Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 10:28   #2221
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

nie jestem pewna jaki mają skład, bo poobcinałam metki drażnią mnie jak się odznaczają na pupie albo drapią a te Twoje to 100% bawełna ? chyba muszą mieć też w lycre żeby właśnie fajnie się rozciągały inie mechaciły

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-20 o 10:30
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:32   #2222
salviae
Zadomowienie

Ja najlepsze leginsy kupuje w lumpeksach, bo szkoda mi na nowe porządne wydać 60 zł, też już mi niewygodnie w moich spodniach, mieszczę się ale trochę ciśnie czekam na wyprzedaże w h&m to kupie jakieś ciążówki pewnie w grudniu, a narazie zamówiłam dwie pary spodni na gumie
http://allegro.pl/super-modne-treggi...721581642.html
http://allegro.pl/super-modne-treggi...711944570.html

nie były drogie bo jedne 30 zł wiec nie będzie mi bardzo zal jak jakaś lipa przyjdzie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:36   #2223
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
NoBotak jestem na tym samym etapie co Ty.... i uważam tak jak dziewczyny... naczytamy się naczytamy a potem stresujemy. Czekajmy spokojnie na wizyte. Kiedy się wybierasz?? Głowa do góry zapisz pytania jakie masz do gina i ufajmy lekarzom, a nie internetowi
Ja to bardzo dobrze wiem, ale mimo to i tak "przypadkiem" wejdę na jakąś stronę, naczytam się a potem żałuję:/ Do gina idę za 2 tygodnie a na pierwsze usg 13 grudnia dopiero to czekanie na wszystko to jakaś masakra. W tym wszystkim to właśnie to czekanie jest najgorsze, bo człowiek to by chciał tak wszystko wiedzieć JUŻ
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:38   #2224
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady
Takze nasze przypuszczenia sie sprawdzily. Beda blizniaki

Normalnie szok

Jeden maluch ma 11.9mm a drugi 12.5mm. Rosna jak na drozdzach

Matko. Ale bedziemy mieli wesolo w domu
Super! Gratulacje! Fajnie Wam
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:44   #2225
lonely_lady
Zakorzenienie

Vil znalazłam na jednych metkę, gdzieś się zawieruszyła w składzie jest cotton i polyester

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja najlepsze leginsy kupuje w lumpeksach, bo szkoda mi na nowe porządne wydać 60 zł, też już mi niewygodnie w moich spodniach, mieszczę się ale trochę ciśnie czekam na wyprzedaże w h&m to kupie jakieś ciążówki pewnie w grudniu, a narazie zamówiłam dwie pary spodni na gumie

nie były drogie bo jedne 30 zł wiec nie będzie mi bardzo zal jak jakaś lipa przyjdzie
mam podobne tylko z zemkami przy dole nogawek, kupiłam sobie dwie pary w bereshce, są bardzo fajne ale dosyć obcisłe i już teraz z nich rezygnuję bo uciskają bardzo brzuch a co będzie później

Stary 2012-10-20, 10:44   #2226
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady

Normalnie szok

GRATULUJĘ Dobrze, że się chociaż spodziewałaś, bo gdybym ja dostała taką nowinę to chyba bym oszalała - i to sama nie wiem czy z radości czy przerażenia
Stary 2012-10-20, 10:46   #2227
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Normalnie szok

gratulacje ale będziesz miała wesołą ferajnę

Cytat:

lumpeksy spoko jest tam tyle piękności (szczególnie dla maluszków) że zostawię tam (jak na lumpka) niemałą kwotę

widziałam ostatnio grubaśne rajstopy ciążowe, miały śliczny wzór i były diabelsko drogie(109zł) a,że ja załatwiam rajtki po 2ch wyjściach to chyba poszukam tańszych..

w poniedziałek badanka, i jak zawsze się stresuję

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:49   #2228
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ano, widocznie jakiś mercedes wózkowy
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4121

Ale fajny jest ten fioletowy dla dziewczynki i lans na wsi
znajoma ma ten wózek i skrzypi po kilku miesiącach użytkowania.
Ja z wózkami mam tak chcę 3w1 - budżet chce przeznaczyć koło 3-3,5k ale widziałam fajne za 2,6k i nie będe na siłe brała drogiego, bo rzekomo nie ma sensu. Na model zdeklaruje się po organoleptycznym zbadaniu w sklepie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Lublana mi możesz polecić knajpki mieszkałam w Krk 6 lat ale na pewno nie znam wszytskich
zależy jakie jedzonko lubiszWłoskie jedzonko: Pizza Garden na Konopnickiej, Mamma Mia na Karmelickiej, Grizzo na Bitschana (okolice Dobrego Pasterza, bardzo smaczne jedzenie i przystępne ceny, naprawdę warto - pyszny krem ziemniaczany którego chyba już nie ma, ale może wróci, smaczna zupa rybna), Trufla na Szczepańskiej (makaron z truflami pycha chociaż chyba tylko stał obok trufli ale i tak pyszny) reszta włoskich knajp w tym słynne Papryczki, Corleone czy Del Papa na mnie wrażenia nie robiąAle może mało jeszcze widziałam i zamawiałam tam nie to co trzebaFrancuskie jedzonko - Zazie Bistro na Józefa (mają zestawy za 39 zł - przystawka, danie główne i deser a poza tym całkiem spoko ceny). Szara na Szerokiej - tutaj no. 1 jest słynna zupa rybna podawana z aioli, polecam zamówienie połówki, bo całej porcji nawet mój mąż nie podoła (chociaż raz czy dwa mu się udało), ale naprawdę rewelacja. O i Scandale na placu Nowym mają pyszny creme brulee i sałatkę z szynką parmeńską i granatem (tylko to nie bardzo w ciąży).

A Ty masz jakieś ulubione? My w zasadzie mamy tak, że chodzimy prawie cały czas do tych samych, bo nam tak smakuje i żal nam próbować czegoś nowego, żeby się nie sparzyć a już nie raz się przejechaliśmy na osławionych miejscach Tak btw na pewno nie polecam Charlotte, które ostatnio jest bardzo "modne", dla mnie to pomyłka, kanapkę z dżemem i jajko sadzone mogę sobie w domu zrobić

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Ja raz kupilam buty ECCO nieprzemakalne, z membrana w srodku, takie podobne troszke do górskich i powiem Wam, ze przelazilam w nich kilka sezonow, zawsze do jeansow. Nigdy nie przemiekly, stopom bylo cieplo. Super No ale kosztowaly chyba z 600zl i to z 5-6 lat temu
Nadal wygladaja jednak jak nowe
Drugim moim faworytem sa buty EMU, ktore kiedys nabylam w UK na wyprzedazy za 100 funciakow. Nie ma nic lepszego na mrozy. !! Moze byc -30 a w stope gorąco.. Bardzo polecam
tez polecam Ecco, ceny regularne miażdżą, ale udało mi się kupić kozaki przecenione z 699 zł na 399 zł, więc znośnie a są świetne. Za to koło emu łaże od paru lat, ale zawsze jak je widzę z bliska to dochodze do wniosku, że żal mi kasy na to brzydactwo i tak co rokupewnie jakbym trafiła na jakąś wyprzedaz to bym od razu kupiła

Cytat:

Normalnie szok

ale superTeż liczyłam, że uda nam się podwójny strzał, tyle że u nas w rodzinie nie było bliźniaków i liczyłam jedynie na efekt rzekomych ciąż bliźniaczych po odstawieniu tabsów.
Ciekawe czy siedzi tam u Ciebie parka czy będzie inwazja chłopców albo dziewczynek
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:53   #2229
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mam podobne tylko z zemkami przy dole nogawek, kupiłam sobie dwie pary w bereshce, są bardzo fajne ale dosyć obcisłe i już teraz z nich rezygnuję bo uciskają bardzo brzuch a co będzie później
No właśnie zamówiłam M zamiast S wiec mam nadzieje ze chociaż dwa miesiące ponoszę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
lumpeksy spoko jest tam tyle piękności (szczególnie dla maluszków) że zostawię tam (jak na lumpka) niemałą kwotę
Ostatnio własnie czytałam artykuł o ciuszkach dla niemowlaków z lumpa i pisało tam, że są nawet bezpieczniejsze niż te nowe bo już kilkukrotnie wyprane i jest w nich mniej chemii niż w tych prosto z fabryki nawet jak je wypierzemy przed noszeniem A czasem można znaleźć perełki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:57   #2230
lonely_lady
Zakorzenienie

lecę poodkurzać i ogarnąć mieszkanko, o zaraz wróci Tż i pojedziemy do lasu na spacerek. Pogoda znowu dopisuje

Stary 2012-10-20, 11:05   #2231
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

CZESC MAMUŚKI
Jaki piekny dzien

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam

Widze,że dyskusja na temat ciuchów ciążowych rozkwita więć i ja dorzuce swoje 2 grosze Obecnie już musiałam zrezygnować z pasków do spodni ale jak tak dalej pójdzie to wogóle bede musiała z nich zrezygnować
i raczej niekupie sobie spodni ciazowych, ewentualnie 1 parą, bo sądze,ze leginsy są wygodniejsze i zawsze do sukienki czy dłuższej tuniki się założy, na codzień moje ulubione dresy . Sukienki na zimę to takie cieplejsze dzianinowe sobie kupie, już mam jedną taką z tamtego roku i jest super, bo dopasowuje się do każdego i nieopija bo to bawełna i elastan
Mam dokladnie tak samo, uwielbiam legginsy z dluzszymi tunikami albo swetrami/sukienkami dzianinowymi + sexi kozaczki hihihi
Moze uda sie obejsc bez spodni

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jeżeli moge poradzic to zobaczcie wozki firmy CONECO ja z synem milam ich wozek , byl idealny lekki , zwrotny super wygladaja i cena bardzo przystepna, Taco z tego co wiem sa ciezkie i takie obszerne ...
Chętnie zobacze te wózki CONECO. Moja przyjaciolka ma TACO Mohican i rzeczywiscie, wielki ci on jest

Cytat:

Normalnie szok

GRATRULUJE, SUPER Podwójne szczęście
Tez skrycie marzylam o blizniakach ale mam jedna fasolke
Na pewno dasz rade !!!

Cytat:
Ale super ja tak marzyłam o bliźniakach
Ja tez

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

tez polecam Ecco, ceny regularne miażdżą, ale udało mi się kupić kozaki przecenione z 699 zł na 399 zł, więc znośnie a są świetne. Za to koło emu łaże od paru lat, ale zawsze jak je widzę z bliska to dochodze do wniosku, że żal mi kasy na to brzydactwo i tak co rokupewnie jakbym trafiła na jakąś wyprzedaz to bym od razu kupiła
Emu moze do najpiekniejszych nie nalezą, ale sa mega cieple i mega wygodne I praktycznie niezniszczalne. Warte swoich pieniędzy

Zastanawiam sie co zrobic z takim pieknym dniem
Tz zaraz idzie do pracy, ja musze leciec na zastrzyk, a potem chyba na spacer pojde, bo pogoda cudna
A Wy jakie macie plany na dzis?

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:09   #2232
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja to bardzo dobrze wiem, ale mimo to i tak "przypadkiem" wejdę na jakąś stronę, naczytam się a potem żałuję:/ Do gina idę za 2 tygodnie a na pierwsze usg 13 grudnia dopiero to czekanie na wszystko to jakaś masakra. W tym wszystkim to właśnie to czekanie jest najgorsze, bo człowiek to by chciał tak wszystko wiedzieć JUŻ
ja idę do gina w ten czwartek.Jedni piszą , że będzie już serce a jak nie ma t coś nie tak. A ja uważam, że trzeba słuchać zaufanego ginekologa;* Kochana musimy wierzyć, że będzie ok Żeby nasze maluszki się nie denerwowały razem z nami;*
Stary 2012-10-20, 11:14   #2233
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
ja idę do gina w ten czwartek.Jedni piszą , że będzie już serce a jak nie ma t coś nie tak. A ja uważam, że trzeba słuchać zaufanego ginekologa;* Kochana musimy wierzyć, że będzie ok Żeby nasze maluszki się nie denerwowały razem z nami;*
Bardzo dobre podejscie
Jak bylam na usg 10 pazdziernika to bylo widac tylko pecherzyk ciazowy, cialko zolte i echo maluszka.
Nie widzialam ani nie slyszalam jeszcze serduszka
Lekarz powiedzial ze jest za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg. Zatem w tą srodę ide grzecznie na usg i nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze nie zobacze upragnionej kruszynki. Po prostu wiem ze sie poznamy w srode i tej pewnosci i spokoju również Wam zycze
Prosze sie nie stresowac bo bede
o!

Lece na zastrzyk

WYMIANKA
Stary 2012-10-20, 11:17   #2234
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre podejscie
Jak bylam na usg 10 pazdziernika to bylo widac tylko pecherzyk ciazowy, cialko zolte i echo maluszka.
Lekarz powiedzial ze jest za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg. Zatem w tą srodę ide grzecznie na usg i nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze nie zobacze upragnionej kruszynki. Po prostu wiem ze sie poznamy w srode i tej pewnosci i spokoju również Wam zycze
o!

Lece na zastrzyk
o właśnie
Stary 2012-10-20, 11:21   #2235
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre podejscie
o!

Lece na zastrzyk
i tak trzymać !!!

ja też w środę idę na usg, już się nie mogę doczekać to będzie już drugie

Stary 2012-10-20, 11:30   #2236
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Tz zaraz idzie do pracy, ja musze leciec na zastrzyk, a potem chyba na spacer pojde, bo pogoda cudna
Zazdroszczę wolnego dnia Ja niestety dzisiaj siedzę w pracy do 21 Na samą myśl zaczynam mieć mdłości Haha
Stary 2012-10-20, 11:32   #2237
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

Normalnie szok

Ale superowo!! Gratulacje! Blizniaki sa super , u mnie w rodzinie sa teraz 2 latka maja. moj chrzesniak jeden urwis.

Ale piekna pogoda, u Was tez tak goraco?
Ja zaraz ide wlosy farbowac, szkoda mi troche bo mam teraz blond ale naturalne mam ciemne i zaraz odrosty widac. Wiec wracam do brazu. Pozniej chce jechac za chodniczkiem jakims sie rozejrzec, maly remont mam w planach. No i wieczorem jade do tesciowej.

Milego weekendu, odpoczywajcie mamusie

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:32   #2238
nuna2
Zakorzenienie

My jedziemy do teściów i zostaniemy do poniedziałku
Stary 2012-10-20, 11:33   #2239
Paulina 87
Wtajemniczenie

Aaś gratuluje podwójnego szczęścia!!!!

a my dzisiaj skończyliśmy 8 tydzień i jutro zaczynamy 9

mój tż niestety nie podchodzi tak optymistycznie do zakupów;/ wózek to chce kupić 3 w 1 od znajomego, który ma hurtownie tzn produkuje i są takie i za 700zł... i ważą 19kg a to chyba dużo jak na wózek bo widziałam droższe co ważą 12 kg np... później pokazałam mu mebelki z allegro (któraś z was wklejała linka) za 1900 z przesyłką a on z tekstem, że najlepiej to już dziecko na studia zapisz że na razie wystarczy łóżeczko i jakaś komoda ewentualnie.. no ale qrde jak mamy dać za łóżko z materacem 3 stówy (pod warunkiem, że kupimy najtańsze z ikei) i komodę z przewijakiem pewnie ze 6 stów, to już wole kupić cały komplet porządnych mebli z dużą szafą i będzie "na wyrost".. to wszystko widzę po najniższej linii oporu.. o albo wymyślił że wogóle po co szafa dla dziecka że jego rzeczy będziemy w naszej trzymać (której jeszcze nie mamy..) wrrr wszystko rozumiem ale bez przesady
Stary 2012-10-20, 11:59   #2240
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Aaś gratuluje podwójnego szczęścia!!!!

a my dzisiaj skończyliśmy 8 tydzień i jutro zaczynamy 9

mój tż niestety nie podchodzi tak optymistycznie do zakupów;/ wózek to chce kupić 3 w 1 od znajomego, który ma hurtownie tzn produkuje i są takie i za 700zł... i ważą 19kg a to chyba dużo jak na wózek bo widziałam droższe co ważą 12 kg np... później pokazałam mu mebelki z allegro (któraś z was wklejała linka) za 1900 z przesyłką a on z tekstem, że najlepiej to już dziecko na studia zapisz że na razie wystarczy łóżeczko i jakaś komoda ewentualnie.. no ale qrde jak mamy dać za łóżko z materacem 3 stówy (pod warunkiem, że kupimy najtańsze z ikei) i komodę z przewijakiem pewnie ze 6 stów, to już wole kupić cały komplet porządnych mebli z dużą szafą i będzie "na wyrost".. to wszystko widzę po najniższej linii oporu.. o albo wymyślił że wogóle po co szafa dla dziecka że jego rzeczy będziemy w naszej trzymać (której jeszcze nie mamy..) wrrr wszystko rozumiem ale bez przesady
Haha ale się uśmiałam to czytając U mnie jest to samo, w związku z tym jak narazie nie poruszam tamatów związanych z zakupami To jest chyba jedna z wielu różnic między kobietą a facetem. My jak tylko zobaczymy II kreski to już mamy w głowie wszelkie zmiany, a facet to tak na ostatnią chwilę Jakie to typowe
Stary 2012-10-20, 12:03   #2241
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Nom wrocilam z zastrzyku Jak jechalam samochodem to mnie tak zemdlilo, ze teraz grzecznie leze w lozku

Czekam az tz wroci z pracy i zamierzam go wyciagnac do naszej ulubionej pizzerii Mam takiego smaka na pizze ze az szok

A propos mezczyzn i zakupow, to nie zapomne jak facet mojej przyjaciolki naprędce skręcał łozeczko, kupione dzien wczesniej, podczas gdy moja przyjaciolka byla w trakcie cc w szpitalu
Zagrozila ze nie wroci z dzieckiem do domu jak w koncu lozeczka nie bedzie
Mezczyzni,,, eh

WYMIANKA
Stary 2012-10-20, 12:08   #2242
Aaś
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za gratulacje
domyslalam sie glownie dlatego ze w bardzo bliskiej rodziny juz byly (tak jak wczesniej pisalam) wiec w sumie prawdopodobienstwo bylo duze
generalnie nie bylismy jakos meeega zdziwieni.

a lekarz wczoraj mnie sie pyta w trakcie badania:
-to pierwsza ciaza?
-tak
-no. to za jednym zamachem od razu dwojka
-

no i tak sobie wczoraj gadalismy
i tez mam cicha nadzieje na parke

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
A propos mezczyzn i zakupow, to nie zapomne jak facet mojej przyjaciolki naprędce skręcał łozeczko, kupione dzien wczesniej, podczas gdy moja przyjaciolka byla w trakcie cc w szpitalu
Mezczyzni,,, eh
o matko. juz t widze ze z moim bedzie tak samo jak nic.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:21   #2243
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mezczyzni,,, eh

a mój to przeciwieństwo.. aż się czasem na Niego denerwuję, że zawsze wszystko tak wcześnie musi mieć poukładane.. rachunki tylko przyjdą zaraz popłacone, przykładowo rachunek jest płatny do 20 i przychodzi 1 to on płaci 1
w tv słyszy, że pogoda zimowa idzie już opony zmienia i płyn do spryskiwaczy, wymianę oleju w samochodach robią co 20 a nawet 30tys on zrobił po 15 czesaem mnie denerwuje ta Jego nadgorliwość, ale i tak Go kocham

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Aaś skoro Twoje maleństwa są dwujajowe to chyba spora szansa, że będzie parka

Stary 2012-10-20, 12:26   #2244
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil znalazłam na jednych metkę, gdzieś się zawieruszyła w składzie jest cotton i polyester
dzięki chyba poszukam coś na allegro jeszcze, bo kusicie tymi legginsami, a moje się już nie nadają do niczego

Cytat:
korzystajcie z pięknej pogody, póki jest ! ja po wczorajszym chodzeniu i odwiedzinach z pracy dziś sobie przykazałam leżenie, zresztą Mąż wróci dopiero po 17 do domu, no ale jak patrzę w okno to strasznie mnie kusi wyjście

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
u nas właśnie Mąż wymyślił ten cały zestaw mebelków, ja chciałam na początku tylko łóżeczko i komodę z przewijakiem, ale oglądaliśmy różne zestawy i sam się napalił na ten, no i ma rację, bo liczyliśmy wszystko i potem ciężko dokupić coś pasującego, albo wychodzi duuużo drożej. oglądaliśmy też używane mebelki w komisie ale były w podobnej cenie. oglądaliśmy go już na początku września i już wtedy wpadł na pomysł że zamawiamy, bo ma urlop i akurat poskłada tylko że my akurat mamy odłożone pieniądze na mebelki i wózek, jakbyśmy nie mieli, to pewnie by się skończyło na łóżeczku i komodzie, a potem byśmy dokupowali coś oglądaliśmy w ikei też takie jakby regaliki z koszami na zabawki, i strasznie mi się to podoba, ale sam regalik kosztuje koło 200-300 zł, a do tego osobno trzeba kosze dokupić. na zabawki kupimy takie zwykłe plastikowe pudła kolorowe, w obi czy gdzieś

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:33   #2245
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
dzieki dziewczyny za gratulacje

o matko. juz t widze ze z moim bedzie tak samo jak nic.

Cytat:

a mój to przeciwieństwo.. aż się czasem na Niego denerwuję, że zawsze wszystko tak wcześnie musi mieć poukładane.. rachunki tylko przyjdą zaraz popłacone, przykładowo rachunek jest płatny do 20 i przychodzi 1 to on płaci 1
w tv słyszy, że pogoda zimowa idzie już opony zmienia i płyn do spryskiwaczy, wymianę oleju w samochodach robią co 20 a nawet 30tys on zrobił po 15 czesaem mnie denerwuje ta Jego nadgorliwość, ale i tak Go kocham

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Aaś skoro Twoje maleństwa są dwujajowe to chyba spora szansa, że będzie parka
Moj TZ ma podobnie, nie dosc ze przed czasem wszystko to jeszcze pedantycznie

A co do blizniakow, to chyba tylko z 2 jajowych moze parka byc Wiec masz szansę Aaś Z jednojajowych sa zawsze tej samej plci
W tamtym roku blizniaki urodzila moja kuzynka (parka 2 jajowe ) i moja przyjaciolka (2 cory, tez 2jajowe), wiec roznie to bywa
Bede z niecierpliwoscia czekac az zdasz relacje po usg, w ktorym maluchy sie ujawnią

Zauwazylam ze w ciagu ostatniego roku wsrod moich znajomych i rodziny urodzilo sie ok 20 dzieci Wyż idzie, bedzie problem z przedszkolem

WYMIANKA
Stary 2012-10-20, 12:35   #2246
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby

Stary 2012-10-20, 12:36   #2247
nuna2
Zakorzenienie

ja z zakupami takimi jak łóżeczko, przwijaki, wózki wstrzymam się do 6 msc chyba.... no chyba, że mi się odmieni...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby
dzieciątko będzie z nami
Stary 2012-10-20, 12:37   #2248
lonely_lady
Zakorzenienie

elizabarbara ojjj tak... określenie pedantycznie nie jest mi obce choć nie chciałam go już używać

Stary 2012-10-20, 12:45   #2249
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
My mamy caly parter w domu rodzicow, niby 3 pokoje, kuchnia i lazienka. Jednak w 1 z pokoi jest skladzik i na razie nie bede tego zmieniac Kolejny to salon i ostatni to nasza sypialnia. Wszystkie pokoje sa duże i my planujemy aby malenstwo bylo na razie z nami. Moim zdaniem to rozwiazanie jest wygodniejsze i bardziej funkcjonalne dla mamy i dla dziecka. Male jeszcze bedzie mialo mase czasu aby mieszkac w swoim pokoju. Na poczatku potrzebuje stalej obecnosci matki i to zamierzam jej/jemu dac
Moj TZ (ma doswiadczenie, bo ma syna z 1go malzenstwa) uwaza, ze na poczatku lozeczko ani przewijak nie sa potrzebne, bo najbezpieczniej jest spac z maluchem na lozku i przewijac go tez tam.
W sumie cos w tym jest, bo jak widzialam u wszystkich swoich kolezanek, to przez pierwsze pol roku ani lozeczko ani przewijak prawie wcale nie byly przez nie uzywane..
Wiec moze i ja sie wstrzymam

Cytat:
ja z zakupami takimi jak łóżeczko, przwijaki, wózki wstrzymam się do 6 msc chyba.... no chyba, że mi się odmieni...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

dzieciątko będzie z nami
Ja bede robic zakupy po jajkowych swietach dopiero, po co mam sie spieszyc
Teraz wszystko mozna kupic w ciagu jednego dnia, oby kasa byla

Cytat:
elizabarbara ojjj tak... określenie pedantycznie nie jest mi obce choć nie chciałam go już używać

Heheh przybij piątaka

WYMIANKA
Stary 2012-10-20, 13:45   #2250
candace1
Zakorzenienie

Cześć
tyle naskrobałyście, że nie spamiętałam co miałam odpisać ;-)
Widzę, że kupujecie już ciążowe ciuszki - ja narazie się wstrzymuję.
W tamtej ciąży kupiłam aż 1 spodnie i 1 bluzkę Wszystko na mnie pasowało sprzed ciąży - kurtka zimowa też, więc mam nadzieję, że w tej ciąży też dam jakoś radę bez wilekich zakupów ciążowych.

Jeśli chodzi o mebelki i wozek to my potrzebujemy tylko łóżeczko i przewijak. A wózek chyba kupie ten 3 w 1: http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...-fD4yShgfUjoBA

elizabarbara - ja sobie nie wyobrażam spać z niemowlakiem Ani ty nie odpoczniesz ani dziecko. A jeszcze póxniej jak bedziesz je chciała "przeprowadzić" do łóżeczka - życzę powodzeia
Moje 1 dziecko od razu spało w łóżeczku - w naszej sypialni i jak miała ok roku dostała swój pokoik Teraz zamierzam zrobić tak samo
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości