Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 10:35   #4321
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Bry, ja dalej chora ale walczę dzielnie, dziś wieczorem idę do lekarza, żeby mnie obsłuchał...bo coś brzydko kaszlę.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia neonatolog opowiadała o technikach karmienia piersią i szczepieniach obowiązkowych i zalecanych. Jeżeli wykupimy dodatkowe zalecane oraz szczepionkę 6w1 to w 6 tygodniu musimy mieć przygotowany 1000zł!!!!!!! jak policzyłyśmy łącznie to w przeciągu 1,5 roku wyda się około 3.000zł
o kurde, dużo !! ale to na nieobowiązkowe czy jak ?

Ale i tak hit dnia, opowieść oliwki o dwóch macicach i tamponach

bardzo ładne zakupy jak zwykle, coś czuję że do naszej królowej zakupów strippi szybko dołączyła Agnjeska.
Stary 2012-10-24, 10:37   #4322
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mnie się dziś śniło że urodziłam synka, miałam cesarkę ale mały był taki pulchniutki i ładniutki i ważył 3800

Ja nie wiem skąd te sny, ale poprzednio śniło mi się że miałam dziewczynkę, aż co raz bardziej mnie ciekawi kto tam u mnie się chowa
może parka? hihi
kiedy możesz się spodziewać wieści o maluchu?

Pochwalę się Wam moimi kiciami (o tego z kokardą zrobiłam kiedyś raban i posiałam panikę), takie mam zrobione:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (79,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img066.jpg (91,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STC110 Sunday Stroll.jpg (63,7 KB, 12 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-10-24 o 10:38
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:48   #4323
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Za to mój 10letni brat rzucił ostatnio mega hasłem. Patrzy tak na mój brzuch i mówi:

-A jeśli Ty masz tam bliźniaki?
-Nie kochanie, nie mam bliźniaków.
-Ale skąd wiesz?
-Bo byłam u lekarza na takim specjalnym badaniu i widziałam, że jest tylko jeden dzidziuś.
-A jeśli drugi dopiero wszedł???

No właśnie! A potem uświadomił mnie, że przecież ja i moi bracia nie urodziliśmy się wszyscy o jednym czasie. Byliśmy w mamie, ale rodziliśmy się w odstępach czasowych (on to w szczególności ). Mama kazała go spytać, to ile tych dzidziusiów jeszcze ma w środku i czy ma ciągle rodzić
hehe fajnego masz brata

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
czarny flamaster powiem Ci że Twój braciszek ma rację. Moja siostra jest z tych co mogą i nie mogą Tz po 1 jest z bliźniaków po 2 ma dwie macice po 3 będąc w ciąży musi się zabezpieczać jeśli będzie chciała współżyć bo po 4 może zajść w kolejną ciążę w drugiej macicy i może być tak że jeden dzidziuś będzie miał 6 mc a drugi 2 mc i nie są to w bliźniaki tylko, że w wielu takich przypadkach słabszy płód obumiera stanowiąc niebezpieczeństwo dla drugiego lub rodząc jedno drugie może być na tyle słabe, że po prostu nie przeżyje choć kiedyś dawno temu leciał na tvp właśnie program o takiej kobiecie która właśnie urodziła 2 dzieciaczków i drugiego udało się uratować ale odstęp czasowy był niewielki między maluchami.
A wiecie jak siostra doszła do tego, że coś jest nie w porządku z nią Zawsze jak miała okres to jak wyciągała tampona to któraś strona była brudna lewa albo prawa już myślała że źle zakłada, ale nieraz jak włożyła to jej pociekło to mówiła że nie możliwe że już bo dopiero wymieniła wyciągała prawie suchego a na majteczkach pełno teraz już wiec co i jak i nawet opracowała technikę zakładania tamponów
wow nawet nie wiedziałam ze tak moze byc

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
policzyłam pieniądze z naszego słoika na drobniaki i wyszło ok 820zł jak dobrze pójdzie to do końca ciąży powinniśmy uzbierać na wózek
o kurcze brawa za oszczędności

Cytat:
Ja do swojego też dopiero w piątek

Wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia neonatolog opowiadała o technikach karmienia piersią i szczepieniach obowiązkowych i zalecanych. Jeżeli wykupimy dodatkowe zalecane oraz szczepionkę 6w1 to w 6 tygodniu musimy mieć przygotowany 1000zł!!!!!!! jak policzyłyśmy łącznie to w przeciągu 1,5 roku wyda się około 3.000zł
to ciebie tez przytulimy

dlatego my nie braliśmy skojarzonych szczepionek tylko te tradycyjne co są refundowane

Cytat:
Silnie potrzebuje czegoś na poprawę humoru... Silnie. Najlepiej by było jakby mały mnie kopnął, albo coś, a on sie leni.... Chyba zaczyna mnie łapać jesienna chandra.
następna z chandrą

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
trzeba myszka troszku na dol zjechac i po prawej jest dzieciatko klikasz i ci sie strona otwiera
dzieki ale jakaś niemota ze mnie zjechałam na sam dół strony i żadnego dziecka tu nie widze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:50   #4324
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Waszych brzuszków- śliczne są! Mój mąż z taką czułością patrzy na mój, że kocham go jeszcze bardziej. Za to mój 10letni brat rzucił ostatnio mega hasłem. Patrzy tak na mój brzuch i mówi:

-Ale skąd wiesz?
-Bo byłam u lekarza na takim specjalnym badaniu i widziałam, że jest tylko jeden dzidziuś.

No właśnie! A potem uświadomił mnie, że przecież ja i moi bracia nie urodziliśmy się wszyscy o jednym czasie. Byliśmy w mamie, ale rodziliśmy się w odstępach czasowych (on to w szczególności ). Mama kazała go spytać, to ile tych dzidziusiów jeszcze ma w środku i czy ma ciągle rodzić
dobre

Cytat:
wczoraj synek chyba z okazji połowy ciąży takie mocne kopniaki mi dawał, że momentami aż bolało ale to nic, niech kopie

a ja jeszcze nigdy nie jeździłam pociągiem

szkoda, że nie mamy jakiejś rozpiski kto kiedy ma wizytę hehe
brawo za kopniaczki
nigdy???? wow!
a będziemy się i tak codziennie pytać kto ma wizyte ;p
wiec kto ma dzisiaj?

Cytat:
Ja do swojego też dopiero w piątek

----------------------------------
to łączę się w bólu.
a co o tych szczepieniach mówił polecał?

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
już nie w porę ale
ja mimo że swojego widzę rano i wieczorem to też mi go brakuje, chyba w ciąży mamy zwiększoną potrzebę na czułości i przytulanki

Dziewczyny a mnie się dziś śniło że urodziłam synka, miałam cesarkę ale mały był taki pulchniutki i ładniutki i ważył 3800
dzieki
o jaki fajny sen

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my cie tu wyprzytulamy:przytu l::przy tul:
dzieki

a ja dziś równo 22tc, więc według was jutro zaczynam 6 miesiac
a mój maluszek dzisiaj szalał! ooo że aż czułam na ręce jak dotknęłam i chyba miał czkawkę
już nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę jego buzie

a za godzinę znowu trzeba do szkoły iśc eh...

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:54   #4325
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

mmm uwielbiam tą czekoladę

a co do włosów, to ja farbuję bo swoich naturalnych nie lubię

a co do jeździka, to ta cena zabija

no właśnie te napisy mnie urzekły i są takie fajne na żywo, bo takie gumowe

no właśnie szkoda, fajne by zdjęcia można na nim zrobić
chłopca ubrać w spodnie na szelkach, beret już to sobie wyobrażam

a wiesz, że tak z brzuchem tego nie skojarzyłam, hahaha dobrze, że mi powiedziałaś, bo mój brzuch niedługo może być monstrualnych wymiarów haha i ruszyć się gdzieś będzie problem

kupiłam na allegro czasami kupuję na halens, tam są takie boskie ciuchy
i z czystym sercem polecam firmę Next, nie dość, że te ciuchy są boskie to jeszcze długo wytrzymują. My dla Julki mamy prawie wszystko tej firmy.

a na avku to ja kiedyś byłam czarnulka
tu masz mnie jeszcze szczupłą

http://www.photoblog.pl/cierp1enie/34077982/ja.html

http://www.photoblog.pl/cierp1enie/4...a-i-alcoa.html
Ja też nie lubię swoich naturalnych i ciężko by mi było wrócić do nich.
Strippi do twarzy ci było w czarnych a swoją drogą świetne zdjęcia na blogu no tak szczuplejsza i to przed ślubem, ja też przed ślubem byłam szczuplejsza

a ciuszki z Nexta fajne są, no i zapisałąm sobie tą stronkę ostatnio jak podawałaś

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
może parka? hihi

Pochwalę się Wam moimi kiciami (o tego z kokardą zrobiłam kiedyś raban i posiałam panikę), takie mam zrobione:
eee nie, jeden maluch siedzi w brzuszku
7 listopada wizyta i mamy podglądać maluszka żeby określić płeć mam nadzieję że się uda

Kociaki słodkie i urocze
Stary 2012-10-24, 10:54   #4326
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Silnie potrzebuje czegoś na poprawę humoru... Silnie. Najlepiej by było jakby mały mnie kopnął, albo coś, a on sie leni.... Chyba zaczyna mnie łapać jesienna chandra.
no to z tej samej serii na poprawę humoru co to jest: małe żółte i kopie???

a duże żółte i kopie?

i moje ulubione? czarne klik czerwone klik zielone klik pomarańczowe klik niebieskie klik filotetowe klik różowe klik ....
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:01   #4327
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej. Ja mam dziś okropny humor. Przepraszam ale nawet Was nie zacytuje i nie popisze bo sił mi brak. Dziś u mnie goście ruszaja z ociepleniem i jest nowa ekipa której nie znam ale jak ich dzis posłuchałam to mam humor z głowy ja jestem nerwus i nie nawidze jak ktoś obcy mówi mi co mam w życiu zrobić. Gościu z którym widze sie pierwsze pół godziny w życiu wali do mnie żebym sobie zrobiła tak a nie tak, że taras zrobic taki a nie taki, że brame wjazdowa taka a nie taką nosz ☠☠☠☠*** czy ja architektów zatrudniłam? Ja mam juz wszystko zaplanowane i wiem co jakie ma być a on mi tu swoje rządze wprowadza ale dostał szybką ciętą riposte i zamknął jadaczke.
I znowu urzerac sie dwa tygodnie z syfem i "kawkami dla robotników" uhhh jeden plus - domek na zime będzie ocieplony
Ja zaraz wstawie mój brzuch bo chyba mam kurcze największą piłke, dopiero 14 tydzień według OM na wadze 1 kg + a brzuch taki że każdy się dziwi, no w sumie ja jestem jak patyk tylko piła z przodu wystaje
Brzuszek super a ekipą się nie przejmuj. Zrobią co do nich należy i sobie pójdą.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie słodkie te rzeczy dla dzieci i niemowląt
I dodam, że nabyłam tak kiedyś kilka rzeczy (koszulki, szlafrok) i były naprawde dobrej jakości i nic się z nimi nie dzialo po praniu
http://www.tchibo.pl/
No rzeczy są śliczne.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie macie piękne brzuszki
Mi też z dnia na dzień też 'wypchało' i coraz bardziej widać że ciążowy (;
A dzisiaj u nas równo 19 tydzień, jutro wizyta u położnej a za tydzień połówkowe (notabene równo w 20 tygodniu )
A dzisiaj przyszła moja huśtawka i lampka - projektor, z lampki jestem mega zadowolona, piękna rzuca gwiazdki na sufit i ma 6 minut melodii klasycznych w sam raz do spania (:
Oo zdjęcia Wam wstawie i idę dokładnie czytać co napisałyście (ahh ten brak telefonu... w pracy nie mogę podczytywać )
Super zakupy a ta huśtawka bardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny ,pisałam dzisiaj o moich przygodach nocnych z zemdleniem po zjedzeniu rogala marcińskiego i ogólnie o mega przeziębieniu ....
a jak pojechałam po ninkę do przedszkola to się dowiedziałam,że od piątku w jej grupie panuje...grypa żąłądkowa..... he,he.... myślałam,ze padnę jak to usłyszałam.... nawet babeczka obok ze żłobka się zaraziła...... tylko tego mi brakuje -grypa żołąd. w ciązy.....
Trzymam kciuki, żeby to nie przerodziło się w grypę.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Kusisz..... chyba zajrzę na marktplaats

i właśnie sobie przypomniałam, że też mam coś dla mojego dzidziusia
kupiłam kocyk i podusię, mięciuchne i w środku takie futerkowe
wrzuciłam jako załącznik
Kocyk i podusia śliczne.

Cytat:
a ja mam taki komplet z Nexta dla Michałka
super są, napisy takie jakby gumowe
teraz tylko brakuje mi z 2 dresy na wyjście i mam wszystko
potem już koszulki będę kupować na rozmiar 68 i krótkie spodenki
bo lato może przyjść tak jak w tym roku w kwietniu już
Fajne i żadne z rodziców nie będzie pokrzywdzone. Ja jestem w szoku, że ty już wszystko masz. Jak ja już bym chciała wiedzieć co siedzi u mnie.

Cytat:

Jutro wybieram się do lekarza na wizytę. Opowiem mu o bólach brzucha, ale nie zdecyduję się czekać u niego na USG. Jak skończę 20tc pójdę z mężem na 3D do prywatnego gabinetu by być pewną, że mały jest zdrowy. Ahhh... I jeszcze muszę skoczyć i zobaczyć czy dokumenty mam już do odbiory, bo widziałam, że nowe prawo jazdy już czeka.

Co do Waszych brzuszków- śliczne są! Mój mąż z taką czułością patrzy na mój, że kocham go jeszcze bardziej. Za to mój 10letni brat rzucił ostatnio mega hasłem. Patrzy tak na mój brzuch i mówi:

-Ale skąd wiesz?

Trzymam za wizytę. A brat dobry

Cytat:
czarny flamaster powiem Ci że Twój braciszek ma rację. Moja siostra jest z tych co mogą i nie mogą Tz po 1 jest z bliźniaków po 2 ma dwie macice po 3 będąc w ciąży musi się zabezpieczać jeśli będzie chciała współżyć bo po 4 może zajść w kolejną ciążę w drugiej macicy i może być tak że jeden dzidziuś będzie miał 6 mc a drugi 2 mc i nie są to w bliźniaki tylko, że w wielu takich przypadkach słabszy płód obumiera stanowiąc niebezpieczeństwo dla drugiego lub rodząc jedno drugie może być na tyle słabe, że po prostu nie przeżyje choć kiedyś dawno temu leciał na tvp właśnie program o takiej kobiecie która właśnie urodziła 2 dzieciaczków i drugiego udało się uratować ale odstęp czasowy był niewielki między maluchami.
A wiecie jak siostra doszła do tego, że coś jest nie w porządku z nią Zawsze jak miała okres to jak wyciągała tampona to któraś strona była brudna lewa albo prawa już myślała że źle zakłada, ale nieraz jak włożyła to jej pociekło to mówiła że nie możliwe że już bo dopiero wymieniła wyciągała prawie suchego a na majteczkach pełno teraz już wiec co i jak i nawet opracowała technikę zakładania tamponów
Ale jaja. W życiu bym nie pomyślała, że może być taka sytuacja.

Cytat:

No jak by się chciało wszystkie szczepionki wykupić to faktycznie sporo kasy wychodzi. A to dopiero początek.

Ja mam jutro wizytę i już zaczynam się schizować czy na pewno wszystko ok. I powiem Wam, że chyba zaczynam czuć dzidziusia. no i zaczynam dzisiaj 16 tydzień
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:01   #4328
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

dragusia klikaj tutaj
http://www.tchibo.pl/Dla-zdrowia-i-d..._und_Kleinkind

en no i ja zakonczylam jedzenie jajecznicy !! siostra zrobila, ja nadal gnije w lozku :d hahaha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:04   #4329
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizytę i już zaczynam się schizować czy na pewno wszystko ok. I powiem Wam, że chyba zaczynam czuć dzidziusia. no i zaczynam dzisiaj 16 tydzień
brawo i trzymamy kciuki za jutro

Stary 2012-10-24, 11:06   #4330
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie macie piękne brzuszki
Mi też z dnia na dzień też 'wypchało' i coraz bardziej widać że ciążowy (;
A dzisiaj u nas równo 19 tydzień, jutro wizyta u położnej a za tydzień połówkowe (notabene równo w 20 tygodniu )
A dzisiaj przyszła moja huśtawka i lampka - projektor, z lampki jestem mega zadowolona, piękna rzuca gwiazdki na sufit i ma 6 minut melodii klasycznych w sam raz do spania (:
Oo zdjęcia Wam wstawie i idę dokładnie czytać co napisałyście (ahh ten brak telefonu... w pracy nie mogę podczytywać )
brawo za tygodnie
i zakupy.. cuudo..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny ,pisałam dzisiaj o moich przygodach nocnych z zemdleniem po zjedzeniu rogala marcińskiego i ogólnie o mega przeziębieniu ....
a jak pojechałam po ninkę do przedszkola to się dowiedziałam,że od piątku w jej grupie panuje...grypa żąłądkowa..... he,he.... myślałam,ze padnę jak to usłyszałam.... nawet babeczka obok ze żłobka się zaraziła...... tylko tego mi brakuje -grypa żołąd. w ciązy.....
oby was ominęło..

Cytat:
Pokazywali nam to w szkole rodzenia. Babeczka mówiła, ze jest pomocne gdy się kapie samemu, ale dziecko może się z tego zsuwac. Nie polecała na pewno żadnych gąbek etc. bo zbierają się bakterie. Zdaniem poloznej najlepsza jest i tak tylko tetrowa pielucha na spód wanienki.
ja właśnie używałam tetry..
chociaż na początku to sama bałam się kąpać M i mąż ją trzymał a ja myłam..

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
i właśnie sobie przypomniałam, że też mam coś dla mojego dzidziusia
kupiłam kocyk i podusię, mięciuchne i w środku takie futerkowe
wrzuciłam jako załącznik
super..

Cytat:

a ja mam taki komplet z Nexta dla Michałka
super są, napisy takie jakby gumowe
teraz tylko brakuje mi z 2 dresy na wyjście i mam wszystko
potem już koszulki będę kupować na rozmiar 68 i krótkie spodenki
bo lato może przyjść tak jak w tym roku w kwietniu już
bardzo fajne..
dobrze by było z tym latem..

Cytat:
woooow.. czegoś takiego to jeszcze nie widziałam.. boski..

Cytat:
gratuluje cierpliwości..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a mój maluszek dzisiaj szalał! ooo że aż czułam na ręce jak dotknęłam i chyba miał czkawkę

za tygodnie.. ależ to leci..

a my dzisiaj skończony 20 tc! od jutra zaczynamy drugą połowę..

dziewczyny czy wy się wysypiacie w nocy?
kurka ja od paru dni się nie wysypiam w ogóle.. nie mam siły na nic, non stop jestem zmęczona.. i już mnie to zaczyna wkurzać, bo jak odpoczywać w dzień przy 2,5 latce..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:07   #4331
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Melduję się po wizycie
Maluszek ma 7,5 cm wszystko jest w porządku i na miejscu
W pewnej chwili chyba mi nawet leciutko rączką pomachał Doktorka stwierdziła że najgorszy czas za nami i teraz już nic nie powinno się staći bardzo się cieszę bo w poniedziałek zaczęliśmy 14 tc i się już wszystkim pochwaliliśmy
Niestety płci mi nie powiedziała bo nie była pewna na 100%.Następna wizyta za miesiąc ale bez USG więc płeć poznam chyba tuż przed świętami
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:08   #4332
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
fajne jak tylko będę miała więcej wolnego czasu też biorę się za wyszywanie. A w jakie ramki to włożysz? Zmieści się w taką na zdjęcia czy coś na wymiar trzeba robić?

Cytat:
brawo za kopniaczki
nigdy???? wow!
never ever jestem z podlasia więc jakby to powiedzieć... biednie tu jest z torami jeszcze za czasów studiów w Białymstoku obiecywałam sobie, że przejedziemy się gdzieś z TŻ tak dla samej przejażdżki ale jakoś przez 5 lat się nie złożyło
i co ja teraz dzieciom powiem? będzie wstyd ale za to metrem, tramwajem i trolejbusem jeździłam

Cytat:
gratulacje długo trwała ta czkawka i jak to czuć?

strippi piękny brzuszek a córcia jaka śliczna i jak słodko się uśmiecha, aż by się chciało przytulić takiego szkraba
Stary 2012-10-24, 11:11   #4333
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
może parka? hihi

Przepiękne

Cytat:

o właśnie ja też dzisiaj 22 tc

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie
W pewnej chwili chyba mi nawet leciutko rączką pomachał Doktorka stwierdziła że najgorszy czas za nami i teraz już nic nie powinno się staći bardzo się cieszę bo w poniedziałek zaczęliśmy 14 tc i się już wszystkim pochwaliliśmy
Niestety płci mi nie powiedziała bo nie była pewna na 100%.Następna wizyta za miesiąc ale bez USG więc płeć poznam chyba tuż przed świętami

Super gratuluję udanej wizyty

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:14   #4334
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Klementyna - nie otwiera się ten link.
Ja w końcu kupiłam kurtkę w Okame - jedna z tańszych tam 260 zł Ale miałam wybór - marznąć albo wydać kasę. Już mam 30 cm na plusie w brzuchu.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

http://www.okame.com.pl/
http://www.facebook.com/photo.php?fb...size=960%2C717 Dodaje ostatni raz, żeby nie było, że spamuję i namawiam Ale za głosy jestem wdzięczna oczywiście

KUpiłam dzis 2 kurtki na ciuchu Jedna za 18zł druga za 22zł -interes zycia Do stycznia powinny starczyc, teraz się piorą, potem pykne fote, jesliście ciekawe, czy nadają sie w ogóle do czegokolwiek;p

Cytat:

----------------------------------
A ja o tych kojarzonych słyszałam rózne dziwne rzeczy, niby to naukowo nie udowodniona, ale, że po tych szczepionkach 3 w 1 6 w 1 często zdarzaja się zaburzenia rozwoju. Mam w grupie chłopca z podejrzeniem autyzmu i ostatnio dyrektorka sie pytała matki, czy miał skojarzone szczepionki, a ona, ze tak i potem mi mówi, że juz to którys przypadek, ze dzicko po tych szczepionkach ma jakies problemy- może to przypadek sama nie wiem.

Cytat:
:

Ależ cudna pogoda, nic tylko siedzieć, pić dobrą herbatkę i czytać książkę... albo... wczoraj zaczęłam haftować krzyżykami kicię (trzeci do kolekcji nad łóżeczko maluszka - pierwszego zrobiłam 2 latat temu :P nieświadoma małżeństwa ani rodzicielstwa).
Piekna! Ale jak zaczęłam czytac o haftowaniu to najpierw skojarzyłam sobie z wymiotowaniem;p Ale obrazki ślcizne, zazdroszcze talentu!

Nadrobiłam zyczę słonecznego dnia ide wieszcac pranie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:14   #4335
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się po wizycie
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze

Dragusia, Leonikowa: brawa za 22 tydz. Jak ten czas leci...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:14   #4336
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry, ja dalej chora ale walczę dzielnie, dziś wieczorem idę do lekarza, żeby mnie obsłuchał...bo coś brzydko kaszlę.

o kurde, dużo !! ale to na nieobowiązkowe czy jak ?
zdrówka....
a co do szczepień to tak dokładnie nie pamiętam ale np.ratawirusy nie są chyba obowiązkowe,ja zaszczepiłam a znajoma nie i jej dziecko zachorowało ,trafiło do szpitala i biegunka za biegunką ....
a inne to np 6 w 1 ,refundowane to te 6 -kłuj dziecko 6 razy a do tego częstsze powikłania podobno(gorączka) ...
no ja wykupywałam wszystko ,choć moje dzieci nie są chorowite ale to jak z fotelikiem samochod.może nigdy nie będzie wypadku no ale kupuje się i to drogo ,nie?
Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
za kopniaczki ,
za 16 tydz .
Stary 2012-10-24, 11:16   #4337
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie

Cytat:
gratulacje długo trwała ta czkawka i jak to czuć?
hm... moge to porownac do bicia serca bo takie szybkie uderzenia pod rząd

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
o właśnie ja też dzisiaj 22 tc

Stary 2012-10-24, 11:16   #4338
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wy się wysypiacie w nocy?
kurka ja od paru dni się nie wysypiam w ogóle.. nie mam siły na nic, non stop jestem zmęczona.. i już mnie to zaczyna wkurzać, bo jak odpoczywać w dzień przy 2,5 latce..
gratuluję połówki a kiedy miałaś OM? pytam tak z ciekawości bo mamy ten sam termin porodu a ja wczoraj miałam skończony 20tc gdzieś 1 dzień uciekł

ja dzisiaj np się wyspałam bo tż poszedł do drugiego pokoju i nie chrapał mi do ucha ale ogólnie ostatnie dni są ciężkie, np. nie mogę zasnąć bo serce mi wali jak szalone i czuję jakiś dziwny niepokój

Cytat:
Melduję się po wizycie
brawa za wizytę i pomachanie do mamusi
Stary 2012-10-24, 11:18   #4339
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
http://www.facebook.com/photo.php?fb...size=960%2C717 Dodaje ostatni raz, żeby nie było, że spamuję i namawiam Ale za głosy jestem wdzięczna oczywiście

A ja o tych kojarzonych słyszałam rózne dziwne rzeczy, niby to naukowo nie udowodniona, ale, że po tych szczepionkach 3 w 1 6 w 1 często zdarzaja się zaburzenia rozwoju. Mam w grupie chłopca z podejrzeniem autyzmu i ostatnio dyrektorka sie pytała matki, czy miał skojarzone szczepionki, a ona, ze tak i potem mi mówi, że juz to którys przypadek, ze dzicko po tych szczepionkach ma jakies problemy- może to przypadek sama nie wiem.

Piekna! Ale jak zaczęłam czytac o haftowaniu to najpierw skojarzyłam sobie z wymiotowaniem;p Ale obrazki ślcizne, zazdroszcze talentu!

Nadrobiłam zyczę słonecznego dnia ide wieszcac pranie
Zagłosowałam.

Dyskusyjna jest jedynie szczepionka skojarzona na świnkę, odrę i różyczkę z 13 miesiąca życia. Do reszty nikt się nie czepia. Ale tę jedną obwinia się czasem o autyzm, krzyk mózgowy etc.
Ja dużo, dużo czytałam o szczepieniach wcześniej.
Zdecydowałam się na 5 w 1, a tę na różyczkę dałam w 25 miesiącu życia. Dodatkowo szczepiłam tylko na rotawirus.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:19   #4340
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co ja czytałam kiedyś to obalili tą teorie z autyzmem po szczepionkach.
ale będę się zagłębiać w styczniu

Stary 2012-10-24, 11:20   #4341
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

hm... moge to porownac do bicia serca bo takie szybkie uderzenia pod rząd

hmmm... miałam coś takiego ale to były tylko 3 uderzenia pod rząd i to jedno po drugim więc chyba za mało na czkawkę

a tak w ogóle - też tak macie, że jak położycie rękę na brzuch to czujecie swoje własne serce?
Stary 2012-10-24, 11:26   #4342
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... miałam coś takiego ale to były tylko 3 uderzenia pod rząd i to jedno po drugim więc chyba za mało na czkawkę

a tak w ogóle - też tak macie, że jak położycie rękę na brzuch to czujecie swoje własne serce?
własne? nie wiem czy to moje hehe

dobra dziewczynki żegnam się z kompem, będę czytać na komórce trzeba iśc jeszcze dziś i szybko jutro i koniec

Stary 2012-10-24, 11:33   #4343
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
własne? nie wiem czy to moje hehe
hehe no tak myślę, że to moje bo jak przyłożę rękę do piersi to wyczuwam ten sam rytm trochę dziwne, że i na brzuchu to czuć ale ja potrafie i na bicepsie serce wyczuć więc może to ze mną coś nie tak
Stary 2012-10-24, 11:35   #4344
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej... ale historia Nawet nie wiedziałam, że tak może być
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Podobna sytuacja była bodajże w "Lekarzach". Kobieta też miała 2 macice i od początku było że będzie miała bliźniaki dopiero chyba po porodzie okazało się , że jest za duża różnica między nimi chyba coś około tygodnia- dwóch i wyszło, że zdradziła męża ze swoją pierwszą miłością i pierwsze dziecko było męża a drugie tego z którym go zdradziła.
oglądałam ten odcinek ale nie kojarzę, że byłamowa o drugiej macicy Między tymi dziećmi była różnica 3 tygodni... Więc prawdopodobnie kobieta jak zaszła w ciążę z pierwszym, to w kolejnym (trochę krótszym) cyklu miała owu i zaszła z drugim
Cytat:
megi-megi ja Ci powiem że sama nie miałam pojęcia, że coś takiego w ogóle jest możliwe i pamiętam, że siostra po wizycie u ginekologa się uspokoiła i podobno 1 na 10 000 albo 100 000 kobiet ma 2 macicie i niektóre o tym nawet nie wiedzą - nie mają żadnych objawów sugerujących. A wyciąć nie mam pojęcia w to już się bardziej nie zagłębiałam to trzeba by z siostrą pogadać bo pamiętam, że w tedy nieźle się naedukowała w tym zakresie a była chyba w ostatniej klasie gimnazjum.
a z tym wycinaniem - to chyba jest taka opcja - nawet niedawno mowili w wiadomosciach o tym, że matka oddała do przeszczepu macicę swojej córce - żeby ta mogła zajść w ciążę (nie pamiętam czy ta córka urodziła się bez macicy czy też musiała mieć ją usuniętż z powodu jakiejś choroby). W sumie takie kobiety, które mają dwie macice są ogromną nadzieją dla tych młodych kobiet które mają np. uszkodzoną własna macicę a marzą o dziecku... pod warunkiem, że faktycznie nie ma przeciwskazań iz agrożenia z usunięciem jednej macicy
Cytat:
Witam
policzyłam pieniądze z naszego słoika na drobniaki i wyszło ok 820zł jak dobrze pójdzie to do końca ciąży powinniśmy uzbierać na wózek

U mojego gina jest o tyle dobrze, że ma tak jakby 3 pomieszczenia, najpierw wchodzi się do pokoju gdzie stoi biurko, komputer, krzesła itd i tam mierzy ciśnienie, ważę się itp później zazwyczaj zaprasza na usg, które jest za ścianą w oddzielnym pomieszczeniu i ewentualnie na fotel, który jest jeszcze w innym pomieszczeniu i też za ścianą więc w razie badania "ręcznego" tż może zostać przy biurku i nic nie będzie widział. no i nie ma szans, żeby ktoś nagle wparował kiedy ja jestem na fotelu. Fajnie ma zrobiony gabinet

a ja jeszcze nigdy nie jeździłam pociągiem
wow... ale super, że już tyle kaski dla malucha zgromadziliście
Moja ginka taki średni gabinet ma - niby zaslonką jest oddzielone miejsce z jej biurkiem i krzesłami dla pacjentki (z mężęm) od "samolotu" - ale gdy się wchodzi z mężem to wiadomo - zaslonka nie wyciszy rozmowy, jesli chcialoby się z ginka o czymś poza mężęm porozmawiać
Jestem pod wrażeniem nie jeżdżenia pociągiem
Cytat:

kurcze... to nie jest pocieszajace Aż muszę popytać moje koleżanki które niedawno rodziły
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a ja nie widze żadnych rzczy dla niemowląt
już podaję bezpośrednią ścieżkę
http://www.tchibo.pl/Dla-zdrowia-i-d...400009948.html
Cytat:
ale cudne To haft krzyżykowy? Może sama sieprzymierzę do czegoś takiego? Tylko nie wiem czy jeszcze pamiętam jak sie to robi
Cytat:
a będziemy się i tak codziennie pytać kto ma wizyte ;p
wiec kto ma dzisiaj?

gratuluję 22 tygodnia

Ja mam dziś wizytę na 14.20 I czuję już ogromnego stresa Niestety nie udało się zapisać na wcześniej, bo dopiero od 14.20 ginka dziś przyjmuje
Cytat:

brawa za skończony 20 tydz
Cytat:
Melduję się po wizycie
mooonis, no to super, że wszystko git
Stary 2012-10-24, 11:35   #4345
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Tez tak mam, podobno tam jest tętnica brzuszna czy jakaś tam i po prostu sie czuje tetno- tak samo jak do nadgarstka ręke przyłożysz, czy do szyi

Co do szczepionek, to jak mówię nie wgłębiałam sie w to nigdy, tylk oraz jakis film na faktach oglądałam o takiej sytuacji, że matka drugiego dziecka nie chciała szczepic, bo twierdziła, ze starszy syn po szczepionkach dostał autyzmu....No i od kogs gdzies kiedys słyszałam...Nie wiem ile w tym prawdy ile przypadku, tez bede sie w to wgłębiac po nowym roku
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:35   #4346
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
....różne rzeczy się mówi czasami kompletne bzdury .... ja szczepiłam kubę 7 lat temu ,ninkę 3,5 i teraz też zaszczepię dzidziusia. Jak jest to możliwe to ochraniam ,a przecież istnieją różne opinie czasami nawet tak skrajne ,które podzialają "eko mamy" nie szczepiące w ogóle .
Stary 2012-10-24, 11:36   #4347
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne te kotki też mam zamiar kupić sobie co do wyszywania bo idzie zwariować z nudów
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:38   #4348
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne jak tylko będę miała więcej wolnego czasu też biorę się za wyszywanie. A w jakie ramki to włożysz? Zmieści się w taką na zdjęcia czy coś na wymiar trzeba robić?
w tym momencie dwa mam wsadzone w ramki na zdjęcia 10x15. Ale bardzo mi się podoba w ramkach passe-partout więc pewnie tak zrobię... obym tylko skończyła

Cytat:
talentu nie mam za grosz Lecę tylko według schematu

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Przepiękne
gracias!

Cytat:
Melduję się po wizycie
BRAWO!
Cytat:

gratuluje cierpliwości..

a my dzisiaj skończony 20 tc!
oj tam, klne przy tym wyszy waniu jak szewc...
brawo za 20tc

klask i: dla kolejnych skończonych tygodni... ależ nam leci ten czas... większość z nas ma już z górki hihihih

Terry Pratchett
Stary 2012-10-24, 11:41   #4349
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie...
dziękuje Wam za trzymanie kciuków, ciepłe myśli..byłam u mamy wczoraj po zabiegu wszystko w porządku jestem szczęśliwa i mogę odetchnąć
starałam się Was poczytać i odpisywać...
Kwiatuszek zazdroszczę skarbonki i mocnych kopniaków u mnie delikatne przemieszczanie się jakby łaskotanie
Luna za dobre samopoczucie
Czarny flamaster teraz myśl o sobie i maleństwu anie o szefowej...nowe życie jest najważniejsze
Awill za połówkowe i jesteśmy dobrej myśli że się wchłonie
Leonikowa zdrówka
Moderna, Vilga, Ewkaaa śliczne brzuszki a figury u Was jak u modelek
Strippi ale czarnulka z Ciebie, super fotki z przyjemności pooglądałam
Liwka O mój m też bez przekonania mówił do brzuszka Mikołaj i tego nie czuł a teraz nie może wyobrazić sobie innego imienia, więc poczekaj... a co do wanienki ja mam profilowaną ze stołeczkiem w środku:0)
Agniejska Strippi Jolanta t zazdroszczę zakupów
Soreceress haft powiadasz ja bym chetnie nauczyła się na drutach robić przydatna umiejętność

głosy na zdjęcia oddane
co do porodu przy pierwszym mąż był teraz tez będzie ale ma zakaz na kręcenie i zdjęcia dopiero maleństwo można i zaglądania między nogi ma grzecznie siedzieć koło mnie
ja tez mam wizytę 5 listopada to chyba jakaś szczęśliwa data i mam nadzieje poznać płeć....z głupich rzeczy oglądałyście Dyktatora z tym gościem od Borata tam jest taki jeden teks do kobiety w ciąży która chce poznać płeć jest albo chłopiec albo aborcja..

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-24 o 11:44
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 11:43   #4350
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

ale cudne To haft krzyżykowy? Może sama sieprzymierzę do czegoś takiego? Tylko nie wiem czy jeszcze pamiętam jak sie to robi
krzyżyki, krzyżyki.. na pewno pamiętasz - jedna nitka w prawo, druga w lewo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Śliczne te kotki też mam zamiar kupić sobie co do wyszywania bo idzie zwariować z nudów
ja nie kupuję - ściągam schematy z sieci i wyszywam wg nich. Takie gotowe, z namalowanym wzorkiem kanwy nie dla mnie - wolę siedzieć, klnąć i liczyć te krzyżyczki, znaczki ze schematu
Tych kocurów jest cała seria, strasznie ciężko mi się zdecydować, którego robić...

Terry Pratchett
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości