|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
nie jestem pewna jaki mają skład, bo poobcinałam metki drażnią mnie jak się odznaczają na pupie albo drapią a te Twoje to 100% bawełna ? chyba muszą mieć też w lycre żeby właśnie fajnie się rozciągały inie mechaciły
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-20 o 10:30 |
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Ja najlepsze leginsy kupuje w lumpeksach, bo szkoda mi na nowe porządne wydać 60 zł, też już mi niewygodnie w moich spodniach, mieszczę się ale trochę ciśnie
czekam na wyprzedaże w h&m to kupie jakieś ciążówki pewnie w grudniu, a narazie zamówiłam dwie pary spodni na gumie http://allegro.pl/super-modne-treggi...721581642.html http://allegro.pl/super-modne-treggi...711944570.html nie były drogie bo jedne 30 zł wiec nie będzie mi bardzo zal jak jakaś lipa przyjdzie
|
|
#2223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to czekanie na wszystko to jakaś masakra. W tym wszystkim to właśnie to czekanie jest najgorsze, bo człowiek to by chciał tak wszystko wiedzieć JUŻ
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Vil znalazłam na jednych metkę, gdzieś się zawieruszyła
w składzie jest cotton i polyester---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się chociaż spodziewałaś, bo gdybym ja dostała taką nowinę to chyba bym oszalała - i to sama nie wiem czy z radości czy przerażenia![]()
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będziesz miała wesołą ferajnę ![]() Cytat:
![]() widziałam ostatnio grubaśne rajstopy ciążowe, miały śliczny wzór i były diabelsko drogie(109zł ) a,że ja załatwiam rajtki po 2ch wyjściach to chyba poszukam tańszych..w poniedziałek badanka, i jak zawsze się stresuję
|
||
|
|
|
#2228 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z wózkami mam tak chcę 3w1 - budżet chce przeznaczyć koło 3-3,5k ale widziałam fajne za 2,6k i nie będe na siłe brała drogiego, bo rzekomo nie ma sensu. Na model zdeklaruje się po organoleptycznym zbadaniu w sklepie ![]() Cytat:
Włoskie jedzonko: Pizza Garden na Konopnickiej, Mamma Mia na Karmelickiej, Grizzo na Bitschana (okolice Dobrego Pasterza, bardzo smaczne jedzenie i przystępne ceny, naprawdę warto - pyszny krem ziemniaczany którego chyba już nie ma, ale może wróci, smaczna zupa rybna), Trufla na Szczepańskiej (makaron z truflami pycha chociaż chyba tylko stał obok trufli ale i tak pyszny) reszta włoskich knajp w tym słynne Papryczki, Corleone czy Del Papa na mnie wrażenia nie robią Ale może mało jeszcze widziałam i zamawiałam tam nie to co trzeba ), ale naprawdę rewelacja. O i Scandale na placu Nowym mają pyszny creme brulee i sałatkę z szynką parmeńską i granatem (tylko to nie bardzo w ciążyA Ty masz jakieś ulubione? My w zasadzie mamy tak, że chodzimy prawie cały czas do tych samych, bo nam tak smakuje i żal nam próbować czegoś nowego, żeby się nie sparzyć a już nie raz się przejechaliśmy na osławionych miejscach Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy siedzi tam u Ciebie parka czy będzie inwazja chłopców albo dziewczynek
|
||||
|
|
|
#2229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A czasem można znaleźć perełki
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
lecę poodkurzać i ogarnąć mieszkanko, o zaraz wróci Tż i pojedziemy do lasu na spacerek. Pogoda znowu dopisuje
|
|
|
|
#2231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
CZESC MAMUŚKI
Jaki piekny dzien Cytat:
![]() Moze uda sie obejsc bez spodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez skrycie marzylam o blizniakach ale mam jedna fasolke ![]() Na pewno dasz rade !!! Ja tez ![]() ![]() Cytat:
I praktycznie niezniszczalne. Warte swoich pieniędzy Zastanawiam sie co zrobic z takim pieknym dniem Tz zaraz idzie do pracy, ja musze leciec na zastrzyk, a potem chyba na spacer pojde, bo pogoda cudna A Wy jakie macie plany na dzis?
|
||||
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nasze maluszki się nie denerwowały razem z nami;*
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bylam na usg 10 pazdziernika to bylo widac tylko pecherzyk ciazowy, cialko zolte i echo maluszka. Nie widzialam ani nie slyszalam jeszcze serduszka Lekarz powiedzial ze jest za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg. Zatem w tą srodę ide grzecznie na usg i nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze nie zobacze upragnionej kruszynki. Po prostu wiem ze sie poznamy w srode i tej pewnosci i spokoju również Wam zycze Prosze sie nie stresowac bo bede ![]() o! Lece na zastrzyk
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też w środę idę na usg, już się nie mogę doczekać to będzie już drugie
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety dzisiaj siedzę w pracy do 21 Na samą myśl zaczynam mieć mdłości Haha
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blizniaki sa super , u mnie w rodzinie sa teraz 2 latka maja. moj chrzesniak jeden urwis. Ale piekna pogoda, u Was tez tak goraco? Ja zaraz ide wlosy farbowac, szkoda mi troche bo mam teraz blond ale naturalne mam ciemne i zaraz odrosty widac. Wiec wracam do brazu. Pozniej chce jechac za chodniczkiem jakims sie rozejrzec, maly remont mam w planach. No i wieczorem jade do tesciowej. Milego weekendu, odpoczywajcie mamusie
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy do teściów i zostaniemy do poniedziałku
![]()
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś gratuluje podwójnego szczęścia!!!!
![]() a my dzisiaj skończyliśmy 8 tydzień i jutro zaczynamy 9 mój tż niestety nie podchodzi tak optymistycznie do zakupów;/ wózek to chce kupić 3 w 1 od znajomego, który ma hurtownie tzn produkuje i są takie i za 700zł... i ważą 19kg a to chyba dużo jak na wózek bo widziałam droższe co ważą 12 kg np... później pokazałam mu mebelki z allegro (któraś z was wklejała linka) za 1900 z przesyłką a on z tekstem, że najlepiej to już dziecko na studia zapisz wrrr wszystko rozumiem ale bez przesady
|
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest to samo, w związku z tym jak narazie nie poruszam tamatów związanych z zakupami To jest chyba jedna z wielu różnic między kobietą a facetem. My jak tylko zobaczymy II kreski to już mamy w głowie wszelkie zmiany, a facet to tak na ostatnią chwilę Jakie to typowe
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Nom wrocilam z zastrzyku
Jak jechalam samochodem to mnie tak zemdlilo, ze teraz grzecznie leze w lozku ![]() Czekam az tz wroci z pracy i zamierzam go wyciagnac do naszej ulubionej pizzerii Mam takiego smaka na pizze ze az szok ![]() A propos mezczyzn i zakupow, to nie zapomne jak facet mojej przyjaciolki naprędce skręcał łozeczko, kupione dzien wczesniej, podczas gdy moja przyjaciolka byla w trakcie cc w szpitalu ![]() Zagrozila ze nie wroci z dzieckiem do domu jak w koncu lozeczka nie bedzie ![]() Mezczyzni,,, eh
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za gratulacje
domyslalam sie glownie dlatego ze w bardzo bliskiej rodziny juz byly (tak jak wczesniej pisalam) wiec w sumie prawdopodobienstwo bylo duze ![]() generalnie nie bylismy jakos meeega zdziwieni. a lekarz wczoraj mnie sie pyta w trakcie badania: -to pierwsza ciaza? -tak -no. to za jednym zamachem od razu dwojka ![]() - no i tak sobie wczoraj gadalismy ![]() i tez mam cicha nadzieje na parke ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój to przeciwieństwo.. aż się czasem na Niego denerwuję, że zawsze wszystko tak wcześnie musi mieć poukładane.. rachunki tylko przyjdą zaraz popłacone, przykładowo rachunek jest płatny do 20 i przychodzi 1 to on płaci 1 ![]() w tv słyszy, że pogoda zimowa idzie już opony zmienia i płyn do spryskiwaczy, wymianę oleju w samochodach robią co 20 a nawet 30tys on zrobił po 15 czesaem mnie denerwuje ta Jego nadgorliwość, ale i tak Go kocham ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Aaś skoro Twoje maleństwa są dwujajowe to chyba spora szansa, że będzie parka
|
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba poszukam coś na allegro jeszcze, bo kusicie tymi legginsami, a moje się już nie nadają do niczego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oglądaliśmy w ikei też takie jakby regaliki z koszami na zabawki, i strasznie mi się to podoba, ale sam regalik kosztuje koło 200-300 zł, a do tego osobno trzeba kosze dokupić. na zabawki kupimy takie zwykłe plastikowe pudła kolorowe, w obi czy gdzieś
|
|||
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do blizniakow, to chyba tylko z 2 jajowych moze parka byc Wiec masz szansę Aaś Z jednojajowych sa zawsze tej samej plciW tamtym roku blizniaki urodzila moja kuzynka (parka 2 jajowe ) i moja przyjaciolka (2 cory, tez 2jajowe), wiec roznie to bywa ![]() Bede z niecierpliwoscia czekac az zdasz relacje po usg, w ktorym maluchy sie ujawnią ![]() Zauwazylam ze w ciagu ostatniego roku wsrod moich znajomych i rodziny urodzilo sie ok 20 dzieci ![]() Wyż idzie, bedzie problem z przedszkolem |
||
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
ja z zakupami takimi jak łóżeczko, przwijaki, wózki wstrzymam się do 6 msc chyba.... no chyba, że mi się odmieni...
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara ojjj tak... określenie pedantycznie nie jest mi obce
choć nie chciałam go już używać
|
|
|
|
#2249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny to salon i ostatni to nasza sypialnia. Wszystkie pokoje sa duże i my planujemy aby malenstwo bylo na razie z nami. Moim zdaniem to rozwiazanie jest wygodniejsze i bardziej funkcjonalne dla mamy i dla dziecka. Male jeszcze bedzie mialo mase czasu aby mieszkac w swoim pokoju. Na poczatku potrzebuje stalej obecnosci matki i to zamierzam jej/jemu dac Moj TZ (ma doswiadczenie, bo ma syna z 1go malzenstwa) uwaza, ze na poczatku lozeczko ani przewijak nie sa potrzebne, bo najbezpieczniej jest spac z maluchem na lozku i przewijac go tez tam. W sumie cos w tym jest, bo jak widzialam u wszystkich swoich kolezanek, to przez pierwsze pol roku ani lozeczko ani przewijak prawie wcale nie byly przez nie uzywane.. Wiec moze i ja sie wstrzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz wszystko mozna kupic w ciagu jednego dnia, oby kasa byla ![]() Cytat:
Heheh przybij piątaka
|
|||
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
tyle naskrobałyście, że nie spamiętałam co miałam odpisać ;-) Widzę, że kupujecie już ciążowe ciuszki - ja narazie się wstrzymuję. W tamtej ciąży kupiłam aż 1 spodnie i 1 bluzkę Wszystko na mnie pasowało sprzed ciąży - kurtka zimowa też, więc mam nadzieję, że w tej ciąży też dam jakoś radę bez wilekich zakupów ciążowych.Jeśli chodzi o mebelki i wozek to my potrzebujemy tylko łóżeczko i przewijak. A wózek chyba kupie ten 3 w 1: http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...-fD4yShgfUjoBA elizabarbara - ja sobie nie wyobrażam spać z niemowlakiem ![]() Moje 1 dziecko od razu spało w łóżeczku - w naszej sypialni i jak miała ok roku dostała swój pokoik Teraz zamierzam zrobić tak samo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

nie jestem pewna jaki mają skład, bo poobcinałam metki
drażnią mnie jak się odznaczają na pupie albo drapią
a te Twoje to 100% bawełna ? chyba muszą mieć też w lycre żeby właśnie fajnie się rozciągały inie mechaciły 

to czekanie na wszystko to jakaś masakra. W tym wszystkim to właśnie to czekanie jest najgorsze, bo człowiek to by chciał tak wszystko wiedzieć JUŻ
Dobrze, że się chociaż spodziewałaś, bo gdybym ja dostała taką nowinę to chyba bym oszalała - i to sama nie wiem czy z radości czy przerażenia

) a,że ja załatwiam rajtki po 2ch wyjściach to chyba poszukam tańszych..

Żeby nasze maluszki się nie denerwowały razem z nami;*

Ja niestety dzisiaj siedzę w pracy do 21