Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 15:34   #4141
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

ogarnęłam i wrzucam
ciężko zrobić, bo pokój jest długi i wąski, ale mniej więcej tak to wygląda

zaraz obok regału będzie stało łóżeczko, a ten biały regalik (z Biedrony, tylko skitrasiłam koszyczki do regału ) będzie stał jako stoliczek nocny obok fotela, no i męża muszę poprosić, żeby zrobił półeczki, ewentualnie pomaluję go na ciemniejszy kolor też. Makarony zamienię na niebieskie zasłony i na ścianach niebieskie ramki z obrazkami najgorszy jest ten obrzydliwy kolor ścian, jest taki zimny miętowy, no ale nic na to nie poradzę, i tak maks pół roku jeszcze tu zostaniemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10354.jpg (89,3 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10355.jpg (73,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10356.jpg (48,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10357.jpg (49,5 KB, 69 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:38   #4142
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryczku, ja te badania robiłam na samym początku ciąży i najdłużej na grupę krwi się czekało i hiv, bo k. tygodnia, reszta bardzo szybko

Stary 2012-10-23, 15:44   #4143
pstryczek84
Zakorzenienie

Fajnie wyglada ten pokoik a jeszcze jak dojdzie łóżeczko z całym oporządzeniem to juz w ogole cud miod i malina
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pstryczku, ja te badania robiłam na samym początku ciąży i najdłużej na grupę krwi się czekało i hiv, bo k. tygodnia, reszta bardzo szybko
dzieki, akurat na hiv mi najmniej zalezy bo to moge ale nie musze zrobic a reszte juz tak. a wizyta juz w poniedzialek, czyli jest szansa ze zdążę

a co z tym HBSem? orientuje sie któraś?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-23 o 15:46
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:51   #4144
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ogarnęłam i wrzucam

zaraz obok regału będzie stało łóżeczko, a ten biały regalik (z Biedrony, tylko skitrasiłam koszyczki do regału ) będzie stał jako stoliczek nocny obok fotela, no i męża muszę poprosić, żeby zrobił półeczki, ewentualnie pomaluję go na ciemniejszy kolor też. Makarony zamienię na niebieskie zasłony i na ścianach niebieskie ramki z obrazkami najgorszy jest ten obrzydliwy kolor ścian, jest taki zimny miętowy, no ale nic na to nie poradzę, i tak maks pół roku jeszcze tu zostaniemy
na twoim miejscu przemalowałabym te ściany, bo wg mnie nie pasują do niczego chyba że tak jak piszesz planujesz jakieś niebieskie dodatki; ale ja wolałabym przemalować na jakiś cieplejszy kolor

a komoda świetna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:52   #4145
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dobrze, ze przypominasz, ze trzeba od razu zglaszac.

Swoja droga myslalam, ze reakcja bedzie bardziej hmm powazna. Wiem, ze wysypka jest meczaca, ale spodziewalam sie jakichs zanikow tchu, kolatania serca czy cos w tym stylu

Nawijko, ale MOŻE jak najbardziej być poważnie. Miałam fuksa, bo równie dobrze, skoro okazało się, że uczulenie = mogłam zacząć puchnąć lub się dusić.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Nie wie ktoś, co jest potrzebne do porodu dla mamy i dziecka u Bonifratrów?
Koło 6 listopada będę wiedziała jak koleżanka urodzi.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Tylko tak sobie pomyślałam, ze ok wszystko pięknie ładnie, będę miała przygotowane tylko rzeczy dla siebie, a tu się okaże, że wyląduję w naszym szpitalu, "pod nosem" a wymagania mogą mieć inne
E tam, te wymagania z reguły podobne są.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

no Szaja z ust mi to wyjęłaś
uważam,że im tańsze tym lepsze, bo to nie ma żadnej różnicy przy tej częstotliwości wymiany
to nie okres,że chodzimy przez jakiś czas z podpaską
Do tego słowa też bym się doczepiła

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

edit. i cholera jak na złość jeszcze pralka mi się popsuła! mąż na prezentacji z pracy, nie odbiera telefonu, a mi pranie zalega w wodzie, przecież zaraz to mi się zaśmierdnie!
Olej :d wypierzesz raz jeszcze i już, to nie będzie capiło.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

mi koleżanka z pracy powiedziałą, że dopóki dzidziak nie zacznie małego obgryzać, to można

[QUOTE=pstryczek84;3721261 4
Dziewczyny, robiłyście badania na HBS, HCV i HIV? jak długo się czeka na wynik?[/QUOTE]

antygen HBS a HBSaG to jedno i to samo

Robiłam, normalnie z dnia na dzień miałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:57   #4146
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

za 90 złwygląda jak nówka
Ależ moja droga, to jest nówka. Było nawet fabrycznie zapakowane z ceną ze sklepu - 250zł. Kupiłam je od kolesia, który miał sklep z mebelkami dla dzieci i mu jedno łóżeczko zostało po likwidacji działalności, dlatego tak tanio sprzedawał. Dodał do tego gratis materacyk, również nowy, zapakowany w folię, z ceną - 45zł.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:57   #4147
ilkas
BAN stały

Cytat:

ja rodziłam w wielu pozycjach i nic
dopiero lekarz kazał mnie na fotel przyprowadzić i niestety- położył się na na mój brzuch i w ten sposób moj mały wydostał się na świat
yyyy, jak to lekarz położył się na twój brzuch? to nie bolało? nie zrobiło krzywdy Wam? ajuto, ja nie chcę rodzić

Pstryczku śliczny kolor na ścianach! My też mamy zielony ale taki bardziej przygaszony, pastelowy.

Ale mi tu któraś ochotę na żurek zrobiła
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 15:59   #4148
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37213484]

antygen HBS a HBSaG to jedno i to samo

Robiłam, normalnie z dnia na dzień miałam.[/QUOTE]

oj, jakby było to samo to by chyba nie było osobnego zapisu na skierowaniu... szukałam w necie ale jakies to zagmatwane to wszystko
cos mi sie zdaje że zrobie i to drugie, anty, juz prywatnie. wole tak niz latac 100 razy tak jak przy tej awidności

Stary 2012-10-23, 16:01   #4149
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi szczerze mi się nie chce nienawidzę tego koloru, nie wiem, jak właściciel mógł się zdecydować na coś takiego, tym bardziej, że reszta mieszkania ma śliczne delikatne kolory, no ale na samym początku jak się wprowadzaliśmy to od razu było mówione, że nic nie ruszamy. Tym bardziej, że naprawdę długo tu już nie pobędziemy, jakoś przeżyję

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

rany ale bym zjadła czipsy!!!!!
chyba przelecę się do biedrony

Stary 2012-10-23, 16:01   #4150
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
ogarnęłam i wrzucam

Bardzo ładny ten pokoik a kolorem ściany się nie przejmuj jak tam masz być tylko pół roku.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fajnie wyglada ten pokoik a jeszcze jak dojdzie łóżeczko z całym oporządzeniem to juz w ogole cud miod i malina

dzieki, akurat na hiv mi najmniej zalezy bo to moge ale nie musze zrobic a reszte juz tak. a wizyta juz w poniedzialek, czyli jest szansa ze zdążę

a co z tym HBSem? orientuje sie któraś?
Pstryczku jakaś ty chudzinka brzusio wygląda cudownie
Jeśli chodzi o wyniki HBs to ja miałam za dwa dni to wszystko zależy od laboratorium gdzie są przewożone próbki i jaka jest ich ilość i czy się wyrobią na czas. W każdej przychodni może być inaczej a tym bardziej w różnych miastach.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:04   #4151
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
A jeśli mogę zapytać, to jak ta dietka ma wyglądać? Powiedziała Ci coś? bo myślałam, że w ciąży nie można żadnych diet a ja też tak lecę z wagą, że aż się boję co to będzie! i zawsze, ale to zawsze kiedy idę do gina to po 1 boję się o zdrowie malutkiej, a po 2 o tą wagę właśnie... może też bym zaczęła taką dietkę jak ty skoro położna Ci o niej powiedziała
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dieta to nie tylko odchudzanie, ale przede wszystkim zdrowe odzywianie, więc podejrzewam że chodzi o ograniczenie słodyczy, niepodjadanie, małe ale częste posiłki, wiadomo, że odzywiamy się z myslą o maluchu i tak, tylko tu pewnie chodzi o poskromienie zachcianek, które działają na niekorzyść jeśli chodzi o wagę
No właśnie, ta moja dietka to tak jak pisze charlizz, ogólnie mniej jeść, ograniczyć max. słodycze, soki, zapychać się wodą - położna radziła 1 szklankę co godzinę, ale ja tyle nie dam rady, mój plan to jedna butelka 1,5 l dziennie. Do tego w każdy piątek: na śniadanie biały serek, na obiad ryba, poza tym przez cały dzień mam jeść produkty mleczne - jogurt, kefir, maślankę. Spróbuję wytrzymać, na szczęście mąż się przyłączy do tej dietki, więc będzie mi raźniej . Za 2 tyg.wizyta u gina, więc jak zważę się u niego to będę mogła ocenić rezultaty.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
A ja pewnie nie pisalam, ale plci nadal nie znamy wstydliwa nasza dzidzia
Nasza dzidzia też nie chciała się ujawnić, czekam na kolejne usg tylko nie wiem czy na następnej wizycie mi zrobi, czy dopiero za 5 tyg.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanie do mamusiek - czy kobieta jest w staniebez uprzedniego USG stwierdzić,że dziecię jest już ustawione główką w dół? Są jakieś różnice w ruchach? ;>
Ja czuję różnicę w ruchach. Dzidzia była ułożona poprzecznie miednicowo - czułam ruchy w połowie brzucha po jednej stronie, teraz najprawdopodobniej przekręciła się główką do góry - ruchy czuję na dole, jak kopie mnie po pęcherzu.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się przywitać i uciekam. Dziś mam imieninki i mąz mi coś szykuje
Witam nową mamusię i życzę miłych chwil w naszym gronie
Wszystkiego naj
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 16:04   #4152
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Termin z miesiączki 01 styczeń a z usg 11 styczeń. Było też o znieczuleniach, o wskazaniach do cc i z ciekawszych rzeczy mówił jeszcze żeby uważać po urodzeniu dziecka i stosować antykoncepcję bo zna bardzo dużo przypadków że kobieta rodziła dwoje dzieci w jednym roku bo organizm jest wtedy nieprzewidywalny. No i obalił mit że jak się karmi piersią to nie można zajść w ciążę...no ale to pewnie już wiecie
Moja bratowa chociaz nie karmiła nie zabezpieczała się i równo rok po pierwszym porodzie będzie miała drugi więc jest to jak najbardziej możłiwe
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja tez po prawej czesto taką kulke jakby mi się dupeczką wypinała
Ja mam taką kulkę po prawej ale wiem że to główka, i nawet z tej strony mam większy brzuch
Cytat:
Własnie.....leż i męcz się kobieto
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się przywitać i uciekam. Dziś mam imieninki i mąz mi coś szykuje
Witam nową mamusię i życzę miłych chwil w naszym gronie
Sto lat
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ifwka jak tam zdrowie? Lepiej się już czujesz?
Generalnie lepiej sie nie czuję, zostały mi jeszcze dwie tabletki antybiotyku, ale katar przeszedł i nos prawie odetkany, ale cos mnie gardło i kaszel zaczynają męczyć więc sama nie wiem. Ten tydzień jeszcze mam zwolnienie a potem zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mój też nie chce się bzykać, bo boi się, że Olę po główce będzie pukał. Ot to ojcowska miłość. Ale że mi w pipce niedługo ptaszniki się zalęgną to o tym nie pomyślał.
Mój mąż takich obaw nie ma, jakby był czas to nawet trzy razy dziennie by chciał
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do tej listwy - nie polecam. To prawdopodobnie LEDy - popłyniecie na rachunkach za prąd. Jako oświetlenie wspomagające - ok, ale jako główne Mój kuzyn w salonie miał 2 takie listwy to przeklinał strasznie. Do tego nagrzewają pomieszczenie.
No nie wiem, ja wszędzie gdzie możliwe mam założone ledy i wcale nie nagrzewają się, co widac zwłaszcza w takich oprawach montowanych w suficie (mam takie np w łazience-zwykłe halogeny aż potrafiły wygiąć tą oprawę) i mają bardzo mały pobór energii. Mój Tż ma to wszystko przetestowane i sprawdzone.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:07   #4153
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Ja z jelenia zamierzam dla siebie do szpitala kupić.

To masz podobnie jak ja. Ja też nigdy nie przekroczyłam wagi 50 kg, dlatego teraz mając 54 na wskaźniku czuję, że jest mnie dużo więcej,

ja też z jelenia, Szaja radzila do Rossmanna sie przejsc

a co do wagi- dziś na wizycie 61,8

Ogólnie po wizycie jest ok Wymacał mnie na 10 strone, dzięki temu wiem, że moja krótka szyjka niestety nie chce sie wydłużyc ale na szczęście nic sie z nią nie dzieje, nie skraca się, nie ma nacisku na nią, więc jest w porządku. Dostałam skierowanie na mocz i morfologie- mam się pojawic za 2 do 3 tygodni
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:09   #4154
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ależ moja droga, to jest nówka. Było nawet fabrycznie zapakowane z ceną ze sklepu - 250zł. Kupiłam je od kolesia, który miał sklep z mebelkami dla dzieci i mu jedno łóżeczko zostało po likwidacji działalności, dlatego tak tanio sprzedawał. Dodał do tego gratis materacyk, również nowy, zapakowany w folię, z ceną - 45zł.
jednym słowem farciara

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:09   #4155
sylwietta1988
Zakorzenienie

[QUOTE=Ifwka;37213673]
Mój mąż takich obaw nie ma, jakby był czas to nawet trzy razy dziennie by chciał
/QUOTE]

chyba mu się oddam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 16:13   #4156
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ładne to łóżeczko (sama mam z tej firmy, więc chwalę ), no i trafiłaś na super okazję

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
yyyy, jak to lekarz położył się na twój brzuch? to nie bolało? nie zrobiło krzywdy Wam?
Mojej mamie też się kładli na brzuch jak nie mogła urodzić siostry, ale to było 40 lat temu i myślałam, że już tego nie praktykują
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:15   #4157
Lubcia
Zadomowienie

[QUOTE=sylwietta1988;37213 751]
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
/QUOTE]

chyba mu się oddam
to jest już nas dwie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:23   #4158
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja z jelenia zamierzam dla siebie do szpitala kupić.
Ja zakupiłam wkłady poporodowe firmy Hartmann rozmiar midi. Podkłady na łóżko do szpitala takie 90/60 też z tej firmy, bo u nas w szitalu wymagają, żeby mieć swoje.
Ja jelenia też kupię ale dla dzidzi to jeszcze nie wiem co
A planujecie jakoś łóżko zabezpieczyć jakby akcja zaczęła się "na spaniu" żeby materaca nie zalać???
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurcze, nie wiem tzn nie pamietam firmy a juz nazwy koloru to zupełnie, teraz powymyslali takie cudaczne te nazwy ze szok. w każdym razie kupiona o OBI.

Dziewczyny, robiłyście badania na HBS, HCV i HIV? jak długo się czeka na wynik?
Śliczny kolorek i super to wszystko wygląda.
Ja robiłam te badania od razu na początku i wyniki były zaraz na drugi dzień.
[QUOTE=sylwietta1988;37213 751]
Cytat:
/QUOTE]

chyba mu się oddam
Jak tak dalej pójdzie to chętnie się podzielę bo już nie mam tyle siły żeby temu podołać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 16:41   #4159
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37213484]

Do tego słowa też bym się doczepiła

[/QUOTE]

nie wiem czy śmiać się czy płakać
Stary 2012-10-23, 16:43   #4160
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny, ale się wnerwiłam
zamówiłam paczkę na allegro z ciuszkami dla małego, wysłałam formularz dostawy a paczka i tak została wysłana na stary adres, tam gdzie mieszka mój ojciec z którym nie utrzymujemy kontaktów w ogóle już nieraz mi się zdarzyło, że wysyłali paczkę do mojej mamy, ale nigdy do ojca, najgorsze jest to, że ten......odebrał tą paczkę, no i co ja teraz mam zrobić?! Tak po prostu do niego zadzwonić że chcę swoją paczkę?! Nosz qrwa!!!!!!

Stary 2012-10-23, 16:54   #4161
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam paczkę na allegro z ciuszkami dla małego, wysłałam formularz dostawy a paczka i tak została wysłana na stary adres, tam gdzie mieszka mój ojciec z którym nie utrzymujemy kontaktów w ogóle już nieraz mi się zdarzyło, że wysyłali paczkę do mojej mamy, ale nigdy do ojca, najgorsze jest to, że ten......odebrał tą paczkę, no i co ja teraz mam zrobić?! Tak po prostu do niego zadzwonić że chcę swoją paczkę?! Nosz qrwa!!!!!!
ciężka sprawa.... a Twój mąż nie może jakoś tego załątwić żebyś Ty nie musiała? no i zmień adres na allegro bo chyba się da?
Stary 2012-10-23, 17:02   #4162
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ale beznadziejna sytuacja..... ;/ ;/ ;/

tak w ogóle otwierają koło mnie BIEDRONKE! ale bede miec blisko, 2 minutki i jestem teraz jak coś bedzie dla dzidzi na pewno zdążę to kupić haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-23 o 17:08
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:09   #4163
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie lepiej sie nie czuję, zostały mi jeszcze dwie tabletki antybiotyku, ale katar przeszedł i nos prawie odetkany, ale cos mnie gardło i kaszel zaczynają męczyć więc sama nie wiem. Ten tydzień jeszcze mam zwolnienie a potem zobaczymy.
Lekarka mi kiedyś mówiła, że kaszel po zakończeniu choroby może być dobrym objawem bo to znaczy, że śluzówka się oczyszcza i zapełnia nowym nabłonkiem i to on drażni drogi oddechowe przez co się kaszle. To odpoczywaj i zdrowiej

A tak w ogóle to odebrałam wyniki z krwi i jestem cholernie dobita. Nie dość, że biorę te cholerne, drogie żelazo w dwóch porcjach dziennie i zmieniłam dietę na taką żelazową, to w ciągu 4 tygodni mi tak hemoglobina spadła, że już nawet w tych normach dla ciężarnych się nie mieszczę. Chyba jutro pójdę jeszcze raz zrobić badania do innego laboratorium bo, aż mi się nie chce wierzyć w taki duży spadek :/

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2012-10-23 o 17:12
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 17:23   #4164
hope01
Zakorzenienie

[QUOTE=Lubcia;37213869]
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to jest już nas dwie
trzy

Cytat:
ciężka sprawa.... a Twój mąż nie może jakoś tego załątwić żebyś Ty nie musiała? no i zmień adres na allegro bo chyba się da?
da się, tylko skoro wpisała w formularzu INNY ADRES w opcji to czemu jej na stary przysłali

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:23   #4165
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
yyyy, jak to lekarz położył się na twój brzuch? to nie bolało? nie zrobiło krzywdy Wam? ajuto, ja nie chcę rodzić
no normalnie, bo ja już zaczęłam przytomność tracić z wysiłku tylke to godzin trwało,
pamiętam,że lekarz to był wielki chłop, normalnie położył się, przycisnął łokciem i nagle wyszło ze mnie takie małe "COŚ" ciepłe i przyjemne

słyszałam,że tego się już nie praktykuje, że przez to można było się urazów nabawić ale jak widać u mnie trzeba było

Cytat:
Elllmi szczerze mi się nie chce nienawidzę tego koloru,
uważam,że kolor nie jest zły
jedynie co mi nie pasuje do tego koloru to narzuta na łóżko oraz firanki(w sensie,że fiolet)
myślę,że jakby się pokombinowało z dodatkami to byłoby git
a czemu nie możecie przemalować? przecież w promocji możecie kupić farbę naprawdę w świetnej cenie

Cytat:
to jest już nas dwie
cztery

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-10-23 o 17:25
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:33   #4166
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny ćwiczycie coś same w domu?
Zastanawiam się czy nie zacząć. Na youtubie znalazłam zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, tylko jak zejść z fotela? chyba już przyrosłam do niego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:37   #4167
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ćwiczycie coś same w domu?
Zastanawiam się czy nie zacząć. Na youtubie znalazłam zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, tylko jak zejść z fotela? chyba już przyrosłam do niego
ja to wychodzę z założenia ,że już za późno
że teraz jakbym swojemu organizmowi dostarczyła takiego szoku to mogłoby się na porodówce skończyć

ja jedynie uskuteczniam spacery z psami

kiedy zaczynacie pakować torbę do szpitala????

no i kiedy nałożyć szlaban na wino czy piwo do kolacji TZ, że jak coś to ma być zwarty i gotowy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 17:44   #4168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja przy Agatce 2 miesiące wcześniej spakowana byłam, bo zwyczajnie mi się rzeczy pałętały po domu, a w torbie porządek był
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 17:53   #4169
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja to wychodzę z założenia ,że już za późno
że teraz jakbym swojemu organizmowi dostarczyła takiego szoku to mogłoby się na porodówce skończyć

ja jedynie uskuteczniam spacery z psami

no i kiedy nałożyć szlaban na wino czy piwo do kolacji TZ, że jak coś to ma być zwarty i gotowy
Ja chyba za miesiąc się spakuje hmmm... chyba że kupie wszystko wcześniej,a le torby nie mam
a co do ćwiczeń, rowerek stacjonarny stoi, nie chce mi sie, nie mam nastroju w ogóle na cwiczenia ;p
ja mam nadzieje ze jak bede rodzic to moj tzt bedzie na miejscu i mnie zawiezie, bo na tygodniu delegacja to ja nie wiem aaaaaaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:04   #4170
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam skierowanie na mocz i morfologie- mam się pojawic za 2 do 3 tygodni
to fajnie że wszystko ok ojojoj, to widze ze zaczynaja się coraz czestsze wizyty...

Cytat:

Ja jakbym miala co i w co zapakowac to juz bym pewnie sie spakowala, wychodząc z zalozenia Szaijijij tam przynajmniej bedzie porzadek i wszystko na swoim miejscu. Z tego wzgledu ze ja z tych pierwszych to planuje sie spakowac na poczatku grudnia, niech se tam wszystko spokojnie czeka a i ja bedę spokojniejsza. No i od grudnia ban na wszelkie alko, nigdy nic nie wiadomo jak to bedzie a po co sie mam denerwowac...

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

kurcze dziewczyny, dowiedzialam sie przed chwila czegos strasznego odnosnie porodu znajoma z naszej miejscowosci rodzila w sobote. ma juz jednego synka, drugie dziecko poroniła i teraz rodziła to niby trzecie. i wiecie co!? położne tak długo zwlekały, kazały jej przeć choc ta siły nie miała, wszystko strasznie dłuuugo trwało i koniec konców urodziła sn ale rozewało jej macicę a dzieciątko ma niedotlenienie i jest roslinką

Nie znam szczegółów ale jak mozna było do tego dopuścić?!
I włąśnie tego najbardziej się boje, że mimo najszczerszych chęci to moge zwyczajnie nie dac rady, nie miec sił a one bedą czekac i czekac bo poród mui byc sn a cesarka to dla nich jest chyba za karę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości