|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć dziewczyny
![]() moja mała w 3 dni przybrała 170 g, więc chyba nieźle ![]() strasznie martwiłam się, że się nie najada (bo ostatnio w ciągu 6 dni przybrała ok 90) więc Marcin kupił wczoraj wagę dla niemowląt bym sama mogła kontrolować czy przybiera i przybiera dokarmianie bebilonem pomaga ![]() chyba coś z moim pokarmem jest jednak nie tak choć mam go dużo. mała wisiałaby na cycu non stop, jak ją odłożę to po 10 minutach znowu szuka piersi, soka swoje rączki i zaczyna płakać. a jak zje 50 ml bebilonu to jest spokojna i za chwilę zasypia ![]() dziewczyny, jakie herbatki mogę jej podać, mam z kopru włoskiego z hippa, może być? jakie jeszcze używacie? Cytat:
u mnie z tym odkładaniem do łóżeczka nie działa niestety choć próbowałam kilkakrotnie... mała zaczyna płakać i z minuty na minutę rozkręca się coraz bardziej, z płaczu robi się dziki wrzask, mała się zapowietrza i później mamy jazdę z kolkami. straszny nerwusek z mojej Leny ![]() mamy skierowanie do kardiologa bo jeden z pediatrów badających małą w szpitalu dosłuchał się rozdwojonego drugiego tonu serduszka. trzeba to sprawdzić. a mój psiak to Odi chociaż zazwyczaj mówię do niego Misiu, też reaguje na to imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje |
||||
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam kupną masakrę na przewijaku!
Jakimś cudem uratowałam pajaca przed pobrudzeniem
|
|
|
|
#574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i wszystkiego dobrego dla niemowlaczka![]() Cytat:
teraz czas na resztę i kończymy się rozpakowywać!
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kiedy ja będę miała swojego małego kurczaczka po drugiej stronie brzuszka?
|
|
|
|
#576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma nauk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a mój shitzaczek to Todi pieszczoch największy
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I_K, Dearline my to teraz takie chodzące bomby zegarowe jesteśmy
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chce dołączyć do grupy "fejsbukowej" i komu ja mam linka wysłać??
Sojka Tobie? Bo już sie trace
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Sojce
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze że tych nauk nie macie bo dla mnie to popieprzone jest Kraven, dzięki za infoooo Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2012-10-19 o 10:49 |
|
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...012,12366.html tego ze stali nierdzewnej |
||||
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Katee wizaz na drugim planie:P hehehe i nawet widzę, ze akurat wypowiedź swoją i axxxy masz
, po avatarach rozpoznaje. Kubulek cudny jest! Cytat:
Moja szwagierka po pierwszym porodzie chce mieć koniecznie cesarkę i szuka jakiejś kliniki. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Cieszymy się razem z Tobą![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() I mały waży mniej![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Asiulka Cytat:
Achh... ja tyż chce:P
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-10-19 o 12:33 |
||||
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje dla Anusi
Gda mi tak samo jak Tamlin powiedzieli w aptece, mało tego chciała mi wcisnąc ten Tormentiol ..ale jak widac jest ta masc wiec bede probowac w innych aptekach Asiulka, dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo |
|
|
|
#585 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic sie nie martw, wszystko bedzie ok. Cytat:
ja tak mam, no nie co 10minut ale co godzine w dzien. a co do lozeczka - tez mała zapomniala o nim, jak probuja ja odlozyc to ryk
|
||
|
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Gda gratulacje dla HeniaŁ= Cytat:
![]() A mój tż pojechał sobie na uczelnię .
|
||
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
he he dokładnie Kraven,
mam nadzieje że zorientuje się że to "już" |
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że nic poważnego Wam się nie stało.![]() Cytat:
![]() Anusia moje gratulacje!!! A błąd w pomiarach jest szokujący! Przecież to pomyłka o 1 kg. Oj tak, zdecydowanie to odczuwam. Ten ostatni tydzień to będzie chyba najdłuższy tydzień w życiu. Mimo, że chciałabym wytrwać do tego 25, to mam gorsze chwile, gdy mówię do Antka "Antoś wychodź tu i teraz!" Paskudnie znoszę te ostatnie dni. Jest mi ciężko nie do opisania, energii brak, najchętniej leżałabym całymi dniami ( chociaż leżąc też mi nie do końca wygodnie), a teraz jeszcze te mdłości.
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko mi się popsuło
dopiero zasneła od 7 rano!
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
anusia gratuluje
jeszcze pare brzuszków nam zostalo asiulka dobrze,ze jestescie cali i zdrowi dziewczyny jaką lustrzanke mozecie polecic?
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-10-19 o 13:19 |
|
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,
zawiadamiam,ze Milla przyszla na swiat 16 pazdziernika o 3.15 rano i wazy 3.470!!od wczoraj wieczorem jestesmy juz w domu i czujemy sie dobrze. porod byl wywolywany,troche bylo ciezko,ale jak juz podali mi upragniony epidural to moglo sie dziac.ciesze sie,ze mam juz to za soba ![]() teraz sie organizujemy w domku,czekam na polozna,odezwe sie niebawem !dziekuje za kciuki!!przydaly sie!
|
#593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno trzymam kciuki za Was Cytat:
Katee - Super, że bilirubina spadła! ![]() Cytat:
Normalnie aż oddech wstrzymałam.. Dobrze, że Jaśkowi nic nie jest. A jak z tym Twoim kregiem? ![]() Cytat:
Ogromne gratulacje!!! aga_ton - koperkowa może przy kolkach szkodzić, przynajmniej u Nas tak było. Dlatego kupiłam rumiankową - tylko nie poleca się jej gdy dziecko ma problemy z robieniem kupy. Natomiast można jeszcze z anyżu. |
||||
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Henio the star na mailu z okazji miesiąca
![]() Hatti - gratulacje! Dziś mamy całkiem fajny dzień! O 8 pobudka, potem narzekanie, potem zasnęliśmy oboje przytuleni o 11 na godzinkę, a potem jeszcze spał od 12.30 do teraz w łazience, kiedy ja się myłam, suszyłam i malowałam. Teraz jemy i lecimy na spacer!
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam canon eos 101
uzywamy i sie sprawdzaJa sie czuje dobrze pobolewa gdzieniegdzie ale psychicznie mi ciezko. Tak sie ciesze ze skonczylo sie to atak a nie inaczej bo nie wiem co bym zrobila gdyby Jasiowi sie cos stalo dobrze ze go schowalam w ramionach i tylko soba przydusilam. Nie uderzyl sie nigdzie tego jestem pewna ale mam go obserwowac czy nie wymiotuje. Jak narazie to nawet ani razu nie ulal. Niech ten tydzien sie juz skonczy bo wykorkuje. Pechowy jest i tyle. Gda henio slicznie ubrany ten sweterek Katewieczorkiem ci wysle bo Zuzia juz wstala i pisze z telefonu
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-19 o 14:01 |
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Konczita ja też mam nadżerkę podobno..... Po porodzie mi o tym powiedzieli,tylko u mnie jakaś duża i boję się bardzo.Na czym polega to wypalanie??? Asia OK
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-19 o 14:05 |
|
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. mam nowy sposob na karmienie wlanczam lapka i mi lepiej. bo ostatnio mialam jakies kryzysy przy karmieniu. bo jak cisza straszna to czlowiekowi mysli sie klebia przerozne bezsensowne. a taK to jest zajecie. moja mala dlugo na cycu lubi wisiec. najpierw trzyma, pozniej je i na koniec tez trzyma i sobie dyda. wczoraj w nocy dydala od 24 do 3 nad ranem. i z prawego do lewego ja dostawialam. ale dala mi pospac bo do 7 spala. pierwszy raz spala 4h.
Gratulacje ! Fabianek na swiecie! ![]() Asiulka: ja tez przemierzam schody u tesciow.wspolczuje ale dobrze ze sie dobrze skonczylo.uf. ktoras z was pisala ze na karmienie i czas po nim okolo 2h jej schodzi. to widze ze nie jestem sama. u nas tak samo. w dzien sie tego nie odczuwa ale w nocy bardzo. mam pytanie jest z was moze ktoras z Chorzowa albo okolic?
|
#598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
zaraz zmykam ogarniać mieszkanko przed gośćmi, ale jeszcze zajrzałam do was na chwilkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za drugim razem też mi się udało ubranie uratować prawie tylko ociupinkę się zabrudziło i nie było problemu ze zdjęciem go![]() moja mała często tak ma, że ja je ściągnę pieluchę a tam siku poleci lub kupa Tamlin a kiedy odciągałaś to mleko?po karmieniu, żeby opróżnić pierś czy między karmieniami dodatkowo? i co robiłaś z tym odciągniętym mlekiem? przechowujesz czy wylewasz? |
||||
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.po tym bralam jakies globulki i seksu
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
oj kochana dobrze że tylko na uczelnie ![]() wiem co czujesz mam tak codziennie .. moja dzisiaj wstała po 7 i o 11 już spała o 13 wstała na flachę na spacerze zrobiła opere więc do domu wróciłyśmy i teraz śpi na balkonie już nie mam siły z nią dzisiaj iść no padam ... ale mąż wróci to pójdą popełzać ... ja osłabłam nie wiem czemu .. wczoraj poleciała mi krew z nosa chyba trzeba badania zrobić ... Duśka już 4 990 ma więc klocek i cały czas na rękach chociaż teraz przez minimum 4h dziennie ma zabawę więc to mój odpoczynek ... i o dziwo dzisiaj tak mi śpi .. zobaczymy jak wieczór i noc ![]() ehh jakby tak się dało ... Cytat:
Asiu kurcze wierze że w szoku jesteś ale dzielnie to przetrwasz wierze w to ja jestem z "okolic"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

i przybiera 

a tak w ogóle jak sie wabi ? 

ktg nie wykazalo skurczy mimo,że ja je czułam bardzo mocno. Teraz już nie są tak często,ale są nadal. Rozwarcie mi sie zrobilo na 5-6 cm
Najważniejsze, że nic poważnego Wam się nie stało.

.po tym bralam jakies globulki i seksu