Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 11:00   #2551
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Axella spokojnie, anie panikuj bo to szkodzi Maleństwu.. A na jakiej podstawie on stwierdził, że masz bakterię coli ? może zapisał tylko, że poprzednio miałaś więc trzeba uważać. No nie wiem, nie znam się.. ale musisz zachować zimną krew. A co do tego 11+4 to jedynie na myśl mi przychodzi 11tydzien i 4dzien. a wiek dziecka jaki Ci podał? Może podzielił Ci to na dwa rodzaj: pierwszy w jakim tygodniu cyklu jesteś (czyli liczone od ostatniej miesiączki) a drugi wiek ciąży ( liczone od zapłodnienia) Nie zamartwiaj się !

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:02   #2552
nuna2
Zakorzenienie

sharp woda z cytrynka może pomoże??
Stary 2012-10-23, 11:06   #2553
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
sharp woda z cytrynka może pomoże??
codziennie pije
Stary 2012-10-23, 11:09   #2554
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
codziennie pije
oj to nie wiem.... musisz poszperać coś w niecie
Stary 2012-10-23, 11:13   #2555
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
oj to nie wiem.... musisz poszperać coś w niecie
zastanawiam się nad kawą myślę że to by pomogło

Nuna denerwujesz się przed wizytą? bo ja bardzo! sama nie wiem czemu
Stary 2012-10-23, 11:16   #2556
MoTyleKsw
Zakorzenienie

sharpnowaja z takich naturalnych co mi przychodzi do głowy to jabłka i jogurt!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:17   #2557
Aaś
Zakorzenienie

szarp a zwykłych śliwek też nie? bo nie musza być suszone.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:17   #2558
vil84
Wtajemniczenie

hej Dziewczyny poczytałam wszystko od wczoraj, ale dziś zdecydowanie nie jestem zbyt rozmowna :/ zaś się martwię. pisałam Wam w niedzielę, że mnie brzuch trochę kłuje - wczoraj dalej tak było cały dzień, wieczorem już się martwiłam, bo naprawdę mocno kłuło, w różnych miejscach, takie jakby skurcze lekkie... nie wiem, nie mam porównania, a w nocy zaczęło się znów lekkie brązowe plamienie ... ale za to nie boli już. nie wiem co robić, jutro po południu przyjmuje moja gin, ale czekać do jutra czy iść gdzieś dziś? może za bardzo już panikuje, ale od początku miesiąca nie ma tygodnia, żeby coś się nie działo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:18   #2559
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

axella może masz wpisany wiek z om i z USG?
też właśnie miałam to na myśli. u mnie jest spora różnica między tymi dwoma terminami

Cytat:

Dziewczyny mam mały problem nie wiem czy powinnam wam pisać o takich rzeczach no ale kogo mam się poradzić jak nie was.
Wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch, ale nie jajniki, nie macica tylko tak z lewej strony z 3 palce od pępka idąc na ukos w dół (nie wiem czy dobrze to napisałam). I bolało mnie i bolało, już się fest zaczęłam martwić. I doszłam do wniosku że to może przez to że ostati raz się wypróżniałam w sobotę rano? Wcześniej nigdy nie miałam problemów i robiłam to codziennie.
Tylko że to nie jest znowu tak że nie mogę a że po prostu mi się nie chce. Wiem że powinno się jeść suszone śliwki na takie coś ale ja prędzej zwymiotuję niż je zjem. Macie jakieś inne sposoby?
a może spróbuj wprowadzić więcej błonnika do diety. to naprawdę pomaga zrób sobie owsiankę, albo upiecz ciasteczka z płatków owsianych, a najprościej dodaj do jogurtu otręby i wpierdzielaj ile się da. Mi pomaga

Stary 2012-10-23, 11:19   #2560
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się nad kawą myślę że to by pomogło

Nuna denerwujesz się przed wizytą? bo ja bardzo! sama nie wiem czemu
denerwuje się denerwuje, ale staram się uspakajać jak tylko mogę. Mam nadzieje, że w moim brzuszku wszystko ok.
Stary 2012-10-23, 11:24   #2561
candace1
Zakorzenienie

Cześć!
axella nie panikuj dopóki nie skonsultujesz się z innym lekarzem. Nie chce mi się wierzyć, że gdybyś miała bakterię to by Ci nie powiedział i jakoś nie zaczął tego leczyć, choć skoro dla niego to jeszcze nie jest ciąża - to kto wie? Musisz iść jak najszybciej do innego lekarza. Ja już we wszystko uwierzę po tym co rok temu po wypadku mojego TŻta przeszliśmy... Lekarze nie traktują nas jak ludzi tylko jak "kolejny przypadek"... Niestety...

sharp kup sobie takie płatki do mleka z błonnikiem. Można je wcinać bez mleka. Pyszne może nie są ale skuteczne na zaparcia.
błonnik.jpg

Ja dziś póki co nie wymiotuję ale mdli mnie cały czas także nie napalam się, że będzie dobrze..
Może uda mi się nawet podreptać na pocztę po moją książkę w końcu
Mam zrobić jeszcze badania na HIV i kiłę muszę się dowiedzieć ile taka przyjemnośc będzie mnie kosztować...ehhh

Miłego dnia. Idę z małą do zerówki.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:32   #2562
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Hektolitrami piłam herbatę z sokiem malinowym... chyba to

lonely_lady ale przeszedł już trochę ten ból głowy? Nie ma chyba nic gorszego niż ból głowy i zęba... ech... no chyba, że poród ale nie mam doświadczenia
Oj jest, ból nerek. Lekarz na izbie przyjęć powiedział mi kiedyś, że jak znoszę ten ból, to poród to będzie pestka. Trzymam go kurna za słowo.
Cytat:
i bardzo dobrze! jak co to krzycz, przybiegniemy i pomożemy
Pomożemy!!

Cytat:
anoxee dokładnie Cie rozumiemy. Najlepsze w tym wszytskim jest to że dokładnie Ci sami lekarze inaczej traktują pacjenta na NFZ a inaczej prywatnie. Czasami to się aż zastanawiam czy taki lekarz faktycznie jest chamem i prywatnie udaje jaki jest cudowny czy na prawdę jest ok a na NFZ robi z siebie idiotę żeby mieć jak najmniej pacjentów.
Ja też mam takie myśli. Nie wiem co nimi kieruje :/

Cytat:

Dziewczyny mam mały problem nie wiem czy powinnam wam pisać o takich rzeczach no ale kogo mam się poradzić jak nie was.
Wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch, ale nie jajniki, nie macica tylko tak z lewej strony z 3 palce od pępka idąc na ukos w dół (nie wiem czy dobrze to napisałam). I bolało mnie i bolało, już się fest zaczęłam martwić. I doszłam do wniosku że to może przez to że ostati raz się wypróżniałam w sobotę rano? Wcześniej nigdy nie miałam problemów i robiłam to codziennie.
Tylko że to nie jest znowu tak że nie mogę a że po prostu mi się nie
chce. Wiem że powinno się jeść suszone śliwki na takie coś ale ja
prędzej zwymiotuję niż je zjem. Macie jakieś inne sposoby?
Może zrób sobie coś z jabłek? Pełnoziarniste pieczywo, mało białka, bo hamuje metabolizm.

U mnie dziś trochę lepiej, ochłonelam.
Decyzji jeszcze konkretnych nie podjęłam, chociaż tz tak. Uważa, że nie powinnam się zastanawiać, tylko iść prywatnie do tego lekarza, do którego chciałam iść na początku.

Ten wczoraj nie spytał mnie nawet o długość cykli.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2012-10-23 o 11:35
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:36   #2563
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
też właśnie miałam to na myśli. u mnie jest spora różnica między tymi dwoma terminami

a może spróbuj wprowadzić więcej błonnika do diety. to naprawdę pomaga zrób sobie owsiankę, albo upiecz ciasteczka z płatków owsianych, a najprościej dodaj do jogurtu otręby i wpierdzielaj ile się da. Mi pomaga
to ja mam 3terminy w takim razie. z OM wynika-jak w suwaczku-12tyg 1dzien
wg usg 11tyg jeden dzien(tydzien rozbierznosći)
więc czym jest to 4? no cóż. dowiem się na następnej wizycie.
Wybrałam dr Jachowskiego. Podobno bardzo dobry lekarz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć!
axella nie panikuj dopóki nie skonsultujesz się z innym lekarzem. Nie chce mi się wierzyć, że gdybyś miała bakterię to by Ci nie powiedział i jakoś nie zaczął tego leczyć, choć skoro dla niego to jeszcze nie jest ciąża - to kto wie? Musisz iść jak najszybciej do innego lekarza. Ja już we wszystko uwierzę po tym co rok temu po wypadku mojego TŻta przeszliśmy... Lekarze nie traktują nas jak ludzi tylko jak "kolejny przypadek"... Niestety...

.
jest wpisane jak byk,no cóż-tego też dowiem się u kolejnego lekarza..

Teraz wizyta ma być idealna, wchodzę z Tż, widzimy bejbi i dłuuuugo rozmawiamy, i nie omieszkam przynieść mojej karty-niech ktoś kto się na tym zna rozszyfruje mi to wszystko.
tak ma być. I ma być wszystko dobrze. bo jak nie...

cóż pozostaje się uspokoić,wyluzować (w pracy) i nie mysleć.
a po następnym badaniu będę skakać ze szczęscia i Wam śliczne foto i nie ma prawa być inaczej

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:43   #2564
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oj jest, ból nerek. Lekarz na izbie przyjęć powiedział mi kiedyś, że jak znoszę ten ból, to poród to będzie pestka. Trzymam go kurna za słowo.

Pomożemy!!

Ja też mam takie myśli. Nie wiem co nimi kieruje :/

Może zrób sobie coś z jabłek? Pełnoziarniste pieczywo, mało białka, bo hamuje metabolizm.

U mnie dziś trochę lepiej, ochłonelam.
Decyzji jeszcze konkretnych nie podjęłam, chociaż tz tak. Uważa, że nie powinnam się zastanawiać, tylko iść prywatnie do tego lekarza, do którego chciałam iść na początku.

Ten wczoraj nie spytał mnie nawet o długość cykli.
umów się chyba prywatnie... bo szczerze, to ja nie wiem co on widział na usg przez brzuch
Stary 2012-10-23, 11:43   #2565
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
cóż pozostaje się uspokoić,wyluzować (w pracy) i nie mysleć.
a po następnym badaniu będę skakać ze szczęscia i Wam śliczne foto i nie ma prawa być inaczej
no i to mi się podoba już czekamy na zdjęcie

Stary 2012-10-23, 11:46   #2566
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witajcie po weekendzie
U nas mile spędzony, bo pojechaliśmy odwiedzić moich kochanych dziadków Podróż tam i z powrotem (jakieś 600km) minęła bez żadnych problemów , tylko szkoda, że dziś już pogoda do

Idę po II śniadanie i jeszcze się odezwę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 11:48   #2567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zrobić jeszcze badania na HIV i kiłę muszę się dowiedzieć ile taka przyjemnośc będzie mnie kosztować...ehhh

Miłego dnia. Idę z małą do zerówki.
u mnie 8zł za kiłę i około 20-25zł za HIV

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:02   #2568
sharpnowaja
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za rady!

miałam iśc prasować a wstać mi się nie chce
Stary 2012-10-23, 12:06   #2569
acha131321
Raczkowanie

candace1;Gratuluję!
Ja też mam taką nadzieję, bo już cycki a nie tylko ręce mi opadaja z wrażenia
A widzisz to jednak jest zaraźliwe! koniec - już nie zamawiam dziecięcych rzeczy!żarcik Teraz to się dopiero zacznie szaleństwo
BTW paczka powinna niedługo dotrzeć - jutro będę dzwonić i o nią pytać i nie ma za co

no właśnie teraz się dopiero zacznie wszystkie Mamy majowo czerwcowe zakochają się w cartersie ja uwielbiam ich komplety wszystko jest ładnie dograne kolorystycznie no i jakość jest rewelacyjna - a przecież to najważniejsze.
Teraz musimy odczekać swoje aby dowiedzieć się dla kogo zamówić te cudeńka, ja najchętniej wykupiłabym już całą kolekcję
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego popołudnia
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:09   #2570
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
szarp a zwykłych śliwek też nie? bo nie musza być suszone.
niesuszoną mam jedną

vil też miałam skurcze lekkie całą sobotę ale jakoś przeszło.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
wszystkie Mamy majowo czerwcowe zakochają się w cartersie
a co to?
dajcie linka
Stary 2012-10-23, 12:14   #2571
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

sharp kup sobie takie płatki do mleka z błonnikiem. Można je wcinać bez mleka. Pyszne może nie są ale skuteczne na zaparcia.
Załącznik 4943558
Jeszcze lepsze bo tańsze i mają więcej błonnika są zwykłe otręby owsiane. Polecam Sante, są najsmaczniejsze (o ile otręby moga być smaczne ) a co najważniejsze w naszym stanie - śa to czyste otręby, nie mają żadnych domieszek, curku, konserwantów, polepszaczy itd. I świetnie regulują te sprawy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:27   #2572
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
znam ten ból hehe ale dwie prace obroniłam i zapomniałam także trzeba zacisnąć zęby i do przodu
ja mówię: koko dżambo i do przodu

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Super! dziecko to mega mobilizacja w kończeniu budowy. Sama niedawno się wprowadziłam do domku a teraz mobilizuje ( głównie TZta) by do porodu było wszystko wykończone bo takie bzdety nam zostały. Mnie mieszkanie w domu z dzieckiem trochę przeraza, nie wiem jak ogarnę logistykę, mieszkamy na 2 poziomach, dziecko będzie miało pokój na pietrze, ale pewnie będziemy więcej czasu spędzać na parterze w kuchni i salonie. Pewnie będę musiała mieć dwa łóżeczka,jedno w pokoju dziecka lub w sypialni i na dole jakieś przenośne turystyczne.
Ale gdybym miała miec tylko takie problemy życie byłoby cudne.
Wybacz, a to Wasze 1wsze dziecko bo nie pamiętam? Ja myślę, że nie będę miała problemów z przemieszczaniem się, mamy 2 auta, więc jeśli będę chciała gdzieś wyskoczyć to no problem. Również mamy 2 poziomy, ale to tak jak piszesz, w swoim pokoju może mieć jedno łóżeczko, a na dole jakieś przenośno- turystyczne. To fakt, takie problemy to nie problemy 

Katate – mam nadzieję, że nic Wam się nie stało.. niby to takie oczywiste, że w ciąży trzeba mega na siebie uważać, ale niestety wszystkiego nie da się przewidzieć, i oprócz przezorności i dużej uwagi trzeba mieć po prostu dużo szczęścia

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
pawie oczko ja pisząc pracę straciłam pierwszą ciążę, wyszłam ze szpitala i dowiedziałam się że promo cofnęła mi całą ostatnią część, tłukłam się kilkaset kilometrów żeby się dowiedzieć o co jej chodzi, stwierdziła że wszystko jest nie tak, że to się nie nadaje i żebym się przyłożyła. Byłam w rozpaczy bo tego mi tylko brakowało, załamałam się i nie pisałam nic, jak zostało mi już bardzo niewiele czasu żeby całkiem nie zawalić przerobiłam parę zdań, dosłownie jakaś kosmetyka i oddałam na wszystko jedno i okazało się że idealnie napisałam. Rany, miałam ochotę powiedzieć babce co o tym myślę ale zacisnęłam zęby, obroniłam i miałam z głowy, na wspominki mi przyszło bedzie dobrze, będziecie w końcu we dwoje
Współczuję utraty ciąży. Można wiedzieć jaki był jej powodów i który to był miesiąc?
Moja promotorka jest perfekcjonistką więc też ją trochę bolało to, że chciałałam się „tylko obronić” a nie na 5. Zobaczymy jak będzie, ja się nie przejmuje takimi rzeczami, jak już praca napisana i złożona to dla mnie większa połowa sukcesu, teraz tylko ładnie się ubiorę , dokończę formalności

Elizabarbara – czy ja też mogę prosić o książkę w PDF – mój adres email to pawia_oczko@wp.pl

Rozmawiałyście na temat kupowania wózków , łóżeczek itd. Przez dziadków – ja nie wiem jakie są zwyczaje, co wypada a co nie, ale myślę, że istnieje jedna prawda – dziadki dzielą się w sumie wg mnie na 4 typy, są Ci, którzy mają $ i w zależności od chęci sprezentują coś lub nie, są też tacy co nie mają za dużo $ i nie dadzą nic a drudzy choćby nic nie mieli zrobią wszystko żeby dać coś wnuczętom, wg mnie właśnie tak to działa, a nie, w ten sposób, że w województwie tym, to tak się robi, a gdzie indziej inaczej....

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
u mnie też pęcherzyk i echo zarodka ale gdzie to echo to nie wiemusg miałam w 5 tc i 3 dniu. Lekarz wtedy powiedział, ze jest ok i nie ma sie do czego przyczepić. 3 tygodnie później widziałam juz serduszko a w przyszłym tygodniu usg genetyczne nas czeka
3mam kciuki za genetyczne

Axella- dzięki za linki z gratisami, ja nic nie dostałam na razie od mojego gin więc ucieszę się z czegokolwiek a lekarza szczerze współczuję – uciekaj od niego jak najprędzej! Niestety pewne rzeczy jak np. przychylność i fachowość trzeba sobie kupić, mam nadzieję, że nikogo nie obrażę tym stwierdzeniem, ale z mojego doświadczenia to niestety żeby czuć się godnie zbadaną, mile obsłużona trzeba niestety płacić. Może i zdarzają się wyjątki, ja na takie nie natrafiłam..

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ja dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie muszę zasiadać do pisania mgr, i iść do pracy (choć trzeba wykonać kilka tel. i zredagować kilka tekstów - ale na szczęście mogę to zrobić z domu) więc luzik

Dziś na obiad gotuję fasolkę po bretońsku, a wieczorem jeśli nie opuszczą mnie moje chęci kulinarne robię sałatkę z selera, kukurydzy, szynki, pora będzie się działo

Po południu idę na wizytę do gin. ale tak jak Wam kiedyś pisałam tylko po L4 - ciekawa jestem co tym razem mi powie, bo jak ostatnio byłam, to nie wypisał tylko kazał łaskawie dziś przyjść.... Ostatnio nie mam już siły chodzić do pracy, jakoś strasznie szybko się męczę, muszę trochę odpocząć w domu, poza tym nie uśmiecha mi się dłużej płacić samej składek, dla mnie to koszt 950 zł miesięcznie

a i pochwalę się, 30-go się bronię wczoraj złożyłam pracę i załatwiłam wszelkie związane z tym formalności, teraz tylko przygotować się z zagadnień i nareszcie kończę ten etap w moim życiu
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:32   #2573
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
niesuszoną mam jedną

vil też miałam skurcze lekkie całą sobotę ale jakoś przeszło.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

a co to?
dajcie linka
dajesz tą jedną! mnie ostatnio ruszyło po 3

pawie_oczko będziemy trzymać kciuki 30-tego
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:38   #2574
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady
Takze nasze przypuszczenia sie sprawdzily. Beda blizniaki

Normalnie szok

Jeden maluch ma 11.9mm a drugi 12.5mm. Rosna jak na drozdzach

Matko. Ale bedziemy mieli wesolo w domu
Gratulacje! Ale nowina!

Cytat:
dzieki dziewczyny za gratulacje
domyslalam sie glownie dlatego ze w bardzo bliskiej rodziny juz byly (tak jak wczesniej pisalam) wiec w sumie prawdopodobienstwo bylo duze
generalnie nie bylismy jakos meeega zdziwieni.

a lekarz wczoraj mnie sie pyta w trakcie badania:
-to pierwsza ciaza?
-tak
-no. to za jednym zamachem od razu dwojka
-

no i tak sobie wczoraj gadalismy
i tez mam cicha nadzieje na parke
za parkę

Cytat:
a my dzisiaj skończyliśmy 8 tydzień i jutro zaczynamy 9
My dzisiaj zaczynamy 9t

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby
Jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy

Cytat:
Jenny za badania, jak chcesz to pożyczę Ci pojemniczek, bo mam zapas
Chętnie przyjmę pojemniczek, bo jeszcze nie kupiłam

Cytat:
Ja w weekend kupiłam sobie kozaczki takie jesienne za 375 zł dla mnie były za drogie, ale oczywiście Tż mnie namówił i wręcz zmusił żebym kupiła

Cytat:
Jenny Kraków jest piękny, ostatnio byliśmy tam w maju dziękuję i też Wam życzę super wycieczki
My ostatni raz byliśmy pod koniec sierpnia na rocznicę , teraz mieliśmy jechać w ten weekend ale nie wypaliło, no ale może uda się w najbliższym czasie

Cytat:
a jakie macie ulubione knajpki w Krk? Jak coś mogę coś polecić
W sumie to mamy 1 ulubioną restaurację "Pod Wawelem"

Cytat:
zależy jakie jedzonko lubisz
Włoskie jedzonko: Pizza Garden na Konopnickiej, Mamma Mia na Karmelickiej, Grizzo na Bitschana (okolice Dobrego Pasterza, bardzo smaczne jedzenie i przystępne ceny, naprawdę warto - pyszny krem ziemniaczany którego chyba już nie ma, ale może wróci, smaczna zupa rybna), Trufla na Szczepańskiej (makaron z truflami pycha chociaż chyba tylko stał obok trufli ale i tak pyszny) reszta włoskich knajp w tym słynne Papryczki, Corleone czy Del Papa na mnie wrażenia nie robiąAle może mało jeszcze widziałam i zamawiałam tam nie to co trzebaFrancuskie jedzonko - Zazie Bistro na Józefa (mają zestawy za 39 zł - przystawka, danie główne i deser a poza tym całkiem spoko ceny). Szara na Szerokiej - tutaj no. 1 jest słynna zupa rybna podawana z aioli, polecam zamówienie połówki, bo całej porcji nawet mój mąż nie podoła (chociaż raz czy dwa mu się udało), ale naprawdę rewelacja. O i Scandale na placu Nowym mają pyszny creme brulee i sałatkę z szynką parmeńską i granatem (tylko to nie bardzo w ciąży).
O jacie ile namiarów, dzięki może któryś się przyda następnym razem

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Już po wizycie

Maluch ma 11mm i widać już serduszko
Mam już 2 zdjęcie do kolekcji

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Byłam na ciuchach, buehahaha kupiłam piękny kombinezon na jesień/zimę, niby na 6 msc, no ale nie wiem czy nie będzie za mały i dwie sztuki bodziaków. Za całe 11 zł.

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Pol dnia sprzatalam chate,z TŻ sie poklucilam przez sms-y,i jestem wykonczona
Mam nadzieję, że między Wami już lepiej

Cytat:
pisze z telefonu,wiec na razie tylko krotko zamelduje, ze wlasnie wracamy z gor bylismy w szklarskiej porebie,bylo super. Pogoda kapitalna, pospacerowalismy sobie, dotlenilismy sie. Odrazu lepiej sie czuje
Super, że wszystko się udało

---
Jeżeli chodzi o ubranka, wózek i inne rzeczy z wyprawki to jeszcze się nad niczym nie zastanawialiśmy, niczego jeszcze nie oglądam i nie kupuję . Póki co czekamy na kolejną wizytę i serduszko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-23, 12:53   #2575
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a i pochwalę się, 30-go się bronię wczoraj złożyłam pracę i załatwiłam wszelkie związane z tym formalności, teraz tylko przygotować się z zagadnień i nareszcie kończę ten etap w moim życiu
no to super. 30 wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie

Stary 2012-10-23, 12:55   #2576
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Ahahahhha W czwartek o 10 mam gina
Trzymajcie się i nie dajcie zrobić w bambuko jak ja
W czwartek dam znaki co i jak
Jaaaaka ulga
Mam nadzieję,że tym razem będzie wszystko ok)

jupi jupi jeeeej

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:57   #2577
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie
U nas mile spędzony, bo pojechaliśmy odwiedzić moich kochanych dziadków Podróż tam i z powrotem (jakieś 600km) minęła bez żadnych problemów , tylko szkoda, że dziś już pogoda do

Idę po II śniadanie i jeszcze się odezwę
to super, wizyty u dziadków zawsze są fajne. Widzę, że też macie daleko do dziadków. smacznego

Stary 2012-10-23, 13:04   #2578
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cześć mamuśki może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni
mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka
mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chciałabym się z Wami przywitać.
Podczytuję Was czasami, jednak dopiero dziś postanowiłam się odezwać.

Na imię mam Alicja, mam 22 lata i termin porodu na początek czerwca
Gratuluje wszystkim ciąż i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy
Witajcie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
cloche cos czuje, ze spora dawke humoru bedziesz nam tutaj donosila
Zgadzam się, będzie wesoło

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się Łapałam małego, żeby ze schodów nie spadł i poleciałam na tyłek. Poryczałam się od razu, bo wiem czym to może się skończyć. Zadzwoniłam do gina i mnie trochę uspokoił. Przeleżałam w łóżku od tamtej pory i już teraz mam nadzieję, że skoro nic się nie dzieje to już będzie dobrze. Tak się bałam, ze nawet nie chciałam tego wcześniej pisać.
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp.
Mam nadzieję, że z Wami wszystko ok

Cytat:
My z mebelków będziemy mieć łóżeczko(z szufladami pod nim), przewijak i komódkę-zwykłą komódkę, którą wymaluję w zwierzaczki, baloniki czy serduszka jeszcze zobaczymy. Mam bardzo dużo pomysłów ale wszystko zacznę jak dowiem się jaka będzie płeć maluszka moja mama robi prześliczne maskotki, na pewno zamontuje w łóżeczku pokażę od razu,by było wiadomo o co chodzi

Tak,tak-moja mama nie może się już doczekać
dla mamy, ładna zabawka

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam się z Wami w sobotni wieczorek ..

wpadam pochwalic się ze jestem już po pierwszej wizycie ..
widziałam maleństwo i serduszko które już sobie puka

maleństwo jest jeszcze bardzo malutkie bo zaledwie 4 mm co mnie zaniepokoiło trochę ale ginek obliczył wszystko po swojemu i powiedział ze ciąża jest trochę młodsza niż myslałam.. 6t i 1d a ja myślałam że jestem juz w 7tc no nic najważniejsze że jest ok
za 2 tygodnie idę już z wynikami i usg ponowne by zobaczyc czy urosła moja gwiazdeczka
karmie nadal piersią i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a dostawałyście w gabinetach przy pierwszych wizytach reklamówki z informacjami o ciąży i próbkami? ja byłam mile zaskoczona
Jeszcze nic nie dostałam, może na kolejnej wizycie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-23, 13:05   #2579
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziś na obiad gotuję fasolkę po bretońsku

trzymam kciuki za obronę, zabierz do lekarza NIP- swój i zakładu pracy

a ja dalej tu siedzę zamaist prasować
ale przynajmniej kawkę zrobiłam- może mnie ruszy do wc
Stary 2012-10-23, 13:17   #2580
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa- przygotowałam Wam bezpośrednie linki do tych darmowych próbek
Jak o czymś jeszcze sobie przypomnę to na bank napiszę

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
johnson's baby(
JOHNSON'S® Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1
JOHNSON'S® Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
JOHNSON'S® Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom
JOHNSON'S® Baby Krem intensywnie pielęgnujący)

http://lovela.pl/o-programie.html
hipoalergiczne mleczko do prania

https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1
misiak i próbki mleka

https://klubmaluszka.hipp.pl/
tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp

na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem

https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/
jedna porcja mleka

A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/
Super

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizytce u rodziców ucieszyli sie przeogromnie przy okazji była babcia która już za wczasu zlożyła mi życzenia urodzinowe i między innymi życzyła dzidziusia bo chciałaby dozyć prawnuka a tu jaj jej taką niespodzankę zrobiłam i mówię że na pewno oczekasz i pokazaliśmy zdjęcie z usg oczywiście nas wyściskali fajnie było najadłam się i wziełam wałówkę a mamuśka gotuje przepysznie lecę się położyć bo jestem padnięta
Super, że wizyta udana

Cytat:
a jak ogółem jestz tym sexem??? bo my odkąd wiemy to tylko 2 razy i trochę sie obawiamy....
Nam nic gin nie mówił, że nie wolno; ja też nie dopytałam, więc póki co jest normalnie ale bez szaleństw, jak tylko przyjdzie chęć

Cytat:
jeszcze 4 dni do czwartku
Szybko zleci, dziś już wtorek

Cytat:

dziewczyny jeśli w czwartek będę w 5 tyg i 6 dniu powinnam już usłyszeć serduszko?? bo to w sumie 6 tydz??
U gina byłam w 5t2d i było widać tylko pęcherzyk, więc ciężko mi powiedzieć czy u Ciebie będzie już widać, ale trzymam

Cytat:
zaczynam dziś 12sty tydzień

Cytat:
ehh znowu sie wkurzyłam tym razem teściowa
ja piernicze jaka ona jest niedouczona..próbowała mi wmówić, że toksoplazmozą nie da się w ciąży zarazić tylko przed i sie wtedy nie zajdzie w ciążę i jeszcze jak sie wykłóca, bo ona wie bo jej córeczka rodziła itd..nie moge.. jak można mieć taką zaściankową wiedzę.. w ogóle z kim ja rozmawiam;/ a do rozmowy doszło przez to, że mam za długi jęzor i mowie że mój tata przyjedzie i chce zrobić ognisko i ziemniaki będziemy piec.. a sęk w tym ze w ogródku kot sie załatwia wiadomo no i coś tam burknęłam że może nie powinnam takich brudnych ziemniaków jeść (a mam wielka ochote na nie).. a ta jak sie wydarła, że ja przesadzam, że już sie zachowuje jak moja mamusia, że będę cała wyjałowiona, że mnie antybiotykami w dzieciństwie karmili, matko co ma jedno do drugiego..juz sie wtrąca.. to ja mam swój rozum i intuicje i to jest MOJE dziecko.. a nie dość że na mnie wjeżdża to na moją matkę..przecież to lekarze tak mnie leczyli a nie ona
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
STRASZNE! ale moja teściowa też mnie przeraża opiekuje się teraz dzieckiem i otwarcie mówi, że łamie wszystkie zasady jakie matka dziecka jej mówi- bo ona wie lepiej
A, że mieszka nie daleko nas to pewnie mąż by chciał, żeby się i Naszym Skarbem zajmowała... ale jak się uda będę starała się uniknąć takiej sytuacji...
Ah te teściowe

Cytat:
Ja się za tydzień dowiem czy bliźniaki czy jedno.

Cytat:
jeszcze wam tylko napiszę że wczoraj bylismy u moich rodziców i moja mama która generalnie nie jest w ogóle przesana zaczęła roztaczać wizje żeby nic dzieciom nie kupowac przed porodem zeby nie zapeszyć
czy wy to sobie wyobrażacie? NIC. ubranek zero ale tez np łóżeczek nie my tylko pokiwaliśmy głową, popatrzeliśmy się na siebie bo co tu komentować
Cytat:
moi rodzice też tak uważają masakra.. a szczególnie tata. On to już całkiem, nie można imion planować, rozmawiać planując przyszłość z maleństwem.... nic... Normalnie załamka... powiem szczerze, że aż mi jest przykro.. Na szczęście Teściowie całkiem inaczej do tego podchodzą.
Eh...

Nie wyobrażam sobie sytuacji, że nic byśmy nie kupili i wszystko trzeba by załatwiać po porodzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości