Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 13:24   #2581
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Jenny widzę ze nadrabiasz z rozmachem

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

a patrzcie co znalazłam. aż miałam łzy w oczach

http://www.multimama.pl/index.php/ci...e-to-blizniaki
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:26   #2582
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jenny widzę ze nadrabiasz z rozmachem
Trochę się rozgadałyście przez te 3,5 dnia co mnie nie było , ale już mi się nie chce, potem doczytam , a teraz idę się położyć, bo znów boli mnie brzuch Ciekawe jak długo jeszcze będzie wrr ...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-23 o 13:30
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:34   #2583
nuna2
Zakorzenienie

wiecie co?? wy naprawde jesteście przydatne bo kązda, ktora poszła w 5 tyg i którymś dniu był tylko pęcherzyk to nie będę zamartwiać się na zapas. Poczytałam troche ksiazki teraz pojde sie położyc do TŻ bo śpi po noccee
Stary 2012-10-23, 13:50   #2584
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że nic byśmy nie kupili i wszystko trzeba by załatwiać po porodzie
też jakoś tego nie widzę no i po co ten niepotrzebny stres.. na pewno nie będziemy czekać z zakupami do porodu, czasy się zmieniły..

Cytat:
[/COLOR]a patrzcie co znalazłam. aż miałam łzy w oczach

http://www.multimama.pl/index.php/ci...e-to-blizniaki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:09   #2585
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

pawie_oczko będziemy trzymać kciuki 30-tego

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to super. 30 wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

trzymam kciuki za obronę, zabierz do lekarza NIP- swój i zakładu pracy

a ja dalej tu siedzę zamaist prasować
ale przynajmniej kawkę zrobiłam- może mnie ruszy do wc

Robię jej sporo - więc spokojnie możesz wpadać na jedzonko

Dzięki za info bo oczywiście nie wiedziałabym o tym, tzn swój znam ale zakładu to niekoniecznie coś jeszcze poza tym muszę mieć? przez 5 lat pracy nigdy nie miałam l4 więc nie wiem
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:23   #2586
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo tak naprawdę skończyłaś 12 tydz i zaczęłaś 13sty skoro jest to 12t1dz.
Gratulacje!
Ja w piętek kończę 12t
Uhuhu jak ten czas leci nie bylo mnie kupe czasu:P mi tez juz zaraz konczy sie 12 tydzień
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:34   #2587
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Uhuhu jak ten czas leci nie bylo mnie kupe czasu:P mi tez juz zaraz konczy sie 12 tydzień
zerknęłam na Twoje suwaczki i widzę, że mamy podobną sytuację wg OM jestem w 11tyg i 5 dniu a według USG jakoś w 9tyg i 3dniu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:40   #2588
vil84
Wtajemniczenie

arghhhhh babcia mnie wyprowadziła znów z równowagi ... najpierw małe wprowadzenie: jedną babcię mam w Gliwicach, i jest przecudowna, a drugą na tym samym piętrze (kamienica jest własnością rodziny, jedno mieszkanie się zwolniło i my je dostaliśmy, za sąsiadów mamy pół mojej rodziny, ale np. z moim tatą potrafimy się miesiąc nie widywać, tak czasem wychodzi, więc nie jest to uciążliwe, a jak ktoś się stęskni, to wystarczy telefon, żeby wpaść na kawę). no i babcia siedzi całymi dniami w domu, bo jest schorowana, i wtrąca się we wszystko. wcześniej, jak pracowałam, to zaglądałam do niej raz-dwa razy w tygodniu na godzinę, robiłam zakupy (ciągle mnie w domu nie było) a teraz miesiąc temu mnie wkurzyła strasznie i nie miałam humoru i ochoty jej odwiedzać, no ale dziś przyszła pogadać, i oczywiście jest teraz jeden temat - ciąża i dzieci. tego mi nie wolno, na to mam uważać, bo w tv mówili to i to ... ale dziś przegięła, bo mówiła że widziała gdzieś ładne wózki, ja jej mówię, że mamy już wybrany, no i dyskusja, że po co mi wózek i mebelki, póki dziecka nie ma na świecie ... że dziecko ze szpitala się zawija w kocyk i wiezie do domu, a po co łóżeczko, jak noworodka się kładzie gdziekolwiek i śpi (tak, najlepiej na stole) i że oczywiście zrobimy po swojemu (oczywiście !!!) ale mamy nauczyć się w końcu słuchać starszych i mądrzejszych, itp itp. " a kupowanie wózka dwa miesiące przed porodem to w ogóle głupota, nie macie na co pieniędzy wydawać?!" jeden pożytek, że mi receptę napisała, bo jest lekarzem emerytowanym a mi nie starczy leku do wizyty u gin wyrodna wnuczka ze mnie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:41   #2589
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wiecie co?? wy naprawde jesteście przydatne bo kązda, ktora poszła w 5 tyg i którymś dniu był tylko pęcherzyk to nie będę zamartwiać się na zapas. Poczytałam troche ksiazki teraz pojde sie położyc do TŻ bo śpi po noccee
w 5tym tygodniu pęcherzyk był u mnie leeeeeeedwo widoczny i miałam dopisane "dg grav recens" czyli,że ciąża jest tak wczesna ze na tym etapie jej prawidłowość jest jeszcze mało widoczna w usg. Po 2 tygodniach po wykonaniu usg z pewnością diagnoza miała byś precyzyjna- i byłą widziałam mega słodkie serduszko:lov e:

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:42   #2590
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny. Podziwiam Was za nadrabianie i skrobanie takiej ilości postów. Mnie głowa pęka przy dłuższym siedzeniu przy kompie.

Mam pytanie - czy któraś z Was próbowała imbir na mdłości? Bo na mnie nic innego nie działa, jak mdli to po całości, nawet porządnie wykasłać się nie mogę, bo zaraz mnie cofa

A tak poza tym to muszę przyznać się Wam, że strasznie Wam zazdroszczę tej radości z ciąży... Wiadomo, że są czasem stresujące momenty, ale ja zaczynam się obwiniać, że w ogóle nie przywiązuję wagi do swojego obecnego stanu, boje się przywiązać do tego Maleństwa, że ten ktoś na górze znów zabierze mi całe moje szczęście. Mam nadzieję, że za miesiąc będzie mnie tu więcej, bo umówiłam się na 21.11 na genetyczne do Łodzi... Już cała się trzęsę

No i witam nowe Mamusie, trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za pawie oczko i jej obronę! Ja tego dnia będę miała wizytę, brrr...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:48   #2591
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
zerknęłam na Twoje suwaczki i widzę, że mamy podobną sytuację wg OM jestem w 11tyg i 5 dniu a według USG jakoś w 9tyg i 3dniu
yeeep
i 29 mam usg juz te ważne
Boje się
Stary 2012-10-23, 14:48   #2592
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
arghhhhh babcia mnie wyprowadziła znów z równowagi ... najpierw małe wprowadzenie: jedną babcię mam w Gliwicach, i jest przecudowna, a drugą na tym samym piętrze (kamienica jest własnością rodziny, jedno mieszkanie się zwolniło i my je dostaliśmy, za sąsiadów mamy pół mojej rodziny, ale np. z moim tatą potrafimy się miesiąc nie widywać, tak czasem wychodzi, więc nie jest to uciążliwe, a jak ktoś się stęskni, to wystarczy telefon, żeby wpaść na kawę). no i babcia siedzi całymi dniami w domu, bo jest schorowana, i wtrąca się we wszystko. wcześniej, jak pracowałam, to zaglądałam do niej raz-dwa razy w tygodniu na godzinę, robiłam zakupy (ciągle mnie w domu nie było) a teraz miesiąc temu mnie wkurzyła strasznie i nie miałam humoru i ochoty jej odwiedzać, no ale dziś przyszła pogadać, i oczywiście jest teraz jeden temat - ciąża i dzieci. tego mi nie wolno, na to mam uważać, bo w tv mówili to i to ... ale dziś przegięła, bo mówiła że widziała gdzieś ładne wózki, ja jej mówię, że mamy już wybrany, no i dyskusja, że po co mi wózek i mebelki, póki dziecka nie ma na świecie ... że dziecko ze szpitala się zawija w kocyk i wiezie do domu, a po co łóżeczko, jak noworodka się kładzie gdziekolwiek i śpi (tak, najlepiej na stole) i że oczywiście zrobimy po swojemu (oczywiście !!!) ale mamy nauczyć się w końcu słuchać starszych i mądrzejszych, itp itp. " a kupowanie wózka dwa miesiące przed porodem to w ogóle głupota, nie macie na co pieniędzy wydawać?!" jeden pożytek, że mi receptę napisała, bo jest lekarzem emerytowanym a mi nie starczy leku do wizyty u gin wyrodna wnuczka ze mnie
nie martw się, starsi i "mądrzejsi" mają to do siebie,że lubia udzielać rad

"jakbym Ciebie słuchała to bym zimą w trampkach chodziła"-zawsze tak odpowiadam.Albo,że x lat temu było inaczej, poza tym mózg swój masz i zrobisz wedle własnego wyboru-nawet jeśli miałoby to wszystkich dziwić.
Ja już usłyszałam tyle farmazonów,że podziękuję :P
Ciągle bawi mnie to,że nawet bezdzietni ludzie daja mi rady(nie rób usg/czemu nic nie kupujesz/czemu kupujesz/nie wchodź na krzesło)

W ogóle to chyba to pospisuję i będę im przypominać,jak sami będą w ciąży a niech spróbują wtedy podważyć moje zdanie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:54   #2593
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny. Podziwiam Was za nadrabianie i skrobanie takiej ilości postów. Mnie głowa pęka przy dłuższym siedzeniu przy kompie.

Mam pytanie - czy któraś z Was próbowała imbir na mdłości? Bo na mnie nic innego nie działa, jak mdli to po całości, nawet porządnie wykasłać się nie mogę, bo zaraz mnie cofa

A tak poza tym to muszę przyznać się Wam, że strasznie Wam zazdroszczę tej radości z ciąży... Wiadomo, że są czasem stresujące momenty, ale ja zaczynam się obwiniać, że w ogóle nie przywiązuję wagi do swojego obecnego stanu, boje się przywiązać do tego Maleństwa, że ten ktoś na górze znów zabierze mi całe moje szczęście. Mam nadzieję, że za miesiąc będzie mnie tu więcej, bo umówiłam się na 21.11 na genetyczne do Łodzi... Już cała się trzęsę

No i witam nowe Mamusie, trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za pawie oczko i jej obronę! Ja tego dnia będę miała wizytę, brrr...
Ja ogolnie lubie herbate z imbirem jest smaczna naprawde ale ja mdłosci wogole nie mam poza spaniem to zadnych innych efektów ciazy nie mam no czasami brzuch mnie boli;(
i wydzielina jakas takas ale lekarz powiedział ze nie ma co sie przejmować .. no zobaczymy na usg w poniedziałek .. ale powiem szczerze ze lekarze na NFZ mnie denerwuja... pojde juz pozniej prywatnie ale jak sie umowilam juz na fundusz to pojde teraz....

i tez narazie nie przywiazuje sie do mego stanu, boje sie tak samo jak Ty ze ktos mi to zabierze i bede bardzo rozpaczac;(
Stary 2012-10-23, 14:54   #2594
Margosia__
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723

może któraś będzie chciała poczytać?
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:55   #2595
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie martw się, starsi i "mądrzejsi" mają to do siebie,że lubia udzielać rad

"jakbym Ciebie słuchała to bym zimą w trampkach chodziła"-zawsze tak odpowiadam.Albo,że x lat temu było inaczej, poza tym mózg swój masz i zrobisz wedle własnego wyboru-nawet jeśli miałoby to wszystkich dziwić.
Ja już usłyszałam tyle farmazonów,że podziękuję :P
Ciągle bawi mnie to,że nawet bezdzietni ludzie daja mi rady(nie rób usg/czemu nic nie kupujesz/czemu kupujesz/nie wchodź na krzesło)

W ogóle to chyba to pospisuję i będę im przypominać,jak sami będą w ciąży a niech spróbują wtedy podważyć moje zdanie
hehehe dokładnie
nie podnoś rąk do góry to niby jak mam herbate z szafki wyciagac
Stary 2012-10-23, 15:02   #2596
adunia89
Zadomowienie

Goffka, nigdy nie piłam takiej herbaty, więc spróbuję, może pomoże

A jeśli chodzi o te "złote rady" to ja też ich się już nasłuchałam... Najbardziej rozbawiła mnie koleżanka, która kiedyś doradziła mi żebym pasków i wisiorków żadnych nie nosiła, bo dziecko urodzi się owinięte pępowiną Nie podnoś rąk do góry, rób badania, nie rób badań... Ja w takich momentach wyłączam słuch i myślę o słońcu i plaży

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:04   #2597
vil84
Wtajemniczenie

dokładnie. jeszcze mnie wkurza to gadanie ciągłe "zjedz to i to, dzidziuś tego chce" --> jakby tego chciał, to bym miała na to ochotę, a nie będę jeść rzeczy, których nie znoszę, tylko po to, żeby uspokoić sumienie ...
jeszcze rady młodszych osób, jak mamy czy teściowej, to znoszę spokojnie, ale jeśli chodzi o babcię i jej wychowywanie dzieci to czasy się już naprawdę zmieniły ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:09   #2598
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe dokładnie
nie podnoś rąk do góry to niby jak mam herbate z szafki wyciagac
o tak! to chyba najczęstsze jest
ale widzicie moja mama wierzy tylko żeby nie kupowac NIC dziecku przed porodem (bo, uwaga, "teraz to są sklepy pełne wszystkiego nie to co kiedyś że trzeba było zbierać. a teraz to JEDNEGO dnia można wszystko kupić" ) ale już np jak jej powiedziałam o farbowaniu włosów (że niby nie można) to mi powiedziała ze pierwsze słyszy i ona wszystkie trzy ciąże farbowała włosy
Stary 2012-10-23, 15:15   #2599
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Ja z zakupami ubranek itp czekam do stycznie Wtedy tez wyprzedaze beda hehehehe
A tak serio wole wstrzymac sie z zakupami zeby nie zapeszać(niby nie wierze w zabobony ) ale losu wole nie kusić

A pozniej Can bedzie nam zamawiac z usa ciuszki i bedziemy miały słodkie bobaski w fajnych ubrankach a ze z innych miast to małe szanse ze beda tak samo ubrane i spotkają sie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
ale widzicie moja mama wierzy tylko żeby nie kupowac NIC dziecku przed porodem (bo, uwaga, "teraz to są sklepy pełne wszystkiego nie to co kiedyś że trzeba było zbierać. a teraz to JEDNEGO dnia można wszystko kupić" ) ale już np jak jej powiedziałam o farbowaniu włosów (że niby nie można) to mi powiedziała ze pierwsze słyszy i ona wszystkie trzy ciąże farbowała włosy
To zabobony wszystko, kobiety kiedys nie miały usg i informacji róznych temu wymyslały
a moja mama dzis powiedziała ze wszystko jest uwarunkowane genetycznie nie zamartwiaj sie na zaś..
Stary 2012-10-23, 15:26   #2600
Katate
Raczkowanie

Nie zaglądałam dwa dni i znowu tyle nadrabiania

axella aż mi się wierzyć nie chce, że nadal mamy takich pseudolekarzy Ja bym mu nie podarowała
Vil ja też jestem uczulona na mądre rady. Wiem, ze szczególnie starsi dają je w dobrej wierze, ale ja jakoś nie potrafię powstrzymać się od komentarza
pawie_ oczko ja dopiero zauważyłam, że mamy taki sam termin Ja z USG też mam 28.IV i wg OM biorąc pod uwagę moje krótkie cykle też wychodzi 28! Ciekawe jak będzie w rzeczywistości

Ja już się uspokoiłam po tej mojej wywrotce, ale strachu się najadłam, nie powiem.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:29   #2601
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
A tak serio wole wstrzymac sie z zakupami zeby nie zapeszać(niby nie wierze w zabobony ) ale losu wole nie kusić

A pozniej Can bedzie nam zamawiac z usa ciuszki i bedziemy miały słodkie bobaski w fajnych ubrankach a ze z innych miast to małe szanse ze beda tak samo ubrane i spotkają sie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

To zabobony wszystko, kobiety kiedys nie miały usg i informacji róznych temu wymyslały
a moja mama dzis powiedziała ze wszystko jest uwarunkowane genetycznie nie zamartwiaj sie na zaś..
ale to nie ja się zamartwiam tylko moja mama
Stary 2012-10-23, 15:30   #2602
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
ale to nie ja się zamartwiam tylko moja mama
hahahahaha
Stary 2012-10-23, 15:36   #2603
Katate
Raczkowanie

Cytat:
To podobnie jak moje babcie, apaszki i wisiorków nosić nie można a jak mówię, że nie zjem tatara bo mi nie wolno to wielkie zdziwienie dlaczego
Stary 2012-10-23, 15:45   #2604
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej ciazarowki

wtam sie wtorkowo wczoraj mialam nieco latania i sil na pisanie nie mialam juz ale dzis jestem

ja na szczescie jeszcze zadnych rad nie slucham, oprocz tego, ze tesciu probowal mi wcisnac kapke nalewki, bo przeciez jak jezyk zamocze to nic sie nie stanie powiedzialam mu, zeby przytrzymal nalewke jeszcze z rok moze wtedy sprobuje

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:00   #2605
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Tez juz sie nad tym zastanowilam i jednak bede miala 2 opcje dla maluszka, albo lozeczko albo spanie z mamusia. Zobaczymy jak w praniu wyjdzie

EE w mrozy to ja normalnie nosa z domu nie wychylam, a co dopiero bedąc w ciazy
Bede w cieplym domku siedziec wiec mrozy mnie w tym roku nie przerażają

Wlasnie wrocilismy z nałęczowa, polazilismy, zjadlam loda i frytki w mac'u - normalnie zachciewajka jak nic Piekna pogoda byla.. ostatni taki weekend chyba ..

Mam od paru dni taką dziwną przypadłosc: calymi dniami mnie mdli i chce mi sie , a jednoczesnie czuje silny głód Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc Eh, uroki ciązy

Lece dziewczynki poczytac ksiazke - sciagnelam sobie z chomika " wWoczekiwaniu na dziecko", bo szkoda mi bylo 60zl zabulic

Milego wieczorka
to ja mam to samo, mdli a do jedzenia ciągnie bo wtedy jest trochę lepiej

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to może zacznę od tego, że czuję się przy was okropnie staro, mam 29 lat... mimo to, wśród moich znajomych z pracy czy tych troszkę "starszych" znajomych jeszcze ze studiów będę uchodziła za młodziutką mamuśkę z tych studenckich znajomości nikt jeszcze nie ma dzidziusia, nic też nie wiem na ten temat, żeby planowali... a w pracy kobiety "budzą się" raczej koło 35, albo wcale no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka
udało mi się zajść w drugim cyklu starań mimo problemów z prolaktyną. mój gin był pozytywnie zaskoczony - najwyraźniej urlop, który przypadkiem padł na dni płodne, coś tam dał
z objawów miałam hmm... po pierwsze brak @ przed terminem @ nie było nic nadzwyczajnego. zaraz potem doszły wzdęcia, do dzisiaj mam dość "wietrznie" straszne to, szczególnie w pracy. od około 6. tygodnia doszły mi mdłości - głównie wieczorem. brzydzi mnie wieprzowina i większość mięsa ogólnie. jak nie jest to piękny stek wołowy, to ani nie tknę niestety też absolutnie nie jestem w stanie wypić wody. nawet takiej, która mi smakowo odpowiada - ale cofa mi ją od razu łącznie z pozostają zawartością żołądka za to soczki mi wchodzą elegancko, ale też tylko po pół szklanki. macie takie problemy??? jak tu wypić 2 litry?!
minęło mi prawdopodobnie 7 tygodni, moja dzidzia ma jakieś 16 mm. miałam już dwa usg, na drugim słyszałam już serducho i puściłam bąka z wrażenia niby człowiek wie, że tak jest, ale no... jak już się widzi w sobie, to jest inaczej!

co do zakupów dla dziecka i dla mnie - jeszcze absolutnie niczego nie mam i nie rozglądam się, chociaż ciuchy by mi się przydały. chyba moje podbrzusze się ostro przygotowuje, bo mam już brzucha nie jestem w stanie go wciągnąć, po prostu twardziel taki wybrzusza się od samego dołu do pępka... wszystko mnie już uwiera, a staniki powodują, że jeszcze bardziej mi się chce
oj się rozpisałam... sorki, ale jakaś taka wylewna jestem
hej starucho, tu odzywa się 30 latka

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć
Jeszcze raz dziękuję, że tak miło mnie przyjęłyście

Coś więcej o sobie?
Mieszkamy w małym miasteczku na śląsku. Jesteśmy parą już 3 lata. Dzidziuś nie był planowany, ale mimo to bardzo się cieszymy
Zastanawiamy się nad ślubem, żeby później nie było problemów.
Kameralnie, najbliższa rodzina, obiad w restauracji i może później mała imprezka w domku. Co prawda zawsze marzyłam o wielkim weselu, pieknej sukni, ale w małym gronie też może być fajnie prawda?
Muszę poszukać jakiegoś dobrego fotografa bo marzy mi się również sesja ślubna

Bardzo fajne koszule pokazywałyście. Chyba najbardziej podobają mi się te z guziczkami
Ale skoro twierdzicie, że to może być niewygodne, to muszę się jeszcze zastanowić

Witam również nowe Mamusie
szkoda że Śląsk bo bym ci mojego tżta podesłała na ślubne zdjęcia, a dobry jest w te klocki
Cytat:
moja mamusia też zawsze mnie rozpieszczała, na studiach co weekend wałówki dostawałam niestety teraz mieszkam 500 km dalej i jeżdżę do niej raz na miesiąc.. a teraz już pewnie troszkę rzadziej będziemy jeździć bo gorzej znoszę dalsze podróże

elizabarbara co do książki to jestem przyzwyczajona do takiej formy czytania. Podczas pisania pracy dyplomowej jezdzilam po calej Polsce za literatura i focilam ksiazki kartka po kartce

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

widzę, że mamy podobny punkt G na końcu słowa shopping
świetne, dopisuję się do tego klubu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja mówię: koko dżambo i do przodu

Wybacz, a to Wasze 1wsze dziecko bo nie pamiętam? Ja myślę, że nie będę miała problemów z przemieszczaniem się, mamy 2 auta, więc jeśli będę chciała gdzieś wyskoczyć to no problem. Również mamy 2 poziomy, ale to tak jak piszesz, w swoim pokoju może mieć jedno łóżeczko, a na dole jakieś przenośno- turystyczne. To fakt, takie problemy to nie problemy 

Katate – mam nadzieję, że nic Wam się nie stało.. niby to takie oczywiste, że w ciąży trzeba mega na siebie uważać, ale niestety wszystkiego nie da się przewidzieć, i oprócz przezorności i dużej uwagi trzeba mieć po prostu dużo szczęścia

Współczuję utraty ciąży. Można wiedzieć jaki był jej powodów i który to był miesiąc?
Moja promotorka jest perfekcjonistką więc też ją trochę bolało to, że chciałałam się „tylko obronić” a nie na 5. Zobaczymy jak będzie, ja się nie przejmuje takimi rzeczami, jak już praca napisana i złożona to dla mnie większa połowa sukcesu, teraz tylko ładnie się ubiorę , dokończę formalności

Elizabarbara – czy ja też mogę prosić o książkę w PDF – mój adres email to pawia_oczko@wp.pl

Rozmawiałyście na temat kupowania wózków , łóżeczek itd. Przez dziadków – ja nie wiem jakie są zwyczaje, co wypada a co nie, ale myślę, że istnieje jedna prawda – dziadki dzielą się w sumie wg mnie na 4 typy, są Ci, którzy mają $ i w zależności od chęci sprezentują coś lub nie, są też tacy co nie mają za dużo $ i nie dadzą nic a drudzy choćby nic nie mieli zrobią wszystko żeby dać coś wnuczętom, wg mnie właśnie tak to działa, a nie, w ten sposób, że w województwie tym, to tak się robi, a gdzie indziej inaczej....

3mam kciuki za genetyczne

Axella- dzięki za linki z gratisami, ja nic nie dostałam na razie od mojego gin więc ucieszę się z czegokolwiek a lekarza szczerze współczuję – uciekaj od niego jak najprędzej! Niestety pewne rzeczy jak np. przychylność i fachowość trzeba sobie kupić, mam nadzieję, że nikogo nie obrażę tym stwierdzeniem, ale z mojego doświadczenia to niestety żeby czuć się godnie zbadaną, mile obsłużona trzeba niestety płacić. Może i zdarzają się wyjątki, ja na takie nie natrafiłam..

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ja dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie muszę zasiadać do pisania mgr, i iść do pracy (choć trzeba wykonać kilka tel. i zredagować kilka tekstów - ale na szczęście mogę to zrobić z domu) więc luzik

Dziś na obiad gotuję fasolkę po bretońsku, a wieczorem jeśli nie opuszczą mnie moje chęci kulinarne robię sałatkę z selera, kukurydzy, szynki, pora będzie się działo

Po południu idę na wizytę do gin. ale tak jak Wam kiedyś pisałam tylko po L4 - ciekawa jestem co tym razem mi powie, bo jak ostatnio byłam, to nie wypisał tylko kazał łaskawie dziś przyjść....Ostatnio nie mam już siły chodzić do pracy, jakoś strasznie szybko się męczę, muszę trochę odpocząć w domu, poza tym nie uśmiecha mi się dłużej płacić samej składek, dla mnie to koszt 950 zł miesięcznie

a i pochwalę się, 30-go się bronię wczoraj złożyłam pracę i załatwiłam wszelkie związane z tym formalności, teraz tylko przygotować się z zagadnień i nareszcie kończę ten etap w moim życiu
to był 7 tydzień, powód nieznany, tak po prostu nie utrzymała sie, krwawienie, szpital ciąża zywa, stop krwawienia dom, dwa dni krwawienie szpital ciąża żywa, leżenie, leki a po dwóch dniach noc ból i koniec, już to odcierpiałam ale to rzutuje na mój strach w ciąży niezależnie od tygdnia w jakim jestem, mam córkę i całą ciążę w stresie byłam

a teraz własnie też ma stres bo leżę totalnie rozłożona chorobą, wczoraj byłam u gina, sam się zmartwił mówił ze wirus teraz to poważna rzecz a ja ciężko się lecze bez leków i tak leżę już 4 dzień i coraz gorzej i się martwię co dalej, ile można, mdłości non stop, teraz to, prace straciłam wczoraj, no dość mam i czuję się do niczego
z lepszych wieści wczoraj gin an szybo sprawdzał jak dzidizuś i ma się dobrze i ma 27 mm oby przetrwał to moje chorowanie i oby mi to przeszło
a, i dodam ze ja chodze na nfz i powiem Wam że choć ja mam szczególne fory bo gin to mój dobry znajomy ale on wszystkie babeczki super traktuje i od niego nie yjdziesz póki wszystko jasne nie bedzie nawet jeśli za drzwiami ludzie pomstują bo im się śpieszy, czasem taki cud się na nfz zdarza
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:04   #2606
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
yeeep
i 29 mam usg juz te ważne
Boje się
Czyli 2 dni po mnie

Cytat:

Ja nie wiem czym się denerwujecie. Po mnie takie rady spływają jak po kaczce
Każdy robi jak uważa i nikt nikogo do niczego nie zmusi...Także powiedziałabym babci, że oczywiście ma rację (no bo po co ją denerwować?) a zrobiłabym i tak jak mi pasuje

Goffka nawet mnie nie denerwuj, że nie masz w ogóle żadnych objawów ciąży Jakie to życie jest niesprawiedliwe

Odebrałam w końcu z poczty komiks Olgi Wróbel "ciemna strona księżyca" Przeczytałam I trymestr i najbardziej podoba mi się scena jak kobieta siedzi na kibelku i wymiotuje - nad nią narysowany bobas i napis "im bardziej wymiotujesz, tym inteligentniejsze będzie Twoje dziecko" a kobieta sobie mysli 'błagam - niech to chociaż będzie prawda' Myslałam, że padnę ze śmiechu
Także teraz już nie marudzę tylko dzielnie wymiotuję
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:08   #2607
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Czyli 2 dni po mnie

Ja nie wiem czym się denerwujecie. Po mnie takie rady spływają jak po kaczce
Każdy robi jak uważa i nikt nikogo do niczego nie zmusi...Także powiedziałabym babci, że oczywiście ma rację (no bo po co ją denerwować?) a zrobiłabym i tak jak mi pasuje

Goffka nawet mnie nie denerwuj, że nie masz w ogóle żadnych objawów ciąży Jakie to życie jest niesprawiedliwe

Odebrałam w końcu z poczty komiks Olgi Wróbel "ciemna strona księżyca" Przeczytałam I trymestr i najbardziej podoba mi się scena jak kobieta siedzi na kibelku i wymiotuje - nad nią narysowany bobas i napis "im bardziej wymiotujesz, tym inteligentniejsze będzie Twoje dziecko" a kobieta sobie mysli 'błagam - niech to chociaż będzie prawda' Myslałam, że padnę ze śmiechu
Także teraz już nie marudzę tylko dzielnie wymiotuję
Can to Ty bedziesz najszczesliwsza mama majac takiego małego inteligenta w brzuchu
Skoro tak wymiotujesz to musi byc mega inteligentny

Oj tam pewnie objawy najda mnie na koniec ciazy jak Wy bedziecie w spokoju sobie czekały na rozwiazanie
Chociaz moja mama mowila mi ze ne miala ze mna zadnych objawów

Ide szukac tego komiksu tyż
Stary 2012-10-23, 16:15   #2608
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
a teraz własnie też ma stres bo leżę totalnie rozłożona chorobą, wczoraj byłam u gina, sam się zmartwił mówił ze wirus teraz to poważna rzecz a ja ciężko się lecze bez leków i tak leżę już 4 dzień i coraz gorzej i się martwię co dalej, ile można, mdłości non stop, teraz to, prace straciłam wczoraj, no dość mam i czuję się do niczego
z lepszych wieści wczoraj gin an szybo sprawdzał jak dzidizuś i ma się dobrze i ma 27 mm oby przetrwał to moje chorowanie i oby mi to przeszło
Próbuj wszystkich domowych dozwolonych sposobów i na pewno będzie dobrze A przede wszystkim co może pomóc to duuużo uśmiechu - tak mówi mój gin. Ja też się pochorowałam tak w 9/10 tygodniu i trzymało mnie ponad tydzień, ale dobrze się skończyło. I pamiętaj, ze mdłości dobrze wróżą
A czasami tak jest,ze musi najpierw być na maksa do d..py, żeby było lepiej
Stary 2012-10-23, 16:15   #2609
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Can to Ty bedziesz najszczesliwsza mama majac takiego małego inteligenta w brzuchu
Skoro tak wymiotujesz to musi byc mega inteligentny

Oj tam pewnie objawy najda mnie na koniec ciazy jak Wy bedziecie w spokoju sobie czekały na rozwiazanie
Chociaz moja mama mowila mi ze ne miala ze mna zadnych objawów

Ide szukac tego komiksu tyż
Nie tylko ja - jest nas tu kilka
A takie z nas szczęściary, o!

Moja mama też nie miała żadnych objawów w żadnej z 2 ciąż
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:34   #2610
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
Nie tylko ja - jest nas tu kilka
A takie z nas szczęściary, o!

Moja mama też nie miała żadnych objawów w żadnej z 2 ciąż
To Ty po tacie to masz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości