Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 14:27   #2311
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

mieszkam w Norwegii

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 14:47   #2312
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wszystkie tak samo pachną? bo oliwka ma dla mnie trochę za intensywny zapach
Ja oliwki nie miałam, tylko chusteczki mokre, żel do mycia ciała i włosów i szampon i pachną bardzo delikatnie
ale już emulsja przeciw rozstępów śmierdzi mi niesamowicie a została jeszcze połowa opakowania

Dzień dobry
Kolejny piękny dzień

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 15:22   #2313
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
wszystkie tak samo pachną? bo oliwka ma dla mnie trochę za intensywny zapach

santom witaj a kwiecień to nie za późno? na kiedy masz termin? a chyba będę większość rzeczy kupowała w lutym.

Ale dziś cisza
My mamy dziś gości. Pewnie przyjdą za jakieś 3 godz. Ja się zabrałam za prasowanie bo trochę się tego nazbierało. No ale w połowie na prawdę źle się poczułam i teraz leże. A już się rano zastanawiałam czy wszytsko ok skoro od 3 dni żadnych objawów- nawet rosnącego brzuszka nie czułam. No to sobie maluch teraz odbija.
A żelazko nie zając, nie ucieknie
Najgorsze jest to że od piątku nie mam apetytu. Śniadanie i obiad wmuszam w siebie. NAwet nie wiem co dziś ugotować, bo na nic nie mam ochoty;/
Miłej niedzieli wam życzę

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

to czekamy

bidulka ja sobie nie wyobrażam mieć cały dzień mdłości. Okropność

okropność to mało powiedziane, najgorsze że od tych mdłości non stop plus choroby peka mi głowa z bólu, wzięłam wczoraj na noc paracetamol, myślicie że mogę? niby czytałam że jest bezpieczny ale boję się bo dopełniam 9 tydzień dzis i od jutra leci 10, nie chcę narobić czegoś złego, z drugiej strony nie do wytrzymania ten ból

pawie oczko ja pisząc pracę straciłam pierwszą ciążę, wyszłam ze szpitala i dowiedziałam się że promo cofnęła mi całą ostatnią część, tłukłam się kilkaset kilometrów żeby się dowiedzieć o co jej chodzi, stwierdziła że wszystko jest nie tak, że to się nie nadaje i żebym się przyłożyła. Byłam w rozpaczy bo tego mi tylko brakowało, załamałam się i nie pisałam nic, jak zostało mi już bardzo niewiele czasu żeby całkiem nie zawalić przerobiłam parę zdań, dosłownie jakaś kosmetyka i oddałam na wszystko jedno i okazało się że idealnie napisałam. Rany, miałam ochotę powiedzieć babce co o tym myślę ale zacisnęłam zęby, obroniłam i miałam z głowy, na wspominki mi przyszło bedzie dobrze, będziecie w końcu we dwoje
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:12   #2314
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
loney a nie można jakoś przedzielić pokoju? mi by było szkoda garderoby
no właśnie też już się nad tym zastanawialiśmy, ale może być troszkę ciężko.. sypialnie mamy dużą, salon też, a garderoba to już troszkę mniejsze pomieszczenie. Może kiedyś jak się wybudujemy to będziemy mieli znowu garderobę

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Kolejny piękny dzień
zazdroszczę, u nas mgła i niezbyt przyjemnie, byliśmy w KOściółku, zjedliśmy biad i mieliśmy iść do lasu na spacer ale pogoda nie zachęca

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:19   #2315
acha131321
Raczkowanie

Wink Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziś taka piękna pogoda, a ja kolejny dzień z rzędu zalegam z książkami i przed kompem, kończąc pisać mgr Jestem już przybita i wyglądam też jak super full monster zombi , któremu sprawia przyjemność wstawienie prania, albo posprzątanie łazienki W Pn. jadę złożyć pracę na uczelni, i 30 mam obronę! muszę dziś jeszcze dokończyć ostatni rozdział, zrobić kolejne poprawki poprawek i napisać zakończenie, nienormalna ta moja promotorka a po 20:00 umówiliśmy się ze znajomymi - musimy im w końcu powiedzieć o ciąży, bo ciągle coś nam wypada. Ostatnio jak się spotkaliśmy, to było włamanie do babci Tż-ta, więc on siedział u niej z policją a ja sama z nimi i w końcu nie powiedzieliśmy, bo nie było jak

Miłej soboty i niedzieli kobiety
witaj Mamusiu jestem świeżo po obronie (obroniłam się 10 października) i wiem co teraz przechodzisz...miałam bardzo dużo problemów z promotorem... gigantyczne poprawki, wieczne uwagi i ciężka praca do ostatnich chwil. Oczywiście jest to wyczerpujące ale i flustrujące!
Moja mała rada - daj z siebie wszystko, ale nie do przesady zadbaj o siebie i rób dłuższe przerwy, bo w rzeczywistości praca nie będzie sprawdzana pod każdym względem tydzień przed oddaniem pracy usłyszałam, że moja praca zostanie oceniona na najwyżej 3, a na obronie okazało się że dostałam za nią 4,5.... wygląda na to że promotorzy nas nakręcają!

Teraz to już błogi spokój, aż trudno znaleźć sobie zajęcie. A i jeszcze jedno na obronie postaraj się zapanować nad emocjami, na mojej uczelni nie mają skrupułów i oblewają nawet na obronie... koleżanka też jest w ciąży zestresowała się i nie było żadnego tłumaczenia, a naprawdę była przygotowana. Przepraszam za moją szczerość ale ja też długo byłam przekonana, że jak podchodzisz do obrony to bronisz się zawsze a jednak to mit... więc warto opanować swoje emocje i "bronić" się do końca. Mam nadzieję, że już wkrótce oznajmisz nam, że obroniłaś się na 5 życzę powodzenia
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:20   #2316
potterka
Zakorzenienie

u mnie też dziś piekny dzień

mam ochotę na loda, ale zamknęli już sklep

Co do obrony to u mnie był raczej luzik, więc to chyba od uczelni zależy.. co prawda pisanie pracy zajęło mi dodatkowy rok ale to tylko ze względu na moje lenistwo gdyby zebrać do kupy dni, w które w ogóle do niej zajrzałam to wyszłoby może 2 tyg

a obrona? stres nieziemski ale niepotrzebnie.. co prawda mimo, że znałam odpowiedzi nie potrafiłam złożyć poprawnie zdania i jąkałam się jak oszalała na szczęście komisji się spieszyło i jak tylko widzieli, że coś wiem na zadane pytanie to po pierwszym zdaniu zadawali kolejne

teraz mam tylko mały problem.. bo obroniłam się rok temu, anadal papierów z uczelni nie odebrałam
jak dzwoniłam tam ostatnio to pani z dziekanatu wymyślała, że musze gdzieś tam zadzwonić, żeby przygotowali odpis dyplomu
stwierdziłam, że na razie to olewam.. może pojadę jak brzuch będzie widoczny i wezmę babki na litość

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-10-21 o 16:24
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:23   #2317
acha131321
Raczkowanie

(...)zazdroszczę, u nas mgła i niezbyt przyjemnie, byliśmy w KOściółku, zjedliśmy biad i mieliśmy iść do lasu na spacer ale pogoda nie zachęca [/QUOTE]

u mnie też było mgliście, ale wybraliśmy się do lasu; warto było bo wróciliśmy z koszyczkiem grzybów i jutro zrobię smaczny obiadek, który tak długo za mną chodzi..
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:28   #2318
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
okropność to mało powiedziane, najgorsze że od tych mdłości non stop plus choroby peka mi głowa z bólu, wzięłam wczoraj na noc paracetamol, myślicie że mogę? niby czytałam że jest bezpieczny ale boję się bo dopełniam 9 tydzień dzis i od jutra leci 10, nie chcę narobić czegoś złego, z drugiej strony nie do wytrzymania ten ból
paracetamol można mi lekarka sama zalecała. Ale jeszcze nie brałam, na razie ból da się wytrzymać.

Co do pracy magisterskiej to poprawiałam kilka razy. Najlepsze było to że już za n-tym razem wysłałam wersję pierwszą i była ok. Oni to chyba z przekory robią.

loney dużo bym oddała za garderobę. Ale mam 2 pokoje i to przechodnie więc odpada.

Ja rano miałam tyle energii a teraz jakaś słaba jestem.
Goście mieli przyjść przed 15 i do tej pory ich nie ma. A chciałam jechać do sklepu
Stary 2012-10-21, 17:13   #2319
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siedzę w pracy i podczytuję..
ile dziś ciążowych brzuszków widziałam to aż dziw! też juz chcę mieć brzucho-kuleczkę
Coś konkretnego napiszę jak wrócę do domu..
Jutro wizyta u gina, stresssssik

Miłego popołudnia!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:28   #2320
cloche
Zakorzenienie

cześć mamuśki może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni
mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka
mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:30   #2321
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

ja bym dziecka do łóżka nie brała, jak dla mnie to z wygodą nie ma nic wspólnego wręcz chyba bym się nigdy nie wyspała ani chwili, koleżanka osttanio mi się żaliła że mały nie chce iść do swojego łożeczka, a nie dziwne jak 4 lata spał z nimi, sto razy nie, też myślę że dziecku we własnym łóżeczku krzywda się nie dzieje, wręcz przeciwnie, córka spała od 1go dnia i nigdy problemu nie było, lepiej weź pod uwagę obie opcje żebyś miała w razie czego gdzie połozyć maleństwo
Tez juz sie nad tym zastanowilam i jednak bede miala 2 opcje dla maluszka, albo lozeczko albo spanie z mamusia. Zobaczymy jak w praniu wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Nie obawiasz się, że będzie Ci zimno? Ja mam zamiar też legginsy i tuniczki głównie nosić, ale na ostre mrozy wolę mieć te 2 pary spodni
EE w mrozy to ja normalnie nosa z domu nie wychylam, a co dopiero bedąc w ciazy .
Bede w cieplym domku siedziec wiec mrozy mnie w tym roku nie przerażają

Wlasnie wrocilismy z nałęczowa, polazilismy, zjadlam loda i frytki w mac'u - normalnie zachciewajka jak nic Piekna pogoda byla.. ostatni taki weekend chyba ..

Mam od paru dni taką dziwną przypadłosc: calymi dniami mnie mdli i chce mi sie , a jednoczesnie czuje silny głód Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc Eh, uroki ciązy

Lece dziewczynki poczytac ksiazke - sciagnelam sobie z chomika " wWoczekiwaniu na dziecko", bo szkoda mi bylo 60zl zabulic

Milego wieczorka

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:49   #2322
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cześć mamuśki może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni
mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka
mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
Witamy i zapraszamy! Fajnie, że do nas trafiłaś. Napisz o sobie tyle ile masz ochotę

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Mam od paru dni taką dziwną przypadłosc: calymi dniami mnie mdli i chce mi sie , a jednoczesnie czuje silny głód Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc Eh, uroki ciązy

Lece dziewczynki poczytac ksiazke - sciagnelam sobie z chomika " wWoczekiwaniu na dziecko", bo szkoda mi bylo 60zl zabulić.
Każdy, kto nie jest w ciąży
A książeczkę mam i bardzo mi służy, więc przyjemnej lektury Ci życzę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:26   #2323
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Lece dziewczynki poczytac ksiazke - sciagnelam sobie z chomika " wWoczekiwaniu na dziecko", bo szkoda mi bylo 60zl zabulic

Milego wieczorka
ja tak miałam 2-3 dni.. myslałam, że umrę było mi słabo, źle, niedobrze.. byłam głodna a jedząc dźwigało mi się oszlaeć można!
ale teraz staram się dość często coś przegryźć tak żeby nie odczuwać głodu.. jak na razie pomaga

Cytat:
cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:50   #2324
cloche
Zakorzenienie

to może zacznę od tego, że czuję się przy was okropnie staro, mam 29 lat... mimo to, wśród moich znajomych z pracy czy tych troszkę "starszych" znajomych jeszcze ze studiów będę uchodziła za młodziutką mamuśkę z tych studenckich znajomości nikt jeszcze nie ma dzidziusia, nic też nie wiem na ten temat, żeby planowali... a w pracy kobiety "budzą się" raczej koło 35, albo wcale no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka
udało mi się zajść w drugim cyklu starań mimo problemów z prolaktyną. mój gin był pozytywnie zaskoczony - najwyraźniej urlop, który przypadkiem padł na dni płodne, coś tam dał
z objawów miałam hmm... po pierwsze brak @ przed terminem @ nie było nic nadzwyczajnego. zaraz potem doszły wzdęcia, do dzisiaj mam dość "wietrznie" straszne to, szczególnie w pracy. od około 6. tygodnia doszły mi mdłości - głównie wieczorem. brzydzi mnie wieprzowina i większość mięsa ogólnie. jak nie jest to piękny stek wołowy, to ani nie tknę niestety też absolutnie nie jestem w stanie wypić wody. nawet takiej, która mi smakowo odpowiada - ale cofa mi ją od razu łącznie z pozostają zawartością żołądka za to soczki mi wchodzą elegancko, ale też tylko po pół szklanki. macie takie problemy??? jak tu wypić 2 litry?!
minęło mi prawdopodobnie 7 tygodni, moja dzidzia ma jakieś 16 mm. miałam już dwa usg, na drugim słyszałam już serducho i puściłam bąka z wrażenia niby człowiek wie, że tak jest, ale no... jak już się widzi w sobie, to jest inaczej!

co do zakupów dla dziecka i dla mnie - jeszcze absolutnie niczego nie mam i nie rozglądam się, chociaż ciuchy by mi się przydały. chyba moje podbrzusze się ostro przygotowuje, bo mam już brzucha nie jestem w stanie go wciągnąć, po prostu twardziel taki wybrzusza się od samego dołu do pępka... wszystko mnie już uwiera, a staniki powodują, że jeszcze bardziej mi się chce
oj się rozpisałam... sorki, ale jakaś taka wylewna jestem
Stary 2012-10-21, 18:57   #2325
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy kolejną Mamuśkę, Gratulacje

my przed chwilką przyjechaliśmy od Teściów, jak zwykle z wałówką więc jutro i we wtorek obiadu gotować nie muszę ajjj...kochana ta moja Teściowa

Stary 2012-10-21, 19:05   #2326
santom
Zakorzenienie

cloche cos czuje, ze spora dawke humoru bedziesz nam tutaj donosila

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-10-21, 19:11   #2327
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

to może zacznę od tego, że czuję się przy was okropnie staro, mam 29 lat... mimo to, wśród moich znajomych z pracy czy tych troszkę "starszych" znajomych jeszcze ze studiów będę uchodziła za młodziutką mamuśkę z tych studenckich znajomości nikt jeszcze nie ma dzidziusia, nic też nie wiem na ten temat, żeby planowali... a w pracy kobiety "budzą się" raczej koło 35, albo wcale no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka
udało mi się zajść w drugim cyklu starań mimo problemów z prolaktyną. mój gin był pozytywnie zaskoczony - najwyraźniej urlop, który przypadkiem padł na dni płodne, coś tam dał
z objawów miałam hmm... po pierwsze brak @ przed terminem @ nie było nic nadzwyczajnego. zaraz potem doszły wzdęcia, do dzisiaj mam dość "wietrznie" straszne to, szczególnie w pracy. od około 6. tygodnia doszły mi mdłości - głównie wieczorem. brzydzi mnie wieprzowina i większość mięsa ogólnie. jak nie jest to piękny stek wołowy, to ani nie tknę niestety też absolutnie nie jestem w stanie wypić wody. nawet takiej, która mi smakowo odpowiada - ale cofa mi ją od razu łącznie z pozostają zawartością żołądka za to soczki mi wchodzą elegancko, ale też tylko po pół szklanki. macie takie problemy??? jak tu wypić 2 litry?!
minęło mi prawdopodobnie 7 tygodni, moja dzidzia ma jakieś 16 mm. miałam już dwa usg, na drugim słyszałam już serducho i puściłam bąka z wrażenia niby człowiek wie, że tak jest, ale no... jak już się widzi w sobie, to jest inaczej!

co do zakupów dla dziecka i dla mnie - jeszcze absolutnie niczego nie mam i nie rozglądam się, chociaż ciuchy by mi się przydały. chyba moje podbrzusze się ostro przygotowuje, bo mam już brzucha nie jestem w stanie go wciągnąć, po prostu twardziel taki wybrzusza się od samego dołu do pępka... wszystko mnie już uwiera, a staniki powodują, że jeszcze bardziej mi się chce
Witaj i gratuluję
baaaaardzo fajnie się Ciebie czyta, tak jak byś to mówiła Co ułatwia czytanie "długich" tekstów Jak dla mnie możesz być wylewna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:12   #2328
lonely_lady
Zakorzenienie

co do obrony to wiadomo trzeba przez to przejść i nawet gadanie innych: nie stresuj się, to tylko formalność, nie taki diabeł straszny... itp. nic nam nie da. Osobiście stresowałam się strasznie, choć na magisterce i tak było o niebo lepiej, bo przed inżynierką to maaasakra
Najbardziej dało mi w kość latanie co drugi dzień do promotorki i osattnie poprawki... już sama nie wiedziała co jej niepasuje ojj.. namęczyłyśmy się troszkę obie ze sobą. Ale teraz jest co wspominać
Teraz to już ze mnie cwaniara i też każdemu powtarzam, że nie ma co się stresować, bo to tylko formalność- wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
pawie_oczko trzymam kciuki za Ciebie, zobaczysz jak 30 i Ty będziesz się z tego śmiała

Stary 2012-10-21, 19:20   #2329
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zazdroszczę, u nas mgła i niezbyt przyjemnie, byliśmy w KOściółku, zjedliśmy biad i mieliśmy iść do lasu na spacer ale pogoda nie zachęca
u nas ma być tak pięknie do środy, trzeba korzystać
Cytat:
nic nie wypada, nic nie należy pisz o czym masz ochotę
Witaj

Cytat:

Fajna jesteś
Ja nie mam problemów z piciem Wody w weekend bez problemu wypiję 1,5 litra + herbatka, soczek a to dlatego, że w szkole siedzę i chce mi się pić
A w tygodniu gorzej bo jest zimno i tak nie suszy ale staram się popijać jak najwięcej

Byliśmy z małżem na spacerku i od razu lepiej się czuję
Ale brzuch mi wywaliło po obiedzie i trochę spodnie cisną
Jutro muszę się umówić do gina

Stary 2012-10-21, 19:38   #2330
vil84
Wtajemniczenie

hej Dziewczynki, melduję się tylko że jestem i żyje byli dziś znajomi u nas, z ośmiomiesięcznym synkiem, takim fajnym, że lgnie do każdego, ciągle się uśmiecha i w ogóle taki fajny jest. w ogóle nie umiałam się nim zajmować, trzymałam go na kolanach ale zabawiać czy coś to za cholerę nie umiałam, za to mój Mąż radził sobie świetnie wziął Małego na koc na podłogę i tam się bawili, aż miło popatrzeć ja muszę się przy swoim nauczyć dopiero, Mąż miał doświadczenie z siostrą młodszą o 9 lat
pobolewa mnie brzuch dziś coś, ale tak lekko, takie ukłucia raz na jakiś czas.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:39   #2331
lonely_lady
Zakorzenienie

elizabarbara masz tą książkę w pdfie ? a mogłabyś podesłać mi na maila ?

Stary 2012-10-21, 19:42   #2332
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Justi, należą, ale ja nie odetchnę dopóki nie pojadę do już znanego mi genetyka, który wiem, że obejrzy mojego Maluszka najlepiej w każdym calu. Na genetyczne na NFZ też pójdę, ale byłam w tamtym roku i śmiech na sali...
Adunia do kogo się wybierasz na usg genetyczne?
Ja zapisałam się do dr Guzika, ale dopiero na 20 tc, bo niestety za późno o tym pomyslałam i na 12 tc nie było wolnego terminu.
Wybrałam Go po przeczytaniu onformacji w necie i tak sie zastanawiam, czy to dobry wybór...
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:51   #2333
santom
Zakorzenienie

ja na szczescie narazie nie mam zadnych mdlosci narazie, a jutro koncze 6tydz.

co do wody, to moj maz sie na mnie dziwnie patrzy w ciagu dnia wciagam te 2,5litra wody

no i jeden z moich kociakow uwielbia spac na moim brzuchu

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-10-21, 19:52   #2334
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

witam przede wszystkim nową mamusie
matko jak Ty się czujesz staro to co Ja mam powiedzieć..hmmmm...
jejku już myślałam że te "wietrzne" momenty to tylko u mnie...
od samego początku fruwają bączki po mojej chałupie i w ogóle nie można nad nimi zapanować...moi domownicy to juz nie mogą wytrzymać ze mną..mam nadzieje ze to się szybko skończy..a jak szłam na wizytę to modliłam się zeby nic takiego mi sie nie przytrafiło bo chyba ze wstydu bym się spaliła.

żadnych innych dolegliwości nie mam jak na razie..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:58   #2335
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no i jeden z moich kociakow uwielbia spac na moim brzuchu
mojej koleżanki kot też spał jej na brzuchu jak byłam w ciąży a mój to raczej mnie unika i przytula się tylko do męża

Stary 2012-10-21, 20:03   #2336
Al_ajka
Przyczajenie

Cześć
Jeszcze raz dziękuję, że tak miło mnie przyjęłyście

Coś więcej o sobie?
Mieszkamy w małym miasteczku na śląsku. Jesteśmy parą już 3 lata. Dzidziuś nie był planowany, ale mimo to bardzo się cieszymy
Zastanawiamy się nad ślubem, żeby później nie było problemów.
Kameralnie, najbliższa rodzina, obiad w restauracji i może później mała imprezka w domku. Co prawda zawsze marzyłam o wielkim weselu, pieknej sukni, ale w małym gronie też może być fajnie prawda?
Muszę poszukać jakiegoś dobrego fotografa bo marzy mi się również sesja ślubna

Bardzo fajne koszule pokazywałyście. Chyba najbardziej podobają mi się te z guziczkami
Ale skoro twierdzicie, że to może być niewygodne, to muszę się jeszcze zastanowić

Witam również nowe Mamusie
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:04   #2337
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
cloche cos czuje, ze spora dawke humoru bedziesz nam tutaj donosila
a że co, ten bączek was rozśmieszył? lekarz udawał, że nie słyszał i nie czuł

ok, będę wylewna, o ile dam radę, bo widzę, że same też sporo piszecie, a w tygodniu długo siedzę w biurze, gdzie wizaż jest zablokowany (skubańce nawet w niemczech się zorientowali, że wizaż to nic związanego z pracą i trza blokować!)

kurczaki, jak ja bym chciała nie mieć problemu z piciem... ale staram się rozrzedzać soki i pić po łyczku ciągle może uzbiera się jakaś rozsądna ilość z tego

ada, miło wiedzieć, że nie ja jedyna wietrzna spokojnie, przechodzi tak koło 10-12 tygodnia ciąży , kiedy to progesteron powolutku opada, bo swoje już zrobi (czyli poluźni wszystkie flaki, coby macica nam się mogła rozrosnąć... niestety przy okazji luzują nam się za mocno też kiszeczki, przełyk itp... ).
jak sobie w domowym zaciszu bąknę, to małż tylko się uśmiecha... jak na niego wrzasnę, co to ma znaczyć, to się zaraz broni: nie no ja wiem, że to nie ty tak na prawdę, tylko kruszynka!!!

i w ogóle dziękuję wszystkim za miłe przywitanie
Stary 2012-10-21, 20:06   #2338
lonely_lady
Zakorzenienie

5 minut temu napiłam się mleka a teraz zjadłam dwie gruszki mam nadzieję że to nie było zbyt ryzykowne

a co do "wiatrów" to i mnie dręczą często Tż się ze mnie nabija

Stary 2012-10-21, 20:09   #2339
cloche
Zakorzenienie

co do tych koszul, to jak się tak zastanowić, to faktycznie z guzikami głupio... już widzę, jak w nocy po raz trzeci odpinam i potem zapinam tyle guzików... może jeszcze jedną ręką? bo na drugiej leżałby maluch... a dobrze po karmieniu jednak znów się trochę odziać... inaczej byśmy tą "klapę" miały pewnie non stop otwartą

lonely jeszcze jedna bąkająca!!! no, już mi lepiej

bo tak w ogóle to mnie moja przyjaciółka, taka już od prawie 20 lat, ostatnio poinformowała, że zostanę ciocią... i się okazało, że w tym samym tygodniu jesteśmy! i ona żadnych objawów poza wiecznym głodem nie ma czuję się przy niej jak jakaś niedorobiona...

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2012-10-21 o 20:11
Stary 2012-10-21, 20:11   #2340
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Myślałam, że tylko ja mam ten wietrzny problem
Do tego mega wzdęcia - cokolwiek bym nie zjadła

Al_ajka - jasne, że małe przyjęcie może być super i na pewno będzie
Rodzinka już wie o ciąży?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości