|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
a wiecie że lada dzień powstanie wątek lipcowo-sierpniowy?
|
|
#4112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super że leżenie wyszło na dobre, i możesz być szczęśliwa i cieszyć się ciążą i ruchliwym synkiem![]() Cytat:
bo ja już myślałam że coś ze mną nie tak![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4113 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4115 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie bedzie Nina ale jako drugielicze ze juz 31.10 poznam czy to Emilek czy Emilka w srodku mieszka Cytat:
NAWET NIE PISZCIE o SIKANIU !!! w nocy zero, raz na ruski rok ale w dzien TO CO MINUTE BYM CHODZILA I EKHYM EHYM - nie wiem ale dzis starsznie dol brzucha mnie yhmm jakby to powiedziec, nie ciagnol ale czulam takie jakby rozciaganie wzdluz i nie wiem co to moze byc, jesli chodzi o ciaze jestem ZIELONA ![]() no i na koniec dnia ktory W KONCU sie konczy, no nie wiem ile jeszcze rannych zmian wytrzymam, same w sobie spoko szybko zlecialo, ale potem od 17do 21 kurs norweskiego, i to dalo mi we znaki byle do 7.11 haha i bd ost lekacjav |
|||||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem nagle tel dostałam i takie słowa, nawet w twarz mi tego nie powiedzieli :/ Cytat:
śliczne jest ja z 3 razy wstaję, jak nie więcej czasami
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ginka kazała do następnej wizyty zbadać ale ciekawe co na to druga ginka która wypisuje skierowania dobra już koniec idę bo plecy mi w końcu pękną i się skończy
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze... ale leci ten czas
|
|
#4119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 21 tcA wózeczek bardzo fajny, ja akurat gustuję w bardziej zdecydowanych kolorach, ale model i cena wydają się zachęcające. Cytat:
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zbieram się do pracy, a za oknem mrok.
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Ja wstałam troszke później ale też ciemno za oknem:/
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
HAHA a my sie wlasnie przekrecamy zaraz an drugi bok i idziemy spac dalej, jeszcze 3 godzinki spokojnego snu
![]() |
|
|
|
#4124 | |||||||
|
Zadomowienie
|
kurcze przejrzałam chyba cały Twój profil i nie mogę znaleźć
![]() Cytat:
oj aż strach pomysleć jak to by było z trzema brzdącami w brzuszku na raz... a to przecież wcale nie jest tak dużo, bo kobiety rodzą i sześcioraczki Cytat:
ja np. regularnie o tej samej porze czuje 2 razy dziennie. Akurat teraz bryka od pół godziny Cytat:
i któraś koleżanka też, nie ładnie tak wtrącać się w nieswoje sprawy i kablować szczerze mówiąc to trochę nie rozumiem tej szefowej, bo umowę już masz więc nie chciałaś ukrywać ciąży, żeby coś tam wymusić, pracowałaś normalnie, nie obijałaś się więc o co jej chodzi? Cytat:
no ja swojemu powiem, ale to takie dziwne, bo normalnie na majtkach jeszcze ani razu nie widziałam tych żółtawych, były tylko 2 razy na papierze i zdarzyło to się "po większym wysiłku". ehhh mąż ze mną idzie na wizytę, głupio jakoś tak będzie przy nim gadać o upławach ![]() Cytat:
co do imion, z tych trzech najbardziej podoba mi się NinkaCytat:
ja w nocy nie wstaję w ogóle a w dzień to bywa różnie ale tragedii na razie nie maNooo... ciemno jak u murzyna w d... a jeśli się nie mylę to w tą sobotę jest zmiana czasu... ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
miłego dnia wszystkim
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest jak szef jest zainteresowany życiem prywatnym pracowników bardziej niż tym jak pracują. Założę się, że już zadzwoniła do mojej znajomej z pracy, z którą ma świetny kontakt (chociaż wykiwała ją w wielu sytuacjach), aby pożalić się jaka to jeste niesprawiedliwa, że popłakałam się podczas rozmowy i nie rozumiem jej punktu widzenia. Bo naprawdę nie rozumiem, czemu ona uważa, że powinna wiedzieć o mnie tak intymne sprawy skoro większość rodziny nie widziała jeszcze. Bo rpacownicy wiedzieli? Wiedzieli, bo nie chciałam usłyszeć później, że są przeze mnie wykorzystywani w pracy i widać - mam większe zaufanie do nich i szacunek niż do szefowej. Nie dziewczyny, nie chcę o tej chorej sytuacji już myśleć. przeżyć do 8 listopada i mieć święty spokój- tego pragne. Nie mam najmniejszego zamiaru wracac do pracy gdzie nigdy nie jest się docenionym w myśl zasady "powinnaś robic jeszcze wiecej i Ci nie zalezy". Mam nadzieje, że macierzyńskie zrobia teraz roczne, a potem znajde normalna posadę gdzie szef nie wtrąca się w życie pracownika, bo to co robię w domu nie jest niczyja sprawą. życzę wam kochane miłego dnia ja mam dziś wolne, smigam do mamy. Nie mam siły na nic. Czuję się zmęczona psychicznie i to strasznie...
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
czarny flamaster postaraj się już o tym nie myśleć
no i na szczęście już nie dużo czasu zostało do zwolnienia
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś zaczyna 15 tydzień Ja urodzę i nadal nie będę wiedziała jak dokładnie z tymi tygodniami I 1,5 kg na wadze żebyście zobaczyły moją minę rano jak weszłam i taki wynik zobaczyłam Ale tak poważnie czas się przyzwyczajać, że waga idzie w górę a ja myślałam naiwna że dopiero koło 20 tygodnia zacznę tyć Idę poczytać co naprodukowałyście, bo od niedzieli rana bawię się w pocieszycielkę siostry w sierpniu miała brać ślub ale, że ich kwestie finansowe się skomplikowały nie dostała umowy na stałe itp. przenieśli na drugi rok a on jej oznajmił w sobotę, że jej nie kocha i nic do niej nie czuje a miesiąc temu jeszcze pałał miłością |
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nocy niestety również robię sobie wycieczki do łazienki jedną zawsze czasami dwie. Cytat:
a nie tak dawno nasz był ostatni, ani się nie obejrzymy a na porodówce będziemyA powiedz mi jak idziesz do tego prywatnego to kserujesz wyniki, które robiłas u tego na NFZ? Czy one na pierwszy rzut oka wyglądają inaczej w sensie na kserowane a nie oryginał? Albo czy pisze od kogo było skierowanie? |
||
|
|
|
#4129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ahh piekny i radosny dzien Cytat:
![]() Cytat:
![]() a powiedz mi znasz jakies sklepy z wozkami? Bo ja tylko ten w Europie i na długosza a tam wybor zaden... i kurcze nie chce kupowac wozka na internecie nawet go nie widzac na zywo. Uwielbiam to nasze "miasto" ![]() Cytat:
![]() dzieki Cytat:
za tygodniea ze slubem mialam tak samo, teraz juz dwa lata on placze za mna a ja jestem najszczesliwsza kobieta na ziemi.. z innym
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-23 o 08:34 |
||||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszym trymestrze chodziłam 2 razy w nocy, teraz podobno macica sie podwyższa i nie uciska już tak na pęcherz i teraz chodzę raz albo wcale- do 5-6 rano wytrzymuje- natomiast strumień moczu mam podobny do 90-letniego dziadka z prostatą. Sikam po 50 sekund. |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
a mnie dziś coś brzuch boli i tak mi cięzko sie siedzi w pracy a to nawet jeszcze godzina nie mineła, ciężki będzie dzisiejszy dzieńKwiatuszek jesli chcesz widzieć zdjęcia Strippi na jej profilu to musisz ją zaprzyjażnić jak wejdziesz na jej profil to chyba po prawej stronie gdzies powinno być "zaprzyjaźnij" Cytat:
szkoda siostry, ale chyba lepiej ze nie doszło do slubu niz jak miałby ją rzucić zaraz po slubie NIe wiem czy widzieliście jest taka reklama w tv jakiegos progamu "zwykly bohater" i mój tż mówi kiedyś żebym jego zgłosiła to sie pytam czemu a on mi mówi że skoro codziennie ze mną wytrzymuje to jest bohaterem
|
|
#4132 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do siusiania - standardowo wstaję w nocy... a potem rano tylko kilka kropli, bez ciśnienia leci ![]() Cytat:
Brawo!Dziewojki! Ale jestem przywyczajona do wygody... Oddaliśmy autko do mechanika ( coś tam kwękało i wspomaganie zaniemaga) i dzisiaj do pracy jechałam komunikacją miejską... Ło matusiu! Ciasno, duszno... ludzie kichają, smarkają... jakaś pani obok mnie ciągle kaszlała i pachniała choróbskiem! Wrrrr oby jak najszybciej naprawili nam samochód.... Ah! i zdeptałam Pana przy wyjściu z autobusu i przepraszam go bo depnęłam mocno a on na to: Nic się nie stało! Pani taka leciutka! Hehehe... akuuuuuurat! Dupcia rośnie mi jak opętana! Tyłek i uda rozrastają się jakbym jakies specjalne odżywki im dawała ![]() HA! A teraz jeszcze pojadłam ciasta - kierownik przyniósł urodzinowe... i ja się dziwię, że coś mi rośnie....
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-23 o 08:57 |
|||||
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadł nam caly olej i nie wiadomo co się dzieje a w sobote były wymianiane filtry i olej a tu znów coś się zwalilo, mam tylko nadzieje ze to nic poważnego i taniego![]() no widzisz pan powiedział ze leciutka jesteś
|
|
#4134 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szybciorem masz ten cukier robiony... hehe ja tez. z moja waga startowa, z tendencja do tycia ale i tak jestem zaskoczona. myslalam ze bede tyla od momentu testu... a tu nie dosc ze schodlam, to jeszcze apetytu nie mialam (szok w moim przypadku ). w ogole ciaze wyobrazalam sobie po (serialowo) amerykansku - ja, TV i kubelek lodow.... a tu smaki takie wybredne...Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
czesc ale mam lenia dobrze ze dzis wolniejsze za oknem szaro buro zbieram sie na sniadanko...
|
#4136 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do smarowania to ja jak sobie przypomnę to się posmaruje. Z pierwszej ciąży miałam pojedyncze ale jak brzuch zrzuciłam to one też zniknęły. Liczę, że teraz też tak będzie
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio nam postawili straszną diagnozę , kiedy zjadało olej: CHORA TURBINA! Jak się dowiedzieliśmy ile to kosztuje... to ło ho ho! Zachciało nam się, kurde turbodoładowania w aucie i się płaci....Chociaż... w lutym miałam przygodę - jechałam za pługiem i odpadło od niego koło pomocnicze od tego lemiesza z przodu i mi urwało misę olejową (nie miałam jak uciec bo było to na wąskiej uliczce z wysokimi krawężnikami w mieście) I na szczęście poszło z OC Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania :P :P :P---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- o to jak u mnie! Gin woła męża jak jest USG (bo wcześniej bada mnie "ręcznie"), a potem mężuś wychodzi znów na korytarz a ja rozmawiam na tematy wszystkie. Tyle, że ja się tam mojego TŻ nie wstydzę - sama mu opowiadam co tam " w trawie piszczy" jak się czymś niepokoję... ale on sam woli wyjść z gabinetu i siedzieć na poczekalni...
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam a cytowanie mi gdzes sie popsuło wiec tak brawa za wszystkie brzuszki kopniaczki i wizyty Luna fajnie ze juz wszystko na miejsce wróciło czarny flamaster nie ma co nerwów traić na takie babsko już nie długo do 8 dagrusia88 łóżeczko ładne ale jakies takie mało chłopięce:P
dziekuje wam dziewczyny za słowa otuchy bo u mnie w domu rodzinnym nie mam pod tym wzgledem sparcia dobrze ze tż jak to stwierdził ze póki ja nie pokocham naszego bąbla w pełni to on bedzie kochał za nas oboje i zebym sie nie martwiła bo przecież są różne rodzaje miłości jedna przychodza szybciej na drugie trzeba poczekać
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Jeśli chodzi o rozstępy to ja sie smaruje pharmaceris foliaciti. Mam mnóstwo swoich starych rozstępów i nie chce się dorobić zbyt wielu nowych. Na razie żądnych nowych nie ma, ale to pewno dlatego, że mój własny brzuch "nieciążowy" jest ponad przeciętną i ciążowy wybija bardzo powoli
wiec nie dziwne ze tak ruchy czuje
no ale jak czasami dołapała to tentno piękne 
super że leżenie wyszło na dobre, i możesz być szczęśliwa i cieszyć się ciążą i ruchliwym synkiem

a ja ani nie wymiotuję ani nie mam braku apetytu chyba ten stres z doktoratem ;( 

i któraś koleżanka też, nie ładnie tak wtrącać się w nieswoje sprawy i kablować
ciemno jak u murzyna w d...
05.07.2008 

nawet nie wiem jak o tym powiedziec lekarzowi...