|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Korzystam z chwili wolnego. Dziękuje wam za diagnozę on-line. To była 3-dniówka.
Za co nam Patika zbanowali? |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Dominiku trzymam kciuki
Zdrowiem kochany ![]() Cytat:
![]() Odstawienie ciężka sprawa Jeszce niedawno miałam myśli ze zbyt szybko podjęłam taka decyzje itd. To tak jak bym z premedytacją zerwali jakaś wież A z drugiej strony są tez pozytywy w postaci właśnie lepszego snu, Sucha bluzki w pracy, lampka wina itd
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
eve kochana no zrobiłam dziś - to tsh, prolaktynę, testosteron, potas, morfo. i to całe crp. Jeszcze nie wiem nic, bo jutro dopiero podjadę po wyniki.
A jak ta niedoczynność się ujawniła u Ciebie? co powodowała? bierze się leki całe życie ?( ja przyzwyczajona do tego, też mam refluks przełykowo- żołądkowy, przewlekłe dziadostwo ). Włosy dalej lecą garściami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
moja sie tez nie daje inhalowac, ale tu niestety musielismy na sile, czasem sie zapatzryla na reklamy w tv, ale ogolem oswajanie sie nic nie dalo, nawet pokaz, ze mama i tata tez oddychaja.
#4445 |
Zakorzenienie
|
o nie, biedny Domiś
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Oliweczka1985;37116 612
A wiesz, że moja ostatnio ma ten sam problem...czasem muszę Ją w nocy przebierać, bo plama- a ostatnio jak ją podniosłam, to poszły siki mi po brzuchu ![]() [/QUOTE] Sleep & Play to straszne dziadostwo. Tylko te pieluchy młoda przesikiwała. Wodaqua - wpadaj częściej |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi, szyja wygląda tak trochę inaczej przy tarczycy? Ja mam niby normalną.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Marzena kupiłaś ten komin który wstawiałaś? dla Haniołka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() używamy wyłącznie zielonych pampersów może już powinniśmy przejść na 4+ jacieeeee i Dominik - szybkiego powrotu do domu ![]()
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Marina tak szya wygląda ciut inaczej,przy niedoczynności często też ponoć się pocisz i niby tyjesz.Jak wyjdzie Ci za duże TSH to będziesz musiała zrobić Ft3 i ft4.MI wyszła niedoczynność w ciaży,teraz mam isć do doktorka,ale czekam na kartę z ubezpieczenia które sobie załatwiłam w pracy, żeby nie latać prywatnie i płacić,tylko dzwonie na infolinie umawia mnie do najbliższego doktora ktory ma podpisaną umowe z tym ubezpieczycielem u którego Ja mam i jadę.Na miesiac place 121zl za nas trzech i każdego lekarza możemy mieć za free..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Witam i ja z bolącym gardłem. Epidemia jakaś czy co? Dacie radę trzymam ![]() Zdrówka dla Ali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. O swoje wiadomo dba się bardziej. Mam nadziję że kiedyś i ja będę całkiem niezależna mieszkaniowo. 3. Słodziak ![]() Dziękujemy za komplement. Pytałąś o serce-bóle w żebrach i klatce czuję od ok. 11 rż. Kołatania i tachykardia zwiększyły się po ciąży. Rzeczywiście prezes. Cudowny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama tez nam czasem mówiła że wyglądamy jak Sigma i Pi. Cytat:
Nie dziwię się, że panikujesz, ja ostatnio na samą myśl że mogłąbym być w ciąży mało zawału nie dostaję a TŻ to już wogóle. A jeszcze niedawno było inaczej, chcieliśmy drugie ale póki co nie ma warunków ![]() Moje zdrowie- to wszystko są niestety predyspozycje genetyczne. W rodzinie sami sercowcy. Cytat:
Julek za to ostatnio wszystkie misie nosi, musi je potulić,pobujać,odkłada i bierze następnego. Takim sposobem w całym domu leżą misie. Są wszędzie. Mam wrażenie że gdzie nie spojrzę lezy miś. Dziś Jul wziął majtki TŻ, z szuflady zaczął je nosić, bujać, tulić. ![]() Popołudniu próbował wysmarkać się do swojej skarpertki... Bo Jul umie już trochę dmuchać nosek. Cytat:
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niby nic do mnie nie pasuje z tych objawów. No ale zbadać zawsze warto. Dobrze masz z tym ubezpieczeniem teraz, bardzo fajna sprawa.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
A, kupiłam dziś Julkowi kredki. Coś tam porysował ale widzę, że bardziej interesuje go opakowanie niż zawartość.
Dziś w nocy tak bolały mnie plecy (mięsień pod łopatką), żę myślałam,że nie wstanę. Boli dalej ale mniej. Znalazłam przyczynę. Na jednej ręce ciężka torebka i Julek plus buty na 7 cm obcasie. A że mam skoliozę to też swoje robi. Dziś już do sklepu szłam w płaskich butach, bez torebki (dziwnie ale o ile lżej). Aha.Pochwalę się. Moje dziecko dziś tylko dwa razy piło mleko.Przez cały czas jadł to samo co my. Obiad,kisielek z jabłkiem na śniadanie,jabłka w cieście zrobiłam itp. Normalnie jestem z niego dumna bo zawsze tyle mleka doił i nic innego nie chciał. Wklejam łobuza. Jakość marna bo to moim telefonem ze słabym aparatem a i Julka ciężko w biegu uchwycić.
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Marina a miałaś coś na włosy z firmy RADICAL ?Ja mam mgięłkę na wzmocnienie i jak psikam codziennie to czuje różnice, włosy są mocniejsze, wiem że jest z tego odżywka którą musisz wmasować w głowę aby dostała się do cebulek i wzmacnia nowy wychodzący włos. Firma nie jest droga, a jest na bazie ziół jakiś. Nie kupuj w aptece bo są droższe, w każdej dobrej drogerii je znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki z info. jestesmy wielbicielami Tygryska i chyba bede musiaął takie sobie sprawic tzn. Martynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadczynnosc chudniecie, szyja bez zmian, bo choroba jest w srodku szyi, a nie wychodzi na zewnatrz Najlepiej poczytaj na necie, jest duzo info. Tak jak mowilam mnie z TSH nie wychodzi tarczyca, tylko widac po szyi i na usg. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przyszla pielegniarka i mi obudzila Mery ![]() ![]()
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Ale się tu dzisiaj dzieje.
![]() Patik, będzie brakowało Twoich postów - czekamy. ![]() ![]() Jaciee, o matko biedny Dominik, jeszcze biegunka się przyplątała. ![]() ![]() Crazy, Patik zbanowany za wstawianie linków do sprzedawanych przez siebie rzeczy na allegro... Dobrze, że to tylko trzydniówka. ![]() Agula, ja również polecam bidon Avent. ![]() ![]() Żaneta, no nie kupiłam w końcu, bo nie było już koloru który mi się podobał. ![]() Czy mam rozumieć, że u Was zaczęły się starania o rodzeństwo dla Emi???? ![]() Natka, prawdziwy Pan prezes. ![]() ![]() Aania, no proszę jak Adaś dba, żeby i misio miał pełen brzuszek. ![]() Chelsea, u Nas dokładnie to samo. Hania roznosi swoją pluszową rodzinę po całym mieszkaniu. ![]() ![]() Biedna jesteś że już od tak młodego wieku zaczęły pojawiać się problemy zdrowotne. ![]() Wodaqua, jak miło Cię widzieć. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumku, ekhem....Nic nie chcę mówić, ale zobacz jakie masz sprzyjające warunki do prywatnej wizyty u Piwnookiej. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-17 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komentarze pod adresem mojego prezesa
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -1:1? 1,5 miesiąca i rzęsy będą jak dawniej ![]() Cytat:
![]() 1. 27 czerwiec br. 2. 17 październik br.- przód 3. tył |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Marzena anty nie biorę i doszliśmy do wniosku, że jak będę w ciąży to znak, że to ma być teraz, a jak nie to musimy czekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Jacieeee,trzymam mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||||||||
Zakorzenienie
|
PYATANIE:
czy któraś z szanownych pań ma kocyk La Millou albo Little Sophie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czołem Prezesie ![]() Identyczne zdjęcie, jak to gdzie Domek zagląda do tunelu, zrobiłam w sobotę mojemu mężowi ![]() Ja też go biorę jak tylko coś się dzieje, albo czuję, ze może się zadziać. Ale tak jak piszę - bardziej dla głowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślę o Tobie często... Po kolei: - brawa dla Zosi za postępy. Tak samo czuję, jak patrzę na Tymka i jego codziennie nowe umiejętności ![]() - to samo powiedziałm do mężą jak przyszedł tymka kombinezon: że z niego cała (cały?) Sigma ![]() - ale twardzielka z Zosi ![]() Wpadaj czasem ![]() Cytat:
![]() I nawzajem!!! A Ty, Mateuszku, przystopuj z tym rośnięciem ![]() Cytat:
![]() ![]() Lecę dalej...
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koleżanka ma i powiedziała, że lepszego nie miała ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-10-17 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |||||||
Zakorzenienie
|
I dopiero teraz piszesz!!! A może dałabyś się zaprosić na jakąś kawkę i ciacho
![]() Cytat:
![]() - Święta racja ![]() ![]() - Ale czad mają rodzice ![]() (Bo np. mój ojciec 3 dni po hucznych (!) obchodach 30 rocznicy wyprowadził się z domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już się przymilałam wyżej do Piwnookiej ![]() Rośnie w oczach ![]() ![]() A na pierwsze zdjęcie mój syn powiedziałby: BRUM BRUM ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi się podobają zwykłe, nie muchowe. W sówki szczególnie ![]() Little Sophie z wyglądu są bardzo podobne i zastanawiam się czy i jakościowo takie same... A myślisz o tym średnim 80x100 czy dużym 110x140?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-17 o 20:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Mnie kocyk się tez podoba,ale cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Wiem,że ja tak z dolotu.
Wam tez szwankuje allegro? Nie mogę zobaczyć najniższej ceny?
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten największy, bo wydaje mi się, że tego małego się nie opłaca. Ten większy na dłużej posłuży. edit. Kurde źle napisałam :P Chodzi mi o ten drugi jaśniejszy. Ten pierwszy z różowymi małpkami ma właśnie koleżanka dla córy. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-10-17 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam to cholerstwo ![]() Strasznie mi sie podobały sówki Ale nie wiedziałam o co chodzi z cena I teraz pewnie zacznę myśleć o tym kocyku... Aż kupię ![]() Cytat:
![]() Napisałam w cudzyslowie romantycznie z ironia bo zapewne dar koty. Niestety to nie jest sielankowa para. Ale taka ich uroda Porządkuje łazienkę Masakra jaka sroka ze mnie ![]() Milion pierdólek bransoletek, kremów, próbek, kolczykow Aż mam nerwy ze wogole sie wzięłam za to
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
O tych Little Sophie pierwszy raz słyszę. Dotykałaś je może na żywo? Można je gdzieś zobaczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Woooow już sie wprosimy na parapetówke
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.