|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Moje wczorajsze U:
śn.omlet biszkopotowy z garścią rodzynek, starta gruszką, słodzikiem, i sosem jogurtowo-cynamonowym. ![]() 2śn.wiejski z rodzynkami. Ob.: 10 pierogów pełnoziarnistych, 5 z miesem, 5 z malinami ( własnej roboty ; )) )podw. brzoskwinia. ![]() kolacja: sałatka z kapusty pekińskiej, poidora, ogórka, z łyżką jogurtu naturalnego ![]() proszę o ocenę,
|
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, i koniecznie surówkę do obiadu, masz tylko w kolacji warzywa, to za mało.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Od jutra zaczynam, chciałabym zrzucić 4 kg. Długo jestem na zajęciach, a przerwy są dość krótkie.
r I 6.30: 2 łyż. płatków górskich + 2 łyż. otrębów żurawinowych + łyż. rodzynek + szkl. mleka 0,5 % , herbata zielona II 9.30: 2 kr. chleba razowego z szynką i pomidorem III 12.30: grejpfrut IV 14.30: (tu muszę coś dorzucić, tylko nie mam pojęcia co, na zajęciach jeszcze będę) V 17:30: pierś z kurczaka + bakłażan smażony na oliwie z oliwek z ziołami prowensalskimi VI 20.00: garść orzechów włoskich VII 22.30: jogurt naturalny + pomidor + pieprz Proszę o ocenę
|
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O której kładziesz się spać? Bo 22.30 to dość późna pora na kolację...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-10-21 o 16:38 |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Przytycie:
I. owsianka z 4 łyżek z otrębami na mleku z łyżeczką miodu i kakao, granatem, garścią orzechów włoskich II. kubek świeżo wyciskanego soku marchewkowo-jabłkowo-buraczanego (podziękowania dla mamy III. serek homogenizowany z czerwoną papryką i kilkoma łyżkami kukurydzy konserwowej IV. parę łyżek ryżu z sosem czosnkowym; pierś z kurczaka w ziołach smażona na papierze; sałatka z kapusty pekińskiej z papryką w sosie jogurtopodobnym V. omlet biszkoptowy z 2 jaj z dynią smażony na maśle |
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Do dziewczyn z anoreksja. Czy jak przytylyscie to zeszło wam z twarzy lanugo?
to brzydkie..i to przerazliwe zimno.
|
|
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie wydaje sie dosc duzo ale jestes w fazie wzrostu jeszcze i poza tym aktywny tryb prowadzisz jak piszesz.. a pro po-co ćwiczysz? sam sobie wszystko przyrzadzasz? ps.fajny blog ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() wiec jest ok
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżdżę na rowerze w terenie (ciut bardziej niż amatorsko), tańczę hh 2razy w tygodniu i w wolnych chwilach biegam, ale to raczej dla przyjemności i w roku szkolnym niezbyt często ![]() co do posiłków to wszystko robię sam poza obiadami które od pon-pt robi mama, ale też w domu u mnie je się zdrowo, więc jest spoko ![]() i dziękuję za ocenę ![]() może ktoś jeszcze zerknie. |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłospis wygląda na R Staraj się jeść bardziej tłuste mięso, może udko z indyka, albo tłusta ryba,więcej masła,orzechów...wszystki ego więcej
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U z dwóch dni
I3 nalesniki z kiwi i czekoladą II 3 grube kromki jeszcze ciepłego i chrupiącego chleba razowego z serem brie (2/3 kostki) i pomidorem gruszka III 3 zapiekane enchilady pod sosem grzybowym z pieczarkami IV 2 wafle ryżowe w polewie capuccino z serkiem wiejskim z orzechami V ponowie 3 grube kromki chleba razowego z serem topionym w plastrach, 2 gotowanymi jajkami na twardo i rzeżuchą I Zapiekana owsianka ze śliwkami, przyprawą do piernika i miodem II 2 gofry z twarożkiem, orzechami włoskimi, wiśnami i startą gorzką czekolada III talerz zupy pomidorowej z ryżem po jakimś czasie risotto z grzybami IV u babci: spory kawał sernika z czekoladą V 3 kromki chleba wieloziarnistego z osełką, gotowane jajka na twardo i szczypiorek
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-10-21 o 19:17 |
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, jak facet je zdrowo,lubi owsianki,jaglanki, je orzechy ,chude mięso i warzywa to od razu się go podejrzewa o ED zamówienie w macu coli i big maca jest ok..ale salatki i soku juz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ps.rzeżuchą
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o ED to właśnie mogą podejrzewać najbardziej Ci, którzy posiadają swoje blogi kulinarne, lub po prostu mają z tym przyszłość ![]() ja bardziej żyję realnym zyciem i raczej z moich znajomych nawet nie wie co to jest ED, a sam tez nie wiedziałbym gdyby nie jeden portal, który takich osób mieć nie powinien:p |
|
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
U
moze dziś ktoś zerknie? ![]() I grahamka opiekana - oliwkowy kozi ser, pomidor i szczypiorek / masło migdałowe i siekane migdały + kawa parzona II miska francuskiej zupy - krem dyniowej z wanilią z grzankami III wołowina po chińsku z woka z brokułem i smazoną marchewką, do tego brązowy ryż z dymką i czarnym sezamem ricore IV kawałek pumpkin pie z kleksami kremowego serka, 2 kruche pierożki z nadzieniem orzechowym ![]() do picia ponadto: woda, wapno, pokrzywa |
|
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie wolno generalizowac.. sa osoby którym ten portal pomógl... sa takie które wiedzą że mają problem i nie pisza czegoś co szkodzi innym.. ale są też tacy którzy mają satysfakcję z umieszczania tu swoich glodowych jadlospisow oznaczonych jako P
|
|
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze mocne R. Zdaje się że zaczynam rozumieć, o co tu chodzi. I to głównie dzięki waszym opiniom
![]() Śniadanie 8.00 Owsianka na mleku z bananem, nektarynką, cynamonem i płatkami migdałów II Śniadanie 11.00 serek wiejski w biegu Obiad 15.00 Pieczony filet z miruny, warzywa na parze (brokuły, marchew, fasolka), pół talerza szpinaku z sosem jogurtowym Podwieczorek 17.00 Grillowany oscypek ( 3 plastry) z żurawiną i 50g. wiejskiego Kolacja 20.00 "tortilla" - pomidory, ogórki, szypior, kapusta colesław zawinięte z duży plaster szynki, z sosem słodko-ostrym i przyprawami Nie za dużo? Jeśli chodzi o ruch to 3 godziny latania po centrum handlowym i 1,5h spaceru z psami (szybki marsz) |
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps.zakupy to najprzyjemniejszy sposob spalania kcali
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za ocenkę i wiadomość o kapuście. Colesław niestety kupny ( z lidla) Ale wiele go nie było
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic sie takiego nie stalo -coleslaw nie jest zly...tylko zeby Cię brzuch nie bolal na noc
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, nie, ja nie piszę o wizażu, tylko o v, który ma pomóc w zrzucaniu wagi
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
Taki meszek.
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zalezy od osoby... Jedne go nie miały, innym zniknął innym nie.....Spotkałam się z różnymi osobami
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
To ja juz nie wiem po co mam tyc na chama,skoro tylko zalezy mi na tym aby niebylo mi zimno iz eby tn meszek zniknal. Okres sie pojawia,wszyscy mowia,ze wygladam ok,szczuplo,ale ok.
Jak mam sie tego cholerstwa pozbyc? I tego wiecznego zimna? |
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemuż to nie jest? Chodzi o to, że zawiera jakieśtam dodatki? Też jestem ciekawa co to, bo google mi za bardzo nie pomogły ;> Cytat:
![]() Cytat:
A kolacja akurat się zmieniła. Ale było równie smacznie: miseczka sałatki pozostałej z obiadu z dynią i serkiem camembert paprykowym. Przecież dostałaś odp: niektórym ono znika, niektórym nie. Nie wiesz jak będzie u ciebie. A jeśli organizm dostaje nadmiar kcal, to powinien wykorzystywać go także na ogrzanie ciała, chyba że jeszcze odbudowuje się po wyniszczeniu... |
|||
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jadłospis rozpisany przez dietetyka. I tak, przykładowy dzień szkolny:
- ok. 5:30 pierwsze śniadanie: garść płatków kukurydzianych, trzy łyżki otrębów, łyżka nasionek (dynia, słonecznik, siemię), kilka orzechów, zalane kubeczkiem mleka 1,5% - ok. 9:00 drugie śniadanie: bułka razowa (grahamka) z plasterkiem wędliny lub sera i dwoma warzywami (np. sałata i pomidor) - ok. 12:00 przekąska: owoc (do 150g czyli np. średnie jabłko, kilka śliwek) - ok. 15:00 przekąska: sałatka z warzyw (do 200g) z białkiem (50g, może być jajko, kurczak, tuńczyk..), polana łyżeczką oliwy - ok. 18:00 obiad: 100g mięsa (przed obróbką termiczną, np. filet z kurczaka, rybka), 100g warzyw (surówki itp.), dwa małe ziemniaczki lub 1/3 woreczka ryżu brązowego lub 30g makaronu razowego (przed ugotowaniem) - ok. 20:30 zagryska na noc: jogurt, kefir, maślanka... coś w ten deseń, do 100kcal Do tego mam zalecony rowerek stacjonarny 15min na dwa dni i basen raz w tygodniu, ale przyznaję się bez bicia, jakoś nie zawsze wychodzi. Na wf w szkole nie ćwiczę. Ale mimo to od połowy września schudłam już prawie 5kg. ^^
Catch me, if you want. Catch me if you can... x3 08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.???? Edytowane przez Sowilo Czas edycji: 2012-10-21 o 22:10 |
|
|
|
#4320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie v Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

pierogów pełnoziarnistych, 5 z miesem, 5 z malinami ( własnej roboty ; )) )

gruszka