne zabawki Szymek ich mieć nie będzie.Bo nie kiedy coś kupiłam co wydawało mi się fajne a np filip tego nie chciał no i teraz materialnie już nie tak.AAA i babcie,dziadkowie ciocie zawsze cos przyniosąUgotowałam dziś sama marchewkę-pierwszy raz Szymonek pochłonął ją aż miło było patrzeć,że coś co mama ugotowała dziecko jadłoFilipkowe ząbki narazie zaleczone,kontrola za 4m-ce |
||
|
|
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nalezalo mi sie Cytat:
A jak to jest z tym zywieniem bo czytalam na necie ze jak sie karmi piersia to pierwsze potrawy zeby wprowadzac dopiero po 6 miesiacu zgłupialam bo Kamilki piersia nie karmiłam i zaczelam jej wprowadzac juz po 4 m-cu
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak Ty wozisz Antka w tej przyczepce do roweru? Przecież On jeszcze stabilnie nie siedzi Nie boisz się, że na wszystkich nierównościach Jego kręgosłup cierpi? Kiedyś się już nad tym zastanawiałam i zapomniałam zapytać
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę chwaliła syna Na szczepieniu nawet nie zakwilił, za to podrywał pielęgniarkę , a na USG lekarzaA teraz będę się chwaliła ![]() Dziś kupiłam Szymonowi kurtkę Harley Davidson na 2 latka No i od jutra zaczynam regularne podawanie manny (czyli "glutenowej szczepionki"). Podajecie codziennie czy co kilka dni? |
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Rozgląda się na prawo i lewo, widocznie wystarcza mu to.Kilka razy zamotałam go w 2X ale jakoś nam nie pasuje. Nóżki za szeroko, głowa mu przez to łączenie wychyla się do tyłu... bardzo kontrowersyjne wiązanie. Na plecach jak najbardziej można niesiedzące motać, tylko raczej potrzeba kogoś do pomocy, kto poda dziecko, bo usadzić nie można przed wrzuceniem na plecy. Widziałam dziewczyny motają nietrzymające główki, ale to doświadczenia trzeba, mnie go brakuje ![]() Na biodrze będę próbowała, ale jeszcze trochę, jak nam kieszonka się znudzi. A ja mam co motać, ponad 9 kilo już Chociaż Antoś też pewnie koło tego![]() Cytat:
Chodzik odpuść, szkoda dziecka. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Nieco o butach dla dzieciaków http://www.edziecko.pl/rodzice/1,111...a_dziecka.html
|
|
|
#4463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Antoś ma do przyczepki taki specjalny hamaczek dla niemowląt - od pierwszego miesiąca życia. Cytat:
) będę podawać codziennie.pokaż zdjęcia kurtki! musi być fantastyczna ![]() no i gratki dla dzielnego synia ![]() Cytat:
A co do chusty, ja dzisiaj próbowałam na biodrze, ale coś nie bardzo - bo nie bardzo wiem jak dociągnąć dobrze. Ale wybieramy się niedługo na jakieś spotkanie dla eko-freaków ![]() i mają być między innymi warsztaty, to popróbujemy te plecaczki. Antka nie ważyliśmy juz jakiś czas, ale 9 chyba jeszcze nie osiągnął. Mój mąż też chętnie nosi (nadrabia te 9 miesięcy
|
|||
|
|
|
#4464 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle ostatnio jestem strasznie mało mobilna, mąż siedzi w pracy, muszę tatę prosić, żeby mnie zawiózł z dzieckiem do miasta, a on też nie zawsze ma czas. Jest jeszcze co prawda autobus, ale jakoś nie mam przekonania. Ktoś by mnie pewnie i tak musiał odprowadzić na przystanek i wsadzić mi wózek, bo sama nie dam rady. A z kolei w chuście to Seba wytrzyma godzinkę i zaczyna marudzić. Trochę masakra... Cytat:
Jak potrzebuje jakiejś nowej zabawki to kupuję na bieżąco ![]() Cytat:
Natomiast mam pytanie czy Wasze dzieci w tym wiązaniu trzymają mocno główkę i odchylają się jakby do tyłu? Seba jak nie śpi to siedzi prosto i patrzy. On już całkiem pewnie trzyma główkę, ale nie wiem czy to jest dobre na jego kręgosłup? I jeszcze jedno: jak jest w chuście to trzyma główkę tylko w jedną stronę i nie da mu się przekręcić na drugą, albo przekręca tylko na chwilkę i z powrotem wraca na tamtą stronę. Potrafi tak trzymać głowę godzinę! Nie wiem czy to nie jest szkodliwe. Nie wiem też jak go zachęcić, żeby się więcej rozglądał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- No i byłam dziś w pracy Wzięłam też Sebę, żeby się zapoznał z robotą od małego Złożyłam wniosek o urlop wychowawczy (póki co do końca maja 2013). Szef nie dostał zawału, a wręcz zaskoczyło mnie, bo bardzo pozytywnie zareagował. No i najważniejsze, że po urlopie mam do czego wracać
|
|||||
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Poczytalam ale niewiele pamiętam
jedno ważne, ortopeda powiedział na badaniu bioderek żeby czasami nie przyszło mi do głowy sadzac dziecka w chodziku (to moje drugie dziecko wie już to słyszałam). Szkodzi dziecku My po kontroli, o glutenie to oni tutaj nic nie wiedzą, niby po co go podawać waga 7100 no i nie zaszczepia mi dziecka na gruźlicę i żółtaczkę
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Długa przerwa za mną, ale miałam trochę smutnych chwil w życiu rodzinnym i nie miałam ochoty zaglądać na wizaż. Widzę, że trochę nowych informacji się pojawiło, kism mam gratulować nowej pracy ?? (nie doczytałam, przepraszam, i chyba nie nadrobię mimo , że nie mam jakoś mega dużo , ale nie dam rady ). Ja też chodziłam do żłobka przez rok, ale w zsadzie to podobno byłam w tym żłobku parę tygodni jakby tak zebrać do kupy wszystko. Podobno bardzo chorowałam, wiadomka... jakże by inaczej. W koncu nad moją mamą zlitowała się sąsiadka , która została moją nianio- babcią. Cytat:
Warto zapytać lekarza, u nas zwróciła na to uwagę nefrolożka a potem pediatra i lek. rehabilitant. W ogóle muszę Wam powiedzieć, że dopiero teraz wiele rzeczy zrozumiałam w związku z tym naszym napięciem mięśniowym. Wszystko zaczęło mi sie składać w jedną całość : problemy z karmieniem piersią, nadwrażliwość, brak snu, nadaktwność, niepokój i rozdrażnienie...... ehhhhh , żałuję, że nie poszłam wcześniej, na prawdę. Teraz Borys jest kochanym dzieckiem, po prostu nie wyobrażam sobie , żeby mógł być jeszcze fajniejszy |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaa no i mamy ZĘBA!!!!!! aż jednego. czekamy aż się pojawi w większej okrasie. na razie tylko ledwie co wystaje.
Chrzest też już za nami.. uffff... DSC_0005.jpg IMG_0893m.jpg |
|
|
|
#4468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dziadkow albo chrzestego pewnie dostanie krzeselko do karmienia. A my jeszcze pewnie cos kupimy jak nam wpadnie w oko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie pediatra odradzal herbatki i soczki najlepiej dawac wode. My w poniedzialek bylismy na szczepieniu. Domino wazy 6.6kg i ma 68,5 cm wzrostu ( lekarz mowil ze bedzie z niego wysoki chlopak )
|
|
|
#4469 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Haha, jak się położyłam do łóżka to sobie tak myślę "napisałam "chodzik" i zapewne będą gromy ",a mi chodziło o chodzik, ale taki pchacz, co to pomaga dziecięciu się utrzymać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za ząbka i Bo świetnyDziś uderzam na Rossmann po Gerbery, ciekawe jak na mnie spojrzy sprzedawczyni, jeśli każę jej zrobić np. 4 paragony, bo będę chciała skorzystać z kodu rabatującego
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-19 o 08:16 |
||
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o kurde, rewelka na kurtała |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

myślę że między 5a 6 miesiącem jest okej. Nasz maluszek jest karmiony piersią i mama zdecydowała połączyć dwie wytyczne - wprowadzić gluten w 5mies, a resztę posiłków dopiero po 6 - uważam że to całkiem niezłe rozwiązanie.
Ja wciąż się waham. Kaj skończył 5 mies., ale jeszcze nic poza piersią i wodą w lecie nie dostał.
mam taki przedmiot który mówi o tym jak ludzie słuchają rad udzielanych przez lekarzy ( mówię tu o os dorosłych). i okazuje się że 90% społeczeństwa nie słucha zaleceń lekarzy

Gdzieś od tygodnia ma już jeden posiłek warzywny, oprócz tego praktycznie codziennie dostaje jabłko, jako dodatkowa przekąska/uzupełnienie jednego karmienia.

Wiesz, ja teraz wypracowuję u siebie takie konformistyczne nastawienie w związku z pójściem Kaja do żłobka... Najchętniej to bym dzieciaka jeszcze rok czy dwa w domu potrzymała
ale skupiam się na pozytywach sytuacji i staram się możliwie jak najbardziej zmniejszyć negatywne skutki
Wiem, że powrót do pracy dobrze mi zrobi, ale mam tyle obaw, co każda z Was. To jest naprawdę ciężkie. Zrozumiałam pewne rzeczy dopiero, gdy stałam się mamą. 
Szymonek pochłonął ją aż miło było patrzeć,że coś co mama ugotowała dziecko jadło
Na szczepieniu nawet nie zakwilił, za to podrywał pielęgniarkę