Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 13:08   #1381
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
paletki Sleeka są w SuperDrug i często są na nie promocje kup 3 zapłać za 2. 2 lata temu jak byłam w UK to były za ok. 6 funtów, teraz nie mam pojęcia ile mogą kosztować
To jesteś lepiej zorientowana niż ja
Superdrug nie mam w okolicy, ale myślę że w weekend będziemy gdzieś w centrum to się rozejrzę.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:14   #1382
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Fabi tez ładnie rośnie już się nie martwię, Linka mnie uspokoiła
moje dziecko mnie dziś zadziwia, śpi od 10
Niech sobie będzie kluseczką, kiedyś musi
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To jesteś lepiej zorientowana niż ja
Superdrug nie mam w okolicy, ale myślę że w weekend będziemy gdzieś w centrum to się rozejrzę.
A bo sama się na nie czaję Właśnie albo Oh So Special albo Au Naturel, tylko wybrać nie umiem między nimi Mojej mamie kupiłam na urodziny Storm i była bardzo zadowolona. Specem od malowania się nie jestem, ale Stormem pomalowałam się o tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_4934-vert-horz.jpg (84,5 KB, 50 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:16   #1383
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A bo sama się na nie czaję Właśnie albo Oh So Special albo Au Naturel, tylko wybrać nie umiem między nimi Mojej mamie kupiłam na urodziny Storm i była bardzo zadowolona. Specem od malowania się nie jestem, ale Stormem pomalowałam się o tak
Super
Ja to jak już cień kładę to max jeden bo więcej nie umiem

Może gdzieś w sieci albo na yt znajdę zdjęcia tych paletek i postaram się coś wybrać dla siebie. Ale najpierw wypróbuję rady mamci-kredka plus tusz
Stary 2012-10-18, 13:19   #1384
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Ja się tym akurat interesuję Kupiłam sobie nawet taką paletę, ale mogę Ci polecić albo Sleek Oh So Special albo Sleek Au Naturel, kolory są właśnie do makijażu dziennego, a i jakościowo b. dobre. Pędzelki fajne ma Essence (tanie i dobre syntetyczne, nie wiem czy w UK dostępne) ale wiem, że babki cenią sobie Maestro, Hakuro, Inglotowskie, Kozłowski i Mac (te ostatnie baaardzo drogie)
a gdzie te palety można kupić w Polsce? I te pędzle Essence?

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o cienie polecam korektor maybelline pure cover mineral, on jest specjalnie do cieni pod oczami, lepszego nie znalazłam
ale znalazłam coś lepszego niż korektor haha: maka-up cover dermacol
http://allegro.pl/dermacol-make-up-c...691638593.html
to jest podkład który używa się pod fluid, ale ja go stosuję raczej jako korektor, dobrze dobrany (nieco jaśniejszy) odcień i tak maskuje cienie pod oczami, że w ogóle można by powiedzieć, że nie mam z nimi problemu. Jest mega wydajny, bo jego się bierze naprawdę minimalną ilość, właściwie to ledwo ledwo co (tak może ilość nieco większa niż główka od szpilki starcza pod jedno oko), więc jego używanie wymaga wprawy bo łatwo za dużo nawalić. Ale szybko da się dojść do tego ile go brać
oo może zamówię

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:24   #1385
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny mam klamre taka z emoge ta zabawke grajaca powiesic w wozku i chyba ja kupie. a to jets taka'
4 albo 9
http://allegro.pl/sliczne-duze-pozyt...html?source=oo na konika w wozku juz miejsca niema a ona lubi jak jej cos gra. I niewiem czy zamwoic jakas z all czy kupic tą? i jak ta to ktora ladniejsza 4 czy 9 ?
jakos do Lamaze przekonana nie jestem bo szeleszczacy zstaw dostala ostatnio od cioci swojej z bright starts i tam jest taka fajna krowa szelesci cała i ona ją bardoz lubi. a oprocz tego byly ejsczze grzechotki.

a itak najbardziej tarmosic lubi pieluche. ide dzis kupic jakas kolorowa bo mam same biale
Oglądałam kiedyś te maskotki, ale w końcu kupiłam inną z pozytywką w sklepie. Staram się kupować zabawki w różnych kolorach. Co prawda będzie miała foletowego pieska i fioletowego słonia, ale pozostałe zabawki na razie bardzo się od siebie różnią. Pomyśl, jakie zabawki ma Rozi.

Widzę, że te grają po naciągnieciu sznuteczka i w mojej kupionej w sklepie (tu takiej nie ma) ten sznureczek już nie chowa się do samego końca, ale ma taką pozytywkę jak karuzelka i Róża ją lubi, a przede wszystkim się uspokaja nawet poza domem. W krówce Canpol pozytywkę uruchamia się naciśnięciem na nóżkę, czyli to urządzonko na baterie i nie brzmi tak ładnie. Ciekawa jestem, która pozytywka szybciej przestanie działać...

Jeszcze się przyznam...
Któraś z dziewczyn pisała, że woli z Lamaze kilka zabawek używanych, niż jedną nową. No to ja też zaczęłam licytować, ale jak mnie przebili, to zamówiłam dwie nowe. Jednak w jednej aukcji mnie nie przebili: http://allegro.pl/lamaze-osmiornica-...711638119.html
Na szczęście są ładne i Róży na pewno się spodobają, ale nie przewidziałam tego zakupu. Mam tylko nadzieję, że przebiją mnie przynajmniej w pozostałych trzech (albo dwóch z tych trzech) aukcjach.

Jak któraś marzy o smoku, to właśnie kończy się aukcja http://allegro.pl/zawieszka-do-wozka...700277140.html , ale w smoku wpisałam niską kwotę, wiec na szczęście tam moja oferta już nie jest najwyższa.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-18 o 13:25
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:52   #1386
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Ja to jak już cień kładę to max jeden bo więcej nie umiem

Może gdzieś w sieci albo na yt znajdę zdjęcia tych paletek i postaram się coś wybrać dla siebie. Ale najpierw wypróbuję rady mamci-kredka plus tusz
proponuje eyeliner, najlepsze bedzie piorko, bo jest cieniutkie ale ze nie masz wprawy to dobry bedzie w pisaku

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:56   #1387
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wtorkowe spotkanie z ciotkami super się udało-Lilunia była grzeczna, dostała słodkie prezenty-ciuszki, jeszcze ja jej 3 koszulki dokupiłam
a tu wam wrzucę Lilkę w wersji zalotnej, bo bardzo mi się spodobała oraz buciki jakie jej ostatnio zakupiłam:
poka!
A Lilunia przesłodka
Ma na sobie te legginsy z H&Mu?

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Jakie macie sposoby na uśpienie dziecka w dzień, które zasypia tylko przy cycu, a odłożone do łóżeczka od razu się budzi? Bujanie nie pomaga...
przez 3 miesiące do tego nie doszłam Dziecko nie spało i koniec
Teraz zasypia sama, ale mowy nie ma, by w dzień zrobiła to w łóżeczku - dobry jest tylko fotelik samochodowy (stojący u nas w mieszkaniu) albo leżaczek

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
my juz po szczepieniu Jas nawet nie zapłakał wazy 6240g
super! Dzielny chłopak, coś nowego od Lamaze jak najbardziej mu się należy

Cytat:
dostalismy receptę na pneumokoki bo chce szczepic, czy któras z was tez szczepi na pneumo?
ja (tyle, że to nie wynika z mojej decyzji, tylko jest tu z automatu podawane).
Ma być ponoć podane w czterech dawkach (pierwszą mamy 22 października)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kładziecie, dobre... Wczoraj akurat (święto!) Dziecię padło jakoś ok.22 (kręciła się, więc jeszcze wzięłam ją na rączki), ale przecież do spania jej nie zmuszę. Po kąpieli jest w pełni sił witalnych, to co ma poradzić...
zupełnie, jak u nas. Bardzo chcieliśmy kłaść ją o 20, albo, ostatecznie, o 21. Tylko co z tego, że położymy, skoro potem przez najbliższe 2 godziny mała wrzeszczy i i tak nie mamy spokoju, kursując co minutę do jej łóżeczka (albo w ogóle przy nim warując) .
Za to jeśli zaniesiemy ją tam w okolicach 22:30, to wystarczy nakryć główkę pieluszką i wyjść - sama zasypia.

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Nadrobilam chyba większość no i tak jak poczytalam o waszych maluchach to dochodzę do wniosku, ze moja jest jakaś wyjątkowo drobna - ma skończone 14 tygodni, zaraz kończy 15 a waży tylko 5150 i pieluchy tez cały czas 2 używamy. Ubranka niby na 62-68 ale tylko na długość dobre, bo tak to pływa w nich.
Jeśli chodzi o spanie to u nas kąpiel jest koło 21.30 ale mała zasypia zwykle miedzy 22.30 a 23 dopiero.
mamy tu jeszcze na wątku kilka takich drobinek Martynka Linki jest niewielka, Lusia też, Patryś Asi też. No i moja Zosia też malusia - za tydzień skończy 4 miesiące, a waży jakoś koło 5,5 kg. Ubranka na 62 potrafią być za duże (a na pewno są za szerokie).
Z tym, że ona urodziła się w ogóle poza siatką centylową.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 14:02   #1388
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilysmy z spacerku
kupilam pozytywne w pepco za 9.90" tamta 40 kosztowała prawie. Wiec druga jakas ladna zamowie na all moze z lamaze zaryzykuje?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:02   #1389
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Moje kochanie kupi mi w sobote nowa prostowajke
Tylko juz mi zapowiedzial ze pod choinka znajde tylko czekolade

Amelcia
Stary 2012-10-18, 14:07   #1390
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
a tu wam wrzucę Lilkę w wersji zalotnej, bo bardzo mi się spodobała oraz buciki jakie jej ostatnio zakupiłam:
Kokietka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
chmielinka ja myślę, że twoja córcia lada dzień zacznie się interesować zbawkami i je chwytać. Ja polecam lalkę emilkę z lamaze, cała sukienka i butki szeleszczą, ma kólka na jednej łapce i grzechotkę na szyi.

A tak wogóle to wam pokażę Agatkę, zdjęcie sprzed 2 tygodni.
Śliczniutka
Cytat:
A zapomniałam sie pochwalić: Jasiu już sam obraca się z boku na plecy i na drugi bok

Cytat:
Super! Ale masz długie rzęsiska

Wreszcie do Was dotarłam... Alex dziś wyjątkowo absorbujący, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Jest tak roześmiany i skory do zabawy, że aż żal go "wyciszać", żeby otworzyć laptopa. Teraz akurat padł, bo harcowaliśmy od 6 rano, więc pewnie chwilkę pośpi, a mamusia się w tym czasie poudziela
Na tapecie makijaże... Mamuśki się lansują Ja na co dzień nie maluję się wcale, no może tusz do rzęs i błyszczyk, jeśli akurat mam je pod ręką. Za to na większe wyjścia, lubię sobie twarz "odje.bać" i w tedy w ruch idą mocne kreski, cienie do powiek i całuśne usteczka

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:08   #1391
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
proponuje eyeliner, najlepsze bedzie piorko, bo jest cieniutkie ale ze nie masz wprawy to dobry bedzie w pisaku
Dla mnie eyeliner to wyższy level

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 14:10   #1392
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie do mam, które już zaliczyły podróże z maluchem...
mam zamiar na koniec miesiąca jechać do PL, samochodem-Dzidziol w foteliku, podróż powinna zająć jakieś 7h, czy nie najlepszym wyjściem jest jechanie wieczorem na noc??uśpić Małą, siup do fotelika, Ona zawsze przesypia ok.6h, karmienie i dalej śpi....chyba to najlepsze wyjście
To dobry pomysł, bo unikniesz korków, ale i tak powinniście zrobić 2 prrzerwy (co ok. 2 godz.) w siedzeniu w foteliku.
Stary 2012-10-18, 14:11   #1393
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie eyeliner to wyższy level
dlatego proponuje Ci taki w flmastrze
jest trwalszy delikatniejszy i nie rozmazuje sie tak jak kredka.

Amelcia
Stary 2012-10-18, 14:12   #1394
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzielny mały mężczyzna ... a właściwie DUŻY...
Stary 2012-10-18, 14:29   #1395
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny mała sie zachwyca ze jej cos merda przy wopzku z gory i ta jest taka tylko grajaca nawet nie ma kolorow bo jest zielono biala ale chce zamowic cos jeszcz etakiego wlasnie pstrokatego a nie wiem co?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-18, 14:49   #1396
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie do mam na Hippie, jakie kupki robia Wasze dzieciaczki?
Żółte, grudkowe o dobrej konsystencji, ja stosuję zagęszczacz do tego więc po nim są bardziej rzadkie
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tak bywa. Dlatego na początku ciąży nie kupowałam butów, a w połowie tylko jedne w moim rozmiarze, ale z zapasem na opuchliznę, której ostatecznie nie było.
W ciąży miałam bardzo spuchnięte nogi myślałam, że to po ciąży mija
Cytat:
Przyznam się...
Musiałam odreagować pewien stresik i jak zobaczyłam, że na all jest taniej, niż w Tesco (z przesyłką prawie na to samo wychodzi), to zrobiłam szeleszczące zakupy już dzisiaj. W dodatku przez Depoison zamarzyłam o słoniu http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-fioletowy-slon-27044-i2715330059.html, ale spodobał mi się też niebieski paw http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-ptaszek-27013-nowy-i2720093704.html, więc musiałam znaleźć sprzedawcę, który ma ten zwierzyniec w magazynie.

Asiu - do Patryka drepcze szczeniaczek. http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...661174667.html

A teraz powinnam chyba zablokować swoje konto na allegro, bo zmankrutuję.
Ale zaszalałaś z zakupami
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

a ja się tak przez chwilę zastanowiłam... i nie wiem, co lubię bardziej Zależy od fazy
A z tym rośnięciem stóp to słyszałam, że może się coś takiego wydarzyć - to ponoć nawet nie takie rzadkie. Strasznie się tego bałam
Ale widzę, że Ty nieszczególnie zmartwiona jesteś - cieszysz się na zakupy?
Wiesz z jednej strony tak a z drugiej nie bo po pierwsze zakupy stacjonarne to żadna przyjemność teraz, bo zwykle na szybko, nerwowo robione a po drugie mam dużo butów które bardzo chciałam założyć po ciąży i dupa, noga nie wchodzi
Cytat:
Hej!
My też za godzinę na szczepienie, trzymam kciuki za pozostałe dzieci

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Zjadłam śniadanie wypiłam kawkę, zaraz będę się pindrzyć i budzić mojego Skarbeńka. Dzisiaj idziemy na szczepienie, mam nadzieję, że w końcu się uda (już było 3 razy przekładane - a to chrostki na twarzy, potem ropiejące oczko i katar).

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ja niestety jeszcze nie nadrobilam.... ale wtrynie sie w temacie dziasel. moja tez ma jasniejsze zgrubienia w kilku miejscach i czytajac ksiazke natknelam sie na pojecie torbielikow, ktore pasuja do opisu. podobno nic z tym sie nie robi i samo znika
Masz rację bardzo możliwe że to są włąsnie torbiele dziąsłowe
Cytat:
Torbiele dziąsłowe występują zarówno u osób dorosłych, jak i u dzieci. Torbiele dziąsłowe u dzieci występują pojedynczo lub w większej ilości i umiejscawiają się na bezzębnym wyrostku zębodołowym u noworodków. Torbiele tego rodzaju mogą występować także na podniebieniu w linii szwu, zwykle nie są one większe niż 3mm i znikają samoistnie.
Nie musze nic pisać same sobie świetnie beze mnie radzicie
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
W ogóle to wkurzam się bo nie mam się w co ubrać. Mam na plusie 10 kg i sama waga mi nie przeszkadza bo wcześniej byłam zbyt szczupła, ale teraz wszystko mam za małe a ceny w sklepach są zbyt wysokie na wymiane całej garderoby

Zastanawiam się nad walką z rozstępami na pupie (mam całą pooraną). Znacie jakiś dobry krem rozjaśniający czy coś co sobie z tym poradzi? Nie wiem właśnie czy kupić Contratubex czy np. Pharmaceris Tocoreduct forte? A może to poc na wodę i trzeba po prostu czekac aż same zjaśnieją?

Karolina odnoście mleka mm to my byliśmy najpierw na bebilonie i śmierdział jak nie wiem co. Mała miała po nim kolki, więc zmieniliśmy mleko na Enfamil i ku mojemu zdziwieniu to mleko nie śmierdzi co mnie niezmiernie cieszy, bo jak piła bebilon to od niej cały czas było czuć ten "smrodek"
A jak Ci się sprawdzają te pieluchy wielorazowe? Jesteś zadowolona? Ja się zastanawiam czy nie przejśc z pampków właśnie na takie.
edit: po Enfamilu nie ma kolek, ładnie pierdzi i robi 4-5 kupek dziennie
Ehh, ja też mam ponad 10 i czuję się z tym fatalnie i też nie mam w czym chodzić.
Co do rozstępów nie pomogę bo to jedyna pociążowa pamiątka, która mnie ominęła
Ja próbowałam mlek Man, Bebilon i Hipp i dla mnie śmierdzą wszystkie
Co do pieluch wielo to troche miałam falstart, Marcinek się urodził malutki i te pieluchy na niego nie pasowały pierwsze półtora miesiąca używaliśmy zwykłych Dady. Teraz zaczynamy z kieszonkami -bo są najwygodniejsze, ale też mam wrażenie, że one jeszcze za duże są, pupa w nich jest wielka, zdarzają się wycieki,myślę, ze ok.3-4 miesiąca ruszę pełną parą z nimi
Cytat:
uff nadrobiłam
wczoraj nie miałam weny do pisania
ale za to do sprzątania
a dziś ruszam w miasto-muszę kupić Małej śliniaki, bo niby mam z 6 , ale nie wyrabiam z praniem i suszeniemsobie też zamierzam cosik zakupić

wtorkowe spotkanie z ciotkami super się udało-Lilunia była grzeczna, dostała słodkie prezenty-ciuszki, jeszcze ja jej 3 koszulki dokupiłam
Ale cudna Lilunia buciki słodkie
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Słodziutka Lilka

A ja używam pieluszki tetrowej pod bródkę przy jedzeniu, ale chyba też zacznę używać śliniaki wygodniej
Ja używam mini ręczniczków z Ikei, są wg mnie lepsze niż tetrówki. Chcę też zamówić te śliniaki z kołnierzem co kiedyś Agunia pokazywała.

U nas dziś zwariowany dzień, najpierw czekałam na kuriera z grzejnikami, który miał byc wczoraj,potem szukanie na gwałt warsztatu samochodowego, gdzie by mi naprawili auto dziś (jutro jadę do ortopedy z małym i musi być sprawne), bo wczoraj urwał mi się tłumik i samochód niewy.je.bnie klekocze i wyje. W kocu znalazłam, pojechaliśmy z Marcinkiem, facet obejrzał i sprowadzi częsci dopiero na 15.30, więc zaraz znów jedziemy, 400 zł w plecy, mam dość tego grata
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:20   #1397
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że pediatra nam powiedziała, że jak Agatka będzie miała 3,5 miesiąca to mam jej już wprowadzać tą kaszkę bezmleczną z nestle sinlac, a zaraz potem już zupki jej wprowadzić. Swoją drogą na tej kaszce pisze od 5 miesiąca
A moja wprowadzanie kaszek odradziła. Powiedziała, że skoro mała tak dobrze przybiera na samym mleku, to nie ma takiej potrzeby. Spytała tylko, czy nie je zbyt często i jak długo śpi w nocy (oba pytania, żeby sie upewnić, czy nie jest wiecznie głodna). Uprzedziła też, że po kaszkach ryżowych może mieć zaparcia, więc lepiej,żebym zaczęła od soczków. Jak chcę, to mogę spróbować od połowy czwartego miesiąca.
Myślę , że też dam jej coś do polizania. Jak daję Infacol (kwaskowy, pomarańczowy) to się krzywi.
Stary 2012-10-18, 15:37   #1398
agunia82
Zakorzenienie

czy któraś może mi podać linka do tej cudownej herbatki Zosi? Dziecko znajomego ma kolki i może ta herbatka by im pomogła (a kolki tak przesrane, że zaczynają się o 24, no i kumpel do pracy przychodzi delikatnie mówiąc niewyspany. Może małż w końcu swoje dziecko doceni...)

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Ja używam mini ręczniczków z Ikei, są wg mnie lepsze niż tetrówki. Chcę też zamówić te śliniaki z kołnierzem co kiedyś Agunia pokazywała.
polecam, ja jestem z nich bardzo zadowolona

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:40   #1399
Maciejka__
Zakorzenienie

Uff... w dwóch aukcjach mnie przebili. Została jeszcze jedna z lalką Emilką, ale jak wygram, to też nie będzie źle.
Dzisiaj mała próbuje posmakować pieska. Aż mi żal, jak pomyślę, że może porzucić psiaka dla pluszaków - szeleszczaków Lamaze.
Już ma kilka tych pluszaków. Może powinnam miękkie klocki i część pluszaków schować?
Stary 2012-10-18, 15:45   #1400
Linka25
Zakorzenienie

Opalia
tak jak Depoison pisała, moja córa jest drobniutka. Nie wiem teraz ile dokładnie waży ale coś koło 5 kg a mamy dzieci w podobnym wieku. Moja jest z 15 lipca.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:54   #1401
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś może mi podać linka do tej cudownej herbatki Zosi? Dziecko znajomego ma kolki i może ta herbatka by im pomogła (a kolki tak przesrane, że zaczynają się o 24, no i kumpel do pracy przychodzi delikatnie mówiąc niewyspany. Może małż w końcu swoje dziecko doceni...)
Zamawiałam stąd: http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...618224360.html
Można kupić taniej i z niższymi kosztami przesyłki, ale ten tani sprzedawca miał asortyment, jak z krótkiego z wypadu do Rossmanna i do lumpka.
Stary 2012-10-18, 15:55   #1402
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Uff... w dwóch aukcjach mnie przebili. Została jeszcze jedna z lalką Emilką, ale jak wygram, to też nie będzie źle.
Dzisiaj mała próbuje posmakować pieska. Aż mi żal, jak pomyślę, że może porzucić psiaka dla pluszaków - szeleszczaków Lamaze.
Już ma kilka tych pluszaków. Może powinnam miękkie klocki i część pluszaków schować?
fajne zakupy poczyniłaś

ja kliknęłam to http://allegro.pl/show_item.php?item=2711810058 i to http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...712822368.html

dzieki dziewczyny za gratkimały odreagowuje szczepienie spał od 12-15 i gdy go o 15 karmiłam nagle zaczął bardzo plakac, nie chcial piersi chwycic, ciezko bylo go uspokoic, w końcy po ok 10 minutach usnął znowu sprawdzam wciąż temperaturę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:57   #1403
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Linka, Depoison cieszę sie w takim razie, ze nie jestem sama - znaczy, ze moja Mania nie jest jedyna kruszynka w wątku

To mój 100 post!
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:58   #1404
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawiałam stąd: http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...618224360.html
Można kupić taniej i z niższymi kosztami przesyłki, ale ten tani sprzedawca miał asortyment, jak z krótkiego z wypadu do Rossmanna i do lumpka.
dzięki tak myślałam, że to ta, ale nie byłam pewna

Cytat:
fajne zakupy poczyniłaś

ja kliknęłam to http://allegro.pl/show_item.php?item=2711810058 i to http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...712822368.html

dzieki dziewczyny za gratkimały odreagowuje szczepienie spał od 12-15 i gdy go o 15 karmiłam nagle zaczął bardzo plakac, nie chcial piersi chwycic, ciezko bylo go uspokoic, w końcy po ok 10 minutach usnął znowu sprawdzam wciąż temperaturę
biedny jak znowu tak się rozpłacze to daj mu paracetamol, po co ma się bidulek męczyć

Opalia moja też jest kruszynką, waży coś koło 5,5kg (może nieco więcej) a mierzy 56,5cm. Tylko ona też się urodziła poniżej wszelkich centyli

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:44   #1405
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

polecam, ja jestem z nich bardzo zadowolona
ja je wlasnie zakupilam

Amelcia
Stary 2012-10-18, 16:46   #1406
hanjah
Zakorzenienie

Jak często obcinacie maluchom paznokcie? Ja to robię co kilka dni, a Marysia i tak ciągle ma buzię podrapaną
Stary 2012-10-18, 16:51   #1407
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Jak często obcinacie maluchom paznokcie? Ja to robię co kilka dni, a Marysia i tak ciągle ma buzię podrapaną
ja przewaznie raz w tygodniu, rosna jak szalone a Amelia wiecznie tymi paluchami po buzi jezdzi i tez ciagle podrapana,

Amelcia
Stary 2012-10-18, 16:52   #1408
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Co dwa dni. Jak zapomnę i nie wykorzystam tego, że śpi, to trzeciego zdarzają się zadrapania.
Stary 2012-10-18, 16:53   #1409
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja przewaznie raz w tygodniu, rosna jak szalone a Amelia wiecznie tymi paluchami po buzi jezdzi i tez ciagle podrapana,
moja tez. Ja tez obcinam raz w tygodnu a czasem do 4 dni

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-18, 16:58   #1410
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
fajne zakupy poczyniłaś

Na pewno nie wylicytuję trzech Emilek, więc nie jest źle!
Emanuel i panda też mi się podobają, ale z motylkiem wygrał paw.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości