Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 18:11   #4171
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, dowiedzialam sie przed chwila czegos strasznego odnosnie porodu znajoma z naszej miejscowosci rodzila w sobote. ma juz jednego synka, drugie dziecko poroniła i teraz rodziła to niby trzecie. i wiecie co!? położne tak długo zwlekały, kazały jej przeć choc ta siły nie miała, wszystko strasznie dłuuugo trwało i koniec konców urodziła sn ale rozewało jej macicę a dzieciątko ma niedotlenienie i jest roslinką

Nie znam szczegółów ale jak mozna było do tego dopuścić?!
I włąśnie tego najbardziej się boje, że mimo najszczerszych chęci to moge zwyczajnie nie dac rady, nie miec sił a one bedą czekac i czekac bo poród mui byc sn a cesarka to dla nich jest chyba za karę
aż mnie ciarki przeszły coś strasznego. Słów brakuje na niektórych patałachów

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:18   #4172
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

kurcze dziewczyny, dowiedzialam sie przed chwila czegos strasznego odnosnie porodu znajoma z naszej miejscowosci rodzila w sobote. ma juz jednego synka, drugie dziecko poroniła i teraz rodziła to niby trzecie. i wiecie co!? położne tak długo zwlekały, kazały jej przeć choc ta siły nie miała, wszystko strasznie dłuuugo trwało i koniec konców urodziła sn ale rozewało jej macicę a dzieciątko ma niedotlenienie i jest roslinką

Nie znam szczegółów ale jak mozna było do tego dopuścić?!
I włąśnie tego najbardziej się boje, że mimo najszczerszych chęci to moge zwyczajnie nie dac rady, nie miec sił a one bedą czekac i czekac bo poród mui byc sn a cesarka to dla nich jest chyba za karę
Szok....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:21   #4173
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc kochane. Pstryczku- straszne to co piszesz. Wlasnie dlatego boje sie naszej je...nej służby zdrowia,bo potrafią tylko krzywdę czlowiekowi wyrządzić a nie pomagac kiedy trzeba. Witam nowa mamusie,z nami napewno bedzie ci dobrze.

Moj maz wziął dzis nadgodziny i siedze jak ten cymbał w tych 4 ścianach! Maluchna- twoje teksty o kozach i innych zwierzątkach po prostu kładą mnie za kazdym razem na łopaty

Moj maly tak ściska mi żołądek ze coraz bardziej mi to doskwiera. Nie wygodnie mi sie siedzi...

Jak zwykle musze isc was nadrobić,plotkary jedne :d
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:24   #4174
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moj maz wziął dzis nadgodziny i siedze jak ten cymbał w tych 4 ścianach!
Witaj w klubie. Ja dziś nawet nosa nie wynurzyłam z domu

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-23, 18:46   #4175
bokeh
Zakorzenienie

pstryczku, to jest właśnie jedna z sytuacji których panicznie się boję... że przez to że ktoś na coś bedzie za długo czekał coś złego się stanie.
Ogólnie tak sobie uświadomiłąm że już do konca życia będę się bac o moje dziecko....

Szaja, przypomnij mi jaka była Twoja sytuacja? odeszły CI wody bez rozwarcia i skurczy? czy miałaś skurcze bez rozwarcia??? i jak szybko zdecydowali się na cesarke?
Stary 2012-10-23, 18:48   #4176
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ćwiczycie coś same w domu?
Zastanawiam się czy nie zacząć. Na youtubie znalazłam zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, tylko jak zejść z fotela? chyba już przyrosłam do niego
Kurczę, no właśnie nie ćwiczę chociaż tyle sobie obiecywałam Miałam gdzieś chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych ale odkąd otworzyliśmy firmę to nie mam na to kompletnie czasu żeby jeszcze gdzieś jeździć.
Chciałabym coś robić w domu, tylko no właśnie CO? Jakoś ciężko mi się zmobilizować
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:50   #4177
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryczek, cos okropnego.... dlatego tez sie boje porodu nie ze wzgledu na mnie, a ze wzgledu na Malenstwo..... mam nadzieje, ze szybko wszystko pojdzie i bedzie ok....

Dziewczyny, tak sie wnerwilam z ta paczka a wlasnie do mnie ojciec dzwonil i powiedzial, ze mi ja przywiezie szok, ostatni raz go widzialam w styczniu w sadzie a tu takie cos.
A z tym formularzem dostawy juz nie pierwszy raz takie akcje, kupuje z konta siostry zawsze i jej sie zdarzylo pare razy i mi, ze na zly adres wyslali.

Marsi, mialam tak silny kaprys na fioletowe dodatki do sypialni ze olalam to, ze nic nie pasuje do siebie a malowanie nie wchodzi w gre, za duzo roboty i babrania..... jakbym wiedziala, ze zostaniemy tutaj dluzej niz pol roku to bym sie zdecydowala i na malowanie i na szafe w przedpokoju, a to jest tylko przejsciowo wiec nie ma sensu.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 18:59   #4178
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kurczę, no właśnie nie ćwiczę chociaż tyle sobie obiecywałam Miałam gdzieś chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych ale odkąd otworzyliśmy firmę to nie mam na to kompletnie czasu żeby jeszcze gdzieś jeździć.
Chciałabym coś robić w domu, tylko no właśnie CO? Jakoś ciężko mi się zmobilizować
Ćwiczenia zawsze się znajdą, tylko z mobilizacją ciężko Samemu to zawsze trudniej niż w grupie

Mam ambitny plan, że po porodzie i połogu wrócę do ćwiczeń, które kiedyś robiłam - rower stacjonarny, stepper i ćwiczenia z obciążeniami. Tylko nie wiem czy znajdę na to czas, a przede wszystkim chęci

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-23, 19:01   #4179
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczenia zawsze się znajdą, tylko z mobilizacją ciężko Samemu to zawsze trudniej niż w grupie

Mam ambitny plan, że po porodzie i połogu wrócę do ćwiczeń, które kiedyś robiłam - rower stacjonarny, stepper i ćwiczenia z obciążeniami. Tylko nie wiem czy znajdę na to czas, a przede wszystkim chęci
Ja musze zacząć biegać po porodzie(wiadomo ze nie od razu tak od marca/kwietnia), daje sobie czas do czerwca/lipca na powrót do formy... ale planować to sobie mogę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-23, 19:10   #4180
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hosenko, takie coś???
http://allegro.pl/lampa-plafon-31-cm...711436319.html

myśleliśmy nad tą
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230766/
ale jakbyśmy wytarabanili tyle kasy a to by świeciło średnio to bym się wnerwiła okropnie

Wrzucam zdjęcia mojego śpiocha synusia, widzicie, jak na drugim zdjęciu sobie ziewa? chwilę później wsadził sobie całą piąstkę do buzi i ciumkał
Pięknie ziewa Maluch
Cytat:
dziewczyny, ale się wnerwiłam
zamówiłam paczkę na allegro z ciuszkami dla małego, wysłałam formularz dostawy a paczka i tak została wysłana na stary adres, tam gdzie mieszka mój ojciec z którym nie utrzymujemy kontaktów w ogóle już nieraz mi się zdarzyło, że wysyłali paczkę do mojej mamy, ale nigdy do ojca, najgorsze jest to, że ten......odebrał tą paczkę, no i co ja teraz mam zrobić?! Tak po prostu do niego zadzwonić że chcę swoją paczkę?! Nosz qrwa!!!!!!
Ja tez właśnie na allegro mam stary adres i niektóre patafiany mi tam paczki wysylają mimo że w formularzu piszę nowy adres, to się potem tłumaczą że to nie ich wina że tego formularza to nie wiadać że to jest w opcji płatności :[

Dziękuję za życzenia
mąż mi kupił...sokowirówkę w prezencie zebym robiła sobie i Blaneczce świeże soczki
Kurdę dziupla mnie boli...ostatnio to w ogóle od pasa w dół wszystko mi szwankuje
A jak piszecie o tych porodach i podkładach,krwi i w ogóle to jeszcze gorzej wszystko bolii. Ile to te baby się muszą nacierpieć

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja musze zacząć biegać po porodzie(wiadomo ze nie od razu tak od marca/kwietnia), daje sobie czas do czerwca/lipca na powrót do formy... ale planować to sobie mogę.
To ja sobie dałam czas do maja ciekawe co z tego wyjdzie, ale mamy wesele i dwie komunie w rodzinie i chciałabym znowu ważyć 55kg
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:15   #4181
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy nasze plany wcielimy w życie

Mi mąż robi soczki, bo mi się nie chce. Jeden sok robi z 5 marchewek, 2 jabłek i od soboty dodaje 1 buraka. Po takiej porcji czuję się tak napchana jakbym zjadła obiad

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:16   #4182
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pięknie ziewa Maluch

Ja tez właśnie na allegro mam stary adres i niektóre patafiany mi tam paczki wysylają mimo że w formularzu piszę nowy adres, to się potem tłumaczą że to nie ich wina że tego formularza to nie wiadać że to jest w opcji płatności :[

Dziękuję za życzenia
mąż mi kupił...sokowirówkę w prezencie zebym robiła sobie i Blaneczce świeże soczki
Kurdę dziupla mnie boli...ostatnio to w ogóle od pasa w dół wszystko mi szwankuje
A jak piszecie o tych porodach i podkładach,krwi i w ogóle to jeszcze gorzej wszystko bolii. Ile to te baby się muszą nacierpieć

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

To ja sobie dałam czas do maja ciekawe co z tego wyjdzie, ale mamy wesele i dwie komunie w rodzinie i chciałabym znowu ważyć 55kg
tez mam komunie w maju... ale zobaczym jak to wyjdzie w praktyce.
Ja mam zamiar powrócić do moich 45kg,
dzisiaj to mam doła ogólnie z tego powodu, czuje się taka gruba dzis... wszystko nogi i w ogole ręce takie wielkie....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-23, 19:22   #4183
ilkas
BAN stały

Ja też bym chciała szybko wrócić do formy. Ciekawe czy się uda. Przed ciążą ważyłam 49 kg i chciałabym znowu tyle samo Może już doświadczone mamusie nas sprowadzą na ziemię?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:24   #4184
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ćwiczycie coś same w domu?
Zastanawiam się czy nie zacząć. Na youtubie znalazłam zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, tylko jak zejść z fotela? chyba już przyrosłam do niego
O tak, tak, ja ćwiczę głównie ręce kiedy podnoszę łyżkę lub widelec z żarciem

Cytat:
dzisiaj to mam doła ogólnie z tego powodu, czuje się taka gruba dzis... wszystko nogi i w ogole ręce takie wielkie....
Ja też mam nadzieję tak do czerwca powrócić do 48kg, ale czy się uda

No więc dziękuję za kciuki. Odebrałam wyniki moje i TŻta i jesteśmy wolni od lamblii, nie mamy pasożytów co mnie niezmiernie cieszy. Z tegoż to oto powodu pojechaliśmy sobie na obiadokolacje do Sfinksa.

I jeszcze jedna fajna wiadomość. Umówiłam się z przemiłą panią położna na pierwszą wizytę w szkole rodzenia i jadę tam 6 listopada na 13.00. Pani powiedziała, że pierwszą godzinę ćwiczymy, następną rozmawiamy o sprawach ciążowo-porodowo-noworodkowych. Czekam mnie cykl spotkań, a także wizyta na porodówce i to całość za free. Na koniec dostanę certyfikat, który upoważnia mnie do bezpłatnego porodu rodzinnego. Ach, już nie mogę się doczekać.
Stary 2012-10-23, 19:29   #4185
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mi sie wydaje, ze moj brzuch w ogole nie rosnie, ale jak patrze na zdjecia chocby ze slubu z kweitnia... to jaka ja tam chuda bylam!!!

No i tez chce wrocic do biegania..... co do wagi to przed ciaza 65, chcialabym zejsc jak najszybciej do tej wagi, kolejny krok to 55, a nastepny 48kg...... bedzie mega ciezko, tym bardziej ze maz mnie poznal jak wazylam 53kg i ciagle mi powtarza, ze bylam duzo za chuda, no ale ja sie uparlam no i przede wszystkim chce zaliczyc maraton a przy tym kluska byc nie moge, bo wiem jak moje stawy reaguja heh.

Generalnie umowilam sie juz z M.ze on wraca z pracy je obiad, pakujemy Piotrusia do wozka a ja w dres i adidasy i bede smigac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:31   #4186
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała szybko wrócić do formy. Ciekawe czy się uda. Przed ciążą ważyłam 49 kg i chciałabym znowu tyle samo Może już doświadczone mamusie nas sprowadzą na ziemię?
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

No więc dziękuję za kciuki. Odebrałam wyniki moje i TŻta i jesteśmy wolni od lamblii, nie mamy pasożytów co mnie niezmiernie cieszy. Z tegoż to oto powodu pojechaliśmy sobie na obiadokolacje do Sfinksa.

I jeszcze jedna fajna wiadomość. Umówiłam się z przemiłą panią położna na pierwszą wizytę w szkole rodzenia i jadę tam 6 listopada na 13.00. Pani powiedziała, że pierwszą godzinę ćwiczymy, następną rozmawiamy o sprawach ciążowo-porodowo-noworodkowych. Czekam mnie cykl spotkań, a także wizyta na porodówce i to całość za free. Na koniec dostanę certyfikat, który upoważnia mnie do bezpłatnego porodu rodzinnego. Ach, już nie mogę się doczekać.
Kurczę, ale z Was szczuplutkie laseczki. Tyle to ja ważyłam w podstawówce A wysoka wcale nie jestem (164).

Super, że nie macie tego pasożyta

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-23, 19:36   #4187
charlizz
Zadomowienie

ooo złociutkie, padam!
Wróciłam jakieś 2h temu, poodkurzałam, zjadłam, nadrobiłam, wykąpałam sie, umyłam podłogi.
Ległam teraz pod ciepłą kołderką przy otwartym oknie i nie mam siły ruszyć się, a zjadłabym jakiegoś owoca
Z TŻem u mnie nadal nieciekawie, paranoja.

Chcę już maluszka przy sobie, potem chcę wrócić do biegania tak jak Wy
I chcę być taką łądną młodą mamą, kochającą oczywiście :P

Do tej pory nie balam się porodu, wychodziłam z założenia, że od wieków kobiety przez to przechodzą, więc czemu miałabym nie dać rady. Ale kurde... nastraszyłście mnie, a co jeśli nie daj Boże, z dzieciaczkiem coś będzie nie tak
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:38   #4188
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maluchna dobrze, ze psiak was nie zarazil

A tak w ogole to ile po porodzie mozna zaczac cwiczyc? Kurcze, tyle kobiet sportowcow tak szybko wraca na stadiony na hale po porodach, kwestia 2-3tygodnii z powrotem na pelnych obrotach na treningach, jak one to robia?

Pamietam jak swego czasu Paula Radcliffe biegala do 6miesiaca w maratonach, miala zaplanowany na 8miesiac ciazy jeszcze jeden ale wtedy juz jej nie pozwolili

Stary 2012-10-23, 19:45   #4189
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[QUOTE=bokeh;37216749

Szaja, przypomnij mi jaka była Twoja sytuacja? odeszły CI wody bez rozwarcia i skurczy? czy miałaś skurcze bez rozwarcia??? i jak szybko zdecydowali się na cesarke?[/QUOTE]

W niedzielę o 7:30 przewracam się na boczek drugi a tu chlup no to wołam P., że ma mi ręcnzik dać bo rodzę wstałam, lecę do łazienki, i znów chlup, chlup. Skurczy zero, ale jak najpierw wody idą to nie czekacie na skurcze. ALe luz, czuję, że skurczy nie czuję a to był dzień I Komunii siostrzenicy P. to jeszcze do teściów podjechaliśmy, daliśmy prezent, P. pojechał kwiatki odebrać i tort a ja czekałam tam i ze szwagierką gadałam o jej porodzie :d Do szpitala dojechaliśmy całkowicie na luzie koło 11, ja w drodze szanty śpiewałam

Tam mnie zbadali, skurczy brak, rozwarcie oszałamiające na 2 palce. Lekarz na dyżurze nie chciał mi wierzyć, że wody i mówi, że pewnie takie upławy. Jak na debila spojrzałam i tłumaczę: doktorze, ale upławy to raczej nie w ilości chlupiącej kilku szklanek wody i raczej nie z czopem? Dopiero jak mi test paskowy zrobił (paseczki Ph, przykłada się i jak dany kolor wychodzi to wody) to uwierzył. Zrobili mi lewatywę, dali jakieś czopki na akcję, wreszcie oxy dali - dupa, nic. Dopiero w nocy zaczęłam coś niemiłego czuć, ale nie wiedziałam że to skurcze = bo zwyczajnie bolało jak na okres i to przy przewracaniu się P. na noc do domu, wrócił rano, ja poszłam do położnych i pytam, czy takie coś jak czuję to skurcze czy co? no skurcze, ale rozwarcie dalej kijowe, dostałam koło południa drugą oxy (w międzyczasie grałam w Milionerów z mężem, skakałam na piłce na sali przedporodowej, plotkowałam przez tel., graliśmy w tysiąca i jadłam obiad ) i skurcze jakieś się zaczęły, chyba o 13:30 na salę porodową poszliśmy z rozwarciem chyba 4,5cm. I w sumie dopiero poród uważam za poród tam na sali porodowej, bo wcześniej naprawdę zwyczajnie wszystko robiłam i jak piszę - te skurcze co to niby miałam to takie wypierdki mamuta.

Potem 3 oxy dostałam bo dalej skurcze do niczego i rozwarcie też (a, w międzyczasie antybioty bo wody w większości odeszły i przed zakażeniem malutkiej dali), mogłam robić wszystko: chodziłam (tyle, że pierońsko niewygodnie z kroplówką), byłam w wannie, skakałam na piłce, siedziałam na krześle porodowym i nawet w toalecie w towarzystwie męża i praktykantki, przy czym głupawki dostałam jak sobie uswiadomiłam absurdalnośc sytuacji :d No ale w końcu rozwarcie do pełnego doszło a tu zonk, skurcze za słabe, a to już poniedziałek był i mój lekarz dyżur miał i w sumie koło 20 przyszedł powiedzieć, że jak tak dalej to tniemy, bo bez sensu, po 3 oxy skurcze już lepsze nie będą a Agatka nie schodziła w dół wcale. No i ok. 21 mnie wzięli na salę, przygotowali, a o 21:45 młoda się urodziła.

Czyli traktując porodówkę jako poród to w sumie ok 7-8h była cc, wg mnie nie za długo, bo jednak do pełnego rozwarcia poród szedł, potem trzeba sprawdzić czy się da coś jeszcze.

Ogólnie, mimo, że bolało, miałam sporo śmiesznych momentów typu właśnie siedzenie na kibelku (taki malutki, czyściutki, sterylny wręcz kibelek przy porodówce) czy jak mnie rwa kulszowa i skurcz razem trzymały a ja wisiałam na krawędzi łóżka, z tyłu 2 osoby mnie pchały a z przodu ciągnęły -- brzmi strasznie, ale też głupawki dostałam

A, jeszcze ważne - jak traficie na praktykantki to zgadzajcie się, one naprawdę są wielce przydatne pomijam, że GDZIEŚ muszą się uczyć, prawda?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:46   #4190
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kiedy zaczynacie pakować torbę do szpitala????
Ja tak sobie zaplanowałam, że w 35. tygodniu sobie spakuję. Czyli jeszcze kawałeczek czasu mi został do tego momentu.

Cytat:
Ja też chcę jak najszybciej wrócić do formy, bo w lipcu mamy ślub, to planuję ważyć 55-57kg na ślubie...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:47   #4191
elllmi
Zakorzenienie

właśnie się dowiedziałam, że znajoma, która też ma termin na styczeń, dostała skierowanie do szpitala na badania - głównie chodzi o serce, bo ona problemy ma; no i okazało się, że malutka ma za słabe tętno i lekarz jej powiedział, że jak na wagę dziecka (1,2kg), to ma za mały brzuch na razie jeszcze jakieś badania jej maja robić i dopiero wtedy będzie wiadomo wszystko; ale jak to można mieć za mały brzuch?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:47   #4192
eff8
Zakorzenienie

Witam

nie mialam dzis czasu na komputer i tyle nadrobic musialam

Lenova - wszystkiego Najlepszego
Karusia witaj

co do kg po porodzie to dosc szybko mi wszystko zeszlo, tyle ze przed ciaza mialam 52 kg przytylam 13 kg i pozniej juz caly czas mialam 53 kg i zejsc nie chcialo ale i tak bylam zadowolona
teraz bardziej sie boje o tą wagę :/ kurde juz nawet pilnuje to co jem a kg dalej leca no coz widocznie tak juz musi byc .

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:49   #4193
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
To zdjecie na dole jest mega!!!
Ziewa? moim zdaniem on się chichra

To i ja cos wrzucę - pokoik dla maleństwa, przed i po oraz łóżeczko, wstawilam tez do lubu bebzolek w 30 tyg
Super właśnie fajnie jak nic nie ma-schludniej, mniej łapaczy kurzu
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja mam taki kolor w salonie (albo ciut bledszy) i wiem, że to jakaś łąka była ale firmy nie pamiętam

ja robiłam, ale już dawno i nie pamiętam za bardzo; na pewno nie dłużej niż tydzień
Alpejska łąka Teść ma w pokoju
Cytat:
ogarnęłam i wrzucam
ciężko zrobić, bo pokój jest długi i wąski, ale mniej więcej tak to wygląda

zaraz obok regału będzie stało łóżeczko, a ten biały regalik (z Biedrony, tylko skitrasiłam koszyczki do regału ) będzie stał jako stoliczek nocny obok fotela, no i męża muszę poprosić, żeby zrobił półeczki, ewentualnie pomaluję go na ciemniejszy kolor też. Makarony zamienię na niebieskie zasłony i na ścianach niebieskie ramki z obrazkami najgorszy jest ten obrzydliwy kolor ścian, jest taki zimny miętowy, no ale nic na to nie poradzę, i tak maks pół roku jeszcze tu zostaniemy
O rany rzeczywiście zimny kolor... U mnie by nie przeszedł bo i bez tego zimno:P ale za to masz przepiękny widok z okna
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Ok, jak jesteś "czysta" to możesz dalej z nami pisać

A ja wcale nie myślę o powrocie do formy. Tzn nie planuję nic szczególnego. Myślę, że dziecko, karmienie i te silne emocje same zrobią swoje

A co do tych przerażających przypadków w trakcie porodów to ja wolę za dużo nie słuchać, nie wiedzieć. Każdy poród jest inny i nie chcę się nastawiać, że u mnie akurat będzie tak i tak i mieć później pretensje do ekipy z porodówki.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:53   #4194
Delicjanka
Zakorzenienie

co do kg po porodzie to dosc szybko mi wszystko zeszlo, tyle ze przed ciaza mialam 52 kg przytylam 13 kg i pozniej juz caly czas mialam 53 kg i zejsc nie chcialo ale i tak bylam zadowolona
teraz bardziej sie boje o tą wagę :/ kurde juz nawet pilnuje to co jem a kg dalej leca no coz widocznie tak juz musi byc .[/QUOTE]

u mnie tez leca, uważam na to co jem.. slodyczy nie wcinam itd... ale cóż ja, nic na to nie poradze. Czuje ze dojde do 30
kurna juz tyle godzin robie prace na jutro a jestem w czarnej d. pie tak mi sie nie chce

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-23, 19:54   #4195
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kiedy zaczynacie pakować torbę do szpitala????

no i kiedy nałożyć szlaban na wino czy piwo do kolacji TZ, że jak coś to ma być zwarty i gotowy
Myślę, że na początku stycznia.

W zasadzie to jak się zacznie 9 miesiąc to już w każdej chwili może dziecko chcieć wyjść. Choć myślę, że bardziej miarodajne jest obserwować siebie - kilka dni przed porodem twarz staje się lekko opuchnięta, wargi (te ustne ) nabrzmiałe - nie ma co biedak miesiąc się męczyć bez piwa

Ja chyba będę wolała, żeby odwiózł nas mój tata - będzie w mniejszych nerwach niż TŻ, a i ja będę spokojniejsza, bo TŻ będzie mógł się mną zająć, pouspakajać. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Cytat:
Mi mąż robi soczki, bo mi się nie chce. Jeden sok robi z 5 marchewek, 2 jabłek i od soboty dodaje 1 buraka. Po takiej porcji czuję się tak napchana jakbym zjadła obiad
Mi TŻ robi od razu na kilka dni - sporo marchewek wchodzi, zwłaszcza, że mamy takie malutkie prosto z działki moich rodziców albo TŻ. Też dodaje jabłka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:54   #4196
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

A ja wcale nie myślę o powrocie do formy. Tzn nie planuję nic szczególnego. Myślę, że dziecko, karmienie i te silne emocje same zrobią swoje

A co do tych przerażających przypadków w trakcie porodów to ja wolę za dużo nie słuchać, nie wiedzieć. Każdy poród jest inny i nie chcę się nastawiać, że u mnie akurat będzie tak i tak i mieć później pretensje do ekipy z porodówki.
Ja tez nie, bo zaraz sobie nabijam glowe, no ale niestety mam takie dni czasem ze ojoj...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-23, 19:55   #4197
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez leca, uważam na to co jem.. slodyczy nie wcinam itd... ale cóż ja, nic na to nie poradze. Czuje ze dojde do 30
kurna juz tyle godzin robie prace na jutro a jestem w czarnej d. pie tak mi sie nie chce
ja marze o 15 kg a jeszcze waga mi sie zepsula takze nie bede mogla tego kontrolowac, maz sie smieje ze moze i lepiej

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-10-23 o 19:56
Stary 2012-10-23, 19:57   #4198
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi TŻ robi od razu na kilka dni - sporo marchewek wchodzi, zwłaszcza, że mamy takie malutkie prosto z działki moich rodziców albo TŻ. Też dodaje jabłka.
Jak ten sok przechowujesz? Mi się jakoś tak wydaje, że takie soki są jednodniowe i że szybko się psują

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-23, 19:58   #4199
eff8
Zakorzenienie

jak zaczelam rodzic to maz mial takiego stresa ze nie byl w stanie mnie wiesc do szpitala nawet bez piwa wiec odwiozla nas tesciowa takze ja tez zadnego alkoholu bronic mu nie bede..

a pakowac sie bede chyba zaraz na poczatku stycznia, w pierwszej ciazy tez miesiac wczesniej torbe spakowalam..

Stary 2012-10-23, 20:05   #4200
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam, że znajoma, która też ma termin na styczeń, dostała skierowanie do szpitala na badania - głównie chodzi o serce, bo ona problemy ma; no i okazało się, że malutka ma za słabe tętno i lekarz jej powiedział, że jak na wagę dziecka (1,2kg), to ma za mały brzuch na razie jeszcze jakieś badania jej maja robić i dopiero wtedy będzie wiadomo wszystko; ale jak to można mieć za mały brzuch?
Można mieć małowodzie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości