Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 15:24   #4291
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Moje wczorajsze U:
śn.omlet biszkopotowy z garścią rodzynek, starta gruszką, słodzikiem, i sosem jogurtowo-cynamonowym.
2śn.wiejski z rodzynkami.
Ob.: 10 pierogów pełnoziarnistych, 5 z miesem, 5 z malinami ( własnej roboty ; )) )
podw. brzoskwinia.
kolacja: sałatka z kapusty pekińskiej, poidora, ogórka, z łyżką jogurtu naturalnego

proszę o ocenę,
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 15:37   #4292
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolapoprostu Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:
śn.omlet biszkopotowy z garścią rodzynek, starta gruszką, słodzikiem, i sosem jogurtowo-cynamonowym.
2śn.wiejski z rodzynkami.
Ob.: 10 pierogów pełnoziarnistych, 5 z miesem, 5 z malinami ( własnej roboty ; )) )
podw. brzoskwinia.
kolacja: sałatka z kapusty pekińskiej, poidora, ogórka, z łyżką jogurtu naturalnego

proszę o ocenę,
Dorzuć do kolacji np. jajko na twardo i kromkę-dwie chleba i będzie ok (pod warunkiem, że nie byłaś głodna w porze podwieczorku i II śniadania, bo są malutkie).
Aha, i koniecznie surówkę do obiadu, masz tylko w kolacji warzywa, to za mało.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 15:56   #4293
mala2806
Zadomowienie

Od jutra zaczynam, chciałabym zrzucić 4 kg. Długo jestem na zajęciach, a przerwy są dość krótkie.

r

I 6.30: 2 łyż. płatków górskich + 2 łyż. otrębów żurawinowych + łyż. rodzynek + szkl. mleka 0,5 % , herbata zielona
II 9.30: 2 kr. chleba razowego z szynką i pomidorem
III 12.30: grejpfrut
IV 14.30: (tu muszę coś dorzucić, tylko nie mam pojęcia co, na zajęciach jeszcze będę)
V 17:30: pierś z kurczaka + bakłażan smażony na oliwie z oliwek z ziołami prowensalskimi
VI 20.00: garść orzechów włoskich
VII 22.30: jogurt naturalny + pomidor + pieprz

Proszę o ocenę
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:33   #4294
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala2806 Pokaż wiadomość
Od jutra zaczynam, chciałabym zrzucić 4 kg. Długo jestem na zajęciach, a przerwy są dość krótkie.

r

I 6.30: 2 łyż. płatków górskich + 2 łyż. otrębów żurawinowych + łyż. rodzynek + szkl. mleka 0,5 % , herbata zielona zmieniłabym to mleko na jogurt nat. albo chociaż mleko 1,5-2%- to odtłuszczone jest zupełnie bezwartościowe, to jakbyś zalewała płatki wodą...
II 9.30: 2 kr. chleba razowego z szynką i pomidorem
III 12.30: grejpfrut
IV 14.30: (tu muszę coś dorzucić, tylko nie mam pojęcia co, na zajęciach jeszcze będę) proponuję serek wiejski albo twarożek
V 17:30: pierś z kurczaka + bakłażan smażony na oliwie z oliwek z ziołami prowensalskimi mniam, super
VI 20.00: garść orzechów włoskich
VII 22.30: jogurt naturalny + pomidor + pieprz jogurt ma sporo węgli w stosunku do białka, więc lepiej by się sprawdził przed południem, a tutaj np. jajecznica albo twaróg

Proszę o ocenę
Nieźle O której kładziesz się spać? Bo 22.30 to dość późna pora na kolację...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-21 o 16:38
Stary 2012-10-21, 17:14   #4295
blax5
Zadomowienie

Przytycie:

I. owsianka z 4 łyżek z otrębami na mleku z łyżeczką miodu i kakao, granatem, garścią orzechów włoskich

II. kubek świeżo wyciskanego soku marchewkowo-jabłkowo-buraczanego (podziękowania dla mamy); chrupiąca 'piętka' z świeżo upieczonego chleba z ziarnami; kanapka z pesto, twarogiem, pomidorem i orzechami nerkowca

III. serek homogenizowany z czerwoną papryką i kilkoma łyżkami kukurydzy konserwowej

IV. parę łyżek ryżu z sosem czosnkowym; pierś z kurczaka w ziołach smażona na papierze; sałatka z kapusty pekińskiej z papryką w sosie jogurtopodobnym

V. omlet biszkoptowy z 2 jaj z dynią smażony na maśle
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:40   #4296
Bibiannaa
Rozeznanie

Do dziewczyn z anoreksja. Czy jak przytylyscie to zeszło wam z twarzy lanugo?to brzydkie..i to przerazliwe zimno.
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:40   #4297
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Nieźle O której kładziesz się spać? Bo 22.30 to dość późna pora na kolację...
No nieststy mam ciężki tydzień, będę się kładła koło 24.30- 1.00. Powinnam jesć wcześniej ?
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:17   #4298
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
Nigdy nie wstawiałem swoich jadłospisów, bo ogólnie myślałem, ze jem ok, ale może jednak jest coś nie tak, proszę o zerknięcie

raczej takie U, ale jeżeli przybędzie kilka kilogramów to też się nic nie stanie. prowadzę bardzo aktywny tryb życia. 18letni chłopak

i od razu uprzedzę, ze nie wierzę w zasady 5 posiłków dziennie.

1. Kasza jaglana z orzechami włoskimi, jogurtem greckim, domowym sokiem porzeczkowym (O TUTAJ)
2. kilka marchewek, 200g twarogu półtłustego, 3muffiny ze szpinakiem i fetą
3. około 100-150g masła orzechowego, jabłko, miseczka sałatki jarzynowej (tradycyjna)
4. kasza gryczana, gulasz z piersi kurczaka, kalafior w sosie koperkowo-ziołowym z prażonymi płatkami migdałów
5. 90g (mała paczka) migdałów w czekoladzie z cynamonem; kilka domowych eklerków z budyniem
6. kromka razowca z serem kozim; kromka razowca z masłem i wędliną drobiowa; 1jajko na twardo; 2 papryki
7. przed telewizorem około 50-60g słonecznika
fajnie wiedziec ze istnieja faceci ktorzy jedza zdrowo i rozmaicie
ogolnie wydaje sie dosc duzo ale jestes w fazie wzrostu jeszcze i poza tym aktywny tryb prowadzisz jak piszesz..
a pro po-co ćwiczysz?

sam sobie wszystko przyrzadzasz?

ps.fajny blog

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
No nieststy mam ciężki tydzień, będę się kładła koło 24.30- 1.00. Powinnam jesć wcześniej ?
generalnie 2-3 godz przed snem
wiec jest ok
Stary 2012-10-21, 18:23   #4299
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, jeżeli kładziesz się o tej porze, jedzenie białkowo-warzywnej kolacji na 2h przed snem jest jak najbardziej ok
Stary 2012-10-21, 18:42   #4300
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
fajnie wiedziec ze istnieja faceci ktorzy jedza zdrowo i rozmaicie
ogolnie wydaje sie dosc duzo ale jestes w fazie wzrostu jeszcze i poza tym aktywny tryb prowadzisz jak piszesz..
a pro po-co ćwiczysz?

sam sobie wszystko przyrzadzasz?

ps.fajny blog

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

generalnie 2-3 godz przed snem
wiec jest ok

jeżdżę na rowerze w terenie (ciut bardziej niż amatorsko), tańczę hh 2razy w tygodniu i w wolnych chwilach biegam, ale to raczej dla przyjemności i w roku szkolnym niezbyt często

co do posiłków to wszystko robię sam poza obiadami które od pon-pt robi mama, ale też w domu u mnie je się zdrowo, więc jest spoko

i dziękuję za ocenę
może ktoś jeszcze zerknie.
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:45   #4301
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Przytycie:

I. owsianka z 4 łyżek z otrębami na mleku z łyżeczką miodu i kakao, granatem, garścią orzechów włoskich

II. kubek świeżo wyciskanego soku marchewkowo-jabłkowo-buraczanego (podziękowania dla mamy); chrupiąca 'piętka' z świeżo upieczonego chleba z ziarnami; kanapka z pesto, twarogiem, pomidorem i orzechami nerkowca

III. serek homogenizowany z czerwoną papryką i kilkoma łyżkami kukurydzy konserwowej

IV. parę łyżek ryżu z sosem czosnkowym; pierś z kurczaka w ziołach smażona na papierze; sałatka z kapusty pekińskiej z papryką w sosie jogurtopodobnym

V. omlet biszkoptowy z 2 jaj z dynią smażony na maśle
Fajna kolacja jadłospis wygląda na R Staraj się jeść bardziej tłuste mięso, może udko z indyka, albo tłusta ryba,więcej masła,orzechów...wszystki ego więcej
Stary 2012-10-21, 18:59   #4302
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U z dwóch dni

I3 nalesniki z kiwi i czekoladą
II 3 grube kromki jeszcze ciepłego i chrupiącego chleba razowego z serem brie (2/3 kostki) i pomidorem gruszka
III 3 zapiekane enchilady pod sosem grzybowym z pieczarkami
IV 2 wafle ryżowe w polewie capuccino z serkiem wiejskim z orzechami
V ponowie 3 grube kromki chleba razowego z serem topionym w plastrach, 2 gotowanymi jajkami na twardo i rzeżuchą

I Zapiekana owsianka ze śliwkami, przyprawą do piernika i miodem
II 2 gofry z twarożkiem, orzechami włoskimi, wiśnami i startą gorzką czekolada
III talerz zupy pomidorowej z ryżem
po jakimś czasie risotto z grzybami
IV u babci: spory kawał sernika z czekoladą
V 3 kromki chleba wieloziarnistego z osełką, gotowane jajka na twardo i szczypiorek

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-10-21 o 19:17
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:15   #4303
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
jeżdżę na rowerze w terenie (ciut bardziej niż amatorsko), tańczę hh 2razy w tygodniu i w wolnych chwilach biegam, ale to raczej dla przyjemności i w roku szkolnym niezbyt często

co do posiłków to wszystko robię sam poza obiadami które od pon-pt robi mama, ale też w domu u mnie je się zdrowo, więc jest spoko

i dziękuję za ocenę
może ktoś jeszcze zerknie.
szkoda że mało jest takich chłopaków jak Ty..
poza tym, jak facet je zdrowo,lubi owsianki,jaglanki, je orzechy ,chude mięso i warzywa to od razu się go podejrzewa o ED

zamówienie w macu coli i big maca jest ok..ale salatki i soku juz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje U z dwóch dni

I3 nalesniki z kiwi i czekoladą
II 3 grube kromki jeszcze ciepłego i chrupiącego chleba razowego z serem brie (2/3 kostki) i pomidorem gruszka
III 3 zapiekane enchilady pod sosem grzybowym z pieczarkami
IV 2 wafle ryżowe w polewie capuccino z serkiem wiejskim z orzechami
V ponowie 3 grube kromki chleba razowego z serem topionym w plastrach, 2 gotowanymi jajkami na twardo i rzerzuchą

I Zapiekana owsianka ze śliwkami, przyprawą do piernika i miodem
II 2 gofry z twarożkiem, orzechami włoskimi, wiśnami i startą gorzką czekolada
III talerz zupy pomidorowej z ryżem
po jakimś czasie risotto z grzybami
IV u babci: spory kawał sernika z czekoladą
V 3 kromki chleba wieloziarnistego z osełką, gotowane jajka na twardo i szczypiorek
jak zawsze leci ślinka na wszystko

ps.rzeżuchą
Stary 2012-10-21, 19:19   #4304
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym, jak facet je zdrowo,lubi owsianki,jaglanki, je orzechy ,chude mięso i warzywa to od razu się go podejrzewa o ED

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

ps.rzeżuchą
Dziekuje i byłam pewna ze edytowałam bład.... Pewnie nie zapisało

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Do dziewczyn z anoreksja. Czy jak przytylyscie to zeszło wam z twarzy lanugo?to brzydkie..i to przerazliwe zimno.
Co????? Jakie lanugo ???

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Nigdy nie wstawiałem swoich jadłospisów, bo ogólnie myślałem, ze jem ok, ale może jednak jest coś nie tak, proszę o zerknięcie

raczej takie U, ale jeżeli przybędzie kilka kilogramów to też się nic nie stanie. prowadzę bardzo aktywny tryb życia. 18letni chłopak

1. Kasza jaglana z orzechami włoskimi, jogurtem greckim, domowym sokiem porzeczkowym (O TUTAJ)
3. około 100-150g masła orzechowego, jabłko, miseczka sałatki jarzynowej (tradycyjna)
4. kasza gryczana, gulasz z piersi kurczaka, kalafior w sosie koperkowo-ziołowym z prażonymi płatkami migdałów
5. 90g (mała paczka) migdałów w czekoladzie z cynamonem; kilka domowych eklerków z budyniem
6. kromka razowca z serem kozim; kromka razowca z masłem i wędliną drobiowa; 1jajko na twardo; 2 papryki
Jak dla mnie jesteś wzorem. Zgadzam się z tapetką mało jest chłopaków, którzy jedzą na luzie i zdrowo

Stary 2012-10-21, 19:26   #4305
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:

ps.rzeżuchą

o ED to właśnie mogą podejrzewać najbardziej Ci, którzy posiadają swoje blogi kulinarne, lub po prostu mają z tym przyszłość
ja bardziej żyję realnym zyciem i raczej z moich znajomych nawet nie wie co to jest ED, a sam tez nie wiedziałbym gdyby nie jeden portal, który takich osób mieć nie powinien:p
Stary 2012-10-21, 19:34   #4306
Milka1224
Rozeznanie

U moze dziś ktoś zerknie?

I grahamka opiekana - oliwkowy kozi ser, pomidor i szczypiorek / masło migdałowe i siekane migdały + kawa parzona

II miska francuskiej zupy - krem dyniowej z wanilią z grzankami

III wołowina po chińsku z woka z brokułem i smazoną marchewką, do tego brązowy ryż z dymką i czarnym sezamem

ricore

IV kawałek pumpkin pie z kleksami kremowego serka, 2 kruche pierożki z nadzieniem orzechowym

do picia ponadto: woda, wapno, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:35   #4307
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Dziekuje i byłam pewna ze edytowałam bład.... Pewnie nie zapisało [COLOR="Silver"]
spoko,nic sie nie stalo
Cytat:
o ED to właśnie mogą podejrzewać najbardziej Ci, którzy posiadają swoje blogi kulinarne, lub po prostu mają z tym przyszłość
ja bardziej żyję realnym zyciem i raczej z moich znajomych nawet nie wie co to jest ED, a sam tez nie wiedziałbym gdyby nie jeden portal, który takich osób mieć nie powinien:p
widzialam na blogu rozne komentarze...->niestety klania sie wiedza na temat ed..
i nie wolno generalizowac..
sa osoby którym ten portal pomógl...
sa takie które wiedzą że mają problem i nie pisza czegoś co szkodzi innym..
ale są też tacy którzy mają satysfakcję z umieszczania tu swoich glodowych jadlospisow oznaczonych jako P
Stary 2012-10-21, 19:43   #4308
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U moze dziś ktoś zerknie?

I grahamka opiekana - oliwkowy kozi ser, pomidor i szczypiorek / masło migdałowe i siekane migdały + kawa parzona

II miska francuskiej zupy - krem dyniowej z wanilią z grzankami

III wołowina po chińsku z woka z brokułem i smazoną marchewką, do tego brązowy ryż z dymką i czarnym sezamem

ricore

IV kawałek pumpkin pie z kleksami kremowego serka, 2 kruche pierożki z nadzieniem orzechowym

do picia ponadto: woda, wapno, pokrzywa
Zdrowo i pyyyycha, zwłaszcza II i IV
Stary 2012-10-21, 19:46   #4309
camelia111
Zakorzenienie

Dzisiejsze mocne R. Zdaje się że zaczynam rozumieć, o co tu chodzi. I to głównie dzięki waszym opiniom

Śniadanie 8.00 Owsianka na mleku z bananem, nektarynką, cynamonem i płatkami migdałów
II Śniadanie 11.00 serek wiejski w biegu
Obiad 15.00 Pieczony filet z miruny, warzywa na parze (brokuły, marchew, fasolka), pół talerza szpinaku z sosem jogurtowym
Podwieczorek 17.00 Grillowany oscypek ( 3 plastry) z żurawiną i 50g. wiejskiego
Kolacja 20.00 "tortilla" - pomidory, ogórki, szypior, kapusta colesław zawinięte z duży plaster szynki, z sosem słodko-ostrym i przyprawami

Nie za dużo?

Jeśli chodzi o ruch to 3 godziny latania po centrum handlowym i 1,5h spaceru z psami (szybki marsz)
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:55   #4310
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze mocne R. Zdaje się że zaczynam rozumieć, o co tu chodzi. I to głównie dzięki waszym opiniom

Śniadanie 8.00 Owsianka na mleku z bananem, nektarynką, cynamonem i płatkami migdałów
fajnie
II Śniadanie 11.00 serek wiejski w biegu
moglas zagryzc jakas kromka razowca z warzywami albo cos wrzucic do serka-musli bez cukru,pestki dyni..
Obiad 15.00 Pieczony filet z miruny, warzywa na parze (brokuły, marchew, fasolka), pół talerza szpinaku z sosem jogurtowym
ryz,kasza,ciemny makaron-pare lyzek dobrych wegli wskazane
Podwieczorek 17.00 Grillowany oscypek ( 3 plastry) z żurawiną i 50g. wiejskiego
moze byc
Kolacja 20.00 "tortilla" - pomidory, ogórki, szypior, kapusta colesław zawinięte z duży plaster szynki, z sosem słodko-ostrym i przyprawami
fajnie choc ten wiejski z 4 lepiej by tu wygladal
coleslaw domowy??
kapusta jest ciezkostrawna wiec na noc nie polecam

Nie za dużo?

Jeśli chodzi o ruch to 3 godziny latania po centrum handlowym i 1,5h spaceru z psami (szybki marsz)
ogolnie ok choc procz snaiadania brakuje wegli

ps.zakupy to najprzyjemniejszy sposob spalania kcali
Stary 2012-10-21, 20:12   #4311
camelia111
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za ocenkę i wiadomość o kapuście. Colesław niestety kupny ( z lidla)
Ale wiele go nie było
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:17   #4312
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Dzięki za ocenkę i wiadomość o kapuście. Colesław niestety kupny ( z lidla)
Ale wiele go nie było
bez przesady
nic sie takiego nie stalo -coleslaw nie jest zly...tylko zeby Cię brzuch nie bolal na noc
Stary 2012-10-21, 20:27   #4313
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
spoko,nic sie nie stalo

widzialam na blogu rozne komentarze...->niestety klania sie wiedza na temat ed..
i nie wolno generalizowac..
sa osoby którym ten portal pomógl...
sa takie które wiedzą że mają problem i nie pisza czegoś co szkodzi innym..
ale są też tacy którzy mają satysfakcję z umieszczania tu swoich glodowych jadlospisow oznaczonych jako P

nie, nie, ja nie piszę o wizażu, tylko o v, który ma pomóc w zrzucaniu wagi
Stary 2012-10-21, 20:28   #4314
Bibiannaa
Rozeznanie

Taki meszek.
Stary 2012-10-21, 20:35   #4315
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Taki meszek.
To chyba zalezy od osoby... Jedne go nie miały, innym zniknął innym nie.....Spotkałam się z różnymi osobami

Stary 2012-10-21, 21:22   #4316
Bibiannaa
Rozeznanie

To ja juz nie wiem po co mam tyc na chama,skoro tylko zalezy mi na tym aby niebylo mi zimno iz eby tn meszek zniknal. Okres sie pojawia,wszyscy mowia,ze wygladam ok,szczuplo,ale ok.
Jak mam sie tego cholerstwa pozbyc? I tego wiecznego zimna?
Stary 2012-10-21, 21:25   #4317
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

I to jest powód, dla którego ten jadłospis nie jest ok. Pozdrowienia.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:54   #4318
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
muszę się wtrącić
wiórki kokosowe zawierają NASYCONE kwasy tłuszczowe (gdzieś wyżej przeczytałam, że NNKT)
masło orzechowe nie jest dobrym źródłem NNKT
Przyznaję się, że to moje słowa.
A czemuż to nie jest? Chodzi o to, że zawiera jakieśtam dodatki?

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
za to kokos ma mct
Też jestem ciekawa co to, bo google mi za bardzo nie pomogły ;>

Cytat:

Wydaje mi się, że jest fajnie, a do tego zdrowy tryb życia. Dobrze jest!

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Fajna kolacja jadłospis wygląda na R Staraj się jeść bardziej tłuste mięso, może udko z indyka, albo tłusta ryba,więcej masła,orzechów...wszystki ego więcej
Mam wskazanie, żeby nie jeść zbyt tłusto (choć na prawdę różnie mi to wychodzi).
A kolacja akurat się zmieniła. Ale było równie smacznie: miseczka sałatki pozostałej z obiadu z dynią i serkiem camembert paprykowym.

Cytat:
To ja juz nie wiem po co mam tyc na chama,skoro tylko zalezy mi na tym aby niebylo mi zimno iz eby tn meszek zniknal. Okres sie pojawia,wszyscy mowia,ze wygladam ok,szczuplo,ale ok.
Jak mam sie tego cholerstwa pozbyc? I tego wiecznego zimna?
Przecież dostałaś odp: niektórym ono znika, niektórym nie. Nie wiesz jak będzie u ciebie. A jeśli organizm dostaje nadmiar kcal, to powinien wykorzystywać go także na ogrzanie ciała, chyba że jeszcze odbudowuje się po wyniszczeniu...
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:08   #4319
Sowilo
Zadomowienie

Ja mam jadłospis rozpisany przez dietetyka. I tak, przykładowy dzień szkolny:
- ok. 5:30 pierwsze śniadanie: garść płatków kukurydzianych, trzy łyżki otrębów, łyżka nasionek (dynia, słonecznik, siemię), kilka orzechów, zalane kubeczkiem mleka 1,5%
- ok. 9:00 drugie śniadanie: bułka razowa (grahamka) z plasterkiem wędliny lub sera i dwoma warzywami (np. sałata i pomidor)
- ok. 12:00 przekąska: owoc (do 150g czyli np. średnie jabłko, kilka śliwek)
- ok. 15:00 przekąska: sałatka z warzyw (do 200g) z białkiem (50g, może być jajko, kurczak, tuńczyk..), polana łyżeczką oliwy
- ok. 18:00 obiad: 100g mięsa (przed obróbką termiczną, np. filet z kurczaka, rybka), 100g warzyw (surówki itp.), dwa małe ziemniaczki lub 1/3 woreczka ryżu brązowego lub 30g makaronu razowego (przed ugotowaniem)
- ok. 20:30 zagryska na noc: jogurt, kefir, maślanka... coś w ten deseń, do 100kcal

Do tego mam zalecony rowerek stacjonarny 15min na dwa dni i basen raz w tygodniu, ale przyznaję się bez bicia, jakoś nie zawsze wychodzi. Na wf w szkole nie ćwiczę. Ale mimo to od połowy września schudłam już prawie 5kg. ^^

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????

Edytowane przez Sowilo
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:10
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:12   #4320
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie, ja nie piszę o wizażu, tylko o v, który ma pomóc w zrzucaniu wagi
aaa..no tak..
nie lubie v
Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
I to jest powód, dla którego ten jadłospis nie jest ok. Pozdrowienia.

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Przyznaję się, że to moje słowa.

Też jestem ciekawa co to, bo google mi za bardzo nie pomogły ;>

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/heal...dchudzaja.html -prosze

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości