Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 12:21   #481
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Znowu... zielono czarna kupa. Martwię się...
Stary 2012-10-18, 12:27   #482
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Nie no gdzie tam , nie będę kombinować jeśli chodzi o ten zasiłek
W tych urzędach to wszystko sprawdzają ... składałam w Poznaniu na becikowe , a na stałę jestem zameldowana w innym mieście to Poznań przesłał tam pismo z zapytaniem czy czasem tam też nie składałam wniosku o becikowe

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm no ja nie pomogę , poobserwuj może jeszcze kilka kup i zobaczysz jakie będą, albo zadzwoń do położnej i podpytaj o czym takie mogą świadczyć ja jak mam jakieś wątpliwości to zawsze dzwonie
a mają jakiś inny zapach ?
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:30   #483
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hm no ja nie pomogę , poobserwuj może jeszcze kilka kup i zobaczysz jakie będą, albo zadzwoń do położnej i podpytaj o czym takie mogą świadczyć ja jak mam jakieś wątpliwości to zawsze dzwonie
a mają jakiś inny zapach ?
Pachną jak zawsze. Masz rację, jak kolejne kupki tez takie będą to zadzwonie do położnej.
Stary 2012-10-18, 12:31   #484
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
melduje sie na nowym watku! dopiero teraz bo od kilku dni mala mi robi na zielono. takim plynem, ma na maxa rozwolnienie. od diety to by bynlo dziwne bo caly czas jem to samo. pije duzo herbatki na laktacje i podejzewam ze to to to. odstawilam i czekam na rezultaty.

miala z was ktoras taka ze maluch robil zielonym plynem?

kumu sie zrobily rozstepy po ciazy? MI!!!!! szlag mnie trafil. cala ciaze smarowania na nic! teraz nie mam czasu sie smarowac po kapieli bo najczesciej robie to w biegu i nie mam chwili juz by sie nabalsamowac. moze to od tego. ale jestem zla!!!!

nasza Laura jutro ma 3 tyg.
Sliczna córunia
mi tez niestety wyszlo pare po porodzie i to na brzuchu!!!!!1 smaruje sie caly czas ale watpie czy to pomoze, trzeba bedzie pewnie jakis laser ale to juz jak moj brzuch po cc wroci do normy. wciaz jak go dotykam to taki obolaly jest

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:32   #485
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

Gda ja tam w nocy mojego chłopa nawet nie budze :P Jakoś czuje się pewniej jak sama Zośke obrobie

Dziewczynki może już na to za późno bo dzieciaczki już na świecie troche są i nabrały paskudnych nawyków, ale tak na przyszzłość jakby któraś jeszcze zaciążyła to z taką radą biegne co do zachowywania się w nocy przy maluchach
u nas nocki wyglądają cudownie mała kiedy się budzi to zje i od razu idzie spać, myślę że to dlatego że od samego początku wyraźnie dawalam jej do zrozumienia że noc to noc, a wjaki sposób? a no w taki że kiedy się budzi daje bez słowa flache, przewijam nie odzywając się do niej ani słowem, nie pale światła, nie włączam komputera- jedzonko, pieluszka, odbicie i spać, raz jak TŻ się coś do niej odezwał kiedy ją przewijałam w nocy na naszym łozku to go zbeształam, że noc to noc i nie ma gadania do dziecka
ja robie dokladnie tak samo.wieczorem o stalej porze(o21)po karmieniu klade ją do łóżeczka,mówie dobranoc i znikam z pola widzenia.po 15-20 min mała juz spi.potem budzi sie o 2 na karmienie.10 min przy cycu,odbicie i spowrotem do łóżeczka.troche sie powierci,ale nie placze i po chwilai zasypia.wstaje dopiero o 6-7ale ja i tak juz nie spie bo mlodego do przedszkola szykuje

Cytat:
melduje sie na nowym watku! dopiero teraz bo od kilku dni mala mi robi na zielono. takim plynem, ma na maxa rozwolnienie. od diety to by bynlo dziwne bo caly czas jem to samo. pije duzo herbatki na laktacje i podejzewam ze to to to. odstawilam i czekam na rezultaty.

kumu sie zrobily rozstepy po ciazy? MI!!!!! szlag mnie trafil. cala ciaze smarowania na nic! teraz nie mam czasu sie smarowac po kapieli bo najczesciej robie to w biegu i nie mam chwili juz by sie nabalsamowac. moze to od tego. ale jestem zla!!!!

piekna jest

a mi sie aparat zepsultzn zdjecia robi ale wyswietlacz wodą podszedł bo wczoraj nie zauwazylam i polozylam na mokrym parapecie w sypialni

Tamlin 100 latpociechy z dzieci i Kropka

iwoncia słodziachny Alanek

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:41   #486
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Sojka - ja też robię wszystko milcząc i po ciemku. Tylko pieluchę przy światełku małym, bo nie widzę co obsrywa o obsikuje dookoła po ciemku

Ja będę musiała zapalić lampkę nocną... bo po pierwsze - rolety zewnętrzne u nas i dlatego prędzej bym się zabiła niż cokolwiek zrobiła, a po drugie w takiej całkowitej ciemności to ja w ogóle nie funkcjonuję... mogę nic nie mówić itp., ale światełko będę musiała mieć.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
tamlin 100 lat!

gin zaliczony ...
duśka nie spała do 4 rano - to jest nienormalne śmiem twierdzić

Co gin powiedział? Kiedy możecie się starać o następnego szkraba?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:41   #487
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
W
Dziś moja Iga kończy miesiac i Kubuś Katee tez takze
Wszystkiego najlepszego dla Igi i Kubusia!!!

Cytat:
Moja Kluseczka
Cytat:
Śliczne dziewczynki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 12:59   #488
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Igi i Kubusia!!!
Dzięki Dearlie
niegrzeczna pamiętałaśja nawet nie kojarzyłam,że my tego samego dnia się męczyłyśmyo której Ty urodziłaś tą śliczną Igunie?

axxxa Laura słodziachna

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:00   #489
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Tamlin 100 lat:roz a:spelnienia marzen

to widze ze nie jestem sama z tymi rozstepami. masakra jakas. pewnie to hormony szaleja i dlatego tak sie dzieje. przeraza mnie to. a tak walczylam i tak sie cieszylam ze nie mam żadnego na brzuchu a tu klops...

my tez spimy z mala w lozku. nie chce mi sie wstawac i jej brac a tak to tylko cyc i juz. bo u nas po cycu to dlugi proces jest. odbekanie, kombinowanie.i tak czasami to do 2h trwa zanim ponownie zasnie. strasznie nasza mala ulewa. potem ma czkawke i do tego jeszcze sie strasznie krztusi. raz tak bardzo ze az sie poryczalam jak jej przeszlo. wygladalo to strasznie a ja nie moglam jej pomoc.

nasza mala uwielbia sie kapac i przebierac. nie placze nawet jak ma pusty brzucho. kochana mala

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:26   #490
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się ona nie podobała tak bardzo. Np.
Ja chciałam z przodu, ale nie wiem gdzie wyłącza się poduszkę powietrzną. Mam taki znaczek przekreślony z fotelikiem i boję się, że nie da rady wyłączyć! Dziś go wiozłam z tyłu... Mąż powiedział, że jak się nie da wyłączyć, to kupi mi nowy samochód OBY SIĘ NIE DAŁO!

Z tej okazji pierwszy raz poszliśmy razem na zakupy
No to trzymam kciuki OBY SIĘ NIE DAŁO!!!
Skoro już jestem przy temacie, dziewczyny z 3 dzieci(i więcej) jakimi autami jeździcie?Mianowicie chodzi mi o to że starszak z przodu, bliźniaki z tyłu i już 5 osoba nie wejdzie chyba że bardzo chuda
I chyba zacznę się rozglądać za vanem

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

Gda ja tam w nocy mojego chłopa nawet nie budze :P Jakoś czuje się pewniej jak sama Zośke obrobie

Dziewczynki może już na to za późno bo dzieciaczki już na świecie troche są i nabrały paskudnych nawyków, ale tak na przyszzłość jakby któraś jeszcze zaciążyła to z taką radą biegne co do zachowywania się w nocy przy maluchach
u nas nocki wyglądają cudownie mała kiedy się budzi to zje i od razu idzie spać, myślę że to dlatego że od samego początku wyraźnie dawalam jej do zrozumienia że noc to noc, a wjaki sposób? a no w taki że kiedy się budzi daje bez słowa flache, przewijam nie odzywając się do niej ani słowem, nie pale światła, nie włączam komputera- jedzonko, pieluszka, odbicie i spać, raz jak TŻ się coś do niej odezwał kiedy ją przewijałam w nocy na naszym łozku to go zbeształam, że noc to noc i nie ma gadania do dziecka
Robie dokładnie tak samo!Noc to noc lampka tylko się pali i nie gadam nic do dzieci, pieluszka, butelka bęknąć i lulu.A rano odsłaniam rolety i dzieci oczy otwierają

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pokaże Wam mojego szkraba który zamiast odbić po jedzeniu to śpi i chrapie
Co Wy na to?

Dajcie znać czy film działa bo ja na fonie wszystko robie

https://www.youtube.com/watch?v=UO4J...e_gdata_player
Jak on fajnie stęka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:35   #491
mala mysz
Raczkowanie

Hej!
My dzisiaj bylysmy u pediatry. pierwsza wizyta od urodzenia

mała przybiera na wadze dobrze, 500 gram w niecałe 3 tygodnie. krostki na buzi to ponoc kwestia moich hormonow przekazywanych z mlekiem, a bole brzuszka w nocy hmm ponoc tak juz jest z niemowlakami.
teraz kolejna wizyta to szczepienia, no i sie tak zastanawiam...
5 w1 czy 6 w 1?
i czy szczepic na pneumokoki? bo za darmo u nas jest i nie wiem sama... widzialam ze rozmawialyscie o szczepieniach ale teraz nie moge tego znalezc.
poradzcie co robic.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:37   #492
ula2689
Wtajemniczenie

jestem już 7 tyg po porodzie nie karmie cycem a okresu brak...
Dziewczyny po cc jak wasze brzuszki?Bo mi została taka duża fałda nawet nie wiem jak ją określić bo to nie jest sadeło tylko tak jakby skóra?sama nie wiem...

My dzis po wizycie u pediatry Hubcik 4300 klocuszek i Oliwka 3300 kruszynka moja, pępuszek musze jej zakleić bo ma wypukły taki brzydki.A Hubek też ma naczyniaka takiego malutkiego na pośladku.
No a jutro Białystok i badanie wzroku ...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Hej!

mała przybiera na wadze dobrze, 500 gram w niecałe 3 tygodnie. krostki na buzi to ponoc kwestia moich hormonow przekazywanych z mlekiem, a bole brzuszka w nocy hmm ponoc tak juz jest z niemowlakami.
5 w1 czy 6 w 1?
i czy szczepic na pneumokoki? bo za darmo u nas jest i nie wiem sama... widzialam ze rozmawialyscie o szczepieniach ale teraz nie moge tego znalezc.
poradzcie co robic.
Jak za darmo to pewnie że tak!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:47   #493
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Kluseczka
Cytat:

Ale ślicznotki

Tamlin wszystkiego najlepszego,dużo miłości i przyjemności z Kropkiem,zadowolenia z dzieci i spełnienia wszystkich marzeń

Ivoncia Alanek jest boski

My byłyśmy dzisiaj 3 godziny na spacerku,zaraz idziemy jeszcze do Biedronki po bebilon i parę drobiazgów,malutka już o wczorajszym szczepieniu zapomniała.

Umówiłam się do ginekologa na przyszły tydzień,cały czas zastanawiam się nad antykoncepcją i nie wiem co wybrać

Jutro mamy usg bioderek także kciuki kochane ciocie wskazane

A potem mężuś z Zuzią do domku a mamusia idzie pobuszować po sklepach
Może w końcu sobie coś kupię

Dostawałyście może w szpitalu takie niebieskie pudełka dla dzieci byłtam smoczek z aventu wiecie może do ilu miesięcy on jest bo wyrzuciłam ulotkę i nie wiem

Gda my też stosujemy bobotic i moim zdaniem na pewno jakieś pozytywne dzialanie na brzuszek Zuzi ma bo mniej się pręży i łatwiej gazy uwalnia

U nas taka piękna pogoda normalnie jak lato

Zielona też dzisiaj oglądam Geslerową

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:58   #494
katiem
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny

Wpadam tylko na chwile bo glowa mnie tak napieprza jak chyba nigdy w zyciu..... Nie wiem co jest.
W nocy starszy tez dal koncert....Chyba Zuzia Asiulki tez. Ah te dzieciaki.

Tamlin dziekujemy za zyczenia, a dzisiaj Tobie zyczymy wszystkiego co najlepsze. Niech dzieciaczki ladnie i zdrowo i rosna, a Ty badz szczesliwa u boku Kropka

Gda i co wiesz jak sie wylacza ta poduche? podaj mi marke i rocznik moze ja cos wymysle...

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:16   #495
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

Tamlin 100 lat kochana!

Moja niunia dziś jakoś mocno aktywna była, ale teraz śpi

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
super że już w domku

Anusia hohoho to duża dzidzia się Wam szykuje a o cc była mowa ?

To moje dziecię w ogóle nie chce spać ... czy Wasze maluszki też mają takie 3 h przerwy w spaniu ?

A oto mój skarb w dniu dzisiejszym dziś mamy równy miesiąc wkroczyliśmy i my w okres niemowlęcy
jaki słodki blondasek

Cytat:
melduje sie i ja w nowej czesci,
padam na twarz. boje sie nocy... mała zbrzuszkiem sie meczy a my z nia. juz poza chlebem z maslem i makaronem z dzemem to nic nie jem...
ide szykowac kąpiel (tez znienawidzona).
trzyma mnie w pionie tylko jedna mysl - ze kiedyt to minie mała urosnie, zacznie spac w nocy, ja zaczne jesc jak czlowiek, kąpiele będa przyjemnoscią...
ale tak czytając was to widze ze nie jestem sama z tym zmeczeniem, pocieszajace ze tez macie podobnie
kochana a kropelki jakieś podajesz małej? ja mojej bobotic daję i pierdzi po nim ładnie i już się nie pręży i nie ryczy z powodu brzuszka
z kąpielą też już jest o niebo lepiej, może za chłodną wodę dajcie, albo za mało tej wody? my lejemy teraz dużo i to ciepłej i pomogło, płacz sie skończył a nasze dzidzie to samo miały przecież

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
no nie zawsze początki są różowe...

Wercia mój ma takie przerwy albo i dłuższe do 6godzin a jutro skończy 1mc.
Brawo dla Jasia i jak główkę dzielnie trzyma
Buziaki dla Kubusia z okazji miesiąca

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam Wam już zdjęcie pokazać przed południem, ale nie szło wgrać

Melka w wydaniu: 'Mam dychę, idziemy na imprezę!'
fotka rewelacja i Melcia do schrupania!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
rennie

nosz cholera, jak ja tego nie lubię dziecko sobie śpi a tutaj ją wybudzają bpo ktoś ma akurat czas.. nie denerwuj się ja też mam często dosyć Zuzanki raz po teściową dzowniłam bo myslalam ze wyjde z siebie

witaj

ależ masz dużego sybnka i kciuki za piatek

nie odpowiem bo moj sie nie przewraca, czytalam ze swiadomie to okolo 4- 5 miesiaca ale wiadomo każde dziecko inne

śliczny Jasio, mój sypia regiularnie i regularnie jest aktywny

z przodu

no to idziemy a co

witam się wieczornie, Jasio trochę poomarudził wkoncu moge stwierdzic ze mam dziecko, nie ma gorączki i spi i czasem steknie ale to wsio..., zobaczymy co bedzie pozniej.. ale widac ze go boli.
oby ból szybko minął

Cytat:
Mi się ona nie podobała tak bardzo. Np. pomysł z aktywnością po jedzeniu dziwny, bo mi najłatwiej uśpić na cycu

Ssaczek mały, gratuluję

Mój mąż dzielnie wytrzymuje bez telefonu do mnie, nawet jak mały ryczy

Mój dziś kończy 3 tygodnie i wstał dziś o 9, miał drzemkę godzinną o 12 i potem 3 godziny 14-17 na spacerze i na zakupach.

I dopiero TERAZ zasnął!!! Bardzo mało śpi, a nawet miesiąca nie mamy

Ja chciałam z przodu, ale nie wiem gdzie wyłącza się poduszkę powietrzną. Mam taki znaczek przekreślony z fotelikiem i boję się, że nie da rady wyłączyć! Dziś go wiozłam z tyłu... Mąż powiedział, że jak się nie da wyłączyć, to kupi mi nowy samochód OBY SIĘ NIE DAŁO!

Mój tak samo na domowej wadze wychodzi mu 5,1 kg

Dziś kończymy 4 tygodnie!

Z tej okazji pierwszy raz poszliśmy razem na zakupy
ale ty masz tego męża, normalnie skarb jakiś!!!

Cytat:
Tak podczas karnienia znalazłam:

http://olainphilly.wordpress.com/201...rmienie-nocne/

Uśmiałam się, bo to częsta historia (np. dzisiejsza)

Dobra, próbuję go odbeknąć, oby się nie wybudził!
ale się uśmiałam z tego, moja tak wali w pieluchy, ja ją przewinę i za chwilkę słyszę sruuuu, no to przewija mąż - daje do cyca a tam znowu sruuu, ostatnio na jedno nocne obudzenie poszły cztery pieluchy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Lubie te waszw nocne pogawedki

A my znowu walczymy z goraczka ale piekne spal cala noc tylko eaz jadl. Za Zuza dzisiaj dalakoncert wiec i tak ledwie widze na oczy zressta tzt tez.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

dasz radę

co do samochodu to u mnie w jednym też się nie mozna wyłączyć ale nie usłyszalam od mojego kupie Ci nowe a szkoda ja słyszę ciągle następne nowe będzie moje Ty za dobrze masz z tym Mężem

Jasiu ma gorączkę a humor nieziemski gada śmieje się

a ja już na nogach przy kawce więc wstawać póki Zuzia śpi
dobrze, że mimo gorączki humor małemu dopisuje, ciekawe, co będzie u nas po szczepieniu? ale to za miesiąc dopiero

Cytat:
Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

to tak właśnie radzi też Tracy w "język niemowląt" żeby oddzielić dzień od nocy, swoją drogą ja też staram się tak robić i Lili ładnie zasypia po jedzeniu nocnym
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 15:28   #496
kraven
Zakorzenienie

Przesłodkie macie Dzieciaczki. A Alanek jest świetny.

Jakaś rozbita jestem i brzuch mnie zaczyna pobolewać. Jeszcze tylko TŻ zawiozę jedzenie do pracy i zmykam odpoczywać.

Konczi i jak po wizycie?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:33   #497
Aneczka_G
Raczkowanie

Tamlin

Dziecina moja zalicza właśnie drugie spanko, drugie na placu zabaw a dla mnie trochę czasu wolnego Moja sąsiadka, taka starowinka, zawsze mi mówiła " kto ma dzieciątko, ten ma świątko" i chwilowo się z tym zgadzam
Zaliczyliśmy dziś też pierwszy rodzinny spacer A Maja chyba nawet tego faktu nie zauważyła bo spała smacznie. Ale babci kochanej nic nie umknęło, mimo że udawała obojętność, teraz przyszła podzielić się swoimi spostrzeżeniami... że Maja jednak zbyt lekko ubrana była Bożeszszsz....... W kombinezon zimowy może miałam Ją wystroić?!
Cytat:
Dziewczyny, pokaże Wam mojego szkraba który zamiast odbić po jedzeniu to śpi i chrapie
Co Wy na to?

Film działa jak najbardziej Przesłodki, ale jak nie zrobi nic z tym chrapaniem to współczuję spania z Nim w jednym pokoju

Cytat:

Ja jestem "rozstąpiona" już po pierwszej ciąży, a teraz doszły nowe, takie naprawdę brzydkie,pionowe, lekko fioletowe rozstępy na brzuchu i udach Jak do tej pory udaje mi smarować systematycznie, a to nic nie daje Niby tylko kilka ich jest, ale nawet nie chce mi się na nie patrzeć.

O NIE!!! Znów przeciekam Nienawidzę tego!!
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:39   #498
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Kluseczka
śliczności !

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kawe to rozumiem ale konczi czemu bez coli nie dasz rady ?
właśnie kocham cole pije zerówkę ale mimo wsio ehh no jak się oduczyć? czekoladę mogę pominąć ale moją colę? no jak ?

Cytat:

dla ślicznotki !
ehh mi też wyszły rozstępy na brzuchu .. cóż poradzić ...

Cytat:

zaczekaj do kolejnej ... jeżeli nie ma innego zapachu niż zwykle to poczekaj a jak się nasili to dzwoń poradzić się co robić ...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ja będę musiała zapalić lampkę nocną... bo po pierwsze - rolety zewnętrzne u nas i dlatego prędzej bym się zabiła niż cokolwiek zrobiła, a po drugie w takiej całkowitej ciemności to ja w ogóle nie funkcjonuję... mogę nic nie mówić itp., ale światełko będę musiała mieć.]

Co gin powiedział? Kiedy możecie się starać o następnego szkraba?
ja zapalam światło w kuchni nad okapem i mam lekki blask do sypialni ... nie zapalam światła bo to rozbudzi dopiero duśkę i nie mówię do niej .. przebieram milcząc, nie ma pogawędek o rączkach nóżkach i brzusiu .. już przywykła że jej zaczepki nocne w tym temacie na nic ... i to skutkuje jednak ona i tak lubi mieć raz na jakiś czas nocne życie i walczę z tym wciąż ...

okazało się że mam małą rankę ... nadżerka? za miesiąc kontrola i cytologia zobaczymy jak będzie to się miało, mówi że po porodach takie ranki niekoniecznie muszą być wypalane więc zobaczymy ...
staranka po 3 miesiącach jeżeli wszystko jest ok .. u nas już trzeci leci więc lada moment będziemy ruszać .... chciałabym już w kwietniu być w ciąży ...

Cytat:
Hej!

5 w1 czy 6 w 1?
poradzcie co robic.

pięknie przybiera .. moja chyba rekordy w tych pierwszych tyg biła z wagą ale chyba jeszcze marty córcia tak leciała, dobrze kumam ?
my szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki, jeżeli masz za free to pewnie że szczepić

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
My byłyśmy dzisiaj 3 godziny na spacerku,zaraz idziemy jeszcze do Biedronki po bebilon i parę drobiazgów,malutka już o wczorajszym szczepieniu zapomniała.

Umówiłam się do ginekologa na przyszły tydzień,cały czas zastanawiam się nad antykoncepcją i nie wiem co wybrać

Dostawałyście może w szpitalu takie niebieskie pudełka dla dzieci byłtam smoczek z aventu wiecie może do ilu miesięcy on jest bo wyrzuciłam ulotkę i nie wiem

w moim pudełku smoka nie było gdyż szpital w którym rodziłam jest temu przeciwny ....
za usg my mamy 5 listopada a 8 drugie szczepienie ...
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku byłyśmy 2h i czuje zmęczenie .. dzisiaj dała czadu w nocy jak nic ... teraz zupkę ogórkową robię i rybcie ...
co do anty to ja zdecydowałabym się na tabsy najszybciej ale z racji innych planów nie rozważam tych tematów

byłam w biedronce i kupiłam Duśce kocyk - milusi jest, na pewno się przyda
a moja Niuńka zasnęła o 14:40 i śpi do teraz ... na spacerku gadała do swojego stefana i w pewnym momencie patrze a stefek w nogach hmmm zadziora mała rośnie ..

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Przesłodkie macie Dzieciaczki. A Alanek jest świetny.

Jakaś rozbita jestem i brzuch mnie zaczyna pobolewać. Jeszcze tylko TŻ zawiozę jedzenie do pracy i zmykam odpoczywać.

Konczi i jak po wizycie?

odpoczywaj kochana ile możesz póki na to jeszcze czas
jw pisałam za miesiąc kontrola i można ruszać .. ale przejdę się do swojej ginki ... chciałam na nfz iść bo 120 zł mi szkoda ale chyba jednak pójdę .. mam u niej wizytę na 12 grudnia z kasy właśnie więc może uda się kolejną ciążę u niej na kasę prowadzić ... chciałabym niezmiernie bo wydałam na same wizyty i usg bagatela 2400
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:40   #499
Dearlie
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj mdli nieludzko. Do tego Mały niemrawo się rusza ( tylko od czasu do czasu gdzieś się delikatnie wypchnie), brzuchol mocno i dość często się spina. Oby tylko nic nie było na rzeczy dzisiaj, bo w szpitalu dyżur ma ordynator, który na 100% będzie mi kazał normalnie rodzić mojego, kochanego słonika.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 15:52   #500
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o spanie to my śpimy we czwórkę, tzn. nasz trójka, a w nogach nasz shihtzak
jestem z niego bardzo dumna, bo raz dwa zaakceptował małą
ale pierwszego dnia to miałam stracha, miałam wrażenie że chce ją zjeść, tak się oblizywał na jej widok a psiak mniejszy od Leny
dobre z tym oblizywaniem

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Kajka witacie! Jak się czujecie? Rodziłaś na Jaczewskiego i jak? dawaj zdjęcia Julitki

Marciu, ja bym się wstrzymała z ćwiczeniami do wizyty u gina. sprawdzi wszystko i już ze spokojną głową będziesz mogła ćwiczyć. Bo te 6 tygodni to takie umowne.. Może się wygoić wcześniej, może później. Chyba bałabym się ryzykować. No ale ja to strachliwa jestem

Cudne zdjęcie! I Melcia słodziaczek

to jesteśmy umówione.
SOjeczko, Przypomnij mi prosze jak my się wstępnie umawiałyśmy? na 22.10? bo ma pamięć dobra, ale krótka

czemu mój tego nie proponuje? ech... ostatnio wymyślił, żeby sprzedać naszą lagunę kombi, którą kocham jeździć i chce kupić mercedesa. Wszystko fajnie, tylko starego prawie 20letniego bo to klasyk! ręce mi opadły... Powiedziałam, że może sobie kupować, ale ja zostawiam ten samochód dla siebie albo kupuje mi inny, bo starym gratem jeździć nie będę
A Zuzankę wożę z tyłu i jeszcze tyłem do kierunku jazdy. Cholernie niewygodnie, gdy jadę sama, ona się obudzi i smoka trzeba w pysiaka wcisnąć...

Dobre!

i jak dałaś sama radę?

robię tak samo noc to noc i nie ma gadania i zabawiania.
dziś miałam stracha... Mała jeszcze śpi z nami (bo mi wygodniej ją w nocy karmić na półspiąco a poza tym w 2 metrowym łóżku nie przeszkadza), ma swoją kołderkę. Gdy kładłam się spać ok północy wzięłam ją do karmienia, położyłam między nami (bo karmiłam z prawej piersi) i obudziłam się o 3.30 z cycem na wierzchu i małą w środku. ALeż mam do siebie wyrzuty! mąż mógł ją przygnieść, bo on jak śpi to nie czuje co robi, mogła ją nasza kołdra nakryć i udusić głupia ze mnie matka. jak mogłam tak na amen zasnąć? nigdy mi się to nie zdarzyło, bo przysypianie owszem, ale jak skończyła ssać, od razu się budziłam i odkładałam w jej kącik naszego łózka. Dziś będzie spała we własnym łóżeczku, bo więcej jej nie mogę narazić. a mi się baty należą

Agaton, właśnie miałam się pytać, jak Wasz spiak zareagował. Mój drepcze za mną krok w krok, jak noszę małą, przygląda isę jej, chce lizać, gdy leży na macie (ale gonię skuecznie). Chyba mu się podoba i nie jest zazdrosny

Tamlin sto lat kochana!!!

chyba trace pokarm.... piersi są mniej jędrne, wydaje mi się, że mniej tego mleka mam (przynajmniej na pewno mniej mi sie udaje ściągnąć laktatorem, bo nie 150 ml jak wcześniej ale tak z 70 z jednej piersi). na razie opijam sie herbatka z kopru i stosuje metode Sojki (laktator i karmienie z tej piersi) i zobaczymy... trzymajcie kciuki bo nie chce przechodzic na mm
jeszcze karmi spróbuj na ten pokarm, u mnie działa super, bo chciałam sobie unormować laktację i zimny okład zrobiłam - dzięki temu wczoraj wieczorem mała się najeść nie mogła, bo mleka w cyckach za mało było więc szybko karmi zapodałam i dziś herbatkę na laktację z herbapolu fito mix IV i już cycki pęcznieją normalnie, że znowu przed karmieniem będę musiała odciągać, żeby mała się przyssała, no ale już wolę to niż mieć za mało i patzreć jak się męczy biedna

Cytat:
Co Wy na to?

nosek mu zakraplasz solą fizjologiczną lub morską? bo chyba ma zatkany nosek i temu tak chrumka ale wygląda przy tym słodko

Cytat:
Moja Kluseczka
cudna Igunia

Cytat:

kolejna ślicznotka

Cytat:
albo do położnej albo do pediatry trzeba pójść innego wyjścia nie widzę za bardzo

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ale ślicznotki

Tamlin wszystkiego najlepszego,dużo miłości i przyjemności z Kropkiem,zadowolenia z dzieci i spełnienia wszystkich marzeń

Ivoncia Alanek jest boski

Gda my też stosujemy bobotic i moim zdaniem na pewno jakieś pozytywne dzialanie na brzuszek Zuzi ma bo mniej się pręży i łatwiej gazy uwalnia

Zielona też dzisiaj oglądam Geslerową
u nas też pięknie jest
pospacerowałyśmy sobie dzisiaj długo
trzymam kciuki za usg jutrzejsze

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

jutro mama moja przyjeżdża z siostrzyczką
trochę się tego boję, że mi rozregulują tryb dzienny małej albo ona im w nocy da popalić
no i że siostra będzie niegrzeczna - ona 4 latka ma dopiero i często krzyczy jak coś chce eh
najwyżej ich do kina wywalę z mężem, coby mi na głowie nie siedzieli
Stary 2012-10-18, 16:38   #501
mala mysz
Raczkowanie

dzięki dziewczyny, w takim razie zaszepie i na te pneumokoki.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witanko!

Tamlin 100 lat kochana!

Moja niunia dziś jakoś mocno aktywna była, ale teraz śpi

jaki słodki blondasek

kochana a kropelki jakieś podajesz małej? ja mojej bobotic daję i pierdzi po nim ładnie i już się nie pręży i nie ryczy z powodu brzuszka
z kąpielą też już jest o niebo lepiej, może za chłodną wodę dajcie, albo za mało tej wody? my lejemy teraz dużo i to ciepłej i pomogło, płacz sie skończył a nasze dzidzie to samo miały przecież

a ten bobotik to sama kupilas w aptece czy lekarz zalecil?
moze i wody za mało, ale małej jeszcze kikut nie odpadł i boję się wiecej nalać
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:41   #502
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dziekuje w imieniu Igi za wszystkie komplementy

Cytat:
Dzięki Dearlie
niegrzeczna pamiętałaśja nawet nie kojarzyłam,że my tego samego dnia się męczyłyśmyo której Ty urodziłaś tą śliczną Igunie?
Kochana ja urodziłam o godz 11.46 wiec Igunia 2 godzinki starsza

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:28   #503
Iwoncia81
Zakorzenienie

Aaaa, te nasze bobaski cudne

Co do mojego brzdąca, on tak chrapie czasami a nie że ma nosek zatkany
Poza tym robi to rzadko a jak robi to to jest przesłodki dźwięk i nikomu nie przeszkadza
Jak tż zacznie piłować to wtedy jest masakra.

Mam też filmek jak jęczy ale to może jutro dam bo dzis chyba nie dam rady.

Byliśmy 2h na spacerku pogoda super była
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:57   #504
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, w takim razie zaszepie i na te pneumokoki.

a ten bobotik to sama kupilas w aptece czy lekarz zalecil?
moze i wody za mało, ale małej jeszcze kikut nie odpadł i boję się wiecej nalać
moja też ma kikut i normalnie go moczymy podczas kąpieli a później piskam octeniseptem i patyczkami kosmetycznymi osuszam
bobotic sama kupiłam i podaję według instrukcji na opakowaniu 4x8 kropelek na dobę

Cytat:
Aaaa, te nasze bobaski cudne

Co do mojego brzdąca, on tak chrapie czasami a nie że ma nosek zatkany
Poza tym robi to rzadko a jak robi to to jest przesłodki dźwięk i nikomu nie przeszkadza
Jak tż zacznie piłować to wtedy jest masakra.

Mam też filmek jak jęczy ale to może jutro dam bo dzis chyba nie dam rady.

Byliśmy 2h na spacerku pogoda super była
skoro nie zatkany nosek to ok, tak tylko chciałam podpowiedzieć w razie czego
mi tam też by takie chrapanko nie przeszkadzało
Stary 2012-10-18, 18:24   #505
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

i jak dałaś sama radę?

robię tak samo noc to noc i nie ma gadania i zabawiania.
dziś miałam stracha... Mała jeszcze śpi z nami (bo mi wygodniej ją w nocy karmić na półspiąco a poza tym w 2 metrowym łóżku nie przeszkadza), ma swoją kołderkę. Gdy kładłam się spać ok północy wzięłam ją do karmienia, położyłam między nami (bo karmiłam z prawej piersi) i obudziłam się o 3.30 z cycem na wierzchu i małą w środku. ALeż mam do siebie wyrzuty! mąż mógł ją przygnieść, bo on jak śpi to nie czuje co robi, mogła ją nasza kołdra nakryć i udusić głupia ze mnie matka. jak mogłam tak na amen zasnąć? nigdy mi się to nie zdarzyło, bo przysypianie owszem, ale jak skończyła ssać, od razu się budziłam i odkładałam w jej kącik naszego łózka. Dziś będzie spała we własnym łóżeczku, bo więcej jej nie mogę narazić. a mi się baty należą
Dałam sobie super radę! Było nawet trochę wygodniej, bo więcej miejsca w łóżku...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Gda i co wiesz jak sie wylacza ta poduche? podaj mi marke i rocznik moze ja cos wymysle...
Nie wiem. Ford Mondeo 2005. Coś tam na forach piszą, że trzeba pokombinować... Ale boję się. Wolę nowy samochód

Niech ten tatuś już wraca, bo zmęczyłam się trochę tą non stop służbą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:02   #506
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny mojej Idze wyszly na pupie takie male czerwone krosteczki, zrezygnowałam juz z chusteczek nawilzonych i przemywam sama woda i smaruje sudocremem ale nie wiem co mam jeszcze zrobic ? pomozecie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:07   #507
Iwoncia81
Zakorzenienie

Na krostki to nie wiem co dodać oprócz tego co stosujesz. U nas na pupie były odparzenia i po umyciu pupy dokładnie osuszałam, miejsca podrażnione smarowałam sudokremem a miejsca nieodparzone pudruje zawsze bo puder u nas najlepiej sie sprawdza.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 19:16   #508
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[

pięknie przybiera .. moja chyba rekordy w tych pierwszych tyg biła z wagą ale chyba jeszcze marty córcia tak leciała, dobrze kumam ?
my szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki, jeżeli masz za free to pewnie że szczepić

r:[/COLOR]
szczepiliście juz na pneumokoki? My dopiero przy drugim bedziemy szczepic.

Nadrobiłam wszystko. Ktos pytal o okres, tak ja dostałam po 3 ipol tygodnia po porodzie.

Brak mi sil. Ledwo zipie, dzisiaj Zuzka tak zaczela kaszlec ze szybko znowu do lekarza i okazalo sie ze pluca i oskrzela czyste namoiast ma angine ropna antybiotylk (drugi w jej zyciu) no i kisimy w domu do piatku nasteonego tygodnia. ogolnie jestem przerazona staram sie oddzielac Jasia o Zuzi ale slabo to wychodzi jak przebywaja w jednym domu no i boje sie o Jasia ze znowu bedzie chory.. a biedna Zuzia tak sie meczy, ciagle slysze jak kaszle ja po dzisiejszym dniu mam 1 kg mniej niz ran. Stwierdzam ze dwojka dzieci do tego chorych to najlepsza dieta.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:41   #509
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Mojemu jeszcze nie odpadł,więc smaruje rozcieńczonym spirytem,położna zaleciła.Pytałam jej,miała przypadek,że kikut trzymał się 8tygodni

Mam pytanie:jak podajecie maluchom krople na wzdęcia (typu bobotic,sab simplex)???chodzi mi o to czy prosto do buźki,czy w pojemniczek z wodą/mlekiem?
Ja próbuje do pojemniczka na syrop odciagnąć ręcznie i opornie mi to idzienie wiem jak niektóre z Was wolą ręcznie niż laktatorem...naprawdę podziwiam
u nas odpadla po 6 tygodniach

krople lepiej do buzi bo jak nie wypije calego mleka to leku tez nie a tak masz pewnosc

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Lidka śliczna córunia
Jako że nie ujawniłam Wam jeszcze swoich rozrabiaków więc oto i one plus starszaczek
jak cudnie,niech ci sie szczęścia zdrowio chowią

Cytat:

Dzisiaj 6tyg od porodu i po nocy podpaska czysta czyżby koniec krwawieia ?? !
u mnie po tej cc najdluzej krwawilam bo az 4 tyg...normalnie po 2 tyg juz nic nie bylo

u nas niestety znow glowka ropsnie,mamy juz 1,5 cm na plusie.Cos czulam ze nie mam co sie za wczasu cieszyc...Codziennie punkcja,wczoraj 8 dzis 6...jak bialko spadnie to moze pod koniec przyszlego tyg bedzie operacja
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:57   #510
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze karmi spróbuj na ten pokarm, u mnie działa super, bo chciałam sobie unormować laktację i zimny okład zrobiłam - dzięki temu wczoraj wieczorem mała się najeść nie mogła, bo mleka w cyckach za mało było więc szybko karmi zapodałam i dziś herbatkę na laktację z herbapolu fito mix IV i już cycki pęcznieją normalnie, że znowu przed karmieniem będę musiała odciągać, żeby mała się przyssała, no ale już wolę to niż mieć za mało i patzreć jak się męczy biedna
Właśnie pije karmi.. mam taką wielką nadzieję, że pomoże. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, prawda? więc myślę mega pozytywnie!
Cytat:
moja też ma kikut i normalnie go moczymy podczas kąpieli a później piskam octeniseptem i patyczkami kosmetycznymi osuszam
Kochana, wszyscy mówią, że kikuta nie wolno moczyć
Cytat:
dziewczyny mojej Idze wyszly na pupie takie male czerwone krosteczki, zrezygnowałam juz z chusteczek nawilzonych i przemywam sama woda i smaruje sudocremem ale nie wiem co mam jeszcze zrobic ? pomozecie
warto byłoby znaleźć przyczynę tych krostek: nowe chusteczki, pieluszki? Sudocrem i przemywanie wodą przegotowaną powinno pomóc.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości