|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
a przygodę miałas niezłą ![]() ze mną tż na wizyty nie wchodzi tylko na usg zreszta jak jedzie ze mną to jedzie i Julka więc oboje czekaja na poczekalni ale najczęściej na wizyty jeżdze sama a razem tylko na usg
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4143 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
super!
to życzę by synek okazał się synkiem w 100%![]() Cytat:
wredna ta Twoja znajoma osoba ![]() Cytat:
jak dla mnie to Anielka wygrywa Cytat:
)) ciesze się, że już wszystko jest dobrze!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do lekarza trzymajcie kciuki żeby było drugie potwierdzenie
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze wczoraj sie z siostra smialam, ze skoro teraz chodze tak czesto, co to to bedzie jak dziecko urosnie i faktycznie bd naciskalo na pecheez - to jej powiedzialam. '' ze zamieszkam na WC Cytat:
![]() no nic zawijam sie do pracy, aaa troche mi sie nie chce no ale dzis 8h i az 2dni wolnego potem.a 31.10 juz coraz BLIZEJ !!!!! |
||
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie umiem (jeszcze ) powiedzieć jak będzie, ale myślę, że przy "porodzie właściwym" TŻ nie będzie przy mnie. Chyba bym się źle czuła taka "rozchełstana" i wypruta z sił przy nim. W sumie to mój mąż jest bardzo wrażliwy na krew i różne inne drastyczne obrazy. Zdarzało mu się, że jak jedliśmy obiad i oglądaliśmy jakiś film to wstawał, zostawiał pełny talerz i szedł poleżeć bo go mdliło i słabł ![]() Ale chciałabym, żeby w tej pierwszej fazie był cały czas ze mną...
|
|
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po co to zamieszanie...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby ci czas szybko zleciał w pracy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja witam się z kawką w ten ponury dzień, gdzie to słonko wczorajsze
|
||||||
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
czy tylko ja jestem jakaś uprzedzona do panów z dmuchawą do liści? znowu obudził mnie pan , który sprzątał pod blokiem liście. hałas i msród byl taki ze normalnie nie wiedziałam co się dzieje. jak juz postanowiłam że wstanę zamknę okno złapał mnie taki skurcz łydki ze do teraz czuję
a na domiar złego zadzwoniła do mnie szefowa a ja mówię wam plotłam chyba trzy po trzy bo byłam lekko nieprzytomna bo chyba powiedziała ze przeprasza ze tak wcześnie dzwoni !!! oni myślą ze ja na tym l4 to nie wiem co robię? wstaję o 6 rano ??? miałam odpoczywać a jestem tak wykończona jakbym nie szła spać także dzis wstałam chyba lewą nogą ze skurczem :P mam nadzieję ze wy macie lepszy początek dnia trzymam kciuki za wizyty. ja mam dziś w planach krupnik i może spacer jak jakieś słońce wyjdzie bo póki co nic nie widać za oknem :P
|
|
|
|
#4152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja miałam mega zakręconą noc... niedosyć ,że jestem mega przeziębiona ,nos się zapycha i gardło też... to jeszczę wczoraj popołudniu mąż przywiózł rogale marcińskie(ja z poznania ),a ja od lat nie jadłam... bo dla mnie za ciężkie (po maku strasznie się czuję),ostatni raz jadłam jak byłam z kubą w ciąży-w 6-7 mies. ,wtedy zaczęłam mieć bóle,skurcze i poszłam do łazienki i tam zemdlałam.... a teraz po 7 latach skusiłam się i ... w nocy się zaczęło ,ból-dreszcze ...i leżąc - zemdlałam .... ale wszystko ok,bo teraz nic nie boli a mały ruszał się nawetjak żle się czułam i także -wyjątkowo-rano..... no ale wniosków nie wyciągam.... hmmmm a tak mi pachniały...jeszcze ciepłe były.... QUOTE=Boombilla;37199023]Cześć mamuśki czy można dołączyć do tak sympatycznego grona? Ja mam termin na 1 kwietnia.. Na ostatnim usg dowiedziałam się że w brzuszku fika mi babeczka no i zaczęły się rozkminy na temat imienia.. Mam ogromny dylemat. Może wy pomożecie? Podoba mi się Tola ale jako samodzielne imie. Ale nasłuchałam się że to nie pasuje do doroslej osoby. kolejne to nina, ale boję się że ninek jest multum. No i ostatnia propozycja to anielka (nela) co myślicie??? Z góry dziękuje za pomoc[/QUOTE] no cześć i !myślę ,że imię sama powinnaś wybierać a nie sugerować się innymi....w końcu są różne gusta..... ale dla mnie wszystkie ładne no a najładniejsze,najcudownie jsze to...Nina bo ...sama mam Ninkę ,he,he..... ale co do tego imienia to nie wiem jak w Twojej okolicy..bo u mnie moja Ninka jest jedyną Ninką w przedszkolu ,u mojego syna w szkole podstaw.nie ma żadnej niny a na basenie moich dzieci -razem z moją są 2, i w ogóle to myślałam,że to raczej rzadkie imię..... ?! co do reszty imion to ok choć tej Toli nie bardzo widzę w postaci dorosłej-ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia..... Cytat:
, ze masz synka i że jesteś szczęśliwa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 15 tydz.a co do siostry to straszna sprawa...ale jak stoi się z boku to na pewno nasuwa się myśl ,ze lepiej teraz..... Cytat:
idąc tym tropem to tak po troszku ...wszyscy jestesmy bohaterami....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-10-23 o 10:09 |
|||||
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mam dołka moja mama ma dziś zabieg i się stresuje trzymajcie kciuki...
u nas w porządku chyba zaczynam czuć ruchy nie kopnięcia tylko takie przemieszczanie w końcu mamy 15 tydzień... zajrzę wieczorem po wszystkim... miłego dnia mamuśki
|
|
|
|
#4154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przechodzi tylko 10 osób a tam niektóre laski mają ok 200 głosów ja zaledwie trzydzieści pare![]() powodzenia w polowaniu ![]() Cytat:
![]() a z tym telefonem tak rano to chyba szefowa przesadziła ![]() Cytat:
![]() dobrze ze nic ci sie nie stało po tym zemdleniu ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ruchów to ja w pt. skończę 18 a nic nie czuję Nie wiem jak to mam czuć, gdzie (choć się domyślam ) więc czekam cierpliwie na jakieś porządne kopniaki. Ostatnio jak się najadłam kapuśniaku to miałam takie przemieszczenia... ale to tylko kapucha w jelitkach
|
|
|
#4156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja znowu mimo iz wiem, ze bym sobie poradzila sama, to bardzo chce, zeby moj maz byl ze mna do samego konca porodu. I on wie, ze nie ma absolutnie wyboru. No ale on nie jest jakos szczegolnie wrazliwy i nie planuje pozwolic mu patrzec miedzy nogi Ale generalnie po tak wielu latach ze soba widzielismy sie w tak roznych sytuacjach, ze sie raczej nie obawiam
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka dla mamy i sił dla ciebie anna maria
|
|
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Jestem w 17 TC, a juz z 4 razy je jadlam, no ale mi po nich nic raczej nie jest. A normalnie, to jadlam 2 razy na sezon moze...
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas pochmurno, a ja mam wolne.. chyba zapowiada sie leniwy dzien ![]() no chociaz mam w planach posprzatac mieszkanie i poprasowac.. ale to tylko plany ![]() Pisalyscie o ruchach, ostatnio czytalam, ze wszystko jest zalezne od polozenia lozyska - jak jest bardziej na plecach, na tylnej czesci macicy to czujemy szybciej ruchy dziecka, a polozone bardziej z przodu - pozniej. Ahh i mignelo mi, ze poczatkiem listopada kilka dziewczyn ma usg, ja tez mam na 5 listopada juz nie moge sie doczekac ahhh i brzuchol rosnie, moze uda mi sie pozniej zrobic zdjecie, juz taki fajny lekko zaokraglony, coraz bardziej wyglada na ciazowy
|
#4160 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a siostrze strasznie współczuje eh ci faceci Cytat:
Cytat:
![]() ci z pakietu darmowego z Lux Medu nie wiedzą, że chodzę jeszcze prywatnie. Cytat:
serduszka nie są chłopięce? nawet niebieskie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra nadrobiłam
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłabym chyba codziennie
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na kiedy masz termin? No i ja też jeszcze nie czuję ruchów---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Dragusia pytałam Cię wczoraj jak u Was z imieniem dokonaliście już wspólnego wyboru?
|
||
|
|
|
#4163 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() żeby się potwierdziło.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za mamę .
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
moc cieplych mysli!!!!
Cytat:
no to czekamy razem!!!!
|
|
|
#4166 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie i współczucia dla siostry że na takiego barana trafiła.. Cytat:
co do wózków to ja oglądałam a babylandzie który był w merkury market, ale nie wiem czy on tam dalej jest.. ![]() ale kupowałam na allegro.. więcej chyba tego typu sklepów nie ma.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wstaję w końcu i idę coś zjeść..
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja dokonałam już dawno ale tż dalej tego nie zatwierdził, zwraca się po tym imieniu do brzucha i o synku też mówi po tym imieniu ale nie powiedział tak akceptuje koniec. musze mu zaraz znowu przypomnieć bo kurde jak 6 listopada gin powie po raz trzeci chłopak to ja chce już ogłaszać rodzinie.
|
|
#4168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do mnie wczoraj przyszedł Elancyl ślicznie pachnie w porównaniu do poprzedników tz palmersa i nawilżającego balsamu z iwostinu ja się smaruję jak mi się przypomni albo raczej jak mam siłę. Cytat:
Cytat:
teraz najważniejszy maluszek i jego zdrowie i święty spokój a pozostali niech się pałują
|
|||||||
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
![]() Ja już po usg połówkowym, wczoraj nie miałam już siły pisać, bo późno wróciliśmy. Badanie trwało bite 45 min, normalnie w szoku byłam, wiedziałam że będzie długie, ale nie aż tak. Doktorek wszystko dokładnie oglądał, każdy narząd kilka minut, najdłużej serduszko, bo to jego konik, nawet do dziurek w nosie zaglądał Generalnie dzidzia zdrowa, wszystko ma na miejscu, no i siusiak nie zniknął, więc płeć męska zostaje Waży całe 386g. Tp tym razem wypadł na 03.03. (wcześniej był 26.02. a wg om 05.03.)No ale jak tak dokładnie wszystko oglądał, to oczywiście musiał coś wypatrzeć, więc w główce znalazł niewielką torbiel splotu naczyniowego, pojedynczą. Za 6 tygodni mam się zgłosić na kontrolę, bo podobno takie pojedyncze się wchłaniają i nie stanowią zagrożenia, gdy wszystkie inne parametry są w porządku (a wady genetyczne wykluczył już na poprzednim badaniu). Zobaczymy...jestem dobrej myśli, że będzie dobrze ![]() No i w końcu mogę zacząć kompletować wyprawkę
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanko , za siusiaka ,który nie zniknął !no i za to aby ta torbiel się wchłonęła .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

Ostatnio nam postawili straszną diagnozę , kiedy zjadało olej: CHORA TURBINA! Jak się dowiedzieliśmy ile to kosztuje... to ło ho ho! Zachciało nam się, kurde turbodoładowania w aucie i się płaci....
I na szczęście poszło z OC Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania :P :P :P
05.07.2008 

wiec nie dziwne ze tak ruchy czuje
no ale jak czasami dołapała to tentno piękne 

ciemno jak u murzyna w d...
ja mam dziś wolne, smigam do mamy. Nie mam siły na nic. Czuję się zmęczona psychicznie i to strasznie...
i tak mi cięzko sie siedzi w pracy a to nawet jeszcze godzina nie mineła, ciężki będzie dzisiejszy dzień

!
jadłabym chyba codziennie