|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71941 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
jakby co będzie można się podpytywać gdzie co można spotkać
|
|
#71942 |
|
Raczkowanie
|
właśnie kupiłam pierwszy raz artiste..widze że watek zostal poruszony,w takim razie dobrym bedzie rozwiazanie nalozenie artiste jako d/s i dolozenie troche do niej garniera aik i potem splukac i nalozyc b/s?
czy mozna przed myciem nalozyc na wilgotne wlosy artiste w towarzystwie oleju i potem juz normlanie mycie garnier d/s itd? czy mozna rowniez zastosowac artiste jako d/s plus troche oleju i potem to splukac i nalozyc b/s?czy to za ciezkie bedzie? ktora opcja najlepsza? |
|
|
|
#71943 |
|
Wtajemniczenie
|
si, w załączeniu
moje włosy przez ten odrost wyglądają, jakbym miała ombre - henna pokryła to co zostało po blondzie tylko na chwilę, a teraz został poblask - kolor jest taki pomiędzy tymi dwoma zdjęciami, jakość cudna, jak to komórką ![]() włala
|
|
|
|
#71944 |
|
Zakorzenienie
|
azakupiłam dzis to
odzywka bs joanna naturia zz lnrm i rumiankiem i z miodem i cytryna maska altera granat i aloes isana rozowa polysk jedwabiu odzywka (niewiem czy mozna ją) balsam do wlosow z apt babuni miod i proteiny mleczne powiedzcie czy dobrze ? i co jeszcze kupic???
|
#71945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam w tej chwili 3 sztuki, których jeszcze nie zdążyłam ani razu użyć. Wśród nich maska Bingo z elastyną, leży od lutego ![]() Ale wymianki dobra rzecz. Swego czasu wymieniałam się próbkami perfum, dzięki temu poznałam różne cuda niedostępne w zwykłych perfumeriach. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Swoją drogą, też miałam jeszcze niedawno takie ombre po hennie ale pozbyłam się (do następnego kaprysu pt. "zrobię sobie rudy")
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2012-10-19 o 18:51 |
||
|
|
|
#71946 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#71947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz przecież bardziej zdefiniowane fale ![]() wieeesz... tylko, że u mnie to był kaprys pod tytułem "zrobię sobie brąz" to jest efekt miesiąc od farbowania mieszanką khadi jasny brąz+orzechowy brąz pół na pół ![]() aktualnie dumam nad hennowaniem dwuetapowym
|
|
|
|
|
#71948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
był szał generalnie ![]()
|
|
#71949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbowałam farbować henną zmieszaną z indygo i też zaczęło rudzieć, znudziło mi się kombinować naturalnie i zafarbowałam zwykłą farbą (na 24 mycia). Mam wrażenie, że henna zawsze przebije przez ciemniejsze pigmenty. U mnie w pewnym świetle też, choć normalnie mam chłodny brąz. Taki urok włosa.
|
|
#71950 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() U mnie to wygląda w wersji brąz - czerwień. Letnie kaprysy i głupota w postaci nieodpowiednich farb... Nic mi nie pokryło czerwonych kudełków, każdy brąz się spłukiwał i zostawały rudzielce... Ach te okropne, sklepowe farby!
|
|
#71951 |
|
Raczkowanie
|
inwentaryzacja się zaczęła u mnie w pracy i tak tylko czytam ile się da, ale na pisanie nie ma już czasu.. ;P
trochę się już gubię w nowych włosach i nowych nickach, ale się podszkolę ![]() wypróbowałam sese przed wczoraj i byłam mile zaskoczona.włosy miałam tak piękne, że ach och a jestem dość wymagająca.. oczywiście mogło być lepiej, ale było całkiem dobrze jak na ostatnie ciężkie czasy bez lnianego ![]() zrobiłam też w wpis do dziennika regeneracji jak któraś nowicjuszka chce zobaczyć jak się zmieniły włosy po pół roku.. jak jakaś stara bywalczyni chce spojrzeć to też nie zabraniam oczywiście ogólnie to już nic nie mówię na moje włosy, bo w końcu dostrzegłam różnicę ![]()
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-10-19 o 19:26 |
|
|
|
#71952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zdarzyło się, że ważyłam 63 kg, ale to było w 9 m-cu ciąży . Nigdy się nie odchudzałam-mój typ juz tak ma, nigdy też nie ważyłam więcej niż 52 kg (w 8 klasie podstawówki to było-czyli lata świetlne temu )Jeśli chodzi o farbowanie włosów to wiem, że raczej im to nie służy, ale mam sporo siwych. Młoda jeszcze jestem, ale siwizną świecić nie będę, bo mi się nie podoba, poza tym mój naturalny kolor to szaromysi. Siedzę teraz z masłem Tucuma na włosach. Rozpuszczałam je w dłoniach i wgniatałam jakbym nakładała żel. Super się ułożyły, ładniej skręciły, nawet objętości nabrały (w porównaniu do tego jak wyglądały po całym dniu)-tylko,że są tłuste . Za godzinkę zmyję, a potem nałożę Bobassu lub Garnier avokado+miód+niacynamid (?) na 40 minut? Hmmm, nie wiem czy taka mieszanka nie będzie zbyt wybuchowa. Potem Joanna b.s. mleko+miód (tylko ta mi została b.s.)
|
|
#71953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja do chemii nie jestem przekonana widząc co zrobiła z moimi włosami i jak ogromna jest różnica między farbowanymi włosami, a tymi które zaznały tylko ze 3 razy w ciągu roku szamponetki no i teraz henny... poza tym interesowałam się tym ostatnio i dotarłam na zagranicznych stronach do artykułów, które podają, że po farbowaniu farbą chemiczną (trwałą, nie wiem, jak jest z tymi na mniej myć, ale słyszałam kiedyś, że potrafią mieć gorszy syf w sobie niż te "stałe" i w sumie jedno farbowanie kiedyś tymczasowym L'orealem by to potwierdzało...) że po tym farbowaniu 40minut później można w moczu kobiety znaleźć toksyczne składniki, które przeszły od skóry głowy przez krwiobieg i nerki po farbowaniu... i największy odsetek raka pęcherza moczowego jest wśród fryzjerek... także ja tam chemii nie mam zamiaru tykać zbyt szybko, mam nadzieję, że już wcale... ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() a poka te czerwone końce-masz fotę? to Twoje zdjęcie po hennie było parę stron wstecz (teraz nie wiem czy tu czy na hennowym )?
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-19 o 20:16 |
||
|
|
|
#71954 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ile Wy piszecie
Nie nadążam…Ale za to wpadam z krótkim pytaniem: czy szampony Alpecin można stosować, mimo że się nie ma wypadających włosów? I czy warto je stosować, by przeciwdziałać łysieniu typu androgenowego (tu już chodzi o TŻ-a, a nie o mnie)?
|
#71955 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Do tego nie było właścicielki/właściciela tylko jakaś młoda dziewczyna, która znała się jeszcze mniej niż ja, bo byli na wakacjach . Ale warto było, wszystko oprócz jednej odżywki było strzałem w 10.5-10 norma społeczna? To mam nowy włosowy cel, przekroczyć 10 w kucyku . Chociaż to się naturze udało .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.U mnie już się wszyscy przyzwyczaili do misek, miseczek, nawet wydzielili mi półeczkę w lodówce . U mnie glutek średnio sprawdził się jako maska na noc. Był ok, ale brakowało czegoś spektakularnego, żebym go do tego celu gotowała.Cytat:
, a czytałam, że ono rozprostowuje skręt i dlatego porzuciłam pomysł - to jak w końcu jest ?
|
|
#71956 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Uwaga, nadrabiam wątek
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym powiedziała nawet, że u nas jest sporo osób postępujących niekonwencjonalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#71957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trafiłam dziś w Tesco na balsamy Alberto. ANALIZA. Czy będzie to odpowiedni produkt do pielęgnacji jesienno zimowej? Sugeruję się obecnością emolientu na początku składu oraz silikonów. Próbować czy odpuścić i grzebać dalej? I tak pół offtopowo - nie włosowo, ale wciąż kosmetycznie - macie jakiś sprawdzony BARDZO MOCNO nawilżający balsam/masło? Po prysznicu myślałam, że się zadrapię na amen nie pomógł mi balsam z AA ani nałożony na niego kokos. Zaczyna się sezon wczesnej jaszczurki...
|
||
|
|
|
#71958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i czytają Wiedźmiego bloga ![]() Cytat:
wzmocnić włosy samo się zagęści ![]() mi przybyło, nie wiem ile bo nie mierzyłam ale widzę ![]() Cytat:
moje naturalsy: http://3.bp.blogspot.com/-hhJSpd-EGE...0/IMG_0443.JPG sama cassia: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...onkursowo.html jeśli przyciemnia to niewiele i u mnie wyszła rudo na końcach (ja jestem naturalnie popielata, końcówki mi żółkną) Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-10-19 o 20:49 |
|||||
|
|
|
#71959 |
|
Rozeznanie
|
Czy jest gdzieś może spis odżywek/masek z podziałem na emolientowe i proteinowe?
|
|
|
|
#71960 |
|
Zakorzenienie
|
masek czy moga byc odżywki?
proteinowe http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html http://czarownicujaco.blogspot.com/2...nokwasami.html emolientowe http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html |
|
|
|
#71961 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Jakie to miłe Cytat:
|
|
#71962 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nieśmiałe plany zimowego powrotu do chłodnego blondu, więc całkowicie nie ten efekt.Cytat:
. Chyba się skuszę, ale zacznę od najmniej intensywnej metody - wolę, żeby nie podziałało w ogóle, niż miało zaszkodzić chuchanemu skrętowi.Cytat:
. Różnica na zdjęciach to tylko pielęgnacja, na pierwszym widać, że wcześniej to na koczka (i prawie wszystko) pozostawały niewzruszone."Koczek" to rulon skręcony przy karku i wywinięty w pętelkę w górę, na dół i spięty dużą spinką żabką. Nic nadzwyczajnego, kilka dziewczyn tutaj chyba wspominało o takim upinaniu podomnym .
|
|
#71963 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarta, dzięki wielkie
Zaraz sobie zrobię ściągę
|
|
|
|
#71964 |
|
Raczkowanie
|
Na mocny przesusz ciała najlepiej działają na mnie mocno tłuste kosmetyki do stóp/rąk z dużą zawartością mocznika. Pozostaje klejąca warstewka, więc do wchłonięcia na noc się tylko nadają. I nie wiem czy w dobrą stronę idę, ale jak na jakiś balsam nawilżający nałożę tanią oliwkę (żeby miała parafinę na samej górze) to jakby zabezpiecza całość i zatrzymuje to nawilżenie. Ale sama taka oliwka jest słaba.
|
#71965 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak ja zaczynałam mieć odrosty po rozjaśniaczu, to moje naturalki wyglądały na tak ciemne, że się załamywałam, że mi mój cudny jasny blond uciekł. A teraz jak już mam długi odrost, to widzę, że naturalki wyglądały na ciemne, bo taki się tworzył kontrast przy włosach porozjaśniaczowych. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja takiego nie robię
|
|
#71966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukam teraz czegoś emolientowego. Mój włosowy folder w pasku zakładek rozrasta się i rozrasta... Niedługo i jego będę musiała podzielić na jakieś podfoldery, bo się pogubię w tym wszystkim w końcu
|
|
|
#71967 | |
|
Zadomowienie
|
Ooooo widzisz, zapomniałam, że mam końcówkę shea
![]() Cytat:
Myślisz, że dodany do zwykłego balsamu zda egzamin? Z tego co widzę to polecają stężenie do 10%. Jutro pomyślę o jakimś pojemniku i spróbuję zamieszać. Dziękuję |
|
|
|
|
#71968 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie jest ten konkretny artykuł (spróbuję go wyszperać), ale podobny w treści i wydźwięku:
http://www.dailymail.co.uk/health/ar...ater-risk.html http://www.cancer.gov/cancertopics/f...Risk/hair-dyes generalnie moim prywatnym zdaniem coś w tym jest, mój Tata jest chemikiem, pracował w zakładach produkujących m.in. farby do włosów i na moje pytanie, czy w ciąży lepiej farb nie używać odpowiedział, że zdecydowanie lepiej nie używać a jak tak czytam te artykuły, to wiadomo, że to zostaje dla każdego do indywidualnego osądu, ale wedle mojej logiki farby nas po prostu podtruwają stopniowo i regularnie, im więcej farbowań, zwłaszcza ciemniejszymi odcieniami tym większe ryzyko odbicia się na zdrowiu... a wiadomo, że branża kosmetyczna i farby to ogromny biznes i "wielkim tego świata" nie zależy na tym, by szczególnie dokładnie prowadzić i nagłaśniać tego typu badania, które mogłyby zakłócić funkcjonowanie ich wielomiliardowych biznesów...
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-19 o 22:28 |
|
|
|
#71969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za długi plopping puszy włosy ? Bo zdjęłam koszulkę z głowy po godzinie i mam fajny skręt ale na wierzchu puszek. A nawaliłam Garniera AiK na b/s, powinien puch dociążyć. |
||
|
|
|
#71970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z własnych obserwacji to im gładsza koszulka (czasem trafi mi się taka "satynowa" bawełna) tym mniejszy puch
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

To właśnie w Lublinie w końcu udało mi się kupić różową Artiste i maski bingo... z jantarem nigdy problemów nie miałam, teraz już tylko żel aloesowy
No i fajnie by było, gdyby w Tesco było więcej niż 2 rodzaje bingaczy....

moje włosy przez ten odrost wyglądają, jakbym miała ombre - henna pokryła to co zostało po blondzie tylko na chwilę, a teraz został poblask - kolor jest taki pomiędzy tymi dwoma zdjęciami, jakość cudna, jak to komórką 

masz przecież bardziej zdefiniowane fale 

Włosy te same, co na zdjęciu wcześniej, bo jestem na etapie przestawiania się na co 2 dzień mycie. Zawinęłam je tylko w rulony 2 i tak spałam i krążyłam po domu. Po przeczesaniu palcami i po delikatnym pozbijaniu
Dodam może, że w lipcu przeszłam z bardzo jasnego blondu na naturalny jasny blond, ale nawet wtedy odrost wyglądał w kontraście na ciemny.