|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]()
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Kurcze, małego zaczął boleć brzuszek i zaczęłam mu masować, a on od razu zrobił "kupkę". Tylko problem w tym, że było odrobinę gęstego, a reszta taka jak siki w kolorze żółtym. Bardzo się boję, żeby się nie odwodnił, ale poczekam na następną kupkę, bo może to przez ten brzuszek. Może dlatego,że zjadłam dzisiaj jabłko i na obiad surówkę z marchewki.... Jak myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Zadomowienie
|
tak niektóre dzieci mają,często już w brzuchu podczas usg się stwierdza pielektazje i nieraz po wysikaniu po porodzie,powinno byc ok.Niby w szpitalu po porodzie było dobrze,więc nie wiem czemu teraz jest ten zastój
![]() Cytat:
![]() Ja się sobie nie podobam bez i zawsze musze cos tam malnąć ![]() A mąż się śmieje,że tylko my(czyt.faceci)tacy piękni wyszliśmy Bogu a kobiety sie muszą malować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Oooo idzie kupa i stęka,idę..
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ja to mam dzisiaj doła i mało energii, a mała od rana siedzi na cycusiu, a właściwie to od wczorajszego wieczoru. Podejrzewam skok wzrostu. Z sexu na rocznice nic nie wyszło bo Aleńka nam nie pozwoliła ![]() aga_ton zdarza się że pokarm nie jest treściwy podobno. Ja bym raczej dokarmiała mm, ale nie rezygnowała całkiem z piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Mamusie minęły 4 godziny od ostatniego karmienia czy powinnam małą wybudzać czy nie?
Dodam ze karmię mm. Chyba odsypia wrzaski.
#937 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() Nie wybudzam szkraba,nacierpiała się to niech sobie teraz pośpi. Kurcze nie mam chrzestnej ![]()
#939 |
Zakorzenienie
|
No więc tak...
W piątek tak jak wiecie miałam sie wstawić do szpitala ale akcja nie zapowiedzianie sama sie rozkręciła ![]() Cały czwartek czułam sie dobrze,położyliśmy sie z mężem do łóżka przed północą,ale za Nim zdążyłam usnąć to o 24.20 dokuczył mi pierwszy skurcz,potem następne w odstępie 8-15 min. Ignorowałam je bo nie sądziłam,że moge mieć tyle szczęścia i urodzic ![]() ![]() ![]() Ale o 7 przyszła moja polozna-oddzialowa,swoja droga cudowna kobieta i wziela mnie na badanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polozna mnie umyla i zalozyla jeden szew ![]() ![]() O 11 juz wstalam,poszlam sie ogarnąc i normalnie funkcjonowalam ![]() ![]() Strasznie sie rozpisalam.. Moja polozna to aniol nie kobieta,gdyby nie ona nie bylo by latwo. Takze Fabian Piotr przyszedl na swiat o 8.20 z waga 3330 i 53 cm. Jest taki malenki ![]() W niedziele wyszlismy do domku,maz bardzo mi pomaga,Gracjanek tez sie zaangazowal bardzo i nie jest zazdrosny ![]() ![]() Jest cudnie ![]() Bose az mnie palce bola ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- karmimy sie cycem i w tym tyg mamy isc do pediatry zobaczyc czy maly ladnie przybiera ![]() Pokarmu mam duzo ![]() ![]() Co do pieluszek to u Nas 1 pampers sa luznawe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- karmimy sie cycem i w tym tyg mamy isc do pediatry zobaczyc czy maly ladnie przybiera ![]() Pokarmu mam duzo ![]() ![]() Co do pieluszek to u Nas 1 pampers sa luznawe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | ||||
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze zaczęłyście temat zabawek. też planuje na pewno zakupić misia uczniaczka z fp i ten garnuszek na klocuszek. o tych miękkich klocuszkach nie słyszalam a że fajnie się prezentują to na pewno się skuszę. Kochana, pomolestuj piersi - spróbuj odciągać cokolwiek czy to ręcznie czy laktatorem, żeby laktację pobudzić. Do tego herbatka koperkowa, dużo napojów w ciagu dnia i karmi. Trzymam mocno kciuki, żeby pokarm wrócił![]() Cytat:
I to jeszcze jaka jazda.. mała nakarmiona, spała, więc mama zaczęła mi nakładać farbę na włosy. udało się nałożyć na odrosty (ściślej mówiąc połowę) i zaczął się ryk. Pobiegłam do pokoju naiwnie myśląc, że smok jej wypadł, a tu nic. Smok, cyc nie pomaga.... pół godziny noszenia (z połową nałożonej farby) i nic. Wreszcie dałam Zuzię mamie na moment, poleciałam zmyć tą nieszczęsną farbę i kolejne 2 godziny noszenia, lulania, głaskania, masowania brzuszka, działania suszarką... I nagle przeszło i uśmiech na całą buźkę się pojawił... nie wiem co to było. Jednorazowa kolka? nagły bół brzuszka? (kupkę robiła z godzinę przed tym napadem płaczu, a że ostatnio robi co 2 dni więc standardowo wypłynęła bokami i górą, bo tyle tego) gazy? brzuszek troszkę się napinał ale to może od płaczu i w ogóle ogólnego napięcia mięśni, bo żadne bąki nie leciały i nagle jej się dobrze zrobiło? Gdy tylko mąż wrócił poleciałam do fryzjera ale nie miał czasu więc dopiero na jutro się umówiłam. Niech mi coś z tą masakrą wielobarwną na głowie zrobi... A jutro rano do ortopedy z Małą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajna oferta do cinema city nna gruponie http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-City/11921556
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Anusia poród ekspresik
![]() A Tobie Kalpana współczuję tej rzeźni ![]() Synu leży na huśtawce, słucha muzy i ogląda tv, chyba na kiepskich czeka ![]() A zabawek mam trochę po Pauli, miękką kostkę taką: http://allegro.pl/duza-kostka-edukac...727142024.html, kluczyki Fp http://allegro.pl/mzk-uczace-kluczyk...665951373.html, telefon fp, odkurzacz, kosiarkę i jeszcze kilka innych. Ale też będę raz w miesiącu coś kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie bardzo dobry pomysł z tym kupowaniem 1 zabawki raz na miesiąc. Przyłączam się
![]() I jeszcze na watku polecamy - odradzamy polecano ten domek http://www.bajkowachatka.pl/product/...ELAND/?id=1032 Dziecko uczy sie rozróżniac dzwięki ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-23 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Ja to jednak mam super tesciowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
ja się tylko melduję, u nas na razie nadal problemy natury różnej, jest ciężko, ale staram się to poogarniać
![]() |
#945 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuje wam dziewczyny strasznie tych problemów brzuszkowych ![]() ![]() ![]() nas na szczescie kolki ominely, na razie, bo podobno do 3 miesiaca moga sie pojawic. ![]() a co do tematu zabawek. ja na razie nie bede inwestowac w szczeniaczka ucznaczka czy garnuszek na klocuszek bo nasze maluchy sa na to za małe, nie pobawia sie tym jeszcze. my oprocz karuzeli i maty mamy juz takie i Giulia pomału zaczyna sie nimi interesowac: http://allegro.pl/lamaze-szeleszczac...720392984.html http://allegro.pl/lamaze-opaski-na-r...707823598.html http://allegro.pl/zawieszka-lalka-em...714392593.html http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-z...714301413.html http://allegro.pl/pomaranczowy-ozzie...722132022.html http://allegro.pl/tiny-love-smarts-p...682485149.html http://allegro.pl/tiny-love-grzechot...728441113.html http://allegro.pl/wibrujaca-betty-mo...700089938.html szczegolnie lubi czarnego skunksa i ozziego ![]() Kalpana ogromne gratulacje ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-10-23 o 19:40 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie troszkę czasu dla siebie,niunia śpi i ja chyba za chwilkę padnę.
Spokojnej nocy. ![]()
#947 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A takie jednorazowe napady chyba po prostu się zdarzają.... My mamy za sobą jakieś trzy ataki... Wieczorkiem kiedy spać by już należało Maja zaczynała arie niesłychane... I tak jak wczoraj była to wina bolącego brzuszka, tak wcześniej przyczyny brak. Dobrej i w miarę przespanej nocki życzę kobietki!!!
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja sie tylko melduję. Cały dzien na wariata. na powaznie zabralam sie za te zdjecia. Szukam po calym domu plyt, penow gdzie sie moga jakies znajdowac godne uwagi. Segreguje co dla kogo i ile. I chyba z torbami pojde ![]() No nic kolejne dni bede to okrajac. A Kubus anioleczek. grzeczniutki. nawet bylam w szoku jak sobie lezal na macie, potem w lezaczku - jakby wiedzial ze mamusia troche roboty ma. A jutro niestety na szczepienie ![]() A teraz czytam co u Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ten garncuszekTŻ chciał wziąć, ale zdecydowaliśmy się na pianinko. Za jakiś czas z pewnością garncuszek zakupimy ![]() Katee - Biedny Kubuś ![]() Ale ogólnie Wam nie pisałam ![]() ![]() ![]() Poszłam po skierowanie na morfologię, mocz i usg nerek. I kurde faja.. Szanowna pani doktor ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tymi zabawkami fisher price chodzi bardziej o to, że mnie, osobiście, nie stać aby kupować w miesiącu z dwie takie zabawki, bo są one drogie. Wole teraz kupić już po jednej, schować czy też puszczać same melodyjki. A na jedną grzechotkę czy jedną zawieszkę nie wydam od razu 100zł ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Ktoś ma jakieś wiadomości od Dearline?
#951 |
Zakorzenienie
|
Oj u nas znowu ciężkie zasypianie...
![]() Widzę, że ja w mniejszości jestem, z tych co wolą jednak mniej zabawek kupować dziecku ![]() ![]() Na razie ma misia, bujaczek i grzechotkę - pluszaka. A dziś przyszła mata... I tak uważam, że za dużo ma elemencików ![]() Ale to takie moje zboczenie po psychologii rozwojowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() ![]() My po wizycie u tej szpitalnej pani ginekolog. ![]() ![]() Jestem nadal pozamykana na cztery spusty. ![]() ![]() ![]() ![]()
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj tez malo romantyczny. Ale miał w domu tzw zimny chów i nikt nie nauczyl rozpieszczania zony. Mowilam wprost ze ma sie bez kwiatow w domu nie pokazywac ![]() Katee biedny Kubus. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zobaczcie co kupilam Jaisowi przy okazji kupna dla sie ie kurtki http://www.hm.com/pl/product/04825?article=04825-A nosz jak jeszcze trochę urośnie bedzie przystjniaczek a co ![]() maggie tos sie uirzadziła z tymi włosami ![]() ![]() ![]() co do usmiechów mój zaczął jak miał5/6 tygodni a teraz to juz jak gadam do niego to sie cieszy, no i wreszcie mata go zaczela interesowac ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Dearlie czyli nasze Dzidzki podobnej wielkości.
![]() Ja też bym mogla jutro wieczorem zacząć rodzić tak, żeby sie we czwartek rano urodził. A co pomarzyć można ![]() ![]() Asiulka ja tez wychodze z założenia, ze nie ma co dziecka bombardować duża ilościa zabawek. Mam nadzieje, że jakoś to mądrze opanuje. Ide spać bo coś mi niedobrze i jeździ mi po żolądku. Do jutra ![]()
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mówię wszystkim dobranoc. Jestem wykończona dzisiaj, bo cały dzień byłam chodzącym kłębkiem nerwów. Buźka ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam powiedzieć dzień dobry.
![]() Tak jak planowałam... od 4 już nie śpimy. ![]() ![]() Czuję, że to będzie dłuuugi dzień. Dopadły mnie wątpliwości czy dobrze robimy, że już jutro idziemy na oddział. Troszkę boję się tego wywoływania parodu, jeżeli do tego dojdzie, ale z drugiej strony staram się tłumaczyć samej sobie, że przynajmniej będziemy pod kontrolą w szpitalu i odejdą mi stresy typu "Mały coś się kiepsko rusza", które często się pojawiają w ostatnich dniach.
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.