Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 14:15   #1891
Katate
Raczkowanie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Katate brawa za USG, robił Ci jakieś konkretne badania czy zwykłe USG?
Wszystko w sumie badał. Trwało to 15 minut. Badał przezierność karkową, obecność kości nosowej, przepływy przez zastawkę w serduszku - to ważne, bo jak by coś było niepokojącego to kierują na dalsze badania. A najdłużej badał przezierność karkową, kilka razy, z różnych ujęć aż się zaczełam martwić, ale wynik jest dobry (NT=1mm a norma jest do 2,5mm). Generalnie to bardzo dokładne było to badanie, wszystkie narządy pokolei sprawdzał. Nawet zrobił mi jedno zdjęcie w 3D, bardzo fajnie wyszło, jak zeskanuję to wstawię.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:17   #1892
potterka
Zakorzenienie

a ja nie lubię kalafiora
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:19   #1893
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Wszystko w sumie badał. Trwało to 15 minut. Badał przezierność karkową, obecność kości nosowej, przepływy przez zastawkę w serduszku - to ważne, bo jak by coś było niepokojącego to kierują na dalsze badania. A najdłużej badał przezierność karkową, kilka razy, z różnych ujęć aż się zaczełam martwić, ale wynik jest dobry (NT=1mm a norma jest do 2,5mm). Generalnie to bardzo dokładne było to badanie, wszystkie narządy pokolei sprawdzał. Nawet zrobił mi jedno zdjęcie w 3D, bardzo fajnie wyszło, jak zeskanuję to wstawię.
To super Płaciłaś dodatkowo za to badanie?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:30   #1894
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Witaj i gratulujemy
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Witaj i gratulacje
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Hej! Wielkie gratulacje!
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cześć Gratuluję Na 100% serduszko już wtedy będzie
Cytat:
Eliza (ależ piękne imię) Witaj, zapraszamy w nasze skromne progi
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
O proszę, witam Lubelankę I serdecznie gratuluję! To już niedlugo do kolejnej wizyty. Ja byłam w podobnym czasie na USG i było wszystko widać, maleństwo się ruszało i słuchaliśmy serduszka więc to na pewno będzie cudowne przeżycie.
Dzieki kochane za super przywitanie
Ashyshqa, pochodzisz z Lbn? Super Do jakiego lekarza chodzisz?

Ja wlasnie wrocilam z codziennej wizyty w przychodni - mam raz dziennie zastrzyk z clexane i jak moj gin powiedzial, czeka mnie to do konca ciazy. Juz wzielam tych zastrzykow ze 30 i cholernie mnie brzuch od nich boli, robią sie siniaki i zrosty... a tu jeszcze cobajmniej 8 mies

Piszecie ze macie objawy przeróżne.. Ja na szczescie, albo na nieszczescie nie za bardzo je mam.. Prawie żadnych mdłosci, zadnych wymiotow, czasami tylko jakas zachcianka.
Jakbym nie byla zmeczona ciagle i czasami by mnie jajniki nie zakłuły tobym nie wiedziala ze w ciazy jestem
Poza tym piersi mnie nawet zbyt mocno nie bola, czasami tylko

Powiedzcie mi co oprocz nizej wymienionych badan jeszcze trzeba zrobic:
-morfologia z INR i d-dimerami (ze wzgledu na podejrzenie zakrzepicy)
-biochemia (sod potas chlorki watroba mocznik glukoza cholesterol itp)
-mocz
-toxo
-cmv
Te zrobilam w pazdzierniku

Mam jeszcze kilka badan z maja 2012, jak myslicie, powinnam je powtorzyc?
HBs
HCV
HIV
VDRL
posiew z szyjki i z pochwy

Dzieki za pomoc

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-18 o 14:40
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:33   #1895
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To super Płaciłaś dodatkowo za to badanie?
Robiłam w luxmedzie. Płaciłam 100zł + 35 zł za nagranie na płytę. Myślę, że cena ok. jak na tak szczegółowe badanie. Ale to chyba zależy od lekarza jak wygląda to USG w 12 tyg, bo w poprzedniej ciąży miałam robione też w luxmedzie, ale przez innego lekarza i trwało może 5 minut i nie było tak dokładne.
Stary 2012-10-18, 14:36   #1896
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Robiłam w luxmedzie. Płaciłam 100zł + 35 zł za nagranie na płytę. Myślę, że cena ok. jak na tak szczegółowe badanie. Ale to chyba zależy od lekarza jak wygląda to USG w 12 tyg, bo w poprzedniej ciąży miałam robione też w luxmedzie, ale przez innego lekarza i trwało może 5 minut i nie było tak dokładne.
Ja tez sie wybieram na to badanie do Luxmedu, mam nadzieje ze trafie na jakiegos dobrego lekarza

Ciesze sie, bo bede je miala za free

WYMIANKA
Stary 2012-10-18, 14:37   #1897
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ja sie poddaje :P Wyszlam tylko na zakupy,a Wy zdarzylyscie prawie 2 strony napisac :P

U mnie dzis na obiadek kapusniak
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:41   #1898
acha131321
Raczkowanie

dziekuje za cieple powitanie, to może kilka słów o mnie:
mam 24 lata i to nasze 2 dziecko, córeczkę urodziłam mając 20 lat i nigdy nie żałowałam tej decyzji, dlatego nie warto przejmować się opiniami innych ludzi! O nasza fasolkę staraliśmy się 6 cykli i już myślałam że nam się nie uda i pora wybrać się do specjalisty. Jak wcześniej pisałam w ostatnim czasie miałam mnóstwo stresów (mąż miał wypadek, miała obronę mgr i mnóstwo innych obowiązków) i nawet nie liczyłam, że do Was dołączę...a teraz jestem tu z Wami i mam nadzieję że wszystko nam się ułoży. Jak na razie nie mam żadnych objawów i gdyby nie brak @ to nawet bym nie pomyślała o ciąży

teraz zmykam skończyć gotować obiad, a potem poczytam co ciekawego piszecie, to poczucie wsparcia jest niezastąpione. Dla mnie osobiście to wielki skarb kiedy mam poczucie że ktoś inny przeżywa to co ja... Trzymajcie się kochane mamusie i dbajcie o brzuszki
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:41   #1899
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

A u mnie gotuje TŻ No i moja kochana Mamusia czasem cos smakowitego mi przyniesie
Pomimo ze siedze na L4 i teoretycznie sie nudze, to jakos odrzucilo mnie od garów

WYMIANKA
Stary 2012-10-18, 14:46   #1900
Katate
Raczkowanie

elizabarbara witaj, ja też jestem z Lublina
Nie wiem, czy będziesz musiała powtarzać te badania z maja, myślę że to zależy od lekarza, każdy ma inne podejście do tematu
Stary 2012-10-18, 14:49   #1901
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No to bardzo tanio, ja za normalną wizytę płacę 120zł

obiadek zjedzony, wskakuję pod prysznic i o 16:00 idę do koleżanki poprzytulać jej małą córeczkę Za kilka dni skończy 5 miesięcy
a ta koleżanka miała identyczny termin porodu jak ja

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:50   #1902
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Oj zazdroszcze,ja juz nie pamietam kiedy moj TZ gotowal,bo zdarza mu sie to od swieta,a musze przyznac ze gotuje lepiej niz ja wiec wole jak On gotuje
Ale niedlugo Swieta Bozego Narodzenia i pewnie zrobi mnustwo pysznosci,a ja bede siedziec i rosnac hihihi
A jedzonko mamusi niezastapione :marzy: ale ja niestety mojej juz nie mam a tesciowa w PL wiec tez niestety za daleko zeby wpasc do niej na obiad,ale jak jeszcze mieszkalam w PL to prawie codziennie wpadalam po pracy na wyzerke
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:53   #1903
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
elizabarbara witaj, ja też jestem z Lublina
Nie wiem, czy będziesz musiała powtarzać te badania z maja, myślę że to zależy od lekarza, każdy ma inne podejście do tematu
O super
A powiedz mi , który lekarz Tobie robil to ostatnie USG, z którego byłas zadowolona ?
W ogóle to gratuluje dzidziulki

Jak pytalam lekarza to wspominal o toxo i cmv, wiec powtorzylam. O innych nic nie mowil, wiec na razie czekam. Najwyzej dopytam na nastepnej wizycie

WYMIANKA
Stary 2012-10-18, 14:59   #1904
katherine271
Raczkowanie

elizabarbara witaj

jeszcze grono nam się może powiększyć, a jak to fajnie będzie potem czekać na pierwsze porody i to przeżywać
ja dziś mam nawrót strasznej formy, mdli mnie a raczej rozwierca mnie od środka na potęgę, aż mam dreszcze przez to, ech, a dwa dni miałam trochę lepsze i się podnieciłam że może lepiej już, nie mam sił normalnie bo jestem nie do życia przez to także laseczki, jak nie macie objawów to tylko się cieszyć
a, i jem, jem, co chwilę mam nową zachciankę, w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg i spadło tylko 10 po a dopiero rok później w wyniku ostrej diety pozostałe 14, teraz wolałabym nie mieć powtórki z rozrywki
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:01   #1905
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

katherine271 witaj
No wlasnie, ja nie mam objawow.. Poza WILCZYM APETYTEM
Wygladam jak w 5 miesiacu

WYMIANKA

Czas edycji: 2012-10-18 o 21:04
Stary 2012-10-18, 15:11   #1906
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
O super
A powiedz mi , który lekarz Tobie robil to ostatnie USG, z którego byłas zadowolona ?
Lekarz nazywa się Dariusz Szymula, on nie prowadzi mojej ciąży, ale w sumie byłam u niego 3 razy na USG - 2 razy w pierwszej ciąży i raz teraz i jestem bardzo zadowolona. Tylko do niego na USG trzeba się wcześniej zapisywać, bo czeka się średnio 2-3 tygodnie.
Stary 2012-10-18, 15:22   #1907
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
a jak to fajnie będzie potem czekać na pierwsze porody i to przeżywać
mi się wydaje że najpierw będziemy przeżywać żeby w końcu być w drugim trymestrze, później połówkowe i oczywiście wyliczanie ile będzie chłopczyków ile dziewczynek i porody na pewno też.
Aaaaa i jeszcze pierwsze ruchy i kopniaki nas czekają

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
jak myslicie, powinnam je powtorzyc?
zapytaj o to lekarza ale wydaje mi się że powtarza się badania na toxo, cukier, morfologia.

Eliza czemu będziesz miała badanie za free?

Dziewczyny czy na tą kartę zLuxMedu mogę zrobić jakieś badania za darmo bez skierowania od lekarza? koleżanka z pracy mówiła że ona kiedyś robiła, ale nigdzie nie mogę dostać informacji jakie mogę zrobić i gdzie się mam zgłosić (panie z recepcji rozkładają ręce ).

U nas gotuję ja zresztą siedzę w domu więc nie będę wymagać żeby gotował TŻ. Zresztą ja lubię gotować
Stary 2012-10-18, 15:30   #1908
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje że najpierw będziemy przeżywać żeby w końcu być w drugim trymestrze, później połówkowe i oczywiście wyliczanie ile będzie chłopczyków ile dziewczynek i porody na pewno też.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

zapytaj o to lekarza ale wydaje mi się że powtarza się badania na toxo, cukier, morfologia.

Dziewczyny czy na tą kartę zLuxMedu mogę zrobić jakieś badania za darmo bez skierowania od lekarza? koleżanka z pracy mówiła że ona kiedyś robiła, ale nigdzie nie mogę dostać informacji jakie mogę zrobić i gdzie się mam zgłosić (panie z recepcji rozkładają ręce ).

U nas gotuję ja zresztą siedzę w domu więc nie będę wymagać żeby gotował TŻ. Zresztą ja lubię gotować
mi powiedzieli że mogę raz w roku zrobić ogólne badania (morfologia, mocz) bez skierowania od lekarza. ale tak to muszę mieć od ichniego.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:51   #1909
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co ja się orientuję to w Luxmedzie musisz mieć skierowanie od lekarza z ich grupy, żeby mieć bezpłatne badania. Może, rzeczywiście jest coś takiego, że raz w roku są bezpłatne badania profilaktyczne bez skierowania, ale ja o tym nie słyszałam.

Ja dziś niby siedzę w domu i się kuruję, ale wyszłam na chwilę do apteki i skepu i wróciłam do domu z 3 paczkami żelek (nie mogłam się zdecydować, które bardziej chcę ) i z truskawkami! Nie były one może takie jak w czerwcu, ale myślę, że jakieś dobroczynne właściwości mają.

Zaraz zabieram się za placki ziemniaczane, też mi o nich ciągle przypominacie

Katate i Eliza - fajnie, ze jest nas trochę z Lbn robimy maleńką konkurencję Rybnikowi Ja niestety już od 3 lat nie mieszkam w tym cudnym mieście, ale mam nadzieję, że kiedyś wrócę na dobre. Zobaczymy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:57   #1910
salviae
Zadomowienie

Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:10
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:03   #1911
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ja się orientuję to w Luxmedzie musisz mieć skierowanie od lekarza z ich grupy, żeby mieć bezpłatne badania. Może, rzeczywiście jest coś takiego, że raz w roku są bezpłatne badania profilaktyczne bez skierowania, ale ja o tym nie słyszałam.
to jest taki ich program profilaktyczny Zdrowa Kobieta/Mężczyzna który jest dołączony do niektórych (a może do wszystkich ) abonamentów.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszło 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
witamy
nie słyszałam o tych badaniach na hiv, żółtaczkę itp... teraz tak sobie grzebię w necie i niby coś tam jest..
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:06   #1912
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

Aaaaaa dziś zaczynam 9 tc. Bosko
ja dopiero w niedziele zaczynam 9 tc, a my chyba mamy taki sam tp czy mi sie coś pomyliło?
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

eee... u nas jest 2 lata po ślubie i (chyba) nikt nie gadał u znajomych 5 lat po ślubie PRZESTALI gadać a po 10 latach jak już zaszli to się wszyscy dziwili bo myśleli że są bezpłodni
hmm no w sumie może przesadziłam z tym gadaniem ale jedna koleżanka sama ma dwójkę i myślała że ja od razu sie bedę rozmnażać.. a reszta osób to chyba wiedzieli że chce najpierw skończyć studia..i w sumie np mój tata dopiero we wrześniu sie odważył i spytał o dzieci.. bo mu o staraniach przecież nie mówiłam..wiedziała tylko moja mama..no a teściowie chyba czekali i siedzieli cicho ale czułam taka presję..
u nas znajomi też po 7 latach sie doczekali, cud
Cytat:

U mnie wszystkie nieprzyjemności zaczęły się jak zaczęłam 7 tydzień, więc wszystko przed Tobą. Dziś jestem w 10t 5d i cały czas mnie mdli (nawet w nocy) i chce mi się spać. Piersi bolą mnie od czasu do czasu.
Wydaje mi się, że druga połowa I trymestru jest najgorsza. Mam nadzieję, że w II wszystkie wejdziemy z dużo lepszym samopoczuciem

Ach dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, ale wczoraj przyszła do mnie paczka z all z ubraniami ciążowymi. .
u mnie najgorszy też był od początku 7 tydzień i teraz 8, i najgorzej wieczorami, do tego doszło przeziębienie i teraz już jest lepiej, w sumie tylko raz miałam styczność z wc.. a teraz mam tylko tak że nie moge ziewać bo jak szerzej usta otworze to mam odruch wymiotny..ale to chyba też przez katar, straszne to jest ;/
gratuluje ciuszków, ja dopiero mam 1 rurki ciążowe, leginsy i 2 nowe tuniczki
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny może wpadła wam gdzieś w oczy jakaś strona na której będzie wyliczone kiedy który tydzień ciąży przypada. że w sensie taki indywidualny. pokaże mi że dziś jest 8tc a 21 będzie wtedy i wtedy.
ja mam taki zobacz w podpisie "terminarz ciąży", polecam

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Paulina87 mysle ze dziurka nie zarosnie Tez ogladalam te silikonowe,ale jakos tak w ciazy,z kolczykiem nie przemawia to do mnie . A w razie czego mozna od czasu do czasu przeciagnac kolczyk przez dziurke Ja mam swoj ponad 12 lat i wczoraj wyciagnelam,ale nawet teraz jak patrze na brzuch to wyglada jak nie moj :P

A az mi sie przypomnialo jak szlam na pierwsza wizyte do gina,wtedy jeszcze z mama bo mialam 15 lat,i mialam uplawy. Pamietam jak dzis ze bylo to lato,i sasiadki siedzialy przed blokiem na lawce,i oczywiscie spytaly mamy gdzie sie wybieramy,a mama otwarcie powiedziala gdzie ze mna idzie,wiec najpierw byla gadka ze napewno jestem w ciazy,a ze po kilku miesiacach nie bylo nic widac,to wymyslily ze napewno bylam zrobic skrobanke :/
Ludzie to podłe stworzenia !!!!
no pora sie rozstać z kolczykiem..zobaczymy co się bedzie dziać z pępkiem za jakiś czas..
ta twoja opowieść..masakra!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Teraz jestem w trakcie 8 tyg. i jutro idę znowu, już zapewne usłyszę serduszko

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu
Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można
Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc.

Pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje, ze będę się systematycznie udzielala
witam my też przeszliśmy dość długą drogę do fasolinki
Cytat:
Hej dziewczyny Jestem w końcu po dłuuugo wyczekiwanym USG i na szczęście wszystko jest OK. Dzidziuś jest duży i zdrowy. Wszystkie parametry w normie. Według USG jestem teraz w 12t4d. Termin porodu przesunął się z 4 maja na 28 kwietnia.

Cytat:
Ja dziś niby siedzę w domu i się kuruję, ale wyszłam na chwilę do apteki i skepu i wróciłam do domu z 3 paczkami żelek (nie mogłam się zdecydować, które bardziej chcę .

kochane przepraszam, że tak wyrywkowo odpisuje jesli kogoś pominęłam, np jakąś nową osóbkę albo wyniki usg i serduszka to przepraszam
dbajcie o siebie
ja zaczynam w poniedziałek staż, ciekawe do którego m-ca ciąży wytrzymam
Stary 2012-10-18, 16:09   #1913
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj
dobrze wiedzieć, spytam na kolejnej wizycie.. chociaż jak byłyśmy szczepione na różyczkę i żółtaczke to wydaje mi sie że to bezsensu..
Stary 2012-10-18, 16:14   #1914
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witaj
dobrze wiedzieć, spytam na kolejnej wizycie.. chociaż jak byłyśmy szczepione na różyczkę i żółtaczke to wydaje mi sie że to bezsensu..
Tak, ale to ta żółtaczka typu A nie wiem czy na nie byłyśmy szczepione, na pewno na B, a szczepienie na różyczkę działa chyba 10 lat,interesowałam się tym przed staraniami bo nie chorowałam i robiłam te przeciwciała wcześniej.

No ale nie zmienia to faktu, że znowu ponad 100 zł doszło
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:19   #1915
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Katate Dzieki, bede musiala sie chyba w nastepnym tygodniu zapisac
Ja normalnie chodze do dr Wdowiaka i sobie chwale

sharpnowaja, a dlatego kochana, ze ja troche stara juz jestem i wiekowo sie łapie na darmowe
A propos gotowania, to ja siedze w domu, ale nie moge gotowac, odrzuca mnie ostatnio. A moj TZ zawsze lubil gotowac, zupki swietne robi i teraz może sie w koncu wyzyc kulinarnie - o ile ma czas oczywiscie
Zloty chlop mi sie trafil

Ashyshqa, ano zaczynamy tworzyć silną grupę pod wezwaniem

Cytat:

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszło 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
Witaj i gratuluje )

Paulina 87, wiem co mowisz, ale najwazniejsze ze ta droga za nami i juz mamy nasze upragnione fasoleczki pod serduchem

Bylam wlasnie u mojego ginia po recepte. Dowiedzialam sie przy okazji, ze w poniedzialek musze poleciec znowu na morfologie itp
Pytalam go czy jezeli robilam anty HCV anty HBs VDRL i HIV w maju to, czy musze powtarzac i powiedzial ze nie
Powtarzalam tylko TOXO i CMV, no i rozyczke musze dorobic.

A jak to jest z cytologia? Jak mialam robione w maju to chyba nie musze znowu powtarzac?

Dziewczyny, pisalyscie cos wczesniej o tej probie glukozowej (chodzi o picie i sprawdzanie). Kiedy to sie robi?? Jak powiedzialam mojej kolezance pracujacej w laboratorium, ze chcialam to zrobic, to oczy na mnie wywalila i powiedziala ze to o wiele za wczesnie

WYMIANKA

Czas edycji: 2012-10-18 o 16:22
Stary 2012-10-18, 16:20   #1916
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
Gratuluję i fajnie, że już się uspokoiło
O obowiązku tych badań nie słyszałam. Ale np jeśli ktoś był w przeciągu 10 lat sczzepiony na różyczkę to antygeny dalej działają. Więc większość kobiet poniżej 25 roku życia łapie się, bo ostatnie szczepienie obowiązkowe ma się w wieku 14 lat. (o już ktoś napisał)

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja dopiero w niedziele zaczynam 9 tc, a my chyba mamy taki sam tp czy mi sie coś pomyliło?

hmm no w sumie może przesadziłam z tym gadaniem ale jedna koleżanka sama ma dwójkę i myślała że ja od razu sie bedę rozmnażać.. a reszta osób to chyba wiedzieli że chce najpierw skończyć studia..i w sumie np mój tata dopiero we wrześniu sie odważył i spytał o dzieci.. bo mu o staraniach przecież nie mówiłam..wiedziała tylko moja mama..no a teściowie chyba czekali i siedzieli cicho ale czułam taka presję..
u nas znajomi też po 7 latach sie doczekali, cud

u mnie najgorszy też był od początku 7 tydzień i teraz 8, i najgorzej wieczorami, do tego doszło przeziębienie i teraz już jest lepiej, w sumie tylko raz miałam styczność z wc.. a teraz mam tylko tak że nie moge ziewać bo jak szerzej usta otworze to mam odruch wymiotny..ale to chyba też przez katar, straszne to jest ;/
gratuluje ciuszków, ja dopiero mam 1 rurki ciążowe, leginsy i 2 nowe tuniczki
ja mam taki zobacz w podpisie "terminarz ciąży", polecam

no pora sie rozstać z kolczykiem..zobaczymy co się bedzie dziać z pępkiem za jakiś czas..
ta twoja opowieść..masakra!

witam my też przeszliśmy dość długą drogę do fasolinki

kochane przepraszam, że tak wyrywkowo odpisuje jesli kogoś pominęłam, np jakąś nową osóbkę albo wyniki usg i serduszka to przepraszam
dbajcie o siebie
ja zaczynam w poniedziałek staż, ciekawe do którego m-ca ciąży wytrzymam
No dokładnie mamy ten sam, dlatego zdziwiłam się, że u Ciebie wisi 7w5d, bo u mnie dziś pyknęło 8w0d?!
Ale chyba wystarczyłoby, że okres miałaś 24/25 sierpnia, a ja 23. I krótsze cykle niż ja i się wyrównało tzn termin porodu się wyrównał

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:24
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:31   #1917
nuna2
Zakorzenienie

ale wy duuużo piszecie ja byłam z mężem na spacerku, za chwilę wybieramy sie do kościółka
Stary 2012-10-18, 16:32   #1918
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, pisalyscie cos wczesniej o tej probie glukozowej (chodzi o picie i sprawdzanie). Kiedy to sie robi?? Jak powiedzialam mojej kolezance pracujacej w laboratorium, ze chcialam to zrobic, to oczy na mnie wywalila i powiedziala ze to o wiele za wczesnie
ja robiłam dziś glukoze na czczo ale to tylko poziom we krwi bez picia
Z tego co wiem to ta próbe z piciem glukozy robi się w II trymestrze
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:37   #1919
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

No dokładnie mamy ten sam, dlatego zdziwiłam się, że u Ciebie wisi 7w5d, bo u mnie dziś pyknęło 8w0d?!
Ale chyba wystarczyłoby, że okres miałaś 24/25 sierpnia, a ja 23. I krótsze cykle niż ja i się wyrównało tzn termin porodu się wyrównał
zgadza sie termin @ 26 sierpnia a owu miałam juz w 12 dc także widocznie jakoś sie wyrównało.. ja obstawiam tp 1.06, wg usg wychodzi 30.05 a wg jakiejś tam reguły co liczyła położna wychodzi 3.06 i taki termin mam w karcie wpisany ale ja sie trzymam swoich racji
wg listy z nami termin ma jeszcze Jusiaczku, szukałam jej na forum i nie znalazłam, albo źle szukałam albo już sie do nas nie odzywa
Stary 2012-10-18, 16:38   #1920
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja robiłam dziś glukoze na czczo ale to tylko poziom we krwi bez picia
Z tego co wiem to ta próbe z piciem glukozy robi się w II trymestrze

Aha, dzięki podobnie myslalam i ja, Tą we krwi tez juz mialam robioną

Zmykam poleżec troszkę. Chyba sie dzis zaprzyjaznie z pilotem od TV

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości