|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
hmmm, a jak myślicie, czy to dotyczy wszystkich cytrusow, bo np. można by się przestawić na herbatkę z pomarańczą...?
(taką to nawet ja lubię, zwłaszcza z miodem, goździkami i cynamonem... )z tym Kallosem to różnie bywa, mi służy bardzo
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:28 |
|
|
|
#72212 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
No... raczej tak. Przez trzy miesiące używałam jednego szamponu i jednej odżywki (i wcierek
). Po nałożeniu henny wypadło więcej włosów, nie jakieś straszne ilości, ale zawsze. Po farbie wypadło może z 5, co jest ekstra wynikiem nawet w normalnych warunkach.Może to była jakaś felerna henna? Kupiłam ją w sklepie arabskim, razem z "czarną" henną (ale nie tą od tatuaży, raczej chodzi o indygo). Zazwyczaj nie miałam problemu, moja mama większość życia farbowała henną i nigdy nie widziałam, żeby wypadł jej choć jeden włos. Wniosek mam taki, że zioło ziołu nierówne, bo hodowlę prowadzi się w różnych warunkach - różnie może być. Produkt tzw. chemiczny daje więcej pewności, że jego kolejne egzemplarze są powtarzalne. Przynajmniej tak mi się wydaje. Abstrahując od farb, miałam też taki przypadek, że na dolegliwość pomogła chemia, natomiast zioło powodowało bóle żołądka. I inne takie. Cytat:
Dla mnie używanie ziół to czasem jak stąpanie po polu minowym. Kiedy robiłam swoje wcierki, doszłam do wniosku, że naprawdę ciężko ogarnąć grupę ziół tak, żeby to miało ręce i nogi. Bo jak się nie wkurzyć, kiedy robi się wcierkę, kombinuje zestaw idealny, a po czasie okazuje się, że prawdopodobnie kluczową rolę odegrał nie zestaw ziółek a olejek eteryczny, który dodałam jedynie dla zapachu? ![]() Cytat:
![]() Ja czeszę włosy do kucyka (ale tylko do połowy, końcówek nigdy nie rozczesuję). Choć ostatnio nawet do kucyka nie uczesałam i poszłam do ludzi "potargana" ![]() Po myciu nigdy nie mam kołtuna tylko zdefiniowane falki, zawijam je w ręcznik i nic się nie targa. Cytat:
Cytat:
Ale nie jestem przeciwniczką eko i ziół. Staram się znaleźć dla chemii i naturalności właściwe miejsce w życiu. Wychowałam się w mieszkaniu z ogródkiem, jeździłam na wakacje na wieś, znam smak prawdziwych owoców i warzyw, unikam wysoko przetworzonych półproduktów w kuchni. Ale migrenę wolę leczyć porządną, chemiczną pigułą ![]() Cytat:
![]() Moje też.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do MA - mam lotion, żel w spraju i przedwczoraj kupiłam krem (czy ja coś mówiłam o niekupowaniu smarowideł do włosów ).W Tesco jest normalnie w ofercie. Kosmetyki MA działają tym lepiej, im zdrowsze są włosy. Takie mam obserwacje. Żel i lotion kupiłam ponad pół roku temu i widzę różnicę. Żel jest dosyć słaby, ale na co dzień, kiedy nie zależy mi na podtrzymywaniu skrętu na siłę, to jest w porządku. Lotionu dawno nie używałam, troszkę rozprostowywał włosy. Krem użyłam tylko jeden raz i... mój małżonek rano wykrzyknął "ale masz spirale" Krem jest REWELACYJNY. Oczywiście do wieczora spirale się wyprostowały ![]() Fota poniżej (z wieczoru niestety). Krem w składzie ma same ciężkie składniki (parafina, wazelina, olejki) a w ogóle nie obciążył i nie zabrał objętości. Przeciwnie, nawet jej dodał
|
|
#72213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest bomba ja z kremów aktualnie testuję niebieską gumę Schwarzkopfa, ale jak dla mnie za mało utrwala, jest elastyczno-lepiąca - fajnie się sprawdza, jak wierzch robię "na prosto" i chcę mieć tylko objętość na końcach, bo robi mi coś takiego ALE kocham gumę Joanny tą w beżowym opakowaniu i nie przeszkadza mi nawet jaką sztywność robi, bo efekt jest genialny i trwały, ale ma alko i na dłuższą metę wysusza... przy stosowaniu bez odżywki b/s tylko z niedopłukaną d/s (dlatego szukam alternatywy)zastanawiam się, czy przy dawaniu zawsze odżywki b/s mogłabym jednak używać tej gumy Joanki z alko? (Eloe? Ajrisz? ) może nawilżenie z wysuszeniem tak by się "wyzerowało"??
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:49 |
|
|
|
|
#72214 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczny
jestem pod wrazeniem. Włosy moje mi sie dzis tak podobaja z emasakra a to za sprawą(chyba) olejowania trzymałam olej lniany cała noc![]() a tu efekt ![]() niestety zdjecie aparatem robione w dodatku dzis pochmurny dzien. Ale moge powiedziec ze sa mniej matowe.
|
#72215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz wiadomo jak będę sobie robić dobrze dzisiejszego wieczoru miód w herbacie, miód na włosach, zapach cynamonu i full relax![]() a tak w ogóle to wszystkie połączenia (w sensie do jedzenia), które mi odpowiadaja to okazują się be Cytat:
tyle sie oczytałam o tym Kallosie, że muszę spróbować a dziś zamówiłam Bingo Spa, zobaczymy, która podpasuje
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-10-22 o 12:51 |
||
|
|
|
#72216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#72218 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() :/ może spróbuj ją przekonać... Cytat:
![]() to nie jest możliwe
|
||
|
|
|
#72219 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() jeszcze jedna tu mi wyskoczy z takimi włosami i nie wyCZYmam ![]() eiri mega objetość ![]() ja od wczoraj mam olejek alterry - chyba do włosów go nie używałam jeszcze, sie obaczy efekt |
|
|
|
|
#72220 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- No nie?
|
|
|
|
|
#72221 | ||||
|
Zadomowienie
|
Śniło mi się jakieś wspaniałe myjadło z Nivea o idealnym składzie z olejem z rokotnika
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lalki Barbie zawsze miały tyle włosów na głowie Cytat:
|
|
#72222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie obiecuję, że nie będę narzekać Mam to we krwi
|
|
#72223 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczy y
![]() jestem zadowolona bardzo niesadziłam ze beda takie.. az Chce sie o nie dbac![]() Muszze bardziej przestudiowac wątek itp zeby efekty byly jeszcz elepsze ![]() poluje na olej kokosowy ale niwiem gdzie, i chyba z neta bed emusiala ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------
|
#72224 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej no, dziewczyny, tak się do zdjęcia włosy ustawiły, wbrew pozorom nie jestem rekordzistką kucyka na tym forum ![]() Moje włosy mają to do siebie, że próbują żyć własnym życiem, przez lata próbowałam z nimi walczyć i uklepać, ale teraz już im pozwalam, staramy nie przeszkadzać sobie wzajemnie i potem takie są efekty, ale wciąż mam wrażenie, że ich brakuje, nie bijcie mam nieustający dół z powodu zakoli
|
|
#72226 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
w moim jest Efavit, bardzo fajny Cytat:
|
||
|
|
|
#72227 | |
|
Wtajemniczenie
|
spróbować zawsze mogę, ale to bardzo miła osoba i zarazem bardzo uparta
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-22 o 13:25 |
|
|
|
|
#72228 | |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, że czytałam?
Cytat:
|
|
#72229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w małym miescie znaczy sie Nawet jest problem znalezc jakas odzywke odpowiednią. Bo jesli w rozmanie niema i w schleckerze to jest problem.
|
|
#72230 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#72232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=112625 |
|
|
|
|
#72233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#72235 |
|
Kazar Lady
|
http://allegro.pl/ktc-olej-kokosowy-...703954523.html
mi sie z efavitu skończył teraz wziełam ten - nie pachnie bo rafinowany pewnie, aczkolwiek nie przeszkadza mi to i taniutki - używam do farbowania włosów na olej. |
|
|
|
#72236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo lubię, do włosów i do ciała.
|
|
#72237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72238 |
|
Kazar Lady
|
nakładam go przed farbowaniem włosów - przepis jest podpięty w FAQ, nie widziała
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post37025698 |
|
|
|
#72239 |
|
Zadomowienie
|
|
#72240 |
|
Kazar Lady
|
ja jeszcze nie używałam, narazie obserwuję jego zmiany skupienia, bo stoi na blacie
sporo osob go ma i chwali |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

dziękuje bardzo
(taką to nawet ja lubię, zwłaszcza z miodem, goździkami i cynamonem...
)

). Po nałożeniu henny wypadło więcej włosów, nie jakieś straszne ilości, ale zawsze. Po farbie wypadło może z 5, co jest ekstra wynikiem nawet w normalnych warunkach.
W takim razie żeby nie zaśmiecać napiszę PW 

).
) może nawilżenie z wysuszeniem tak by się "wyzerowało"??
miód w herbacie, miód na włosach, zapach cynamonu i full relax

to nie jest możliwe