|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() ![]() Kurna wiedziałam,że coś będzie nie tak. Tak dobrze wszystko było, jak nigdy szło zgodnie z moim planem
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę mi pomogło
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu coś w tej wódce musi byc, bo jak TŻ męczyła żołądkówka 5 dni i poszedł do lekarza i powiedział że wypił kieliszek, to mu lekarka powiedziała, że dobrze zrobił musiałby pić codziennie na dobranoc-ale i tak leki mu zapisała, ale wódka działa
Pumas fajnie, że pospasował Ci iphone, TŻ się spisał i nie miej wyrzutów
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-24 o 09:40 |
|
|
|
#2524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że postękiwała i się zbudziłam. Założyłam jej półśpiochy i wzięłam do siebie, żeby się szybko rozgrzała. Ja co prawda wyniki tarczycowe mam bardzo dobre, ale jednak odczuwam chłód bardziej, niż ona i czasem trudno mi zdecydować, jak powinnam ją ubrać. Jak ubiorę za lekko, to bardzo szybko ma chłodną skórę. |
||
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- mamka co ejst? jak mała? |
|
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
moje dziecię spało dziś do 5.20 zjadło z cyca, potem kwiliła, bo ją gazy męczyły-przed 6 w końcu wycisnęła, dołożyła na przewijaku drugą ratę, dałam jej MM i spała ze mną do teraz-czyli 4h, co jej się nie zdarza
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Licytuję małej matę Lamaze jest świetna |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
musze w tym dresiku co jej kupiłam rozmiar 38 pszerzyc pas! bo dzis Juz Ją uciskał
tzn spodenki. A taki ładny idziemy porobic foty Mam nadz ze slonce wyjdzie od jutra ma u nas juz byc zimniej duzo wiec ostatni dzis dzien w miare, choc i tak jest zimno
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż, bierz leki i pij płyny izotoniczne, albo rozpuszczaj sobie tabletki z witaminami i minerałami. Brałam chyba Laremid, ale niektórzy polecają Smectę. *** Do lekarza bym poszła tylko po receptę na Nimesil. To nie jest lek ani na grypę, ani problemy żołądkowe (pierwszy raz dostałam go jak obiłam sobie żebra w autobusie), ale stawia na nogi przy zatruciu (i niektórym pomaga na kaca). Dodam, że przy problemach żołądkowo-jelitowych (bez gorączki) wolę salicylany (nawet samą aspirynę), niż paracetamol. *** Może to nie grypa, tylko silne zatrucie i nikogo nie zarazisz. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Ja chyba też, a po zażyciu tego lekarstwa przypomniałam sobie, że wcześniej brałam avomarin. Wódka mnie nie rusza, ale u babci to się piło chyba spirytus z pieprzem! Brrr! Wolałabym jednak ten spirytus, niż sól i ocet. |
||
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Mala dobrze ogolnie obudzila sie o 2.30 (od 4 dni budzi sie o tej godzinie) zjadla 200 ml i poszla spac obudzila sie o 7 chcialam dac jej jesc nei chciala, wyla przy tej butelce jakby za kare no i tak do 9, teraz w koncu zjadla wiec mialam czas na kawe i sniadanie.
Ogolnie czuje sie bardzo zmeczona nie wiem czy brakuje mi jakis witamin czy to pogoda tak na mnie wplywa. MOglabym przespac caly dzien a po nocce spanie od 23 do 2.30, 15 minut przerwy i do lozka i spanie do 7, dzis przeciagnelam do 8 lezalam mi nie wystarcza wstaje zmeczona.. Niestety tz nie pomysli o tym zeby to on wstal jeden dzien wczesniej a ja moglabym pospac no bo po co.. Do tego wczoraj wieczorem poklocilam sie z moja mama, tzn nie poklocilam sie ale powiedziala cos co mnie bardzo zabolalo wiec poszlam spac w beznadziejnym nastroju i w takim tez sie obudzilam... Haniu tak ten sam rocznik No to macie przechlapane z tymi paszportami a nie pomyslalas ze jak bedziecie w polsce zrobic Marysi dowod tymczasowy? Bo on bedzie na 5 lat a tak za rok bedziesz musiala znowu paszport wyrabiac. |
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie zdarzyłam wszystkiego nadrobić
właśnie jestem na spacerku jakieś już pół godziny. Mała zasnęła, udało mi się ją ujarzmić Co do ssania to u nas w ruch idzie i piastka i wszystkie paluchy tyle że ona ich nie ssie tylko gryzie. |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() wczoraj wieczorem mąż kupił mi na to przeziębienie "prenalen" do tego herbatka z lipy i dziś jest znacznie lepiej
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to pruć, czy zakładać większe, a tamte później sprzedać.
|
|
|
|
|
#2536 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Witam się wyspana jak norka. Dzieć poszedł spać o 20 i obudził się o 3.30, a później o 6.30. W sumie pospał do 8 i od 9 znowu śpi. Jak ja go uwielbiam Poza tym szukam fotelika samochodowego najlepiej takiego 9-36 kg. Możecie coś polecić? Na razie wybrałam taki: http://allegro.pl/concord-transforme...715196037.html ale jeszcze się nie zdecydowałam na 100% i chętnie poczytam opinie ![]() Cytat:
![]() A poważnie to nie możesz iść na inną grupę? Albo odpuścić zajęcia? Cytat:
żeby hipp zadziałał. Mój syn należy do tych niewielu dzieci na które nie działał ![]() Cytat:
![]() Ja to się często śmieję w głos jak czytam wizaż Już się mąż nawet nie dziwi ![]() Zajączek będzie jak znalazł jak będziesz spać na sofie ![]() Dziękuję w imieniu Maniusia No i mam prośbę. Możesz polecić jakąś książkę do czytania teraz dziecku? W ogóle są takie? Czy postawić na bajki jakieś? Bo chciałabym zacząć małemy czytać (chociaż po kilka zdań) ale nie bardzo wiem co ![]() Małolata Cytat:
Cytat:
za udane chrzciny
|
|||||
|
|
|
#2537 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrowie Maniusia ważne. Jeden dzień nie ma go w domu i tęsknię... no tęsknię za królikiem. Wariatka ze mnie i tyle ![]() Cytat:
![]() Wiesz, dla mnie ważne, że młody zadowolony. A od jakiegoś czasu i tak już nie jadł z piersi tylko odciągałam. W końcu stwierdziłam, że to nie ma sensu i tyle. Pokarmu jak na lekarstwo i całe godziny spędzone przy dojarce... no mam dość i tyle. No i znaleźlismy mleczko, które jemu odpowiada więc jest dobrze ![]() I dziękuję Cytat:
Cytat:
A jak nie to aviomarin - ja kiedyś brałam przy grypie żołądkowej i pomagał (pod warunkiem, że go nie zwrócisz od razu) |
||||
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadła i śpi dalej...co jej
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
super
![]() o dobrze, że mi przypomniałaś ![]() Oto kombinezon i czapka na Adasiowe chrzciny
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
ale miałam nockę jak nam Hania usnęła o 21.00 tak obudziła się o 1.25 na jedzenie. Nakarmiłam ją, odbiła, włożyłam do łóżeczka i zaraz usnęła. Z tym że jak usnęła to zaczęła się tak wiercić co ona wyprawiała (!) rozrzucała ręce i nogi na boki, wykopywała się zkoca, wciskala buzię w materac i pocierała ją na boki, obracała się z pleców na boki i odwrotnie, tyłem głowy tarła o materac.... ito wszystko na spaniu! uspokoiła się dopiero o 3.30 a o 5.00 znowu jedzenie. Teraz na szczęście śpi spokojnie i mogłam sobie podszykować obiad i nawet umyć włosy wasze dzieci też się tak kręcą w trakcie spania? ![]() Ale muszę wam powiedzieć, że bardzo mnie odciąża mój mąż, bo dzieli się ze mną nockami, tzn. jak ja dzisiaj czuwałam nad małą a on słodko spał, tak następnej nocy on czuwa a ja idę spać. Co prawda ja i tak zawsze się obudzę jak Hanulka się obudzi ale za chwilę mogę sobie usnąć a on się nią zajmuje. Od razu mi lżej, bo jego i ta całymi dniami nie ma. |
|
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci wciąż śpią z rączkami do góry?
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik fajny i wydaje mi się, że jak na tak szeroki przedział wagowy, to 4 punkty są dobrym wynikiem. Cena mniej fajna, ale z drugiej strony to zakup na lata. Daj znać, jaki kupisz. Może znajdziesz coś na http://fotelik.info/ |
|
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Moja śpi różnie, zazwyczaj na boku z rączkami przy buzi, ale jak sie obróci na plecy to ma rączki w górze
|
|
|
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bartek też tak szaleje - bardzo rzadko zdarza mu się tak po prostu zasnąć..Rzuca główką z boku na bok, kręci się, stęka. Nie wiem z czego to wynika ![]() ![]() dla męża |
|
|
|
|
#2545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko przy tych większych fotelikach bardzo ważną sprawą jest przymierzenie ich do autka - koniecznie! Bo czasami się okazuje, że pasy są za krótkie i go nie obejmą, a taki fotelik to jednak spory wydatek fajne ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
tak
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Super zesatwik
Bartek miał podobne ciuszki na chrzcie - taki misiowaty komplecik z H&M, tyle, że dwuczęściowy. |
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ją coś uczuliło? |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Cytowałam, cytowałam i niechcący wyłączyłam laptopa
Cześć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

po tym żołądek się szybciutko uspokoił 

ale byla dzis pie.rdol.nieta pielegniarka i kaząła małą polozyc tak jej reke wygieła ze pewnie Ja bolało
Dobrze, że postękiwała i się zbudziłam. Założyłam jej półśpiochy i wzięłam do siebie, żeby się szybko rozgrzała. 

tzn spodenki. A taki ładny
od jutra ma u nas juz byc zimniej duzo wiec ostatni dzis dzien w miare, choc i tak jest zimno

żeby hipp zadziałał. Mój syn należy do tych niewielu dzieci na które nie działał 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Kupiłam dziś tego burego zajączka, o którym pisałam w sobotę 

za udane chrzciny
(kiedys bylysmy i byla inna bardziej uprzejma) a ta po kluciu niepozwoliła mi wziac jej an rece bo musialam trzymac mocno wacik. Wiec jej mowie z eniebede patrzyla jak dziecko sie zanosi bo ona sie uspokoi dopiero an rekach(i tak bylo wzielam Ja odrazu usmiechnieta)

jak nam Hania usnęła o 21.00 tak obudziła się o 1.25 na jedzenie. Nakarmiłam ją, odbiła, włożyłam do łóżeczka i zaraz usnęła. Z tym że jak usnęła to zaczęła się tak wiercić
co ona wyprawiała (!) rozrzucała ręce i nogi na boki, wykopywała się zkoca, wciskala buzię w materac i pocierała ją na boki, obracała się z pleców na boki i odwrotnie, tyłem głowy tarła o materac.... ito wszystko na spaniu! uspokoiła się dopiero o 3.30 a o 5.00 znowu jedzenie. Teraz na szczęście śpi spokojnie i mogłam sobie podszykować obiad i nawet umyć włosy