|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Hosenko, takie coś???
http://allegro.pl/lampa-plafon-31-cm...711436319.html myśleliśmy nad tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230766/ ale jakbyśmy wytarabanili tyle kasy a to by świeciło średnio to bym się wnerwiła okropnie Wrzucam zdjęcia mojego śpiocha synusia, widzicie, jak na drugim zdjęciu sobie ziewa? ![]() ![]()
#4112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209945]Tzn dziewczyny pozycja leżąca ma duży plus - w takiej najlepiej krocze chronić, bo najdokładniej położna widzi co się dzieje.[/QUOTE] Ale to nie jest tak, że tkanki się rozciągają nierównomiernie i wtedy łatwiej o pęknięcie niekontrolowane w stronę odbytu? Dlatego położna widzi, że trzeba naciąć. Przy wertykalnej tkanki równomiernie naciągnięte, i nic nie trzeba robić, tylko położna powinna pilnować powolnego, nie gwałtownego wyłaniania się główki. Ach te dylematy porodowe ![]() Nie wie ktoś, co jest potrzebne do porodu dla mamy i dziecka u Bonifratrów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209945]Tzn dziewczyny pozycja leżąca ma duży plus - w takiej najlepiej krocze chronić, bo najdokładniej położna widzi co się dzieje.[/QUOTE] no no, mówila nam jeszcze ze w trakcie porodu polozne kreca/lawirują główką dziecka tak aby latwiej im bylo sie przecisnac barkami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Opchalam sie nalesnikami z kurczakiem, pieczarkami, papryka, cebula i kukurydza polanymi sosem czosnkowym. Nie mam sil, zeby sie ruszyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej listwy - nie polecam. To prawdopodobnie LEDy - popłyniecie na rachunkach za prąd. Jako oświetlenie wspomagające - ok, ale jako główne ![]() Słodki synek ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Zależy gdzie. W moim upatrzonym jest za darmo.
![]() |
#4117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro jestes na liscie mamus na 1 stronie to jak najbardziej ![]() ![]() Cytat:
co do klubu i listy na 1 stronie, musi byc conajmniej 100postów napisanych na wątku LUBCIA- podaj dane to Cię wpisze;p Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kurna wróciłam z uczelni, kolega mi powiedzial ze przytyłam na buzi:/ wrrr.....
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ziewa? moim zdaniem on się chichra ![]() To i ja cos wrzucę - pokoik dla maleństwa, przed i po oraz łóżeczko, wstawilam tez do lubu bebzolek w 30 tyg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |||||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, nie mam kompletnie na nic weny dzisiaj. Pogoda taka paskudna, nic mi się nie chcę. Zjadłam wczorajszą ogórkową, poprawiłam naleśnikami z białym serem. W chwili obecnej czuję się jak dynia
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak widać wymagania różne, ja nie musiałam mieć żadnego skierowania do SR. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się zdecydowanie ciężej oddycha.
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
też tak mówię, że upatrziny to i tamto, a coś myślę że tam nie dotrę
![]() Cytat:
![]() napoleonka na mnie czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Nerwów TŻ nie biorę pod uwagę, bo jak będzie z tym źle, to nas mój tata odwiezie - dla niego emocje ciut mneijsze. Tylko tak sobie pomyślałam, ze ok wszystko pięknie ładnie, będę miała przygotowane tylko rzeczy dla siebie, a tu się okaże, że wyląduję w naszym szpitalu, "pod nosem" a wymagania mogą mieć inne ![]()
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() fakt pokój jest duzy i tak sie na poczatku zastanawialismy czy może nie zamowic 2 komód albo 2 słupków bo bedzie pusto ale jak teraz stoi samo lozeczko na srodku i wyobrazilam sobie cala reszte + do tego kanape i ławę to wydaje mi się ze bedzie ciasno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zadomowienie
|
Identyczny kolor jest u mojej Oli, tylko będą do tego purpurowo-malinowe dodatki.
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Rozeznanie
|
Lady śliczny bobas.
Mój TŻ też nie chce sie bzykać i też mówi że boi sie że krzywde zrobi. Ach te chłopy. Pstryczek super pokoik.
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my na razie meblowanie pokoju dla dziecka odpuszczamy, będziemy meblować później, tak bardziej "docelowo" na parę lat. Lepiej nie zagracać, bo co potem z tymi meblami zrobicie?
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Mój też się bzykać nie chce! Od miesiąca nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ![]() Cytat:
![]() takie mebelki spokojnie moga posłuzyc kilka lat, jak podrosnie to mozna kanapę z ławą zamienic na jakis mini stoliczek z krzesełkami lub inne cuda, potem białe biurko i finito. takie mebelki spokojnie do jakiejs 3 klasy sp wystarczą , o ile się wczesniej nie rozwalą ![]() jest tez 2 opcja, synusia jak podrośnie przerzuci sie do innego pokoju a ten bedzie dla nastepnego bejbiątka ![]() U nas nie ma mowy o zagraceniu, mamy duuuzy dom i zawsze się znajdzie miejsce zeby coś gdzies postawic, dostawic, ew. wymienic na nowszy model ![]() Kupimy też jakąs kołyskę pewnie cos w ten deseń http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...707008548.html bedzie mozna małego trzymac w salonie czy tez na początku u nas w sypialni, o ile sie zmieści ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-23 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Zakorzenienie
|
Lenova wszystkiego dobrego kochana
![]() Lady śliczny, ja myślę,że on będzie tak samo wyglądać jak będzie krzyczeć cyyyyyyyca ![]() Cytat:
![]() dopiero lekarz kazał mnie na fotel przyprowadzić i niestety- położył się na na mój brzuch i w ten sposób moj mały wydostał się na świat Cytat:
![]() Nie zdąży się zbrylić :d jeśli musisz tych podkładów używać, to leci z ciebie jak z zarzynanego wieprza i wymieniasz co chwilę ![]() no Szaja z ust mi to wyjęłaś ![]() uważam,że im tańsze tym lepsze, bo to nie ma żadnej różnicy przy tej częstotliwości wymiany to nie okres,że chodzimy przez jakiś czas z podpaską |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Wtajemniczenie
|
Pstryczku, śliczny kolor, co to za farba? i łóżeczko też śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
acha a co do seksu, to u nas ok choć czasu brakuje
w pierwszej ciąży TZ nie chciał- narządy rozrywkowe odwiesiliśmy na haczyk od 6 miesiąca ![]() teraz jest inaczej bo mój gin mu wszystko wytłumaczył wiecie jaka pyszna chałwa jest w Lidlu? ![]() ![]() a u mnie na obiad dziś grzybowa a na drugie penne ze szpinakiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ na szczęście nie stroni od seksu - on wychodzi z założenia, że dopóki lekarz nie widzi przeciwwskazań, to nie ma co się powstrzymywać.
![]() A co do klubu, to przyjmujemy do niego po wpisaniu na listę na 1. stronie każdego wątku - a na listę wpisujemy nowe mamy dopiero wtedy, jak napiszą przynajmniej 100 postów z nami. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Wtajemniczenie
|
heh, ja jutro zrobię pewnie farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą, bo mi gorgonzola zalega w lodówce i muszę z nią nareszcie coś zrobić
![]() ![]() ![]() dziewczyny, znów mnie tak strasznie napier..... w lewym boku ![]() ![]() ![]() edit. i cholera jak na złość jeszcze pralka mi się popsuła! ![]() ![]() ![]()
![]() Anulka 2.02.2013 ![]() Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-10-23 o 14:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() wróciłam z badań i tak mnie kość łonowa napierdziela, że szok ![]() ![]() no i wstąpiłam do biedronki po małe zakupy i czekał na mnie ostatni zestaw kąpielowy, beżowy, no to musiałam go wziąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209246]Słońce, jak by ci tu napisać delikatnie... ![]() Nie zdąży się zbrylić :d jeśli musisz tych podkładów używać, to leci z ciebie jak z zarzynanego wieprza i wymieniasz co chwilę ![]() szaja - uosobienie delikatności ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku śliczny pokoik
![]() Piotrunio dziękuje za komplementy ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- hahaha Elllmi dobry tekst, dobry ![]()
#4136 | ||
Zakorzenienie
|
kurcze, nie wiem tzn nie pamietam firmy a juz nazwy koloru to zupełnie, teraz powymyslali takie cudaczne te nazwy ze szok. w każdym razie kupiona o OBI.
Cytat:
![]() A tak na serio to wszystko zależy od położnych. nam wczoraj powiedziala że pierwszeństwo ma rodząca, reszta musi zaczekać no ale jak to bedzie w rzeczywistości to się dopiero okaże ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, robiłyście badania na HBS, HCV i HIV? jak długo się czeka na wynik? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() miSZCZ :P ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, robiłyście badania na HBS, HCV i HIV? jak długo się czeka na wynik?
i jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o HBs: na skierowaniu piguła zaznaczyła mi HBsAG ale jest jeszcze też ANTY HBs? które powinnam tak naprawdę zrobić? a może oba? pomine fakt że ta sirota nie wiedziała jaka jest różnica i zaznaczyła to HBsAG bo było wyzej ![]() o awidności toxo kiedys wam pisałam... ("awidnośc"? -a co to bo pierwsze słyszę...) ![]() Ich "wiedza" mnie poprostu przeraża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ich wiedzy to ...;] heh... jak chcialam zrobić na początku beta hcg to tez wielkie oczy zrobily ;] musze zrobic na jutro scenariusz z edukacji polonistycznej i przyrodniczej aaaabu o swiecie roslin abuuuuuuuu
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robiłam, ale już dawno i nie pamiętam za bardzo; na pewno nie dłużej niż tydzień
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.