|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Iza, dziękuję, że pytasz
A jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że lepiej |
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Przyjedz mam jeszcze poł blachy Stres pewnie i duzo pracy. Sprawdzasz cykle?? Cytat:
Ja sie bałam od początku, była przy mnie cały czas jakas "zła energia" Jak Lunka pisała co sie dzieje u niej, to czułam...czułam, ze coś się wydarzy... Jak serduszko przestało bić, dzwoniłam do lekarza bo czułam sie inaczej..nie odebrał...na drugi dzień żółty śluz...wieczorem lekarz uznał, ze serce przestało być dzien wcześnie bo maluszek urósł tyle ile trzeba na 6 dni od ostatniej wizyty.... |
||
|
|
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
Perse, czytam i rycze...takie to niesprawidliwe!!!
patrze teraz na mojego Skarba bawiącego się na macie i nie wiem jak dziękować za to że JEST ...
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry sobotnio
Cytat:
nigdy nie reagowałam tak na stres i przemęczenie, zwykle wcześniej dostawałam gdy byłam przemęczona. o jakie sprawdzanie cykli ci chodzi?
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaką masz cerę ? Jakie problemy ?? dobrego dnia wszystkim życzę My zmęczylismy się przy zumbie, idziemy na spacer bo Szczypior śpiący
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy spradzasz temperature. sluz, testy owulacyjne? Może ciało sie domaga znowu bycia w ciązy? |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!!!!
BERBIE! martwie sie o Ciebie!!! Dobrze ze jest cos co robisz tylko dla siebie! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37158821] Mam dzisiaj i jutro wieczór z muzyką Muzyka to coś, co sprawia mi autentyczną radość. Dzisiaj sobie słucham, jutro mam dostać obiecany koncert takiego jednego zespołu. Będzie wino, będzie koncert, będzie fajnie [/QUOTE]![]() Cytat:
NATALIA!!!!!!!!!!!!!! mam pytanie pani na SR mówiła ze można uzywac zamiast oliwki dla dziecka olejku z migdałów i tk sie własnie zastanawiam co kupic ? Co Ty o tym myslisz? Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-10-20 o 10:01 |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() esesko u mnie ogólnie ok, nie ma co się martwić. przeziębienie prawie mi minęło, fizycznie nawet nie jestem zmęczona. tylko brak @. dzisiaj mam 27 dzień cyklu. ostatni tak długi cykl miałam prawie 2 lata temu. co gorsze nawet nie pamiętam czy jest możliwość wpadki...
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak jak nie masz zamiaru to rozumiem. ![]() Może jednak warto zrobić test? Ale ja mam lenia...aaaaa |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37159372]Ech....
Włączyłam sobie onet, a tu z rana moja historia... Identyczna prawie. Problemy z łożyskiem. http://dziecko.onet.pl/78258,6,9,bra...h,artykul.html Bardzo smutny artykuł, ale naprawdę bardzo dobry, żadne tam oderwane od rzeczywistości wynurzenia, sama prawda [/QUOTE]przeczytałam... "Żonie co dwa tygodnie robiono USG, ale nigdy nie szliśmy na to badanie szczęśliwi i podekscytowani, jak inni rodzice, lecz pełni niepokoju. Potem czuliśmy ulgę, kiedy okazywało się, że z naszym dzieckiem wszystko jest w porządku." ja też nie chodzę na usg z uśmiechem, za każdym razem zastanawiam się czy wszystko będzie dobrze, czy serduszko będzie było, czy lekarz nie znajdzie jakichś niepokojących rzeczy, problemów, itp. _________ w końcu trochę pospałam, 6 godzin bez przerwy później jeszcze na chwilę przysnęłam, ale mąż mnie brutalnie obudził. pojechał właśnie do laboratorium. wczoraj zmobilizowałam go w końcu do zrobienia generalnych porządków w jego szafie, myślałam, że padnę a on nigdy tego nie skończy.. aż sobie popcorn zrobiłam żeby to przetrwać.
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSKI! pomocy bo mi sie schiz właczył. Czy to normalne ze mnie lekko pobolewa brzuch dołem? od kilku dni tak wieczorami a dzis jakoś tak wczesniej zaczął. Nie jest to jakis silny ból, bardziej takie ciągniecie, ale mało przyjemne.
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie może Twoje ciało zaczęło się buntować po długotrwałym stresie
![]() Esko nie do mnie pytanie, ale odpowiem Najlepsze są oleje tłoczone na zimno, nierafinowane, a za nimi idzie wysoka cena. Staś miał strasznie suchą skórę, ale kupowałam mu żadnych chemicznych płynów, do kąpieli dodaję kilka kropel oliwki Hipp, ma bardzo dobry skład i jakieś olejki w sobie. Małemu skóra zmieniła się z suchej na normalnąA co do bólu to weź nospę, jak nie nie pomoże to może zadzwoń do gina. Mnie też tak czasem pobolewało. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-10-20 o 10:55 |
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda marnować tak ładnej pogody.Pewnie też spotkamy sie ze znajomymi,trzeba sie troche rozerwać.Nastawienie lepsze,wielkie nadzieje pokładam w wizycie u nowego lekarza.Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
To może jednak testa byś zrobiła? Fiol Ty mierzyłaś poziom cukru glukometrem? Norma na czczo to do 90 czy do 110? A po posiłku 120 po około 2godz? Amilci dawno nie było, a by mi pomogła pewnie...
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
co do testu szkoda mi nawet tych 5 zł na test bo chyba niemożliwe. poza tym brzuch mnie zaczyna pobolewać.
|
#4666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz sie ciesze, przed chwila tak mocno kopal ze az bylo widac jak mi brzuch drzy mam nadzieje ze to nic niepokojacego dzis mamy 17t3dCytat:
mysle ze chodzac bym nie poczula ale nie wiem, bo dalej chodze tylko do sikania ![]() wizyte mam w poniedzialek i ide z praktycznie pewnoscia ze wszystko jest dobrze! nie dopuszczam innej mysli pewnie dlatego ze spodziewalam sie jakiegos plamienia a tym samym szpitala a nic sie takiego nie wydarzylo, na dodatek kopniaki upewniaja mnie ze wszystko jest dobrze. nie wiem co bym zrobila gdybym dalej nie czula ruchow, pewnie osiwialabym przez te dwa tyg... a dosc szybko zlecialo, jeszcze dwa dni ale z TZ to szybko zleci ![]() a tak wogole to co wizyte w WC dziekuje Bogu za ten bialy sluz.. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie chyba jakaś infekcja przyplątała
Swędzi mnie coś...Posłałam tż do apteki po tantum rosa.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37159372]
Medi, doczytałam z wczoraj o olejku.... Miałam niedawno możliwość kupić olejek arganowy, taką małą buteleczkę za 25 zł. Nie wiem, czy to dobra cena czy nie. I nie wiem, czy jest naprawdę taki super, jak zachwalała go sprzedawczyni. A ja go chciałam głównie na końcówki włosów. Co myślisz? Ech.... Włączyłam sobie onet, a tu z rana moja historia... Identyczna prawie. Problemy z łożyskiem. http://dziecko.onet.pl/78258,6,9,bra...h,artykul.html Bardzo smutny artykuł, ale naprawdę bardzo dobry, żadne tam oderwane od rzeczywistości wynurzenia, sama prawda [/QUOTE]Perse, olejek arganowy to taki mercedes wśród olejków. Można go używać do twarzy, ciała, włosów... Najkorzystniej będzie zamówić go TU. Jeśli jednak wolisz kupować stacjonarnie zwróć uwagę na to, żeby olejek był certyfikowany. Poza tym olejek arganowy do celów kosmetycznych powinien pachnieć tak trochę kwaśno, a do celów spożywczych- orzechowo. Idę czytać... Cytat:
Cytat:
Moja chata to już się do sprzątania nie nadaje, tylko raczej do odgruzowania ![]() Cytat:
![]() Mam cerę mieszaną ku suchej, skłonną do wyprysków, ale na szczęście nie są to pryszcze. Obecnie próbuję doprowadzić ją do porządku naturalnymi w miarę metodami. Przydałoby się jeszcze słodycze odstawić, ale to kiedyś... ![]() Dziewczyny, do masażu maluszków możecie użyć większości olejków, byle tylko były tłoczone na zimno i nierafinowane. Najlepszy będzie właśnie olejek z migdałów, bo ma delikatny zapach i najlepsze właściwości nawilżające. Najtaniej takie oleje można dostać w sklepach z półproduktami (np. ZSK, BU, e-naturalne itd.). A z drogeryjnych oliwek to tak jak Fiol mówi- najlepsza i najbardziej naturalna jest TA z HiPP. Ma w składzie tylko olej słonecznikowy, migdałowy, pochodną wit. E i zapach. Znowu się wymądrzam...
|
|||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poznaliśmy sie na koncercie Przed ślubem często jezdzilismy do klubów na koncerty,bylismy też raz na Mystic Festiwalu w Chorzowie.Super było Ale teraz to jakoś umarło to jeżdzenie,nawet już nie ubieramy sie jak metale
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Perse zaczęłam czytać ten artykuł, ale nie byłam w stanie go dokończyć
Dokładnie rok temu o godz 18 dowiedzieliśmy się, że nasz córeczka nie żyje
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się popłakałam jak go czytałam
|
|
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza, a może to tylko jakieś otarcie, podrażnienie? Mi się czasem tak zdarza, wtedy pomaga mi Lactacyd plus i Linomag.
Perse, przeczytałam artykuł... Od samego czytania się płakać chce... Maguś,
|
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MAGA!!!!!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Co to ten Linomag?
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku lat stale uzywam DW Estee, zawsze na polce mam jeszcze jeden lzejszy w konsystencji (ostatnio to Face & Body MUFE, wczesniej Photogenic Lancome, Forever Diora, Lasting Perf. Max Factora). Mnie Pharmaceris nic nie dawal. W ogole znikal z twarzy po 2,5 godziny... kazdemu co innego pasuje. W calej kolorowce moge powiedziec co pasuje mi. Jedni psiocza, innym pasuje. Jak ze wszystkim w zyciu ![]() Ej Mamuśka! Zosia sie szykuje do drogi!!!!! hehe ja nawet jak jezdzilam na Metalmanie, to wygladalam jak pensjonarka
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie odezwali sie znajomi czy idziemy na piwko po południu Także szykuje sie miłe popołudnie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-20 o 12:48 |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Maść z lanoliną- KLIK! Polecił mi ją gin, kiedy przyleciałam do niego z podrażnieniem myśląc, że to infekcja.
Cytat:
O, widzę, że tu fanek mocniejszych brzmień nie brakuje ![]() Iza, ja jeszcze nie tak dawno temu chodziłam tylko w glanach i tylko na czarno. No, mrok ociekał mną. Potem jakoś mi przeszło z tą czernią. I dobrze, bo ja w czarnym wyglądam jak cień człowieka. W maju na koncert Metalliki poszłam w białych trampkach ![]() Esia, a może to te przepowiadające skurczybyki? Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-20 o 13:00 |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrej muzyki (czyt. wszytskiego)
od poezji spiewanej, przez Kronos Quartet, po Anatheme i Samaela Cytat:
i dlatego przestalam sie wstydzic prosic o probki. Mnie podklady z MACa wcale nie pasuja. Absolutnie nie dla mnie. Ale juz puder w kamieniu (do torebki) mam MACowy...
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ______________ słucham jakiejś audycji, która była z okazji DDU, rozmowa z autorką książki "o dziecku, które odwróciło się na pięcie"... zaczęłam się rozglądać za tą książką, ale chyba już nigdzie nie można jej kupić. |
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

A jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że lepiej 

królestwo za kawałek

Muzyka to coś, co sprawia mi autentyczną radość. Dzisiaj sobie słucham, jutro mam dostać obiecany koncert takiego jednego zespołu. Będzie wino, będzie koncert, będzie fajnie 

[/QUOTE]

mam nadzieje ze to nic niepokojacego
Swędzi mnie coś...Posłałam tż do apteki po tantum rosa.