Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 10:50   #3361
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Z nowości porodowych:
Przeczytałam wczoraj w książce o porodach, żeby krocze smarować olejkiem z kiełków pszenicy bądź słodkich migdałów, bo ponoć po tym jest duże prawdopodobieństwo, że się nie pęknie w czasie porodu. I co wy na to???

Poza tym koleżanka mi mówiła, że za radą położnej od 7 miesiąca robiła przysiady ok.10/15 dziennie. Jej dwa porody trwały ok.2 godzin. Oj, jak ja bym chciała taki poród.
No to nieźle, będę musiała wypróbować ten olejek, tylko gdzie go kupić?

a co do przysiadów - chętnie bym je robiła, ale nie mogę bo znów bym się skurczy nabawiła

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 10:56   #3362
marsi11
Zakorzenienie

kupujące kocyki w biedronce

oglądajcie je dokładnie, ja przed chwilą kupiłam i okazało się w środku.że ma ogromną skazę na środku

ja to mam pecha, wrrrr muszę jechać wymienić
ale fakt są śliczne i milusie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No a w nocy też byś spała w takim usztywnianym push-upie? Ja taki szmaciany, bez fiszbin kupuję na noc i na "po domu"
a Ty spisz w staniku?ja bym w życiu w kagańcu nie usnęła

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
No to nieźle, będę musiała wypróbować ten olejek, tylko gdzie go kupić?
kiedyś na czerwcowych mamuśkach dziewczyny pisały jeszcze o okładach kawy,że ponoć wtedy nie pęka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:00   #3363
elllmi
Zakorzenienie

hej
przespałam się z moimi złościami i już mi lepiej ale mąż się nie odezwał, więc niech się buja

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wczoraj po wizycie już nie miałam sił napisać moja Irena stała się ostatecznie Julianem wiec prowadzę wyprzedaż sukienek
o kurde

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to punkt będzie na pewno otwarty, na razie 1, którym będzie zarządzał mój TŻ, a potem w przyszłym roku inne, jak będę już mu mogła pomóc w zarządzaniu nimi... W każdym razie wujek powiedział, że kierownikom jego punktów płaci 3000zł na rękę przy słabym miesiącu, a więc Łukaszowi zamierza płacić w najgorszym przypadku 4000 na rękę. Ocipiałam, jak to usłyszałam. Dla mnie to jest duża kwota, bo teraz mamy co miesiąc 1500zł na rękę, co ledwo starcza na opłaty (dopłacamy się rodzicom do rachunków - 600zł), benzynę na dojazdy na uczelnię dla mnie i do pracy dla TŻa, reszta idzie na rzeczy dla małej w ostatnim czasie...
to super, wszystko się układa coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Kurde powiem Wam że tak mi szkoda mojej bratowej. Jest już 11 dni po terminie, miała 2 masowania szyjki a Mały w ogóle się nie szykuje do wyjścia. Bzykają się codziennie, chodzą na długie spacery, a ten ani drgnie.
Szukałam dl aniej różnych sposobów ale też nic nie działa . W sobote ma wywołanie, oby wszystko było dobrze.
to chyba boli

Cytat:
Mam od babki z pracy domowy ser biały i się po fakcie zaczęłam zastanawiam czy mogę taki jeść? Kurde, chyba TŻ sam go zje, a ja tak lubię taki ser
mi mama co tydzień taki od kogoś przynosi i wcinam; nawet się nie zastanawiałam czy mogę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:04   #3364
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Nie śpię w staniku, ale jak będzie się lało z cyców w nocy to co? Wolę ubrać miękki stanik i włożyć wkładki niż brudzić wszystko dookoła

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:13   #3365
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mąż mnie wkurzył
dzwoni jak co wieczór i ciągle jak tam Zenuś itd, to mu mówię, że trzeba się w końcu na jakieś imię zdecydować, przestać zenusiować i podaję mu kilka, to żadne mu nie pasuje; to go proszę, żeby sam coś zaproponował, to mi mówi, że on nie ma na to czasu, bo cały dzień pracuje i żebym sama wymysliła; no jak mam kur.. wymyślić, jak jemu się nic nie podoba i na koniec mi mówi, że on nie po to dzwoni zmęczony po całym dniu pracy żeby się jeszzce denerwować takimi sparwami i się rozłączył
zaraz się zacznę nad sobą użalać i pójdę taka rozmymłana spać, booooże jacy ci faceci są beznadziejni
No mój wczoraj miał za zadanie w pracy sie nad imieniem zastanowić, i wymyślił kilka, kilka z nich mi tez się podoba więc chyba sie dogadamy
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Możesz wstawić zdjęcie tego kocyka i ocenic czy fajny jest Twoim zdaniem, cieniutki czy grubszy raczej? Mięciutki?
Ja dziś przed pracą poszłam do Biedronki i usłyszałam że kocyki nie dojechały...zadzwoniłam do męża, zajechał po drodze do pracy do innej Biedronki i ta sama śpiewka. Ciekawa jestem czy to prawda czy może pracownicy rozkupili Zestawy kąpielowe te z ręczniczkami z kapturkiem były w obu a kocyków nie było.
Kocyk jest mały i cienki ale mięciutki i śliczny więc wzięłam jeden, u mnei był duży wybór ludzie jakoś nie rzucili się na nie, tylko fioletowych było mało, za to ręcznik jest wg mnie wypas, wzięłam różowy bo dla dziewczynki niech będzie, bałam się że kremowy będzie wyglądął jak brudny.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja je kupiłam w poniedziałek właśnie super ciepłe są Tz się śmieje ze walonki
a dziś raniutko przed praca pojechałam po kocyki i ręcznik kąpielowy kocyki takie cienkie ale za 15 zł to ok będzie do wózka i do łóżeczka też się nada a ręcznik fajny może popołudniu pójdę po drugi
Wczoraj po wizycie już nie miałam sił napisać moja Irena stała się ostatecznie Julianem wiec prowadzę wyprzedaż sukienek
O ale niespodzianka, wrzuć fotki jakie masz, może się skuszę
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Z nowości porodowych:
Przeczytałam wczoraj w książce o porodach, żeby krocze smarować olejkiem z kiełków pszenicy bądź słodkich migdałów, bo ponoć po tym jest duże prawdopodobieństwo, że się nie pęknie w czasie porodu. I co wy na to???

Poza tym koleżanka mi mówiła, że za radą położnej od 7 miesiąca robiła przysiady ok.10/15 dziennie. Jej dwa porody trwały ok.2 godzin. Oj, jak ja bym chciała taki poród.
Ja pewnie coś będę robić w tym temacie, pewnie z\nie zaszkodzi a może pomoże
Cytat:
Nie śpię w staniku, ale jak będzie się lało z cyców w nocy to co? Wolę ubrać miękki stanik i włożyć wkładki niż brudzić wszystko dookoła
Ja tez nie śpię ale pewnie jak trzeba będzi eto trudno, jakoś przeżyję. Boję się tylko że cycyki mi później obwisną a tego bym nie chciała
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:19   #3366
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hej

już po remoncie Teraz zostało sprzątanie, układanie w szafkach i takie pierdoły typu, przymocować karnisz, zwolnienie miejsca w szafach dla Emilki, i zakupy, zakup, zakupy Najważniejsze, że już malowanie skończone i koniec tego syfu.

Mama mi właśnie napisała, że kupiła ten kocyk i ręcznik w Biedrze Jestem ciekawa jak to na żywo wygląda

Ale Ci zazdroszcze, u mnie dzis dopiero zaczeli, jeszcze wyniknal jeden problem trzeba bylo scianke skuc i na nowo.....
Mam nadzieje ze na poczatku listopada juz tam bedziemy normalnie funkcjonowac
Cytat:
Zaczynam dziś 26 tydzień

Kierownik zagadał dziś i powiedziałam, mu, że od grudnia idę na L4, z tym, że będę się kontaktować z klientami z domu.
TŻ sie wkurzy, bo nawet wczoraj o tym gadaliśmy i chciał, żebym już teraz na wizycie (24.10) poprosiła o L4. Jak mu powiedziałam, że od grudnia pójdę, to powiedział, żebym mu tylko przez ten czas nie narzekała, że jestem zmęczona, że mi ciężko, że plecy boolą itp.
Bo Ty to taka troche pracoholiczka jestes:P
Stary 2012-10-18, 11:23   #3367
Hosenka*
Zakorzenienie

Bokeh: ale w domu mnie trafi, ledwo wysiedziałam 5 dni na urlopie Dla mnie optymalnie jest 1-2 dni (nie jako weekend) przerwy od pracy.

Instagram

Stary 2012-10-18, 11:31   #3368
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No a w nocy też byś spała w takim usztywnianym push-upie? Ja taki szmaciany, bez fiszbin kupuję na noc i na "po domu"
tak, mnie nic nigdy nie uwieralo w stanikach, w staniku czuje sie tak jakbym w ogole go nie miala nie mam takiej potrzeby żeby go ściągac na noc, bez stanika jest mi poprostu zimno

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:33   #3369
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Tak możesz tak czuć mój maluszek ma głowę ułożoną tak pod pępkiem moim a nogi jego kopią mnie po pipce albo w tyłek Czasami mam wrażenie jakbym miała bąka puścić a to on tak mnie kopie więc spokojnie nic złego się tobie nie dzieje
dzięki ci dobra kobieto!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:48   #3370
pstryczek84
Zakorzenienie

Zjem sobie drugie sniadanko, twarożek ze smietanka i szypiorkiem i biore sie za sprzatanie, musze ogarnac dom bo jutro jedziemy po część mebelków i jak wrocimy to mąż pewnie bedzie chcial od razu je składac ciekawe czy jutro bedzie jeszcze jakis z jeden kocyk albo reczniczek w biedronce
muszę jeszcze zrobic ta sałatkę z pora, bardzo nam posmakowała zdrowa, pyszna i szybciutko sie ja robi

Stary 2012-10-18, 11:56   #3371
e_vel
Wtajemniczenie

i ja wróciłam z biedronkowych łowów z kocykiem różowym, tzn. białym w różowe misie. Miałam brać w fioletowo- niebieskie ale one miały tylko głowy misiów i to jeszcze jakieś takie rozjechane. Kocyk jest cieniutki ale śliczny Przyda się do fotelika, czy na wiosnę do wózka

Kupiłam sobie też wkłady Tena Lady jako poporodowe i podkłady na łóżko SENI. Babeczka w sklepie medycznym miała pokazową rozmiarówkę tych podkładów i z Teny i z Seni, ale Tena jakaś taka lepsza mi się wydawała.
I kupiłam bawełniane majty z Key. Super się poddają i są z bawełny więc napewno się dobrze sprawdzą
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:00   #3372
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Mika przypomnij mi w jakim tygodniu miałaś usg, na którym lekarz stwierdził dziewczynkę? Jesteście w szoku chyba, co? Ale tak czy siak gratuluję!

U mnie się kiepsko dzień zaczął, oby skończył się lepiej. Potem wybieram się do Biedronki, jak nic nie kupię to trudno. Ciągle mam ochotę na wafelki w czekoladzie, najlepiej elitesski, te cieniutkie, w złotym opakowaniu. Mogłabym je jeść na kila

Miłego dnia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:02   #3373
Authentic
Raczkowanie

Narzekałam na swojego ginekologa i się porobiło! Chłop się w szpitalu znalazł (nie wiem z jakiego powodu) i teraz będę chodziła do jakiegoś czarnoskórego, który ledwie gada po polsku!!! Chyba oszaleję. To już lepszy był ten gbur, bo chociaż rozumiałam co mówi. Ale już wolę tego Nsosa Mbamu (czy jakoś tak) od opcji drugiej, któą jest lekarz, który odbierał mnie jak przychodziłam na świat Ten podobno ledwo widzi, ledwo słyszy i takie tam Cuuuudoooowna przychodnia

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:04   #3374
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
muszę jeszcze zrobic ta sałatkę z pora, bardzo nam posmakowała zdrowa, pyszna i szybciutko sie ja robi
Nam się właśnie skończyła wczoraj Por od teściowej też się skończył, trzeba bedzie się ratować tym ze sklepu.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Narzekałam na swojego ginekologa i się porobiło! Chłop się w szpitalu znalazł (nie wiem z jakiego powodu) i teraz będę chodziła do jakiegoś czarnoskórego, który ledwie gada po polsku!!! Chyba oszaleję. To już lepszy był ten gbur, bo chociaż rozumiałam co mówi. Ale już wolę tego Nsosa Mbamu (czy jakoś tak) od opcji drugiej, któą jest lekarz, który odbierał mnie jak przychodziłam na świat Ten podobno ledwo widzi, ledwo słyszy i takie tam Cuuuudoooowna przychodnia
Żona kuzyna chodziła do czarnoskórego ginekologa I chwali go sobie bardzo

Instagram

Stary 2012-10-18, 12:17   #3375
eff8
Zakorzenienie

Witam sie
Cytat:
Zaczynam dziś 26 tydzień

Kierownik zagadał dziś i powiedziałam, mu, że od grudnia idę na L4, z tym, że będę się kontaktować z klientami z domu.
TŻ sie wkurzy, bo nawet wczoraj o tym gadaliśmy i chciał, żebym już teraz na wizycie (24.10) poprosiła o L4. Jak mu powiedziałam, że od grudnia pójdę, to powiedział, żebym mu tylko przez ten czas nie narzekała, że jestem zmęczona, że mi ciężko, że plecy boolą itp.
moze wstawilabys zdjecie brzuszka ???

ja za 2 dni zaczne 26 tydz robilam dzis zdj brzuszka jejku w jakim on zaskakujacym tempie rosnie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:18   #3376
bokeh
Zakorzenienie

Hosenko ale to wlasnie tak sie objawia ze w domu wysiedziec nie umiesz tzn jesli tylko lubisz swoja prace to pozazdroscic twoj maz pewnie chcialby juz cie miec troszke w domu bo z tego co piszesz to on zawsze wraca wczesniej i czeka na Ciebie
Stary 2012-10-18, 12:22   #3377
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kupujące kocyki w biedronce

oglądajcie je dokładnie, ja przed chwilą kupiłam i okazało się w środku.że ma ogromną skazę na środku

ja to mam pecha, wrrrr muszę jechać wymienić
ale fakt są śliczne i milusie

kiedyś na czerwcowych mamuśkach dziewczyny pisały jeszcze o okładach kawy,że ponoć wtedy nie pęka
Na szczęście na moim nic nie ma żadnej skazy więc ty po prostu musiałaś trafić na jakiegoś bubla.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:23   #3378
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie

moze wstawilabys zdjecie brzuszka ???

ja za 2 dni zaczne 26 tydz robilam dzis zdj brzuszka jejku w jakim on zaskakujacym tempie rosnie
Postaram sie zrobić i wrzucić.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hosenko ale to wlasnie tak sie objawia ze w domu wysiedziec nie umiesz tzn jesli tylko lubisz swoja prace to pozazdroscic twoj maz pewnie chcialby juz cie miec troszke w domu bo z tego co piszesz to on zawsze wraca wczesniej i czeka na Ciebie
Mąż przeważnie jest wcześniej w domu niż ja, no i jak wstaje to mnie już nie ma (tylko w środy wstaje wcześniej).
Teraz jeszcze w sobotę mam "imprezę" i muszę iść służbowo od 9-13. Na szczęście nie muszę nigdzie jechać, tylko niemal pod nosem

Co do pracy, to tak, lubię ją, choć czasem dopada mnie zniechęcenie i poczucie, że to co robię jest bez sensu i ogłupiające No i jak w każdej pracy są gorące okresy i nerwówa i mam wtedy ochotę rzucić robotę w pierony

Instagram

Stary 2012-10-18, 12:24   #3379
eff8
Zakorzenienie

Przejde się dziś do tej Biedronki poogladać te kocyki i ręczniki chociaż ja mam tyle tego w domu ze nie wiem czy kupie ale ogladnac zawsze mozna

Stary 2012-10-18, 12:24   #3380
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie racja
powiem Ci ja mialam takiego smoka z mojego dziecka.że wkladki użyłam ze dwa razy
mleko wyciekało owszem ale prosto do pyszczka

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
D
U mnie się kiepsko dzień zaczął, oby skończył się lepiej. Potem wybieram się do Biedronki, jak nic nie kupię to trudno. Ciągle mam ochotę na wafelki w czekoladzie, najlepiej elitesski, te cieniutkie, w złotym opakowaniu. Mogłabym je jeść na kila
kurde a mi się ciągle coś chce ale na szczeście zamiast wyrzutów sumienia TZ czuwa- np wczoraj w sklepie złapałam za mleczko w tubce, a TZ:
-jesteś pewna,że masz na nie ochotę?
hehe chwilę pomyślę o tym jak wielka zaraz będzie moja dupa i grzecznie odkladam
TZ mi absolutnie nie żałuje ale on mnie doskonale zna a ja wiem,że on ma po prostu racje

Cytat:
ja od dziecka bałam się czarnoskórych lekarzy, jako maluch miałam wypadek i operacje na oko, opiekował się mną czarnoskóry lekarz (zresztą dziś we Wrocławiu sława) a ja się go bałam jak diabeł święconej wody i zawsze jak przychodził to ja udawałam,że śpię

teraz w czerwcu jak leżałam w szpitalu, bada mnie jeden lekarz, nie wie o co chodzi. przychodzi drugi, wołają trzeciego na konsultacje
czekałam chyba na tym samolocie z 15 min, położna przykryła mnie żebym nie zmarzła, normalnie usypiało mi się, gdy nagle do gabinetu wchodzi czarnoskóry lekarz, myslałam,że spadne z tego fotela bo mi nagle wróciła trauma z dzieciństwa

dodam,że nigdy nie miałam żadnych awersji ale akurat dwa razy w życiu leżałam w szpitalu i dwa razy trafił mi się czarnoskóry lekarz

w praktyce facet okazał się kapitalny, bo miałam takie bóle,że płakałam a ten wariat mnie rozśmieszał
będę go bardzo miło wspominać

Authentic, nic tylko trzymać kciuki aby Twój jak najszybciej wrócił do zdrowia, kurde ślepy i głuchy to kiepsko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:29   #3381
pstryczek84
Zakorzenienie

był listonosz, mam sweterek dla Małego ale w paczce był jeszcze komplet śpioszki + kaftanik którego nie kupiłam, sprawdzalam jeszcze raz aukcje, nie bylo mowy o zadnych gratisach, z reszta za 3,99 to raczej ciężko o gratisy
i teraz mam zagwostkę - pomyłka czy hojność?
oczywiście wystawilam mega giga pozytywa ale myslicie zeby sie do babki jeszcze odezwac mejlowo i zapytac/podziekowac czy nie?

Stary 2012-10-18, 12:30   #3382
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja wyslalam meza rano, zaraz po otwarciu w drodze do pracy oczywiscie zeby zdazyl musialam mu zrobic sniadanie do pracy ale kupil, reczniczek zolta kaczuszke chce juz zobaczyc na zywo. Zjem drugie sniadanko i ide sie do biedry przejsc moze beda jeszcze te mukluki.

Ile potrzebujemy takich reczniczkow z kapturkiem? 2 wystarcza na zmiane?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:30   #3383
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Te sportowe co kupiłam też traktuję jak domowe i do spania w trakcie karmienia. Na wyjścia wiadomo przemęczę się w fiszbinowcu.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to chyba boli
Nie dość że bardzo boli (niektóre mówią że bardziej niż poród) to bywa niebezpieczne. To jest mechaniczne rozwieranie szyjki palcami. Może prowadzić do pękania szyjki podczas porodu, a nawet w przypadku kolejnych ciąż do niewydolności szyjkowej i przedwczesnych porodów Nie wiem czemu w Polsce nadal tak ochoczo taki zabieg stosują
Nie pozwolę na to jak będę rodziła.

Cytat:
A nie masz jakiejś innej przychodni gdzie ktoś jeszcze przyjmuje?

Mama mi kupiła ręczniczek i kocyk Ma mi później przynieść.

Co do masaży krocza to bardzo jest polecane, można uniknąć nacinania. Słyszałam też o masażu oliwą z oliwek z wciśniętą kapsułką witaminy E. Ponoć rozluźnia tkanki. No i przed porodem herbata z liści malin i oeparol do zażywania. Ktoś chyba wklejał już link http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:41   #3384
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

był listonosz, mam sweterek dla Małego ale w paczce był jeszcze komplet śpioszki + kaftanik którego nie kupiłam, sprawdzalam jeszcze raz aukcje, nie bylo mowy o zadnych gratisach, z reszta za 3,99 to raczej ciężko o gratisy
i teraz mam zagwostkę - pomyłka czy hojność?
oczywiście wystawilam mega giga pozytywa ale myslicie zeby sie do babki jeszcze odezwac mejlowo i zapytac/podziekowac czy nie?
ja też miałąm taką sytuację, że miałam w paczce dodatkowe rękawiczki i napisałam do babki, że dziękuję za nadprogramowy ciuszek, a ona mi odpisała, że nie wie czy się przydadzą, ale tak zapakowałą i jeśli nie, to żeby przekazać komuś dalej także na twoim miejscu napisałabym jakiegoś maila

Stary 2012-10-18, 12:41   #3385
bokeh
Zakorzenienie

Ja własnie zrobiłam sobie zdjęcie 26tygodniowego brzuszka (wstawiłam do klubu) wiecie co, lubię go że jest taki mały jak na swój "wiek" przynajmniej mi nie zawadza

A i w ogóle wczoraj się dowiedziałam że moja rok młodsza kuzynka też zaliczyła wpadkę ma temrin na maj fajnie bedziemy mieć dzieci z jednego roku... może nasze kontakty sie polepsza coś bo teraz to tak tylko od święta się widzimy
Stary 2012-10-18, 12:42   #3386
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Nie będzie tak źle jak moja mama była ze mną i bratem w ciąży (bliźniaki) to w szpitalu był doktor murzyn gdy dowiedział się że moja mama będzie miała dwójkę dzieci to co pierwsze powiedział " to dostanie pani dużo kartek na mięso" Moja mama bardzo fajnie go wspomina i przy porodzie również wszystko poszło ok a przecie to było 30 lat temu gdzie medycyna i porody wyglądały całkiem inaczej a o usg można był tylko pomarzyć. Dlatego głowa do góry będzie dobrze
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-10-18, 12:42   #3387
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie dość że bardzo boli (niektóre mówią że bardziej niż poród) to bywa niebezpieczne. To jest mechaniczne rozwieranie szyjki palcami. Może prowadzić do pękania szyjki podczas porodu, a nawet w przypadku kolejnych ciąż do niewydolności szyjkowej i przedwczesnych porodów Nie wiem czemu w Polsce nadal tak ochoczo taki zabieg stosują
Nie pozwolę na to jak będę rodziła.
kiedyś trochę o tym czytałam i własnie pamiętam, że przyjemne to nie jest no i właśnie chyba nie trzeba się na to godzić

Stary 2012-10-18, 12:44   #3388
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie zrobiłam sobie zdjęcie 26tygodniowego brzuszka (wstawiłam do klubu) wiecie co, lubię go że jest taki mały jak na swój "wiek" przynajmniej mi nie zawadza

A i w ogóle wczoraj się dowiedziałam że moja rok młodsza kuzynka też zaliczyła wpadkę ma temrin na maj fajnie bedziemy mieć dzieci z jednego roku... może nasze kontakty sie polepsza coś bo teraz to tak tylko od święta się widzimy

sliczny brzuszek a mierzylas cm ile ma juz Twoj brzusio?

Stary 2012-10-18, 12:45   #3389
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście zgrabniutki mój bardziej wystaje, no ale ja mam starszy brzuchol

Stary 2012-10-18, 12:46   #3390
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja wyslalam meza rano, zaraz po otwarciu w drodze do pracy oczywiscie zeby zdazyl musialam mu zrobic sniadanie do pracy ale kupil, reczniczek zolta kaczuszke chce juz zobaczyc na zywo. Zjem drugie sniadanko i ide sie do biedry przejsc moze beda jeszcze te mukluki.

Ile potrzebujemy takich reczniczkow z kapturkiem? 2 wystarcza na zmiane?
Tak starczy na pewno ja też wzięłam dwa jeden żółty a drugi niebieski i będę miała na zmianę
Bartuś
28.01.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości