|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() No i rączka mi się nie podoba Ale wiadomo, każdy ma inny gust Cytat:
|
||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Salviae mi się ten wózek nie podoba
![]() sama się nad tako zastanawiam, ale wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajniutki ten! Moja koleżanka ma coś w tym stylu i bardzo sobie chwali.
|
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma ma ten jaśniutki... i chwali sobie. Ale cena faktycznie wygórowana my chcieliśmy przeznaczyć około 2tys. zobaczymy co uda nam się znaleźć, wybór duży i jeszcze trochę czasu jest
|
|
|
|
|
#2167 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak miałam 6 t i 2 dni to w karcie wpisali mi 7 tydzień Cytat:
za listeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobre ![]() też dziś chciałam iść na ciuchy ale juz nie dałam rady, biegałam po mieście ze 3 godziny i juz mi sie odechciało..a chciałam właśnie ciuszki dziecięce pooglądać.. ceny jednak kuszą ![]() Cytat:
yhh a wieczorem mam mdłości więc zbytnio nie mam ochoty..wczoraj napiłam sie na noc mleka i nie trafiłam do wc;/ heh uroki ciążyidę na jakiś film nażarłam sie popcornu i już mam zgage wrr
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-10-19 o 20:12 |
|||||||||
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Colorblue teraz to ja jak czytalam Twojego posta to tak jakbym czytała siebie,moze z czasem cos do nich dotrze,bo ja nie będę robić nic na siłę! Moze też inaczej będzie jak zobacze malenstwo,i usłysze że wszystko jest ok
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
oooo Dziewczyny, szalejecie... widzę że już wózki obmawiacie
my przed chwilka wrocilismy, jestem padnieta,ale bylo super. juz sie biore za nadrabianie
|
|
|
|
#2170 |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki za wszystkie miłe słowa ![]() Co do wózków to mi strasznie podobają się takie w stylu retro http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
cała i zdrowa ![]() U mojej teściowej w pracy babka przywozi buty z zagranicy- skórzane. Przeważnie cena do 150 zł, ale czasami jak nie ma fleka czy opakowania to można kupić na 70 zł No i przyniosła mi buty na zimę- płaskie. Zmierzyłam i u góry były na styk (tak przed kolano są) i stwierdziłam że nie biorę bo mi w zimie często łydki puchną a tym bardziej jak jestem w ciąży. Trochę zła byłam bo buty ładne i płaski obcas. Później przyjechał TŻ i chciał zobaczyć butki, no i tym razem zmierzyłam prawego i u góry był luźny że cała łapka spokojnie weszła widać że ten był mierzony. Skoro jeden się rozbił to drugi też się rozbije (zatrudnię do tego mamusię ). Tak więc za 100 zł mam piękne skórzane ocieplane butki na zimę ![]() Zadowolona jestem bo moje zimowe na płaskim obcasie mają rozwalony zamek a cena naprawy 60 zł co mi się nie opłaca bo tyle za buty zapłaciłam. A drugie to mam na obcasie (wysokim) więc w ciąży to tak średnio w takich chodzić, zwłaszcza że na co dzień mam raczej sportową kurtkę. karolina za wizytę. I gdzie te zdjęcia? ![]() pawie oczko to chyba zależy od lekarza. Ciekawe jak mi teraz policzy. Bo kiedyś na pewno liczył rozpoczęte tyg. Gratuluję dużego maleństwa Mi na początku lekarz dał wybór czy chce pracować czy nie(byłam w 5 tc). A po tych plamieniach powiedział że nie mogę bo za bardzo się stresuję i denerwuję. salviae mi łóżeczka z ikeii BARDZO się podobają. Są duże i mają różne kolorki. 4200 zł za wózek? moja siostra kupiła x-landera za 2500zł i była dla mnie szalona ![]() Lublana mi możesz polecić knajpki mieszkałam w Krk 6 lat ale na pewno nie znam wszytskich ![]() Becik nazwa kugiel i milerówka są mi obce. Dania nawet nie kojarzę. Jak możesz to proszę napisz cały przepis ![]() salviae tak jak przerażają mnie Tiry bez naczepy (mam wrażenie że zaraz się przechylą do przodu) tak mnie przerażają te wózki. Widziałam je już ale nie miałam pojęcia że tyle kosztują. vil wózek BARDZO ładny ale czy on ma pompowane koła? ponoć takimi lepiej się jeździ. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Anna Mucha taki ma ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Teściowa przygotowała kanapeczki, ciasteczka i domowe winogrono. I było "jedz, jedz, jedz". Brzuch mam teraz jak balon- ledwo zapięłam się w płaszczyk. Pora poszukać jakiś ciuszków ciążowych, tzn jakieś spodnie i leginsy. Ale to po wypłacie
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-19 o 20:55 |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp super z tymi butami
|
|
|
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Kurka, dzisiaj miałam straszne nudy w pracy i w zasadzie spędziłam dzień na wertowaniu internetu
Mam nadzieję, że któraś z Was też tak miała i nie jestem jakaś nienormalna
|
|
|
|
#2174 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Podobno dość ciężki i ciężko się składa.... no ale piękny
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
ale z Was gaduły...
![]() widziałam konwersację na temat pasztetu ja uważam, że wszystko w granicach rozsądku, tak jak z tymi grzybami. a co do wątróbki to nie wydaje mi się żeby była zakazana w ciąży, przecież ma duuużo żelaza które jest tak porządane w naszym stanie i po porodzie.. ale dietetykiem nie jestem ![]() Sharp gratulacje 13 tygodnia, a co do wycieczki w góry to możemy Cię zabrac, ale następnym razem, bo dziś już się nie załapiesz ![]() Jenny za badania, jak chcesz to pożyczę Ci pojemniczek, bo mam zapas ![]() elizabarbara pytałaś o grupę krwi, u Was jest ok. Konflikt moze byc kiedy Mamuśka ma Rh- a tata RH+ nuna tak tak, zrób szarlotkę i poczęstuj ![]() vil za listęNoBoTak Witaj |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wyczytałam, kugiel to coś podobnego do babki ziemniaczanej ja nigdy nie jadłam i jakoś mnie to nie kręci
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-19 o 21:14 |
|
|
|
|
#2177 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-19 o 21:21 |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
NoBoTak spokojnie ja mam 13tc i mdłości nie miałam. I ogólnie nie licząc plamienia i jedzenia to nie miałam od początku żadnych objawów ciążowych. Piersi też nie codziennie bolą. Dopiero od zeszłego tyg boli mnie głowa i tyle i czasem pobolewał brzuch jak na @.
karolina w jakim albumie? ![]() Cytat:
znalazłam fajne spodnie: http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...711711181.html http://moda.allegro.pl/mothercare-je...718681354.html no ale aukcje będą zakończone zanim przyjdzie wypłata. A szkoda |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon_owa Fajnie, że się odzywasz.. trzymam kciuki żeby wszystko było ok, powodzonka
Cytat:
Jenny Kraków jest piękny, ostatnio byliśmy tam w maju
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sharpnowaja - bardzo zazdroszczę Ci butów, ja szukam od miesiąca jak gdzieś jestem poza domem butów na jesień, i za cholerę nic mi się nie podoba :/ a mam tylko wymóg żeby były na płaskim obcasie, i żeby pasowały i do spódnicy, i do spodni ... a wózek ma pompowane koła jak dla mnie ideał
|
|
|
|
|
#2182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czytam zatem i polecam ![]() A co do objawow, to tez nic nie mam oprocz apetytu i lekko wrazliwych piersi Kazda z nas ma inne objawy i nie ma co porownywac i sie nakrecac bo to tylko malenstwu szkodzi Tak wiec wyluzuj sie i czekaj spokojnie na usg ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze mi dodatkowo moj gin ostatnio powiedzial, ze nawet jak kobieta ma Rh- a fact Rh+, to ponoc przy pierwszej ciąży nie ma znaczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wozka, to masz racje, pompowane kola to podstawa. Teraz coraz wiecej firm produkuje takie wozki. Oprocz tego co wklejalas, fajne wozki maja TUTEK i TACO ![]() Kurcze, juz sie zmeczylam na tym L4.. Bo ilez mozna ogladac TV ![]() Co robicie na L4, zeby nie zwariowac ? Dodam ze od gotowania mnie odrzuca, nie wiedzac czemu, a sprzatac mi gin zabronil
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-19 o 21:56 |
|||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tych na wysokim obcasie jestem bardzo zadowolona a i te ładnie wyglądają postaram się kiedyś zrobić zdjęcie![]() no to ideał
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czego mój mąż jest młodszy, więc nawet te 20parę lat temu sobie radzili
|
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potterka śliczne to łóżeczko, pokazałam już mojemu Tż, nam by pasowało to ciemne, bo na razie dzdzia będzie w naszej sypialni, a później urządzimy Jej pokoik kosztem naszej garderoby. Koniec luksusów i życia bez dzieci ![]() Karolina2121 Gratulacje 11mm maleństwa z serduszkiem ![]() pawie_oczko za takiego dużego i zdrowego malucha, troszkę Ci zazdroszczę że możesz już być spokojna. a z L4 faktycznie kiepsko ale jak lekarz dobry to szkoda zmieniać...Cytat:
|
||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam aby były ładne, płaskie i wygodne - nic z tego, nie ma takich butów
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi on sam nie dał takiego wyboru, dziwne no ale cóż.. Skoro miałaś plamienia to wtedy oczywiste, że Ci się należało.Ja jak na razie (odpukać) wszystko ok, jedynie jestem przemęczona i już nie mam siły, tym bardziej jak mam coś do zrobienia w terenie, rozpaczliwym wzrokiem szukam Fajnie Ci się udało z tymi butami , i widzisz teściowa nie taka straszna, nie trzeba było Cię szukać Moja mi jedzonko przysyła przez męża, dziś kapuśniaczek i karpia, pyszności ![]() Mi podobają się takie nowoczesno-sportowe wózki z 1 kółkiem z przodu moja szwagierka miała x-landera i też zachwalała, są wygodne i fajnie, lekko się nimi "jeździ" |
|
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózków jeszcze to mnie się podobają takie zgrabne, zwrotne i bez żadnych wzorków
koła 4, pompowane Ale co wybierzemy to się okaże Pewnie wczesną wiosną się będziemy rozglądali już bardziej ![]() dobranoc |
|
|
|
#2190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie teściowa jest RH- i z pierwszą ciążą były problemy, TŻ się urodził na początku 7 m-ca, ważył 1,2 kg. A kolejne dwie ciąże bez problemu. I to też było x lat temu. Ale w sumie TŻ ma innego ojca niż pozostała dwójka więc może to też miało wpływ. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Teraz kupiłam sobie na jesień za 80 zł też na płaskim obcasie ale normalne w sklepie nie ze skóry i obcas to chyba z gumy do żucia jest bo się strasznie kruszy. Teściowa nie jest zła - nie wtrąca się nic a nic. Z tym że ona ma specyficzne podejście do życia. Za to jej siostra (bezdzietna) u której mieszkaliśmy z TŻtem pół roku to istna teściowa z kawałów. Licząc jeszcze macochę (której nie znam) to mam 3 teściowe x-ladnery faktycznie są bardzo lekkie. Moja siostra wybrała go przede wszytskim dlatego że musiała znosić wózek razem z dzieckiem z 4 piętra. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Korzystaj, wysypiaj się, odpoczywaj itd. mam nadzieję, że i ja niedługo do Ciebie dołączę, ja przyznam, że z milą chęcią trochę bym odpoczęła, bo jestem już wykończona.... a co do różyczki - to mi żaden gin nie kazał robić, ponoć każdy był na to szczepiony ( ja w 2000roku) i to szczepienie się "nie przedawnia" 

uprzedzam, nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi, więc tylko do wglądu, wypisałam tam, co chcę kupić, ale pewnie będą rzeczy zbędne albo czegoś za mało
za liste
nie trafiłam do wc;/ heh uroki ciąży

klask i: suuupcio 

Mam nadzieję, że któraś z Was też tak miała i nie jestem jakaś nienormalna